• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FAKTOR 4 broj 2

Started by crippled_avenger, 20-10-2006, 16:05:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Nadam se da je OK da za svaki broj imamo poseban topik?

U svakom slučaju, sa malim zakašnjenjem (putovanja + grip) sam počeo da čitam drugi broj i mogu reći da se stvari što se mene tiče dobro razvijaju. Mislim da je Milan u scenarističkom smislu tačno pogodio kako treba da se radi format superherojskog stripa sa po jednom sveskom mesečno, i meni je FAKTOR 4 čak znatno dinamičniji od stvari koje rade veliki izdavači u ovom formatu.

Doduše, ne pamtim kada sam poslednji put čitao stripove u ovom formatu, pošto sam se u međuvremenu potpuno prebacio na graphic novels i na te neke razne one-shot akcije velikih autora pa sam malo i zaboravio kako izgledaju ti izvorni superherojski serijali.

Mislim da se priča zanimljivo razvija a nadam se da će u predstojećem periodu još malo da se prodube karakteri tinejdžera jer su oni iako su naslovni junaci još uvek ipak epizodisti u obračunu Dereka Dorsa i Mek Nila.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

mac

Ali od 32 strane za 100 dinara sad smo stigli do (pričam na pamet) 26 strana za iste pare. Šta je sledeće?

Duh_koji_hoda

Ne vidim u cemu je problem, pa tako je i isla najava, da ce prvi brojevi imati 30 i kusur, a da ce posle broj stranica stripa biti konstantan i imati tu negde oko22-26 strana ne znam tacno a mrzi me sad da gledam koliko strip ima strana....

milan

Strip ima 22 strane. To je i neki standard americkog stripa i nesto sto mi u ovom trenutnku mozemo da proizvedemo za mesec dana.

Jake Chambers

Quote from: "milan"Strip ima 22 strane. To je i neki standard americkog stripa i nesto sto mi u ovom trenutnku mozemo da proizvedemo za mesec dana.

I ovo je čovek ponovio jedno milion puta. Ne znam koji vam je burek (da ne kažem kurac) i što ne slušate, ne čitate i što čitate uopšte ako vas ovakav format ne zanima. Toliko.

Dalje, ovaj broj je do jaja. Prvo sam skroz zaboravio da uopšte treba da izađe - još se nisam navikao da kod nas kupujem strip koji izlazi redovno. Onda, ostao samo još jedan broj na tom kiosku i slučajno ga primetim. Moram reći da sam se radovao kao kad skidam novi broj nekog X-serijala. A unutra... pa ništa manje nego što sam očekivao, sa sve klasičnim marvelovskim klifhengerom... :D A o svemu zajedno o tom potom :D

E da... otkad je to 100 dinara mnogo? Jebote, za te pare u većini kafića više ni koka kolu ne možeš da dobiješ!
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

mac

Pa, ne znam, malo mi je. Subjektivan utisak. Pretpostavljam da hoću da kažem da hoću više strana :)

džin tonik

kad se smanje stranice, treba ih podebljati, ali tako da budu lakse i sve ok.

Loengrin

Quote from: "zosko"kad se smanje stranice, treba ih podebljati, ali tako da budu lakse i sve ok.
Podsetio si me na one dečje knjižice, koje smo mi grafičari zvali drvene, jer imaju strane od debelog kartona, da ih mala deca ne bi sažvakala za pola minuta.
Quote from: "mac"Pa, ne znam, malo mi je. Subjektivan utisak. Pretpostavljam da hoću da kažem da hoću više strana
Jel' ti to meriš prema trajanju kesice čipsa koj tamaniš dok čitaš strip?
Pa ili kupi manju kesicu ili čitaj po dva broja odjednom, sa pauzom od mesec dana. Sa Divljom Magijom ti to dođe dobar strip na svakih 15 dana. :!:

@Milan
Zašto mi dijalozi zvuče malo nezgrapno, a ponekad nestvarno.
Ne očekujem srpsko dno u dijalozima, ali mi se čini da studentarija ne razgovara u fazonu koji je u stripu, mada to i ne bode oči baš toliko.  :?:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

marlowe

F4 je strava. Citav ritual cekanja i kupovanja stripa na trafici je priceless. Posebno sam uzivao u pismima citalaca - to sam uvek obozavao, i magija je jos tu.
Doslo je i meni da napishem pismo, ali onda pomislim da sam ipak mator za to.
Mada, ako je mogla baka Bosiljka...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

milan

Baka Bosiljka je poslala singing telegram...

Najbolja fora je sto sam morao da ubedjujem ljude koji rade pripremu i to, da su ta pisma stvarna. Bili su u fazonu, gde ti pade napamet da izmisljas ona sva pisma... Nisu mi verovali sve dok im nisam pokazao mailove.

Loengrin

@milan
Bakica vas je otopila za tri sekunde.
Mogu samo da vas zamislim, kako s velikim kezom, buljeći u monitor, razneženo curite.
Hura za bakicu!
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

DušMan

Upravo sam video teaser na Metropolisu. Svaka cast celoj ekipi! Cak je i sinhronizacija nasih glumaca na engleskom jeziku na visokom nivou.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.