• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GALACTICA

Started by milan, 12-08-2006, 11:32:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Death Wish

meni je super Galactica...
cak mi je i kraj, iako mi je prvo bio bezveze, ipak jedini logican...

jos uvek ne znamo ko je poslednji Sajlonac...
i mislim da je ostalo jos dosta zanimljivih stvari da se desi u preostalih 11 epizoda....

druga polovina cetvrte polusezone mi je medju najboljim momentima cele serije!
Pol Kerzi ne oprasta!

lilit

Quote from: "Death Wish"meni je super Galactica...

i mislim da je ostalo jos dosta zanimljivih stvari da se desi u preostalih 11 epizoda....
Mene je najvise smorilo Adamino ljubavisanje. Nadam se da ce jedna od "dosta zanimljivih stvari u preostalih 11 epizoda" biti konacno sklanjanje predsednice do koga ce doci u, recimo, prvoj od tih 11.  :twisted:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Quote from: "lilit_depp"
Quote from: "Death Wish"meni je super Galactica...

Mene je najvise smorilo Adamino ljubavisanje. Nadam se da ce jedna od "dosta zanimljivih stvari u preostalih 11 epizoda" biti konacno sklanjanje predsednice do koga ce doci u, recimo, prvoj od tih 11.  :twisted:

Potpisujem,zelim i navijam za isto!!!
8)

mac

Meni je ostalo jos dve epizode i deset dana u pecalbi. Kako to podeliti? Mislim ovako: obe epizode veceras :)

scallop

Predsednica je peti Cajlonac. :D  :D  :D  :D  :D
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Death Wish

bilo bi previse jednostavno da je predsednica poslednji sajlonac...

a i vise nije zanimljiva ta prica, jer se ispostavilo da nije bitno sto su ovi sajlonci, kada su ostali privrzeni svojim ljudskim prijateljima...

narocito sada kada su svi prijatelji, who gives a fuck za poslednjeg sajlonca...

mene vise zanima - kako je Starbuck stigla do Zemlje i vratila se sa neostecenim brodom?
ko salje All along the watchtower signal sa Zemlje?
ko je unistio Zemlju?
kakve veze ima beba Boomer sa svim tim i vizije Predsednice?
i otkud Starbuck vizije na put do Zemlje ceo zivot?
i... sta sad?

i malo mi je antikatarzican kraj jer nema srece za prezivele sa 12 kolonija... bolje da su ostali tamo gde su bili, jer su posle tolikog puta naisli na isto sranje...
Pol Kerzi ne oprasta!

mac

Tri ocigledna kandidata za petog Sajlonca su naravno Roslinova, Baltar, i najvise Starbak. Ali bas zato sto su ocigledni verovatno nisu, kao u krimi pricama. Ja navijam za doktora Cottle-a, stoji po strani i fucka na sve. Problem je sto je D'Ana prepoznala petog u viziji i kao nesto mu/joj se izvinula, sto poprilicno iskljucuje svakog kome D'Ana nije stala na zulj.

lilit

Meni je odavno palo na pamet da je mozda "tata od Starbak" bio peti Sajlonac [a tek cemo da otkrijemo ko joj je tata, kao u pravoj spanskoj seriji  :lol: ] i da je ustvari Starbak prvi hibrid [a ne Hera].
Nije sad da bas zastupam zestoko tu teoriju, al eto...

Ugly MF

Onda alal vera onom Gajusu Baltaru :oops:
...svaka mu dala.... :lol:

Ugly MF

dvaput isto...glupikompjuter...

mac

http://www.associatedcontent.com/article/422026/the_last_cylon_who_is_the_fifth_of.htm

Tvorac serije je otkrio da se peti pojavljuje u prvom serijalu, znaci mora da bude neko od poznatih. Autor teksta sa gornjeg linka tipuje na Lija Adamu i navodi nekoliko interesantnih objasnjenja za svoje misljenje.

mac

Ljudi, počelo je! Nema više Duale, Starbakova je pronašla sebe (bukvalno), i znamo ko je peti. Je li gledao neko?

Nightflier

Ja nisam gledao ni nekoliko poslednjih epizoda prethodne sezone. Smučila mi se serija. Sad sam bacio pogled na novu epizodu i izgleda da su se vratili dobrim scenarijiima.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

lilit

Quote from: "mac"Ljudi, počelo je! Nema više Duale, Starbakova je pronašla sebe (bukvalno), i znamo ko je peti. Je li gledao neko?

Stvarno nije u redu da ne stavis oznaku "spojler".  :twisted:  :D
Da, da, nije lose pocelo. Osim sto me Apolo smorio, ali to se dalo ocekivati. Sto se tice petog , cini mi se da sam nekad pomislila (i napisala) da ce biti bas taj, al bih vise volela da je neko drugi. Starback kicks ass!!!

Truba

ja nisam gledao 4.
a mozda i necu
nekako mi je smor serija  :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mafija_x

Izgubio sam malo pregled koju sam zadju epizodu gledao, a ne mogu da nadjem disk da proverim.
Zadnje sam gledao kada su sleteli na Zemlju (valjda), i zatekli pustos i neke rusevine.

Da li je epizoda koja sledi 4X13?
izgubili smo se u sirini ideje

mafija_x

izgubili smo se u sirini ideje

scallop

Juče je Sci Fi canal pripadao Galactiki. Od podne su ga davili do beskraja. Meni je je bio najzanimljiviji opširni razgovor sa učesnicima u seriji.

Posle smo gledali još duplu poslednju epizodu. Poklonici, uživajte! Mene je prepala jedna rečenica (nadam se da je nisam dobro razumeo) u kojoj se kaže da se s jeseni planira... Po epizodi ne izgleda moguće, ali, ako skupe pare, imaju pet šansi, a ne jednu.

Dobra vest je da sledeća dva petka imam novi SG-1. A, posle, kući.

PS. Ne, Gule. Nećemo ovde. :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: "scallop"PS. Ne, Gule. Nećemo ovde. :evil:

damn! a baš sam se ponadao!  :cry:
https://ljudska_splacina.com/

Usul

Pogledah i ja poslednju epizodu Galaktike. Nije lose, mada i dalje ima stvari koje su ostale nerazjasnjene. Sta je u stvari Starbak? kakva je funkcija onih prikaza Baltara i Kaprike 5? itd.

A sto se tice nastavka ne znam na sta bi to licilo... antropologija srece naucnu fantastiku? Mada nikad se ne zna, ako se pljune stogod para sve je moguce.
God created Arrakis to train the faithful.

Ugly MF

ma sranjee....
ja serazocaro kad samgledo specijal i vido da oni lupaju i smisljaju radnje usput, bez ikakvog plana,sta im padne napamet...
Dobro su iskoristili jednu jedinu ideju a to je davljenje one ciganke!
Jedino sto vredi u celoj epizodi i da ima smisla sa dosadasnjim dogadjajima.
Drago mi je sto pratim i lost koji ce sigurno imati vise smisla od ovoga

Usul

Quote from: "SVAROG"

spoken like true lost believer...
God created Arrakis to train the faithful.

Father Jape

Sto rece jedan ortak: Fuck the luddites and the battlestars they flew in on.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

Potpuno tragicno zavrsena sezona. Jedina svetla tacka je grob predsednice.  :evil:

дејан

pitam se čije je dete pisalo poslednje epizode  :(
...barcode never lies
FLA

mac

The Onion: Obama Depressed, Distant Since 'Battlestar Galactica' Series Finale

http://www.theonion.com/content/news/obama_depressed_distant_since

Ugly MF

A ja dosad mislio da je Bush najdebilniji precednik do sada....

...ali ovaj ga sije za boju koze....

..Dal ih kloniraju ,genetski modifikuju pre izbora,majku mu da budu stvarno tolko debili????

mac

Izvor "vesti" je The Onion. Da plačeš od smeha. Pogledaj im druge članke, sve je to zezanje.

Ugly MF

Quote from: "mac"Izvor "vesti" je The Onion. Da plačeš od smeha. Pogledaj im druge članke, sve je to zezanje.

Ma svejedno...Sve sto sam izjavio o amerskim precednicima stoji...

DeHickok

Quote from: SVAROG on 22-03-2009, 02:55:24
ma sranjee....
ja serazocaro kad samgledo specijal i vido da oni lupaju i smisljaju radnje usput, bez ikakvog plana,sta im padne napamet...
Dobro su iskoristili jednu jedinu ideju a to je davljenje one ciganke!
Jedino sto vredi u celoj epizodi i da ima smisla sa dosadasnjim dogadjajima.
Pogledao konacno Galacticu. Posle Lost-a bilo kakav smisleni kraj neke serije bice za mene remek delo. A Galactica, 'fala Bogu(il' Bogovima :) ), ima smislen kraj. Nije sad nista revolucionarno, nije me oduvao (kao napr. Shield) ali je sasvim o.k., pristojan, zaokruzen. Nece mi biti zao da Galaktiku ponovo pogledam za nekoliko godina (decenija), da sednem negde sa mojim klincima(naravno kada budu veci i kada budu mogli da gledaju ta seksanja sa nekakvim Sajlonkama :) ) i kazem, e ovo je bila dobra serija...ta Galaktika.
Mada, ona originalna verzija mi i dalje budi sentimentalne decacke snove koje apsolutno ne zelim da kvarim sa novim gledanjem...neke stvari jednostavno je potrebno ostaviti onakvim kakvim su...

p.s. e taj Lost... kao, bitan je bio razvoj karaktera a ne resavanje misterija...ma, u Galaktici su bre i roboti imali bolji character development od bilo kog lika iz Lost-a
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Ugly MF

..zajebo me LOST, aliii samo tako.....
jes vece uzivanje u globalu bila galaktika, pa i kraj je bolji ruku na srce....

Alex

GENIJALNO!

Zadnja epizoda. A i cela serija.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Mislim da su to već neki rekli na prvim stranama ovog topika, ali...

Battlestar Galactica (nova verzija) je najbolja SF serija svih vremena, ali i jedna od najboljih tv serija do sada, uopšte!

To je veliki uspeh za SF žanr, da jedno SF delo stoji u vrhu svetske televizijske produkcije, tj da je jedno od najkvalitetnijih dela forme serijskog filma, ikada.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Zapao mi je za oko post na prvoj strani ovog topika u kome BladeRunner ima sjajnu analizu, posebno u vezi evolucije likova.

S druge strane je potpuno promašeno zapažanje Ekstremiste, takođe na prvoj strani, gde kaže da nova serija nema dušu i ni trunku privlačnosti. To mi govori da najverovatnije nije pratio seriju i da priča samo na osnovu površnog uvida.