• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

opsesije 2

Started by Black Mamba, 22-07-2006, 23:16:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lurd

Gorane, citat urednika sa mog posla: Jeste, čudno zvuči, ali moramo da odomaćimo izraz, piši generalna sekretarka.

Eh, ali kada sam pitao da li da sada pišem "golmanka", završilo se sa "čuvar mreže". Beda...
My trees...They have withered and died just like me.

PTY

Quote from: "Goran Skrobonja"
Quote from: "libeat"
Quote from: "Black Mamba""kralj zenski" ima drugaciji shmek :wink:

8)  :lol:

Zašto žene (jezički) stalno prisvajaju muke titule, kao da se stide svog roda?

Mislim da nije toliko u pitanju prisvajanje muških titula koliko sklonost ka povezivanju raznoraznih krajnosti.

Black Mamba

svasta, chu stide se svog roda, kakav bull crap..... ja imam obicaj podjednako da se zajebavam/mesam i muski i zenski rod u izrazavanju, tj, kad se obracam muskarcu obracam mu se u zenskom rodu ili kad se obracam zeni obracam joj se u muskom rodu... cisto iz fazona

Goran Skrobonja

Quote from: "Black Mamba"svasta, chu stide se svog roda, kakav bull crap..... ja imam obicaj podjednako da se zajebavam/mesam i muski i zenski rod u izrazavanju, tj, kad se obracam muskarcu obracam mu se u zenskom rodu ili kad se obracam zeni obracam joj se u muskom rodu... cisto iz fazona

Mda. A kud se dede ravnopravnost polova u jeziku? Dakle - muški rod/ženski rod - čuvar mreže/čuvarka mreže, nadzirač/nadziračica, kralj/kraljica, šinter/šinterka i tako ad nauseam? Neguj tamo u tuđini svoj jezik kako treba. "Fazonom" može da se objasni bilo šta.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Jake Chambers

Quote from: "Lurd"Gorane, citat urednika sa mog posla: Jeste, čudno zvuči, ali moramo da odomaćimo izraz, piši generalna sekretarka.

A zašto ne sekretarica?
Inače, obožavam kad vidim "ministar" a ono žensko... itsl.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Black Mamba

Quote from: "Goran Skrobonja"
Quote from: "Black Mamba"svasta, chu stide se svog roda, kakav bull crap..... ja imam obicaj podjednako da se zajebavam/mesam i muski i zenski rod u izrazavanju, tj, kad se obracam muskarcu obracam mu se u zenskom rodu ili kad se obracam zeni obracam joj se u muskom rodu... cisto iz fazona

Mda. A kud se dede ravnopravnost polova u jeziku? Dakle - muški rod/ženski rod - čuvar mreže/čuvarka mreže, nadzirač/nadziračica, kralj/kraljica, šinter/šinterka i tako ad nauseam? Neguj tamo u tuđini svoj jezik kako treba. "Fazonom" može da se objasni bilo šta.

take it easy, buddy... fazon je fazon, bilo kuda - fazon isti svuda :wink: .. ja sam se svom bivsem [u zemljici Srbijici] cesto obracala u zenskom rodu.. nije to voleo, al sam zato ja volela kako on to nije voleo :evil:

IM

Quote from: "Black Mamba"... njoj to pocinje da predstavlja prilican fun, i dalje nema apsolutno nikakve emocije u vezi njega, ali odluci da "hvata" njegov pogled tako sto ga je tog dana, verovatno svaki put...

A možda je tip ukapirao da ona to radi zbog "fun", pa se uplašio da   bi joj moglo pasti napamet da ga (opet zarad "funa") prijavi za seksualno uznemiravanje, što je na zapadu već duže vreme hit, i donosi socijalne poene žrtvi.

Black Mamba

auuu, mislim da je to poslednje sto bi joj palo na pamet

IM

Quote from: "Black Mamba"auuu, mislim da je to poslednje sto bi joj palo na pamet

Pa da, ali on to ne zna. Palio se, palio, pa ga u jednom trenutku "glas razuma" (ili paranoje) opomenuo šta bi moglo da mu se desi, te se čovek "urazumio".  :(

Eh, jadna li je naša civilizacija! Cela sprdnja sa sistemskom "zaštitom" prava ljudi da ostanu seksualno neuznemiravani, u stvari dovodi do mentalne kastracije svih koji svesno ne odluče da krše idiotska pravila.

E, sad, zna se šta sleduje onom ko se reši da krši norme...

Black Mamba

dugo sam razmisljala i mmmmmmislim da si u pravu... sram je bilo, treba je ispalapucati i urazumiti da prestane da se igra tako i konacno odraste!

Black Mamba

... i tako je doticna devojka/zena poslusala savete, prestala da se izmotava, igra i sve uz to.... cak sta vise, pokazivala je izvesnu dozu arogancije i odbojnosti ne bi li izazvala istu izvesnu dozu ignorisanja, arogancije i odbojnosti i sa druge strane, medjutim...... jednog dana, doticni big boss je sazvao sastanak na kome je objavio da se department u kome ona radi i department ciji je on manager - sastavljaju i, tacno po njegovim recima, postaju najvazniji department u kompaniji................................ nista drugo osim jedne ironicne, i ne toliko glasne koliko veoma jasne, reakcije na to: "woooow"

mac

It was inevitable...

Samo mala napomena, ona je prestala da igra jednu igru, da bi počela da igra drugu. She's in it too, you know...

IM

Quote from: "Black Mamba"...... jednog dana, doticni big boss je sazvao sastanak na kome je objavio da se department u kome ona radi i department ciji je on manager - sastavljaju i, tacno po njegovim recima, postaju najvazniji department u kompaniji......

Eto ti šta sve može da se postigne sublimacijom nagona! Blago njegovoj tašti!

Black Mamba

Quote from: "mac"It was inevitable...

Samo mala napomena, ona je prestala da igra jednu igru, da bi počela da igra drugu. She's in it too, you know...

pa.... tacno, ali... bem li ga...... people are strange... verovatno ponekad ne mozemo biti svesni kako delujemo na ljude pa tako i ne mozemo da dobijemo reakcije kakve ocekujemo.....

Bab Jaga

Quote from: "Black Mamba"verovatno ponekad ne mozemo biti svesni kako delujemo na ljude pa tako i ne mozemo da dobijemo reakcije kakve ocekujemo.....

Uh, sad mi je lakše, mislila sam da je to samo moj problem...
Ghoul fhtagn!