• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PRISON BREAK

Started by marduk, 03-12-2006, 10:03:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marduk

2.sezona ultimativne suspense-galore serije je na polovini

Da li jоš neko, osim willodwispa i moje mardukosti, uživa i topi se ispred ekrana gledajući ovu mamojebačku seriju???? :!:

Za neupućete - serija se bavi vratolomnim nastojanjima grupe zatvorenika da uteknu iz apsa, i (majnor spojler za one koji nisu gledali) njihovim potonjim nastojanjima da, po bekstvu iz apsa, uteknu goniocima širom amerike, u čemu upravo uživamo u 2.sezoni!!!

Tripp

Hej, Foks River, potpuno si mi uzeo topic, no svakome je drago kada naidje na istomisljenika. Bas sam se cudio sto niko ne spominje Prison Break i odlucio da napisem nesto o njoj. Spomenute su na Forumu 24, Lost, i Heroes – svaka sa svojim prednostima i manama – ali ne i ova serija. Iako je rijetko kada u stanju da udje na top-20 po gledanosti u USA, mislim da je i te kako originalna i, stavise, izuzetno mocna. Trenutno se nalazimo na sredini 2. sezone (od tri planirane), 13. epizoda; drugi dio nastavice se pocetkom februara, nekoliko nedjelja nakon starta 6. sezone serije 24.

U pitanju je, dakle, Fox mreza, koja se trenutno davi u nepopularnosti – recimo, samo serija Heroes bezmalo drzi popularnost NBC-a – i ne moze da isceka novu 24-ku i American Idol, ne bi li se popela na listi gledanosti. Ono sto Fox uopste (vecinom) i drzi u zivotu jeste spomenuti Prison Break i House M.D. (projekat Bryana Singera, izmedu ostalog).

Kao sto ime govori, dogadja se u zatvoru, medjutim, ovo nema veze sa HBO-vom serijom Oz. Ovo je Fox, a Fox najvise ulaze u totalni anti-PG blokbasterski entertejnment. Kome se dopada 24, Prison Break mu mozda dodje kao slag na torti. Na primjer, u trenutku kada sam mslio da ce se citav svijet srusiti zbog gomile razocarenja koja su uslijedila u 5. neimaginativnoj sezoni 24 – fyi, 24 je nadasve cudna serija: 2. sezona je bolja od prve, 3. je bolja od druge, a 4. od trece, at least in my little black book – pojavila se prva sezona Prison Breaka.

Premisa je, naizgled, jednostavna: arhitekta pocini zlocin ne bi li sredio da ga smjeste u zatvor u kome njegov brat treba da sjedne na elektricnu stolicu. Znaci, mora da izbavi brata iz te sulude septicke jame za circa tridesetak dana. Ono sto vuce 22 do-eksplozije-napete episode jeste plan bjekstva koji glavni junak ima nacrtan po citavom torzu i rukama u obliku nevjerovatne tetovaze. Svaki njegov pokret i dan u tome zatvoru pazljivo su isplanirani (cak su u plan ubrojeni i izvjesni zatvorenici), a ono zbog cega uprkos takvom savrsenstvu od plana i protagoniste cini da ova serija ima 22 epizode jeste da svaki njegov korak na ovaj ili onaj nacin biva osujecen. Serija se donekle gleda kao jedna nezamislivo dobra partija saha, svaka epizoda po dva poteza.  

Saspens je bezmalo taktilan, vjerovatno zbog toga sto nalikuje (ili je dijelom preuzet) na onaj iz serije 24, iako nije po epizodama vremenski ogranicen. Ipak, ono sto Prison Break (makar prvu sezonu) drzi u raskoraku od serije 24 (koja manje-vise obradjuje saspens na slican nacin), vjerovatno dvije serije sa najvise napetosti u istoriji americke televizije, jeste sto se prvenstveno dogadja na jednom mjestu. Impresivni pilot je rezirao Brett Ratner a fotku je radio g-din Dante Spinotti, sa tim da je svaka epizoda, ili se makar to cini gledaocima, znatno napetija od prethodne. Iako Fox vec duze vremena pokusava da umnozi  sto su postigli serijama 24 i Prison Break, njihovi trudovi obicno bi pali u vodu. Taj zadatak ne samo sto je tezak, vec je gotovo potpuno nemoguc. Ugasili su dobar broj serija odmah nakon prvih par epizoda, zbog toga.  

E sada ono cime plijeni paznju druga sezona serije Prison Break ne zavisi od toga sto je sada postala The Fugitive-like i totalno se razlikuje od prve sezone, vec zato sto zbilja funkcionise; kao i kod 24-ke, lagano se proguta 98% sranja koje vam nude i jos onda zatrazite repete.

Naravno, druga sezona ne moze biti ni priblizno inteligentna poput prve – prva je klaustrofobicna a druga agorafobicna, da ih tako okarakterisem – ali ona i te kako hita ka sve ludjim jurnjavama i nadmudrivanjima, i prilicno plauzibilnim rjesenjima i motivacijama, nesto sto je, hm, Lost, izgleda, opako zanemario u sezoni broj 2.

Preporucuje se svacijoj voajerskoj TV-frustraciji, a da tek ne spominjem i triviu da ne postoji zenska osoba sto je odgledala Prison Break a da se na neki nacin nije zaljubila u glavnog junaka. Ipak, Jack Bauer je Jack Bauer, cesto kaze  Willie-o'-the-Whips kada se nadje u krizi identiteta.
'Hey now!'

marduk

Hvala Trippu na iscrpnom postu o PB, eto, saznao sam da će biti i 3.sezone, što mi se malkice ne sviđa, jer se nekako ne uklapa u koncept serije. Jednostavno, čini mi se da bi ovo bure baruta bilo mnogo eksplozivnije u manjem pakovanju i da bi kao takvo ostavilo mnogo jači utisak na nas fanove (umesto da se svira muškom polnom organu u 5-6 sezona, npr.Lost, koji je izgleda krenuo u tom smeru...). Kako bilo, ako majstori zanata ostanu dosledni dosadašnjoj formuli - vratolomna akcija, intrigantni likovi, hiper-inventivna razrešenja ćorsokaka (uz minimalnu suspenziju neverice - mora malo!) uz jedan neodoljivi ŠMEK koji serija nosi u srcu - i 3rd season će biti pun pogodak.

Napomenuo bih odličnu glumu (većine!) glumaca, meni su bar pola totalni anonimusi, ali svoj zanat rade ki matorci!
Izuzetnu rolu u 2.serijalu pruža William Fichtner  :twisted: , reinkarnacija Klinta Istvuda iz najboljih dana! Obratiti na njega pažnju!!!!  Pravi đavo!

Ol-in-ol, preporuka svima koji su padali na dupe gledajući Lost - ovde (PB) ćete pronaći sve ono što vam fali u novom, trećem Lost serijalu - kompaktnost i doslednost principima koji su začeli seriju.

A ja ću, eto, do februara nadam se, konačno pogledati famozni 24,  :x koji mi već mesecima stoji na vrhu prioriteta za gledanje... i napraviti poređenje sa masterpisom, Bekstvom iz Apsane.

blasphemer

Odgledao prvi serijal onomad, kad mu je bilo vreme, od drugog pogledao prve 3 epizode i onda mi presusio izvor a sam sam lenj da to negde isceprkam. Dajte linkove odakle svlacite nove epizode.
Serija me zarazila odmah, mada je, koliko se secam, prva polovina prve sezone bas bila predvidljiva, puna opstih mesta, klisea najgore vrste, a ipak sam je gutao, epizodu za epizodom. Navlaka!
Saspens je ono sto cini ovu seriju, kao i u 24vorci. Ne bih se bas slozio sa onim redosledom (po kvalitetu) za 24, no, sve je stvar ukusa. Nadam se da cemo se svi sloziti da je 5. sezona, iako najnapetija, najgora. Valjda se  tako nesto nece desiti i Prison Break-u i da ce nas braca Scofield jos neko vreme dobro zabavljati.
Tripp je pomenuo, po meni najbolju Foxovu seriju - House M.D. koja zasluzuje poseban topic.  :)
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

marduk

Quote from: "blasphemer". Dajte linkove odakle svlacite nove epizode.

Torrenti, valjda. Meni neki pajtosi skidali, pitaj boga kako.

Mickey Mouse

Da, sjajna serija!
I ako druga sezona naizgled gubi na kvalitetu, nekoliko momenata su je učinili praktično jednako interesantnom: pojavljivanje FBI agenta čije ime ne mogu da se setim i koji je totalno genijalan, neinsistiranje toliko na subplotu oko političke zavere (to je, meni bar, smetalo i remetilo tempo prve sezone) i nekoliko totalno genijalnih sekvenci sa psihopatom ''bez šake'' (sa devojčicom, ženom iz kuće... - lik je the real thing).

Treba još da pogledam 12. i 13. epizodu druge sezone i već se pitam kako izdržati do februara.
...

Bab Jaga

Gledam i ja ali nekako mise čini da je moj razlog za gledanje razlikuje od vašeg...
Ghoul fhtagn!

marduk

Quote from: "Mickey Mouse"I ako druga sezona naizgled gubi na kvalitetu

:x
whattafuck????
Druga sezona je logicni nastavak prve (u kojoj sve kulja, sve se krchka) - u drugoj kola krecu nizbrdo vratolomnom brzinom, and that's the real thing. Kvalitet se nikako nije izgubio, samo se poprimio jednu drugu dimenziju.
Prava serija za uzivanje.

marduk

Ajd pošto je Gh.bio nemaran i otvorio novi topik, vratimo se originalnom, iz poštovanja prema Trippovom odličnom postu.

Prenosim Ghoulov post

Quote from: "Ghoul"poceh da gledam PRISON BREAK, kurtezi od marduk.

pa, fino je to, za jedan tv produkt.

naravno, usa serija NE MOZE A DA NE BUDE OTUZNA REKLAMA ZA PORODICNE VREDNOSTI, bez obzira da li je sitkom, krimic, akcija, sf, horor ili bemligasta: stavise, ruminacija nad ovom problematikom dovela me do zakljucka da je amerika izgradjena na duhu individualizma a njen dalji (danasnji) opstanak je omogucen PORODICOM. zasto? zato sto su individualci i slobodni strelci opasni; ako se prizene (a ne kaze se na srpskom slucajno o-zeniti se, dok obrnuto, o-muziti se, ne vazi; kad sam kod toga, da li udati se potice od korena - UD?), onda im oko vrata doveka vise zena i deca, moraju da ih izdrzavaju, i time su ukalupljeni u korporacije, sistem zavisnosti, radi i postuj shefa ako oces deca leba da ti jedu, itsl.
koliko li je samo daleko, nepojmljivo daleko, danasnja amerika i njeni ideali od onih opisanih u emersonovom eseju ON SELF-RELIANCE (sigurno ga ima online, koga zanima nek potrazi, kratak je...).

enivej: ako nacas apstrahujem implicitnu ideologiju (koja se, naravno, najdelotvornije uvaljuje u produktima masovne kulture, a posebno onima made for tv), ovo je sasvim zabavan i gledljiv produkt: prosto da ne poveruje covek koliko se toga zabavnog izdesava u 40 minuta! sjajno napisano (sa mestimicnim preterano-stripovskim, out-of-character replikama, neprikladnim likovima koji ih izgovaraju, ali u sustini, ok), sjajno rezirano i uglavnom dobro odglumljeno (peter stormare je vintage psycho, tu nema zbora, i pleni u svakoj sceni u kojoj se javi), glavni baja je opasan dasa s kakvim bih rado i u turskom zatvoru, ako zatreba, i steta sto mu ex-(future?) zensku igra ona anemicna robin tunney, za koju je pojam glume: dizanje obrva do temena, i to je sve.

ipak, kolikogod mi ovo bilo zabavno, ipak mi junaci nemaju onaj shmek koji ima jack bauer i njegova ekipa, a i plot je ovde mnogo predvidiviji, manje je misterije, manje je onog wtf, i uopste zavera i srz zapleta su mnogo lokalniji, privatniji, manje me se ticu nego u '24'...

Eto, čoek da ne poveruje da je Guhl odgledao još jednu seriju  8)  (pored 24!)

Zbilju na stranu, ukoliko Ghoul nastavi da gleda dalje (nastavak 1.sezone i ODLIČNU drugu sezonu, koja je trenutno na polovini) zaboraviće na celo pitanje problematične mu familijarne ideologije u uživati u ovom genijalnom tv produktu.

Ne bih se složio za junake i pitanje šmeka. Meni je već dosta tih toughguy profila kaki je Džejk Seljak (pun int.) u 24, i u poređenju sa njim, i ostalim likovima (sem predsednika) -napominjem- prve 24.sezone, PRISON BREAK ima mnogo toga više da ponudi. Ghouleta je već spomenula sjajnog Petera Stormarea, zatim, kako serija odmiče, iskristalisaće se jedna aura simpatičnosti oko likova kakvi su npr. T-Bag (kakva DEMENTED faca!) ili Bellick (verovali-ili-ne!) i - naravno - u 2.sezoni PB-a nenadjebivi new clint Eastwood: inspektor Mahoun.

Have patience with the show, Ghoul, it will pay off.  :!:

Will-O'-The-Wisp

Pošto sam ugrabio malo vremena, red je da ispoštujem ako ne najbolju, onda jednu od najboljih stvari proizvedenih za mali ekran. Mada, sve one koji žele da gledaju najveće umjetničke domete ljudskog roda, moram upozorit da ja zbilja ne znam čime se mjeri kvalitet neke serije, ali ako se mjeri brojem sati koje provedete (stojeći, onako navijački!) ispred TV-a, sa stisnutim pesnicama, zgrčenim licem i nezaustavljivom potrebom da kriknete i upozorite jebene fikcionalne likove da je opasnost iz njih... onda je to – to! The real deal! Orgazmatron! Možda sam ja nepopravljivi hedonista, ali dvadesetak sati iskonskog uživanja – gdje ekstaza počinje od prve i nesmanjenim intenzitetom vas drma do poslednje epizode – svakako mi je milije od... pa, sat i po. Otkrio sam to kada sam prvi put po sezonu 24 i Lost slistio u cugu, bez teptaja i piš-pauze. Takve stvari vas razmaze i zaraze, pa mali fiks više ne radi svoje, a kamoli još i da čini čuda. (Pogotovu danas, kad se pojavi tek nekolicina dobrih filmova.)

OK, you get the picture, na ovo se ložim k'o dabar na kubik drva. Zapravo, novi talas američkih serija mi je neka vrsta religije. Priznajem, fanatik sam. Ako je 24 Hezus Hrist, onda je Prison Break prvi apostol. (Jebeš ova poređenja kad dolaze od ateiste!) Dakle, ista kuhinja – kanal Fox, koji – ponešen uspjehom ove dvije serije – danas gotovo da sve snima u ključu akcijaša/visokokaloričnog trilera, čak i neke prilično konzervativne TV žanrove: poput bolničke drame House, M.D. (jaaaako uspješan eksperiment!) ili advokatske drame Justice (eksperiment pošao naopako!). Naravno, ovo su kompresovani, jedna-epizoda-jedna-priča serijali, koji – iako su lišeni saspensa koje donosi 24-ovska dekompresija – ipak najuspješnija dramska TV-forma, bar u SAD. Ipak, ona "to be continued" manija koju je pokrnenuo Lost, polako se gasi. Iz ovogodišnje (jesenje) sezone pretekli su samo Heroes i Jericho (savršeni supstituti za Lost, pogotovu ova druga, koja je maltene čitav zaplet Lost smjestila u neku američku zabit; dok je Heroes ipak dostojanstvenija i originalnija serija, koja je samo iskoristila najbolje elemente iz dotične serije). Ostale serije su skinute sa repertoara i prije nego što su prikazane sve epizode. The Lost giveth, the Lost taketh away. Koliko god da je dotična serija bila inovativna, originalna, revolucionarna, njen najveći problem je što su od relativno lagane i prijatne trkačke staze, koju bi publika trebalo da pretrči za tri sezone, napravili lavirint. Na kraju, svima je postalo jasno da staza ni u startu nije bila dobro odmjerena, da je mapravljena od radioaktivnog materijala, da se prepone ne mogu preskočiti bez Betmenovih igračkica, a da cilj još nije markiran. E, da – i prolazi kroz F1 stazu, gdje najidiotskije rešenje može da vas pokupi i da niko ne odgovara za pogibiju zdravog razuma. Naravno, pučanstvo je izgubilo strpljenje da dvadeset i dvije nedelje čeka odgovor i umjesto toga da dobije srednjak, ponosno istaknut kao nešto vrijedno divljenja.

Kako je Lost od vrćenja u krug napravila filozofski sistem, 24 je ostala serija koja delivers, i čija je formula samo jednom uspješno iskorišćena – u Prison Break, mada nije bilo puno pokušaja (dok je Vanished totalni promašaj, a Daybreak promovisan kao serija tog tipa, samo se Heist doimao kao dostojan naslednik, ali sve se prerano ugasiš)... Šta to znači? Svaka sezona je zaokružen rollercoaster, gdje nakon vožnje ne osjećate mučninu. Dakle, poenta nije samo u vožnji, već u dobrom provodu: kratko, ludo i jebitačno! Naravno, cliffhanger vas čeka, ali to je neka druga priča, neka druga vožnja. Ipak, u luna-parku ne postoji samo jedan način da se dobro provedete, zar ne? Fox je to shvatio. Rezultat je tu.

Prison Break je inside-out 24, 24 s one strane zakona, 24 u zatvorenom prostoru (bar u 1. sezoni)... Odlično režirana, producirana i napisana zabava, sa izuzetnom glumačkom ekipom, gdje je svaka epizoda rađena kao minsko polje. Tempo je takav da morate da trčite i ne gledate kud gazite. (Možda je Ralevo poređenje sa šahom smislenije, ali meni je Prison Break jedno od najvisceralnijih iskustava koje sam doživio, tako da sam tek pri drugom gledanju nastojao da mozak obrnem na full-mode, sagledam seriju iz drugih uglova i shvatim kako je ovo fuckin' masterpiece.) Ono što najviše zadivljuje su iznenađenja, džordžmartinovski obrti gdje se od dva moguća izlaza, treći doima kao najlogičniji, najsuludiji i najzabavniji. Suspenzija nevjerice je neophodna, ali to je jedina cijena koji morate da platite da bi uživali. Kada se prepustite vožnji, ne razmišljajući o tome od kakvog je materijala sklepan rollercoaster, neće obratit pažnju i na neka jeftina rešenja, nemoguća rešenja, smiješna rešenja... Tu ste da se provede, i ako ne ukapirate ovaj vid zabave, džaba vam svirači.

Ljubiteljima zatvorskih flikova, koji bi nešto prizemnije, realnije i ozbiljnije, uvijek ostaje Oz, serija koju je Tom Fontana pisao u društvu duha Mišel Fukoa. Ali, opet, iako je smještena u nekonvencionalni zatvorski milje, Oz je kvazi-zatvorska serija o našem društvu... Paralele između ova dva remek-djela teško je povući. To vam je kao da poredite 24 i The Wire. Ipak, svaka funkcioniše po sopstvenim zakonitostima i svaka majstorski odrađuje ono što je sebi zacrtala. Da parafraziram Wolverinea: They're the best there is at what they do! S druge strane, Prison Break se u 2. sezoni potpuno transformisala, gdje je mnogo više zašla na teren 24. Iako neki fanovi negoduju kako je ova sezona slabija od prethodne, stvar je u tome da su svi fazoni i fore (a time i sva zadovoljstva) iz 1. sezone zapravo premješteni u otvoreni prostor... i da megalomani poput kreatora ove serije mogu da se razmašu i igraju sa stvarima koje mogu da budu pogubne po okolinu (čitajte: za fanove koji na pogrešnom mjestu traže ono što im treba). 'Bem li ga, ali meni pojedini propusti – koji bi nekog gledaoca koji u ovome traži ključne elemente egzistencijalističke filozofije otjerali – uopšte ne smetaju. Naprotiv. Serija je i namijenjena tome da se super provedete, sa društvom razglabate o tome šta vas čeka u narednim epizodama i da navijate. Malo li je?

Što se tiče Ghoulove zamjerke, ona može da se održi kada su u pitanju neke starije serije, ali nikako novije. Recimo, 24 jeste serija koja koja je bila usmjerena ka afirmaciji porodičnih vrijednosti, ali to je serija koja je, prije svega, bila usmjerena ka afirmaciji osjećanja dužnosti da se odbrani Otadžbina/Sistem, pa cijena toga bila i porodica. U tom smislu, 5. sezona (koju su, koliko vidim, mnogi odbacili kao najslabiju) je zabravo dekonstrukcija čitave 24 mitologije, gdje zapravo više nije pitanje da li radimo dobro djelo, već za koga, u čiju korist ga činimo. Ta sezona je svakako jedno od najbrutalnijih iživljavanja nad jednim herojem koje sam imao prilike da vidim, samim tim što je heroja poražava sopstveni tim, sopstvena igra. Zbilja, to je pesimistična vizija svijeta gdje je ne postoji dobro djelo per se, već samo djelo koje od nekih moćnika/zlikovaca/whatever pravi pokojnike, od drugih – pukovnike. Amerika je zemlje koja veliča porodicu, ali koja se brani žrtvujući to isto. Zato su Hari Kalahan, Džon Meklejn, Džek Bauer i ostali ljudi bez porodice, ali ljudi sa Otadžbinom. Zvuči patetično, znam, ali šta da se radi – tako je. Državi, Višem Cilju, Idealu (sve su to različite riječi za jednu te istu stvar) potpuno se predaješ, za to biješ, za to gineš. Sistem se ne mijenja, igra ostaje ista, ostaju samo Velike Priče. Zato su nam i likovi poput Džek Bauer potrebni, ne da bi nam držali predavanje iz ideologije, ne da bi nas učili o tome šta je život, a ponajmanje da bi nam držali lekcije iz etike; tu su da nam ispričaju priču, koja će da vas pogodi – ili neće. Toliko jednostavno. Možda je to samo moj doživljaj američkog filma/serije, možda nisam u pravu, ali sve one Velike Priče koje su poslednjih godina (uglavnom) umrle na filmu, zaživjele su u serijama.

Vidim, kao nešto pričam protiv ideologije, a opet iščitah 24 u ideološkom ključu. Profesionalna deformacija – student FPN. ;) Ne znam, možda smo svi u ovom postmodernom vremenu postali preveliki cinici i jednostavno ne umijemo da se prepustimo lijepom, a da u njemu ne tražimo – ili, čak, dodamo – nešto što bi osporilo njegovu ljepotu, ali mi nedostaje ono vrijeme kada je priča bila baš to – priča. Mjesto na kojem smo uživali zbog toga što je lijepo... zato što nam je tu lijepo. Tako shvatite i američku seriju.

Ipak, Ghoul je u pravu što se tiče Prison Break i veličanja porodičnih vrijednosti, ali ništa ne treba generalizovat, pogotovu američke serije koje trenutno prolaze kroz renesansu. Ako Majk i Link vide slobodu u pecanju negdje u Panami, okruženi voljenim osobama, njihovo pravo, njihova vizija slobode. Sloboda je ono što nam uvijek nedostaje, zar ne? Kao da smo non-stop u zatvoru, je l' te? Majk i Link su uvijek bili lišeni porodice. Kud ćeš veće ostvarenje slobode, nego postizanje tog istog. Ne zove se serija Prison Break tek tako. ;)

Eto, sad i ova serija postade nešto više od obične zabave, obične priče. Bummer! :(
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Will-O'-The-Wisp

Mali dodatak:

Uostalom, zar nije jedna od najvecih filmskih prica - Shawshank Redemption?! Ne vidim zasto i Prison Break to ne bi bila za televiziju!

Zbilja, takve Velike, larger-than-life-and-ideology Price nam nedostaju...  :cry:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Morticia

A gde ti je Motherfuckin' Cocksucker?
You're dead, son. Get yourself buried.

marduk

Pa mislim, šta više reći posle Wispovog posta - ljudi, gledajte ovo kako znate i umete. Uživaćete.

Zanimljivo bi bilo čuti Crippleovo mišljenje povodom Prison Break, baš zbog te neke paralele sa 24...

A Kreep?

filmoljub

Odgledah samo prvih par epizoda.. Nikako da nadjem vremena za ovu seriju. Dopala mi se ali eto. Koliko bi mi sati trebalo da odgledam sve odjednom?  :shock:

Morticia

Ja sam sve stukla (ceo prvi serijal) za 36 sati, uz male pauze. Nisam mogla da se odvojim od serije. Nemam šta da pišem što Tripp i Will nisu već rekli (kojima hvala na preporukama).

Kontriram Trippu, meni je čak njegov izgled smetao (previše je sladak i stalno gleda/žmirka, kao da skenira sredinu, heh) ali sam se posle treće epizode navikla na njega a svoje simpatije šaljem samo, jedino i isključivo T-Bagu i Abruzziu.

I sajku što ode na tur de frans. :!:
You're dead, son. Get yourself buried.

Ghoul

pošto mi je mozak upravo zombifikovan dvodnevnom konzumacijom 1. sezone PB-a, nabacaću samo par utisaka:

-pre svega, proklet bio, marduke, što zbog tebe i ove serije 2 dana ne pipnuh ozbiljna posla na čitanju i pisanju scheduled radova;

-ovo je jeftina melodrama vrhunski izvedena;

-jeftini fazoni učinjeni tako da funkcionišu;

-klišei kojima (uglavnom) opraštate;

-rolerkoaster kao ultimativno postignuće za koje je američka tv, takva kakva je, danas sposobna;

-ako ništa drugo, barem pošteno, odlično odrađen rolerkoster, koji voza bez greške skoro sve vreme (ok, ona 16. epizoda, sa flešbekovima, bila je pretežno redundantna, tj. par bitnijih spoznaja iz nje moglo je da se smesti u 5 minuta redovne epizode) a, najbitnije, ne pada pred kraj kako je to meni učinila 1. sezona '24' sa onim bezveznim couldn't-care-less-last-minute-twists.

-dakle, ako se mozak ne uključuje previše, i ako se političko-ideološka svesnost privremeno ostavi na stranu, i ako se ovlaš-dodirnute moralne dubioze zaborave zarad golog saspensa, ovo je čist popcorn fun 1. klase.

take it for what you want: in essence, this is a backhanded compliment od nekoga ko, ipak, uprkos svemu, i dalje veruje da se 3 nedostižna dramska TV proizvoda odazivaju na imena TWIN PEAKS, RIGET i MPD PSYCHO.
u njima biserje nije bilo pomešano sa brabonjcima (dobro, možda malo, ponekad, u T. PEAKSU) i one su, sve 3, vrhunska umetnička dela, a ne samo super zabava i rolerkoster frikšou.
takođe, sve 3 su lišene ogavne usa ideologije (naravno, kad 2 uopšte nisu američke, a i ona treća je to samo uslovno), ali zato obiluju onim što, barem za moj idiosinkratični ukus, debelo nedostaje amerima: IRONIJA.

enivej, dok marduk ne dostavi 2. sezonu ovoga, najzad se spremam da se bacim na 2. sezonu '24'...
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Quote from: "Ghoul"ko, ipak, uprkos svemu, i dalje veruje da se 3 nedostižna dramska TV proizvoda odazivaju na imena TWIN PEAKS, RIGET i MPD PSYCHO.

off topic: jesi li gledao britansku seriju CRACKER? meni je to jedna od omiljenih, ako ne i omiljena...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Quote from: "Milosh"off topic: jesi li gledao britansku seriju CRACKER? meni je to jedna od omiljenih, ako ne i omiljena...

ne, ali tell me more.

to što nije američka u startu joj daje 3 poena više.

Milosh

Quote from: "Ghoul"ne, ali tell me more.

Dr. Eddie Fitzgerald - Fitz (nikad bolji Robbie Coltrane) je psiholog forenzičar, potpuno briljantan kada je u pitanju analiza drugih ljudi i njihovih postupaka, ali i pomalo sjeban kada je njegov privatni život u pitanju, što mu ipak ne ometa posao; alkoholičar i teški cinik, pomaže policiji na slučajevima koji su sami po sebi izuzetno zanimljivi a istovremeno i vrlo životno predstavljeni (i tu ova serija šije i ionako odlični Prime Suspect). Raspleti epizoda su pretežno ambivalentni i poluotvoreni, što znači da nema lakih rešenja/odgovora; čak i neki od glavnih junaka gadno prođu u nekom trenutku (da ne spojlerujem previše). Znači, odlična britanska krimi serija (a nije da ih nemaju kvalitetnih), ali još bolja psihološka drama. Christopher Eccleston i Robert Carlyle su odlični (posebno Carlyle u svojoj epizodi), a Coltranne je ovde u ulozi života. A najbolje od svega je što nema puno epizoda pa nijednog trenutka ne dolazi do zamora materijala. Vrhunska serija, zaista. Pogledaj obavezno.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

marduk

`Beš mu sve Gouhle, ja bi na tvoeme mestu odvalio tu 2.sezonu PriznBrejk, pa vratio se na 24, i u međuvremena sačetkao nastavak PB season2 2nd halv, Jer, druga sezona PB DELIVERS SO FUCKIN MUCH THAT YOU WOULDNUT STAND EET!!!  :x

+, PB možda jest melodrama, ali THE BEST OUTTA THEAR! THIS SHIT RULES! Onaj ko je spreman na izvesnu suspenziju neverice, dobiće pravu PREMIJU! Progutaćete SVE radi ovakvog PLEŽRA! Jebete mozak, the name of the game is ENJOYMENT.

Inačea, krajnje je vreme da TWEENPEEX dobije OZBILJAN topik, iako bi to bio krajnji bezobrazluk prema ONAKVOJ tworewini, ajd ko će da se lati toga nezahvalnog posla??

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "Ghoul"take it for what you want: in essence, this is a backhanded compliment od nekoga ko, ipak, uprkos svemu, i dalje veruje da se 3 nedostižna dramska TV proizvoda odazivaju na imena TWIN PEAKS, RIGET i MPD PSYCHO.

Hej, hej, hej! Nemo' sad da mijesamo babe i krokodile. Riget i MPD Psycho imaju veliku prednost samim tim sto su mini-serije, a ne serije, kao Prison Break ili 24. Daklem, tu su reditelju odrijesene ruke, kao da snima film.

Serija je drugacija zverka, pogotovu kad se radi za veliku televiziju. Mini-serija moze da pali direktno i na DVD, i tu ne moraju da se prave kompromisi.

Quote from: "Ghoul"takođe, sve 3 su lišene ogavne usa ideologije (naravno, kad 2 uopšte nisu američke, a i ona treća je to samo uslovno), ali zato obiluju onim što, barem za moj idiosinkratični ukus, debelo nedostaje amerima: IRONIJA.

Ironija ili ne, ipak tako generalizovat americku seriju, a ne gledat nevjerovatne stvari poput Oz, Deadwood, The Wire, The Shield, Weeds, Rescue Me, House, M.D. i sl. je pretjerano. (Nabrojah samo neke novije naslove.)

Quote from: "Ghoul"enivej, dok marduk ne dostavi 2. sezonu ovoga, najzad se spremam da se bacim na 2. sezonu '24'...

Gledaj to, i nemoj da palamudis! :wink:  :evil:

P.S. I, dok vi ovdje mrsomudite o umjetnosti, ja ojdok da ucim o tome, jerbo uskoro imam ispit iz estetike!  :x  Mozda ukapiram sta nije u redu sa tim Amerima i njihninim serijama!  :lol:

Will-O'-The-Wisp

'Tis, prije svega, welcome back!  :lol:  :!:

Quote from: "Morticia"Ja sam sve stukla (ceo prvi serijal) za 36 sati, uz male pauze.

Auuu, nemo' niko da se zali! Bar ste gledali 1. sezonu u jednom dahu!

Ja sam odgledao prvih 13 epizoda, pa sam morao mjesecima da cekam na naknadno snimljene epizode.  :cry:

Quote from: "Morticia"Kontriram Trippu, meni je čak njegov izgled smetao (previše je sladak i stalno gleda/žmirka, kao da skenira sredinu, heh) ali sam se posle treće epizode navikla na njega a svoje simpatije šaljem samo, jedino i isključivo T-Bagu i Abruzziu.

Mene Majk zna jako da nervira. Sta znam... Nakon sto je upropastio toliko zivota da bi brata izbravio, vise na njega ne gledam kao na heroja.

Abruci mi je bio najdrazi lik, ali sad navijam za C-Notea i Sukrea. T-Bag je posebna prica, pogotovu u 2. sezoni! Kakav kralj!  :evil:

Ghoul

Quote from: "Will-O'-The-Wisp"Mene Majk zna jako da nervira. Sta znam... Nakon sto je upropastio toliko zivota da bi brata izbravio, vise na njega ne gledam kao na heroja.

tako i ja mislim: njega sam pre svega imao na umu kada sam pominjao jedva-taknute moralne dubioze o grdnim ljudima koji stradaše zbog njegove želje da po svaku cenu spasi  SVOJU FAMILIJU.
takođe, tako je napisan i odglumljen da je sve u one-note performance: on je uvek i svuda i stalno COOL, leden, frajer nad frajerima, uvek zna na čemu je, uvek ima rešenje, nigde neka sumnja, zabrinutost, a nekmoli glas da zadrhti i suza da kane... uključujući tu čak i ona okretanja leđa burazu kad ga je (u flešbeku) nalazio izgubljenog na ulici...
ukratko, drkadžija težak, kome suviše toga prolazi na lepe oči.

uz sav saspens, meni je smetalo što ne igraju pošteno, i ubacuju suviše obih homerovskih 'HOW CONVENIENT!' momenata.

npr, Papa gradi tadž mahal ženi baš sad; i baš majk dođe da ga doradi; i njega bre, ej, osuđenika, puštaju da se vrzma po upravnikovoj kancelariji SAM SAMCIT, bez nadzora! gimme a break!
i to samo kad majku treba ta kancelarija. onda, kad pređu u onu spaljenu zgradu, celih 10 epizoda NIKO I DA POMENE TADŽ MAHAL, ja već rekoh zaboraviše na jebeni kič od šibica i trske – kad, eto ti ga, Papa ga zove, baš onda kad majku više ne treba rad u pomoćnoj zgradi nego – kancelarija! e, prc!

isto tako, i ono puštanje da se smuca po doktorkinoj ordinaciji bez nadzora, da švrlja i radi šta mu ćune, zahteva MNOGO suspenzije neverice (plus, da niko ne oseti isparenja od onih kiselina koje prosipa u sink).

ili da tako mejdžor osuđenika kakav mu je buraz puštaju da se smuca sa ostalima u dvorištu dok radi na nekakvim projektima čišćenja i spremanja! missim, jebote, čovek 'ubio' podpredsednikovicinog brata, a uprava ga ladno pušća ne samo van samice, par nedelja pred exekuciju, nego ga pušća da RADI I DOMUNĐAVA SE ZAJEDNO SA ROĐENIM BRATOM...
I mean- come ON!

pa onda rupe u zapletu: pomenuću samo jednu od sporednijih: onoj dvojici agenata uvale 'kontrolora'.
kontrolor završi na dnu bunara – A NIKO OD *NJEGOVIH* KONTROLORA NIKAD VIŠE I NE POMENE NJEGA, NIKO DA KAŽE: EJ BRE, GDE NAM ODE I ŠTA NAM BI SA ONIM?
što je još gore, čovek ostao na dnu bunara sa funkcionalnim mobilnim, i NIJE USPEO DA POZOVE NIKOGA DA GA OTUDA IZVADI???

ili kad '3 godine ranije' vidimo da je onaj čuvar tek otkrio da se otvara radno mesto u zatvoru, a par epizoda kasnije, kad ga niko nije video ceo dan i NIKO ZBOG TOGA NIŠTA NE SUMNJA (!!!), jedan čuvar kaže da ovaj 'za 8 godina službe nikad nije zakasnio'!
hellooo!!!

ili, zašto već uočavam tendenciju da se likovi tinejdž dečaka u ovim serijama pišu kao izgovor za deus ex machina bezvezne plot twistove?
konkretno: tim klincima se daje da rade najnepromišljenije, najpogrešnije, najtvrdoglavije tupave stvari – samo zato što su mladi i besni?
ovaj crybaby me je nervirao isto kao sin onog crnje, precednika (jes, oće to!) u 1. sezoni '24': čim mu okreneš leđa i ostaviš bez bebisitera, on ode i napravi najveće i najgluplje moguće sranje! pa one tinejdžerke što trče na srpat kad ih juri sajko kiler su mala deca prema ovim imbecilima!!!!

a da ne pominjem tweenera, koji je postavljen kao parodija (nenamerna?), i sve vreme me podsećao na onu epizodu south parka kad kartman načas postane beli reper ('west sa-eeda')!

kao i mortiši, i meni su najgotivniji bili T-Bag (apsolutni vrh ove serije, koji krade svaku scenu u kojoj je: ono je IKONIČKA ULOGA, alal mu vera!) i Abruzzi (stormare): obojica jebu kevu samim POGLEDIMA, a fala bogu, scenario im stavlja i oštrije stvari na raspolaganje...
već sama pomisao na T-bega *na slobodi* izaziva mi trnce iščekivanja za 2. sezonu!

PS: bacih pogled na jednu epizodu HOUSE MD-a; možda je uzorak premali za def. zaključke, ali... nisam impresioniran, ni gl. likom, ni konceptom, ni vrstom humora. gledljivo je, ali više za UBIJANJE vremena nego za njegovo kvalitetno ISPUNJAVANJE.

marduk

Naravno, serija je prepuna rupa, deus-ex-machina rešenja ima kolko oćeš, te je DEBELA suspenzija neverice prekopotrebna. No, proguta li se ta knedla, dobijamo jednu neviđenu edge-ov-your-seat suspenseful bombu.

Da, Majk zna da bude isuviše fensi i antipatičan na momente, ali raduje me što se u 2.sezoni ne vrti sve oko njega, što su tu bitni i drugi likovi.

T-Bag, Abruzzi, Sucre, Bellick, C-Note, Mahone..... RESPECT!   :D

Ghoul

Quote from: "marduk"Naravno, serija je prepuna rupa, deus-ex-machina rešenja ima kolko oćeš, te je DEBELA suspenzija neverice prekopotrebna. No, proguta li se ta knedla, dobijamo jednu neviđenu edge-ov-your-seat suspenseful bombu.

:roll:  :x  :roll:  :x  :roll:  :x  :roll:  :x

prokleti ameri, ispraše mozgove našoj dečici, koja su sada spremna SVAŠTA da progutaju samo da bi dobila svoju dozicu adrenalina... :roll:

Will-O'-The-Wisp

Što se tiče 2. sezone, čitavu predstavu kradu agent Mahone i najdraži nam sajko, T-Bag. Mahone – u nevjerovatnoj izvjedbi velikog Williama Fichtnera – je anti-teza Scofieldu, mozak koji ga je odmah provalio, koji razmišlja ako Mike, i koji kao da čitavo vrijeme sa njim igra partiju šaha. Neću reći šta mi najviše smeta kada je ovaj lik u pitanju, čisto da ne bih spojlerovao, ali imao sam osjećaj da su intervencije na tom liku bile krajnje pretjerane, a ja sam baš očekivao facu dostojnu lika kojeg igra Tommy Lee Jones u The Fugitive. Iako sam prokomentarisao kraj 2a. sezone sa "Whaaadafuck!?!", imao sam osjećaj da je se do tog rešenja došlo u zadnjem trenutku, jer je to svakako bio najneočekivaniji obrt. No, ima vremena da se scenaristi iskupe, ali – iako će to nekim fanovim zvucati kao blasphemy – moiram priznati da navijam za Mahonea... eto, bar da ukeba Mikea. Sve u svemu, drago mi je što Mike više nije jedini pro u little league.

Ghoul je u pravu za sve propuste i rupe u zapletu, ali 2. sezona ima još omrčenije ispade scenarista zarad golog saspensa: recimo, kada Mike i Linc idu da vade sin(ovc)a iz govana... No, brzina kojom ta serija vozi ne dozvoljava vam da se primjetite sve rupčage, sem kratera, i to mi je dovoljno. Nema, Marduk i ja smo do srži iskvareni od strane paklenih američkih medijskih korporacija, na čelu sa Foxom!

P.S. Ako ikada budu radili rimejk Dirty Harry, Roberta Kneppera odmak za ulogu Škorpiona!

marduk

Lele!
Majko!
Bogovi Olimpa i Tresibabe!

PB_02_14 razbija!  :|
(nastavljen je drugi deo 2.sezone)

Kakav TEMPO!

Veceras ide 15.epka, a ja moram da cekam par dana dok mi to neko ne skine  :x

Plissken

Malo da ozivim ovaj topik posto se druga sezona PB-a polako privodi kraju...

Kakva serija! Vrhunski saspens vodjen dramaturski genijalnim likovima, i sve to ispricano rezijom kakvu skoro nisam video i doziveo u drugim, filmskim ostvarenjima slicne zanrovske orijentacije.

Uz Desperate Housewives i Lost, najbolja serija koju sam gledao u poslednjih deset godina. A kad smo vec kod Losta, iz epizode u epizodu je sve jadnije i jadnije...poslednja epizoda sa majmunom Dezmondom mi je zivot smucila. A ako Carli i Kler ne zaginu na neki socan, masan i prljav nacin, mozda seriju prestanem i da pratim.
Can't argue with a confident man.

marduk

Quote from: "Plissken"
Kakva serija! Vrhunski saspens vodjen dramaturski genijalnim likovima, i sve to ispricano rezijom kakvu skoro nisam video i doziveo u drugim, filmskim ostvarenjima slicne zanrovske orijentacije.

Uz Desperate Housewives i Lost, najbolja serija koju sam gledao u poslednjih deset godina.

:!:
A ja poslednje dve PB epke nikako da nabavim, jebem ti život bez adselca!

Death Wish

odgledah juce i 22. epizodu 2. sezone....

auuu, majku mu....

:!:  :!:

svidja mi se pravac kojim ce krenuti treca sezona...
posle bezanja tokom cele druge sezone bilo bi bezveze da se to nastavlja i na trecu...
koncept da svaka sezona bude razlicita od prethodne ce se ocigledno nastaviti...

mislim, ladno je moglo da se sve zavrsi i ovde, ali prokleta producentska pohlepa dovesce do toga da cemo uzivati u jos 22 epizode najbolje serije IKAD!!! (uz Galacticu, naravno)

inace, na imdb je jedno vreme pisalo da ce 2. sezona imati 23 epizode, pa sada stoji da ima 24, ali mislim da je to neka greska, jer ovo je ocigledno kraj sezone, a to se da zakljuciti i po Foxovom sajtu...
Pol Kerzi ne oprasta!

mrkoye

Bas sam to hteo da pitam. Koliko epizoda ima druga sezona? Je l' zna neko zasigurno?
Ko kaže da je Silkeborg daleko? Za junake nije!

crippled_avenger

mrkoye je mala prljava przenica...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

mrkoye

Nisam przenica...

crippled_avenger

Ti si jedna mala prljava prženica...

mrkoye

Prestani, videce nas neko...

crippled_avenger

Ti si jedna mala prva prljava przenica koju treba posuti secerom i pojesti...

Ghoul

odgledah sve preostale epizode II sezone.

pa, mogu reći da su održali tempo i zanimljivost sve vreme & left me wanting MORE!
uspeli su da se sasvim solidno izbore sa strukturom 'twist-svakih-5-minuta', i uz prihvatljivu dozu suspenzije neverice, ovo je sasvim pitko i prijatno, često vrlo uzbudljivo, i sa stvarno odličnim likovima & situacijama.
prijatno je što, u ovom slučaju, a za razliku od slično-napete 'dvajesčetvorke', nisam prinuđen da kao kolateralu dobrog saspensa gutam još i ogavnu politiku i patriotizam gl. junaka: ovde je, baš kao što i treba, PRECEDNIK USA ZAPRAVO NEGATIVAC (gomna mi se prijedu svaki put kad čujem džeka bauera kako cvrkuće 'yes, mister president'!), zajedno sa tajnim službama, vladarima iz senke itd.
ti beg i dalje krade šou, a belik je odma za njim (laugh riot!); posebno mi se sviđa sympathy for the bad guys preokret, kada dvojica agenata-progonitelja poprimaju ljucku dimenziju, i jedan od njih čak junački, k'o muž, napušta seriju.

mada mi završetak II sezone deluje kao nasilno rastezanje nečega što bi bilo idealno okončati sada i ovde, zbog odličnih likova ovo će vredeti pratiti i dalje.

ps: ipak, ne mogu da prežalim što ubiše abrucija tako rano i brzo! trebalo je još malo da iscede đenija p. stormera!

marduk

Ave Cezare!

Potpisujem Gulove impresije, drugu sezonu su muški izneli na svojim plećima i agent Mahoun i ogavni TiBeg i bastardoidni ekspandur Belik. Izvrsna serija.
Na jesen 3. sezona.

blasphemer

To je, otprilike, to. (što rekose svi ovde, pa da ne pričam isto, samo drugim rečima)
Mene je kraj više iznervirao nego iznenadio i pitam se šta im je(scenaristima) to trebalo.  :?  Moguć spoil za one koji nisu pogledali 2. sezonu!!! : Da li će 3. sezona biti repriza 1., samo sa izmenjenim ulogama (Linc čupa Michael-a), u skladu sa okruženjem (a sve inspirisano skorašnjim uvidom scenarista u južnoameričku kinematografiju i njihove "zatvorske priče")... ili...? Svejedno, ostavljaju nas da sedimo i žedno čekamo jesen...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Ghoul

Prison Break Season 3 Premiere

Tuesday, September 18th, 2007 at 7:13 pm by Nix

Michael Scofield (Wentworth Miller) is back in the joint, but big bro Linc (Dominic Purcell) is not, and it's up to Linc to find a way to break Michael out. Or maybe not. It appears that Michael being held at the notorious Panamanian prison Sona was no accident, and that certain parties wish him to do something for them. I won't tell you what, because frankly, that's the episode's big twist, and spoiling it would just not be very nice of me. Suffice it to say, it involves breaking out of Sona, and not by himself. And oh yeah, Mahone, T-Bag, and Bellick are all in Sona with Michael. The gang's all back!

The Season 3 premiere is a great way to get audiences back into the series, and makes a nice jumping on point for newcomers to the Prison Break parade. We are almost completely back at square one, having come full circle, from the first season, when Michael purposefully got himself arrested and sentenced to prison — so he can re reunited with big brother Lincoln, accused of a crime he did not commit, and break them out. Michael's plan was genius, and he spent months coming up with the perfect master plan.

That isn't the case this time. Michael has no plans to break out of Sona, and he doesn't seem especially interested in doing so. That is, until Lincoln breaks the bad news. All I can say is: Stupid L.J. The kid is always getting into trouble.

(By the way, it does appear as if we will not be seeing Sarah Wayne Callies in season three, if the brief, fleeting image of "Sara Tancredi" that we saw in the premiere episode is any indication. Which if it turns out to be true would be really, really awful, as they seem to be making do without an actual plot to "kill" her off. I would love to know what happened with Callies and the show, because from everything I've heard, it just doesn't make any sense that she would just walk off the show. Or maybe she's only missing until she gives birth? One can only hope.)

New characters are introduced, including a man hiding in the dank (and smelly, one imagines) sewers of Sona prison. He sounds British, but he doesn't show up long enough for me to be sure. And why does it seem like a lot of people want Michael to do something for them that involves him breaking out of Sona, a prison so notorious and filled with vile villains, that the authorities have since abandoned it and left the inmates to their own devices?

Speaking of which, Sona sounds bad, but it doesn't actually look all that bad. Or at least, it doesn't look any worst than Fox River Prison, the set of Season 1. Either this is a failure on the part of the writers (they built up the prison to be such a wasteland of death and misery, that when we finally see the prison in operation, it's really not all that bad to be honest with you), or FOX forced the producers to remove the darker aspects of Sona prison. Either way, while no prison is a great place to summer vacation, Sona doesn't really look as dangerous as it did when we first glimpsed it at the end of season two.

The premiere seems like a return to basics for Prison Break, which is not necessarily a bad thing considering that I dozed off during most of Season 2 when the cast was taken out of the prison setting. Plus, the premiere should be an easy jump on point for new viewers, which is probably a smart thing to do for ratings purposes.

Death Wish

odgledah S03 episode 1

paaaa......

kao nastavak dosadasnje serije i price - it sucks!!!!

kao "nova" prica starih junaka... moze da prodje....

epizoda je uvod u nove situacije omiljenih nam likova... ne desava se nista specijalno...
nekako mi je nepovezivo ovo sa prethodne dve sezone...
sve od ranije vise nije vazno... jedini lik koji je ostao sa otvorenim krajem - Sukre (da li ce spasiti verenicu na vreme ili ne), se ni ne pojavljuje ovde...

Linkoln saznaje da je potpuno oslobodjen optuzbi, i pokusava da nadje nacin da Majkla premesti u drugi zatvor, po mogucstvu u SAD.

zatvor je na fazon Njujorka iz 1997, samo malo ublazeno... naime u zatvoru nema cuvara, i zatvorenici rade sta hoce...

a zasto je Majkl bas u tom zatvoru? pa... previse je bilo ocigledno na kraju prethodne epizode, ali necu otkrivati...
suvise je predvidivo i nezanimljivo...

ali... nekako osecam da ima potencijala da bude dobro... naravno, samo ako zaboravimo prethodne dve sezone i prihvatimo ovo kao nekakav potpuno novi pocetak... spin-off u Panami...
Pol Kerzi ne oprasta!

Death Wish

prati li neko nove epizode ili svi cekaju da se nakupi bar 10-tak??

mada nema potrebe za tim - jos uvek nije toliko lozacki kao ranije...

nije lose... jos uvek je malo nategnutno oko pozicioniranja likova u novom zatvoru i u novoj prici...

neki likovi su na silu zadrzani (npr. Sukre, T-Beg...)
a neki na silu izbaceni (Sara Tankredi...)

sve u svemu - dopada mi se, ali treba sacekati razvoj price...
Pol Kerzi ne oprasta!

Ugly MF

E,ja ovo pratim i sve mi je do jaja...
Nedavno sam dobio komplet1 i 2 sezonu,i skinuo sve sto postoji od3 3kom...
i sve u cugu odgledo maratonski!
Kao i Lost!

Jos mi fale Desperate,(odgledo jedva 1. sezonu....i ko da nisam...
nista ne pamtim...)

Elem,moram da priznam da je P.Break nekako najneocekivaniji,a da je zanimljiv...dobro,sve su one uhaha,stacesaddabude,pa onda cap itd...

Ali moram da priznam da mi LOST maaaaalko davezan...
Mislim ja gledam njega,on mene,cutimo po pola minute,dizanje tenzije ko ce sta da kaze,ma udavise gnjurca...

Mislim,tolko ga nadizase i na kraju nista ne rekose,sve jedno te isto 3 sezone,i zabole me da pola zadnje epizode gledam kako je dzek jadan....to mi sranje...

A Prison Break mi je super,nema brate sekunde dosadnog.Samo cekam kad ce  TBAg da postane glavni u uvom zatvoru i da onda kazem eeee,jebi ga!

Ghoul

Quote from: "SVAROG"A Prison Break mi je super,nema brate sekunde dosadnog.

TAJ RAD!

LOST je za žene, tetke (koje nisu nužno žene) i uopšte ljubitelje sapunica.

Bab Jaga

Uh, a ja sam već mislila da sa mnom nešto nije u redu, svi obožavaju taj LOST, a ja sam napravila nekoliko pokušaja da ga gledam, ali ne mogu i ne mogu. Jednostavno, odlutam negdje drugdje...
Ghoul fhtagn!

marduk

Quote from: "Ghoul"
LOST je za žene, tetke (koje nisu nužno žene) i uopšte ljubitelje sapunica.

Kako bilo, LOST ima svojih trenutaka, ako na stranu ćušnemo par latino delova...
Ja upravo dovršavam PB s03 e3 download, pa da uživam.
Kad su već isforsirali bezveze i treću sezonu, ajd sad, moramo da odgledamo  :evil:

Ugly MF

Meni sasvim ok sto ima te 3 sezone.
Lost je nesto sto si isnimao u 3 sezone,a realno ,mogo si sve to da ne udavis toliko i da bude do jaja u 1,5 eventualno 2 sezone!
E,tad bi bilo do jaja!
U Lostu mi na onu stvar ide Julliet,koja je najbaksuznija moguca faca i koju ne mogu da vidim kao pozitivca,pa makar se izvrnula ko pijavica!
Ocekivo sam da ce da je izmlate kao onoga Bena(to mi je omiljena scena u celom Lostu!)

E,sad Prison break je dinamicna i 3 sezona je sasvim ok,zbog toga sto se uklapa,ajd neka,odgledacu i bice ni drago!
Jos da je bio turski zatvor,ihaaaa!
Zalosno je sto recimo 4 sezona (sa tako dobrim likovima ,koje ti je vise zao da maltretiras nema smisla da bude u zatvoru,mislim jadan Majkl Scofild onda!
Najveca zalost mi je bila smrt dvojice likova Mafijasa Bem li ga kako se zove,izresetase ga onako glupo,obozavam tog glumca,definitivno je genijalac i za onog ludaka sto se sam ubi...

Al ajd.Serija nek ide u ovom fazonu,super,kako ce da prodju ito,al recimo ja bi i 4 i ajd 5 sezonu recimo zaposlio Scofilda i Brata mu da rade za FBI (sada svi dobri momci)i da oni fataju neku grupu odbeglih uber izdrkanih robijasa!To bi imalo smisla i do jaja bi bilo gledljivo!I onda opet otkriju da pola odbeglih je ok,a pola smrde i razdrkaju opet neku zaveru da James Bond zaplace a onu dobru polovinu spase itd.

Bolje i takva jurnjava nego da se gledaju i cute pola epizode dizu tenzije i nista ne urade.

Ghoul

Quote from: "SVAROG"Najveca zalost mi je bila smrt dvojice likova Mafijasa Bem li ga kako se zove,izresetase ga onako glupo,obozavam tog glumca,definitivno je genijalac

piter stormer.
da, i meni je bilo krivo što ga prerano ubiše u cvetu mladosti! a mogao je još toliko da daaaa!

Tex Murphy

Quote from: "Bab Jaga"Uh, a ja sam već mislila da sa mnom nešto nije u redu, svi obožavaju taj LOST, a ja sam napravila nekoliko pokušaja da ga gledam, ali ne mogu i ne mogu. Jednostavno, odlutam negdje drugdje...

Pa i nije u redu. Žena si, pa shodno tome treba da VOLIŠ Lost  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Man Of Steel

Quote from: "SVAROG"

Ali moram da priznam da mi LOST maaaaalko davezan...
Mislim ja gledam njega,on mene,cutimo po pola minute,dizanje tenzije ko ce sta da kaze,ma udavise gnjurca...

Epa to ti je LOST! Dave dave pa zalazu tenzijom, pa opet dave, pa misteriozno svetlo... Zato ga svi vole ali i mrze...
Inace da su snimili seriju na drukciji nacin bila bi ili klasicna akcija koju smo videli 100 puta ili Robinzon Kruso.
Ljudi su nasli kljuc uspeha pa ko voli... :lol:
When ever you need hard center i will be there