• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Knjige koje Znak Sagite planira da objavi...

Started by Will-O'-The-Wisp, 18-10-2002, 14:22:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Will-O'-The-Wisp

Pa sta je sve u planu?!

Ja sam dobio onaj informator i vidim da je izaslo 6 knjiga.

No, Bobane, sta je jos u planu? Daj bre, malo nas obraduj!  :D  :P  :lol:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Boban

Mislis, sta je u planu a nije pomenuto u katalogu?
Polako, bre, malo neizvesnosti ne bi bilo naodmet.
Od nenajavljenih knjiga bice vrlo brzo, koliko vec sledeceg meseca Amber 7 (gadim se sebe i forsiranja tog serijala, to je protivno svemu za sta sam se borio ceo zivot, ali naprosto kupci zele da saznaju po svaku cenu sta je bilo sa svakim izrodom Korvinove familije.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Pennywise

Ima li ikakve sanse da se objavi cetvrti deo Dark Tower sage (Wizard and Glass) i tri nadolazeca dela koja ce biti objavljena 2003 i 2004 godine?

Dali je izasla Straubova knjiga "Price o duhovima"?

Boban

Sumnjam za "Mracnu kulu", a to sto ce tek da bude napisano, pitanje je da li ce da bude...
Straub ce biti onda kada je i najavljen, tokom novembra.

Unicorn

Pozdrav od novajlije :) !

Shta se deshava sa Monolitom 10? I kako ce se regulisati ona prepotopska pretplata na isti? Otpashcee mi rog od chekanja!
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Boban

Sve pretplate vaze, bilo kada da su uplacene... dakle, jos malo strpljenja.

pera

Da li se planira reprint romana objavljenih u starim Monolitima, konkretno Gospodar Svetlosti i Haldemanov Veciti rat?

Boban

Pre deset godina sam bio zamislio biblioteku "Vrhunci fantastike" gde je knjiga br 1 trebalo da bude bas "Gospodar svetlosti.", onda "Kantikulum za Lajbovica", "Marsijanske hronike"... i tako dalje dokle stignemo... ali krenulo je osipanje drzave i trzista i mnoge izdavacke stvari su postasle nerealne. Problem je sto mi danas za autorska prava traze isto onoliko para kao pre 10 godina, tako da dolazim do toga da je od raspada Jugoslavije Zapad prilicno profitirao, jer se desava da neku stvar prodaju po 2-3 puta, a svakako sve vaznije stvari, hit filmove prodaju doslovno sest puta... Umesto da ujedinjeni budemo najjaci na svetu u nekoliko vodecih sportova, da zaokruzimo grandiozni kulturni prostor mi smo se poneli ko bikovi na livadi kada im je pristupio vuk.

Melkor

Nego, kako covek da dodje do informatora i eventualno se pretplati na neku tvoju knjigu?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

Svratis u LK ponedeljkom (ali ne u ovaj danasnji dan, nego sledeci) i obavestis se na licu mesta iz prve ruke.

Melkor

Na moju veeeeeliku zalost ponedeljkom radim poslepodne te sam onemogucen - to je jedan od razloga moje odusevljenosti ovim forumom

A sta mislis o varijanti slanja informatora preko mail-a jednom mesecno, recimo? Za ljude van Beograda i nas koji nikako ne mozemo da svratimo do Laze... :cry:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

Sta mislis kako su ljudi ziveli pre elektronske poste?
Slali su jedni drugima obicna pisma.
Dostavi mi svoju fizicku adresu pa cu ti poslati informator ovih dana.

Predvidjeno je, u perspektivi, da se postavi online katalog i narucivanje, ali i dalje ce i uvek i zauvek najkompletniji spisak biti na papiru...

Melkor

Nestrpljivo čekam al poštar mi donosi samo neke telegrame iz vojnog odseka.

Da li će moći i Znak da se naručuje?

taurus-jor

Vojni postar, kazes? Eeee, Bobane, stvarno je vreme da isporucis coveku ono sto ocekuje da bi tokom devet meseci u uniformi imao sta da cita.

A moze li se tom postaru vojnome smestit' kakva kora od banane ili nesto slicno?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

zakk

Quote from: "Pennywise"Da li je izasla Straubova knjiga "Price o duhovima"?
evo, ko čeka - dočeka!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

PTY

QuoteSta mislis kako su ljudi ziveli pre elektronske poste?
Slali su jedni drugima obicna pisma.

:roll:

Okej, ajde da zagrizem: šta ja da radim?

Orfi

Quote from: "Boban"Mislis, sta je u planu a nije pomenuto u katalogu?
Polako, bre, malo neizvesnosti ne bi bilo naodmet.
Od nenajavljenih knjiga bice vrlo brzo, koliko vec sledeceg meseca Amber 7 (gadim se sebe i forsiranja tog serijala, to je protivno svemu za sta sam se borio ceo zivot, ali naprosto kupci zele da saznaju po svaku cenu sta je bilo sa svakim izrodom Korvinove familije.

Ja sam novi i ne znam nista... pa me zanima...

Zar Amber ne objavljuje Alnari ??? Skoro sam slucajno nabasao na ovaj forum.. Nisam imao pojma da je Znak Sagite ziv. Da li jos izlazi ZS. Iz unutrasnjosti sam i ne vidim po gradu da ga ima. I da li je Znak Sagite izdavacka kuca kao Laguna ili sta? I tako imam jos mnogo pitanja ali necu odmah da pitam jer me je sramota.  :!:

Jake Chambers

Samo obrati paznju na datume postova koje citas  :wink:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Orfi

:oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:

Jao pa sto ne brisu te stare stvari... ah da... zato sto bi ostale tri teme na forumu... Pa sto je tako malo aktivnosti ovde bre... :(

Boban

mda... mrtvo more. čekalo se na tebe da se pojaviš i kreneš sa akcijom; dakle, dosta voajerisanja i baci se na posao, pokaži nam kakva je aktivnost poželjna.

NarMattaru

Da li će iko ikad objaviti Barkerovu IMADžIKU? Znam da Boban ne voli Barkera, ali to bi sigurno donelo kintu.
I još kad bi delo prevodila Nimrodel ... uspeh bi bio zagarantovan. :?

KulFejs

Jebaga bičdoktore, kako je Boban krenuo da ZS 15 objavljuje zadnjih 169874 godina, ispade da goreprozvani ne voli ništa. Evo moja polupijana malenkos se javlja da prevede Roberta Antona Vilsona i njegov Užas na brdu Hout, onako iz ljubavi.  :arrow:

Jake Chambers

Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

KulFejs

Ma jes, jebemga... Mada, nešto mi se čini da ću i ovde biti banovan, i to ovako uroljan ko pop na zadušnice.

Nyarlathotep

Quote from: "NarMattaru"Da li će iko ikad objaviti Barkerovu IMADžIKU? Znam da Boban ne voli Barkera, ali to bi sigurno donelo kintu.

Mislim da bi to bio promasaj. Imajica je razvucena preko nekih 800-900 strana, a generalno je bezveze. Platiti prava i onda prevod (za 800 str.), stampa tolike knjige bi isto bila veoma skupa, te bi knjiga kostala dosta, a ne vredi te pare.
Imagicom je Barker, napokon, posle bljutavih The Great and the Secret Show i Evervila, pokazao da mu nema spasa.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Lurd

Quote from: "Nyarlathotep"bljutavih The Great and the Secret Show i Evervila

Ahem!
My trees...They have withered and died just like me.

Meho Krljic

Hehehe, pitao sam se da li ce iko reagovati na teske optuzbe izrecene na Barkerov racun... S druge strane, mada nerado, moram da se s njima u dobroj meri slozim... Velika i tajna predstava mi je bila okej kada sam je prvi put citao jer je imala nekoliko interesantnih motiva na pocetku i dosta zadovoljavajuci razvoj u kome smo dobili neocekivane likove i dosta uzbudljiv storyline sa zadovoljavajuce pretecom mogucnoscu kraja sveta. Nazalost, kada sam je drugi put citao sve mi je delovalo doduse zanatski i dalje kvalitetno ali stereotipizirano i vestacki... Evervil je nazalost previse razbucao storyline. Cinjenica je da je Barker malo previse prosirio fokus radnje (dekompresija, kako bi to profesionalci prozvali), uveo JOS likova (pored vec kriticno velikog broja VITP) i, ono sto je meni najvise zasmetalo, ukinuo neke od temeljnih pretpostavki uzbudljive price (bilo kog zanra). Strah od smrti uklonjen dosta plasticnim prikazom zagrobnog zivota je uspesno eliminisao urgentnost motivacija bilo kog od likova u mojim ocima. A i strah od kraja sveta (tj. od prodiranja 'onih' bica u nasu stvarnst) je ukinut kada se pokazalo da taj neki kraj sveta dolazi i da nije tako strasan. Naravno, pojednostavljujem ja sve to, ima tu i drugih motiva i ideja, ali ove sam ja dozivljavao kao kljucne (kao sto bi bili u bilo kojoj drugoj knjizi, cenim) pa mi je njihovo sakacenje osakatilo i citalacki uzitak... Nisam citao nista novije od druga Barkera pa i ne znam da li se stvari krecu na bolje ili na gore...

Berserker

Jes, bogamu, Barker je opasno pukao...ustvari, mislim da je njegov sunovrat poceo kad je prihvatio ponudu da napise nove Knjige krvi, tu je propao kao pisac prica. Od romana, najbolji mu je Kabal, flimski brz i ubitacan, prost kao pasulj i nabijen akcijom. I tako treba i da ostane. Utkani svet mu je bio dovoljno dobar da mu se oprosti razvucenost i slabije tacke, ali sa Predstavom je potpuno usr... stvari.

Lurd

Quote from: "berserker"Od romana, najbolji mu je Kabal

Ej, bre! Pa gde šta kako?

Berserker

Cabal, 1988, u podnaslovu Nocni soj (snimljen istoimeni film), kod nas objavljen u ediciji "Kosmar" kao druga knjiga prvog kola...

Armagedda

Rekao bih da se Lurd čudio tvojom izjavom da je Kabal Barkerov najbolji roman.
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

Lurd

Nyarlathotep

Meni je Weaved World najbolji Barkerov roman, mada super je i Damnation Game...  kao klinac sam se preterano odusevljavao Barkerom i Cabal je meni svojevremeno bio remek-delo, danas sam njime daleko manje fasciniran, ali ljudima odgovaram da mi je to jedan od omiljenih ljubavnih romana.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Berserker

Kada sam procitao igru prokletstva (sad skoro), jedva sam izdrzao do kraja, toliko je dosadna, predvidljiva (postajem kao Boban) i neinspirativna. Onda sam napravio rekapitulaciju njegovih romana i shvatio da su ustvari manje vise svi takvi, osim Utkanog sveta koji koliko-toliko drzi vodu (s obzirom na duzinu), mada i njega nisam imao snage da procitam dva puta. Jedini primer koji odskace je Kabal, po duzini, ali i po brzini radnje, pa se pitko cita. Doduse, ni ja ga nisam odavno citao, ali ostao mi je u takvom secanju. U sustini, kako vreme prolazi, sve manje citam barkera. Ponekad se vratim Knjigama krvi (i to samo prve tri) i citam svoju omiljenu pricu "Jetering i Dzek" ali sveukupno mislim da je Barker kao pisac romana deeeeeeeeebelo podbacio.

Berserker

Sad se setih sentence svog prijatelja kojom bih najbolje opisao Kabal/Utkani svet:
tvrdo govno medju prolivima