• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dejan Ognjanović: "Faustovski ekran"

Started by Kastor, 23-07-2006, 16:09:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: "zakk"ovde Ghoul u fusnoti 10 kaže da je Nekronomikon izašao 2005, a ovde kaže 2006.

:evil: dakle sam je zamešao.

Quotei am shocked and appalled

pa i jeste, izašao je svih tih godina, samo još da se probije i na ovaj naš plan postojanja... (ili barem da najzad apdejtujem i tu deonicu moje biobibliografije! :x  )
https://ljudska_splacina.com/

zakk

glavno je da izađe već jednom.  :(
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

We're all mad here.

Ljuba

Juce sam na radiju cula pricu o `Faustovskom ekranu`. Nisam sigurna, mislim da ga je spomenuo neki Markovic (izvinjavam se i doticnom gospodinu, a i svima ostalima sto nisam zapamtila ime, a mozda ni prezime kako treba). Pricao je kako je horor kod nas slabo zastupljen, kako Evropljani i Amerikanci koriste svoje narodne legende kao osnovu knjiga, od kojih su mnoge vrlo uspesne, a kako mi svoje ni ne poznajemo cestito. I mislim da je u pravu. Horor je kod nas vecito guran u zapecak kao nesto nize klase. Nepravda, pa to ti je.

Ghoul

PROMOCIJA KNJIGE 'FAUSTOVSKI EKRAN' U NIŠU

08.02.2007.
u 19h

KLUB PRAVNOG FAKULTETA

učestvuju:
D.Ognjanović, autor
Dejan Dabić, urednik filmskog programa NKC-a
i spec. gost, ALEXANDAR RADIVOJEVIĆ, filmski kritičar iz Bg

posle govorancije, razgovora sa publikom i satanskih rituala, biće prikazan film zaprepašćenja, adekvatne tematike.

ulaz besplatan (utoliko ukoliko je duša besplatna)

Bab Jaga

Quote from: "Ghoul"..posle govorancije, razgovora sa publikom i satanskih rituala...

ritualni seks?

Quoteulaz besplatan (utoliko ukoliko je duša besplatna)

znači, telesni integritet nije ugrožen?
Ghoul fhtagn!

Ghoul

baba, ako planiras da dodjes, neka pravila i program mozemo da prilagodimo tvojim preferencijama, samo se najavi na vreme, ok?

Bab Jaga

Eh, došla bi ja da postoji avionska veza, nemam vrijemena za vlakovi i autobuse...  :cry:
Ghoul fhtagn!

angel011

Quote from: "Bab Jaga"Eh, došla bi ja da postoji avionska veza, nemam vrijemena za vlakovi i autobuse...  :cry:

Ima avionska veza do Beograda, a od Beograda do Niša nije tragično dugo autobusom.
We're all mad here.

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

angel011

Iz Hrvatske za Srbiju? Ili iz Rusije?
We're all mad here.

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

zakk

Quote from: "Bab Jaga"Iz Hrvatske za Srbiju, da.
:? viza? za SRBIJU? iz Hrvatske?
nešto tu ne štima.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

Nisu ih valjda opet uveli?!  :?  :x
We're all mad here.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Kakva sad viza???? Lažu bre, ako ti traže vizu za hrvatski pasoš. E, sad, ako je neki drugi pasoš u pitanju, onda ne znam...

On topik:

Upravo pazario Falusovski Kran. U Stubovima Kulture u centru BGDa ova knjiga je smeštena u deo koji se bavi pozorištem iz nekog razloga... Trebao mi jedosta vremena da je nađem i na kraju je nisam ni našao već je to za mene obavio ljubazni employee te radnje. Nadam se da ih onaj užasni Predrag Marković dobro plaća.

Pročitao najveći deo uvoda u trolejbusu. Heh, nije Boban daleko od istine kad spominje indoktrinaciju. Mada meni to ne smeta, pošto ionako ne naginjem bogznakako hrišćanstvu, ali slutim da će kod 'ozbiljne' kritike ovo dosta da bode oči. Vrlo prijatna i pitka šetnja kroz istoriju motiva & koncepta đavla koja bi, verujem bila i efektnija da nije te očigledno ideološko-navijačke struje u njoj. Ne zato što meni lično smeta, kao što i rekoh, nego jer će nepreobraćene ili sumnjičave odbijati. I sigurno ih terati da u pitanje dovode verodostojnost informacija koje bi inače trebalo da budu van sumnje. Aj min, zato esejistika i treba da se trudi da održava iluziju objektivnosti, jelte.  :)  U sakom slučaju, pitak, brz pregled motiva đavla, dobar prelaz sa srednjeg veka na prosvetiteljstvo i gotik/ romantik književnost pa sa toga na film. Stigao sam do citata Keneta Engra koji mi je naterao brk da zaigra. Pogotovo što zvuči kao da je izrečen osuđujuće, a, poznajući njega, starog satanistu, verujem da se kezio oko glave objavljujući da je izum filma bio crni dan za čovečanstvo. Kad odčitam celo, javiću se sa smislenijim stavom. Ako je to moguće.

otaku

Procitala sam i ja knjigu i vec poslala ghoulu svoje komentare, ali ajte da ih iznesem i ovde, posto su uglavnom pozitivni  :lol:
Preletela sam prethodne komentare i slazem se sa Armagedom koji vec rece da je knjiga jasno i pitko napisana, veoma citljiva.  Dodala bih da je ovo posebno pohvalno ako se uzme u obzir da ima dosta prepricavanja filmova od kojih su ljudi iz ciljne grupe F.E.-a vecinu gledali, a opet to prepricavanje filmova ne smara. Knjiga je pregledna, a svako poglavlje odmah pocinje onim sto stoji u podnaslovu, uz mali rezime prethodno recenog. Glede stila, ima taj fino odmereni humor i ironiju koji jako prijaju u ovakvoj jednoj (teorijskoj) knjizi. Recimo, ima simpaticnih igra reci koje odaju nenametljivu (povremeno samoironicnu) neznost autora prema predmetu knjige. U stilu je, pri pocetku knjige, umelo da mi zasmeta nekako ucestalo ponavljanje reci celuloidni. Ghoul mi posle rece da je brojao i da se kune da te reci ima svega 8 puta, pa sam shvatila da nije do ponavljanja, nego sto me inace taj sinonim za filmsko nervira i zvuci nekako kicerasto. Al, to je manje bitno.
Sta god neki mislili o temi kojom se knjiga bavi i upustali se u psihoanalize autora, ja mislim da je knjiga metodoloski obrazac kako se ovakva, poduza teorijska dela, pisu: odmerena razmera informacija (zanimljivo, ne preterano akademski srocenih i brizljivo sakupljenih) i analiza.
Meni najdrazi deo knjige je onaj gde se govori o Rozmarinoj bebi.
Fusnote su mi fetis i sve ih halapljivo citam, a ovde ih ima dosta zanimljivih.
Zamerke: trebalo je skratiti (ili preformulisati nekako) mesta gde autor daje oduska svojim licnim stavovima glede religioznosti, hriscanske dogme itd. Ne zato sto se sa njim ne slazem (zapravo se veoma slazem), vec zato sto ode nasiroko, deluje digresivno i nekako offtopic. Malo da se tu suzdrzao, na momente sam imala utisak da citam jednu od onih knjiga sto ih izdaje Svetigora (biblioteka: Sveti Petar Cetinjski), recimo onu nebulozu o Hariju Poteru (sa smernim podnaslovom: hriscanski odgovor na savremeno vesticarstvo), samo, u slucaju F.E., sa suprotnog gledista. Nivo i ostrascenost u raskrinkavanju propagande u nekim filmovima je zalicio na te knjige.
Druga zamerka se odnosi na drugi deo knjige gde autor cesto pravi opaske na zle holivudske producente i pravi neku podelu na autore koji su studijima prodali dusu i eksploatisu djavola i one koji ga dublje razumeju. Takva podela verovatno stoji (kao i svuda, na bilo koju temu), medjutim ponavljanje same kategorizacije, bez pokusaja da se ona obrazlozi na nacin koji nece biti podrazumevajuci i genericki, pocne da iritira citaoca, bez obzira sto zna na sta autor misli. Mislim da mozda ne bi bilo lose da je autor sve te filmove koje navodi kao povrsne i eksploatatorske prema liku i delu djavola obradi u jednom poglavlju i pozabavi se njima kao posebnom grupom, mesto sto ih tretira samo kao kontraprimere umnim delima. Jer takvo ucestalo suceljavanje inteligentnih i neinteligentnih filmskih obrada djavola stvara utisak da knjiga nije posvecena teorijskom sagledavanju djavola kao filmskog fenomena, vec razvrstavanju gde je dobro i pametno koriscen, a gde su ga uzeli zdravozagotovo. Taj preterano kriticki sud vise spada u filsmke kritike nego u teorijske eseje koje knjiga obecava.  
Sve u svemu, knjigu vredi imati i na nekom enciklopedijskom nivou, jer je informativna. Vredan posao.
Proooobaj da u glavi budes sam

Ghoul

Quote from: "otaku"na momente sam imala utisak da citam jednu od onih knjiga sto ih izdaje Svetigora (biblioteka: Sveti Petar Cetinjski), recimo onu nebulozu o Hariju Poteru (sa smernim podnaslovom: hriscanski odgovor na savremeno vesticarstvo), samo, u slucaju F.E., sa suprotnog gledista. Nivo i ostrascenost u raskrinkavanju propagande u nekim filmovima je zalicio na te knjige.

znate šta, MOŽDA postoji neka trunčica istine u tim zamerkama da nisam bio baš 100% neutralan pri tretmanu ove tematike.
MOŽDA sam, ponegde, svojim malim pinky prstićem na tasovima vage pipnuo onaj luciferov.
ALI!
to je samo zato što
1) 100%totna objektivnost NE postoji nigde;
2) ako pogledate ostale istaknutije predstavnike naše filmske esejistike, i kod njih ćete videti 'ideologiju' primetnu i prisutnu: npr. u SVETLU U TAMI (da li ikome trebadu primeri?), ili u Munitićevim knjigama o fantastici (dok čitate recimo poglavlje o Hammerovom FRANKENŠTAJNU u Čudovištima koja smo voleli I, teško je ne zapaziti vrlo militantno, vrlo explicitno izneseno gnušanje, maltene s pljuvačkom koja curi niz bradu tokom pisanja deonica o malograđanštini, rulji, bogobojažljivom moralu stada, itd.)
i 3) doklegod živim u zemlji u kojoj je preovlađujuća klima takva da, recimo, od Niškog Kulturnog Centra (institucije koja dobija pare od Grada i Države) dobijem OVAKVU Pozivnicu
''Niski kulturni centar
u duhu tradicije srpske kulture
prvi put slavi
SVETOG SAVU, princa i prosvetitelja
od koga znamo ko smo, kako se zovemo i kome pripadamo.
U cast ovog sveca, a u slavu Boga,
obred secenja slavskog kolaca bice obavljen u novoj zgradi NKC-a,
u ulici Stanoja bunusevca bb
u subotu 27. januara 2007. godine u 12 sati.
sa blagodarnoscu,
Niski kulturni centar''
...smatraću svojom svetom dužnošću da protiv organizovanog sujeverja i institucionalizovanog zasmrđivanja tamjanom i nametnute pravoslavnosti primenjujem strategiju 'gde te stignem tu ti noge dignem'!
so help me god!
:evil:

Nyarlathotep

Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

otaku

Quote from: "Ghoul"

znate šta, MOŽDA postoji neka trunčica istine u tim zamerkama da nisam bio baš 100% neutralan pri tretmanu ove tematike.
MOŽDA sam, ponegde, svojim malim pinky prstićem na tasovima vage pipnuo onaj luciferov.

ALI!

1) 100%totna objektivnost NE postoji nigde;

uopste nisam pricala o objektivnosti te vrste (ne stati na stranu djavola u nekakvoj utakmici  izmedju njega i boga). Ti se u knjizi bavis raznim oblicima djavola na filmu i njegovim interpretacijama. dakle, primecujes razne interpretacije djavola. na tebi kao autoru je da ih primecujes i opisujes koji su moguci konteksti i uslovi da se ta i ta interpretacija javi tad i tad. Da ih opisujes i primecujes, a ne da razvrstavas te interpretacije prema onima koje su blize nekakvoj tvojoj istini. osim toga, mislim da, nevezano za knjigu, cesto dovodis sebe u paradoksalnu situaciju da porices i napadas citav sistem ciji je djavo neodvojivi deo. napadati to dogmatizovano drustvo u kom tvrdis da zivimo iz pozicije jedne od instanci sistema koji je isporucio dogmu je, po mom misljenju, neproduktivno i potpuno besmisleno. sistem mozes da kritikujes samo ako si van njega, inace otimas ljudima jednu lazu da bi im u usta nabio drugu.

2) ako pogledate ostale istaknutije predstavnike naše filmske esejistike, i kod njih ćete videti 'ideologiju' primetnu i prisutnu: npr. u SVETLU U TAMI (da li ikome trebadu primeri?), ili u Munitićevim knjigama o fantastici (dok čitate recimo poglavlje o Hammerovom FRANKENŠTAJNU u Čudovištima koja smo voleli I, teško je ne zapaziti vrlo militantno, vrlo explicitno izneseno gnušanje, maltene s pljuvačkom koja curi niz bradu tokom pisanja deonica o malograđanštini, rulji, bogobojažljivom moralu stada, itd.)

jako ti opravdanje. sila domacih teoreticara i kriticara su zaista los primer u pogledu svog krajnje neprofesionalnog, vulgarnog i silovateljskog ideoloski i religiozno ostrascenog pristupa svemu i svacemu da me nekad muka uhvati.

Nyarlathotep

Bab Jaga

Što ste se toliko narugušili na tog đavla, to je samo jedna zgodna teorijska konstrukcija, trebaš biti stvarno slijep da ne bi vidio da svo zlo dolazi od sasvim običnih ljudi...
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "otaku"na tebi kao autoru je da ih primecujes i opisujes koji su moguci konteksti i uslovi da se ta i ta interpretacija javi tad i tad. Da ih opisujes i primecujes, a ne da razvrstavas te interpretacije prema onima koje su blize nekakvoj tvojoj istini.

evo, ovog časa ti šaljem na mejl word verziju FAUSTA.
IMAŠ MOJE PISMENO OVLAŠĆENJE DA SLOBODNO CITIRAŠ IZ TEXTA KNJIGE (copy-paste) sve deonice u kojima sam nametao svoje pravoverno tumačenje đavola, tj mesta gde sam tuđe interpretacije razvrastavao prema tome da li su blizu ili daleko od neke moje preferirajuće verzije.
ok?

Meho Krljic

Quote from: "Bab Jaga"Što ste se toliko narugušili na tog đavla, to je samo jedna zgodna teorijska konstrukcija, trebaš biti stvarno slijep da ne bi vidio da svo zlo dolazi od sasvim običnih ljudi...

Ne, sve loše dolazi od običnih ljudi. Zlo dolazi od izmaštanih (a zatim eventualno instrumentalizovanih) filosofija, a Đavao je produkt filosofije, ne njeno ishodište.

Uh? Šta sam ovim želeo da kažem?

/Zbunjeno se osvrće oko sebe i odlazi

Meho Krljic

Quote from: "Bab Jaga"Što ste se toliko narugušili na tog đavla, to je samo jedna zgodna teorijska konstrukcija, trebaš biti stvarno slijep da ne bi vidio da svo zlo dolazi od sasvim običnih ljudi...

Ne, sve loše dolazi od običnih ljudi. Zlo dolazi od izmaštanih (a zatim eventualno instrumentalizovanih) filosofija, a Đavao je produkt filosofije, ne njeno ishodište.

Uh? Šta sam ovim želeo da kažem?

/Zbunjeno se osvrće oko sebe i odlazi

Meho Krljic

Edit: Ups, dupli post... Hem, evo lepa slika neka za izvinjenje

Джон Рейнольдс

Quote from: "Meho Krljic"Ne, sve loše dolazi od običnih ljudi. Zlo dolazi od izmaštanih (a zatim eventualno instrumentalizovanih) filosofija, a Đavao je produkt filosofije, ne njeno ishodište.

Filosofije su izmaštali i instumentalizovali ljudi, tako da...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Tako da šta? Poenta mog posta (možda nedovoljno jasna) je bila da samo zlo zapravo ne postoji sem na filosofskom nivou. To jest, ne postoji u praksi. Otud je 'rogušenje' na đavla način da se na to ukaže umesto da se 'zlo' pripisuje ljudima. Ljudi nisu u stanju da čine zlo (kao ni dobro) u objektivnom smislu, čak ni da ga prepoznaju, zato kreiraju filosofiju koja sama kreira Đavla kao izvor i definiciju zla. Kao što kreiraju filosofiju koja kreira Boga koji, pak definiše dobro.

Dakle, opet sam zamumuljio. Poenta: zlo ne dolazi od ljudi (od njih dolazi samo loše). Zlo je filosofski pojam koji je neka vrsta brane koju naš intelekt postavlja, ne bi li se zaštitio od spoznaje da zla zapravo nema jer nema ni svrhe ni objektivne vrednosti ni dobra, ni iskupljenja...

Bab Jaga

OK. Zlo je filosodski pojam. Ljudi su samo loši. Odmah mi je lakše...
Ghoul fhtagn!

lilit

jbt, zvucis skoro kao K.  :?

odlican mu je onaj text politika & djavo. kako taj covek pise, to je neverovatno. sta god da napise, ja nekriticki verujem. :wink:

edit: bab jaga videla da nisam citirala mehove misli.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

Meho Krljic

Izvinjavam se što oftopikujemo ovoliko.

QuoteOK. Zlo je filosodski pojam. Ljudi su samo loši. Odmah mi je lakše...

Pretpostavljam da je ovo izrečeno sa blagom ironijom :lol:  A zapravo, ja baš pokušavam da objasnim da upravo stvaranje pojma zla služi da čoveku psihološki olakša bitisanje. Kada ono loše u ljudima izmestiš iz sveukupnosti njihovog ponašanja, definišeš ga posebnom rečju, daš mu spiritualnu dimenziju, a na kraju ga i antropomorfizuješ u obliku Đavla, time ga čineći opipljivim i za najveće debile, onda si prostom čoveku zapravo olakšao. Dakle, zlo je izvan nas, mi smo u suštini dobri, samo nesavršeni. A to je jednako pogrešno kao i to što si sad napisala da su ljudi 'samo loši'. Nisu. Nisu ni dobri ni loši, oni samo čine nešto što je drugom čoveku, u njegovoj percepciji  loše ili dobro (primetiti da distinkcija loše/ zlo ne važi u slučaju dobra).

Hoću da kažem, teško je živeti sa svesnošću da postupak koji osećaš kao loš ili dobar zapravo nema vrednosne atribute (zla ili dobra) sem u najužem, najdirektnije subjektivnom kontekstu. Ništa nema vrednost osim tog trenutka. Ništa se ne pamti za večnost. Ništa nema značaja u poređenju sa beskrajem.

Itd. itd. itd.

Lešek Kolakovski ipak ne bi ovako to napisao, barem ne danas, cijenim. On je dobar katolik.

---

jednom su tako raspravljali neki promocurni drugari, ja se prisljamcio da cujem koju, i jedan od njih pita: Poznaje li neko od vas osobu koja je zla? ali ne losa, ili tu i tamo zlobna, nego bas zla? da je u stanju da nanosi zlo drugome (ili je vec nanosio)?
ja se to jos uvek pitam, pa pitam i ostale...

(ovo naravno ignorise Mehovu sasvim modernu niceansko- relativisticku zavrzlamu, ali nije to zlonamerno  :wink: )
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Ghoul

Quote from: "Zika Kisobranac"Poznaje li neko od vas osobu koja je zla? ali ne losa, ili tu i tamo zlobna, nego bas zla? da je u stanju da nanosi zlo drugome (ili je vec nanosio)?

ovo je više pitanje toga ko se u kakvim krugovim kreće (a ljudi se obično druže sa sebi sličnima), nego li 'ima li zaista takve osobe'.

ja mislim da postoje osobe koje bi se mogle nazvati 'zlim'. u smislu koji sam naveo na topiku o JESUS CAMPU.
zlim prema deci.

---

pa jes, ali ne moras sad da se druzis s takvima, nego vise da znash iz vidjenja  :)
ja znam jednog sto je bio "cistac" za db (ili koga vec od tih skracenica), i sigurno je svakakve gadosti cinio u ratu i oko rata, ali ne znam da li bih njega mogao nazvati zlim...
i tu je meho verovatno u pravu. ciniti zlo u ime ideologije, ili po naredjenju, ili pod bilo kojim "kategorickim" opravdanjem, mozda i potpada pod pricu o "vrednosti" dobra/zla, ili "istine".
ali postoji li, osim teorecki, osoba koja cini zlo radi samog zla? ili koja svesno nanosi zlo drugima, zna da je to zlo, i nema problem sa tim?
moze i javne end poznate licnosti, ne mora iz komsiluka... evo, moze i iz literature... (ili je to tema za drugi topik? e, kud sam i poceo da pisem...)
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Quotepostoji li, osim teorecki, osoba koja cini zlo radi samog zla?

Može i da se obrne, pa je jasnije jer je to češća situacija: Postoji li osoba koja čini dobro radi samog dobra?

Mislim ja mogu da poverujem i u jedno i u drugo, ali to uopšte nije predmet mog razmatranja. Ljudi subjektivno veruju u Dobro ili Zlo. Ali percepcija sa strane je nešto drugo,a 'objektivno' stanje stvari nešto treće. Najobjektivnoje što mi možemo da prepoznamo, a i to znači samo intelektualnu apstrakciju nečega što doživljavamo subjektivno je da ima lošeg ali ne i zlog.

Bla bla bla...

otaku

Quote from: "otaku"na tebi kao autoru je da ih primecujes i opisujes koji su moguci konteksti i uslovi da se ta i ta interpretacija javi tad i tad. Da ih opisujes i primecujes, a ne da razvrstavas te interpretacije prema onima koje su blize nekakvoj tvojoj istini.

evo, ovog časa ti šaljem na mejl word verziju FAUSTA.
IMAŠ MOJE PISMENO OVLAŠĆENJE DA SLOBODNO CITIRAŠ IZ TEXTA KNJIGE (copy-paste) sve deonice u kojima sam nametao svoje pravoverno tumačenje đavola, tj mesta gde sam tuđe interpretacije razvrastavao prema tome da li su blizu ili daleko od neke moje preferirajuće verzije.
ok?

jebote, ghoul, skaces ko da sam pokusala da te ubedim da nosim tvoje dete. iskopacu ti te citate kad stignEm.

Meho Krljic

Njegove knjige i jesu njegova deca. Dakle, oprez!!! :lol:

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Njegove knjige i jesu njegova deca. Dakle, oprez!!! :lol:

samo srodna stvaralačka duša može ovako duboko da me razume!  :!:

Kastor

Čovečanstvo bi trebalo da bude zahvalno vama dvojici. Iza sebe ćete ostaviti papirnu (ili digitalnu) decu, a ne antihriste.  :evil:  :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

angel011

Papirnu decu o antihristu.  :|
We're all mad here.

Meho Krljic

Možda Ghoul. Moja deca uzimaju na sebe ruho plešućih elektrona i fotona u virtuelnom okruženju vavilonske Internet vaseljene*. A i priglupa su.

*Copyright Zoran & Mirjana Živković

Ghoul

delić atmosfere sa niške promocije, 08.02.07.

bilo je super, najmanje 60 ljudi, neki kažu i više, i jedno 6-7 različitih (lokalnih) medija.

aca je *malo* preterivao sa hvalospevima knjizi i autoru, ali dobro sad... bilo je više nego ok.

Ghoul

danas, na II programu Radio Beograda, biće intervju sa mnom, povodom FAUSTOVSKOG EKRANA.

traje 20ak minuta, a počinje oko 16.00 h.

WARLOCK

ljudiii zapuuushite ushiiii!!! :evil:  :wink:

Nyarlathotep

E, jebiga, zakasnio sam i naleteo na Svetlanu Bojkovic. :x
Nego, reci, o cemu si brbljao?

Ghoul

na zahtev nekolicine odanih fanova, intervju će ovih dana biti prebačen u mp3.

e, sad, ima li neki audio ekvivalent imageshacka gde se audio fajlovi mogu okačiti ALI BEZ ONIH RAPIDSHARE BUDALAŠTINA REKLAMA PONUDA ZA PLAĆANJE I OSTALIH SLIČNIH SRANJA GDE MORAM DA ČITAM 3 STRANE TEXTA DA BIH SHVATIO ŠTA MI OVO GOVNO NUDI A ŠTA TRAŽI I OD KOJIH DOBIJAM UBILAČKE NAPADE.

takođe, gledaću da uskoro na youtube okačim neke kraće video fajlove za udaljene obožavatelj(k)e.

DušMan

Mislim da preterujes u vezi Rapidsharea. Sajt je najbolji za upload stvari na net, a da ti ne treba nikakva registracija. Upload radis direktno sa rapidshare.com stranice (nikakvo popunjavanje, citanje reklama i sl.), a pri downloadu samo treba izabrati "free" opciju (jedan klik) i sacekati odredjen broj sekundi da se ucita link.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Nyarlathotep

Istina, OK je, ali ima ogranicen vremenski rok, ili ogranicen broj downloadova. Mozda bi mogao da ga postais tamo.
Ja, istina, sve skidam preko raznih peer programa....

Ghoul

ma izluđuje me što nije starightforward, simple, in 2-3 clicks, nego me zavlači gomilom nekih sranja i ponuda koje me ne zanimaju, a i kad kliknem free, opet me zavlači nekim čekanjima i sranjima i ograničenjima, it drives me m...m...maaad! budi mi ratnu ranu i nervira me!

teo sam onomad da čujem one đejkove bečke dečake pravoslavce, pa sam izgubio volju sa onim glupostima i procedurama da do nji dođem!