• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Eragon!

Started by DavidCarey, 02-10-2006, 06:29:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dusan Arsenovic

QuoteJaaao, pogodi me tesko tvoj pokusaj britke ironije. Ovo pisem poslednji put, pa ako ti dopre do mozga (ili bilo cega drugog sto ti sluzi za razmisljanje) super, a ako ne - nista. Ja NE TVRDIM da je Eragon dobra, originalna i zanimljiva knjiga, ali TVRDIM da ima mnogo gorih knjiga, a da su ih napisali mnogo zreliji pisci i da je, U ODNOSU NA TE KNJIGE, Eragon mogao biti mnogo gori. I have spoken

Ko kaže da je moj post uopšte bio upućen tebi   :x

Perin

Slazem se sa nightflierom. Kad se sve sabere, Eragon jeste u rangu knjiga o omiljenom nam drow-u.
QuoteZa sve postoji pravo vreme i trenutak.

I to je istina. Svi smo mi poceli od takvih knjiga, tako da ne osudjujem toliko ljude koji to citaju (jer sam ih i ja citao, i citam i dan danas s vremena na vreme), ali ne volim kad mi neko prica o kvalitetu pomenutih knjiga.

I bez flame-a, sta ce nam to?  :wink:

Alexandra_Fowl

Quote from: "Dusan Arsenovic"
QuoteJaaao, pogodi me tesko tvoj pokusaj britke ironije. Ovo pisem poslednji put, pa ako ti dopre do mozga (ili bilo cega drugog sto ti sluzi za razmisljanje) super, a ako ne - nista. Ja NE TVRDIM da je Eragon dobra, originalna i zanimljiva knjiga, ali TVRDIM da ima mnogo gorih knjiga, a da su ih napisali mnogo zreliji pisci i da je, U ODNOSU NA TE KNJIGE, Eragon mogao biti mnogo gori. I have spoken

Ko kaže da je moj post uopšte bio upućen tebi   :x

Nazovi to intuicijom.

Nightflier

Citas li na engleskom, ili samo prevedene stvari?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Eriops

Eragon mi je ubedljivo najveci promasaj, za te pare mogao sam kupiti mnogo bolju knjigu.
Nisam ja ocekivao od tinejdzera ne znam kakvo delo, da ume odlicno da vodi radnju, da barata dobro s likovima, da su oni dobro izgradjeni, itd., ali od klinca sam ocekivao MASTU i KREATIVNOST. To nisam video u Eragonu. Sve klise do klisea, hiljadu puta vidjen. Vilenjaci koji divno pevaju i sviraju nezemaljsku muziku, i zive, naravno, u srcu sume. Patuljci koji su svadljivi i osorni. Zli carevi i njihove sluge. Zmajevi. Glavni junak, koji naravno raste u zabiti, na farmi, i ima plemenito poreklo. Sve je to vec vidjeno bezbroj puta. Imena, kao prepisana iz postojecih dela : Eragon- Aragorn, Arja ( cini mi se da postoji kod Martina ). Totalno odsustvo bilo kakve originalnosti. Sve je to spakovano, i postiglo je uspeh, ali nema dusu.

Neko je spomenuo, kako samo ono koji su sa 16g. postigli uspeh kao Paolini, mogu da mu pljunu kroz prozor. Ruku bi stavio u vatru, da kod nas ima daleko talentovanijih klinaca od Paolinija.
Samo nemaju bogate roditelje, nemaju sopstvenu izdavacku kucu, nemaju novac kojim mogu organizovati promocije, platiti reklame, itd.

Nightflier

Ruku na srce, ni on nije imao bogate roditelje i sl. Sa druge strane, Jesenjin je sa svojih 16 bio kudikamo nadareniji od Paolinija, ali malo je njih koji igraju u toj ligi. Pravi sud o Ergaonu dace vreme. Ako se ta knjiga bude citala i kroz dvadeset godina, Paolini ce se pokazati kao uspesan pisac - bar u nekoj svojoj nisi.
First 666

spale

Quote from: "nightflier"Ruku na srce, ni on nije imao bogate roditelje i sl. Sa druge strane, Jesenjin je sa svojih 16 bio kudikamo nadareniji od Paolinija, ali malo je njih koji igraju u toj ligi. Pravi sud o Ergaonu dace vreme. Ako se ta knjiga bude citala i kroz dvadeset godina, Paolini ce se pokazati kao uspesan pisac - bar u nekoj svojoj nisi.
Gde nadje bas Jesenjina pa i ne obitavaju u istom zanru premda su mladi poceli obijica da pisu.Ali da je Eragon cisto sablon komercijalno delo to stoji i naravno da ne samo kod nas vec i u svetu postoji dosto talentovanijih pisaca.Pa kakvu poruku Eragon nosi to se ja pitam a da nije vec ispricana od velikana Ef-a?
A sto se tice tih godina tu ne mogu da se slozim dosta dugozivecih naslova je napravljeno u komercijalne svrhe(odnosno ljudi da kupuju jer ga svi kupuju sto je tuzno slozices se) pa tako ne mislim da ce njegov zivot biti neki poazatelj.Uzmi Roberta Jordana za primer.
Premda je zivot nekog dela pravo sito i reseto za npr. dela lake literature koja su u stvari naveci sund, ali Boze moj donose dosta novca.
Ovo je moje subjetivno misljenje o Eragonu ali drago mi je sto vidim da ga jos neko deli.
pozdrav

Nightflier

Quote from: "spale"
Quote from: "nightflier"Ruku na srce, ni on nije imao bogate roditelje i sl. Sa druge strane, Jesenjin je sa svojih 16 bio kudikamo nadareniji od Paolinija, ali malo je njih koji igraju u toj ligi. Pravi sud o Ergaonu dace vreme. Ako se ta knjiga bude citala i kroz dvadeset godina, Paolini ce se pokazati kao uspesan pisac - bar u nekoj svojoj nisi.
Gde nadje bas Jesenjina pa i ne obitavaju u istom zanru premda su mladi poceli obijica da pisu.Ali da je Eragon cisto sablon komercijalno delo to stoji i naravno da ne samo kod nas vec i u svetu postoji dosto talentovanijih pisaca.Pa kakvu poruku Eragon nosi to se ja pitam a da nije vec ispricana od velikana Ef-a?
A sto se tice tih godina tu ne mogu da se slozim dosta dugozivecih naslova je napravljeno u komercijalne svrhe(odnosno ljudi da kupuju jer ga svi kupuju sto je tuzno slozices se) pa tako ne mislim da ce njegov zivot biti neki poazatelj.Uzmi Roberta Jordana za primer.
Premda je zivot nekog dela pravo sito i reseto za npr. dela lake literature koja su u stvari naveci sund, ali Boze moj donose dosta novca.
Ovo je moje subjetivno misljenje o Eragonu ali drago mi je sto vidim da ga jos neko deli.
pozdrav

Tja, ma koliki ja ljubitelj epske fantastike bio, ako trazis poruke - citaj sf. Velikani fentezija nisu upucivali ama bas nikakve poruke, koliko se ja secam.
First 666

Boban

Ako hoćeš pravu, originalnu fantazijsku priču, čitaj Crni cvet. http://www.emcit.com/emcit112.shtml#Blossom
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

spale

Quote from: "nightflier"
Quote from: "spale"
pozdrav

Tja, ma koliki ja ljubitelj epske fantastike bio, ako trazis poruke - citaj sf. Velikani fentezija nisu upucivali ama bas nikakve poruke, koliko se ja secam.
Pa znam Sf i citam vecinom  :!: