• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Crkveni orden književnici Ljiljani Habjanović-Đurović

Started by Ghoul, 15-01-2007, 18:09:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

NIN 11.01.07

Crkveni orden književnici

Književnica Ljiljana Habjanović-Đurović na Božić je, na predlog patrijarha srpskog Pavla, odlikovana Ordenom svetog Save drugog stepena. Ljiljana Habjanović-Đurović za NIN kaže: "Ponosna sam i zahvalna Gospodu što mi je dao talenat i čitaoce. Ova nagrada nadilazi sve koje sam do sada dobila, ali i one koje je uopšte i moguće dobiti, jer sam ja vernik. Priznanje sam dobila, kako piše u obrazloženju, za delatnu ljubav prema crkvi, posebno osvedočenu u mojim delima kojima istrajno svedočim Hrista vaskrsloga. I ranije sam govorila da mi je data velika milost što mogu da pišem knjige, a ovim priznanjem moj je dug umnožen i ostaje mi da se do kraja života trudim da tu milost opravdam."

Habjanovićeva ne smatra da postoji opreka između njenog nekadašnjeg članstva u JUL-u, tokom devedesetih godina prošlog veka, i današnje privrženosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi: "Još u martu 2000. godine za vaš časopis rekla sam da ne pripadam nijednoj političkoj ili bilo kojoj organizaciji, i da sam potpuno svoja. Pripadam samo svojoj porodici i Gospodu Bogu."
https://ljudska_splacina.com/

Milosh

Quote from: "Ghoul"Ljiljana Habjanović-Đurović za NIN kaže: "Ponosna sam i zahvalna Gospodu što mi je dao talenat i čitaoce."

wtf? Pa ako joj je Bog dao "talenat" valjda je uz pomoć tog "talenta" došla do čitalaca, a ako joj je Bog podario čitaoce što bi se još rasipao darivanjem "talenta"...

(da, znam, čitava izjava je apsurdna i kretenska, ali nisam mogao da odolim)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

BladeRunner

A paz'te ovo:

QuoteJoš u martu 2000. godine za vaš časopis rekla sam da ne pripadam nijednoj političkoj ili bilo kojoj organizaciji, i da sam potpuno svoja. Pripadam samo svojoj porodici i Gospodu Bogu.

Ako ne pripada 'nijednoj politickoj ili bilo kojoj organizaciji', onda ne pripada ni crkvi, jer je crkva vjerska organizacija (glupost 1). Ako su tacne obije tvrdnje, tj. da ne pripada nikome i potpuno je svoja, a uz to pripada svojoj porodici i Gospodu Bogu, ne tvrdi li time, bozemeprosti, da je ona sama Bog? Da sam ja pop, odma bi joj udario cvorugu i uzeo orden.

To je moj mali doprinos liku i djelu Ljiljane nesto nesto. Uostalom, da je bolji pisac dobila bi orden PRVOG stepena. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Boban

Nemojte tako o najtiražnijoj srpskoj savremenoj spisateljici.

Meni je, inače, muka od ljudi koji su pre 23 godina ljubili komunističku zvezdu, pre 13 pevali ode Radovanu Karadžiću, a danas vide iznad sebe samo patrijarha i Boga.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Truba

:evil:  nemo ste takvi

sistemi koji se ne mijenjaju odumiru  :twisted:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

krema

Na doticnu gospoju ne vrijedi trositi rijeci...

Ghoul

Quote from: "krema"Na doticnu gospoju ne vrijedi trositi rijeci...

ta molim vas, gospodo!

kada se to desi 'na predlog patrijarha srpskog Pavla', živoga sveca serbskoga, to onda ZASLUŽUJE komentar! štaviše! u najmanju ruku!
https://ljudska_splacina.com/

lilit

ja procitala CRVENI orden, pa mi nije bilo jasno o cemu pricate.
:lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.