• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva LK za novembar 2006. BEOKON!

Started by zakk, 29-10-2006, 20:12:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Oroluin

Quote from: "WARLOCK"Zasto na televiziji nije bilo najave?prosle godine je bilo dosta toga .

Било је на радију директног укључења. И чуо сам то са "ове" стране.

Него инспирисао ме први филм на коментар, не знам где да га уденем...
Od Kalimegdana do Topčiderskog parka
Sve su straže Komandanta Marka
A patrole, a patrole Žalosne Sove

Ghoul

Quote from: "angel011"A na autorima nekih od filmova bilo bi lepo upotrebiti sekiru.

imena! imena!  :!:  :evil:
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Poslednja tri filma (pogledaj u programu koji su).

A ni Raven's Sky nije daleko od toga, mada bi tu možda bolje bilo zaključati ekipu, stalno im iznova puštati njihov film, a ključ izgubiti. Njima bi možda čak bilo i lepo, a mi ostali bili bismo pošteđeni sličnih filmova.
We're all mad here.

Ghoul

Pa dobro, angie, ne budi surova: u programu se lepo vidi da naslove koje najviše kudiš potpisuju ili žene (RAVEN'S SKY =Ana Stojanović) ili 'AMATERSKI aktovi' i 'familije'; šta se pak očekivalo od takvijeh?

Nego reci bolje nešto više o ovima:
SREBRNI METAK
CITRAVITA
PACIJENT 0
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Jedno je ne očekivati mnogo, drugo je dobiti gomilu nesvarljivih gluposti. I ovaj opis je izuzetno blag.

SREBRNI METAK, solidan filmić, adaptacija Pekićeve priče, glumci profesionalni, reditelj je ok odradio posao, scenario je rad sa prve godine moje koleginice sa klase Mirjane Drljević, jednog od najsposobnijih pisaca na toj klasi.

CITRAVITA... Ništa posebno. Tehnički ok odrađeno, gluma dovoljno dobra, priča kliše. Malo presporo urađeno za moj ukus, u toku filma sam počela da razmišljam šta bih mogla da pregrizem na povratku kući.

PACIJENT 0, zabavan filmić, vizuelno dobar, vickast.

Ozbiljno misliš da se od ženskih reditelja ništa valjano ne može očekivati, ili provociraš?  :lol:
We're all mad here.

taurus-jor

"Amaterski aktovi i rezovi" je politički korektan naziv za sekciju filmova koji su priloženi za festival, ali su ispali iz zvanične selekcije jer ne nude ama baš ništa - sem totalnog amaterizma i kasapljenja radi kasapljenja.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

Prošle godine je baš jedna žena - Jelena Tvrdišić - ponudila možda najkompletniji film na festivalu: Slatki miris naftalina. Pa je tu bila Mina Đukić sa nagrađivanim Dosijeom Pacov. Engram Milice Mitrović - bez obzira na scenarističku crnu rupu koja je usisala smisao filma - bio je stilski i tehnički na zavidnom nivou. Ovaj put nismo bili te sreće, mada mislim da je eksperimentalni video rad Raven's Sky milijardama kilometara ispred Monday i Friday.

angel011

Vizuelno RAVEN'S SKY jeste znatno bolji nego MONDAY ili FRIDAY, u kojima kamerman niti ume da drži kameru niti da je fokusira, ali nema mnogo više smisla.
We're all mad here.

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

WARLOCK

Cenim Anu sto je snimila Ravens sky" jer je to njen prvi filmic
koja je uradila sama montazu..Ana se upisala ove godine na fdu na montazu..ovo je ipak njen eksperiment sa filmom..
Vidim da se shokoridoru dopalo "petak" ipak je dobio mali aplauz..
Ima i publike koji vole underground filmove..

zakk

Quote from: "Pavle Zelić javlja"Izložbe na Beokonu

25 (naučno) fantastičnih godina kluba "Lazar Komarčić"
Ko je ko u klubu i šta se sve postiglo u celoj neverovatnoj istoriji našeg udruženja.

Miodrag Guberinić
Kostimi za performans Dalije Aćim "Fantasy"

april 2005
Tri kostima dizajnirana za junake postapokaliptičnog sveta.

Marija Plavšić
maketa za pozorisnu scenografiju "Let zmajeva" po delima En Mekafri

2006
Spektakl na Ušću, pozorišna predstava na vodi, zmajevi, vulkani, čarobnjaci i zapanjena publika kojoj vatra prlji kosu a odeću im natapaju pljuskovi vode. U minijaturi!

Uroš Petrović - "Čudesna džungla"
2006
Slika sastavljena od dvanaest platana koje zajedno tvore neverovatnu celinu fantazijske prašume koja vrvi od skrivenih životinja

Distributerska kuća TUCK - izbor kolekcije filmskih rekvizita
Delić riznice najvrednijih eksponata iz skorašnjih filmiskih spektakala, prvi put na uvidu javnosti!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

taurus-jor

Nezapamćena klupska fešta u Domu omladine, u okviru "Beokona"!

Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" proslavilo je 25 godina postojanja, u prisustvu brojnih pisaca, crtača stripova, izdavača, književnih teoretičara, kritičara i naučnika. Jelo se, pilo se, slikalo se, a palo je i gađanje balonima.

Predsednik Društva Vladimir Lazović održao je veoma nadahnut govor; pozvao nas da se manemo zađevica i ukazao nam na novi mogući cilj - organizaciju EUROCON-a. Na sceni mu se pridružio Zoran Živković - prvi predsednik LK, pisac, izdavač i dobitnik Svetske nagrade za fantastiku. Otvorio je šampanjac. Trenutak za istoriju.

Bio sam presrećan videvši u Pogonu Doma omladine toliko ljudi iz duge i burne istorije Društva LK - osim Vlade Lazovića, Zoće, Bobana, Fipe, Gorana, Boba, Ilije Bakića, Vlade Vesovića, Vlade Todorovića, Spomenke, ABN-a, Tike, Filipa, Saleta Markovića (zakitio se nagradom Ljubomir Damnjanović!) i drugih koje manje ili više često viđamo, tu su bili i Željko Pahek, Slobodan Ćurčić, Zoran Stefanović, Nikola Maričić, Zoran Gucić...

Iz Niša ovoga puta nije bio samo Ghoul - koji je danas odlično predstavio svoju soon-to-be-released esejističku knjigu Faustovski ekran - već i Sigma, iz tamošnjeg društva "Lira".

Gost nam je bio i kritičar Vasa Pavković. Sve više nas priznaju, a Bojan Jović nam je prethodno obećao, na predstavljanju svoje knjige "Rađanje SF književnosti u Srbiji", da će toga biti još više.

Pre proslave, Pavle Zelić i Đorđe Bajić predstaviše nam dugo očekivano reizdanje "Jedne ugašene zvezde". Sveže iz prese, braćo!  

Koji sat ranije, konvenciju je posetio Brus Sterling sa suprugom. I dobio je primerak Emitora u kojem je Darko Tuševljaković intervjuisao njegovu, kako mi je rekao, omiljenu spisateljicu Ursulu K. Legvin.

zstefanovic

Ау, ово је стварно било брзо извештавање.

Покушавам да се сетим ко недостаје на списку, али је тешко пошто се све дешавало брзо. И Слободан Ивков је био, који је — поред првоборачког стажа у клубу  — и аутор симбола клуба, власник једне ЛК награде и сценариста више НФ стрипова. Треба идентификовати и пописати све људе на фоткама, па ће нам бити јасно шта се заиста десило :)

А било је изнад свих очекивања, барем за мене. Не могу још да се опепелим колико сам драгих и битних људи срео на једном месту. (Мој примерак "Једне угашене звезде" ће бити део неког музеј једног дана, са обзиром да потписи на гомили изгледају као "Ко је ко" у фантастици.)

Тријумф, момци, и све честитке.

Ко зна шта се све може изродити након овога.

Живели,
Зоран

П. С.

Имаш мали типо горе, треба Зоран Туцић, важно име стрипске фантастике. Ево да се сетимо старих добрих времена и Ју стрипа
http://www.rastko.net/gallery/v/strip/ztucic/niti/
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

sivka

Ja ћу подићи фотке у току ноћи. Имала сам госте које сам сад испратила па нисам стигла да то урадим.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

zstefanovic

Quote from: "greymalk"Ja ћу подићи фотке у току ноћи. Имала сам госте које сам сад испратила па нисам стигла да то урадим.

Сивка сестро, одмори се до сутра. Није ти било доста адреналина ових дана?

З.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Oroluin

Od Kalimegdana do Topčiderskog parka
Sve su straže Komandanta Marka
A patrole, a patrole Žalosne Sove

varvarin

Za moje mlade kolege iz štaba BEOKONA:
Ako ste i režali jedni na druge, dok su trajale pripreme - zaboravite. Juče, od početka do kraja, bilo je odlično.

Ili, kako reče Napoleon vojnicima posle Austerlica (najkraći vojnički govor u istoriji): Ljudi, ja sam danas s vama zadovoljan !!!

Kastor

Gle, varvarin zna da postoje i kratki govori.  :lol:

Šalim se, lep govor - uzdasi includeed. Pre proslave 30 god. da izvežbaš otvaranje šampanjca.  :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Cornelius

Quote from: "varvarin"Ili, kako reče Napoleon vojnicima posle Austerlica (najkraći vojnički govor u istoriji): Ljudi, ja sam danas s vama zadovoljan !!!

Napoleonov govor posle Austerlica:

A L'ARMÉE
Austerlitz, 12 frimaire An XIV (3 décembre 1805).

Soldats,

je suis content de vous. Vous avez, à la journée d'Austerlitz, justifié tout ce que j'attendais de votre intrépidité; vous avez décoré vos aigles d'une immortelle gloire. Une armée de 100,000 hommes, commandée par les empereurs de Russie et d'Autriche, a été, en moins de quatre heures, ou coupée ou dispersée. Ce qui a échappé à votre fer s'est noyé dans les lacs. Quarante drapeaux, les étendards de la garde impériale de Russie, cent vingt pièces de canon, vingt généraux, plus de 30,000 prisonniers, sont le résultat de cette journée à jamais célèbre. Cette infanterie tant vantée, et en nombre supérieur, n'a pu résister à votre choc, et désormais vous n'avez plus de rivaux à redouter. Ainsi, en deux mois, cette troisième coalition a été vaincue et dissoute. La paix ne peut plus être éloignée; mais, comme je l'ai promis à mon peuple avant de passer le Rhin, je ne ferai qu'une paix qui nous donne des garanties et assure des récompenses à nos alliés.

Soldats, lorsque le peuple français plaça sur ma tête la couronne impériale, je me confiai à vous pour la maintenir toujours dans ce haut éclat de gloire qui seul pouvait lui donner du prix à mes yeux. Mais dans le même moment nos ennemis pensaient à la détruire et à l'avilir ! Et cette couronne de fer, conquise par le sang de tant de Français, ils voulaient m'obliger à la placer sur la tête de nos plus cruels ennemis ! Projets téméraires et insensés que, le jour même de l'anniversaire du couronnement de votre Empereur, vous avez anéantis et confondus ! Vous leur avez appris qu'il est plus facile de nous braver et de nous menacer que de nous vaincre.

Soldats, lorsque tout ce qui est nécessaire pour assurer le bonheur et la prospérité de notre patrie sera accompli, je vous ramènerai en France; là, vous serez l'objet de mes plus tendres sollicitudes. Mon peuple vous reverra avec joie, et il vous suffira de dire, J'étais à la bataille d'Austerlitz, pour que l'on réponde, Voilà un brave.

NAPOLÉON.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

varvarin

U sabranim delima Branislava Nušića  nalazi se i zbirka predavanja koja je on jedne godine držao na Vojnoj akademiji: naime, predavao je srpskim oficirima besedništvo.
Ako je verovati njemu, Napoleon je posle bitke izgovorio samo tu jednu rečenicu.
Sad, moguće je da je gosin Nušić pogrešio, a moguće je da su biografi posle malo dorađivali carev govor... Kao na primer, antologijski rečenicu koju je najstariju francuski oficir uputio Englezima kod Vaterloa - u enciklopedijama ćeš naći nešto poput  GARDA UMIRE, ALI SE NE PREDAJE!
U stvarnosti, on je Englezima doviknuo: MERDEZ!!

Cornelius

General Pierre Cambronne je vodio ostatke jednog bataljona garde za vreme bitke kod Vaterloa i kada mu je ponudjeno da se preda, on je rekao: Grenadiers, en avant !

Medjutim, novinari su izmislili da je rekao: La garde meurt et ne se rend pas ili da je rekao: Merde.

"Le témoignage de M. Vieil-Gastel ne saurait être mis en doute, d'autant plus qu'on a retrouvé récemment une lettre autographe de Cambronne, dans laquelle il nie énergiquement avoir prononcé le mot que lui a prêté un chroniqueur en goguette. Cette lettre a été publiée par diverses revues, et l'une d'elles l'a accompagnée de réflexions dont nous n'avons pas le texte sous les yeux, mais qui se résument ainsi : On pourrait admettre qu'un général français, dans un moment de mauvaise humeur, surtout s'il était seul, lâchât le mot; mais est-il raisonnable de supposer que Cambronne, homme du monde, quoi qu'on en ait dit, mis en face des généraux anglais qui lui offraient des conditions honorables, entouré de ses officiers, ait répondu à ces généraux par un mot que ne se permettrait pas, dans une circonstance si solennelle, le fantassin le plus mal élevé ? Si Cambronne avait fait aux généraux anglais une semblable réponse, ceux ci n'auraient pas manqué d'en prendre bonne note, afin de pouvoir dire à l'Europe : Voyez quelles gens sont nos ennemis! Or, pas un historien anglais ne mentionne même la fameuse légende."

Danas su skoro svi francuski i engleski istoričari složni da general Cambronne nikada nije rekao ni "govno", ali ni "garda umire, ali se ne predaje". Ipak, i danas kada se u tekstu ili govoru treba da kaže "merde", a ne može se, onda se upotrebi idiom "le mot de Cambronne".

Inače, istoričari nisu doradjivali Napoleonove tekstove, jer je u vreme Napoleona, Francuska bila supersila, te je sve vodjino bilo pisano, zapisivano, memoarisano, kontrolisano. Postoji izvanredna gradja i istraživanja oko Napoleona u Francuskoj su dostigla kultne razmere. Medjutim, znajući da je Nušić bio jedan veliki mangup, verujem da je prekrajao istoriju, da bi vojnicima to približio na jedan "vojnički", kratak, način.

sivka

Quote from: "zstefanovic"
Quote from: "greymalk"Ja ћу подићи фотке у току ноћи. Имала сам госте које сам сад испратила па нисам стигла да то урадим.

Сивка сестро, одмори се до сутра. Није ти било доста адреналина ових дана?

З.

Никад доста адреналина!
Нисам подигла фотке јер морам велики део да обрадим. Светло је било слабо па све што је на већој удаљености од 3 захтева обраду. А сад немам времена. Биће једно стотинак фотографија од којих бар 30 јако добрих.

Надам се да ће Саи.дкг данас да обиђе Погон и изложбу и види својих руку дело. Као што знаш он је најбољи дизајнер на свету што се и види из плаката које смо урадили. Не покушавам да будем скрома јер сам јако, јако задовољна и поносна.

А екипа организатора и Беокон тима је буквално пала на нос радећи дан и ноћ и сви су сјано завршили све што су започели. И морам да кажем ЗАКК посебно. Он се одрао од рада.

varvarin

Za Corneliusa :
Kod Viktora Igoa, u JADNICIMA, u opisu bitke kod Vaterloa (meni najdraži odlomak), piše:  MERDEZ!!

Za Greymalk:
Znam da si umorna, biće!

Za Bobana:
Druže, tebe sam zamolio da okačiš bar JEDNU od onih VRLO interesantnih slika što si sam napravio!!!

Najzad - primećen je dr. A.B.Nedeljković kako  aktivno fotografiše... Ima li šanse to da vidimo?

sivka

Quote from: "varvarin"Za Corneliusa :

Najzad - primećen je dr. A.B.Nedeljković kako  aktivno fotografiše... Ima li šanse to da vidimo?

Podiže večeras sajt tako da se nadam de ćemo ovih dana da razmenimo diskove sa fotkama te ću podići i neke od njegovih.

Cornelius

Quote from: "varvarin"Za Corneliusa :
Kod Viktora Igoa, u JADNICIMA, u opisu bitke kod Vaterloa (meni najdraži odlomak), piše:  MERDEZ!!

Ne sećam se šta piše kod Igoa, ali verujem da mu je bilo zanimljivije da francuski general bude tvrd ko kremen, malo varvarin, i da Englezima skreše - Merde (ne "merdez", jer je tu u pitanju zapovedni način glagola "merder" što označava "usrati" u smislu "upropastiti, uraditi loše, pogrešiti" i to nije "le mot de Cambronne"). Inače, Igo je sin jednog generala koji je službovao u Napoleonovoj vojsci, a kasnije, u punoj spisateljskoj zrelosti, Igo se okreće politici i postaje poslanik, predsednički kandidat i senator. Znači, upotreba istine, legende, dodavanje detalja i dramatizacija, bile su mu čitavog života, što kažu Francuzi "fonds de commerce".

Boban

varvarine, ne radi mi FTP, slike ništa ne valjaju (jebeš jeftine digitalce), žao mi je što nisam poneo svoj pravi aparat i što nisam stigao pre (jebeš okasnele babe-bebisiterke)... i tako.
Potpuna tragedije, bezumlje i beznađe...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sivka

Podigla sam deo fotki. Nisam ih sredjivala. Osvetljenje je bilo jako loše a ova moja skupa igračka pravi dobre fotografije samo kad ima dobro osvetljenje. Jako sam se smorila.

http://picasaweb.google.com/spomenka/Beokon2006

Boban

sivka

Dosli ste bili skoro svi vi koji ste zapoceli, vodili igru godinama. I nemamo ni jednu dobru fotografiju  !!!  :cry:  :cry:  :cry:

Cornelius

Quote from: "greymalk"Osvetljenje je bilo jako loše a ova moja skupa igračka pravi dobre fotografije samo kad ima dobro osvetljenje.

Tvoj aparat pravi dobre fotografije. Medjutim, jedan deo si slikala u kontra-svetlu, pa su zato tamne. Obično se za situacije kontra-svetla radi sa blicem da se prosvetle senke. Inače su slike ok. Bilo je veselo i vidim poznate face, naročito prvoboraca. Šta da se kaže mladima? Čitajte i pišite SF, jednog dana ćete i vi postati dede sedih brada, čije će slike kružiti svetom.

sivka

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "greymalk"Osvetljenje je bilo jako loše a ova moja skupa igračka pravi dobre fotografije samo kad ima dobro osvetljenje.

Tvoj aparat pravi dobre fotografije. Medjutim, jedan deo si slikala u kontra-svetlu, pa su zato tamne. Obično se za situacije kontra-svetla radi sa blicem da se prosvetle senke. Inače su slike ok. Bilo je veselo i vidim poznate face, naročito prvoboraca. Šta da se kaže mladima? Čitajte i pišite SF, jednog dana ćete i vi postati dede sedih brada, čije će slike kružiti svetom.

Uvek koristim blic kad sam u prostoriji, bez obzira na osvetljenje, ali je u pogonu zaista bilo jako, jako lose osvetljenje. U jednom momentu sam zamolila da se uključe reflektori iznad panoa sa plakatima, ali ... uzalud.  :(

Boban

Moraćemo da ponovimo.
Recimo, proslava 333 meseca kluba.

sivka

Quote from: "Boban"Moraćemo da ponovimo.

Ni to nije daleko.... A tada ćemo da angažujemo profesionalnog fotografa da ovekoveči...  :roll:  :roll:  :roll:

Podigla sam još 19 fotki.

lilit

greys,
fotke su super.

jos samo kad bi imala zivaca i volje da u picassi upises forumske nickove, ispod fotki ljudi koji su na forumu.
ovako samo nagadjam ko je ko. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

varvarin

Greymalk, ne očajavaj!
Pa to je otprilike to!

sivka

Quote from: "varvarin"Greymalk, ne očajavaj!
Pa to je otprilike to!

Sad podižem fotke "stare garde" a posle "mladih snaga" ...

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

sivka

Quote from: "lilit_depp"hvala!

Nema na čemu lilit, još moram da dopunim imena....

PTY

Ko vam je ovaj sedi bradonja? (Rastom lici na Curcica...)

Rile

Izgleda da nema mnogo vajde od novih snaga, javite mi kada budete hteli ljudske slike da donesem artiljeriju, greota propustati istorijske momente... oko-oko

sivka

Quote from: "Rile"
Izgleda da nema mnogo vajde od novih snaga, javite mi kada budete hteli ljudske slike da donesem artiljeriju, greota propustati istorijske momente... oko-oko

Тешко да ће моћи да се окупи толики број старих чланова и оснивача. Била је јединствена могућност да се фотографишу сви заједно, после толико година...  :(

Cornelius

Quote from: "greymalk"
Тешко да ће моћи да се окупи толики број старих чланова и оснивача. Била је јединствена могућност да се фотографишу сви заједно, после толико година...  :(

Greymalk, ne brini. Žilavi su oni i preživeće do 50 godina od osnivanja društva. Tada će biti i još bolje tehnologije, pa će se oni teleportirati (udare se u grudi i kažu "energize") i još se lakše okupiti u Domu omladine.

taurus-jor

Pišući onaj ultrabrzi izveštaj o proslavi pogrešio sam jedno ime, te se izvinjavam i dajem ispravku. Nije Sigma iz "Lire" nego Relja iz "Lire".

varvarin

Quote from: "libeat"Ko vam je ovaj sedi bradonja? (Rastom lici na Curcica...)
Jeste Ćurčić!

PTY

Wow!  :D
E lepo je videti da je baja alive & kicking! Pozdravi ga u moje ime.

Loengrin

Quote from: "greymalk"
Quote from: "Rile"

Nemoj toliko da se vajkaš zbog zanemarljivih sitnica.
Fotke su dovoljno dobre da može da se oseti atmosfera koja je juče vladala na Beokonu. Zahvaljujući tvojim fotkama ja i ne plačem baš toliko neutešno  :x  što nisam mogla da dođem.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Boban

Ili još bolje:
10000 dana kluba... to pada negde 2008.

Cornelius

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."