• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Živ i živahan... Artur Klark

Started by Boban, 01-10-2006, 23:44:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

milan

Quote from: "Jake Chambers"On i Sajklops su uvek bili pičke

Ne diraj mi Sajklopsa!! xpirat

drzavna bezbednost

Nije piramidon.
Quote from: "Boban"Pa ne možemo svi da budemo piramiidoni, ukrasi na vrhu piramide, mora neko da bude utkan i u temelj te piramide i u zidove, stepenice, sve... lepo je biti piramidon, ali je mnogo zabavnije ležati na tlu i biti u neposrednom kontaktu sa okolinom.

Quote from: "Cornelius"Ako nikada nisi bio na vrhu piramide, ne znaš kako je zabavno ležati na tlu, a ako nisi nikada ležao na tlu, ne znaš kako je zabavno biti piramidon.
Ne treba verovati tek tako sve što Boban kaže. Piramidon je lek, kao aspirin. A ni piramidion nije "ukras na vrhu piramide".
Doduše, nije krivično delo biti neznalica.

Boban

Jeste, baš tako, kao što nije ni krivično delo biti netalentovan.
Svako ima svoje breme pod kojim posrće u životu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Državna bezbednost je od vajkada bila priglupa (ali zla) i na nju se nikada nije moglo da računa kada se govori o opštoj kulturi. Ona se trudila da satire kulturu i svaku razmenu mišljenja. Medjutim, da citiram Bobana "Svako ima svoje breme pod kojim posrće u životu."

http://es.wikipedia.org/wiki/Piramid%C3%B3n
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

PTY

:shock:

:twisted:

:twisted:  :evil:

Fascinantno koliko ovaj forum - sa sve ljuckom skramicom -opako nedostaje našoj dragoj i neprežaljenoj dršafnoj bespednosti.

(Bat afkors, uvek postoji mogućnost da je piramidon-post tek plozibl dajveržn...tipa aj viš aj vaz pankroker grl vid flovers in maj her...)

PTY

U medjuvremenu, kolega Krljić skiknuo načisto...
...utihnuo...
...u ništavilo prop'o...
...i zdravcijato nest'o...
...valjda od ramazanske deprivacije...
:cry:

Meho Krljic

Počastvovan sam što vidim da me se sećaju, hehehehe. Ali, ne, nisam skiknuo, pogotovo ne od ramazanskog posta koji mi, iskreno govoreći vrlo lako pada (mada moja žena krši ruke i tvrdi da ću smršati do nestanka) - pravoslavni post mi nikad nije bio zanimljiv jer mi je nekako suviše lak - ja i inače ne jedem meso pa mi je pravoslavna varijanta nekako suviše friendly. Pre par godina sam iz zajevancije počeo da o Ramazanu postim i jedem samo posle smiraja dana (ne i ujutro, suviše sam lenj da ustajem rano iz kreveta samo zarad jela) ne bih li prijatelje muslimanske veroispovesti prozivao kako nisu nikakvi muslimani kad ne mogu da drže korak sa mnom, nemuslimanom, ali mi se dopala diciplina potrebna za ovaj čin. Mislim, shvatam ja da je disciplina potrebna i za hrišćansku varijantu posta, ali pošto mi je attention-span kao što već rekoh užasno kratak, dnevni ritam posta u Ramazanu mi više odgovara - 'muke' su intenzivnije (barem prvih par dana, posle se organizam navikne) ali je i 'nagrada' sladja. Mislim, fizička, ne smem da tvrdim da sam 'duhovnu' nagradu na bilo koji način iskusio...

Ali ionako se to, za ovu godinu završilo a ja sam dosta zadovoljan postignutom linijom... (Pre par nedelja me jedna maležanka, doduše katolkinja, pitala da li pokušavam da nestanem, kada je čula da ne jedem do mraka, heh heh heh, dakle linija mi je definitivno pod kontrolom) A ne oglašavam se ovde jer, uh, nemam baš ništa pametno ili bar (polu)duhovito da kažem...

PTY

Quote from: "Meho Krljic"A ne oglašavam se ovde jer, uh, nemam baš ništa pametno ili bar (polu)duhovito da kažem...

:)  :wink:

Samo kad ste vi meni živi i zdravi i kad vas nisu posni vetrovi oduvali u eklestijastičko bitisanje izvesnih augustinovskih predela ...

A za nedostatak pametnih izjava se ne brinite odveć, dragi moj... da je to neko pravilo za egzistiranje na ovom forumu, teško bi se iko čiste savesti ovde oglasio...  :twisted:

Meho Krljic

Ma jasno, ali svestan da nemam ništa makar umereno zabavno da doprinesem, držim da je bolje da mudro ćutim. Znaš kako kažu: bolje ćutati i biti smatran glupavim nego progovoriti i sve sumnje potvrditi...

PTY

Stop.

Stop now.

Speak no more, I beg of you!!

(U 2 good 2 B real...)

Meho Krljic

A picture speaks louder than a thousand words

[/URL][/img]

PTY

Jašta.
A pikćers iz čitulje su i glasnije no inače.  :lol:

Jake Chambers

Omfg, was dvoje niste normalnli. Oboje zajedno na kvadrat... polomio mi je devijaciju nosa... i jedan Pirke je morao biti ubiven, a Arkan mi je uzorak....  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Meho Krljic

Meni je ipak najlepše kada kaže da su mu u prolaženju kroz sve te teške dane pomogle 'umetnost i masivni treninzi'. Veliki je Kris, sunce zaklanja.

Jake Chambers

E tu sam te čekao... ma kako on smešan bio i sve to, tu mu skidam kapu. Jes' video njegove crteže? Čovek to em ume, em voli, i rekoh već... skidam mu kapu.

Kastor

Nadam se da će mu sada obezbediti vremena na pretek za crtanje...
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

Huh, da budem iskren ne sećam se uopšte kako su izgledali, mora da iskopam čitulju kad se vrnem kući (ili barem u okviru nedelju dana koliko će trebati da se ovo pitanje bespovratno preda zaboravu posredstvom uznapredovale demencije prekoks), ali to je sjajan podsticaj klišeu da harizma jednog kriminalca njegovog tipa pored očiglednih 'prizemnih' karakteristika ima i neko dublje duhovno utemeljenje...

PTY

Wit & verve, all in one perfect Id-ul-Fitr  ...  xlove5

PS. odo' ja u vegetarijance...

Jake Chambers

Tetka, tebi nije dobro, a?  :lol:

Meho, ne kažem ja da je njemu sad sve oprošteno, daleko bilo, samo me zadivljuje da neko tog kalibra MOŽE da ima i TAKVU dimenziju. Sto mu devijacija nosa.

Mixitron M. Storm

Kristijan je lik :) Da nije, ne bi bio ovdi.

A da ga cimamo da nam ilustruje Emitor? :)

Meho Krljic

Uh, pola ja ovde ne razumem, koriste se tu neki jezici meni nepoznati pa još silom uterani u fonetski pravopis... Džaba, ja sad treba da napišem 'dve do tri' strane relativno razumnog teksta na Engleskom koji će objasniti mojim šefovima šta mi to korisno radimo da bi donatori trebalo da nam daju još para... Iako su nam donatori već unapred (na lepe oči) dali više para nego što možemo razumno da potrošimo. Suočen sa takvim intelektualnim izazovima, moj mozak implodira...

Evo ilustracije

Ma, Džejk, šta ima mi da mu nešto opraštamo ili ne, ima ko će da mu sudi & presuđuje, meni lično nije naudio a ako je naudio zajednici (a reklo bi se da jeste), treba se setiti da je to radio sa blagoslovom legalno izabranih predstavnika te iste zajednice... Gadno vrzino kolo. Nego, da se vratim na temu (Kristijan Ge i umetnički talenat), sve je to (pod uslovom da su mu slike zaista dobre a da me ne navlačiš na volej) ujedno i potvrda ideje da lepo, dobro i istinito nisu ista stvar, protiv čega se i inače oduvek borimo, kao i gorenavedenog klišea o kriminalcima sa više (duhovnih) dimenzija. Gledao si Lesterov 'Class of 1984' (ili se zvaše samo 'Class',  a kod nas je preveden kao Generacija 1984?) gde onaj glavni huligan, prestupnik, bludnik, maloletni delinkvent, harizmatični vodja bande srednjoškolskih nasilnika u jednoj sceni dohvati klavir i razotkrije se kao duša itekako sposobna za percepciju konvencionalne lepote & plemenitosti... Naravno, sve to kao instant verzija nečega što je Bardžis na znatno dubljem nivou odavno svrstao u galriju arhetipova svojom Paklenom Pomorandžom a kasnije joj Kjubrik pružio i dostojnu filmsku verziju...

Jake Chambers

Err... nije ni bitno koliko su dobre slike, bitno je da se on time MOŽE baviti. A ovo za kriminalca i klavir... asocira me na ovog poslednjeg Supermena, ima i tu onaj sto svira s klincem...

Meho Krljic

Pa, sad, bitno je, nije da nije bitno. Mislim, zbog simbolike. Ako njegove slike imaju nekakvu estetsku vrednost (prihvatljivu za širi krug ljudi, da ne ulazimo sad opet u raspravu o tome kako se o estetici ne može raspravljati) onda se to uklapa u ono što sam gore pisao. Ako, pak nemaju, i prosečan čovek mora pred njima da se ujeda za jezik kako ne bi eksplodirao od smeha, onda se radi samo o hipermalograđanskoj zabludi jednog naduvenka koji zamišlja da svojoj karijeri siledžije & kriminalca može dodati nekakvu plemenitost kroz kreaciju umetničkih dela koja ga, nažalost samo razotkrivaju kao ispraznu individuu. Što je isto zanimljiv fenomen, ali različit.

A može da bude i negde između, time što će uspostaviti nekakvu treću kategoriju. Ja sam svojevremeno u svom fanzinu objavio prepisane pesme Dobrivoja Budimirovića Bidže baš zato što sam bio fasciniran s jedne strane maltene uvredljivom plitkoćom slika koju sam nekako prirodno vezivao uz njega kao jednog od najklovnovskijih kadrova SPSa onog vremena, ali sam s druge strane bio, takođe fasciniran primitivnom snagom tih istih slika a koja se opet uklapala u sliku jednog snažnog, pragmatičnog mada nažalost reklo bi se ne naročito poštenog čoveka...

Uh, odlutah... A ni poslednjeg Supermena još nisam odgledao...