• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Umro Robert Altman :-(

Started by Tex Murphy, 21-11-2006, 20:27:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Baš mi je žao, bez obzira na to što je režirao jedan od najgorih filmova ever (I don't want to point fingers or anything, ali to je Gosford Park). RIP
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

možda je neukusno to sada reći, ali meni ta vest (i njegov gubitak) ama baš ništa ne znači.
mislim, žalim ga kao čoveka, ali mi kao režiser ništa ne znači.
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

RIP i donekle mogu i da shvatim toliki izliv mržnje spram Gosford Parka jer je i mene gadno nasekiro...

Cornelius

Voleo sam njegov SF film Quintet, satirični MASH i intimistički Three Women.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

lilit

meni se svidjao short cuts, a i vincent & theo (iz vise razloga).
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kunac

A Prairie Home Companion sam prekinuo 15 minuta od početka - s namerom da ostatak dogledam. Od tada je prošlo gotovo 2 meseca, a još nisam ispunio naum. Evo povoda!
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

Quotemislim, žalim ga kao čoveka, ali mi kao režiser ništa ne znači.

Doduše, treba biti fer i reći da se čoek sa osamdeset jednom godinom bar naživio  :)

(Šta, pa nije šteta da crknem?)
Genetski četnik

Alex

Nisam znao!

Nije spadao u moje omiljene reditelje, ali ga poštujem.

Pravio je filmove kakve je želeo i mislio da treba da budu!

MASH, Igrač, Kratki rezovi, pa i Gingerbread Man i Gosford Park su mi bili zanimljivi!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

morbius

Ja ću ga pamtiti po Player-u. Odličan film.
Neka mu je laka zemlja.
Why me?

Kastor

Quote from: "morbius"Ja ću ga pamtiti po Player-u. Odličan film.

Yup, takođe.

Interesantno je da niko nije uzeo ni centa za cameo, a po nekim procenama (imdb), budžet bi u suprotnom bi povećan za preko 100M .$
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

angel011

Quote from: "Ghoul"mislim, žalim ga kao čoveka, ali mi kao režiser ništa ne znači.

Same here.
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"
Quote from: "Ghoul"mislim, žalim ga kao čoveka, ali mi kao režiser ništa ne znači.

Same here.

angie, nivoi i razmere slaganja izmedju nas dvoje u poslednje vreme postaju... zabrinjavajuci.  :wink:
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "angel011"

Same here.

angie, nivoi i razmere slaganja izmedju nas dvoje u poslednje vreme postaju... zabrinjavajuci.  :wink:

Ne brini, vrlo brzo se oko nečega ponovo nećemo složiti.  :lol:
We're all mad here.

zakk

Quote from: "Harvester"(I don't want to point fingers or anything, ali to je Gosford Park)
daj elabororaj to malo. nešto se ne sećam tog filma, al se sećam da mi je bio jako zabavan, poglavito policijski inspektor...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Kastor

Quote from: "zakk"
Quote from: "Harvester"(I don't want to point fingers or anything, ali to je Gosford Park)
daj elabororaj to malo. nešto se ne sećam tog filma, al se sećam da mi je bio jako zabavan, poglavito policijski inspektor...

Ma pusti ti Harvija, on je oskara za scenario namenio Ameliji P. a Altman ga je ukrao, pa se on oseća i lično uvređenim zbog toga.  :wink:

mazinger Z

meni je izuzetan njegov film nashville.

zakk

Quote from: "Kastor"
Quote from: "zakk"

Ma pusti ti Harvija, on je oskara za scenario namenio Ameliji P. a Altman ga je ukrao, pa se on oseća i lično uvređenim zbog toga.  :wink:
ima logike  :mrgreen:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Demo(n)lisher

Lik je cini mi se napravio i onaj film called Nashville posvecen legendama country muzike. Onda je po uzoru na taj tribute to folk music movie napravljena i srpska verzija koja se zove Guca.
I`m a self - improved evil baby.

Tex Murphy

QuoteMa pusti ti Harvija, on je oskara za scenario namenio Ameliji P. a Altman ga je ukrao, pa se on oseća i lično uvređenim zbog toga.

Amelija, iako za klasu bolji (manje los) film od Gosford Parka, ne svidja mi se pretjerano. Oskara za scenario te godine namijenio sam Mementu.
Genetski četnik