• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slatki ili gorki problemi za stripofile

Started by Boban, 28-10-2006, 22:50:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kraken

Quote from: "marko"
Nemam sta pitati distributera, znam tocno koliko se ukupno primjeraka prodalo sveukupno i procjena je da cemo se pokriti u godinu dana, pogotovo kad izadju nove, do sada neobjavljene epizode.
I to je u principu sve sto je bitno. Kad je jedina kritika "izdanje je super, ali skupo" ja se ne brinem.
A System se ocito polako, ali sigurno popravlja, sto je pozitivno. Konkurencija je uvijek dobra.

Cool, onda su svi srecni pa nema ni razloga za nervozu :) Btw kako se system oporavlja pitaj stamparije koje su sa njim saradjivale ;)

Pa razlikuje se u najmanju ruku utoliko sto je u prvom postu ispalo da je sam Slobo kriv za losu prodjau jer je nabio cijene.

Kako ti to zakljuci nije mi jasno. Ono sto rekoh je bilo veoma precizno- il nek snizi cene a ako ne moze onda ne valja za njega. E to dal uopste moze da snizi cene a da ne bude na gubitku- u to se nisam uopste upustao
Ti jednostavno uspredjujes kruske i jabuke, u tome je problem.
Dakle, da ponovim: usporedjujes domace izdanje koje ima sajamsku cijenu sa maksimalnim popustom od 30%, sa uvoznim izdanjem koje nije na popustu. I to onda nije fer usporedba.
Jer sto kad usporedis pune cijene, a navodno ce cijena Sninkela nakon sajma biti 1880 din? onda to opet nije tako velika razlika (pogotovo u odnosu na system).
Nadalje, sto kad recimo usporedis cijene na CRS-u, kad Sillage bude kostao 70 kn, a Sninkel 190? To ti govorim. Promotivne cijene su jedno, pune cijene drugo, a maticna i strana trzista trece.
Da zivim u hrvatskoj onda bih onda govorio da je sninkel preskup jer je bolje da je izdato 3 albuma ponaosob. Jednostavno govorim iz svoje perspektive a i iz te perspektive kupujem izdanja. Dakle za mene nema zbora- bp je na ovom sajmu imao najpovoljnija izdanja i kao takav je dobio najveci deo novca koji sam poneo na sajam :)

Ako ovako nastavi, ne pise mu se dobro? A sto da radi? Moze jedino izbaciti ta izdanja iz ponude (da preciziramo - govorimo samo o uvoznim HR izdanjima, sa domacim nije problem), cijene sigurno ne moze spustiti, osim ako ih ne misli prodavati s gubitkom.

Odgovor na to pitanje nemam. Ja sam samo kupac stripova tako da ne bih znao sta da se radi u sferi poslovnog dela al da nesto ne funkcionise ne samo kod njega vec i u drugoj striparnici u bg-u, to je vec ocigledno.

Death Wish

Quote from: "mirrrre"Немојте уопште да гледате цене стрипова тако што ћете рећи стрип има 130 страна тврде корице у боји је и слично. Далеко је важније који је стрип у питању. Бонелијево смеће и да кошта 1 динар а урађено је најбоље могуће са најбољом припремом и са најбољом штампом и даље је смеће које не бих узео и да ми неко плати да држим на полици. Не може се поредити Текс гигант небитно колико да добро изгледа са једним Шнинкелом на пример. Шнинкела знам сигурно да ћу узети невезано колико да кошта (жао ми је што га није било првог дана сајма), а Текса не бих узео и да га деле џабе.

ovakavi radikalski stavovi su u najmanju ruku neprimereni jednom stripofilu!

ja recimo imam obrnut stav i sta sad!

ukusi su razliciti, a a fasisticki stavovi kao tvoji su zabrinjavajuci!
Pol Kerzi ne oprasta!

Nightflier

@sandman

Jesi li ti jedan od tih nepristrasnih? Koliko znam, ti si radio za BP, pa vise ne radis. Da li to znaci da ce svako tvoje misljenje apriori biti protiv BP? Sta ti znaci to da superponiram svoj stav? Koliko znam, zivimo u demokratiji – ergo, imam pravo da kazem sta mislim. Takodje, svako ima pravo da moj stav prihvati ili ne prihvati. To tvoje fasisticko nacelo po kome bi trebalo da radim i cutim pripada proslom veku. Mani se vise da napadas licnosti, mesto njihove stavove.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

sandman

Prijatelju, niko tebi ne brani bilo šta. Jel ti je neko na UPPSu brisao postove u kojima se iz pozicije plaćenog službenika Belog Puta javno iščudjavaš zbog generalno negativnog stava i pitaš se šta je u pozadini svega toga i kako to može? Nije. U čemu je problem?

Pitanje je čisto etičke prirode, stvar TVOJE SAVESTI. Ako ti možeš da napadaš iz svoje pozicije one koji su nepristrasni i živiš sam sa sobom, pa to je skroz u redu. Ko sam ja da ti bilo šta zabranim? Samo napred! Go for it! :?:

Isto tako, moja kratka volonterska involviranost u vezi Sendmena neka bude stvar moje savesti i suda svekolike stripovske javnosti. Ja znam da za poslednje dve godine otkako je od prekida saradnje prošlo nisam kritikovao nijedan jedini prevod koji je Beli Put izbacio. Nisam, jer sam smatrao da imam konflikt interesa i da bi to bilo nekorektno. Nisam čak sekao na froncle pojedina BP izdanja. Ja smatram da su moji komentari su bili blagi, neutralni i neupadljivi, za razliku od mnogih drugih. Nakon Salona Stripa i histeričnog napada Bobana Kneževića na mene i paranoičnih optužbi za smišljeno ignorisanje Belog Puta od strane UPPSa odlučio sam da prestanem da kupujem izdanja Belog Puta i poklonim sve ono što sam imao deci bez roditelja u Zvečanskoj. Čak i izdanje na kojem sam sarađivao. Na nove albume mojih komentara uopšte neće biti, prestajem da pratim šta se dešava oko Belog Puta vezano za izdavaštvo i to je to.

Nightflier

Nemoj da me brkas sa Bobanom. Nemoj da me brkas ni sa nekim referentom. Ja nisam placeni sluzbenik Belog puta, vec slobodni strelac – najamnik, da budemo potpuno iskreni – koji u ovom trenutku radi za pet izdavaca. Medju njima su i Beli put i Boban – kroz casopis Znak sagite. Moji stavovi su moji stavovi i niko me ne tera da ih javno saopstavam. Takodje, nisam ti ja glasnogovornik BP-a, vec neko ko je prevodio i prevodi njihova izdanja, pa forume po internetu vidi kao mesto gde moze da odgovori na eventualna pitanja onih sto te prevode citaju, kao i da tu nadje pomoc da bi ti prevodi bili sto bolji. Nazalost, komunikacija po forumima uglavnom se sastoji od poruka druzine koju od milja zovem Boban Hate Club. Iako sam vise puta pozivao na pomoc kako bi ti moji prevodi bili bolji, i to ne zbog Belog puta, pa ni sebe, vec da bi ta izdanja bila sto bolja i bolje prihvacena na sveopste zadovoljstvo, niko se nije udostojio da mi izadje u susret. Sta onda da ocekujes od mene – sem cinizma? Potom, ja nemam nikakvih problema sa uppsom. Posecujem taj forum manje-vise jednako cesto kao i ovaj i sa istim ciljem. Ako si u nekom medjuforumskom konfliktu sa Bobanom – bas me briga. Ja vise nisam Lagunin prevodilac upravo stoga sto sam zeleo da budem slobodan da radim za koga hocu i sta hocu – po svom nahodjenju. Nemam ama bas nista protiv doticnog foruma, niti sam ga ikada napao, niti znam ko je tamo glavni, niti me zanima. Meni je to samo pomocno sredstvo u radu. Kada je rec o mojoj savesti i etici, ne iznosim poverljive informacije iz kuca za koje radim. Ne tracarim i ne prenosim poslovne tajne iz kuce u kucu. Ne opanjakavam jednog izdavaca kod drugog i samo za sebe zadrzavam uslove pod kojima radim, ma koliko bili dobri ili losi. To je moja poslovna etika i moralno nacelo kojim se u poslu rukovodim. U ovaj sukob sa tobom usao sam, ako ti nije jasno, zato sto si uputio uvredu meni licno, mada shvatam da ti verovatno nije bila namera da bas mene izdvojis. Za razliku od Bobana, ja sam ti malo staromodan (seljacko dete, sta ces), pa imam nizak prag tolerancije prema uvredama (pod cime podrazumevam svaku nisku, snishodljivu i ponizavajucu primedbu na racun moje licnosti, telesnih, duhovnih i mentalnih osobina, dok smatram da je moj rad fair game). Svoj rad branim argumentima, a prihvatam kada sam pogresio, sto mozes da vidis na ovom forumu na temi o Konanu; na ono sto smatram uvredom odgovaram kako sam u stanju – i smatram da niko ne moze da mi oduzme pravo da kazem ono sto mislim, ako time nikome ne nanosim stetu.
First 666

markos

Ako sam dobro shvatio, nightflier je preveo Vendettu?

Evo jedno konkretno pitanje: da li je prijevod psalma 23 tvoj ili je to "sluzbeni" crkveni srpski prijevod iz Biblije? Godinama vec sviram tu pjesmu i navikao sam na hrvatski prepjev, stoga mi je bilo malo cudno to vidjeti u drugom, po mom osobnom sudu, nezgrapnijem obliku. Inace, kad sam citao vendettu imao sam neke druge zamjerke, uglavnom odabir slenga koji mi nije pasao uz kontekst, cini mi se, ali ovo mi se bas urezalo u pamcenje.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Nightflier

Prevod psalma 23 preuzet je iz Biblije, ali ne iz sluzbenog crkvenog prevoda. Sada nisam kuci, pa ne mogu da proverim kako se bese zvase prevodilac, ali rec je o starom srpskohrvatskom prevodu, koji bi trebalo da je precizniji od onih kojima su se sluzile crkve i u Srbiji i u Hrvatskoj, pa su ga stoga obe crkvene zajednice – naravno – bojkotovale. Cini mi se da je rec o dr Luji Bakoticu, ali postoji velika mogucnost da sam upravo lupio. Provericu kako se tacno zove, pa cu ti reci. A sto se slenga tice, verovatno mislis na onaj deo sa skotskim izgovorom? Moram priznati da mi je to bilo strahotan problem, a cini mi se da je i Vesna (lektorka) tu imala nekih intervencija i da je ublazavala moja resenja, ali meni je sleng inace problem prilikom bilo kog prevoda, pa zaista prihvatam mogucnost da je bilo rogobatnih resenja. Sticajem okolnosti, imam uz sebe jednu Vendetu, pa mogu da ti odgovorim ako mi ukazes na konkretan problem.
First 666

markos

Quote from: "nightflier"Prevod psalma 23 preuzet je iz Biblije, ali ne iz sluzbenog crkvenog prevoda. Sada nisam kuci, pa ne mogu da proverim kako se bese zvase prevodilac, ali rec je o starom srpskohrvatskom prevodu, koji bi trebalo da je precizniji od onih kojima su se sluzile crkve i u Srbiji i u Hrvatskoj, pa su ga stoga obe crkvene zajednice – naravno – bojkotovale. Cini mi se da je rec o dr Luji Bakoticu, ali postoji velika mogucnost da sam upravo lupio. Provericu kako se tacno zove, pa cu ti reci. A sto se slenga tice, verovatno mislis na onaj deo sa skotskim izgovorom? Moram priznati da mi je to bilo strahotan problem, a cini mi se da je i Vesna (lektorka) tu imala nekih intervencija i da je ublazavala moja resenja, ali meni je sleng inace problem prilikom bilo kog prevoda, pa zaista prihvatam mogucnost da je bilo rogobatnih resenja. Sticajem okolnosti, imam uz sebe jednu Vendetu, pa mogu da ti odgovorim ako mi ukazes na konkretan problem.
Nisam kupio Vendettu, posudio sam je i procitao, zanimao me prijevod, tako da sad ne mogu izvaditi konkretne primjere, ali da, taj skotski->niski ili pirotski ili koji vec srpski sleng mi se nije bas svidio, mada su mi jasni razlozi tog izbora. Stvar navike kod mene, vjerojatno.
Sto se psalma 23 tice, ja se ne sjecam druge verzije osim ove:
http://student.foi.hr/~hvukasov/psalam.htm, zato me i zanimala tvoja verzija. Provjerit cu jos u crkvi, ime dr. Bakotica mi nije poznato.

Boban

Quote from: "sandman"Jel ti je neko na UPPSu brisao postove u kojima se iz pozicije plaćenog službenika Belog Puta javno iščudjavaš zbog generalno negativnog stava i pitaš se šta je u pozadini svega toga i kako to može?

Ovo ću ti reći još samo jednom, jer očigledno nisi u stanju da samostalno niti pojmiš o čemu pričam.
Upps je vrlo direktno napao tada novo izdanje Nadzirači pre nego što ga je iko od vas uopšte i video. Ispljuvali ste izgled, prevod, izbacivanje stranica, skraćivanje teksta, smanjenje formata, sve što je moglo bilo je popljuvano UNAPRED i ja sam reagovao zbog toga, jer većina tih primedbi jednostavno faktografski nije bila tačna. Napad je došao sa očekivane strane, s Južne pruge, a vođe uppsa, Magic i ti (sadašnji predsednik i potpredsednik) su to neutralno posmatrale uz sklanjanje mojih postova zbog odsustva argumentacije. Dakle, tebi je argumentovano kada onaj pantelejski mongoloid baljezgari o izdanjima koja nije video ni na slici, a kada ga ja prekorim zbog toga, onda je to neargumentovan napad i moje reči se brišu. To, sendmenu, bedno, nisko, podlo i jadno administriranje foruma. Zbog tvog takvog potcenjivačkog stava 80% ljudi s foruma je otišlo zauvek i to kakvih 80% ljudi... potpuno kvalitetna većina. Znam da tebe to ne zabrinjava i da ćeš održavati forum na aparatima veštačkim upumpavanjem čitave galerije izmišljenih nikova koji raspravljaju međusobno, čekajući da zaborav prekrije sranje koje si napravio, kao i mnogo puta ranije. Samo je pitanje dana kada će Magic shvatiti šta si ti zaista, ako već nije shvatio, ali to je potpuno nebitno, vi ste dva marginalca koja ništa nisu postigla do svojih godina koje uopšte nisu tako male kako vam se čini. Pre šest godina si se izrugivao mojim tadašnjim godinama kao nečem beznadnom, ali za narednih šest-sedam ti ćeš biti upravo u tim godinama, dakle beznadežno mator, ali za razliku od mene, bez ičega ostvarenog, postignutog, bez ikoga oko sebe i sa sobom, sam, praznih šaka na opustelom drumu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sandman

I ja ću ti ovo reći samo sad i nikad više: to što pričaš je direktna laž. Nije UPPS nikada napadao izdanja Belog Puta već određeni učesnici na forumu, imenom i prezimenom. Po čemu bi Drim i Deksa predstavljali UPPS? Sad, to što ti imaš prekratak fitilj pa voliš prvi da prelaziš granice u diskusiji na forumu (eno, onaj tvoj "slatki" post i dalje visi na Deponiji, svako se može uveriti u to) bio je samo tvoj problem u konkretnoj situaciji jer si mogao iz ranijih primera da znaš da ti takva vrsta ličnog prozivanja drugih diskutanata neće biti tolerisana.

Da te pustimo da nekažnjeno vređaš zato što je neko na forumu napao izdanje Beloga Puta? Neka, hvala. Takve vrste razogovora neka se vode na Sagiti, imaš svoj forum sa koga si već oterao tog istog Deksu.

Zašto si me oko toga saletao na Salonu i pokušao da napraviš incident, stvarno mi nije jasno. Valjda si, zbog svojih bliskih kontakata sa greys i sa marlowom procenio da ćeš moći naneti štetu UPPS-u u trenutku kad se oni nalazili u delikatnoj situaciji. Na neki način postigao si ono što si želeo ali svakako ne onako koji si priželjkivao i UPPS se nije raspao već ojačao a ljudi koji si prozivao na početku priče i zvanično postali njegov bitan integralni deo.

Uopšte nije tačno da ništa ništa nisam postigao svojim radom. Pričaš čiste budalaštine, kao i obično. Ja pri visokoj vladinoj instituciji radim posao koji zahteva fakultetsko obrazovanje i pet godina iskustva u poslu i mnogo sam uspešniji i platom i radnim mestom nego ti pre pet-šest godina kao neko ko nije radio bilo šta značajno ni za koga drugoga do za samog sebe i kome je na najveći uspeh u životu bilo što su ga je par saradnika u podređenom položaju puštalo da pobeđuje na konkursima koje je sam organizovao. Svako ko ne radi onako kako tvoj vetar duva okarakterisan je od tebe kao marginalac, bez obzira čime se bavio i kakve rezultate postigao. "Kvalitetni ljudi" su oni koji najčešće bez naknade kuluče za tebe, dok ti se ne suprotstave, onda su i oni "marginalci". Ne postoji niko ko je kao tvoj saradnik došao do bilo koje bitne pozicije, svi su eliminisani a prethodno natrljani govnima i obezvređeni i ne postoji nista što će mene lično ubediti da je to čista slučajnost i nekakav problem sa tim ljudima a ne isključivo sa tobom, jer ne trpiš konkurenciju i ljude koji mogu da ti se približe a mladi su i perspektivni, svakako kvalitetniji od tebe.

Cornelius

Quote from: "sandman"(eno, onaj tvoj "slatki" post i dalje visi na Deponiji, svako se može uveriti u to)

There is no business like Deponija business.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

ok, pošto smo svi rekli jedni drugima šta mislimo o njima i njihovim sposobnostima, radu i uspehu, možemo da se vratimo uobičajenim aktivnostima.

zoskoz

buuuudi se istoook

iiiiii zaaaaaapaaad

buuudii se sjeeeever

i juuuuug...

JEL PRORADILA DISTRIBUCIJA?  :!:

sandman

Čudno. Vidim da mi je danas profil obrisan ali da još uvek nisam banovan.

Bobane, da li ti to s godinama ponestaje muda da me banuješ nakon što ti sunem istinu u lice?

sandman

Ajde bre, mnogo je lako... kakav si ti to alfa mužjak od admina?  :roll:

sandman

Šta je ovo, samo jedan post obrisan?

Čoveče bre, uš'o sam ti u kuću!  :D

Boban

Obrisao sam ti duplirani post - nema potrebe da se ponavljas, shvatio sam te iz prve sta si hteo.
Jos samo kada bi i ti sam sebe shvatio ili bar ispunio ono sto si obecao...

sandman

Boban

Quote from: "sandman"I ja ću ti ovo reći samo sad i nikad više

pa si taj post ponovio posle dva dana.

sandman

Ovaj post?

Quote from: "sandman"I ja ću ti ovo reći samo sad i nikad više: to što pričaš je direktna laž. Nije UPPS nikada napadao izdanja Belog Puta već određeni učesnici na forumu, imenom i prezimenom. Po čemu bi Drim i Deksa predstavljali UPPS? Sad, to što ti imaš prekratak fitilj pa voliš prvi da prelaziš granice u diskusiji na forumu (eno, onaj tvoj "slatki" post i dalje visi na Deponiji, svako se može uveriti u to) bio je samo tvoj problem u konkretnoj situaciji jer si mogao iz ranijih primera da znaš da ti takva vrsta ličnog prozivanja drugih diskutanata neće biti tolerisana.

Da te pustimo da nekažnjeno vređaš zato što je neko na forumu napao izdanje Beloga Puta? Neka, hvala. Takve vrste razogovora neka se vode na Sagiti, imaš svoj forum sa koga si već oterao tog istog Deksu.

Zašto si me oko toga saletao na Salonu i pokušao da napraviš incident, stvarno mi nije jasno. Valjda si, zbog svojih bliskih kontakata sa greys i sa marlowom procenio da ćeš moći naneti štetu UPPS-u u trenutku kad se oni nalazili u delikatnoj situaciji. Na neki način postigao si ono što si želeo ali svakako ne onako koji si priželjkivao i UPPS se nije raspao već ojačao a ljudi koji si prozivao na početku priče i zvanično postali njegov bitan integralni deo.

Uopšte nije tačno da ništa ništa nisam postigao svojim radom. Pričaš čiste budalaštine, kao i obično. Ja pri visokoj vladinoj instituciji radim posao koji zahteva fakultetsko obrazovanje i pet godina iskustva u poslu i mnogo sam uspešniji i platom i radnim mestom nego ti pre pet-šest godina kao neko ko nije radio bilo šta značajno ni za koga drugoga do za samog sebe i kome je na najveći uspeh u životu bilo što su ga je par saradnika u podređenom položaju puštalo da pobeđuje na konkursima koje je sam organizovao. Svako ko ne radi onako kako tvoj vetar duva okarakterisan je od tebe kao marginalac, bez obzira čime se bavio i kakve rezultate postigao. "Kvalitetni ljudi" su oni koji najčešće bez naknade kuluče za tebe, dok ti se ne suprotstave, onda su i oni "marginalci". Ne postoji niko ko je kao tvoj saradnik došao do bilo koje bitne pozicije, svi su eliminisani a prethodno natrljani govnima i obezvređeni i ne postoji nista što će mene lično ubediti da je to čista slučajnost i nekakav problem sa tim ljudima a ne isključivo sa tobom, jer ne trpiš konkurenciju i ljude koji mogu da ti se približe a mladi su i perspektivni, svakako kvalitetniji od tebe.

Nisam ponovio, samo sam citirao...

sandman

Što si obrisao moj avatar i stvari koje su pisale u profilu bez reči, dva dana nakon što sam ovo napisao?

sandman

Da li si svestan koliko je to jadno? Da li si svestan koliki si slabić?

Boban

Deponija plače za tvojim likom i delom.

sandman

Boban

U pravu si - ajde javno reci da si mi hakovao forum pre dve godine i obrisao mene kao nik. Je li to dovoljno nisko bilo s tvoje strane? Šta sam onda ja kada i pored toga i dalje komuniciram s tobom, čak sam te pozvao na saradnju na projektu oko Sendmena?
Ja sam, bre, sendmene, za tebe i svu tu balavurdiju koja pljuje po meni, majka Tereza.
A sad lepo, ajde prošetaj malo, lepo je veče, vrati se preuređenju uppsa i ostavi mene malo na miru.

sandman

Zašto bih ti ja bilo šta priznavao na lepe oči? Dugujem li ti bilo šta? Ti si od mene tražio tog Sendmena, a ne obrnuto, majka Terezo. Sećaš li se sta si javno pisao tom prilikom na stripovi.com?

Zajebi to "ostavi me na miru" a kad se okrenem i odem dolaziš mi sa ponudama i izvinjenjima. Dokle bre više? Nisu ni moji živci kao nekad da trpim tvoja periodična opsesivna mirenja i opsesivna skakanja za vrat.

Ajde lepo iskuliraj malo. Ionako je sve što ćeš postići mojim banom je da se gomili ljudi koji naizgled traže od tebe takvo rešenje sve smuči do kraja, kao što je bilo sa Spajderom i Dunadan.

The Force

Iskulirajte! Tereza je bila žešći nitkov, i nemojte se sa njom uspoređivati. Glorificirala siromaštvo a liječila se u najboljim klinikama...pih... da ne govorim o ostalom...

Bobane, skupljaš li ti stripove? Mislim na kolekcionarstvo bilo koje vrste.
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

Boban

Niti skupljam, niti čitam stripove...

paja

HEHEHEH rekose mi ,,,"skoci" malo do sagite ima tamo ok stvari..kad ono .....razvalite guys, DO PANJA!!1

risbozg

Quote from: "Boban"Niti skupljam, niti čitam stripove...

:lol: neki bi rekli -- vidi se

paja

HAHAHAH da li je ovde uvek ludilo?Neka neko zutokljuncu objasni malo...a?

marlowe

Nije bash uvek.
Samo na pun mesec. :idea:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Mesugahh

Quote from: "paja"cek' da zvirnem kroz prozor...

I jesi li video samog sebe?