• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li biste prodali Mladića?

Started by Ghoul, 26-10-2006, 16:36:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Da li biste prodali Mladića?

Naravno! Zbog pravde i istine!
12 (23.1%)
Naravno! Za pet miliona dolara, ko ne bi?
17 (32.7%)
Bih, ali... Treba te pare i potrošiti a da te ne skenjaju
8 (15.4%)
Da izdam najvećeg srpskog junaka?! Ni u ludilu!
6 (11.5%)
Da znam gde je, sam bih mu presudio!
4 (7.7%)
Da znam gde je, svoj dom bih mu prepustio!
5 (9.6%)

Total Members Voted: 52

Voting closed: 26-10-2006, 16:36:42

Dry-Na-Nord

Quote from: "Albedo 0"
bila bi prazna slama kada nam ne bi opet bile dahije na vlasti.... ovako je vrlo ozbiljna stvar...

ali važno je što sad ne znaš šta drugo da kažeš, pošto ne vidim taj metod koji si do sada pominjao...

Dahije ili nedahije, to je tvoje političko opredeljenje. Da je protivnika "dahija" bilo više na izborima imali bi "nedahije" na vlasti. Nema to nikakve veze sa hablogrupama ili pigmentom kose...

Oko metoda... Mene najviše fascinira taj eklekticizam koji je u stanju da spoji genetiku, tip ishrane i psihološke karakteristike jednog čoveka. Ne postoji način na koji bre možeš da povežeš genetski kod i ponašanje određenog čoveka, hablogrupu i način ishrane ili brisanja dupeta, to što je švaler nečije čukunbabe bio Omer i što je on sada sklon gegovima (jer, Cvijić ipak kaže da su Turci skloni gegovima). Mene fascinira to kalemljenje psihologije direktno na čovekove fizičke karakteristike, tu se preskače ceo jedan stepen, tu se ne uzima u obzir kulturni i socijalni okvir, način socijalizacije, postojanje običaja i tradicije. Sa hablogrupe se direktno prelazi na psihološke karakteristike. Upravo o tome i pričam čoveče kad kažem da ne postoji prihvatljiv metod da bi se došlo do takvog velikog skoka, to nema veze sa nekom društvenonaučnom procedurom, to je hrpa stereotipa i opštih mesta. Jedini metod kojim je to moguće je "dovođenje kafanskih floskula na nivo naučne rasprave, a potkrepljeno citatima istrgnutim iz konteksta primenjenih po ukazanoj potrebi". Kakve veze npr. ima to da li je neko vegetarijanac (ne jede srpsko pečenje) ili da li je sklon zbijanju šala koje se tiču "velikih političkih" tema sa njegovom genetskom strukturom?

Kapiram da si ti upotrebio reč Turčin u smislu psiholoških karakeristika, a ne u smislu etniciteta, ali čim si u sledećem postu pomenuo da je pola Srbije tursko između ostalog i zato što  je to jedini približan odgovor na promenjenu genetsku strukturu ovdašnjih Južnih Slovena, dao si mi povod da te napadnem...

Son of Man

Jao Ratko daj uhapsi se sam, upropastishe i ovu temu politikom !!! :x  :(

Giovanni Larsson

Quote from: "Albedo 0"Slovenska hablogrupa je R1А1, kod Srba je ima samo 16-20%, umjesto da bude dominantna.

Jesu li ovo podaci iz onih feljtona koje je svojevremeno u ''Novostima'' ili tako negde objavljivao izvesni Miloš Bogdanović?

Son of Man

Milja Vujanovic je sve lepo OBJASNILA  8)

Albedo 0

Quote from: "Dry-Na-Nord"
Dahije ili nedahije, to je tvoje političko opredeljenje. Da je protivnika "dahija" bilo više na izborima imali bi "nedahije" na vlasti. Nema to nikakve veze sa hablogrupama ili pigmentom kose...

naravno, neko turske krvi može biti i veći Srbin od nekog sa plavim očima... ali dahije jesu izgubile na izborima, to je valjda jasno... to što su građani prevareni poslije izbora je druga priča...

QuoteMene najviše fascinira taj eklekticizam koji je u stanju da spoji genetiku, tip ishrane i psihološke karakteristike jednog čoveka. Ne postoji način na koji bre možeš da povežeš genetski kod i ponašanje određenog čoveka, hablogrupu i način ishrane ili brisanja dupeta, to što je švaler nečije čukunbabe bio Omer i što je on sada sklon gegovima (jer, Cvijić ipak kaže da su Turci skloni gegovima).

Ja to i ne radim... Ja sam Trubu nazvao Turčinom zbog posta koji je napisao,  a drugi članovi foruma su započeli priču o turskoj krvi... to su dvije teme na istom topicu, pokušaj da ih razlučiš...
Prva tema: Truba je Turčin je zamrla tema
Druga tema: Srbi imaju turske krvi i hablogrupe jedina i dalje živi...

QuoteMene fascinira to kalemljenje psihologije direktno na čovekove fizičke karakteristike, tu se preskače ceo jedan stepen, tu se ne uzima u obzir kulturni i socijalni okvir, način socijalizacije, postojanje običaja i tradicije.

to se inače zove psihoanaliza, vrlo razvijen metod.... i ja to ne radim. Ponavljam da moraš da razlučiš stvari... Ja sam Trubu upravo zbog iznošenja određenih socijalnih stavova nazvao Turčinom, uopšte me ne zanima koju hablogrupu ima čovjek....

QuoteKakve veze npr. ima to da li je neko vegetarijanac (ne jede srpsko pečenje) ili da li je sklon zbijanju šala koje se tiču "velikih političkih" tema sa njegovom genetskom strukturom?

opet prožimaš dvije odvojene teme... mada sam ih ja spojio samo u smislu da nijedan Srbin ne može punjene paprike da prihvati kao svoje, jer su tursko jelo... Svako može da jede špagete i da ne bude Italijan, ali špagete i sos i njihovo spravljanje nose sa sobom jedan drugi, nesrpski, italijanski Logos... isto kao i paprike, to je pitanje nesvjesnog.... da li neki Srbi i ne kapiraju da prihvataju tursku logiku...

----------------------
Plastičan primjer: Dahija Tadić nema turske krvi, a Nikolić ima... to je valjda očigledno.... Tadićev otac je udbaš koji je likvidirao istaknute četnike poslije Drugog svjetskog rata, a da ne pričamo o crvenom univerzitetu ''Karl Marks'' Ljube Tadića i Dragoljuba Mićunovića... dakle, džaba mu što nema turske krvi, nisu je imale ni većina poturica, ali je bila krv do ramena...

angel011

Koja su izvorno srpska jela? Zna li neko?
We're all mad here.

Albedo 0

ražanj, žitarice... ja samo za to znam... ai to je praktično nešto što rade svi...

Quote from: "Giovanni Larsson"
Quote from: "Albedo 0"Slovenska hablogrupa je R1А1, kod Srba je ima samo 16-20%, umjesto da bude dominantna.

Jesu li ovo podaci iz onih feljtona koje je svojevremeno u ''Novostima'' ili tako negde objavljivao izvesni Miloš Bogdanović?

ne, rekao mi student biohemije, a odakle njemu, pojma nemam. Ne znam zašto mu ne bi vjerovao...

ovo imaš na netu
http://www.nspm.org.yu/kulturnapolitika/2007_papan12.htm

Po nekim genetskim istraživanjima [2], Srbi imaju sledeću distribuciju Y hromozoma:

* 29% haplogrupa I1b
   * 20% haplogrupe E3b ili E3b1
   * 16% haplogrupa R1a
   * 11% haplogrupa R1b
   * 8% haplogrupa J2
   * 7% haplogrupa K, i druge.
http://sh.wikipedia.org/wiki/Teorije_o_poreklu_Srba

E3b ima porijeklo u Africi, R1b imaju zapadni Evropljani , J2 Mesopotamija i Anadolija...  I1b ne mogu sa sigurnošću da kažu šta je, ima je na Balkanu velik procenat, kod Baska i Iraca manje...

emil

shvatam ja zasto je prvo upotrebljena rec "turcin" ali me i dalje zanima KAKO moze da se tvrdi (veruje Porfirogenitu i bratiji) da su Sloveni bili ridji kad mi uopste NEMAMO ridjih ljudi????!!Nemoguce da je taj gen nestao, da su se svi jebali s turcima

A ja biser sam ukapirao da sam rekao da poznajem jednog ridjeg,a on je Madjar inace :?  8)

mislim da je Albedo ridj pa nas sve zajebava ovde  :)

emil

E da i plave ili braon oci nemaju veze s tim oko nasledja.
jeste kako neko vec rece recesivni ili dominantni gen.

Albedo 0

to se samo kaže riđ, to je rusa kosa, rusa je boja između smeđe i riđe.... to nije riđa, već riđKASTA ....car Dušan

emil

pa svejedno ne znam ni prirodno "ridjkaste" osobe
Ruse kose su valjda plave! ?

emil

a da jebote, pa Dusanu je ovde i lice narandzasto :?:
Zajebi ikone brate

Savajat Erp

Ја само у мом градићу знам неколико риђих ликова, немогуће да никад ниси видео никог риђег...углавном су ултра бледи и пегави, што би се рекло ginger...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

rusa je rusa, a plava je plava

naše ikone su realističke, to se može vidjeti kad se uporede sa vizantijskim...

emile brate, ajde ovako- jedini podaci o kosi kod Slovena tvrde da im je kosa riđe i ruse boje.... NIJEDAN drugi podatak ne postoji... pa stvarno ne znam ko bi trebao da zajebe...

evo, sad vidjeh da postoji knjiga Tihomir Djordjevic - Kosa u Juznih Slovena  na istorijabalkana.com, ko je registrovan neka je skine i provjeri, meni neće da radi sajt...

emil

jesam video ali mi ne liche ni najmanje na Srbe uvek mislim da su madjari ili Nemci :lol:
Kazem da sam se izlanuo za ortaka a posle se setim da je MAdjar :)  

A jebote ispade da se druzhim samo s Turcima :P

Savajat Erp

Ахх,Србистан, имају ли ти људи душе? :lol:

emil

ma kakve dushe
dushe se ne isplate :D
evo ja se registrovao na isotriju balkana i nema takve knjige

Nema nista ni od tog Tihomria a nista ni u vezi kose

Albedo 0

ovdje ga pominju
http://istorijabalkana.com/IBforum_1.1.4/index.php?topic=43.0

ali i ja sam se registrovao, ali ne mogu da nađem, izgleda da mora ručno da se pregleda, a ne preko pretraživača, ali na sreću je poređano po abecedi

Rakeeya

Quote from: "angel011"Koja su izvorno srpska jela? Zna li neko?

To je svako jelo koje Srbin/Srpkinja spremi  :lol:

Son of Man

Evo pravih Srba - sve ridji (a plavi ce tek da budu kad ih navatamo) :

Ajd u vodu, Sotono !!!  :evil:

Albedo 0

SIMERIJANAC

Vlada Srbije daje 10 miliona evra za hapšenje Mladića

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila da raspiše nagradu od 10 miliona evra za informaciju koja bi dovela do hapšenja haškog begunca i bivšeg komandanta Vojske RS Ratka Mladića, saznaje Press

Novac za ovu nagradu biće isplaćen iz budžeta. Srbija je 12. oktobra 2007. jednom već raspisala nagradu za Mladićem, kada je ponuđeno milion evra za podatak koji bi doveo do njegovog hapšenja.
Država je tada ponudila i po 250.000 evra za informaciju o hapšenju Stojana Župljanina i Gorana Hadžića. Župljanin je uhapšen 12. juna 2008. godine u okolini Pančecva i izručen je Haškom tribunalu, dok je Goran Hadžić i dalje u bekstvu!

stakmen

Albedo tvoja rasna teorija je smesna.....a to odakle si to prepiso je takodje smeshno,,,joj mi nismo ridji a jesu Hrvati ridji ili Spanci,a Italijani i Portugalci,dakle moras malo vise citati druge izvore a ne podmetachine,Turci kao prvo imaju kukast nos i cudan oblik lobanje,imaju specificnu lobanju no duga je to pricha,,,,

Albedo 0

brate, iskopao si nešto od prije 2 godine... kakva rasna teorija, šta konkretno misliš da nije tačno?

Mi nismo riđi jer 85% Srba nemaju slovensku haplogrupu.

stakmen

jok ti je imas,haha daj brate te naucne gluposti,cek ko nije ridj on je turski mongril ili hunski,po toj teoriji je i  Rudolf Hes  hunski mongril i tako,nije bitno ko je ridj,braon ili cija je kosa crna,kad su bili Kazashstanci  ovde kod nas video sam momke sa plavom kosom i  kosim ocima dakle,najravoucenije  nismo Turci i necemo to nikad biti...

Albedo 0

Nisam rekao da smo Turci. Sloveni nismo, već preko polovine Srba su Iliri prema haplogrupi.

Turske haplogrupe ima oko 8%.

Savajat Erp

oh, no! not that shit again!!

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

stakmen

znam test koji si pomenuo sa Ilirskom krvi,cito sam rezultate,e sad jedna osnovna teorema svaki narod cine pripadnici vise podrasnih tipova.......po tom testu  su i  Hrvati  Iliri,,,

Mica Milovanovic

Ако се не варам, тестира се мајчина линија, па су резултати очекивани...
Mica

Džek

Molio bih u ovoj temi da diskutuju oni koji su barem, minimum, proveli 30 min sa Generalom.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Nightflier

Albedo je u pravu glede tih istraživanja. Dapače, upravo ta istraživanja podstiču teorije da su se Južni Sloveni vratili na Balkan u periodu naseljavanja, a da su znatno ranije sa Balkana otišli. Čak se (nategnuto) prave veze sa vinčanskom kulturom.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

pokojni Steva

Au majku mu, gle, crvene dlake na vrj mi brade! E jesam kopile, neopevano...

Nightflier

Koliko se nešto sećam, Lužički Srbi imaju najveći procenat "slovenskog" gena, pa za njima Rusi i tako dalje. Hrvati imaju više od Srba,  a mislim da su na poslednjem mestu Bugari i Makedonci. Ali davno sam to čitao, pa ne zamerite ako sam pobrkao redoslede. U svakom slučaju, genetika sve naše podele čini besmislenim.
First 666

Plottz

Quote from: Nightflier on 30-10-2010, 01:21:38
Dapače, upravo ta istraživanja podstiču teorije da su se Južni Sloveni vratili na Balkan u periodu naseljavanja, a da su znatno ranije sa Balkana otišli. Čak se (nategnuto) prave veze sa vinčanskom kulturom.
Свестан ли си колико си у праву?
У Русији се о томе поодавно прича и пише.
Жив био!!
subota 14

mac

Samo se vi smejte, ali kraj će biti tužan!

raindelay

NF, kad u tom istraživanju postoje i BJRMćani, to onda mora da je 1 veeeoma kvalitetno istraživanje.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

stakmen

tisina sve cu vas drukati informativnoj sluzbi  tajne rasisticke organizacije xaxaxa

Albedo 0

Quote from: Nightflier on 30-10-2010, 01:21:38
Albedo je u pravu glede tih istraživanja. Dapače, upravo ta istraživanja podstiču teorije da su se Južni Sloveni vratili na Balkan u periodu naseljavanja, a da su znatno ranije sa Balkana otišli. Čak se (nategnuto) prave veze sa vinčanskom kulturom.

i više nego nategnuto

stvar je prosta, Ilira je bilo više, bili su starosjedioci i Sloveni su se genetski utopili u njih. A to Srbi narod najstariji je budalasto, mada je zanimljivo da su Ćiril i Metodije koristili znakova vinčanskog pisma za stvaranje ćirilice, npr slovo ž je znak star nekoliko hiljada godina, i oni su ga dodijelili glasu ž kod Srba na Balkanu.

Pojma nemam zašto...

Nightflier

Ma da. Meni je zanimljiva ta potreba koju Srbi imaju za pravdanjem svog porekla i prava da negde budu ili ne budu. Posmatrano panslovenski, polovina Evrope otpada na slovenske zemlje, a centralna Evropa se smatra mestom nastanka Slovena i protoslovenskog jezika, tako da ne vidim potrebu za osećajem niže vrednosti koji je, čini mi se, u korenu svih tih "Srbi narod najstariji" trtljanja. S druge strane, ja sam polu-Vlah, pa imam starosedelačke krvi na izvoz, tako da možda zbog toga ne mogu da se primim na tu priču. Inače, po fizičkim karakteristikama mogao bih da budem poster boy za Waffen SS, samo kad bih smršao na manje od 100 kila, što nemam nameru u ovoj inkarnaciji. tako da ni sa te strane nemam problema. Najsmešnije mi je što su najveći pobornici "čistote srpskog etniciteta" crni kao Cigani, da se poslužim politički nekorektnim narodnim poređenjem :)
First 666

Nightflier

Quote from: raindelay on 30-10-2010, 07:26:22
NF, kad u tom istraživanju postoje i BJRMćani, to onda mora da je 1 veeeoma kvalitetno istraživanje.

Tih istraživanja ima više. Imao sam prilike da čitam dva: Jedno je rađeno od strane jednog od mnogobrojnih ruskih državnih instituta za neke nepoznate njihove potrebe i obuhvatilo je vaskoliki slovenski svet. (Ne moram da ističem kako su Rusi ideju panslovizma uvek poistovećivali sa ruskim hegemonizmom?) Drugo je bilo istraživanje jedne britanske fondacije koja je tražila potomke Feničana po Mediteranu. Došli su do sjajnih otkrića - na primer da su današnji stanovnici Malte praktično direktni potomci drevnih Feničana.
First 666

shrike

Rusi su nordijskog porekla, bar je takav stav zvanične istorije.
Prva ruska država tzv. Kijevska Rusija je bila osnovana od strane Varjaga,vikinškog plemena.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Nightflier

Quote from: shrike on 30-10-2010, 13:08:56
Rusi su nordijskog porekla, bar je takav stav zvanične istorije.
Prva ruska država tzv. Kijevska Rusija je bila osnovana od strane Varjaga,vikinškog plemena.

Ne baš. Vladari kijevske Rusije bili su varangijskog porekla. Inače, tu reč nije o nazivu plemena, već o nazivu, recimo, zanimanja. Varjag, odnosno varangijac, bio je naziv za ratničku ne baš aristokratiju, ali hajde da kažemo elitu, kako skandinavskih naroda, tako i baltičkih, ugro-finskih pa i slovenskih. Analogija je ista kao u slučaju ruske reči немец, koja je prvobitno značila "ne-Sloven", "tuđin", "ne-jedan-od-nas", a tek kasnije postala sinonim za Nemce. Dapače, savremeni Rusi Nemačku zovu "Germanija". Ti si zapravo mislio na pripadnike nordijskog plemena koji su se zvali Rus, a poticali su iz današnje Švedske. Upravo je naziv tog plemena, čiji su vladari pokorili lokalna slovenska plemena, u korenu pojma "Rusija".

U suštini, ono što hoću da kažem jeste da Nordijaca nije bilo dovoljno da ostave toliki genetski trag na savremen Ruse. Dapače, istorijski izvori kažu da su se čak veoma brzo asimilovali sa svojim slovenskim podanicima i već za tri generacije potpuno prihvatili slovensku kulturu i običaje.
First 666

Lord Kufer

Kažu da su Varjazi bili Sloveni koji su prihvatili nordijske običaje, naročito u ratovanju (a šta drugo?).

Sve je to smuti pa prospi. Tada su, ko i sada, harale bande. Prvo je oružje bilo glavno, pa crkva i banke, sada još uvek banke i korporacije. A "narod" to je šarena laža za glupake da im stvori ideju pripadnosti koja znači "sigurnost" da nećeš biti dvaput opljačkan.

Savajat Erp

Quote from: Nightflier on 30-10-2010, 12:56:38
Inače, po fizičkim karakteristikama mogao bih da budem poster boy za Waffen SS, samo kad bih smršao na manje od 100 kila, što nemam nameru u ovoj inkarnaciji.

и ја исто, стим што имам намеру да смршам испод 100 кила, али само намеру, не и конкретне кораке...мада код мене у крају кажу - "јебеш човека који нема метар!" :) (за неупућене: метар - 100 килограма) :)

Albedo 0

znači ima nas za WaffLen SS :)

Nightflier

U Sremu se kaže "Nema lepog muškarca bez velikog muškarca". :) A ja računam, ako mi se žena ne žali - što ja da se mučim. :)

First 666

Loni

Postoje teorije da je glavna prapostojbina Slovena bila Slovačka.

pokojni Steva

Kad se već izvejava krvna slika, čitao sam izvesna šiljenja (u delovima) mađarskih istoričara s početka prošlog veka, kukali su nad nestankom svoje 'čiste krvi', tvrdili su da postoji max 2% čistih Mađara, resto su sve 'preobraćeni' Sloveni starosedeoci.

Albedo 0

ne znam da li su Sloveni ali Mađari su ipak Huni (Hungary, jelte...), dakle njihova fizionomija je morala biti slična npr Jeleni Janković. Čim nije, onda su ili Germani ili Sloveni.

Kao što su i Turci mongolsko pleme, a danas imate plavokose Turke.