• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

U BRDIMA, HORORI : Srpski film strave

Started by Ghoul, 28-09-2006, 19:54:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Son of Man

sandjama

bese fino. pozdrav drugu ognji, son of manu i ostatku ekipe.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Son of Man

Film beše gledljiv, samo je desni zvučnik bio u qrcu tako da je sve vreme krčao i uzjebavao moj istančani sluh.  xuss

Ghoul

nije do zvučnika, no je jedina dostupna kopija filma takva kakva je.
nemoj mi reći da si zato pobego pre nego što je krenulo GLAVNO?
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Ghoul

ne znaš kakvu si kavanu propustio, bog te tvoj...! :(

ali, tamo sam opet za mesec dana, pa imaš šansu za popravni.

Will-O'-The-Wisp

Ljudi, ovaj potpuno nepoznati jugoslovensko-austrijski zombi horor iz 1977. godine isplivao na Cinemageddonu: http://www.imdb.com/title/tt0319255/

Zna li iko išta o ovome?!?
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Ghoul

nije baš POTPUNO nepoznat, bar ne svima.

igrao je u bioskopima kao POTMULI ODJECI, i kao o takvog mi ga je prepričavala starija sestra kao klincu, u ranim 1980im, kada mi je zvučao kao cool filmić.

dugo vremena nisam imao pojma kako se to čudo zove u originalu, i godinama sam tragao za rešenjem misterije koji se zapravo film krije iza tog srpskog naslova - dok nisam spazio plakat za njega u bakočevićevoj sobi u filmu KAKO JE PROPAO R'N'R, pa sam freeze-frameovao i otkrio sitnim mutnim slovima da na plakatu piše - dark echoes.

nedugo zatim, video sam linkove za njega na horrorflixu, ali - daljom istragom i pregledom captures iz filma - učinilo mi se da to previše smrdi i da mi se ne bi mnogo dopalo, pa sam digo ruke od skidanja.

no, ako ga neko sada skine i pogleda, mlako sam zainteresovan da čujem ima li to ikakve redeeming qualities za gledanje.

crippled_avenger

Kunac i ja smo komisijski pogledali film DARK ECHOES George Robothama, poznatog kaskadera, koji je sniman na Bledu u Sloveniji i govori o undead starom kapetanu koji izlazi na obalu i ubija naslednike porodica koje su krive za njegovu smrt. Ukratko, DARK ECHOES se može definisati kao rip-off Carpenterovog FOGa snimljen za jako malo novca od strane ne preterano talentovaih filmmakera.

Ovaj film je danas sa pravom zaboravljen, ali nama je naravno zanimljiv pošto u njemu možemo da vidimo neka nama dobro poznata lica poput Tanje Bošković, Duška Tadića, Janeza Vrhoveca, Mirjane "Leptirice" Nikolić, Dragana Bjelogrlića i Gorana Sultanovića. Vrhovec čak pada i kao prva žrtva u filmu a najerazrađeniji victim set-piece u filmu ima Neda Arnerić koja igra naivnu čobanicu koju undead satera u ambis. Nažalost, u filmu nema skidanja tako da je Neda ostvarila jednu atipičnu rolu u svojoj karijeri.

O reputaciji stranih glumaca, Kunac zna mogo više ali koliko sam ga shvatio glavnu ulogu igra zvezda iz nemačkih krimića koja je bila aktuelna koju deceniju ranije. U tom smislu malo je apsurdno što je u filmu tretirana kao neka vrsta polu-mlade romantične figure i ima karakter koji baš ne odgovara glumičinim godinama.

Efekata maske i gorea ima u određenoj meri i uglavnom su jako slabi, osim jednog inventivnog i prilično bukvalnog "ispadanja" mozga. Tehnička ekipa je uglavnom naša. Muziku koja je bazirana na synthovima radili su Sanja Ilić i Sloba Marković, pioniri naše elektronike i skor je u principu rip-off tada aktuielnih synth skorova. Scenografija Vladislava Lašića je generic ali uglavnom ispunjava funkciju da se u Sloveniji lažu austriojski ambijenti, iako u nekoliko navrata probijaju neki jugoslovenski dizajnirani ambijenti naročito u nekim eksterijernim ugostiteljskim objektima.

Film ima nekoliko guilty pleasure scena, pored ubistva Nede Arnerić, mahom vezanih za lik vračare/veštice/vođe kulta Frau Ziemler koja organizuje ritualne skupove u jednoj pećini.

U svakom slučaju, ovo jematerijal samo za fanatične filmske arheologe koje zanimaju stvari snimljene na prostoru ex-YU.

Inače, film je izašao 1986. godine a sniman je 1982. ili 1983. po nekim informacijama što podatak sa IMDBa o 1977. kao godini izlaska čini potpuno promašenim.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Le Samourai

Tv Rip filma Prokletinja.  :|

http://rapidshare.com/files/407033248/prokletinja_www.westbalkan.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/407035444/prokletinja_www.westbalkan.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/407037298/prokletinja_www.westbalkan.net.part3.rar

Hvala lepo i drugi put.  xcheers

gorgonzola

Dobro veče, nova sam ovde, kao član, ali odavno vršljam po ovom forumu, gledam kritikie, pratim novosti, čitam stalno šta Son of man misli o dokumentarcima koje odgleda, ne znam dal' me više interesuju dokumentarci ili njegova posvećenost gledanju istih, pratila bih i deo o umetnosti ali tamo je malo prašnjavo, a inače u toj se oblasti ja praćakam, neki sam ilustrator i animator, pa eto, zato se i javih, čisto da podelim sa vama, mada malo sa zakašnjenjem, jerbo tek danas iskopah iz svojih beleški sa predavanja i projekcija koja pohađam po gradu, neke svoje utiske sa te projekcije filma Prokletinja u Studenjaku što beše, da znate da sam bila i da ću uhoditi i dalje!

Meho Krljic

:lol: :lol:

Zanimljive beleške. Imaš li toga još, sa drugih događaja?

---

beleške su odlične. kao da sam bio na predavanju. ovo bi trebalo da postane praksa, da te plaćaju za ilustrovanje predavanja, projekcija i drugog.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Джон Рейнольдс

Jes' vala. Ko na bitnijim suđenjima.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

gorgonzola

imam pošto crtam gde stignem i čime stignem, tako i sa nekih Grbinih predavanja, šok koridora, pa i sa Jerotićevih predavanja, čak i sa beer festa, imala sam jedan strava crtež sa predavanja Pictoplasme prosle godine, ali sam ga ostavila tamo na klupi, a trebalo je da ponesem, ali mislila sam da su beleške zanimljive i razumljive samo onima koji su bili tamo već, znaju o čemu se radi, a i naravno ne crtam sve, zavisi od toga koliko ljudi predaje i dinamike dijaloga, monologa, ili kada će svetla da se pogase. imam i ilustrovane putopise no to je nesto peto sad...

Meho Krljic

Dobro, ali podetkst je bio: hoćemo li mi još nešto od toga videti? Jasno je da beleške "razumeju" samo već upućeni, ali takvih sigurno ima podosta na ovom forumu.

gorgonzola

naravno, samo da se vratim u kolosek, nisam trenutno u Beogradu!

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Eugene

Moram da oživim ovu temu.
Da li neko (iko na belom svetu) poseduje film "Štićenik"?
Totalno sam odlepio za tim filmom i raspitujem se već par meseci, a ne mogu da ga nađem.
Džizs Krajst...jedini iz čitave knjige koga ne mogu da nađem (nikako).
A najviše mi se dopada od Kadijinih.

Mark

Quote from: Eugene on 17-08-2010, 16:22:22
Moram da oživim ovu temu.
Da li neko (iko na belom svetu) poseduje film "Štićenik"?
Totalno sam odlepio za tim filmom i raspitujem se već par meseci, a ne mogu da ga nađem.

Zanimljivo da sam ga ja SASVIM SLUCAJNO uhvatio na RTS-u pre par meseci! I to skontao sam da se radi o Sticeniku prepoznavsi zaplet i likove :-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Albedo 0

valjda je našao film do sada, ima ga svuda po netu...

Albedo 0

Počeo sam da slušam Gulov razgovor sa Kadijevićem o Štićeniku, poslušao sam 20 minuta i prekinuo.

Kadijević je idiot. Bolje mu je da ćuti i da samo snima filmove. Čim je počeo da ih objašnjava ispao je ogromna poluobrazovana gluperda.

Objašnjenje je prosto: čovjek kaže da nije društveno angažovan, da ga ne zanimaju ''aktuelnosti'', a potom citira - Sartra.

Neka se pokrije ušima i ne pojavljuje više.

P.S. Emancipacija je DRUŠTVENO ANGAŽOVANA KATEGORIJA.

Джон Рейнольдс

Ne pričaj gluposti, Kadijević je svestrano obrazovani intelektualac par ekselans. Potpuno je bezveze da u pokušajima da Gula izvučeš na megdan napišeš da je Kadijević poluobrazovana gluperda zato što to prosto nije istina. Štaviše, baš bi ti imao da popričaš koju s njim, možda i više s njim nego s Gulom.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Čovjek je svestrana neznalica.

Nema ovo veze sa Gulom, čovjek tvrdi da nije društveno angažovan i onda objašnjava da ga je jedna Sartrova rečenica inspirisala da snimi Štićenika. Kad uzmeš rječnik i pogledaš pod društvena angažovanost, tamo stoji Sartrova slika.

Kad pogledaš termin ''bavljenje aktuelnim događajima'' tamo stoje dvije Sartrove slike.

Kad se priča o ''emancipaciji'' čovjek se zapita šta Kadijević uopšte misli da ta riječ znači, ako već nema veze sa društvom?

Jedina druga mogućnost za ovo lupetanje je da čovjek ne želi da se eksponira na polju eksplicitne društvene kritike, a čak se ni to ne radi na način na koji je on uradio.

Dakle, ponoviću da ovo nema veze sa Gulom, ponoviću i da Kadijevićeve filmove smatram dobrim, ali to ne znači da čovjek ovdje nije svakakvih gluposti nalupetao.

Ghoul

Quote from: Bata Živojinović Karan on 15-09-2011, 02:11:05
Čovjek je svestrana neznalica.

Nema ovo veze sa Gulom, čovjek tvrdi da nije društveno angažovan i onda objašnjava da ga je jedna Sartrova rečenica inspirisala da snimi Štićenika. Kad uzmeš rječnik i pogledaš pod društvena angažovanost, tamo stoji Sartrova slika.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ChikaLjuba

Bato, sta ces da radis kad budes PRIMECEN? Oces li bar da platis pivo?  xrofl

Albedo 0

jebote, ja ću jopet da ponovim da ovo nikakve veze nema sa Gulom, ma koliko on to priželjkivao

Gul je sasvim NEVAŽAN u ovoj priči, i ako hoće nešto da kaže o Kadijeviću niko ga ne sprečava, samo neka prekine da lupeta da se išta ovdje odnosi na njega. Nije mi uopšte jasno zašto mu Džon šalje mejlove...

ali čisto da ne bude da nisam odgovorio

1. Egzistencijalizam je društveno angažovana filozofija! Zna li on nekog egzistencijalističkog filozofa koji nije bio društveno angažovan, i pod tim ne mislim da je bio član KP Tunguzije, već da je svakome od Hajdegera do Jaspersa egzistencijalizam bio polazna osnova za socijalnu filozofiju, i da svaki od njih ima bar jedno djelo koje pripada oblasti društvene angažovanosti. Dakle, em Kadijević nema pojma, em mu ''Štićenik'' nema pojma.

2. Može Kadijević da bude za ili protiv Sartra, za ili protiv Hitlera/Mansona, i dalje je DRUŠTVENO ANGAŽOVAN!

A tvrdi da nije. Jel on budala, jel se folira, ima neke posebne razloga da MIJEŠA POJMOVE kao najobičniji početnik, u to ne mogu da ulazim, mogu samo da sudim o onome što čujem, a čovjek izgovara idiotske, nepovezane stvari.

Prvo kaže da ga društveno angažovana umjetnost ne interesuje, onda priča da ga je Filip David privukao jer je bio ''emancipovana osoba'', što je, jopet ponavljam, društveno angažovani termin filovan ideologijom od glave do pete.

m.c.

E bato, stvarno si glup do bola. Da bar priznas kad nesto ne znas,a ti i dalje lupetas i teras k'o mlad majmun.Ti si kao neki vrhunac u tumacenju Sartra i egzistencijalista,a ustvari razumes ih kao moja baba,verovatno i manje. Ako ne znas ti pitaj, mozda nekad i naucis ponesto,ali s obzirom na tvoju tvrdoglavost,tesko. Ajde sad ponovo. Kreni od recimo Talesa pa nadalje.

Джон Рейнольдс

Quote from: Bata Živojinović Karan on 15-09-2011, 16:05:27
Nije mi uopšte jasno zašto mu Džon šalje mejlove...

Otkud tebi da mu ja šaljem mejlove? Meni je stigao mejl od Gula kad je sinoć ovde na forumu pročitao šta smo napisali, ali pošto sam ja i kasno sinoć i evo dosad imao neke privane i poslovne obaveze, da citiram Gula - nisam bio voljan da se odgovorom bakćem. A i ne poznajem Sartra toliko da bih mogao da ulazim u neku dublju raspravu, ali što se druge tačke tiče, koji je bolji primer nego ilustracija koja počinje sa "JA"?  8-) Dakle...

JA sam pre izvesnog vremena poslao na jedan konkurs priču koja je prošla najgore moguće, na sredini tabele. Ta je priča inspirisana jednim stihom pesme benda Skrewdriver. Ne sećam se tačno u kom kontekstu Kadija spominje Sartra, ali razmisli ovako. Na kraju priče navodim stih te pesme i neka bi, recimo, borkinja mogla da izgugla Skrewdriver i krene u tiradu kako sam ja, ma šta inače tvrdio, zapravo ne samo neonacista nego još i engleski neonacista. Štos je međutim u tome što sama priča sa neo-NS nema ideološke veze, već možda samo ikonografske, jer se odvija tokom Ragnaroka (da ne spominjem koliko je Ragnarok stariji od neonacizma i bendova). Postoje unutra čak i neke veoma teško uhvatljive reference na muziku, ali da ja sam nisam potpisao Skrewdriver na kraju, da li bi iko uhvatio paralelu (naravno, da je priča ikome skrenula pažnju)? Ne. Samim tim je pitanje da li si ti video Sartra u "Štićeniku" ili ti je bio potreban Kadijević da citira Sartra?

Pošto smo komšije, imao sam više puta prilike da razgovaram s Kadijevićem i sretnem ga ponekad slučajno u kraju. Jednom prilikom mi je čak rekao da su ga svojevremeno pogrešno svrstavali u crni talas, a sam možeš da vidiš da se u Tirketovoj knjizi spominje samo jednom i to uzgredno. Ako on za sebe smatra da nije društveno angažovan stvaralac, u najboljem slučaju možeš ukazati na nešto iz njegovog opusa što dokazuje suprotno, a ovo "spominje Sartra, a ovo povezuje ono..." besmisleno je skoro kao i ono silovanje gde se ne zna ko koga, dal kuća ove il oni kuću.  8-)

#Τζούτσε

Albedo 0

Ko je sad ovaj m.c. , neki Gulov alter ego, tarzančić... Ja nemam šta da tumačim Sartra, kome nije jasno da je čitav egzistencijalizam društeno angažovana filozofija taj neka to riješi s niškim mamlazom.
Ispade još da je egzistencijalizam filozofija koja ničemu ne služi, koja nema veze sa društvom, i koja nema neki poseban razlog svog postojanja osim apstraktnog izdrkavanja i intelektualne masturbacije.

Džone, sve si rekao time da je Gul sam iz čista mira poslao mejl. Još nije mogao da sačeka, nego ga je na kraju sam postovao, epohalno.

Inače, ovo sa Sartrom je samo vrh ledenog brijega, naravno da smatram Kadijevića društveno angažovanim rediteljem pa mi je samim tim i glupo da on to eksplicitno odbija, a onda insistira na emancipaciji i Satrovoj misli. Sartr je tu kolateralna šteta, ispade da Kadijević pod društveno-angažovanom kinematografijom misli na Crni talas, što je poprilično usko shvatanje društvene angažovanosti.

Štaviše, on sam kaže da se Crni talas interesovao za sad i ovde, a on za nešto vremenski i prostorno udaljeno, postojano i vječno, zaboravljajući osnovnu stvar koju je Džordž Orvel zapisao: Onaj ko kontroliše prošlost kontroliše budućnost. Ako se neko bavi prošlošću ili udaljenim, izmještenim, vremenski neodređenim fenomenima – situacijom čistog horora, pa to ga čini još više društveno angažovanim.

Kako god okreneš, Kadijević ne može da tvrdi da njegovi filmovi nisu komentar o savremenom srpskom društvu, kad jesu. To nije socijalistički komentar (ispade da je samo ljevica društveno angažovana ideologija), ali jeste komunitaristički i antropološki. To nije prizemniji, ''realistički'' komentar sa margina društva kao kod Crnog talasa, ali jeste komentar o društvu.

Napisaću kasnije i nešto više ako treba, ali Kadijević ne može da tvrdi to što tvrdi a da ne bude nazvan idiotom. Gul m.c. naravno opet može da nalupeta da je to ''silovanje umjetnosti'', jer se djelo smješta u teoretski okvir, ali jebiga, onda će morati da objasni čemu to služi književnost ili film ako ne društvu kao takvom. Prvo je sam jezik društveni fenomen, a onda i sve ono napravljeno uz pomoć jezika (poetika).

To što je on konjina koja ne gleda ''znakove pored puta'' (kako će pored pune žanrovske ''opreme''?) ne znači da i mi ostali ograničeni.

m.c.

Eto,opet dokazujes da nemas ni osnovnog pojma o Sartru,a jos manje o egzistencijalizmu. Srecom ima na ovom sajtu nekih koji se razumeju, pa vide da samo nasumicno lupetas,mladi majmune.
Ustvari tebe bi trebalo nazvati Bata Gul, po ubedjenosti u sopstvenu vrhunsku 'pamet'. Kreni od Talesa bata gule.

Albedo 0

Gul, sljedeći put napiši više od tri reda a da ima veze sa temom, pa da imam na šta da ti odgovorim.

Alex

Bato

komentari su ti zaista besmisleni. Umetnik ima pravo da priča šta god hoće o sebi i svojoj umetnosti - ne mora da je dosledan, može da bude i iracionalan - ako je njegova umetnost vredna, uvek je zanimljivo šta ima da kaže, to nipošto ne znači da je glup.

Ne kažem da je Kadijević nedosledan, naročito ne zbog ove tvoje nebuloze
QuoteNema ovo veze sa Gulom, čovjek tvrdi da nije društveno angažovan i onda objašnjava da ga je jedna Sartrova rečenica inspirisala da snimi Štićenika.

On ne mora da bude udžbenički tip i da citira nekakve definicije, kao ti, jer to nema veze ni sa čim - dovoljni su osećaj, talenat, instikt - i niko ko (samo) tumači njegov opus ne bi smeo da ulazi u polemiku sa njim lično, (sa drugim tumačiteljem, ok) jer nema osnovu za ravnopravnost, koja se ne stiče bubanjem i ponavljanjem.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Джон Рейнольдс

Quote from: Bata Živojinović Karan on 15-09-2011, 18:22:02
ispade da Kadijević pod društveno-angažovanom kinematografijom misli na Crni talas, što je poprilično usko shvatanje društvene angažovanosti.

Ovaj zaključak a i potonje razmišljanje izveo si iz moje obzervacije - Kadijević je rekao da su ga neki smatrali pripadnikom crnog talasa, on sebe tako ne vidi. Društvena angažovanost se u razgovoru uopšte nije sopminjala, tako da ni ti ni ja ne znamo da li on "pod društveno-angažovanom kinematografijom misli na Crni talas, (što je poprilično usko shvatanje društvene angažovanosti)".

#Τζούτσε

Albedo 0

jeste se spominjala. Pa upravo je spomenuo Crni talas u kontekstu društvene angažovanosti, koncentrisanje na ovdje i sada kao odliku Crnog talasa, i Kadijevićevo dublje poimanje svijeta.

Nisam uveo nijedan novi termin, osim termina idiot. Kadijević u prvih 20 minuta spominje termine: društvena angažovanost, Crni talas, emancipacija, egzistencijalizam, Sartr.

Sve je to on rekao, poslušaj pa ćeš vidjeti.

Štaviše, rekao je i da je mogao da snima filmove o turbulentnom periodu u kojem je živio, kada su se ekspresno mijenjali vladari i politički sistemi, ali on je to batalio zbog nekih navodno društveno neangažovanih filmova. Čak i ako zanemarimo da je lik snimio bar dva djela koja su se bavila početkom XX vijeka, Austro-Ugarskom i Nikolom Pašićem, opet ostaju Štićenik, Leptirica, Čovek koji je pojeo vuka, Karađorđeva smrt kao društveno angažovani filmovi.

Pa nemojmo da se zezamo, ako Karađorđeva smrt nije društveno angažovan film onda šta jeste.

m.c.

Quote from: Bata Živojinović Karan on 15-09-2011, 19:20:20
Gul, sljedeći put napiši više od tri reda a da ima veze sa temom, pa da imam na šta da ti odgovorim.
Pa hajde napisi,kad vec sam sebi to sugerises. E stvarno si dupli m.

ChikaLjuba

ama ljudi sta se lozite? bata sve ovo pise da bi bio primecen.  xcheers

Albedo 0

Ghoul

Ova deonica o srpskim hororima praćena je uvodom priređivača celog temata, Jaromira Blažejovskog. Siguran sam da izgarate da saznate šta je g. Blažejovski imao da kaže o ovome, tim pre što se u svom uvodu osvrće ne samo na mene, nego i na još nekoliko mlađih filmskih kritičara, privremeno okupljenih oko u međuvremenu propalog projekta Novi Kadrovi.

http://ljudska_splacina.com/2011/12/srpski-horori-u-ceskim-brdima.html

Ghoul

danas u rano popodne, taman pred ručak, opet prikazana LEPTIRICA - na 2. programu RTS-a.

Alexdelarge

danas prikazuju SAN DR. MIŠIĆA...večeras intervju sa hodorovskim, a maločas je emitovan dokumentarac o žilu vernu; nešto se čudno dešava na RTS-u.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

Quote from: Alexdelarge on 14-02-2012, 13:13:43
danas prikazuju SAN DR. MIŠIĆA...

čudno. ja juče gledo program TREZORA za danas, i na sajtu rts-a vido najavu neke druge emisije.

Quote from: Alexdelarge on 14-02-2012, 13:13:43večeras intervju sa hodorovskim

onaj od prošle godine?

Quote from: Alexdelarge on 14-02-2012, 13:13:43nešto se čudno dešava na RTS-u

otkad su REPRIZE nešto čudno na rts-u?

Alexdelarge

Quote13:13
Фантастика на телевизији

"Сан доктора Мишића" режирао је Бранко Плеша, који је поред Ђорђа Кадијевића реализовао највећи број ТВ филмова који се баве фантастиком.

"Сан доктора Мишића" адаптација је дела Шандора Ђалског у којем се приповеда о пројекција сна који се постепено, у животу, претвара у стварност.

Улоге, између осталих, играју Љуба Тадић, Милан Пузић, Воја Мирић, Драгомир Фелба и Олга Спиридоновић.

Alexdelarge

QuoteДруги век: Алехандро Ходоровски   
Емисија о Алехандру Ходорвском снимљена је приликом његовог боравка у Француском институту у Београду на изложби стрип цртежа Зорана Јањетова коме је писао сценарије за стрипове "Технопапе" и "Огрегод"...

Джон Рейнольдс

Пих. Аматери. Зна се ко је први тај серијал пустио у целости. И зажалио после, али с две позитивне последице.

#Τζούτσε