• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NAJBOLJI HORORI IZ 2006.

Started by Ghoul, 01-01-2007, 18:34:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

HORROR

Najbolji horor filmovi nastali 2005/06. a premijerno viđeni u 2006.

1. PAN'S LABYRINTH
G. del Toro
***(*)     4-

2. THE HOST
Bong Joon-ho
***          3+

3. ISOLATION
B. O'Brien
***          3

4. OCCHIO DI CRISTALLO
E. Puglielli
***      3+

5. WOLF CREEK
G. McLean
***      3

6. MAREBITO
T. Shimizu
***       3

7. HARD CANDY
D. Slade
***          3

8. FEED
B. Leonard
***       3

9. FRAGILE
J. Balaguero
***       3

10. SAW 3
D.L. Bowsman
**(*)      3-

+ IMPRINT
T. Miike
****   4

STARIJI HORORI, PREMIJERNO (ILI POSLE OGROMNE PAUZE) VIĐENI U 2006.

1. FAUSTO 5.0
I. Ortiz
Á. Ollé
C. Padrisa
***     3+

2. KURONEKO
K. Shindo
***       3

3. EL LIBRO DEL PIEDRA
C.E. Taboada
***        3

4. THE LEOPARD MAN
J. Tourneur
***       3

5. L'ORRIBLE SEGRETO DER DOTTOR HICHCOCK
R. Freda
***       3

6. LONG WEEKEND
C. Eggleston
***      3

7. YOTSUYA KAIDAN
N. Nakagawa
***       3

8. SAN DR MIŠIĆA
B. Pleša
***          3

+

ŠTIĆENIK
Đ. Kadijević
***          3

PROKLETINJA
B. Pleša
**(*)       3-
https://ljudska_splacina.com/

Bilja

Po cijem to kriterijumu?
Bilja
----------------------------------------@

Ghoul

Quote from: "Bilja"Po cijem to kriterijumu?

pere ložača.

Truba

potrudit ćemo se da ovo pogledamo  :?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Bilja

Mislim da se necu potruditi da ovo pogledam. Ako nesto od toga naleti-fino, ako ne nista...
Cula sam da je Isolation dobar, ali ne mogu da ga pronadjem ni u piratskoj varijanti. Wolf Creek ne bih bas stavila u listu najboljih. On je meni tu u rangu sa Hostel-om.
Descent ti nedostaje sa liste (ili je on iz 2005?)
Bilja
----------------------------------------@

WARLOCK

E da trebalo bi umesto "wolf creek" staviti "Hostel" mnogo puta je bolji :lol:

Tex Murphy

Warlocke, razocaravas me. Wolf Creek je na petom mjestu liste, sto znaci da ako umjesto njega stavimo Hostel, tada je Hostel peti. A on ocigledno treba da bude na prvom mjestu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

WARLOCK

jeste da treba da bude na vrhu..aha kod Ghoulove liste mislim da mu je shifrovan naslov na drugom mestu "Host+el" :lol:

Tex Murphy

Aaaa, u pravu si, tek sad primijetih. Ja sam samo letimicno pregledao Ghoulovu listu, u potrazi za Hostelom (pun naziv). Ne nasavsi ga, osporio sam svaku vrijednost istoj  :arrow:
Genetski četnik

krema

De vi meni fino recite, jej se vas dvojica(Harvi i Warlock) stvarno lozite na taj prosjecni(da ne kazem los) film ili se zajebavate, ha ha? :D

Black Mamba

ja sam upravo dobila obavestenje da ce Pan's Labyrinth ovde konacno biti prikazan jednog jedinog dana, obzirom da je limited, 19. januara :!: :!: :!:  jebote, obradovala sam se ko malo dete.. ladno sam ga skinula s neta al sam znala da ce doci i na velikom platnu :!: :!: :!:

Kastor

Bah, ja sam izgleda jedini kome se Panov lavirint nije dopao. Jbg, nisam nešto ljubio bajke kad sam bio deca.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Bab Jaga

Quote from: "krema"De vi meni fino recite, jej se vas dvojica(Harvi i Warlock) stvarno lozite na taj prosjecni(da ne kazem los) film ili se zajebavate, ha ha? :D

Meni isto Hostel je bez veze. Tamo su zlotvore obične ljude, kojih glavni junak ladno pobije. Čega tu ima strašnog? Ono kad cure visi oko je više škifo nego strašno.
Ghoul fhtagn!

Tex Murphy

Postoji jedna zabluda koja na ovom forumu vlada o filmu Hostel. Ja ću u ovom postu pokušati da argumentovano otklonim tu zabludu i tako omogućim ljudima da sagledaju veličanstvo tog filma bez usađenih negativnih emocija koje ometaju racionalan pristup. Prvo ćemo ukratko da objasnimo zabludu, a onda ćemo preći na otklanjanje iste.

Zabluda: Hostel nije dobar film.
Otklanjanje zablude: Hostel JESTE dobar film.

Eto, nadam se da smo sad to sredili.
Genetski četnik

WARLOCK

Hostel jeste dobar film! :evil:

krema

Ha ha, Harvi,svaka cast. Nakon onako opsezne analize ubijedio si me. Hostel je zaista dobar film... xjump

Morticia

Hard candy kao horor? Onaj sa klinkom? Ne triler, ne drama?
You're dead, son. Get yourself buried.

Boban

E, pa nisi u toku. Ghoul je uveo novu doktrinu: 98% svega u književnosti i filmu je promovisano u horor, svi stari žanrovi i podele ne važe, triler je ukinut kao pojam, drama ukoliko bilo ko od učesnika ima jednu crnu misao postaje horor... i tako.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tex Murphy

Ghoule, ti možeš da ne voliš filmove Elija Rota, ali ja te molim da mi navedeš BOLJI PRIMJER za nešto što može da se svrsta samo u horor i nigdje drugo, a da ne sadrži natprirodne elemente? Think Hostel and Cabin Fever. Bez horora Hostel bi bio triler  :P a Cabin Fever - well, nemam pojma, vjerovatno drama.
Genetski četnik

WARLOCK

Ajde Ghoule napravi listu top 10 najgorih filmova,nadam se da neces Hostel ucvrstiti u listu :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Ghoul

Quote from: "WARLOCK"Ajde Ghoule napravi listu top 10 najgorih filmova,nadam se da neces Hostel ucvrstiti u listu :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

2006 WORST HORRORS

ovo su najgori filmovi koje premijerno videh u 2006. bez obzira na njinu godinu proizvodnje: ima tu i novih i starih, mrzi me da odvajam, ko zna, znaće, itd.

1. RETURN OF THE LIVING DEAD 4 – NECROPOLIS
E. Elkayem
O         -1

2. THE WITCH WHO CAME FROM THE SEA
M. Cimber
(*)        1-

3. DELIRIO CALDO
(* )        1-

4. BROTHERHOOD OF SATAN
B. McEveety
(*)        1-

5. TAMARA
(*)         1-

6. THE WARNING
G. Clark
(*)        1-

7. PUN MESEC NAD BEOGRADOM
D. Kresoja
*              1

8. HOUSE OF WAX
J.C.Serra
*            1

9. SQUIRM
J. Lieberman
*          1+

10. DEAD MEAT
*          1+

11. HELLBENT
*             1+

12. POKROV
M. Kovačević
*(*)         1+

13. PRAY
Y. Sato
*(*)      2-

14. GODSEND
N. Hamm
*(*)      2-

15. THE POSSESSION OF JOEL DELANEY
W. Hussein
*(*)      2-

16. MASSACRE AT CENTRAL HIGH
R. Daaldeer
*(*)     2-

17. EVIL ALIENS
J. West
*(*)      2-

omiljeni film ljudi bez ukusa kod mene je ovako kotiran:

HOSTEL   E. Roth   **(*)    3-

dakle, nalazi se oko SREDINE prethodne mrljave i osrednje horor godine.

Milosh

Vidim da si izbegao Death Tunnel... Ja većinu sa te tvoje liste nisam pogledao, a House of Wax (tj. druga polovina) i Evil Aliens su mi se čak (umereno) i svideli.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

WARLOCK

e da i meni se dopao evil aliens" ..vecinu filmova nisam pogledao sa liste :( ..bas se radujem za Hostel" :D  :!:  :D ako je ta trojka znaci dobar film :lol:

Tex Murphy

QuoteVidim da si izbegao Death Tunnel

Yep. Kao i Sweet Insanity, Sea of Fear, Haunted Boat, The Breed, Beyond the Wall of Sleep ili kako li se već zove ono čudo i mnoooogo drugih.
Genetski četnik

Milosh

Quote from: "Harvester"Yep. Kao i Sweet Insanity, Sea of Fear, Haunted Boat, The Breed, Beyond the Wall of Sleep ili kako li se već zove ono čudo i mnoooogo drugih.

Ništa od toga nisam gledao. Je l' The Breed onaj s ubilačkim kučićima, meni to deluje zanimljivo...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Plissken

Quote from: "Milosh"
Quote from: "Harvester"Yep. Kao i Sweet Insanity, Sea of Fear, Haunted Boat, The Breed, Beyond the Wall of Sleep ili kako li se već zove ono čudo i mnoooogo drugih.

Ništa od toga nisam gledao. Je l' The Breed onaj s ubilačkim kučićima, meni to deluje zanimljivo...

Film je losa kopija odlicnog The Packa Roberta Clousa.
Can't argue with a confident man.

WARLOCK

najbolji horor sf u 2006 mi je "Altered" :!: neverovatan film!
obavezno pogledajte!!! :D  jel smo negde vec pisali o tome,ne mogu naci :cry:

Ghoul

Quote from: "WARLOCK"najbolji horor sf u 2006 mi je "Altered" :!: neverovatan film!
obavezno pogledajte!!! :D

ha! zašto li me to NIMALO ne iznenađuje?!

ali, ONI NISU DOBRI, ONI NISU DOBRI!  :!:

Tex Murphy

Quotenajbolji horor sf u 2006 mi je "Altered"

Teško mi je da povjerujem da je nešto bolje od Hostela, al hajde vidjećemo...
Genetski četnik

WARLOCK

haha!mislim na Altered vishe kao sf horror,jeste hostel cist zanrovski horor..naravno da je bolji :lol:

Tex Murphy

Genetski četnik