• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Imam stomacic koji zelim da skinem :)

Started by Alibaba, 19-01-2007, 10:30:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alibaba

Ni kod babe nema dzabe...

Ma bre ljudi ja se foliram... sta ima lose u tome da te neka zenska smatra sexualnim robom i komadom, kamo srece da su sve takve... Doduse onaj deo o kuhinji mi se ne svidja... Ne volem da kuvam :(

angel011

Quote from: "Bab Jaga"Muškarac smije ući u kuhinju samo ako je kuhar po struci. U protivnom tamo samo pravi nered. A što se tiće seksa - ljudi smo, dogovorit ćemo se...  :lol:

Mala dopuna o ulasku u kuhinju: može i ako postoji neko konkretno jelo koje ume da spremi, ne mora obavezno da bude kuhar.
We're all mad here.

Cornelius

A, ako muškarac ume dobro da pere sudove, da li mu je onda dopušten pristup u kuhinju?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

angel011

Može i to. Ako ume da pomogne u kuhinji oko nečega i hoće to da učini, dobrodošao je.
We're all mad here.

Alibaba

A ako nece ne mora jel? Lepo :)

Ja bih eto se zrtvovao i pravio kolace u kuhinji...

Cornelius

Quote from: "angel011"Može i to. Ako ume da pomogne u kuhinji oko nečega i hoće to da učini, dobrodošao je.

A šta ako muškarac nije kuvar po struci ali ume da kuva, ne pravi nered, a istovremeno ume i da pere sudove?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Bab Jaga

A kad razmislim, i kuhinjski stol za svašta može poslužiti...  :lol:
Ghoul fhtagn!

Cornelius

Alibaba

Da moze da koristi za tranziranje mesa... kao onaj ludak iz Vankuvera sto sam danas procitao vest...

30 prostitutki u kobasice pretvorio... njega bi ja feministkinjama poslao u kuhinju  :D

Nisam mislio ni na jednu damu s foruma da se zna , uopsteno pricam :)

angel011

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "angel011"Može i to. Ako ume da pomogne u kuhinji oko nečega i hoće to da učini, dobrodošao je.

A šta ako muškarac nije kuvar po struci ali ume da kuva, ne pravi nered, a istovremeno ume i da pere sudove?

Moj savet neudatim damama: udajte se za takvog!  :lol:
We're all mad here.

Alibaba

Interesantno je da dame pricaju da zele takve muskarce, savetuju iste prijateljicama, sanjaju o takvima a na kraju zavrse s Gigom Moravcem hahahahaha

Cornelius

Quote from: "angel011"
Quote from: "Cornelius"

Moj savet neudatim damama: udajte se za takvog!  :lol:

E, vidiš, moja žena je upravo to uradila. Udala se za mene. Na primer, danas sam prvo za ručak spremio špagete sa crvenim sosom, belim lukom, ajvarom i tri vrste pečuraka. Posle ručka, dok je žena spavala, ja sam napravio pitu od slatkog krompira. Kad je ustala, svo sudje je bilo oprano, spremljeno, a pita se hladila pored otvorenog prozora, kao u crtanom filmu. Sutra ću da pravim pasulj prebranac sa orasima. Prava zimska hrana.

Mixitron M. Storm

Koristio si tri različite vrste pečuraka i ništa? Damn, she's one tough momma!

Cornelius

Jestive, jestive. Ništa otrovne, a ni halucinogene.

Black Mamba

damn, moja zimnica je samo takva.. magicno bilje i magicne gljive 8) Amanita Muscara je kriva za mnoge legende, mitove, bogove, carobnjake i ostale kool ludake.. hiljade godina stare

Mixitron M. Storm

Muscara sa velikim M?
Uhhhh.

BTW nadam se da si čitala Svetlost čudesnog  :evil:

Dotična pečurkica je u mom kraju odgovorna samo za istrebljenje cele porodice in a single night. Ko ih * kad uče o tim stvarima iz slikovnica čije likovne urednike nisu streljali prilikom lekture ili šta već slikovnicama rade...

WARLOCK

Muscara ! to je ono sto moze da se leti i susretnes i razgovaras sa bogom ili mozda tako reci susret sa vanzemaljcem..

Black Mamba

Quote from: "Mixitron M. Storm"Dotična pečurkica je u mom kraju odgovorna samo za istrebljenje cele porodice in a single night. Ko ih * kad uče o tim stvarima iz slikovnica čije likovne urednike nisu streljali prilikom lekture ili šta već slikovnicama rade...

osh da kazes da ih je doticna pecurkica otrovala do smrti? kakav bullshit -- potrebno je desetine kilograma amanitice da bi se covek otrovao, a smrt je extremely rare..... il se mozda porodica extremely istripovala

PTY

Najpre Grejs pa sad i ti!

pa mislim!!
Alo!!

Ispada da ovde jedino žene ne shvataju kako veština lupetanja nije zasnovana na posedu tačnih informacija.

sivka

Quote from: "libeat"Najpre Grejs pa sad i ti!

pa mislim!!
Alo!!

Ispada da ovde jedino žene ne shvataju kako veština lupetanja nije zasnovana na posedu tačnih informacija.

Sta sam sad zabrljala?  :oops:  :cry:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Black Mamba"bullshit -- potrebno je desetine kilograma amanitice da bi se covek otrovao, a smrt je extremely rare..... il se mozda porodica extremely istripovala

Fine. Kad stigneš, svrati na dotično groblje i reci im da prekinu da tripuju da su mrtvi.

PTY

Quote from: "greymalk"Sta sam sad zabrljala?  :oops:  :cry:

Taman posla!
Nego, eto, imaš više strpljenja a i dobronamernija si od mene, pa ti malko zavidim. ponekad. ne često.   :)

Black Mamba

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "Black Mamba"bullshit -- potrebno je desetine kilograma amanitice da bi se covek otrovao, a smrt je extremely rare..... il se mozda porodica extremely istripovala

Fine. Kad stigneš, svrati na dotično groblje i reci im da prekinu da tripuju da su mrtvi.

a ti svrati do bilo kog mikologa, reci ce ti koliko je redak slucaj trovanja do smrti specificno Amanitom Muscariom

Alibaba

Ma jel goji kravlji sir ili ne goji?

Ghoul

Quote from: "WARLOCK"Muscara ! to je ono sto moze da se leti i susretnes i razgovaras sa bogom ili mozda tako reci susret sa vanzemaljcem..
ili sa elitom rotom! :idea:
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Quote from: "Virus"Ma jel goji kravlji sir ili ne goji?

Sve može da goji. Ništa ne mora da goji. Ako uneseš više nego što potrošiš, gojiš se.
We're all mad here.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Black Mamba"
a ti svrati do bilo kog mikologa, reci ce ti koliko je redak slucaj trovanja do smrti specificno Amanitom Muscariom

Hej, moguće da su tu smešu presekli i nekom drugom Amanita rođakom, ali tvoj stav da ti treba džak muhare da se otruješ je isto tako ekstreman.

Btw da ubacimo alkohol kao džokera?

Black Mamba

oh my, pa nije to STAV, kamo li MOJ stav... to je cinjenica.. mozda nismo na istoj stranici, ja govorim o gljivi pod nazivom Amanita Muscaria

WARLOCK

Od svih pecurki najpoznatija je ,,Muhara"-Amanita muscaria, (za koju se kaze da je ,,drvo zivota" iz Biblije) i sada vrlo popularna pecurka Psilocybe cubensis ili Stropharia cubensis.

Ova cuvena pecurka raste u baljegama od krava, tako da svi oni koji hoce da probaju ,,magicne pecurke", pogotovu u Crnoj Gori i Srbiji, neka prosetaju po pasnjaka, i malo bolje zagledaju ,,kravlje palacinke", ili na gomili dje se djubre skuplja za ,,gnojenje'' njiva, mogu uvijek da ,,pozanju" solidnu dozu sveze ,,Psilocybe"! NIKADA nemojte da berete pecurke sami, jer one su jako slicne otrovnim pecurkama, i svaka mala greska moze da vas kosta zivota!!

Od otrovnih pecurki se umire tri dana, povracate krv, padate nonstop u delirijumu, mucite se na najvecim mukama i umrete zbog svoje gluposti!! :?

nije li mozda ta prava?  uslikali smo je na planini Jastrebac..

drf

dame i gospodo, muhara jeste otrovna. kad stignem, napisacu vam i terapiju koja se primenjuje.shamanska (sibirska) ima neuporedivo manje koncentracije NEKOLIKO otrova i koristi se pripremljena na poseban nacin. Gledao sam coveka koji je pojeo pola muhare - urlikao je od bolova i brya intervencija je sprecila razaranje krvnih zrnaca, jetre i paralizu vegetativnog sistema.
s jeseni, ima je na tone, narocito u brezovim shumama. ne na livadi. ne oko balege. MIKORIZA je u pitanju.

sivka

U Johanns's 501 Mirjana Novakovic opisuje kako to izgleda kad pomocu muhare ljudi pokusavaju da stvore "antistvarnost". Neki novi svet....

Black Mamba

damn, bice da sam ja otrovana, mrtva, ondak, vec nekoliko godina.... i da sve ovo pise moj pokojni duh :?

S.

Mamba, ja bih verovala nekim ljudima odavde na temu pecurki,  a i na Wikipediji kaze da je vise od 1gr - otrovno: "Consuming more than about one gram of A. muscaria can cause nausea and a number of other effects, depending on dosage, ranging from twitching to drowsiness, cholinergic effects (lower blood pressure, increase sweat and saliva), visual distortions, mood changes, euphoria, relaxation, and hallucinations.

In near-fatal doses it causes swollen features and delirium, characterised by bouts of marked agitation followed by periods of quiet hallucination. Effects appear after around 60 minutes and typically peak within three hours, but certain effects can last for up to ten hours. The effect is highly variable and individuals can react quite differently to the same dose."
Ta Amanita muscaria. Medjutim ima neki sajt koji je ocigledno pisao neki tip slicnih sklonosti kao ti, i tamo ispada da se se koristi samo kapica, osusi se, onda isecka na delice i prepece pa izmrvi i onda pravi caj da kljuca 5 minuta u razmeri 1-1.5gr na 2.5-3dl vode. Procedi se i pije. Nema link buduci da vecini ne bi bio od koristi zbog jezika. Disclaimer: nemoj da nekom padne na pamet da me tuzi pa cak ni samo pominje po zlu ako je sam/a dovoljno blentav/a da eksperimentise.

Ovo pisem zato sto me zanima da li mozda nacin pripreme ovog insekticida u vidu pecurke moze da dovoljno izmeni strukturu svih njenih toksina i u kolikoj meri?

Opcija je, naravno, da prodaju za velike pare nesto jestivo i jeftino.

Black Mamba

pazi, ja ne poricem da je amanitica otrovna, ali svakako ne tako ekstremno otrovna, majku mu.. boli mene uvo da je branim il kudim, whatever... svako ima svoj izbor, i svako ima svoj porok, moj porok su magicno bilje i gljive.... a porok ko porok, ne bi se tako zvao da je dobar, s tim sto svako u svom poroku ima nesto sto ga ipak zadovoljava na neki nacin, jelte.....

freedom of choice

to sto tebe zanima, S., mozes procitati bilo gde na netu, kako si pronasla lose strane amanitice, tako isto mozes naci i one zabavne, da ne kazem bas dobre... zavisi od pripreme i nacina konzumiranja, kako si vec napisala.... i koliko si open-minded i sta ces od toga prihvatiti

WARLOCK

primecujem koliko ovde sve vishe zena znaju da kuvaju :!:
Mene strasno zanima jel mogu da se jedu,mislim posluziti kao kolach :idea: ,sto vishe da pojedes jel moguce da izazove smrt..
jer cuo sam neke strasne price o trovanju  :?

S.

Nope, ne mogu da nadjem lako na Mrezi to sto me zanima, ja nisam biohemicar niti imam dovoljno znanja iz te oblasti da razumem sta kaze. Mogu da se potrudim i pokusam da ukapiram ako mi ne se daju ozbiljne reference ili mi trusted person da riders digest. Mreza nije bas pouzdana in general, na onom istom sajtu gde pise da je 1gr opasna doza, kaze i da su smrti od te gljive retke. Sta je moglo lako da se nadje, okacila sam, i u nacelu mi je poznata istinitost tvrdnje da se termickom obradom menjaju svojstva supstance, da se strucno, tj. kuhinjiski izrazim. I pretpostavljam da ima otrovnih stvari koje nekom obradom mogu postati jestive, ali pitala sam za ovaj konkretan slucaj.

Open mindness je prilicno sirok pojam, ne bih ja o tome u dva reda.

Koga zanima, stariji (26 Jun 2004) clanak iz NS o nekim drugim halucinogenima:

"Dream drug or demon brew?

Even in the highly controlled lab setting it can trigger twitching, vomiting and diarrhoea. Useful if you are an Amazonian hunter wanting to rid your gut of parasites, perhaps, but not exactly convenient if you are wearing your best party gear.

In the brightly lit chapel, the ceremony is due to begin. Dennis McKenna lines up with 500 others to sip the sacrament. It takes 45 minutes before it hits him. Then, eyes closed, he finds himself hovering above the Amazon basin, aware of the massive forests and the meandering rivers beneath. A giant vine winds up towards him and he hurtles down it, shrinking as he goes until the leaves themselves seem the size of trees. Shrinking further, he finds himself surrounded by a new forest made up of molecules engaged in photosynthesis. McKenna, an ethnobotanist from the University of Minnesota in Minneapolis, is high on ayahuasca.

Ayahuasca is not the latest party drug but a foul-tasting plant concoction Amazonian people have been downing for centuries. It is the stuff of legends, credited with sending people on the most incredible trips. Today this bitter tea, also known as hoasca, has become the sacramental ritual of two modern religions in Brazil; one of them, the União do Vegetal (UDV) church, has invited McKenna, an expert on psychoactive plants, and other research teams, to scrutinise this sacred brew.

Their fascination with ayahuasca stems from a little-known mind-altering compound called dimethyltryptamine, or DMT, a substance the sacred tea contains by the bucketload. When it comes to psychedelic compounds, DMT is in a league of its own, as the only hallucinogen our body produces naturally.

Scientists have found DMT pretty much everywhere they've looked in animals, plants and fungi. But despite its ubiquity, DMT's role remains a mystery. Some believe it fuels vivid dreams, mystical revelations and religious exaltation, as well as playing a part in memory. The more sinister possibility is that over-producing DMT could tip a person over the edge into insanity, inducing the psychotic symptoms of schizophrenia. McKenna and his colleagues hope the tripping churchgoers could help them find the answers.

DMT doesn't hang around long enough for people to study it easily. It acts rapidly and is broken down swiftly by the enzyme monoamine oxidase (MAO). Normally if you eat or drink it, DMT doesn't stand a chance of getting into the brain as MAO in the gut breaks it down.

Cocktail effect

Shamans, McKenna discovered, overcame this problem by carefully combining plants in the ayahuasca brew. One is the Psychotria viridis bush, which is packed with DMT. The other is the vine Banisteriopsis caapi, which contains harmine, one of the most effective MAO inhibitors. By inactivating MAO with the vine bark, DMT can be absorbed from the gut and crosses the blood-brain barrier to trigger a psychedelic response.

It turns out that harmine-like compounds are also ubiquitous in our bodies. This led some researchers to suggest that maybe our bodies regulate the levels of DMT in the same way as in the tea, sometimes boosting its activity by knocking out MAO so it can fulfil some sort of physiological role.

Pharmacologist Jordi Riba from the University of Barcelona, Spain, has been trying to work out what that physiological role might be, using brain scans to study its effect on brain activity. His preliminary results are tantalising, showing areas lighting up that are related to memory. Riba believes DMT may be involved in retrieving facts and experiences. "When you give people ayahuasca, they re-experience memories that are there already. It's like pressing a random access button to your stored memories," he says.

Jace Callaway from the University of Kuopio in Finland has another idea. He suggests that endogenous DMT and harmine-like substances may play a role in generating dream imagery. "We experience psychedelic states on a regular basis while dreaming," he says.

But while its natural role is still uncertain, a more unnatural role is coming to the fore. The effects produced by psychedelic drugs are strikingly similar to the symptoms of psychosis. In the 1950s, these similarities led to the suggestion that psychoactive compounds like DMT were the cause of schizophrenia.

According to the theory, an enzymatic disturbance in the body could lead to overproduction of hallucinogenic compounds. And if MAO activity is low, as suspected in people with schizophrenia, the compounds would linger and the hallucinations they trigger seep into everyday existence.

But researchers had always failed to detect consistent differences in DMT levels between patients and controls. "I spent my youth collecting and analysing gallons of urine from people with schizophrenia," recalls Robin Murray from the Institute of Psychiatry in London. "The endogenous DMT hypothesis of schizophrenia was never disproved but was just overtaken by the dopamine theory, which was more immediately plausible."

But the theory is enjoying something of a comeback. Alicia Pomilio, an organic chemist, and Jorge Ciprian-Ollivier, a psychiatrist, at the University of Buenos Aires in Argentina realised that the church congregation members could help them to look for the signature of DMT in the urine using gas chromatography and mass spectrometry. Once they knew what to look for, they were able to detect traces in the urine of patients with active schizophrenia but not in controls. It is not clear whether people with schizophrenia are producing too much DMT, or too little MAO - the result would be the same. But the discovery is exciting in that it paves the way to finding new drugs to treat schizophrenia.

But if DMT might be the cause of one medical problem, it could be the cure for others. McKenna has found that DMT exerts its effect by attaching mainly to one particular type of serotonin uptake site called 5-HT2A, as do other psychedelic drugs such as LSD, psilocybin and mescaline. Serotonin is a mood-altering neurotransmitter, also known to influence sleep, appetite, aggression and love. The newest class of antidepressant drugs, including Prozac, are thought to work by blocking the uptake of serotonin into nerve cells. Callaway's recent studies suggest that ayahuasca might have some of the effects of antidepressant drugs - nature's very own Prozac.

He measured serotonin levels in rats after giving them ayahuasca and says the levels of the neurotransmitter "go through the roof". After drinking hoasca tea users report a feel-good effect that can last for days. Callaway found that hoasca drinkers had a greater than normal density of serotonin uptake sites on their blood platelets, where they are easier to measure than in the brain. People seem to respond, he says, by creating more receptors. When they are not getting a buzz from the tea, the additional receptors hunger for more serotonin, pushing the body to produce more.

But does the brain bump up its number of serotonin uptake sites too? Using a brain imaging technique that labels serotonin receptors, Callaway has now tested one person, and found signs of a similar upregulation in a serotonin-rich region of the brain. Of course, this observation needs following up, but it's an encouraging sign. "It's a true tonic effect," says Callaway. The sacred tea "apparently does what antidepressants fail to do. It could lead to long-term plastic changes in the brain without having to pop a pill every day."

Charles Grob, a psychiatrist at the University of California, Los Angeles, School of Medicine, reckons that this sustained effect on mood makes ayahuasca a good candidate for treating addictions as well as alleviating depression. People with serious alcohol problems and mood disorders were transformed by the church. All religions boast life-changing stories, but Grob believes the tea itself is important. There is already one centre in Peru testing ayahuasca in clinical trials for drug abuse.

But the researchers are proceeding cautiously. Many people have been taking the hallucinogen within the supportive setting of the UDV for 30 years with seemingly no adverse side effects. But it is not always so. "If the tea is not properly prepared, or in the hands of an individual without the appropriate support, the consequences can be negative," says Grob. Even in the highly controlled lab setting it can trigger twitching, vomiting and diarrhoea. Useful if you are an Amazonian hunter wanting to rid your gut of parasites, perhaps, but not exactly convenient if you are wearing your best party gear."

Mixitron M. Storm

Quote from: "WARLOCK"
jer cuo sam neke strasne price o trovanju  :?

Vidi ovako: svaka budala može da bez brige bere sunčanicu i bukovaču (pod uslovom da zna šta je bukva...). Za sve ostalo je poželjno dugo šegrtovanje i obilato korišćenje gljivarskih priručnika.

Što se tiče upotrebe gljiva u one svrhe... napravimo paralelu: ako ti je do sodomije, "beeeeee" je mnogo bolji izbor od "graurrrr".
Batali eksperimente.

2Mamba: možda rabiš neki ssp. koji je manje otrovan?

Black Mamba

svi ovi halucinogeni [i tripozne biljkice] sto ja volem su manje-vise opasni.. cak i obican duvan koji nema apsolutno nikakvih efekata.. valjda ga zbog toga i ne konzumiram :evil: ustvari valjda opusta, bem li ga/....da ne govorim o lsd-u, ili jos jacem dmt-u koji pruza najkrace ali najjace iskustvo medju svim halucinogenima + uopste nije zabavan, a samim tim i najopasniji za covecju psihu... btw, ovo je jedina ilegalna supstanca koju i sam covek sadrzi u svom mozgu :wink:  ali skroz mi je bezveze da pricam o tome sa ljudima koji su totalno protiv istih

Loengrin

Quote from: "angel011"
Quote from: "Dr Kunac"
Quote from: "lilit_depp"morticia,
super avatar!
PODRŽAVAM!

:|
:lol: eeeh kako ovo budi uspomene
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Black Mamba"ali skroz mi je bezveze da pricam o tome sa ljudima koji su totalno protiv istih

S druge strane, budi srećna da ti je neophodno konzumiranje opijata da bi postigla ono što neki imaju bogomdano...

Boban

Držite se gljiva koje rastu na drvetu, praktično nijedna vrsta nije otrovna; e, sad, manje su ukusne, ali ima izuzetaka i sjajnih specijaliteta.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Black Mamba

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "Black Mamba"ali skroz mi je bezveze da pricam o tome sa ljudima koji su totalno protiv istih

S druge strane, budi srećna da ti je neophodno konzumiranje opijata da bi postigla ono što neki imaju bogomdano...

kakav sarkazam, fuj xalli5

WARLOCK

evo nasao sa nekog sajta upozorenje glasi

NIKADA nemojte da berete pecurke u prirodi bez strucnog lica (biologa ili iskusnog "psihonauta") jer lako ce te zamjeniti smrtonosne pecurke sa halucinogenim, (koje su po obliku i boji jako slicne) moze sigurno da vas kosta zivota!!

Treba da ste psihicki zdravi, da nijeste depresivni, i da izaberete mirnu okolinu, kuca, basta, ili neko mirno mjesto negdje u prirodi. haha!  zvucii mi nekako hipi..

Kao pocetnik, prije koriscenja nemojte da jedete najmanje dva do tri sata, a alkohol nesmijete da pijete nikako (najmanje jedan dan prije konzumiranja)jer kombinacija alkohola sa pecurkama moze da izazove trovanje, ekstra jaki trip od kojeg mozete imati i mentalnih posledica!

sad sam ukapirao da je uzrok gadnog trovanja  :? mesanja alkohola i jela moze dovesti do iznenadne smrti..

Black Mamba

Quote from: "WARLOCK"Treba da ste psihicki zdravi

ovo je presudno.. najbitnija stvar za svakog ko hoce da proba halucinogene..... na zalost, bila sam svedok super kool, ali psihicki slabih, ljudi koji su zauvek prsli posle prvog, ujedno i poslednjeg, iskustva magicnih gljiva

lilit

Quote from: "S."Nope, ne mogu da nadjem lako na Mrezi to sto me zanima, ja nisam biohemicar niti imam dovoljno znanja iz te oblasti da razumem sta kaze.

jesam biohemicar po osnovnom obrazovanju, ali se bavim (predugo) imunologijom, te stoga i meni treba malo vise da rascistim ovu gljivokonfuziju.
nazalost, ne mogu odavde da dobijem full text, ali evo abstract sa pubmed-a, koji bi mozda otklonio sve nedoumice:

videcu da mi neko posalje full text.

evo jos jedan, relativno ozbiljan, tekst:
http://www.emedicine.com/EMERG/topic458.htm
Mushrooms containing ibotenic acid and muscimol (isoxazoles), including Amanita gemmata, Amanita muscaria (fly agaric), and Amanita pantherina (the panther), comprise the first group. These are not to be confused with deadly Amanita phalloides, Amanita verna, and Amanita virosa. For centuries, A muscaria has been consumed in central Asia as a hallucinogen. Some Siberian tribes report that 3 fresh A muscaria mushrooms can be lethal, while others claim that eating as many as 21 of these mushrooms is safe.

sto se tice promene toksicnosti kuHanjem, do toga uglavnom dolazi samo ukoliko je osnovna toksicna komponenta peptidne/proteinske prirode.
vise informacija neki drugi dan.
ne forumasim (previse) weekendom. :wink:

edit: pokusaj "smanjenja" linka :(
edit: uspeh smenjenja linka :wink:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Loengrin

Quote from: "Cornelius"A šta ako muškarac nije kuvar po struci ali ume da kuva, ne pravi nered, a istovremeno ume i da pere sudove?
I ne gunđa i ne hvali se posle na glas čitavih mesecgodina? :shock:
Gde? Pričaj! Gde si video takvog?
Čisto mi dođe da se rukujem šnjime pa da istu ruku ne perem neko vreme  :wink:  :lol:
Quote from: "Virus"Ma jel goji kravlji sir ili ne goji?
Pogledaj procenat masnoće, od toga ti sve zavisi ... pa čak i ukus  :(
Quote from: "Black Mamba"damn, bice da sam ja otrovana, mrtva, ondak, vec nekoliko godina.... i da sve ovo pise moj pokojni duh :?
Ma ti si duh davne sveštenice iz vremena kad su sredstva spravljena od Amanitae pomagala da se padne u verski trans, prosvetljenje ili sl., a njihovim ratnicima davala izuzetnu snagu i hrabrost, čitaj mahnitost (ovo me podseti na film Džejkobova lestvica smrti).
Očigledno je sve stvar znanja, ali kako reče Mix ne iz slikovnica.  :roll:
Quote from: "Black Mamba"
Quote from: "Mixitron M. Storm"S druge strane, budi srećna da ti je neophodno konzumiranje opijata da bi postigla ono što neki imaju bogomdano...
kakav sarkazam, fuj xalli5
Ja bih ovo njegovo prihvatila kao pozitivan komentar, trust me.  :lol:
Jbg. šta znaš, ima nas raznih.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

S.

@lilit_depp

:lol: e, pa hvala, hvala, sad imam apstrakata da citam ihaaaj, danke schön. Jel' taj PubMed nesto tipa vrhovnog bibliografskog autoriteta za oblast, koja god bila? Da li je 102 clanka na temu za 40 godina mnogo ili malo?

Nego, ja bih kad jednom stignes ipak Riders Digest inace cu da vracam istom merom (ni u kom slucaju nije hitno, znas).

lilit

Quote from: "S."Jel' taj PubMed nesto tipa vrhovnog bibliografskog autoriteta za oblast, koja god bila? Da li je 102 clanka na temu za 40 godina mnogo ili malo?
da, to je kao vrhovno bozanstvo za biomedicine & life sciences.
ne ukljucuje dosta toga iz ciste hemije (a racunam da bi i tamo moglo dosta toga o A.M. da se nadje).
pokrenula sam istragu za full textovima, posto iz abstrakata mogu samo da nagadjam.
102 clanka je i malo i taman i mnogo za nesto. to samo govori da A.M. mozda nije bas toliko zanimljiva za istrazivanje ili se vec sve reklo na tu temu.
riders digest sledi sigurno.
i meni ce trebati neka smesa. :wink:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

sivka

lilit, da li si citala Johann's 501 Mirjane Novakovic_? Pitam zbog gljive i njenog dejstva.... tebi bi bilo interesantno.
Ako nisi a zelis - salji adresu na p.m. /ovoga puta je private messages/ da ti saljnem. Ima oko 500 strana, malo je povelika, ali ja sam je iz tri daha procitala. Jedan moj prijatelj se zali da mu ide tesko, ali, ene de, kako kome....

Ja sam jedno vreme jurcala po Narodnoj i skupljala tekstove o halucigenom dejstvu nekih pecuraka ali su mi fotokopije negde zarobljene u kutijama... stalno se selim...  :(

Cornelius

Ako vam je do gljiva, njihovih halucinogenih svojstava i drugih biljcica takodje halucinogenih, nema bolje literature od Kastanedine. Vec se utripuje od citanja, narocito prve knjige koja je strahovita.