• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dimitrije kolje po kućama

Started by Ghoul, 13-10-2006, 17:53:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

sledi vest preuzeta iz PRESSA:
http://www.novinepress.co.yu/jet_set_svet/2006-10-05#3285

FILMSKA BRUKA
Goran Paskaljević u svom filmu "Optimisti" grubo ismejao filmskog kritičara Dimitrija Vojnova

U filmu se pojavljuje debelo dete Dimitrije, koje ima naviku da kolje stoku, pa ga roditelji zaključavaju u sobu gde provodi vreme igrajući igricu "First Person Shootere" na kompjuteru (omiljena igrica Dimitrija Vojnova)

Vojnov: Neverovatno je šta su pokušali da mi urade!

Laza Ristovski: Neću da komentarišem, to je budalaština!

U svom novom filmu "Optimisti" Goran Paskaljević se grubo poigrao sa likom i delom poznatog filmskog kritičara Dimitrija Vojnova. Reditelj, koji je ovo ostvarenje snimio i uz pomoć državnih para, iskoristio je priliku da se privatno obračuna sa Vojnovom, tvrde brojni posetioci internet bloga "Doba nevinosti" (www. dobanevinosti. blogspot. com).
- Goran Paskaljević u svom novom filmu "Optimisti" ima deo u kome pokušava da ismeva Dimitrija Vojnova. U filmu se pojavljuje neko debelo dete (glumi ga Lazar Milošević), izuzetno fizički slično Dimitriju Vojnovu, (koje se u "Optimistima" i zove Dimitrije - prim. ur.) i ima naviku da kolje stoku po svom i komšijskim dvorištima, pa ga roditelji zaključavaju u sobu gde provodi vreme igrajući igricu "First Person Shootere" na kompjuteru (omiljena igrica Dimitrija Vojnova).
Dimitrije Vojnov, koji je u svojim filmskim kritikama više puta bio veoma oštar prema Paskaljeviću i njegovom opusu, kaže za Press da je bio više nego neprijatno iznenađen ovim potezom:
- Prosto je neverovatno šta su pokušali da mi urade. Taj lik u filmu pokazuje da više ne mogu da nas ignorišu. Da smo se uselili u njihove misli i u njihove filmove. Više ne mogu da nas zaobiđu. Ovaj lik je izlazak na videlo Novog srpskog filma koji će se javljati u našim snovima i njihovim košmarima - kaže Dimitrije Vojnov, ne želeći da se izjasni da li namerava da protiv svojih kolega pokrene i sudski postupak.
Reditelj Goran Paskaljević, koji se trenutno nalazi na Međunarodnom filmskom festivalu u Rejkjaviku (gde drži predavanja u Nezavisnoj evropskoj kinematografskoj školi), nije bio dostupan do zaključenja ovog broja, a u njegovom odsustvu, izjavu smo pokušali da dobijemo od koproducenta filma "Optimisti" Lazara Ristovskog:
- Nisam raspoložen da komentarišem tvrdnje internet blogera i forumaša. Zaista ne želim da prekidam snimanje svog novog filma da bih odgovarao na bilo kakve budalaštine - izjavio je za Press Lazar Ristovski.

šta mislite o ovome?

ja bih, na njegovom mestu, bio polaskan takvom posvetom.
zapravo, bilo kakva drugačija, sa takvog mesta, više bi me zabrinula od ove i ovakve.
ukratko, dobro bih se zabavljao.
bar mi se sad čini tako.

nadam se da dimitrije sve ovo takođe posmatra iz svoje idiosinkratične humorne perspektive.

usput, da li je neko od nazočnih uopšte gledo narečeni film, ili ste svi bili PESIMISTI glede njegovih potencijalnih dometa?
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Quote from: "Ghoul"šta mislite o ovome?

Da je Paskaljević neinventivni kreten.

Quote from: "Ghoul"ja bih, na njegovom mestu, bio polaskan takvom posvetom.
zapravo, bilo kakva drugačija, sa takvog mesta, više bi me zabrinula od ove i ovakve.
ukratko, dobro bih se zabavljao.
bar mi se sad čini tako.

Ne znam da li bih se ja na njegovom mestu osećala polaskano, ali verovatno bih se smejala kao ludak. Cela stvar bi mi bila smešna.

Quote from: "Ghoul"usput, da li je neko od nazočnih uopšte gledo narečeni film, ili ste svi bili PESIMISTI glede njegovih potencijalnih dometa?

Paskaljevićeve filmove bih mogla da gledam jedino pod žestokim napadom mazohizma. A to mi se ne dešava.
We're all mad here.

Milosh

Quote from: "Ghoul"usput, da li je neko od nazočnih uopšte gledo narečeni film, ili ste svi bili PESIMISTI glede njegovih potencijalnih dometa?

ja na novinarsku nisam mogao da odem, ali bio je jor (poslao mi je sms krik očaja s projekcije), pa pitaj njega za utiske; ja ne bih bio optimističan...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

...pa ga roditelji zaključavaju u sobu gde provodi vreme igrajući igricu "First Person Shootere" na kompjuteru...

Ne samo što je ovo potpuna budalaština (fps je način izvođenja igre, a ne jedna posebna igra) nego nisu umeli ni padež da ubodu. Ovi iz PRESSa su baš za  :x .

A što se tiče Pakaljevića - čovek je moron. Svako ko je potpisao nešto tako užasno kao što je SAN LETNJE NOĆI to mora biti.
"zombi je mali žuti cvet"

Loengrin

Ne kažem da volim Dimitrija, ali za kvalitetnu vrstu ismevanja treba intelekta i mašte, a ne samo svojstvo obične pljuckave foto-kopir mašine.

Ne bi me čudilo da je optimiste sponzorisalo MB vopi.

Da li je neko slušao Gorana kada je objašnjavao zašto je Lazu natrpao u više slojeva po filmu. Qu-qu tooga! Bolje da je rekao - ne znam ili napio sam se piva.  :wink:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Джон Рейнольдс

Hajde sad lepo priznaj kako bi ti voleo da te Paskaljević prikaže u svom filmu. Npr, ja bih voleo da budem nekakav ratni zločinac koji se nije pokajao i "suočio", ali se zato jednoga dana latio snajpera, popeo se na krov zgrade preko puta moje i držao u blokadi sve one bogataške vile iznad ulice Blagoja Parovića. A najinteresantije bi bilo videti kako bi se od gornje ideje mogla snimiti smaračina od filma, Paskaljević style.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plissken

Paskalj je slina od coveka.

Kad ga je Vuk u "ART Boemiji" pitao za Kopolin film sa Dzinom Hekmanom, ovaj debil nije bio u stanju da se seti imena filma, pa su odmah presli na drugu temu...

Mislim da mu je sin jos veci govnar.
Can't argue with a confident man.

Ghoul

Quote from: "John Reynolds"

Hajde sad lepo priznaj kako bi ti voleo da te Paskaljević prikaže u svom filmu.

dok god me gnjide napadaju a pametni hvale, everything's fine with the world.
tako bar ja mislim.
ne valja kad/ako je obrnuto.
nadam se da i dimitrije slično razmišlja.

Tex Murphy

Nije li taj Gogo Paskaljević bio jedan od vodećih faktora u žiriju u Berlinu koji je "Grabavički" dodijelio zlatnog međeda?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

...on the topic- po meni, nije problem sto su Paskaljevici svoje novo zlodelo resili da obogate ovim ili onim likom koji je ili nije posveta nekom ko bitise tu pored njih, vec je sustina da je ovaj ever-drzavotvorni, recimo, umetnik i veciti abonent na drzavnu pomoc/ fondove svoju osvetu uprilichio troseci novce poreskih obveznika koji nisu duzni da podnose ceh njegovih( i sinovljevih mu) lichnih obracuna...
...za Dimitrija ne brinem, ovako nesto svakako zaboli ali in the long run ovo je ipak kompliment...
....a "autisticna" Srbijica je ionako presudila Paskalijevim OPTIMISTIMA- gross nece premasiti 5000 gledalaca
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Loengrin

Da mi je znati koliko od tih 5000 je zapravo bilo kupljenih karata?
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

crippled_avenger

Ja sam iskreno polaskan ovom posvetom. Novine su naravno pogresno prenele razmisljanja sa DOBA NEVINOSTI, sa sve `mojom omiljenom igrom`, sto je Kunac odlicno primetio.

Ja u kratkom glimpsu nisam uspeo da prepoznam tacno o kojoj se igri radi, ali znam da pripadnici `praske skole` godinama vec pricaju da njihove filmove ne moze da razume covek koji je `odrastao uz DOOM...` :oops:
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

angel011

Pitam se da li bi neko od njih bio u stanju da prepozna DOOM, u kratkom ili dugom glimpsu.
We're all mad here.

Ghoul

nego, bre, gde i zašto nestade trippov offtopic rant?
i kako?
otkud sad edit opcija za nešto što je stajalo tu ceo dan?

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "Ghoul"nego, bre, gde i zašto nestade trippov offtopic rant?
i kako?
otkud sad edit opcija za nešto što je stajalo tu ceo dan?

Pa, procitao Nikola sta je Rale napisao, uletio mu u kucu, uperio bacac plamena put Prison Break DVD seta i samo rekao: "Brisi."  :wink:

Zbilja, kud nestade Trippova sjajna vivisekcija lika i djela Nikole "Omiljena adaptacija mi je Apocalypse Now iako nisam procitao Konradovo Srce Tame" Vukcevica?
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Tex Murphy

Quoteali znam da pripadnici `praske skole` godinama vec pricaju da njihove filmove ne moze da razume covek koji je `odrastao uz DOOM...`

A zašto oni tako otvoreno mašu svojom ograničenošću?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

LUH3417

Zato sto su ružni...  :D

Rile

Quote from: "Harvester"
Quoteali znam da pripadnici `praske skole` godinama vec pricaju da njihove filmove ne moze da razume covek koji je `odrastao uz DOOM...`

A zašto oni tako otvoreno mašu svojom ograničenošću?

Valjda zato što moroni smatraju sebe višom rasom!

Ghoul

da li dimbo i dalje igra igricu "First Person Shootere" na kompjuteru?

Meho Krljic

Poslednje što mi je prijavio da igra je The Matrix: Path of Neo koja nije First person Shooter.

Son of Man

Cek bre, jel ovo realna prica il zajebancija, nisam gledo taj film pa ne znam ?!  :P

A ja bre mislio Dimbo zajebava kad je u onoj emisiji kod one sto je trudna reko da je najomrazeniji lik u nasoj kinematografiji - tako nesto ne mogu da citiram, kad ono vid vaistinu  :?

A vala ako si ga opro, neka si ga opro, mislim na Paskaljevica... xwink2

taurus-jor

Ja sam gledao film čim se pojavio, pre tri godine. Bila je novinarska projekcija, i poslao sam Milošu ono što je on vrlo precizno nazvao sms krikom očaja. Svi koji su se (preterano) žalili na "Čekaj me, ja sigurno neću doći", u ovom repetativnom omnibus-masterpisu od pretencioznog đubreta dobiće pravi primer filma kome se daju ocene od jedan do tri na skali od jedan do deset, upravo zato što u njemu ne valjaju ni priča(priče), ni režija, ni scenario, ni montaža, ni gluma, (izuzetak: Bojana Novaković u ulozi silovane kćeri jednog "radnika-poštenjačine"). Dosadna glupost koja iz priče u priču mehanički i vrlo ogoljeno servira istu poentu: svaki optimizam u Srbiji je idiotluk. Poslednja priča, sa Štimcem i autobusem deluje kao rip-off Šijanovog "Ko to tamo peva". Poseban užas je angažovanje Lazara Ristovskog u ŠEST različitih uloga, pri čemu on može da izvuče jednu, eventualno dve. I to je, kao, bila glavna reklama za film! Što se tiče podjebavanja Dimitrija Vojnova u drugoj priči, to je bilo vulgarno-očigledno, i od toga ni Ristovski ni Paskaljević stariji ne mogu da se operu. "Optimisti" koji su po raznoraznim stranim festivalima dobijali nagrade, apsolutno su dno dna u Paskaljevićevoj filmografiji, i to sasvim sigurno ne samo zato što on toliko nije mogao da prikrije svoju netrpeljivost prema Dimitriju da ju je - stavio u film. Kataklizma.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

ivanmilke

- ZIVELE FIRST PERSONalne PUCACHINE

moj stari blog post na MySpace

Doom stara 3D pucachina
Category: Games

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.ListAll&friendId=468820178&page=2

Skidam istoimeni film da se malo podsetim dana kad sam cepa i kidao igricu

Izashla je 93 idobro se secam da sam je igrao jedno godinu dve dana maltene svaki dan, dodushe ukombinovao se o Heretic neshto kasnije tokom te sezone 3D pucachine / blejachine kombinacija se sastojala iz nocnog sedenja negde na nekoj gajbi te varenja dzointa i pucanja rokanja/ kokanja. kasapljenja/ plazme_rifle, bombe, a kreature / raspadi kojima smo davali imena tipa Chaslav (alias Chaki za npr ovog gore na slici) pa onda Bugar itd ne mogu svega d se setim...

naravno bilo je tu i neizvesnosti i urlanja i chudjenja kad je pre svanulo jutro Znam da sam u prvo vreme onako u polusnu kad napokon legnem i dovojim se od puchina sanjao kao da tumaram 3D prostorima hodnicima

Ova scena prikazuje ispalu jer se iz Rocket Luncher krnula granata al je zbog malog prostora 3D rikoshetirala i u nasheg siroma junaka pored shtoj napravila bljuz po neprijtelju, chitaj helt i slikica pokzauje da je momak u kurcu

ovako se shtedela municija kad se igralo posheteno bez shifri testera bajo pa seci ori udri kolji, kad ga dobro podkachish on se sav nekako shtrecne a tebi tesetera poskochi

No naravno igralo se i sa shiframa http://en.wikipedia.org/wiki/God_mode a jelda imalo je i njih IDQD IDQFA i dalje ih se secam ko kex bilo je dosta shifra za igarnje na kvar = kao prolazish kroz zidove tu nisam voleo...

e ovo je totalan thrash

zvirni NA SREDNI slikicu, tog extra getivnog moda inache na slici ubijash jednog od tvoraca igre kao neki kraj svega John Romera

e da da malko ilustrujem josh i Heretika izishao 1994 god Imao pored 3D u prvom licu josh i prizvuk neke Fantasy/Goth/Horror atmosfere malo duze i komplexnije nivoe pa je lutanje bilo zgodno uz mapu neke extra texture lava i neke boje, manje klanja i vishe nekih predlela i prepada na jurish

i tako je I.M pucao i pucao dok nije sroz sve ispucao i popucao

дејан

:roll: errrr cini mi se da ovde nesto nije na mestu  :roll:
...barcode never lies
FLA

Son of Man

Morao sam i licno da se uverim :shock:, dakle ne samo sto ima isto ime i igra igru nego je bre ceo segment posvecen Dimbu, sa sve poentom na kraju u vidu ovog vatanja za uvo, vaistinu ovaj Paskaljevic je totalno puko, sto rece jedan moj drugar za ove Optimiste i za San Zimske Noci ga treba karati u bulju.  :|

Ghoul

u, jebote, dimbo je bar u tim godinama bio relativno simpatičan.