Author Topic: METAL : sve (najbolje i najgore stvari)  (Read 181040 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« on: 03-01-2007, 14:23:27 »
Primetio sam da nijedan forum nije konkretno posvecen samo METAL. Ovde iznesite vasa misljenja o toj SPECIFICNOJ vrsti muzike koju mnogi proglasavaju EXTREMNOM zbog : tekstova, muzike, stage performansa i dr.
Zasto vam se svidja, a zasto ne. Zasto je komercijala sve uzela pod svoje. Zasto Metallica nije vise kao sto je bila? Najbolji po vama bendovi itd....
Za pocetak iznosim spisak po meni najboljih bendova
1.THRASH METAL
SLAYER
METALLICA
MEGADETH
PANTERA
SEPULTURA
SODOM
KREATOR
2.DEATH METAL
POSSESSED
DEATH
CANNIBAL CORPSE
DYING FETUS
DEICIDE
OBITUARY
SIX FEET UNDER
I`m a self - improved evil baby.

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #1 on: 03-01-2007, 14:29:50 »
A Cynic, Atheist??? CCC....
 :wink:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
Re: METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #2 on: 03-01-2007, 16:14:56 »
Quote from: "Demo(n)lisher"

1.THRASH METAL
SLAYER
METALLICA
MEGADETH
PANTERA
SEPULTURA
SODOM
KREATOR

A, Annihilator? Testament? Overkill? Voivod? Death Angel? Exodus? Artillery? Agent Steel? Dark Angel? Hallows Eve? Sacred Reich? Whiplash?

Zaobidje sve ono naj-naj u thrashu, oca mu jebem!  :x

Death ne slusam, pa se samo skoncentrisah na thrash propuste.  :evil:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 03-01-2007, 16:35:32 »
VOIVOD!!!
Neponovljiv bend.
Da, samo, jebaga, ne slazem se da su oni neki thrash bend. Ljudi su kroz svoju istoriju stvarno svasta cepali... mnogo toga i nije bas cisti metal, kamoli thrash... a, po meni, najlegendarniji su im progrock momenti, tipa Angel Rat i The Outer Limits...

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #4 on: 03-01-2007, 16:56:15 »
Slazem da su cudo nevidjeno. Ovih dana uzivam uz poslednji album - Katorz.

Sto se tice njihove thrashicnosti, vazda su ih trpali u tu fioku, tako da su za mene bili i ostali star dobri thrasheri. To pokazase i na zadnjem albumu.  :!: Stvar je u tome sto ne znam kud bih ih strpao, a fakat je da su najblizi thrashu.

By the by, jes' gledao dokumentos Metal - A Headbanger's Journey? Odlican je!
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

marduk

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 03-01-2007, 17:16:02 »
Aj da raspalim i ja, kad smo već kod TREŠA:

ANGEL DUST (circa To Dust You will Decay)
PARADOX (how underappreciated!!!)
ANNIHILATOR (Da real Fun-thrash-palace!)
FLOTSAM AND JETSAM
VENDETTA (i thrash himna svih vremena - BRAIN DAMAGE! :| )
CORONER (as wicked as you may (not) imagine!)
EVIL DEAD
SADUS :evil:
KREATOR
(fuckin`) ONSLAUGHT
OVERKILL (E-limination!)
ARTILLERY (thanx to Wisp for bringing this to mind!)
TESTAMENT (defined the genre!)
EXODUS
ANTHRAX

Izostavih namerno in-klasike, a SLAYER u thrash-kosh nećemo da bacamo. Ta ogavna kombinacija prljavog speeda, priprostih struktura pesama, groznog vokala i brzih-i-kusih solaža labeled under "thrash" kod men neće da prođe. :x

Drugi put nastaviću o ostalim žanrovima, EXCLUDING black, gothic, doom and the likes.  :lol:

@ Njarla, Visp - krajnje je vreme da se vratim Vojvodu... it's been a long long time :?:  :D

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #6 on: 03-01-2007, 17:31:17 »
Sreća pa sam se pre neki dan pripremio za ovu temu:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=76874

To je priča o thrash metalu... Biće jednom i o death i o black metalu, možda i o doom metalu... Samo da se nakanim da ispišem...

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 03-01-2007, 17:55:31 »
Gledao sam deo iz Metal: A Headbanger's Journey kad taj novinar Sam Dunn intervjuise Georga "Corpsegrinder" Fishera iz Cannibal Corpsa. Cuo sam da su tu sve eminentne zvezde iz metal muzike.
P.S By the way ovo nije tema koja se vrti samo oko THRASHA, moze se raspravljati o svim spektrima METALA : doom,industrial itd....

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #8 on: 03-01-2007, 18:27:31 »
Quote from: "marduk"

Izostavih namerno in-klasike, a SLAYER u thrash-kosh nećemo da bacamo. Ta ogavna kombinacija prljavog speeda, priprostih struktura pesama, groznog vokala i brzih-i-kusih solaža labeled under "thrash" kod men neće da prođe. :x :D

Lele, pa zar tako o Slayeru, crni Marduce?
Koliko god ti manje ili vise bio ovde u pravu, Slayer su ostavili mnogo veci pecat na muzicku scenu od 90% ostalih metal bendova. Slayer, naravno, slusam od kad znam za sebe, nisu oni neki sjajni muzicari (izuzev Lombarda, koji je jedan od najboljih metal bubnajra ikada), pesme im jesu bile prilicno slicne, solaze vrljave i mrljave (ali tako dobro histericne ponekad)... Ne znam, ali Reign in Blood, South of Heaven i Seasons in the Abyss su neki od najboljih thrash albuma koje sam ikada slusao i klasici metal muzike...

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #9 on: 03-01-2007, 18:43:50 »
Quote from: "marduk"
Izostavih namerno in-klasike, a SLAYER u thrash-kosh nećemo da bacamo. Ta ogavna kombinacija prljavog speeda, priprostih struktura pesama, groznog vokala i brzih-i-kusih solaža labeled under "thrash" kod men neće da prođe. :x

Nova godina tek sto je pocela, a Marduk napisa najbolji post godine!  :!:  :!:  :!:

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #10 on: 03-01-2007, 18:47:40 »
Quote from: "Meho Krljic"
Sreća pa sam se pre neki dan pripremio za ovu temu:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=76874

To je priča o thrash metalu... Biće jednom i o death i o black metalu, možda i o doom metalu... Samo da se nakanim da ispišem...

Ej, bre, pa ovo je dugacko i zahjteva vremena, sto ja nemam! Damn you Meho!  :evil: (OK, vec vidim kako me Marduk proziva zbog nedostatka vremena!  :cry: )

Nego vidjeh da si pomenuo Nuclear Assault. Bend vrijedan pomena, svakako!

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 03-01-2007, 18:48:56 »
NIko ne voli Slayer na forumu?
Sta je ovo, kakvi ste vi puritanci? Izrodi? Nema metala bez Slayera!!!! Gorecete u paklu zbog ovoga!

marduk

• 4
  • 3
« Reply #12 on: 03-01-2007, 18:56:15 »
Quote from: "Nyarlathotep"

Slayer, naravno, slusam od kad znam za sebe, nisu oni neki sjajni muzicari (izuzev Lombarda, koji je jedan od najboljih metal bubnajra ikada), pesme im jesu bile prilicno slicne, solaze vrljave i mrljave  :lol: (ali tako dobro histericne ponekad)... Ne znam, ali Reign in Blood, South of Heaven i Seasons in the Abyss su neki od najboljih thrash albuma koje sam ikada slusao i klasici metal muzike...

Well, ne sporim ja UTICAJ, ima ga, slejer je ipak veoma bitan bend, ali - MENI ono ne leži. He he ono boldovano gore za solaže si lepo sročio, toliko mi iste upadaju u uši da je to.... :x
Moje nevolenje Slayera verovatno i ne mogu da racionalizujem. Elem, njima svaka čast
ali -
moram malo da napadnem i velike, ne bi li oni mali, "neuticajni" došli u prvi plan. Hence ANGEL DUST... na primer...

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #13 on: 03-01-2007, 19:00:07 »
Quote from: "Demo(n)lisher"
Gledao sam deo iz Metal: A Headbanger's Journey kad taj novinar Sam Dunn intervjuise Georga "Corpsegrinder" Fishera iz Cannibal Corpsa. Cuo sam da su tu sve eminentne zvezde iz metal muzike.
P.S By the way ovo nije tema koja se vrti samo oko THRASHA, moze se raspravljati o svim spektrima METALA : doom,industrial itd....

Najaci su mi likovi iz Mayhema. Mrtvi pijani, totalno ludi i skroz obeznanjeni daju intervju... Rezultat: destilovana genijalnost! Plakao sam od smijeha!

Mada, dobre su mi bile i analize bradatog muzikologa sa UCLA i celavog britanskog kriticara. Super su bili i Dickinson i Zombie.

sivka

• neprilagođena
  • 5
  • 3
  • Sve što je uzaludno, to je i besmisleno.
    • Tardis
« Reply #14 on: 03-01-2007, 19:39:19 »
Ništa od svega toga. Samo Therion i Nightwish. I to u velikim kolicinama. Najnoviji album Theriona je totalno ludilo.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #15 on: 03-01-2007, 19:56:42 »
Na Nightwish gađam koga stignem čime stignem.

Therion mоže, ali ne u prevelikim količinama.
We're all mad here.

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 03-01-2007, 21:28:08 »
Nije metal, ali i da muski deo populacije malo napari oci...
http://www.youtube.com/watch?v=IdJQ5CxibJQ&mode=related&search=

ne poznajem puno likova koji prashe kao ova cica...

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
Re: METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Reply #17 on: 03-01-2007, 22:33:48 »
Nya, sećaš se nje?  :evil:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #18 on: 03-01-2007, 23:09:11 »
Quote from: "Nyarlathotep"
NIko ne voli Slayer na forumu?
Sta je ovo, kakvi ste vi puritanci? Izrodi? Nema metala bez Slayera!!!! Gorecete u paklu zbog ovoga!

SLAYER je moj guilty pleasure!
DEAD SKIN MASK...
SEASONS IN THE ABYSS
RAINING BLOOD

kao i MORBID ANGEL (blessed are the sick)
i SEPULTURA (zaključno sa ROOTS, ali pre svega BEANEATH THE REMAINS  i ARISE)
i WHITE/ROB ZOMBIE…
i kolikogod da se gnušao METALLICE posle crnog albuma, AND JUSTICE FOR ALL je za hevi metal što je HALLOWEEN za horor film.
a i intimno sam vezan za metaliku…

danas metal više ne pratim, onaj kick iz njega mi danas daju industrial i EBM, kad sam za buku i prženje (HOCICO, SUICIDE COMMANDO, tako to)... mada, nemam ništa sproću da ponovo čujem koju od gorepomenutih...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #19 on: 03-01-2007, 23:56:54 »
Au, koliko nerazmevanja sveta i kosmosa... Šta vi pričate o slejeru.... Ajde, tešim se pomišlju da ste mladi.... (Ghoula jedino izuzimam jer se pozitivno odrazio).

Inače, sviram sa bethorom u petak, izvodimo jednu svoju stvarm šest od Bathory, i po jednu od Beherit i Mayhem... Strahota, neću smeti od srama da izađem iz kuće jedno dve nedelje...

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #20 on: 04-01-2007, 01:33:17 »
Gde svirate, da dođem da pravim atmosferu međ klinčadijom?

I ne dirajte Slayer, bokca vam! To je retko dobar metal bend sa više od jednog dobrog albuma. Za razliku od Nuclear Assault kojima vredi samo Game Over, ali je taj mega-super. Ono malo metala što imam stoji mi na policama gore desno, tu su Sepultura, Corrosion of Conformity... šta je ono bre... gle, Six Feet Under! Još metal zvuka kod mene može da se nađe na drugim policama, medju engleskim pankerima gde su (oh ironije) kasni GBH i srednja faza English Dogsa, na primer, pa u šarolikoj RAC sekciji, gde su overhypeovani Bound for Glory i fenomenalni Fortress.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mixitron M. Storm

• 8
  • 3
  • *
« Reply #21 on: 04-01-2007, 01:45:59 »
Quote from: "greymalk"
Ništa od svega toga. Samo Therion ... Najnoviji album Theriona je totalno ludilo.

Vreme je da iseliš Zakka  :evil:

PS 2angel - a to što gađaš ljude kad&čime , jel' kontekstualno pozitivno ili negativno?

Hm, vid' ovo - ako je verovati, oni imaju obradu Gardianovog Lord of the rings-a? :)

Off to the quest!

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
« Reply #22 on: 04-01-2007, 01:53:36 »
Ja isto volim Slayer.

Jedan od retkih bendova iz metalskih dana kojima se i danas ponekad vratim.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #23 on: 04-01-2007, 02:24:15 »
Nista bez starih faca: Morbida, Maidena, Anthraxa, Smrti, Pantere, Cinika, Slayera, B. Sabbatha, Judinog Svestenika, Suicidalnih Tendencija, a i ranija Korozija je zakon, ovo posle previse sminke za takav sirov trip...  na svu srecu, bas kad sam po 1000. put skoro uspesno pokusao da se pomirim sa cinjenicom da su hard rok i hevi metal mrtvi danas, naisao sam na STONER bendove i nastavio srecan da zivim... eto od tada ima par godina.

Nego, pricate o mi thrashu, a gde je Tankrad onda, braco metalci?  :wink:

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #24 on: 04-01-2007, 02:44:24 »

jipii...

kako se ja ne nalazim ovde to je strašno :-/
od SVEGA što ste pomenuli ložio sam se recmo na Cynic i Annihilator (stari)

ajde malo temu na savremene vode... nemojte više ko je šta slušao i šta je valjalo, to je sve poznato, i sve čega se sećamo iz puberteta je nadnaravno dobro... dajte malo savremenog. šta je sad aktuelno? šta slušate od aktuelnih bendova?

Čujem da Mastodon guraju po novinama i listama. Lično, nije mi uopšte jasno zbog čega.
Metal: A Headbanger's Journey... ima tamo neki Definitive Metal Family Treexplasmw
mrzim kategorisanje, naročito ovo tipa Srbi, narod najstariji
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #25 on: 04-01-2007, 03:00:14 »
čemu sam se radovao 2006, a da je izašlo 2006, i da liči na metal:
Strapping Young Lad - The New Black
The Devin Townsend Band - Synchestra
lordi - the arockalypse  :wink:
Satyricon - Now, Diabolical

čemu se baš i nisam naradovao, a nadao sam se:
blind guardian-2006-a twist in the myth
Rob_Zombie-Educated_Horses

Mixitron M. Storm

• 8
  • 3
  • *
« Reply #26 on: 04-01-2007, 03:04:10 »
Quote from: "zakk"

čemu se baš i nisam naradovao, a nadao sam se:
blind guardian-2006-a twist in the myth

Posle potpuno neslušljive "večeri u operi", ovo je ispalo pristojno, mada daleko od ONOG zvuka.
Nisu baš shvatili da je "nightfall" najdalje koliko se može otići u simfonisanju a da još uvek zvuči dobro.
"Imaginations" zvuk je zakon ako mene pitaju.

Što se mastodona tiče... čuo 2-3 stvari, theh, zvuči zanimljivo za jedno slušanje, i ništa više od toga.

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #27 on: 04-01-2007, 03:34:20 »
Ja sam na Gardiane kao tinejdzer mnogo brijao, na njih i na Gamma Ray (kao i apsolutno na sve vecinu toga sto ima veze sa metalom, hard rokom i komercijalnijom psihodelijom). Mada, lepo kaze Mixi, ona Noc u Opweri je tesko sranje, ovo novo mi se smucilo i na pola prvog slusanja (mada, ko zna mozda i nije toliko lose). Mada, cini mi se da su prsli malo, posle super Nightfalla odose mnogo u neku sweet la-la-la Elven progresivu, pevusenje u sotinu glasica i horova, previse secerlemasto... uf, kad se setim samo Welcome to Dying, ili Scrip[t From My Requiem... valjano rokanje ti stariji hitovi. Ja sam kao linac sa bendom cak i svirao, na moje insistiranje, Run For The Night i Majesty. Inace, ne kenjam po Gardijanima, ali sam ih odavno igustirao, i bas ih sada retko slusam, uglavnom sa drugarimo koji se i dalje prze.

Mastodon je onako, OK za preslusati u busu ponekad, ali nisam se uopste primio. Jbg, previse sam se nagledao takvih kolaza svega i svacega,... oni zaista odlicno cepaju, ali nisu mi preterano originalni (sto je zaista tesko i ocekivati od nekog metal benda danas).

Hajde... u sledecem postu preporucujem nove stvari...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #28 on: 04-01-2007, 09:55:18 »
Uhm... Ja te simfo/ opera bendove ne mogu uopšte da slušam, meni je to smeće i kič koji čak nije ni dovoljno zabavan da ga slušam sa nekim treš tendencijama...

Nego, Tankard... Trećerazredni bend, sa ipak drugorazrednom tehnikom...

Glede savremenoga metala: Converge poslednji album je opasan. Celtic Frost neočekivano izuzetan. I tu i tamo neki blek metal: 1349, Satyricon itd....

Jake Chambers

• 5
  • 3
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #30 on: 04-01-2007, 11:23:16 »
Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "greymalk"
Ništa od svega toga. Samo Therion ... Najnoviji album Theriona je totalno ludilo.

Vreme je da iseliš Zakka  :evil:

PS 2angel - a to što gađaš ljude kad&čime , jel' kontekstualno pozitivno ili negativno?

Negativno. Njihova kombinacija opere i metala mi je neslušljiva.

Btw, što se greymalk i Theriona tiče, sluša to ona i bez Zakka.
We're all mad here.

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
« Reply #31 on: 04-01-2007, 11:52:38 »
Sto se tice Satyricona, baja je odlicno ispao sa pesmom Burn The Pentagram. Flamesi su ispali neocekivano pederi sa novim albumom Come Clarity, Killswitch Engage sam oduvek mrzeo, a sad sa ovim njihovim novim albumom As Daylight Dies imao sam zelju da onog crnju stavim u shamotnu pec(Zaklana Celjad)
Jedini koji su iole dobri su Slayer sa albumom Christ Illusion. :evil:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #32 on: 04-01-2007, 12:14:13 »
Pa, ne znam, nije hrđav Krajst Ilužn, ali da me je nešto oborio s nogu i nije. Bolji je od zadnja dva al' nije istorijski dobar... Impejld Nazarin zadnji je prilično dobro ispao...

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #33 on: 04-01-2007, 13:15:10 »
Jbg, ocigledno je nece Slayer imati vise istorijskih albuma. Stvarno bi onda morali cudo da naprave.

Inace, meni Tankard uvek bio super zajebancija. Nista vise, ali sprdacina.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #34 on: 04-01-2007, 13:21:42 »
Da kažem ovako... Bendovi kojima je sprdačina bila primarni umetnički poriv meni nikad nisu mogli da budu preterano zanimljivi za neko istorijsko pamćenje i fjučer refrens. Tako i Tankard... Šta da radim, snob sam kad je umetnos' u pitanju... Ko i svaki neškolovani primitivac...

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
« Reply #35 on: 04-01-2007, 13:43:07 »
Po mom misljenju jedini bend koji je svojim albumima, sve vise i vise zasenio publiku je Carcass. Imali su tu tradiciju da svaki album bude bolji od prethodnika.
Reek = da nije losa produkcija, ispao bi perfektni grindcore album
isti slucaj sa Symphonies
Necroticism = concept album = jezive price sa obdukcija mogu uplasiti i najtvrdjeg coveka
Heartwork = jedan od prvih melodeath albuma, neki kazu da su Flamesi izmislili taj zanr. Ja ne verujem. Te pizde ni ne zasluzuju da nose tako veliku titulu. Carcass naravno.
Velika je steta sto se bend takvih razmera raspao. :cry:

blasphemer

• 4
  • 2
« Reply #36 on: 04-01-2007, 13:49:33 »
Ne dirajte mi Mastodon! Poslusajte to malo bolje, ljudi odvaljuju kako sviraju, imaju trash za osnovu kroz koji provlace sve i svasta (prog, hard rock, speed..)- energicno, zabavno, veselo, besno - muzika za kamiondzije!!!  :D

Da kažem ovako... Bendovi kojima je sprdačina bila primarni umetnički poriv meni nikad nisu mogli da budu preterano zanimljivi za neko istorijsko pamćenje i fjučer refrens. Tako i Tankard... Šta da radim, snob sam kad je umetnos' u pitanju... Ko i svaki neškolovani primitivac...

Yes. Ima gomila mnogo boljih takvih budala, ali koji to nimalo ozbiljno ne shvataju.. npr. Crotchduster!  :D

Uhm... Ja te simfo/ opera bendove ne mogu uopšte da slušam, meni je to smeće i kič koji čak nije ni dovoljno zabavan da ga slušam sa nekim treš tendencijama...

Apsolutely!!!

Nyarla, mnoge smo drobili do sada o Cynic, Atheist i ostalim legendama. Sad me iznenadi sa ovim powerom u biografiji!?!

A sada, da naglasim nesto sto sam vec vise puta: slusajte Ackercocke!!!   :|  To je band koji me je vratio metalu (samo malo, doduse), posle nekoliko godina suvog jazziranja i avangardisanja.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
« Reply #37 on: 04-01-2007, 13:59:39 »
Kad smo vec kod tih MASTODONA evo sta kaze Time Out(magazin):
Američki power metalci Mastodon su ove nedelje završili snimanje Blood Mountain, svog trećeg studijskog albuma i prvog koji su uradili za velikog izdavača. Bubnjar benda Bränn Dailor kaže kako ovaj album prikazuje bend u njihovom najmoćnijem trenutku, a u uobličavanju zvuka u celinu pomoći će im producent Matt Bayles, koji je dosad radio sa Isis i Horse the Band. Album će izaći u avgustu, a Dailor se nada da će njime pripomoći u pokretanju prog-rock revolucije, i kaže da album stiže u pravo vreme jer “izlazi album Tool, izlazi album Isis, izlazi album Mars Volta, izlazi album Mastodon...  nadam se da će se to preokrenuti u nešto stvarno opasno u muzici što neće postati pop… Bilo bi kul kada klinci u svojim sobama ne bi pokušavali da nauče pesme Linkin Parka, već Mastodona. To je kul muzika, iskrena, iz srca, tehnički izazovna”.
U radu na ovom albumu pomogli su im Scott Kelly iz Neurosis, klavijaturista Ikey Owens i pevač Cedric Bixler Zavala iz Mars Volta. Kada objave album, Mastodon idu na veliku turneju. :D

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #38 on: 04-01-2007, 14:03:00 »
isis sam zaboravio da pomenem  :x

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #39 on: 04-01-2007, 14:07:38 »
Meni je Mastodon prilično okej... Kad sam pisao za Metal Hammer neki texxxt o math metalu (neobjavljen, mislim da ga ima neđe na blogu, ako nema, zakačiću jedared), Mastodon sam pomenuo kao bend koji uzima math osnovu ali nadgrađuje je organski. Lepi su...

Ackercocke su mi smaranje neopevano. Mislim da je u mom slučaju u pitanju to što volim jednostavan, brz blek metal, a ovi mnogo filosofiraju.

Carcass, nažalost ne mogu da se složim. Jedino što danas od njih mogu da slušam je Reek of Putrefaction i Flesh Ripping Sonic Torment demo. Već Symphonies mi je dosadan, a Necroticism koji svi moji mladi death metal prijatelji uzdižu u nebo mi je neopevano smaranje. Heartwork je u poređenju sa tim bolji jer je melodičniji i himničniji, ali... sve je to second-rate Thin Lizzy ili Iron Maiden.... Bend koji, kad se svedu računi ima za puno toga da odgovara. Ne samo što nisu iskoristili potencijal koji su imali, nego su i legitimisali rad stotina bezveznih splatter i porno bendova kojih i danas nikako da se otresemo... Nažalost na svaki Regurgitate dobijamo pedeset Prostitute Disfigurement ili Cock & Ball Torture bendova... A za sve to su krivi Jeff, Bill i Ken... (Sanjiva izostavljam, on je otišo na vreme).

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #40 on: 04-01-2007, 14:09:54 »
Uhhh, Isis su mi tek pobačaj decenije... Toliko puno obožavanja Godflesh i Neurosis, a toliko malo talenta da se bude išta više do generički klon..

Nego, Khanate, Khlyst, Sunn0))), to je ono što trošim u poslednje vreme. Kao i novi Jesu koji zvuči više kao shoegazer nego kao metal ali na neki perverzan način mi se sviđa...

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #41 on: 04-01-2007, 14:43:30 »
Quote from: "blasphemer"

Nyarla, mnoge smo drobili do sada o Cynic, Atheist i ostalim legendama. Sad me iznenadi sa ovim powerom u biografiji!?!

Jbg, sta cu kad sam kao mali slusao sve sto ima veze sa metalom....
od Saxona do Mortification. Mada, od power-sympho bendova slusao jedino Gamma Ray, Gardiane i Angru.... sta da ocekujes od deteta koje je neke od svojih prvih kaseta imalo, kopije sa ploca Helloween - Keeper 1 i 2, i Walls of Jericho. Iako, vec godinama to ne slusam, nemam nista protiv toga (u tom vremenu i kontekstu). Ova ostala govna su mi bila nesvarljiva.

I meni su Isis, u najmanju ruku, nista posebno... a toliko sam se trudio da ih "skapiram". Isto mi vazi i za Neurosis (rpeslusao sam dva albuma, mozda sam ubo najdosadnije), iako znam mnoge koji se kunu u njih.

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #42 on: 04-01-2007, 14:44:47 »
Khanate i Sun0))) su super... Boris jos mnoooogo bolji.

blasphemer

• 4
  • 2
« Reply #43 on: 04-01-2007, 14:47:50 »
Ali Ackekocke NISu black! Imaju dosta black elemenata, ali i death i (u naznakama) core; imaju atmosferu, stav (koji je zajebancija ali deluje ozbiljno), i energija i melodija i mrak...  :D
Nema razloga da se ubedjujemo, mini su samo ultimativno przenje, kad hodam gradom ili, jos bolje, u gradskom prevozu.. he,he
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
« Reply #44 on: 04-01-2007, 15:16:18 »
A, sta onda mislite o Control Denied?(poslednjem bendu velikog Chucka Shuldinera) :evil:

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #45 on: 04-01-2007, 15:24:51 »
Vrlo neubedljivo i providno, bar meni.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #46 on: 04-01-2007, 16:33:38 »
Kontrol dinajd mi je bio dosadan, power metal mi je generalno previše detinjast (na loš nalin, dodao bih) da bi mi se dopadao. I poslednjih par albuma Death su mi bili dosadni, previše vremena izgubljeno da se pokaže kako oni znaju da sviraju, premalo supstance.

Bojim se da ću na sebe navući popriličan gnev kad kažem da mi je Cynic iz istih razloga bio teško razočarenje kada su konačno izdali album...

Ackercocke je u mojoj knjizi blek metal, tematski i estetski. Al nema veze to da li su 'čist' blek ili ne, poetna je da mi se ne dopadaju.. Meni je za gracki prevoz bolji Dark Funeral ili Marduk ili Dark Throne ili Setherial ili 1349 ili...

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 04-01-2007, 16:53:09 »
Meho, covece, mislim isto kao i ti.Death mi je bio najbolji u ranoj fazi razvijanja
1.Scream Bloody Gore, legendarni death metal album kojim je Chucky dao nacrt za dalji razvoj.
2.Leprosy: reforma se nastavlja sve do albuma Human gde Chucky sece veze klasicnog death - metala i ide putanjom novog death - progressive death metal. Album Spiritual Healing srednja zalost, izuzetkom istoimena pesma.
Na daljim albumima kako kazes zele da pokazu svoju virtuoznost i postaju patoloski dosadni, ali to ne znaci da su losi, i da treba bezati od njih kao djavo od krsta :evil: naprotiv, najbolje DEATH - ove pesme su sa tih albuma:
1.The Philosopher (Individual Thought Patterns)
2.Crystal Mountain (Symbolic)
3.Spirit Crusher (The Sound Of Perseverance)
4.Bite The Pain (The Sound Of Perseverance)
5.Flesh And The Power It Holds (The Sound Of Perseverance) :|

Nyarlathotep

• 4
  • 3
« Reply #48 on: 04-01-2007, 17:01:26 »
Hahaha, kako se ne slazemo... meni su Death PROCVETALI od Humana na ovamo. Pre su bili samo pioniri takvig zvuka i ultra super krljaci (sto se tice tekstova teska naiva, a muzicki pomalo i dosadni), a kasnije su poceli da prave ozbiljnu muziku (mnogo superirorniju u odnosu na raniji preiod, i tekstualno i muzicki).

Isto tako, meni su Cynic jedan od najoriginalnijih i najmastovitijih bendova ikada, nevezano za metal. Koliko samo u njima ima duboke i iskrene misli, emocija, predivnih i melodicnih ambijentalnih harmonija, najboljih kombinacija fusiona i deatha, oni su od death metal zvuka uspeli, na neverovatan nacin, da naprave originalnu i sveopste predivnu muziku. Da razbiju svaki klise metala, a da ostanu ipak u njemu. Ja njih trpam u kos sa King Crimson, Weather Report, Mahavishnu Orchestra, ne toliko po muzickim slicnostima, koliko po vanvremenskoj vrednosti.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #49 on: 04-01-2007, 19:02:44 »
Huh, actually, meni su Death između Spiritual Healing i Individual Thought Patterns najzanimljiviji. Prva dva albuma su okej za ono vreme, utrli su puteve, okej, ali danas je to ipak daleko prevaziđeno. Human i ITP su mi relativno ukusna kombinacija death i progressive svirke. Symbolic pa nadalje mi je bljah...

Ali Cynic... Toliko sam se ložio na njih, a kad je stigao album, baš kao što je Nyarla napisao, kao Mahavishnu ili Weather Report ili King Krimson, dakle, izdrkano, pretehnizirano, bezdušno. (Dobro, Mahavishnu je imao svoje momente, i KK su imali svoje. WR, za razliku od njih nisu imali ni jedan...)...