• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpkinje najlepše žene po izboru svetskih rasista

Started by EKSTREMISTA, 28-12-2006, 18:14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SIMERIJANAC

Banjalučanke kao turistička atrakcija

O Banjaluci, poznatoj po zelenilu i bistrom Vrbasu, odavno se govori i kao o gradu lijepih žena, a pogotovo mjestu u kojem, prema nikad potvrđenim podacima, živi sedam žena na jednog muškarca.

Predloženi izgled statua Nada i Zora

Jedan Banjalučanin, Draško Mikanović došao je na zanimljivu ideju da oživi legendu o Banjaluci kao gradu žena i to tako što bi na sjevernoj ulaznoj kapiji grada dolaznike i prolaznike dočekivale dvije statue prekrasnih djevojaka.

Statue bi bile visine po 18 i po metara, a lijepe djevojke bi dobile simbolična imena Nada i Zora, jer nada, kažu, umire posljednja, a zora donosi novi dan, a svi se ovdje nadaju i vjeruju u bolju budućnost, kaže autor projekta grada žena Draško Mikanović.

Ovaj Banjalučanin vjeruje da bi se Banjaluka, ukoliko bi se zamisao ostvarila, vrlo brzo našla na većini turističkih mapa na globusu kao jedini grad žena na svijetu. Glas o ljepoti i šarmu djevojaka iz grada na Vrbasu i davnašnja legenda o tome da u Banjaluci živi sedam žena na jednog muškarca dala je ideju Mikanoviću da bi se mogao stvoriti brend koji bi privukao ljude sa svih strana svijeta.

,,Žene u ovom gradu će biti to što jesu - lijepe, ponosne, vitke i ukras naših ulica. Gdje god dođem pa me pitaju je li sedam prema jedan istina, ja kažem da ne znam, sedam prema jedan znači da je bilo samo 30.000 muškaraca u gradu. Normalno da nije. Međutim, izgleda da ih je puno više, i ima ih, dođite i vidite", kaže Mikanović.

U projektu je procijenjeno da bi se od turizma samo za vrijeme jednog od mnogih festivala u Banjaluci moglo za sedam dana zaraditi i do 35 miliona evra. Statue bi bile okružene velikim platoima na kojima bi se održavali razni kulturni događaji. Između statua bi se nalazio restoran, a u blizini bi bili izgrađeni hoteli i tržni centri.

Ideja je da se tu održava sedmodnevni godišnji festival Venere, kaže Mikanović.

,,Autoputem dnevno iz pravca Laktaša prema Jajcu prolazi 29.000 ljudi. Ako 278 od njih odluči da ipak prespava ovdje, a ne u Splitu gdje su krenuli i potroši 100 evra, što je nekekav minimum za jednu noć, to je na godišnjoj bazi 100.000 noćenja, odnosno 10 miliona evra. Ako uspijemo dovući 50.000 turista na festival Venere i na osnovu sedam dana potroše po 100 evra, to je 35 miliona evra za sedam dana", pojašnjava Mikanović.

Seksistička praksa

Banjalučani uglavnom podržavaju ideju da njihov grad dobije neku prepoznatljivu crtu:

,,Ja sam za. Zašto da ne? Zašto da Banjaluka ne bi bila prepoznatljiva po nečemu." ,,Nije loša ideja. Trebalo više kapija van grada."
,,Ovako na prvu, ideja mi zvuči malo neobično, ali OK, podržavam."

U nekim organizacijama koje se bave ljudskim pravima mišljenja su da nije loše da se promovišu projekti koji ističu pozitivne vrijednosti žene. No, za Draganu Dardić iz banjalučkog Helsinškog parlamenta građana, upitno je da li projekat grada žena ima takvu viziju.

,,Malo podsjeća na seksističke, diskriminatorne prakse koje su itekako prisutne u našem prije svega medijskom diskursu, jer postavljanjem bista kojima se veliča ljepota banjalučkih djevojaka i žena, gdje muškarcima zastaje kost u grlu kada ih vide kako šetaju banjalučkim ulicama, zapravo opet ženu svodi samo na seksualni objekt i ni na šta više", kaže Dardić.

,,Ne postoji ništa ni izbliza degradirajuće za žene. Ovo je sve hiperafirmativno i pohvalno. Banjaluka bi trebala postati grad koji nije anatemisan kao jedan od gradova gdje žive ti Srbi, ubice, ratni zločinci, nego je to grad ljepote i grad ljubavi", tvrdi Mikanović

Priča o gradu žena mogla bi otvoriti i jednu drugu dimenziju kada se govori o ženama, ne samo u Banjaluci nego uopšte u Bosni i Hercegovini. Bez obzira što su u stvarnosti žene u BiH brojnije od muškaraca, nisu ni približno kao muškarci prisutne u centrima odlučivanja.

Dragana Dardić navodi da situacija jeste takva dijelom zbog zaostavštvine patrijarhata, ali da žena i dalje nema pravu šansu za ravnopravnost, pogotovo u politici.

,,Sada smo svjedoci, danas je zvanično počela izborna kampanja, šta je sve prethodilo formiranju kandidatskih lista. Jako je teško izboriti se za svoje mjesto na listi. Zahvaljujući Izbornom zakonu BiH, žene imaju zagarantovanih 30 odsto mjesta na tim listama. Ali tu je zakon nametnuo to pravilo. Ono što nama kao društvu nedostaje jeste svijest i jedna društvena klima u kojoj se to neće posmatrati kao neko čudo neviđeno", navodi Dardić.

Gradske vlasti još uvijek nemaju zvanični stav o projektu grada žena čija bi realizacija koštala oko 20 miliona evra. Ukoliko budu izgrađene, Nada i Zora će se vidjeti sa udaljenosti većoj od pet kilometara.

Anomander Rejk

Ruskinje, Ukrajinke i Moldavke- najlepše žene :).
Svi od Evrope spominju Nemice i Šveđanke, a meni su mnogo seksipilnije i zgodnije
Italijanke i Francuskinje.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Vij

Anomander Rejk

Od bivše SFRJ, najlepše dame su u Beogradu, Novom Sadu, Banjaluci  :).

Džek

One statue bi valjale da su isklesane sve sa mini suknjom, štiklama i dekolteom.
Ne volim da me dočekuju do grla zakopčane žene... he-he-he.

Anomanderu, krampi, lopata & gabora u gradovima koje si spomenuo ima takođe u nekom broju u odnosu na lepotice.
Uslovno "lepotice", jer kad vidim koliko pojedine ugrožavaju avio saobraćaj svojim nosićem dignutim pod oblake, nekad i iznad, dođe mi da im odsviram rigoleto u krilo. I malo više.

Sad, evidentna je prirodna anomalija da se ta dva zla spoje.
Krampa-nosić inc. je kombinacija za stvaranje posvećenog ženomrzca i zakletog neženje.
Na sreću, takve žene su, u RL, vrsta pred odumiranje. I neka je tako, mada...

Vaskrsavaju po forumima k'o mutave! Izabrale su bezbenost digitalne sigurnosti umesto ruža, laka i štikle!
Još ako su blonde, kontaju da je antivirus prijatelj, jebač i zaštitnik pred lepim i-ili normalnim ženama sveta, i 32 bitnih magistrala.

Onda, one lepe a ufurane. Njih nema po forumima, jer se ne vide. Ali im se nosići ocrtavaju na radarskim ekranima. Bi one da naprče svoju fotku, kontaju da je to poziv spamerima da spermuju, a i nije cool isticati se tako. Providno. Bez veze. Ima fejs.
Zato lepih i ufuranih na forumima nema.   

Normalna krampa, da nije ufurana, da se ne prosipa instant stećenim znanjem, da ne glumi "Džeka svih zanata" je retkost naći na ovakvim vir mestima.
To vam je ljudi redak biser, ako ga ikad nađete, trebate čuvati, negovati i maziti. Posvetiti mu se, iskazivat mu svoju afekciju, naročito poštovanje. Voleti ga onako kako se samo normalna krampa voleti može.

Sad, ima li u toj Banjaluci sedam normalnih lopata za mene ili ne?
Al da ne visi po forumima (sem onim sa receptima, volim dobro da krkam!) ili onim tipa "how to make your man happy in bed", jer, rekoh... volim dobro da krkam!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

U Banjaluci ti je odnos 7-1, ako se ne varam, žene-muškarci, pa ti sad vidi.. :)

mac

Nije više. Verovatno nije nikad ni bio, i verovatno je reč o pogrešnoj interpretaciji pogrešno skupljenih podataka.

Perin

To je urbana legenda ovde. Da ih ima lepih - ima. Bio sam na apsolventskoj ekskurziji prošle godine, u Grčkoj, i kad sam se vratio, rekao sam da nismo svesni u kojem raju živimo što se žena tiče. Tamo i ono lepotica što sam video, u mom gradu je suvi prosek. 

akhnaton

Quote from: Perin on 18-10-2010, 16:47:35
To je urbana legenda ovde. Da ih ima lepih - ima. Bio sam na apsolventskoj ekskurziji prošle godine, u Grčkoj, i kad sam se vratio, rekao sam da nismo svesni u kojem raju živimo što se žena tiče. Tamo i ono lepotica što sam video, u mom gradu je suvi prosek. 

Pa zato Grci i navalili kao mutavi na naše.....mamu li im njiovu.... :) xuzi
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Perin

Pita mene konobar za šankom, tamo: "Where are you from?" "Banjaluka, Republic of Srpska!"

kad će on:

"O-o-o, sedam na jedan kurac!" I to reče na srpskom. Izgleda da se legenda širi.  xnerd

akhnaton

Quote from: Perin on 18-10-2010, 20:48:38
Pita mene konobar za šankom, tamo: "Where are you from?" "Banjaluka, Republic of Srpska!"

kad će on:

"O-o-o, sedam na jedan kurac!" I to reče na srpskom. Izgleda da se legenda širi.  xnerd
Šiiri se... a slično je i u ostalim krajevima....  xdrinka xcheers

Perin

Gle, devojke stvarno jesu lepe. Stvarno. Ima i gabora, ne kažem ja - ali lepotica ima više, ili se te...druge cure sklone, pa ih ne vidiš. Nema ih 7 na 1 - ali malko ih je više od muškaraca. Problem je sindrom koji Sal spominje. Nos im para nebesa.

akhnaton

Ehh, Perine...... taj sindrom zato što misle da mogu da biraju... nisu svesne da imaju konkurenciju... da ih je manje od nas... mogle bi da gledaju u nebesa sa pravom ovako samo sebi dižu cenu.... a to je kao svaki balon... izduva se na kraju!!!! Samo treba biti uporan..... xfoht

ginger toxiqo 2 gafotas

Australijska džezerka ponosna na poreklo
I Srpkinja i Aboridžinka

Ime talentovane džez pevačice i glumice Ursule Jović naširoko je poznato u njenoj rodnoj Australiji i svetu, ali je ova mlada žena gotovo nepoznata u Srbiji, iako je i sama polusrpkinja. Ovu Australijanku srpsko-aboridžinskog porekla domaća publika mogla je videti na velikom platnu u ulozi Dejzi u filmu "Australija", gde je igrala zajedno sa Nikol Kidman i Hjuom Džekmenom.

Ursula Jović rođena je u malom mestu Darvin, a njen talenat zapazio je upravo njen otac Slobodan Jović kada je Ursula imala samo 13 godina. Pevačica često kaže da je i talenat za glumu nasledila od oca, koji je iz Jugoslavije emigrirao u Australiju pre više od 30 godina, te ubrzo po dolasku ime promenio u Sten Jović. Porodična idila Slobodana i njegove supruge Polin narušena je kada je Polin iznenada odlučila da ode i ostavi supruga sa četvoro male dece. Ursula je tada imala osam godina, a majku nije videla narednih pet, ali je kasnije naučila da sve životne nedaće pretvori u pesmu. Tragajući za načinima da spoji različite kulture svojih roditelja, Ursula je nedavno napravila i kabare performans "Magpie Blues" na kojem peva na engleskom i burara jeziku, tradicionalnom jeziku Aboridžina. Iako ne govori srpski, sa rodbinom iz Srbije održava kontakt putem interneta, a nada se i da će uskoro posetiti našu zemlju i po prvi put se susresti sa brojnim rođacima. Karijeru je prvo započela kao pevačica, da bi se zatim obrela u pozorištu i na filmu, a nedavno je po prvi put pevala i u operi. Zanimljivo je da je kao mala od majke dobila nadimak Svraka, koji je sad iskoristila u nazivu projekta "Magpie Blues" ("Svrakin bluz"), uz objašnjenje da ova ptica pevačica sa crnim i belim perjem simbolično predstavlja nju samu.

- Kada bi me ljudi pitali koje sam nacionalnosti, odgovarala bih im da sam Aboridžinka i Srpkinja. Odgovarali su mi: "Pa ti si prelepa da bi bila Aboridžinka". To me je strašno ljutilo, ponosna sam na oba svoja porekla - i srpsko i aboridžinsko. Volim majčinu kulturu koja poštuje porodične veze i očevu stranu jer Srbi takođe poštuju svoju porodicu i čuvaju svoj nacionalni identitet - istakla je u jednom intervjuu Ursula.

Nagrade za mjuzikl
U Australiji je već dobila više priznanja za svoju umetnost, te je tako 2007. nagrađena nagradom "Helpman" za najbolju pozorišnu glumicu u predstavi "Capricornia", a nekoliko puta je nominovana i za najbolju glumicu u mjuziklu. Trenutno promoviše svoj projekat "Magpie Blues", udata je i ima dvogodišnju ćerkicu Jalu.

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

angel011

Quote from: Perin on 18-10-2010, 21:57:28
Gle, devojke stvarno jesu lepe. Stvarno. Ima i gabora, ne kažem ja - ali lepotica ima više, ili se te...druge cure sklone, pa ih ne vidiš. Nema ih 7 na 1 - ali malko ih je više od muškaraca. Problem je sindrom koji Sal spominje. Nos im para nebesa.

Nos im para nebesa jer im se može, jer ih ima gomila muških koji će samo takve da gledaju i da se žale na njih, a one slatke i simpatične i prijemčivije neće ni primetiti.

Brzo bi one spustile nos kada bi ih muški ignorisali. :)

@ginger: je li to Ursula Jović na slici?
We're all mad here.

Vampirella

Najljepse Europljanke su Cehinje, a sto se svijeta tice, Arapkinjama nema premca. ;)
Satan my master.

Perin

@angel: Nemoj tako. Ja sam uvek za slatke i simpatične. Naročito sad, kako godine idu.  :cry:

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

angel011

@Perin: Pa šta te onda briga što postoje one što njuškom paraju nebesa, osim ako su nos toliko digle da ne vide kuda idu i padnu preko tebe? :lol:
We're all mad here.

raindelay

Razlog zašto su one digle nos je u tome što je Perin hipik a hipici smrde.
:lol: :lol:
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Anomander Rejk

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ghoul

Top 11 Countries With the Most Beautiful Women in the World

šesto mesto!

6. Serbia

Serbian Women are the perfect combination of Slavic and Mediterranean genes. Girls are tall, gorgeous, sexy and stylish dressed. Girls have striking eyes and a perfect figure. Not just slim, or model skinny, but ideally proportioned, with long legs, a real waist going into curvy hips and a round bottom, proper bosoms, and that perfectly flat stomach. 99.9% girls have a figure that would give any movie actress.

- See more at: http://destinationspoint.net/misc/top-11-countries-with-the-most-beautiful-women-in-the-world/6/#sthash.vIzXbwLa.dpuf

https://ljudska_splacina.com/

Truba

kakve koristi ima prosječan sagitaš od toga :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Mica Milovanovic

Pa vidiš šta kažu:
Quote99.9% girls have a figure that would give any movie actress.
Valjda prosečan sagitaš nije u onih baksuznih 0.1%  :)

BTW: Gde li pripada ova čorlja?  :(
Mica

mac

Ne znam šta je to čorlja, ali na slici je Danijela Dimitrovska.

Berserker

vala stvarno nadjose ovu anoreksicnu kao predstavnicu Srba, moze voz izmedju nogu da joj prodje :(