• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Školan Ford

Started by maccak, 15-11-2006, 17:44:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

maccak

Konačno i jedno strip izdanje stiže iz Republike Srpske. Riječ je o strip serijalu "Školan Ford" scenariste Nenada Suzića i crtača Milorada Vicanovića Maze. Izdavač je firma XBS iz Banjaluke. Strip je po formatu i obimu sličan Alanu Fordu, ima 108 stranica. Cijena 3 KM. Planirano je da strip izlazi dvomjesečno.

milan

Bice ga u Srbiji?

maccak

Quote from: "milan"Bice ga u Srbiji?

ja nemam podatke, kad nešto saznam javljam ti. Za tebe važi isto pitanje samo je subjekt DM i F4... Biće ih u RS?

milan

Ta distribucija je, ispostavilo se, takva misterija kao da sam u srcu nekakve alhemicarske zavere... Dakle, mi imamo tog distributera koji, navodno, salje i u Hrvatsku i BiH i RS, ali ja nemam pojma da ti kazem da li je to na kioscima ili ne. U svakom slucaju sam danas bas nesto cackao oko toga, a saznacu za koji dan (nadam se), ukoliko me pre toga ne likvidiraju sile mraka.

maccak

Quote from: "milan"Ta distribucija je, ispostavilo se, takva misterija kao da sam u srcu nekakve alhemicarske zavere... Dakle, mi imamo tog distributera koji, navodno, salje i u Hrvatsku i BiH i RS, ali ja nemam pojma da ti kazem da li je to na kioscima ili ne. U svakom slucaju sam danas bas nesto cackao oko toga, a saznacu za koji dan (nadam se), ukoliko me pre toga ne likvidiraju sile mraka.

Ja mogu da ti garantujem za Istočni dio RS da to još nigdje nije viđeno na kioscima... Za Banjaluku ne znam...

marlowe

maccak, druze, meni treba tri komada.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

maza

Pozdrav svima!
S obzirom da se mreza distribucije Skolan Forda jos razvija postoji mogucnost da se napravi dogovor i sa distributerima iz Srbije i Hrvatske.
Inace strip je namjenjen prvenstveno osnovcima i nadamo se da ce svaki naredni broj biti bolji u svakom pogledu. Namjera nam je da poslije drugog broja izlazi mjesecno ukoliko ja ne podlegnem od tolikog crtanja ili se ne kloniram.

Boban

Ja sam u petak u Banja Luci, mogu da kupim odredjenu kolicinu za poznate kupce u Srbiji... ima li zainteresovanih? koja je cena? gde se moze dobiti najjeftinije?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"Ja sam u petak u Banja Luci, mogu da kupim odredjenu kolicinu za poznate kupce u Srbiji... ima li zainteresovanih? koja je cena? gde se moze dobiti najjeftinije?

Aj ako mozes meni da kupis jedan?

maccak

Quote from: "Boban"Ja sam u petak u Banja Luci, mogu da kupim odredjenu kolicinu za poznate kupce u Srbiji... ima li zainteresovanih? koja je cena? gde se moze dobiti najjeftinije?

Evo ti adresa izdavača pa probaj tamo:

XBS
Novice Cerovića bb
Banjaluka

Nemam nikakav ni telefon  ni mail, možda Maza ima pa će dati proslijedi.

maza

Ulica se nalazi u Boriku u blizini hotela Firenca. Najbolje se usput raspitati . E-mail je :xbs@blic.net

Boban

Izgleda da su ovde smislili neki Beokon i proslavu 25 godina kluba za petak i subotu i ne daju mi da idem... pa se to odlaze na nekoliko dana, opet, zavisi od vremenske prognoze, voleo bih da ne bude kiše, treba da obidjem neke lokacije po gradu i okolini i tako to... mrzim da gacam kroz blato.

maccak

Samo da ne bude snijega... Bar još malo...

Boban

nemoj mi sneg, treba da slikam neke stvari, samo mi treba ta glupa, bela masa preko svega...

Boban

Definitivno ću biti u BL u subotu, od ujutru pa do nekog ranog popodneva. Šta pronađem pronašao sam.
Valjda je subota radni dan u Republici Srpskoj.

Boban

Ništa nisam uspeo da nađem.

Najupečatljiviji doživljaj iz Banjaluke je to što me je, ničim izazvan, zaustavio i maltretirao pandur za koga se ispostavilo da mi je brat koga nisam ni znao da imam.

maza

Sto nepita rodju pandura da te uputi kako da nadjes u Boriku tu ulicu?Morao bi znati gdje je hotel Firenca.

Duh_koji_hoda

Quote from: "maza"Sto nepita rodju pandura da te uputi kako da nadjes u Boriku tu ulicu?Morao bi znati gdje je hotel Firenca.

A sta je sa distribucijom stripa??? Jel ga ima samo u Banja Luci ili...??? Da ne znas mozda da li ga ima u Doboju i gde??? Ima li sanse da stigne nekako do Beograda???

Boban

ma nema ga ni u Banjaluci, možda skriven u jednoj ili dve trafike...

maza

Na kioscima sigurno nece biti posto se mreza distribucije bazira iskljucivo na skolama i tek prije dva dana prvi primjerci su otisli u Banjalucke skole tako da ce proces trajati. Volio bih da sam u mogucnosti poslati primjerke svim zainteresovanima ali ne posjedujem toliko primjeraka. Jedino pametno rjesenje bi bilo putem neke od striparnica ukoliko imaju interesa. Mislim da bi se mogli sa Izdavacem dogovoriti. Dakle, za sad jedino se moze uzeti u knjizari XBS-a u Boriku.

maccak

Mali preview druge epizode...

maccak

dzontra

...BRAVO ,BRAVO ,BRAVO!!!!MAZA JE MAJSTOR I AKO NE VOLI FLOMASTERE...
..svasta lepo za gledati...
http://comicsstuff.blogspot.com/

maza

Ma, volim ja, ali mnogo vise volim da mi prsti budu crni od tusa.
Uslo mi u krv.

maccak

Tex

Dobar je Maza.Sreli smo se na salonu stripa u Bg-u kada sam video table i iz onog njegovog vesterna.Covek zna da crta i verujem da ce u skorije vreme ostvariti neki prof.angazman(ako nije dosad).

maccak

Školan Ford, epizoda druga je završena i otišla je u štampariju...

maccak

Maza radi punom parom. Drugi broj nije ni krenuo, a on već priveo kraju crtanje treće epizode ;)

maccak

marlowe

Machak, mogu li se pouzdati u tebe da mi doneses tri primerka svih brojeva kada budes dolazio u ove krajeve? Imas li ti pristup tom izdanju?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

maccak

Mislim da se čeka da se završe 3-4 broja pa da krene distribucija. Kad to bude javljam, a  do tada čekamo ;)

maza

Quote from: "marlowe"Machak, mogu li se pouzdati u tebe da mi doneses tri primerka svih brojeva kada budes dolazio u ove krajeve? Imas li ti pristup tom izdanju?

Ja mozda mogu da obecam primjerke samo me interesuje da li odgovara da budu dostavljeni kod Vlade Vesovica u SKC?
Doduse mozda cu dolaziti u aprilu u BG ako nije kasno?

marlowe

Quote from: "maza"
Quote from: "marlowe"Machak, mogu li se pouzdati u tebe da mi doneses tri primerka svih brojeva kada budes dolazio u ove krajeve? Imas li ti pristup tom izdanju?

Ja mozda mogu da obecam primjerke samo me interesuje da li odgovara da budu dostavljeni kod Vlade Vesovica u SKC?
Doduse mozda cu dolaziti u aprilu u BG ako nije kasno?

Odgovara savrseno, malopre sam se rastao sa Vladom, a i april nije daleko. Samo treba smisliti kak oda tebi prebacim lovu, ali mislim da se to da srediti s Valdom, pa cu ja njemu dati.
Ako vec neces da produzis do Novog Sada?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

maccak

Izložba stripa Srpske u Novom Sadu, u aprilu?
Prezentacija stripa Školan Ford u Novom Sadu i u aprilu?

Možda je tu negdje rješenje vašeg problema ;)

marlowe

Pa, pricasmo i o tome danas. Resenje je na dohvat ruke, rekao bih. :wink:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

maza

Quote from: "marlowe"Pa, pricasmo i o tome danas. Resenje je na dohvat ruke, rekao bih. :wink:

Lijepa ideja, sto se mene tice savrseno.

maccak

"Školan Ford" broj dva se pojavio i kod mene  :D Evo šta piše na unutrašnjim stranicama korica:

POSTANITE DISTRIBUTER "ŠKOLAN FORDA" I ZARADITE 0,5 KM PO PRIMJERKU. TEL: 00387 51 307 821

A za sve zainbteresovane evo i adrese izdavača:
XBS
Izdavačka kuća SUZIĆ
"BOOKS AND SOUNDS" d.o.o.
Novice Cerovića bb, Banja Luka
Tel/fax +387 51 307 821
E-mail: xbs@blic.net

Eto, pa možda vidi ko treba da vidi.  

maccak

Firma "Razonoda pres" kreće sa distribucijom stripa "Školan ford" na kioske širom BiH! Navali narode  :wink:

maccak

Krenula distribucija na kioske u BiH. Sva tri do sada objavljena broja su dostupna po cijeni od 3 KM po komadu...

maccak

"Školan Ford" ide dalje nesmanjenim tempom. Ovih dana izlazi broj 4!

maccak