• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program LK za septembar 2006.

Started by zakk, 01-09-2006, 16:58:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

4. septembra Skupština Drušva
ne samo da ste pozvani, nego ću da motkom teram ljude da dođu.
donosim novi Emitor, ne zvao se ja Lorimer.

11. septembra Gostovanje Festivala srpskog filma fantastike na Grossman festivalu u Ljutomeru, Sl
pričaju i odgovaraju: Jovan Ristić, Nenad Bekvalac, a Miroslav Lakobrija ne mora ako neće :)

18. septembra je Povratak Supermena
svoje mišljenje o filmu će nam iztložiti Miloš Cvetković, i koga još navatam do tada

25. septembra je Književna radionica,
popularno zvana Kradionica, gde će Sale Marković da se nervira kako samo ćutimo i slabo učestvujemo
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

DNEVNI RED SKUPŠTINE

• Treba da se promeni adresa kluba. Još uvek se vodimo na Zage Malivuk aka Mis Irbijevu.
  • Izmena upravnog odbora i uredništva Emitora.
  • Izbor predsednika
  • Šta sa Emitorom? Treba da oformimo tim koji će da radi Emitor i tuče ljude da pišu.
  • Izveštaj o skorašnjem radu i aktivnostima
  • organizacija BEOKONA 2006 mk2 i proslave 25 godina kluba
  • nagrade LK i ЉД za 2005 i 2006!
  • dopunite sami (nešto smo sigurno zaboravili da stavimo na dnevni red)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Jake Chambers

Quote from: "zakk"
18. septembra je Povratak Supermena
svoje mišljenje o filmu će nam iztložiti Miloš Cvetković, i koga još navatam do tada

Joj. Najbesmisleniji film ove godine i mi mu posvećujemo celo veče? :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

zakk

jel bi o x-menima III? možemo i više od jednog filma da pređemo za veče.

šta smo još imali letos u bioskopima?

Mixitron M. Storm

Quote from: "zakk"
šta smo još imali letos u bioskopima?

Žmije u avijonu, film 30 godina iza svog vremena, sudeći po onom što sam čuo :)

zakk

kod nas, bre, ne u civilizaciji.
NEGO NEMOJTE DA MI RAZVODNJAVATE NAMERE! SVI DA STE DOŠLI NA SKUPŠTINU! BRE!

Jake Chambers

Nije bilo o X-Men III,i ne sećam se drugih SF filmova letos... Vendetta? Ne znam da li je bilo.

zakk

bilo, još pre raspusta...

Morticia

Neko o drvo, neko o klin.

Zakkov potpis.

Hvala.
You're dead, son. Get yourself buried.

Boban

Ovo je bila jedna manje-vise lepa godina za nama.
Ispunjena solidnim radom i znacajnim uspesima na poljima gde je klub oduvek bio vrlo slab: organizacijama vecih razmera.
Ne preterano mnogo dostignuca, ali ni nerealnih pokusaja.
Vrlo zadovoljavajuce.

Vidite kako sve bolje funkcionise kada se nekoliko trulih jabuka probere i pobaca...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

Ja planiram da dodjem na skupštinu, ali je nerealno očekivati da dodjem na početak.  :cry:

Hajde neka malo kasni, pa onda neka potraje rasprava oko nebitnih stvari, taman dok ja ne dodjem.
My trees...They have withered and died just like me.

zakk

Quote from: "Boban"Ovo je bila jedna manje-vise lepa godina za nama.
Ispunjena solidnim radom i znacajnim uspesima na poljima gde je klub oduvek bio vrlo slab: organizacijama vecih razmera.
Ne preterano mnogo dostignuca, ali ni nerealnih pokusaja.
Vrlo zadovoljavajuce.

Vidite kako sve bolje funkcionise kada se nekoliko trulih jabuka probere i pobaca...

Možda tebi. Ja nisam srećan uopšte.
Rad nije bio solidan. Rad je uvek bio iznurujuće crnčenje u 5 do 12. Sad, koliko je uspelo, to je druga priča... al svejedno nisam nit ponosan na bilo šta, nit zadovoljan, samo nosim veliku kamaru smora od svega toga. Uspeli smo da godinu dana ne napravimo čestit Emitor, jer si svojim stavovima učinio da deo tima koji je aktivno doprinosio digne ruke od Društva, a mislim da smo s njima mogli mnogo više postići nego bez njih.
Ne dopada mi se ton tvoje poslednje rečenice. Super, većina je progutala tvoju priču, ili ih jednostavno i ne interesuje, pa ti je lepo, al molim te, makar zarad mene, ne poteži više tu priču.

Quote from: "Lurd"Ja planiram da dodjem na skupštinu, ali je nerealno očekivati da dodjem na početak.  

Hajde neka malo kasni, pa onda neka potraje rasprava oko nebitnih stvari, taman dok ja ne dodjem.
tebi do sprdnje...

Milosh

Quote from: "zakk"al molim te, makar zarad mene, ne poteži više tu priču.

Pridružujem se zakkovoj molbi, stvari nisu tako crne-bele, a u svakom slučaju potpuno je besmisleno sada to ponovo potezati i baviti se time. Inače, koga zanima malo statistike: od aprila 2004. pa do aprila 2005. izašlo je 11 Emitora (skoro pa Emitor mesečno). Od aprila 2005. pa do sada tj. septembra 2006. izašla su dva: zbirka priča (#453) i specijalni promo broj za Beokon, a naredni očekujemo sad u ponedeljak. Dakle, neke stvari su se u međuvremenu ipak zakočile; ali samo privremeno, nadam se.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Lurd

Zakk, ja se ne sprdam, stvarno mislim da je jako važno da dodjem na skupštinu, barem da doprinesem kvorumu, ali isto tako stvarno teško da mogu da stignem na početak...

Inače, ja nisam zadovoljan uopšte ovom godinom kako je funkcionisala, stvaralaštvo je bilo praktično nepostojeće, a mislim da je to najvažniji aspekt društva...

Jake Chambers

Quote from: "Milosh"
Quote from: "zakk"al molim te, makar zarad mene, ne poteži više tu priču.

Pridružujem se zakkovoj molbi, stvari nisu tako crne-bele, a u svakom slučaju potpuno je besmisleno sada to ponovo potezati i baviti se time. Inače, koga zanima malo statistike: od aprila 2004. pa do aprila 2005. izašlo je 11 Emitora (skoro pa Emitor mesečno). Od aprila 2005. pa do sada tj. septembra 2006. izašla su dva: zbirka priča (#453) i specijalni promo broj za Beokon, a naredni očekujemo sad u ponedeljak. Dakle, neke stvari su se u međuvremenu ipak zakočile; ali samo privremeno, nadam se.

Izašla su tri. Bio je i broj sa Ursulom.

Mica Milovanovic

Previše ste samokritični. Naglasak se sa Emitora prebacio na druge aktivnosti, koje su jednako vredne. Kao predstavnik "stare garde" ja bih, naravno, bio srećniji da izlazi više Emitora, ali, s druge strane, mora se imati u vidu da su danas druga vremena. Deca se danas više "regrutuju" preko igrica, preko filmova, pa stoga sam manje "zabrinut" od vas njegovog zbog slabijeg izlaženja. Tri-četiri broja godišenje, zarad kontinuiteta, zaista je dovoljno.

Nemojte zaboraviti, takođe, da je svrha svega ovoga, ipak, da se svi dobro zabavljamo...
Mica

Melkor

zakk previse bi bilo ocekivati da jedna mala grupa ljudi, ma koliko sposobna bila i ma koliko vredno radila, kao sto ste vi vredno radili, moze sve da postigne. U vreme kada je Emitor tako redovno izlazio prakticno se nista drugo nije desavalo. Da, bilo je govora o svemu i svacemu (samo jos policija nije bila umesana) ali se skoro sve pokazalo kao isprazna prica, kao gomile sastancenja unedogled i raznih spletkarenja dok su rezultate postizali, manje vise, isti ljudi koji ih postizu i danas. Kao sto Mica rece prioriteti te grupe ljudi su se promenili, uradili ste jedan hvale vredan posao* i sve dok se vise drugih ne ukljuci ne treba da cudi sto niste (nismo/drustvo nije) postigli da uradite "sve". Sa druge strane nisam bio tu kada su se neke stvari odigravale ali sam, iz potpuno licnih razloga, skloniji da budem priklonjeniji Bobanovom misljenju (sto je i za ocekivati tako da molim da ova recenica ne bude shvacena kao poziv na dalju raspravu ili pojedinacno/grupno prozivanje/prokazivanje).

* ne mislim na samo jedan (1)

edit: fusnota
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Goran Skrobonja

Predlažem da se termin 18. septembra umesto za Supermena iskoristi za Simonsov "Olimp" koji je konačno u prodaji i ljudi će stići da ga pročitaju do tada.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Lurd

Quote from: "Goran Skrobonja"Predlažem da se termin 18. septembra umesto za Supermena iskoristi za Simonsov "Olimp" koji je konačno u prodaji i ljudi će stići da ga pročitaju do tada.

/agree
/nod
/yes

Boban

Quote from: "Milosh"Inače, koga zanima malo statistike: od aprila 2004. pa do aprila 2005. izašlo je 11 Emitora (skoro pa Emitor mesečno). Od aprila 2005. pa do sada tj. septembra 2006. izašla su dva: zbirka priča (#453) i specijalni promo broj za Beokon, a naredni očekujemo sad u ponedeljak. Dakle, neke stvari su se u međuvremenu ipak zakočile; ali samo privremeno, nadam se.

Ajmo, istine radi, da vidimo kako stvari zaista stoje. Razjurivanje se odigralo u oktobru 2005, dakle, od aprila do oktobra "ekipa snova" nije uradila niti jedan Emitor i nisu imali nameru da ih rade skoro jer su "prerasli" to izdanje. Nemojte porediti rad "ekipe snova" dok je ceo klub učestvovao i posle trenutka kada su bili uključeni samo probrani.

Inače, slažem se da je Emitor prevaziđen, kao uostalom i sve što ja radim (Monolit, Znak Sagite) i da generacije koje dolaze treba da pronađu svoj izraz da ostave otisak u vremenu.

varvarin

EMITOR je donekle prevaziđen: nekad je bio jedan od glavnih izvora informacija, danas je to Internet. Ali mislim da mora da opstane - bar dva broja godišnje - a jedna od mogućnosti je da se više okrene početnicima u pisanju, i/ ili  postane poligon za neke ( oprezne)  eksperimente... Ne tvrdim da je ovo najpametnija orijentacija, ali dva broja godišnje morala bi da opstanu.
Najzad,  prikačite firmu EMITOR iznad one zbirke seksi priča (JEBITOR), pa da vidimo reakciju publike!

A sad, za Bobana: ne mislim da su MONOLIT i ZNAK SAGITE prevaziđeni, ne nikako.
Jer, iako mnogi iz društva čitaju na engleskom, i pre nego što se pojavi prevod - dobro odmereni MONOLIT (svakako tanji od desetke), jednom na godinu i po dana, bio bi pun pogodak. A o ZNAKU SAGITE da ne govorim - jedino mesto gde možemo da plasiramo to što pišemo, i gde možemo da čitamo tekstove o, na primer, odnosu muzike i SF... To nije geto - to je realnost. A ZS izgleda svetski.
Pošto su se interesovanja dojučerašnjih klinaca promenila (težište je na filmu, igricama, stripu, tek onda na čitanju), kao predsednik nameravam da na ovoj skupštini ponudim svoje mesto nekom mlađem. Ja više nisam iz tog filma, mene još uvek najviše zanima pisana reč.
A dokle  ima onih koji čitaju, pokušavaću da pišem.
I baš zato - nestanak ZNAKA SAGITE bio bi nešto najgore što može da se desi u mom ličnom F/SF univerzumu.
Mislim da me Boban odlično razume.

Morticia

Quote from: "Boban"
Quote from: "Milosh"Inače, koga zanima malo statistike: od aprila 2004. pa do aprila 2005. izašlo je 11 Emitora (skoro pa Emitor mesečno). Od aprila 2005. pa do sada tj. septembra 2006. izašla su dva: zbirka priča (#453) i specijalni promo broj za Beokon, a naredni očekujemo sad u ponedeljak. Dakle, neke stvari su se u međuvremenu ipak zakočile; ali samo privremeno, nadam se.

Ajmo, istine radi, da vidimo kako stvari zaista stoje. Razjurivanje se odigralo u oktobru 2005, dakle, od aprila do oktobra "ekipa snova" nije uradila niti jedan Emitor i nisu imali nameru da ih rade skoro jer su "prerasli" to izdanje. Nemojte porediti rad "ekipe snova" dok je ceo klub učestvovao i posle trenutka kada su bili uključeni samo probrani.

Inače, slažem se da je Emitor prevaziđen, kao uostalom i sve što ja radim (Monolit, Znak Sagite) i da generacije koje dolaze treba da pronađu svoj izraz da ostave otisak u vremenu.

Mislila sam da ostavim prva, još sinoć/noćas, komentar sa istim stavom kao i Zakk i Milosh. Zatim sam iskulirala celu temu. Ne vidim da nam išta doprinosi. Samo se Boban pojavi, pljune, i čeka kako će se mladi svađati i svađati, te ja smatram ovo, a ja ono.

ALI.
Onda sam se iznervirala.

Prvo. Emitor NE SME da nestane. NIJE PREVAZIĐEN. Jer nije puko nabrajanje informacija, to su tekstovi (kritike i kolumne) i priče. Fandom, braćo. Trivia se juri po netu, u Emitoru se čitaju priče i Otakine mračne opservacije o filmovima veselog karaktera.
'Oćete da jurite fandom po netu? U redu jurite, ali samo kao opciju: «a, znate, imamo i web prezentaciju...»

Drugo. Jake Chambers je lepo ispravio Milosha. Izašao je broj sa Ursulom krajem juna, 20. juna. Broj, takođe, tog «uredništva». Darko je radio intervju sa Ursulom. Što je u fandomu prošlo kao tresla se gora, miš je prešao ulicu. Samo pogledajte topik o tom broju Emitora. Inače, toga juna 2005. svi ostali beogradski magazini, časopisi, web magazini, dnevne novine su isto imale intervju sa piscima koji su ostavili najdublji trag u nekoj književnosti?

Da li su?

A Ursula je samo utihnuta.

I zar nije bila Otova ideja o konkursu u maju i izdavanjem poslednjeg tog malog formata Emitora, koji je izašao 3. oktobra? Nije li? Nije li on stalno pričao kako želi što više i više priča od ljudi iz kluba?

Treće. Bobane, ne seri.
Da su ga oni prerasli, a pogotovo osoba koju si nazvao Glavom zmije, da su ga zaista prerasli, ta ista Glava zmije ne bi i dalje davala svoj text za kolumnu. Da je bilo koja tvoja priča o sebičluku toga čoveka istinita, ne verujem da bi želeo da sarađuje sa još manjim fanzinom od Emitora, TRASHom iz Niša.
You're dead, son. Get yourself buried.

Milosh

mala dopuna: Emitor #452 (Ursula), verovatno i najprofesinalnije (tehnički) urađen od svih, sam računao u onih 11 pošto stoji mart-april 2005., smeo sam s uma da je broj ipak izašao nešto kasnije nego što stoji na prvoj stranici.

Elem, kao što rekoh stvari nisu crno-bele, niti je to po meni bila "ekipa snova", a još manje "trule jabuke", ali neću više o tome.

Možda je praktično rešenje da se promeni ritam izlaženja, recimo na 2 ili 3 meseca, i o tome možemo da pričamo na skupštini, ali Emitor nikako nije prevaziđen. Stvar je u tome što se istovremeno radi još sto drugih stvari, i poenta je u podeli 'toga što se radi' (i namerno ne kažem 'obaveza' pošto bi motivacija trebalo da bude u tome da ljudi rade ovo zato što vole tj. FANDOM).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Quote from: "Goran Skrobonja"Predlažem da se termin 18. septembra umesto za Supermena iskoristi za Simonsov "Olimp" koji je konačno u prodaji i ljudi će stići da ga pročitaju do tada.

Podržavam predlog u potpunosti.

Boban

Morticia, loše je i za muškarca i za ženu kada ih kroz život vode one stvari, a ne logika i razboritost.

zakk

Quote from: "Milosh"

Podržavam predlog u potpunosti.
Sad ste se setili. Program se finišira do 20. u mesecu i šalje Domu omladine. Možemo mi i o Olimpu da pričamo, nije frka, al bolje da ga ostavimo za početak oktobra.

zakk

Quote from: "Morticia"Mislila sam da ostavim prva, još sinoć/noćas, komentar sa istim stavom kao i Zakk i Milosh. Zatim sam iskulirala celu temu. Ne vidim da nam išta doprinosi. Samo se Boban pojavi, pljune, i čeka kako će se mladi svađati i svađati, te ja smatram ovo, a ja ono.

ALI.
Onda sam se iznervirala.
Nije samo to što me iznervirao, radi on to triput nedeljno pa ne odgovaram na svaku. Ali ako ignorišemo onakve Bobanove izjave, ostali će to da shvate kao potvrđivanje.

Quote from: "Morticia"Darko je radio intervju sa Ursulom. Što je u fandomu prošlo kao tresla se gora, miš je prešao ulicu. Samo pogledajte topik o tom broju Emitora. Inače, toga juna 2005. svi ostali beogradski magazini, časopisi, web magazini, dnevne novine su isto imale intervju sa piscima koji su ostavili najdublji trag u nekoj književnosti?

Da li su?

A Ursula je samo utihnuta.
Loše ti poređenje, više je bilo "džin prešao ulicu, nije napravio ni šuma." Mada si valjda to i htela reći: nikakav odjek. Muk i tišina.

zakk

Quote from: "Boban"Morticia, loše je i za muškarca i za ženu kada ih kroz život vode one stvari, a ne logika i razboritost.
Pa počni i ti da se vodiš logikom i razboritošću.

zakk

Dalje, nije prevaziđen Emitor nego neke njegove funkcije. Informativna (obaveštajna) već odavno nije bitna, a nekad je bila primarna. Sad treba da se bavimo književnim aspektima, i nastavimo da objavljujemo priče, esejčiće i kritike i štaveć.

anabel

Evo i ja, kao potencijalna  8) trula jabuka ili o uzasa to vec jesam, glasam da se prica o Olimpu.

Jake Chambers

Ja sam i dalje za Supermena.

taurus-jor

Supermen ostaje. Program je predat uredno, Dom omladine ga je objavio i nema smisla da se zezamo sa publikom. Olimp ce da bude u prvom oktobarskom terminu.

Molim vas da ubuduche dajete predloge zakljucno sa 15. u mesecu.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

IM

:shock:
Je l' se to meni čini, ili ovde fale neki postovi? Čak bih rekao da sam i ja nešto postovao...

zakk

Quote from: "im":shock:
Je l' se to meni čini, ili ovde fale neki postovi? Čak bih rekao da sam i ja nešto postovao...
premešteno na deponiju, pod 'baljezganje'

IM

Quote from: "zakk"premešteno na deponiju, pod 'baljezganje'

A, hvala... Možda bi pri takvim administrativnim potezima ipak trebalo staviti link.

Jake Chambers

Nema potrebe za tim. Učesnici i zainteresovani, slučajni prolaznici to svakako vide i sami...

Tex Murphy

Da. Eto npr. ja uvijek prvo svraćam na deponiju  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"Da. Eto npr. ja uvijek prvo svraćam na deponiju  :lol:

isto i komi.

I guess it's some bosnian thing...
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Quote from: "Harvester"Da. Eto npr. ja uvijek prvo svraćam na deponiju  :lol:

Pojedinci i obitavaju jedino na deponiji.

Tex Murphy

E pa šta da se radi! Ukinuli su nam onu kod Kneževa (bivšeg Skender-Vakufa) i ova nam je jedina ostala.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

varvarin

Molim sve koji su u ponedeljak  (19.IX.)  bili u Domu omladine, a sećaju se - da me potsete, jer sam zaboravio: Kako se zove autor (naš Nenad), i kako mu se zove knjiga, koja se prodaje u BEOPOLISU - a koja je na neki način nastavak GOSPODARA PRSTENOVA ???!!!
Kako  to pomenem, ljudi prvo padnu od smeha, a onda viču: "Pa kako se roman zove, hoću to da kupim, moooram!!!"
Usput - izdavač je Telecom!    xjestera  xjestera

DušMan

Knjiga se zove "Vecna vatra", isto kao i socijalisticki spomenik na Uscu.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

varvarin

taurus-jor

E, ta knjiga je bila prizor za nesvest. O tome mora da se prica u Klubu, cim pre.

varvarin

Mislim da sam video- bar dvojica naših su je kupili!
Eto razgovora!

Melkor

He he he... navuceni su Zak i Smrki :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Jake Chambers

E čisto da kažem da je tribina o Supermenu bila super - prava tribina, i tako treba sve da izgleda.

taurus-jor

I meni se dopalo. 'Ajde, pocetak je sezone, doslo je do 15 ljudi, ali je rasprava bila bogata. Kao moderator, Milosh je bio vrlo vesht.

Jake Chambers

Mislim da uloga moderatora nije toliko bitna. Bitno je da on baci poneku misao oko koje se učesnici onda... šta god sam hteo reći. Ne pada mi pravi glagol na pamet. Ono što je naravno bitno je da su posetioci/učesnici gledali/čitali/štaveć ono o čemu se priča, i da imaju mišljenje o tome.