• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Belief-O-Matic -your religious and spiritual beliefs quiz

Started by Ghoul, 02-09-2006, 12:33:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

---

i da vidiš šta je kad se rusi napiju crnog čaja pa počnu da drve o bogu, vataju jedan drugog za kragnu dok im oči sjaje, ljube se neprekidno, pretresaju večna pitanja u nekom zakurenom spičkovcu blizu moskve, aluciniraju đavola, opačine prave, uglamnom ne rade ništa, i sve i vazda p'jani, po duši ih slovenskoj.
i da ne zaboravim, upotreba znaka uzvika u toj knjizi nije tako učestala kao u zločinu i kazni. čisto da se zna, za one koji to vole, da se ne razočaredu. vikanja je manje nego što ga je inače u đelima f.m.dostojevskog, pokoj mu duši.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Kornelijuse, sad sam se baš napal'la (tj. napal'jo), čak do te mere da ću posle posla da obiđem knjižare i vidim ima li neđe da se ispazari BK u kakvom luxxxuznom izdanju štampanom krupno enebi li se moje sirote oči manje mučile. Ne, ozbiljno, podsetio si me zašto volim Dostojevskog i baš sad nekako želim da popunim rupu (veličine Severnog Banata, jebote) u bibliografiji.

Žiko, ja, zapravo nemam uopšte problem sa ludačkom i pomalo artificijelnom exxxpresivnošću FMDovih karaktera, au contraire, uvek sam mislio da je to šarmantno kako se likovi vatreno bacaju u monologe od po nekoliko strana kroz koje FMD polemiše sam sa sobom & celim svetom o svim mogućim temama, sa sve zažarenim očurdama & stisnutim pesnicama. Sa pozicije predavača na kursevima kreativnog pisanja, ovo je primitivna tehnika, ali koliko samo snage tu ima..

milan

Pazi, Meho, Braca Karamazovi su chak i meni nesto najbolje sto sam ikada citao! ODMA NA CITANJE!

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Sa pozicije predavača na kursevima kreativnog pisanja, ovo je primitivna tehnika, ali koliko samo snage tu ima..

Upravo to. Ne čita se Dostojevski radi stilskog sklada i kamene struktuture, nego radi duhovnih, emotivnih i intelektualnih močuga koja te razvaljuju u glavu na svakoj strani. Što bi rekao Bora Djordjević - Dostojevski nije pesnik maja, njemu inspiracija dolazi iz jaja.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Heh, sad se osećam kao poslednji primitivac pošto jedini ja ovde nisam bročitao BK... To se može ispraviti ali ljaga će ostati...

Haha, a ova vintage rima Bore Đ., ne verujem da je ikada iko sirotog Dostojevskog opisao na taj način, ali ima logike, hehehe.

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Haha, a ova vintage rima Bore Đ., ne verujem da je ikada iko sirotog Dostojevskog opisao na taj način, ali ima logike, hehehe.

I nije. Ova rimu sam ja sklepao na osnovu Borine rime, da Dostojevskog učinim rock'n'roll, ne bi li ga ti počeo da čitaš već večeras.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Uh, teško da će biti baš večeras, trenutnom čitam Kolakovskog, pa kad to završim...

Cornelius

Vidis da se stvari slažu same od sebe. Kolakovski, a onda Dostojevski. Unosiš sve veći stepen sumnje u sebe. Samo tako, samo tako (citat Zvonko Bogdan).

Meho Krljic

Unošenje sumnje u sebe je maltene jedina aktivnost kojoj sam konstantno posvećen. Ne može se drugačije u ovom post-everything svetu.

Cornelius

Isto je bilo i u before-everything svetu. Zato se meni jako dopao film "Rat za vatru". Jako, jako lepo uradjen.

Meho Krljic

E, vidiš, nisam ga ja gledao... Ali sam slušao pesmu Iron Maiden inspirisanu tim filmom (i to mnogo puta), što se, ipak verovatno barem malo računa. Milan će znati da kaže kako se pesma zove i na kom je albumu.

milan

Quote from: "Meho Krljic"Milan će znati da kaže kako se pesma zove i na kom je albumu.
Uf, ne znam... poslednje od Maidena sam slusao zivi album Life after Death... davne 85...

Cornelius

Ne znam ništa o toj pesmi. Ja nikada nisam slušao Iron Maiden.

Meho Krljic

'Quest for Fire' sa abuma Piece of Mind iz 1983. (Live After Death je izašao 1985., da stvari stavim u perspektivu). (Ah, sad vidim da je to i Milan napisao). Steve Harris je uvek voleo da filmove uzima kao inspiraciju za pesme, ipak je on fudbaler: Where Eagles Dare, Wicker Man, Gangland... Mada je već i na Piece of Mind albumu imao pesmu inspirisanu Herbertovim književnim serijalom Dune (koji je Herbert na sve načine pokušao da spreči jer očigledno nije imao baš lepo mišljenje o tim čupavim teškim rokerima, ali od svega je uspeo samo da im zapreti copyrigh infringementm pa su pesmu morali umesto The Dune da nazovu To Tame a Land), a na sledećem, Powerslave, bogami pravu epopeju zasnovanu na Coleridgeovom spevu The Ancient Mariner. Iako se Colerdige odavno preselio na nebeske pašnjake, poučeni iskustvom sa Herbertom, pesmi su nadenuli naziv The Rhyme of the Ancient Mariner.

Eto malo trivije koja nikoga nije interesovala...

PTY

Quote from: "Cornelius"Isto je bilo i u before-everything svetu. Zato se meni jako dopao film "Rat za vatru". Jako, jako lepo uradjen.

Žan žak Ano?

milan

Quote from: "Meho Krljic"'Quest for Fire' sa abuma Piece of Mind iz 1983. (Live After Death je izašao 1985., da stvari stavim u perspektivu). (Ah, sad vidim da je to i Milan napisao). Steve Harris je uvek voleo da filmove uzima kao inspiraciju za pesme, ipak je on fudbaler: Where Eagles Dare, Wicker Man, Gangland... Mada je već i na Piece of Mind albumu imao pesmu inspirisanu Herbertovim književnim serijalom Dune (koji je Herbert na sve načine pokušao da spreči jer očigledno nije imao baš lepo mišljenje o tim čupavim teškim rokerima, ali od svega je uspeo samo da im zapreti copyrigh infringementm pa su pesmu morali umesto The Dune da nazovu To Tame a Land), a na sledećem, Powerslave, bogami pravu epopeju zasnovanu na Coleridgeovom spevu The Ancient Mariner. Iako se Colerdige odavno preselio na nebeske pašnjake, poučeni iskustvom sa Herbertom, pesmi su nadenuli naziv The Rhyme of the Ancient Mariner.

I ti ono bese nisi slusao hevi metal kad si bio klinac?

milan

Quote from: "libeat"
Quote from: "Cornelius"Isto je bilo i u before-everything svetu. Zato se meni jako dopao film "Rat za vatru". Jako, jako lepo uradjen.

Žan žak Ano?
Jeste. Igra Rae Dawn Chong, cerka Tomi Chonga iz dua Cheech & Chong, inace mlada zenska zvezda osamdesetih koja nije uspela da ih, umetnicki, prezivi...
Igra i onaj glumac sto je u Twin Peaksu igrao vlasnika benzinske pumpe, ozenjen sa onom zenom sa povezom... zaboravio sam vec...
Jos malo trivije koja nikog ne zanima.

Cornelius

Quote from: "libeat"

Žan žak Ano?

Upravo taj. Napravio je gomilu sranja i "Rat za vatru", jedan od najlepših filmova svih vremena.

Ghoul

Quote from: "Cornelius"Vidis da se stvari slažu same od sebe. Kolakovski, a onda Dostojevski.

da, sledeći na redu ti je Šećerovski... :wink:

BK su vrh vrhova, usprkos brojnim strukturalnim neujednačenostima i vrludanjima: to kad je dobro (a često je) - to RAZBIJA!
posle njega može da se jebe henri džejms sa svojim minuciozno glačanim i strukurisanim rečenicama-smaračicama: dostojevski stvarno stvara iz MUDA, a ta fraza čak i nije iz bore, no i iz još jednog što mu se ime završava na -SKI: naime, JODOROWSKI je kazao: I MAKE MOVIES WITH MY BALLS!

najzad, pošto je žika perfektno opisao čari ruske duše, i načine na koje o bogu guše dok piju i puše i sede u potleuše usred zimske tmuše rakijom perući guše... moram reći da je od svih tih ateista što vrište za bogom najzabavniji LEONID ANDREJEV, koji je sav taj sentiment KONDENZOVAO u kratke priče i novele koje prosto odišu religiozno-existencijalnim angstom, a najexplicitnije u manje poznatoj priči ŽIVOT VASILIJA FIVEJSKOG (toplo preporučam ljubiteljima pod-žanra: 'o bože gde si, jebem ti sve mrtvo, zašto je sve ovako tužno???!!!')
https://ljudska_splacina.com/

Ugly MF

Quote from: "Meho Krljic"'Quest for Fire' sa abuma Piece of Mind iz 1983. (Live After Death je izašao 1985., da stvari stavim u perspektivu). (Ah, sad vidim da je to i Milan napisao). Steve Harris je uvek voleo da filmove uzima kao inspiraciju za pesme, ipak je on fudbaler: Where Eagles Dare, Wicker Man, Gangland... Mada je već i na Piece of Mind albumu imao pesmu inspirisanu Herbertovim književnim serijalom Dune (koji je Herbert na sve načine pokušao da spreči jer očigledno nije imao baš lepo mišljenje o tim čupavim teškim rokerima, ali od svega je uspeo samo da im zapreti copyrigh infringementm pa su pesmu morali umesto The Dune da nazovu To Tame a Land), a na sledećem, Powerslave, bogami pravu epopeju zasnovanu na Coleridgeovom spevu The Ancient Mariner. Iako se Colerdige odavno preselio na nebeske pašnjake, poučeni iskustvom sa Herbertom, pesmi su nadenuli naziv The Rhyme of the Ancient Mariner.

Eto malo trivije koja nikoga nije interesovala...

Mucho Grande Salutare,i Grose Aloha za AjronMejdnovca!!!!
Ja Biti Takodje Jedan OD!HAUG!

Cornelius

Quote from: "Ghoul"naime, JODOROWSKI je kazao: I MAKE MOVIES WITH MY BALLS!

Gule, nemoj Jodorovskog da mi spominješ, odma mi krene kiselo na kurac (da prostite). On je izuzetno prepotentna, muljatorska, isušena, srebroljubačka matora budala. Na moju veliku žalost, pročitao sam oko 40 od njegovih 50 albuma. Osim prva tri inkala, sve je onani-onana. A i onaj film La Montagne sacrée je najobičnije šupljenje. Medjutim, on svemu daje izgled instant duhovnosti, te narod to može da popije i pojede za tren oka i da se "uzdigne". Prirodno, bez truda. Inače, on neguje sliku maga, gurua, alhemičara, a od svega mu je najdraža duhovna radnja da broji pare.

Ghoul

to za stripove ti verujem, jer je to i moj utisak na osnovu viđenog.

da se izdaje za maga i tako mlati pare, jeste, slažem se i podržavam, što da ne. treba i to umeti.

za filmove (za koje je i vezana citirana izjava) već... ne bih se složio.
naravno, ne treba se primati da su ne znam koliko pametni, duhovni i ezoterični, jer baš i nisu koliko neki fanovi veruju; ali, obrni okreni, svakako su predivna gledalačka iskustva (da ne kažem tripovi), a santa sangre je 1 od najboljih filmova ikada i tu ne dozvoljavam protivljenje, štaviše, pucam na one koji se ne slažu!  :evil:

milan

Quote from: "Ghoul"santa sangre je 1 od najboljih filmova ikada i tu ne dozvoljavam protivljenje, štaviše, pucam na one koji se ne slažu!  :evil:
Pucaj, ja i dalje drzim cas...

Cornelius

Quote from: "milan"
Quote from: "Ghoul"santa sangre je 1 od najboljih filmova ikada i tu ne dozvoljavam protivljenje, štaviše, pucam na one koji se ne slažu!  :evil:
Pucaj, ja i dalje drzim cas...

U isto danu, umrli su Milan i Cornelius, pružajući otpor jodo-hordama. Tehno-slava im.

Ghoul

Quote from: "Cornelius"U isto danu, umrli su Milan i Cornelius, pružajući otpor jodo-hordama. Tehno-slava im.

njihovim ostacima hraniće se larve u klifotičkim tunelima beskraja... 8)

Cornelius

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Cornelius"U isto danu, umrli su Milan i Cornelius, pružajući otpor jodo-hordama. Tehno-slava im.

njihovim ostacima hraniće se larve u klifotičkim tunelima beskraja... 8)

Vječnaja pamjat, vječnaja pamjat...

Meho Krljic

QuoteI ti ono bese nisi slusao hevi metal kad si bio klinac?

Nope, baš suprotno, kako sam objašnjavao neki dan, kad sam bio klinac bio sam izuzetno netolerantan metalac. Danas sam malo tolerantniji. Ali, evo vidim da i tvoj crtač sluša metal, a što nije ni čudo, ipak je ime za ovajj forum uzeo po jednom od najboljih beogradskih bendova devedesetih koji, uprkos njihovom ličnom protivljenju, ipak lako možemo svrstati u metal.

morbius

1.    Liberal Quakers (100%)
2.    Mainline to Liberal Christian Protestants (93%)
3.    Bahá'í Faith (89%)
4.    Unitarian Universalism (89%)
5.    Neo-Pagan (67%)
6.    Secular Humanism (67%)
7.    Mahayana Buddhism (65%)
8.    New Age (64%)
9.    Taoism (61%)
10.    Theravada Buddhism (60%)
11.    Christian Science (Church of Christ, Scientist) (60%)
12.    Orthodox Quaker (59%)
13.    Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (55%)
14.    Jainism (51%)
15.    Jehovah's Witness (46%)
16.    Nontheist (46%)
17.    Hinduism (45%)
18.    Mainline to Conservative Christian/Protestant (44%)
19.    New Thought (43%)
20.    Reform Judaism (42%)
21.    Sikhism (35%)
22.    Seventh Day Adventist (35%)
23.    Orthodox Judaism (31%)
24.    Scientology (31%)
25.    Islam (25%)
26.    Eastern Orthodox (20%)
27.    Roman Catholic (20%)
Why me?

Loengrin

1.  Liberal Quakers (100%)  
2.  Unitarian Universalism (96%)  
3.  Mainline to Liberal Christian Protestants (94%)  
4.  Neo-Pagan (88%)  
5.  New Age (82%)  
6.  Secular Humanism (76%)  
7.  Bahá'í Faith (72%)  
8.  Mahayana Buddhism (70%)  
9.  Christian Science (Church of Christ, Scientist) (66%)  
10.  Taoism (63%)  
11.  Theravada Buddhism (63%)  
12.  New Thought (60%)  
13.  Orthodox Quaker (59%)  
14.  Reform Judaism (56%)  
15.  Scientology (54%)  
16.  Jainism (51%)  
17.  Sikhism (46%)  
18.  Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (46%)  
19.  Nontheist (44%)  
20.  Jehovah's Witness (37%)  
21.  Mainline to Conservative Christian/Protestant (37%)  
22.  Hinduism (33%)  
23.  Orthodox Judaism (30%)  
24.  Islam (24%)  
25.  Seventh Day Adventist (20%)  
26.  Eastern Orthodox (16%)  
27.  Roman Catholic (16%)  

Mislila sam da jedno celo ima samo 100%, kad saznah da se sastojim od 1499%, što mu dođe 14,99 celih, tj. ispadoh šizofrenik od sastavljen od 14 celih i jedne nepotpune ličnosti.

Prosek mi je dva verovanja po ličnosti, ergo, svaka od 14,99 mojih ličnosti su dvolične, što iznosi 14,99 x 2 = 29,98. Tako ispade da imam više ličnosti od broja ponuđenih verovanja, što dovodi do toga da mora da postoji i neko 28. i 29. (i 29,98.)verovanje.
S obzirom da su ova 2,98 nova verovanja ovim dokazana, čime se ne mogu pohvaliti ostalih 27, sledi da za sada postoje samo 2,98 prava ubeđenja, koja se nekim slučajem mogu i poklapati.

Ima li, dakle, neko ideju koje je to jedino ubeđenje (ili 2,98 ) koje bi prihvatili svi ljudi bez obzira na svoj background?  :!:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

---

пошто сте издали православље, браћо квекери, то једно веровање које ћеmo сви прихватити зове се њу ејџ. пјерво ће нам изменити свес ка у орвеловој 1984, убедиће нас да се они могу и у сапуницу претворит и до таванице одлетет, јер нема истине, већ је она ствар свести и "личне перспективе", а онда ће нам, кад то сажваћемо, донети мир, срећу и хармонију. сви ћемо бити једно, и бићемо сити, у благостању.
та прича се зове "кратка повест о антихристу" и написао је владимир соловјој (неки је воде у научну фатастику, али ја не знам о томе па не бих да се намећем, од намета нема селамета.)

What New Agers Believe
Salvation lies in the realization of oneness with the impersonal life force. Awareness can be heightened through methods that induce altered states of consciousness, e.g., hypnosis, meditation, music, drugs. Spiritual "tools" include crystals, tarot cards, amulets, channeling, fortunetellers and psychics. Some believe the salvation of humanity will occur when a critical mass is reached, when people converge in experiencing their oneness with God and with each other. This will bring a New World Order or new Planetary Order, resulting in oneness of civilization and one-world government, peace, and harmony.

о, врли нови свете, који имаш тако дивне квекере и либерале!
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Uzgred... ja jutros ušetao u Prosvetinu knjižaru na Terazijama & pazario Braća Karamazovi za uistinu popularnih 648 dinara. Hardkavr, jedan tom, fototipsko reizdanje or'ginala iz 1972. godine, sa sve bradonjom lično na removable omotu.

E, sad, ajde što starija i vrlo privlačna gospođa nije imala da mi vrati kusur od 1000 dinara, pa me slala na kiosk ispred radnje (koji takođe nije imao sitno pa sam ja malko obilazio Terazije u potrazi za sitninom) (i našao je kod neke klinkice na jednom drugom kiosku), ajde što nisu imali da mi daju kesu (mada to znači da ova knjiga treba da preživi čitav dan u mom rancu, dok se o nju taru druge knjige, fanzini i kompaktdiskovi) ali što nisu mogli da mi izdaju račun, e to je već zabrinjavajuće. Nije da meni to nešto znači, ali, bre, knjižara u maltene geometrijskom centru Beograda ne može da izda račun za prodatu robu? Gaddemit, ode nam kultura u tandariju...

Loengrin

Mislim da odmah prestaješ da budeš liberal čim počneš druge da ubeđuješ u nešto.
Ja nikog ni u šta ne ubeđujem, niti se dam tako lako ubediti.

Ustvari sam tipični "lakoćemo" i "psovkaventil" građanin Balkana, sa naginjanjem ka optimizmu. Jedino čega nisam pobornik to je vera zvana "biće bolje" koja je duže vreme harala Srbijom i čije sledbenike je o'ma trebalo na lomaču.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Ghoul

pa sto bre ne prijavis bagru na onaj telefon, kako vec bese, odavno ga nisam zvao, i uzmes svojih mukotrpno zaradjenih 500ak dinara, ili koliko je vec nagrada za savesne gradjane?!

takvu stoku treba udarati po dzepu i samo po dzepu jer su im svi neuroni bas tamo!

Meho Krljic

Ma, Gule, ne bih imao srca, žena mi se onoliko naizvinjavala, te 'ako ste kasnije u prolazu, svratite, čekaće Vas račun', the 'još jednom Vas molim za izvinjenje'. Ja sam slab na žene u ozbiljnim godinama a još kad tu zamiriše makar zrnce iluzije submisivnosti, kako da se čovek ljuti i ciganči za usrani račun ili pišljivih pet stotina dinara...

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Uzgred... ja jutros ušetao u Prosvetinu knjižaru na Terazijama & pazario Braća Karamazovi za uistinu popularnih 648 dinara. Hardkavr, jedan tom, fototipsko reizdanje or'ginala iz 1972. godine, sa sve bradonjom lično na removable omotu.

Mašala, mašala, Meho.

angel011

@ Meho: Hmm... Po propisu nisi dužan da im platiš ako ti ne daju račun. Iskoristi to!  :evil:
We're all mad here.

Meho Krljic

Mašala, mašala, još kako!!! Posle nek kažu da Internet nije preuzeo dominaciju nad mojim životom.

Angel, kao što već rekoh, jebeš 650 dinara (da, nije imala da mi vrati ni ta dva dinara sitnine), šta je to prema (makar odglumljenoj) dubokoj zahvalnosti jedne ocvale dame.

Loengrin

Ghoul

Quote from: "Loengrin"Jao, šta to ne saznadoh ranije?  :!:

loe, zar si ti vec ocvala?

pa jos dama?  :evil:

Loengrin

Dajte meni liberalnom kvekeru taj broj, ako još uvek važi, da se nakupim šuške!  :lol:

Meho Krljic

Samo da razjasnim: iako se izraz 'ocvala' kod nas uobičajeno koristi u pežorativnom smislu, ja njemu pripisujem gotovo isključivo pozitivnu konotaciju.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Samo da razjasnim: iako se izraz 'ocvala' kod nas uobičajeno koristi u pežorativnom smislu, ja njemu pripisujem gotovo isključivo pozitivnu konotaciju.

to onda znaci da u tvom recniku i 'snajka', 'rumenka', 'domacica', 'vilendorfska venera' itsl. imaju pozitivnu konotaciju?

Loengrin

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Meho Krljic"Samo da razjasnim: iako se izraz 'ocvala' kod nas uobičajeno koristi u pežorativnom smislu, ja njemu pripisujem gotovo isključivo pozitivnu konotaciju.

to onda znaci da u tvom recniku i 'snajka', 'rumenka', 'domacica', 'vilendorfska venera' itsl. imaju pozitivnu konotaciju?
Pre će tebi Ghoule poplaveti prsti nego nama vratovi! :lol:

Meho Krljic

Quoteto onda znaci da u tvom recniku i 'snajka', 'rumenka', 'domacica', 'vilendorfska venera' itsl. imaju pozitivnu konotaciju?

Gotovo isključivo. Kao i 'drolja', 'debela', 'tetka', 'baba' ili 'pornićarka' (dobro, ovo poslednje nikad nisam čuo da neko izgovara ali ako postoji muški rod, mora da postoji i ženski).

Loengrin

"Ako ima među vama nekog bez greha, neka prvi baci kamen!"
... i Ghoul ga zavrljači.
:x

Meho Krljic

Was it something I said? Ako jeste, izvinjavam se.

Loengrin

Meho? Koliko znam ti nisi Ghoul, ne? :shock:

A tvoju sam priču o pozitivnim pežorativima 'nako pozitivno shvatila ... da nisam ja pogrešila? :wink:

Meho Krljic

Nisi, nisi, pozitivna je u celosti. Samo sam pomislio da sam možda kriv za uvođenje nekih 'ružnih' reči u celu priču...

Loengrin

Meho Krljic