• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BOLJI ZIVOT (NAJBOLJE OSTVARENJE SINISE PAVICA)

Started by Demo(n)lisher, 12-01-2007, 16:14:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mixitron M. Storm

Ima li neko da NE GLEDA domaće serije (i strane)?

Naslovni "Bolji život" sam gledao kao klinac, kad nije imalo šta drugo da se gleda, pa prestao na pola (kadgod je zaista to bilo).

Vidim da se niko nije setio da pomene "Vuka Karadžića". Meni je ovo mnogo pametnije od svega nastalog od polovine 80ih naovamo. Vi kažete?

Što se tiče novih serija, ko voljno pogleda i jednu epizodu toga, RTS, Pink, ovajonaj, nebitno - preki sud - SP metak u stomak, da crkava po' sata.

Ghoul

Quote from: "Mixitron M. Storm"Ima li neko da NE GLEDA domaće serije (i strane)?

ima, ja.
mislim, za domaće.

na strane i bacim poneki pogled, ali nikako, nikad na tv, već isključivo na divxu ili dvdu.

VUKA sam se setio, naročito kad je dimzel pomenuo OTPISANE kao vrh dotadašnje Tv produkcije, ali baš zato rekoh da vidim da li će se i ko će se setiti te serije.
i kad sam već kod nje: da li neko ikakvim ludilom ima nju na divxu?
apsolutno je ludilo da se niko na RTSu nije setio da u tome leže grdne pare ako bi se serija izdala na DVDu, i ne razumem šta čekaju...
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

Oduševljenje VUKom je deo lokalne fetišizacije Đorđa Kadijevića, što je na neki način simpatično. Ipak OTPISANI su znatno bolja serija, superiorno napisana i režirana.

VUK je značajan kao primer nastanka virtuelne srpske istorije koju ćemo potom sresti u ŠEJTANOVOM RATNIKU gde je Marko Nikolić Karađorđe, Miloš Obrenović Aleksandar Berček, and so on.

U tom smislu, VUK KARADŽIĆ je više neka vrsta miloševićevskog nacionalističkog neo-mita o srpskom kulturnom vozdignuću i istorijskom ustanku. U svcakom slučaju uradila je posao. Naročito kod dece.

To me je podsetilo na divnu priču o tome kako je Goebbels u sred rata tražio od generala da mu dovedu neke trupe da statiraju u nekom istorijskom spektaklu. Ovi su se usprotivili rekavši da su im vojnici potrebni za ratne operacije, na šta je Goebbels rekao da oni ratuju jedan trenutni rat a da on pravi zaostavštinu za sva vremena.

U svakom slučaju, sa brutalnošću nekih prizora koje donosi Kadija at the helm, i odličnim production values, možemo da povremeno zanemarimo primenjeni nacionalizam scenarija koji potpisuje Milovan DOGAĐANJE NARODA Vitezović.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

varvarin

Kripl,
mislim da malo preteruješ sa ocenom serije VUK KARADŽIĆ:
Bila je to sasvim OK istorijska slikovnica (daj Bože da se snima još serija s tom idejom, pobiše nas južnoameričke serije...)
Meni je kod VUKA možda smetelo baš to što je glavni junak - istorija: To je neophodno da mase potsetiš na nešto, ali ne mogu baš da se identifikujem s junakom i patim s njim... Ali, gledao sam je rado. Volim istoriju.
Sad, iznenadićeš se - potpuno se slažem s tvojom ocenom BOLJEG ŽIVOTA (imao sam oko trideset godina kad je prvi put emitovana). Pogodila je bar NEŠTO od opšteg osećanja u dušama ljudi koje poznajem (ne kažem Jugoslovena - zemlja se raspala tri godine posle početka serije!) A da pogodiš to nešto - to očekivanje boljeg života... Ljudi, nije to ni tako malo! (A serija je čist Šekspir u odnosu na neke potonje - kako se zove sranje o profesorima gimnazije, njihovim đacima i njihovim problemima, iz dve hiljade ineke godine ???)
Detalj koji većina previđa: Možete misliti o BOLJEM ŽIVOTU šta vam drago - ali kad čujem svog mlađeg sina (16 godina) da izgovara ISTE rečenice koje mladi Boba kaže ocu Gigi - poželim da stisnem ruku režiseru!
Naravno, voleo sam i OTVORENA VRATA, ali i VIŠE OD IGRE  (više i od OTPISANIH ) i zato se slažem s Kriplom kad postavlja dijagnozu o današnjim piscima serija.
Ali to otvara previše novih pitanja - od najprečeg, ŠTA SU  UOPŠTE PROČITALI ti ljudi u mladosti, pa redom... Bojim se da je priča predugačka.

Mixitron M. Storm

I meni se čini da je Vuk serija koja je imala "zadnje namere" i da je lepo poslužila za masovno buđenje ideje srpstva. Ima tu tušta i tma epizoda gde je glavni lik ubogi epizodista, potisnut u neki budžak trenucima hajdukstankovskog uspenja nacije. Mešutim, ako se ti isključi, seriji ostaje više nego dovoljno šmeka za nova gledanja.
Ne kapiram kako nikom nije palo na pamet da to reprizira? Sve ostalo se vrtelo po deset puta, a Vuk je išao ponovo samo jednom, negde ~95e. Možda u duhu političke korektnosti i potrebe za priznanjem i pomirenjem ne treba emitovati takve stvari, nego serije iz snenog doba?

krema

E, Mixi, steta sto ne zivis u RS, ovdje je serija isla svake godine bar jednom, na nekoj od lokalnih televizija. Ovdje je svi znaju od rijeci do rijeci... :roll:

Alex

Pitanje za criplle-a:

(ako i ne zna odgovor, očekujem da se raspita i sazna - inače teško da ću ikada saznati, mada naslućujem)

Šta se desilo sa serijom tv Beograd - Čardak ni na nebu ni na zemlji ?

"Cardak ni na nebu ni na zemlji" (1978) [TV-Series]
Poster Not Submitted    Directed by
Dejan Corkovic

Writing credits
Dusan Kovacevic (also play Radovan III)

IMDbTV

Add this title to MyMovies   Add to MyMovies       IMDbPro Details

Genre: Drama / Comedy

User Comments: Play is much better (more)

User Rating: awaiting 5 votes. Vote Here

Series Credited cast:
   Velimir 'Bata' Zivojinovic   ....    Radovan
   Olivera Markovic   ....    Rumenka
   Milena Dravic   ....    Katica
   Ljiljana Lasic   ....    Georgina
   Rade Markovic   ....    Stanislav
   Dragan Nikolic   ....    Jelence
rest of cast listed alphabetically:
   Slobodan Aligrudic      
   Branislav Jerinic      
   Ljubica Kovic      
   Branislav-Ciga Milenkovic      
   Nikola Milic      
   Marija Milutinovic      
   Milo Miranovic      
   Nikola Simic      
   Rastko Tadic      
   Bora Todorovic      
 (more)

Runtime: 35 min (9 episodes)
Country: Yugoslavia
Language: Serbo-Croatian
Color: Color
Sound Mix: Mono
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Джон Рейнольдс

Quote from: "crippled_avenger"Jedna epizoda Siniše Pavića košta oko 50 000 evra da se snimi (sračunao sam da će sam Siniša od BELE LAĐE zaraditi oko 350 000 evra, samo od honorara, ne računajući ove sporedne kombinacije bazirane na seriji),

Daj, pojasni ovo, ako nije tajna. OK, budžet po epizodi jeste 50-60.000, ali odakle Siniši na kraju 350.000? Mislim, ukoliko se ne bude razvuklo godinama, u šta ja sumnjam i pored solidnih rejtinga. 350.000 mi, obrni-okreni, zvuči previše.

-----

Što se tiče Otakinog iskustva sa erteesovcima, razumem je sto odsto. Prokletstvom saradnje sa tim medijskim Augijevim štalama otplaćujem neke nagomilane karmičke dugove, pa bih celu priču pojednostavio - osnovno i jedino što odlikuje gore spomenute jeste neutoljiva žeđ za neradom. Sve, ali apsolutno sve na RTS-u podređeno je neradu i linijama manjeg otpora. Funkcionišući po staroj devizi da "ne mogu oni mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim", erteesovski medijski pregaoci zapravo zamazuju oči "spoljnjacima" pričama o komplikovanim procedurama, nedostatku sredstava ("a nekad se tako lepo jelo") i surovom profesionalizmu koji više ne može da dođe do izražaja u "ovoj kući". Te prazne priče (kukumavčenje) koje Otaku opisuje zapravo je ekvivalent iskrenije ali nikad izrečene izjave u stilu "marš bre u pičku materinu ne smaraj me dok se trudim oko ispijanja ove kafe i dokrajčivanja ove pljuge jer mi polučasovno radno vreme ističe za pet minuta".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

crippled_avenger

@John Reynolds

Pa on uzima oko pet soma po epizodi a kao nacrt je da ih bude 70. Ili mozda tri i po po epizodi, sad si me zbunio, sto ako bude 70 komada znaci 245 soma. A 70 je najavljeno na press konferenciji. Da li ce ih toliko biti ne znam.

@alexts

To je serija napravljena po RADOVANU III i meni nije ostavila neki utisak kada su pustili jednu epizodu u TREZORu, docim je odlicna Kovaceviceva TV drama ZVEZDANA PRASINA...

crippled_avenger

BTW, za budzet od 50-60 soma po epizodi moze da se snimi serija i po. Moze da se snimi zaista nesto ozbiljno a ne BELA LADJA. Taj budzet pokazuje samo razmere lopovluka na RTSu, koji to radi u dilu sa opskurnom kucom KOSUTNJAK FILM koju cine otpadnici iz KOMUNE.

S druge strane, ako se obistini pretnja od 70 epizoda, to znaci da ce ta serija kostati 3,5 miliona evra.

Джон Рейнольдс

Ti su mi podaci zanimljivi jer me zatežu za lovu za neke ljude, a cifre su neuoporedivo, neuporedivo manje, i u dinarima. Augijeve štale, bile i ostale. Hanx za info.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alex

Quote from: "crippled_avenger"
@alexts

To je serija napravljena po RADOVANU III i meni nije ostavila neki utisak kada su pustili jednu epizodu u TREZORu, docim je odlicna Kovaceviceva TV drama ZVEZDANA PRASINA...

Ma ne kažem da je nešto naročito, jako davno sam je gledao i ne sećam se, ali vrlo malo ljudi zna da ona postoji jer nikada nije reprizirana.

To mi je potpuno neshvatljivo, s obzirom da se neke serije repriziraju non stop. Jedino ako nije izbrisana, što je moja pretpostavka.

Ako je bila jedna epizoda u Trezoru, možda i nije, ali opet, možda nije sačuvana u celini.

A ne bi me ni čudilo da jednostavno niko nikad ne donese odluku da se reprizira s obzirom da se za neke stvari u RTSu ne zna ko pije ko plaća.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

crippled_avenger

Što se brisanja tiče, to nije baš onako gotski romantilčno kako se u javnosti predstavlja. Naime, za većinu obrisanih stvari su autori bili obavešteni i DALI SVOJ PRISTANAK da se obriše. Tako je recimo Lola Đukić DAO ODOBRENJE da mu se obrišu neuspeli delovi TV opusa.

Джон Рейнольдс

Evo u čemu je problem sa stvarima koje na RTS-u postoje, ali kao da su izgubljene: postoje velika preplitanja oko ingerencija različitih redakcija, koje opet - naravno - gledaju da jedna drugoj podmetnu nogu i kriju od onih drugih šta je kod njih. Npr, ako se nešto pojavljuje samo u Trezoru, to znači da je za taj materijal najverovatnije isključivo zadužena redakcija za istoriografiju, a oni od stalnih termina imaju taj Trezor. To praktično znači da filmska ili kulturna redakcija (ili dečija, ukoliko je program od te fele) to teško mogu da prikažu jer pre svega ne znaju da li dotični naslov postoji, da li je "u životu", u kakvom je stanju i na kom je formatu. Ovo poslednje je dodatni problem jer mnogo toga postoji na C-trakama (a shock! horror! državna televzija još uvek ponešto emituje sa njih), ponešto čak i na Q, filmskim... itsl.

Nemojte sad misliti da je redakcija za istoriografiju neki najveći problem, naveo sam ih samo kao primer, čak nisam ni sto posto siguran da je sa Čardakom taj slučaj. Dakle, nesaradnja, nekolegijalnost, nerad... Setiću se još.  :(

#Τζούτσε

Goran Skrobonja

Promene u Pavićevom opusu od "Boljeg života" naovamo najbolje mogu da se primete po izgledu Snežane Savić, dame koju izuzetno uvažavam. :)
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

crippled_avenger

Poigledao sam trejler za hrvatsku krimi-seriju UROTA i siguran sam da je korak napred u odnosu na BALCAN INC koja je išla na B92 i bila na neki rudimentaran način simpa. Ova je više na tragu 24, i jasan je uticaj, dakle bliža je bosanskoj varijaciji na 24 zvanoj CRNA HRONIKA. U svakom slučaju treniranim pogledom se i kod hipness trejlera u koji su stavljeni najdinamičniji kadrovi vidi da će to biti apgrejdovana CRNA HRONIKA, sa manjim brojem epizoda, dakle sa sabijenijom i sadržajnijom radnjom, i što je još važnije da je UROTA sad već nedostižan koncept za naše televvzije, naročito ako imamo na u vidu da je snimanje PLAVE STRANE MESECA neslavno okončano na trećini prvog ciklusa.

Kastor

Quote from: "crippled_avenger"naročito ako imamo na u vidu da je snimanje PLAVE STRANE MESECA neslavno okončano na trećini prvog ciklusa.

Da li si imao prilike da vidiš nešto od toga?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

crippled_avenger

Čitao sam scenario, mislim da sam o njemu pisao na nekom topiku. Užasno je bilo napisano, e sad ne znam kako je to što je snimljeno. Imao sam par agenata u ekipi i oni su bili u fazonu da je reditelj Lekić bio donekle svestan da je scenario loš. Ali znajući i njgea, on ga je verovatno samo odvojio od toga da bude demented guilty pleasure i učinio da bude samo naprosto loše.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"naročito ako imamo na u vidu da je snimanje PLAVE STRANE MESECA neslavno okončano na trećini prvog ciklusa.

cekaj, jel ovo znaci da je serija DEFINITIVNO prdnula u cabar, da se nece snimati dalje i da nikada necemo videti kako je u praxi zamisljeno da ispadne taj scenario?

ili je snimanje privremeno prekinuto...?

crippled_avenger

Pazi, nikada ništa nije definitivno prdnulo u čabar u ovom poslu, ali meni se čini da je ovo prilično definitivno, osim ukoliko RTS ne uskoči...

filmoljub

Ma sta ce nam nove epizode, kada su stare prikazivane tek 10-tak godina zaredom??

Ghoul

ANTOLOGIJSKI POST:

Quote from: otaku on 14-01-2007, 19:23:06
Quote from: zakk
Quote from: crippled_avengerDanas je gotovo nemoguće doći do raznovrsnijih projekata. Stvari koje čitam kao dramaturg na Pinku koje se pitchuju i nude su šokantne. A ako i naiđe nešto kvalitetno to biva ugušeno u startu. Iako ni u prošlosti, budimo realni, neki avangardniji projekti nisu imali duži život i veći uspeh, ipak su postojali. danas teško da bi dogurali i do pilota.

[list=1]
  • Ko to piše tolike loše stvari? Da li škole daju nesposobne scenariste? Šta se tu dešava?
  • Zašto kažeš da se guši kvalitet? Koji je tu rezon? Kvalitetan tekst, scenario, serija, itd može samo bolje da se proda od glupog - ako se ponude na isti način... Ne razumem logiku iza toga.
  • Tv produkcija od pre trideset-četrdeset godina i danas jedva mogu da se porede. Zbog čega isti ljudi koji su nekada pravili dobre stvari sad bljuju splačine?[/list:o]
    ne pitam samo Crippa, već i ostale, a pričam i sam sa sobom :)
To su sve razumna pitanja, ali kada bi pitao nekog od ljudi koji odlucuju o programu (biraju tekstove, tj. urednike), recimo na RTS-u, ne verujem da bi hteli da ti daju odgovore, tj. uopste ni izmedju sebe ne razgovaraju na taj nacin, znam iz iskustva. Do sada sam bila u kontaktu samo sa urednicima iz decije redakcije RTS-a i to je tamo potpuni haos. Konkretno u decijoj r., vlada neka vrsta feudalizma, gde imas glavnog urednika koji ujedno i pise tekstove, tj. gura svoje tekstove i odlucuje o uzimanju tekstova sa strane, pa sad promisli kakva ce biti razmera. Ovi ostali urednici su izmedju sebe napravili neku suludu podelu tema, pa kao, ako ti kao dramaturg dopadnes u obor jednog  urednika koji sme da radi samo teme vezane za npr. umestnost, a padne ti ideja za deciju emisiju koja se tice muzike, onda ne moze, tj. moze, al moras da se otelis dok nekako dodjes do tog urednika u cijem oboru je ta tema, a ovaj urednik koji te se dokopao te kao ne da tom drugom, jer te on "otkrio", i kao, "dobro se razumete", "srodne ste duse" (to ti kaze zena koji nosi samo ljubicasto). Dalje, mesto da raspravljate o tome sto si doneo, urednica ti se zali kako je potkradaju, cu, ukrao joj neko deciji kviz sa zivotinjama!, pa kako ce da ih pripoje skolskom programu (bole me dupe!), te kako gl. urednik samo gura svoje, a sve ostalo saplice. Onda, urednici su generalno nezainteresovani za program, ne bore se da gl. urednik uopste procita tekst za koji su tebe kao dramaturga iscimali. Onda se ti prirodno zapitas, ok, zasto me cima da smisljam ideju za deciju emisiju i pisem je u pet verzija ako je samo tamo preda na nekom sastanku i ne raspituje se dalje oce li se to pisati. Odgovor je: urednici primaju fiksne plate i imaju obavezu da s vremena na vreme prdnu neki predlog na nekom sastanku, kao ponude nesto, da popune kvotu, a honorarni dramaturg (kom se dakle placa tek posto se potpise ugovor, tj. stvar bude usvojena) uredniku dodje kao prakticno besplatna radna snaga koja ga opskrbljuje tim isprdcima od teksta koje posle ubacuju u neku fijoku. Nikog tamo nije briga da pravi program. Jos jedna zanimljiva stvar, urednica (jedna, ne znam za ostale), pored sile kompjutera po kancelarijama RTS-a, nema otvorenu svoju adresu, niti ume da rukuje internetom, sto znaci da im svaki put otstampan tekst nosis na noge. Da ti ne pricam o elementarnom neznanju, vezanom za likove i radnju. Kako sad ja da objasnim toj urednici da nije dobro da se jedan od tri gl. junaka decije serije koja ima strukturu jedna epizoda-jedna avantura, dakle za koju su potrebni prilicno nepromenljivi likovi, radikalno ne promeni na kraju svake epizode. Ona to oce jer je negde cula da je dobro da se gl. junak promeni na kraju. Pa, kao da, kod Cehova itd., ali brate ovo je skoro sitkom, ako na kraju svake epizode stavim da se lik skroz promeni kako da nepromenljivu situaciju vrtim dalje u epizodama. Onda tu krene da zapinje. Nemas s kim da pricas i muka ti bude na kraju. Jer, urednici preko kojih ti kao dramaturg ne mozes, su uglavnom neki ljudi sa FLU-a, sa knjizevnosti, nezainteresovani za TV forme ili nesto usput priuceni koji se i dalje boje kad u tekstu vide rec "malogradjanin", te ti traze da je izbacis da ih neko ne optuzi za komunizam!
Sasvim ok iskustvo sam imala sa urednicom iz redakcije za kulturu il kako god je zovu. Ali ona, koliko god imala sasvim razumna nacela, pritom zena voli svoj posao i jako je informisana, prati sve zivo itd., prosto ne moze da uzme honorarce da joj pisu i rade priloge za emisiju jer joj neko odozgo ne da pare da unajmi honorarce.
Mogu da potvrdim i ovo sto je napisao avenger, meni se dva puta desilo da su mi dali takve tekstove iz kojih vidis da pisac nema pojma kako se pise scenario (mislim na formu), samo je narolao nekakve monologe i literarni tekst i onda ti traze da ti to preradjujes.  Eto sta znam.

Ghoul

od ljudi koji još uvek zure u svoje tv kutije doznajem da je RTS počeo da PONOVO reprizira BOLJI ŽIVOT (naravno, u udarnom terminu)!  :cry:

po koji ovo put?
15-ti?
prilično sam siguran da ga nisu puštali BAŠ SVAKE JEBENE GODINE, barem ne tokom 1990ih! tad su neku i preskočili, čini mi se.
ali u 21. veku - skoro nijednu!  xuss

Alexdelarge

bolji su život u više navrata reprizirali, ne verujem baš svake godine, ali takozvane serije rekordne gledanosti i zaslužuju takav tretman.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

M.M

Jubilarno 10. emitovanje serije "Bolji život" počelo sinoć VIDEO

Čuvena domaća serija "Bolji život" od sinoć se ponovo reprizira na Radio-televiziji Srbije, u udarnom terminu od 20 sati, odmah posle Dnevnika. Od 2003. godine, od kada domaće TV stanice beleže podatke o programskim sadržajima i gledanosti, ovo je sedmi put da gledamo avanture Gige Moravca i njegove porodice. Nezvanično, reč je o jubilarnom 10. emitovanju, odnosno o devetoj reprizi od prvog emitovanja 1987. godine.

I Nataša Miljković, voditeljka Jutarnjeg programa na RTS, iznenadila se sinoć kada je na na televiziji ugledala prvu epizodu "Boljeg života".

Veselo, veselo: Nataša Miljković
"Trljala sam oči na špicu 'Boljeg života'. A tek ću sutra, kad stignu rejtinzi. Biće među prvih pet najgledanijih. Da se kladimo? O, Srbijo", napisala je voditeljka na Tviteru.

Kasnije je dodala: "Dobila mejl pre neki dan, 'samo na RTS, Bolji život, prvi put ove godine'... Mislila sam da je šala :wink: "

Na primedbu jednog tviteraša "pa i jeste prvi put ove godine", Nataša Miljković je šeretski odgovorila: "Pa i jeste... A godina duga :wink: "

Na opasku drugog tviteraša da stara poslovica kaže "ne grizi ruku koja te plaća, voditeljka Jutarnjeg programa RTS je odgovorila: "Ne grizem, niste dobro razumeli..."

Dok neki smatraju da je još jedna repriza suvišna, ima onih koji se raduju prilici da ponovo gledaju "Bolji život" i avanture porodice Popadić, koju čine Giga Moravac (Marko Nikolić), njegova supruga Emilija (Svetlana Bojković), stariji sin Saša (Boris Komnenić), mlađi Boba (Dragan Bjelogrlić) i ćerka Violeta (Lidija Vukićević).

"Bolji život" je poslednja jugoslovenska televizijska serija. Zbog velike gledanosti, snimljena su i dva specijala u obliku filma, 1987. i 1989. godine.

Krajem prošle godine, na hrvatskoj televiziji "Doma TV" emitovana je prva epizoda "Boljeg života", čija se gledanost približila gledanosti turske serije "Sulejman Veličanstveni".

Numeru koja prati uvodnu špicu, pod nazivom "Ja hoću život", otpevao je Dado Topić.

Svetlana Bojković i Marko Nikolić vratili su se 2011. godine svojim ulogama Popadića, nakon više od 20 godina pauze, kako bi snimili reklamu za lanac supermarketa.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/363124/Jubilarno-10-emitovanje-serije-Bolji-zivot-pocelo-sinoc
Nijedan poraz nije konačan.

Karl Rosman

Koji je drugi specijal? Znam onaj kad Giga vodi drugarice u Grcku...
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

jel specijal kad ovaj završava vojni rok?

al bolje da ne lupetam, ne sjećam se

samo sam htio da kažem da su SREĆNI LJUDI ubjedljivo najbolja Pavićeva serija a ne ove Moravac fore  8-)

Loni

Ono šta meni smeta u S.Pavićevim serijama je to što karakteri nisu dovoljno izdiferencirani.

Svaki lik u njegovoj seriji je željan uspeha, pomalo egoističan, šaljivdžija sa željom da zezne drugog (najpre nekom pošalicom, a onda i konkretnije), a da ne bude zeznut.
   Nema lika koji odskače u bilo čemu (plemenitost, žrtvovanje, mazohizam, odsustvo želje za retoričkim prepucavanjem...)

Od njegovih serija moja top lista je ovakva:

5 - Diplomci
4 - Bolji život
3 - Banjica
2 - Vruć vetar
i mesto broj 1 - Pozorište u kući (jer nema rasplinjanja sa 500 likova od kojih će pola njih biti nedovršeni)

Postoji teorija da je posle 90-tih pisao gore jer je svojoj ženi dopustio da mu piše dijaloge za sve ženske likove.
Tako su pisali brže i više, ali nije bilo starog kvaliteta. Spustila mu je prosek.

Ghoul

Quote from: Loni on 17-01-2013, 22:47:30
i mesto broj 1 - Pozorište u kući (jer nema rasplinjanja sa 500 likova od kojih će pola njih biti nedovršeni)

nisam znao da je neke epizode i on piso!

tomat

Quote from: Ghoul on 17-01-2013, 23:10:22

nisam znao da je neke epizode i on piso!

čini mi se da je pisao neki mali broj epizoda, Novak Novak je radio većinu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

Ono šta meni smeta u S.Pavićevim serijama je to što karakteri nisu dovoljno izdiferencirani.

Svaki lik u njegovoj seriji je željan uspeha, pomalo egoističan, šaljivdžija sa željom da zezne drugog (najpre nekom pošalicom, a onda i konkretnije), a da ne bude zeznut.
   Nema lika koji odskače u bilo čemu (plemenitost, žrtvovanje, mazohizam, odsustvo želje za retoričkim prepucavanjem...)

kakva je ovo neistina, majko mila, pa Pavić je ultra crno-bijeli moralista, pa šta radi Samardžić u prvoj epozodi Vrućeg vetra nego se prepucava s nekakvim bogatunima, čvrsto se drži svoje priče, čak nije ni žedan uspjeha

Budala jeste, ali kada Loni opisuje izgleda kao da priča o DVa i po muškarca

Alex

Quote from: Alexdelarge on 17-01-2013, 08:31:01
bolji su život u više navrata reprizirali, ne verujem baš svake godine, ali takozvane serije rekordne gledanosti i zaslužuju takav tretman.

Direktor televizije zaslužuje "tretman" kakav je njegov prethodnik imao u davnim revolucionarnim vremenima.

Imam utisak da se na ovaj način sveti celom narodu, zbog neplaćanja pretplate, što je delo dijaboličnog uma.

Ghoul

Quote from: Alex on 19-01-2013, 01:35:45
Imam utisak da se na ovaj način sveti celom narodu, zbog neplaćanja pretplate, što je delo dijaboličnog uma.

glupost.
nešto sumnjam da 'ceo narod' pati zbog ovoga.
štaviše, verujem da će i ova repriza imati, u najmanjem, solidnu (ako već ne rekordnu) gledanost.

meni se nije 'osvetio', jer TV ne gledam uopšte već više od 10 godina - nijednu TV, nijedan program, ni domaće, ni satelit, ništa - ali svejedno mi je gadno kad mi dođe račun za pretplatu, kad mi neko za ovo ĐUBRE traži pare svakog meseca (iako ih nisam davao ni dosad).

Alexdelarge

ovaj vujke je srbski david patrick kelly.

Ghoul

šta kažu piplmetri, statistike i brojke gledanosti?

jel pohrlio narod u bolji život po 10. put?

Alexdelarge

Tex Murphy

Одличан је Бољи живот.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Сваки текст који се сада појави с критиком РТС-овог програма, а у себи не садржи реч "банкрот", непотпун је.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-02-2013, 10:25:40
Сваки текст који се сада појави с критиком РТС-овог програма, а у себи не садржи реч "банкрот", непотпун је.

ama bolje ti nama reci

Quote from: Ghoul on 16-02-2013, 21:51:06

Mica Milovanovic

Danas sam dolazeći na posao slušao intervju sa Ivanom Karlom, urednikom filmskog programa i jednim od selektora FEST-a.
Ja moram da priznam da niti gledam RTS (žena gleda FOX CRIME i FOX LIFE, a ja američki fudbal, golf, EQUIDIA-u i ligu šampiona, a
na FEST samo slučajno svratim), pa me interesuje šta mislite o njegovom učinku na ovim odgovornim funkcijama? Retkost je da
se ovako mladim ljudima pruži šansa...
Mica

Джон Рейнольдс

Quote from: Ghoul on 16-02-2013, 21:51:06

Одавно не пратим гледаности, али сам ти нашао топ-листу најгледанијих емисија прошле недеље:

Максимални рејтинг од 11,3 је за данашње појмове веома солидна гледаност. Пошто је у питању стота реприза, рекао бих да БЖ разваљује. Читам на ТВ форуму да је то и иначе рејтинг БЖ, дакле претпостављам да не пада испод 10.

Што се Карла тиче, мислим да се веома добро сналази у условима скоро немогућим за рад пошто је РТС практично банкротирао. Друга ствар битна за њега јесте да је схватио где се страни филмски и серијски програм налази на "земаљским" телевизијама у условима конкуренције кабловских канала (у смислу који су његови реални домети што се тиче гледаности и атрактивности за оглашаваче, заузимања прајмтајма, итд) и шта је то што би требало (с нагласком на требало) "земаљска" ТВ да приказује.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-02-2013, 11:44:45
Максимални рејтинг од 11,3 је за данашње појмове веома солидна гледаност. Пошто је у питању стота реприза, рекао бих да БЖ разваљује. Читам на ТВ форуму да је то и иначе рејтинг БЖ, дакле претпостављам да не пада испод 10.

takvo što sam i slutio.

u tom slučaju, podržavam da se ova sjajna serija reprizira i početkom 2014-te (ipak: narod se pita!), naravno, ako rts do tad i zvanično ne bankrotira.

Джон Рейнольдс

Тијанићу следеће године истиче мандат, па ће следећа гарнитура моћи да ујаше на коњу и "спасе ствар". Претплата скоро сигурно неће постојати у оваквој форми, ово је вероватно само показна вежба моћи државе да не подржи РТС ако се неки наредни директор буде много курабецао. И то му дођу две win-win ситуације - Тијанић и РРА истерали своје, следећи долазе као спасиоци (а плен се дели - како чујем - унапред); задржава се "независност Јавног сервиса", а новим системом наплате (шушка се нешто преко ПДВ-а) или чак и старим, само овога пута подржаним од стране судова, Јавни сервис се држи под контролом.

То је нека моја процена, мада наглашавам да су ми очи већ дуго упрте у другим смеровима, па можда и грешим. Мада се то ретко догађа.

едит: Али морам да искористим прилику и поновим сјајну Крипову мисао да су Штази размонтирали, али РТС никако. Сваки ће коњаник имати где да се ували и настави даље, с коњем или без, како год.

#Τζούτσε

Alexdelarge

a zbog čega repriziraju premijeru reprize od 20h, narednog dana u 16h?

Джон Рейнольдс

Па да можеш да утврдиш градиво док је још свеже.

#Τζούτσε

scallop

Bilo bi zgodno proučiti strukturu repriziranja igranih programa na svim svetskim TV. Ovako, sve je više dezinformacija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

ama nemam ništa ni protiv desete reprize, ako im je baš merak. ali neka bude u 22h na II programu, a ne u udarnom na prvom!

Agota

Quote from: Слободан Павле on 22-02-2013, 10:23:59
Одличан је Бољи живот.

:)
redovno pratim i super se zabavljam. mislim da mi je ovo druga ili treca repriza.

eto,najgledanija serija trenutno je  na putu za montevideo. pokusala i ne hvala - negledljivo ,bjelogrlic muze nesretnu kravu do besvesti.
film je bio ok,serija za nijansu bolja ,ali ovo ne mogu nikako.
ono sto je snimljeno do devedesetih nesto je i vredelo sve kasnije  manje-vise uzasno napisano u paketu sa losim glumcima  jadnom produkcijom -smrdi.
evo ,od seke sablic dal se pojavila komicarka tog kalibra ima li fizionomija poput taska nacica -pa dovoljno je samo videti ga a to je pola posla.  itd...

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

pobogu, da imaju šta novo da emituju stavili bi u prime time

a povrh toga, kao što reče Agota, BŽ je u odnosu na Montevideo - Pariz, grad svjetlosti!

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...