• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

2006. ALBUMI

Started by Milosh, 04-01-2007, 03:46:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marduk

Quote from: "Nyarlathotep"
Prvo, u pocetku je to bio bend ne samo vredan postovanja, vec i vredan slusanja. Prvi album i Doglife su svojevremeno bili medju najboljim metaliziranim domacim ostvarenjima, pogotovo ako jos kazemo da su u to vreme cepali bendovi koji i vrede nesto: Svarog, Urgh, Dead Ideas itd.

Amen.  :evil:

Alex

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...LINDSEY BUCKINGHAM je josh jedan u dugom nizu bashtinika nasledja rahmetli Elliotta Smitha, shto je samo po sebi vec dovoljna preporuka...Trazeci svoje mesto, uglavio se negde izmedju nepatvorenog bola DAMIENA RICA i osveshenosti po pitanju trubadurske tradicije neo folka RUFUSA WAINWRIGHTa...veoma slick produkcija, shiroko posatavljeni aranzmani, zauzdana poezija, jasna pop struktura kompozicija...
...in a nutshell, poshtovalac opusa Elliotta Smitha, lishen jecheceg splina Damiena Rica i camp sub-konteksta Rufusa Wainwrighta...

...svake preporuke vredno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...nadam se da sam bio od kakve-takve pomoci!

Svestan si da se radi o glavnom (muškom) kompozitoru i pevaču Fleetwood Maca sa karijerom dugom oko 35 godina?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

ginger toxiqo 2 gafotas

...naravno da jesam, ali chovek je naprosto promenio pravac i u ovom delu svoje karijere se odredio prema nekim novijim pojavama... to je svakako veeeeeeeeeeeeeeeeeeelika hrabrost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...ovo je sasvim novi L.B.

...covek je sam remiksovao svoj svetoznar, nesto slicno su uradili i PET SHOP BOYS u zavrshnom delu karijere DUSTY SPRINGFIELD!!!!

...the basics are still there!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...izvinjavam se, zaboravio sam dva naslova za vechiti nezaborav:
-OPPENHEIMER-S/T
-MARK LANEGAN&ISOBEL CAMPBELL-BALLAD OF THE BROKEN SEA

ginger toxiqo 2 gafotas

...josh jedan dodatak- kratka istorija istinskog soula na 2 diska uz DREAMGIRLS OST

Milosh

Quote from: "crippled_avenger"STRANI ALBUMI:

1. PET SHOP BOYS – Fundamental
2. JUSTIN TIMBERLAKE – FutureSex/LoveSounds
3. NELLY FURTADO - Loose
4. LAIBACH - Volk
5. OPPENHEIMER - Oppenheimer

DOMAĆI ALBUMI:

1. (MOSKRI) PRTI BEE GEE - 77-05
2. AUTOPARK - Osećanja za poneti
3. ČOVEK BEZ SLUHA - Second hand

4. EYESBURN - How Much For Freedom?
5. BETHOR - Potonja

Meni je Fundamental (na samo dva slušanja, doduše) tek okej album Pet Shop Boys-a, ali ništa specijalno; međutim, kada su pretprošle godina moja dva omiljena benda izbacili kvalitetne albume metnuo sam ih u sami vrh svoje liste, tako da kapiram ovo prvo mesto.
Može par reči o novom Laibachu?

Vidim da si najzad preslušao i Autopark, meni je album (bar za sada) na prvom mestu od domaćih. Čoveka bez sluha ću uskoro da preslušam, a s više strana čujem dosta toga lepog o Second Hand...

edit za moju listu stranih albuma: preslušao debi album Howling Bells (s/t)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Novi Laibach je, malo je reći, čaroban.

Silence koji inače rade neki synth pop, electro, ambient, ali sve vrlo vešto i pitko su radili muziku, tako da sve vuče na Depeche Mode iz VIOLATORa, na klupskim stomperima se ode do Nine Inch Nails, KMFDM ili Skolda, ali sve glatko urađeno, onako istovremeno i intimistički i plesno, pesme su zbog miksa laibachovštine i Silence delikatnosti vrlo višeslojne i stvarno udaraju na više nivoa. Mislim da će ti se dopasti. Čak i ako možda ne voliš kanonski Laibach.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Zahvalio bih se Kriplu na sažetom prikazu Lajbaha koji mi je uštedeo devedesetak sekundi života koje bih utrošio na preslušavanje prve pesme sa tog albuma nakon kojih bih zaključio da ne želim da čujem ostalo.

BladeRunner

Otaku
QuotePoslusah i ja konacno Goribor, doduse samo jednom. Ne svidja mi se preterano muzika, ni glas, ali me pesma Bez potpuno odusevila.
Bez je ludilo - najvise mi se svidja kad kaze 'penzija na osiguranje', sto vjerovatno i jeste ono sto bi starija osoba (pogresno) izgovorila. Ne znam, meni je taj bend nesto najbolje sto se pojavilo u domacoj muzici u poslednjih par godina.

Da ne bude offtopic, zadnjih dana se slusa Mildlake i njihov "The Trials Of Van Occupanther" (iz 2006-e, ostalo je sve starije). Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Mica Milovanovic

Meni su se, kao potpunom muzičkom analfabeti, prošle godine svideli The Fratellis - Costelo Music...
Mica

crippled_avenger

Ima li ko Svarog na mp3u?

Nyarlathotep

Imam ja SMOR na kaseti.  :(
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Meho Krljic

Imam ja mp3 Smora. Javi se na pm ili već nekako...

crippled_avenger

Ah, Meho je cudo. Imao sam ga i ja na kaseti.

ginger toxiqo 2 gafotas

...svojoj listi pridodajem i diskretni draguljchic SOPHIA-Technology won't Save us

ginger toxiqo 2 gafotas

...i da ne zaboravim moje drazesne, melaninski obogacene sestrice:
-AYO-JOYFUL
-CORRINE(O, divnog li imena!!!) BAILEY RAE- S/T

Brynhildr

Norther - Till Death unites us
Summoning - Oath Bound
Blind Guardian - A twist in the myth

Merlin of Britain

Katatonia - The Great Cold Distance