• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najbolji (METAL) albumi

Started by Demo(n)lisher, 20-01-2007, 00:23:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Demo(n)lisher

Tesko je navesti 10 najboljih metal\hard rock albuma, jer je preveliki spektar grupa koje su ostavile svoj trag u muzickoj industriji, toliko brilijantnih pesama i albuma je sacuvano u hodnicima proslosti, i zato iznosim svojih 20 - najboljih albuma u istoriji ove muzike. Za neki izostavljen album, koji se pokazao izuzetno dobar, se izvinjavam, za greske me podsetite, iznesite svoja misljenja, kritike i sud.
1.Metallica - Master Of Puppets
2.Slayer - Reign In Blood
3.Black Sabbath - Black Sabbath
4.Led Zeppelin - Led Zeppelin IV
5.Deep Purple - Machine Head
6.Motorhead - Overkill
7.AC/DC - Back In Black
8.Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz (deli mesto sa Diary Of A Madman)
9.Iron Maiden - Killers (i Powerslave)
10.Venom - Black Metal(deli mesto sa Welcome To Hell)
11.Exodus - Bonded By Blood
12.Kreator - Pleasure To Kill
13.King Diamond - Abigail
14.Celtic Frost - Into The Pandemonium
15.Death - Scream Bloody Gore (deli mesto sa Human i Sound)
16.Anthrax - Among The Living
17.Queensryche - Operation: Mindcrime
18.Voivod - Nothingface
19.Testament Practice - What You Preach
20.Megadeth - Rust In Peace
21.Primus - Frizzle Fry
22.Pantera - Vulgar Display Of Power
23.Sepultura - CHAOS A.D
24.Morbid Angel - Blessed Are The Sick
25.Judas Priests - Painkiller
Postoji jos mnooooooooooogo fenomenalnih albuma koje bih zeleo navesti, ali ovih 25 su po meni najbitniji albumi i najbolji, uz te albume dok sam bio teen skakao po sobi, "bangisao" :evil: ,uz njih sam prebrodio sve teske probleme u zivotu (fakultet, devojka) i na kraju se formirao kao samostalna licnost.
I`m a self - improved evil baby.

...

Hm moji favoriti su

G n R appetite for destruction
Iron Maiden Powerslave
State of Euphoria
Megateh Rust in Peace,
Metallica Justice for all

Suicidal Tendencies Lights, Cameras...
Motorhead Orgasmatron
White Zombie Sexorcisto
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

marduk

Pa da li je ovakav topic zaista potreban?  :x

Will-O'-The-Wisp

Demo, bre, znas li ti koji je ovo pos'o, bre?!

Dje me nadje, jadan ne bio!

Toliko je tu sjajnih stvari, toliko...
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Meho Krljic

Da, i meni je ovo mnogo zametan posao... Prosto ne smem da se upustim u njega...

Tex Murphy

Najbolji metal album očigledno je Crest of a Knave by Jethro Tull.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

taurus-jor

AC/DC nisu hevi metal grupa, što i njeni članovi tvrde. Jedino što ih svrstava u tu kategoriju jeste vrištanje Briana Johnsona. Inače su čist hard rok bend. U Britaniji su tokom sedamdesetih smatrani za pank bend iz Australije, a to je bilo vreme dok je za mikrofonom bio Bon Scott. Sa njim ili sa Johnsonom, i bez obzira na vratolomije Angusa Younga, gitarski izraz AC/DC je kontrolisan - Malkolm štampa rifove, Angus solira bez preterivanja; kompozicije se oslanjaju na bluz i bugi šablon, u ritam sekciji naglasak je na dobošu i bas bubnju, a ne na činelama. Tu je i tematika. AC/DC se mnogo više zanimaju za seks nego za epske, fantazijske i "demonske" teme.  

Motorhead sebe ne vidi u hevi metal pregratku. Lemmy kaže da je vođa najprljavijeg rokenrol benda na svetu. Može mu se dati za pravo. Kako god, Motorhead su podjednako uticali na hardcore punk i speed metal bendove.

Vrlo je diskutabilno da li je Led Zeppelin hevi metal bend. Možda je Robert Plant poslužio kao nepresušan izvor inspiracije hevi metal i hard rok pevačima, ali Led Zeppelin je isuviše stilski i tematski raznolik bend da bi se sveo na samo jednu kategoriju. Isto važi za njihove stilski vrlo raznovrsne ploče. Hevi metal žanr nastao je kloniranjem ili preuveličavanjem karakteristika ili delova stila pojedinih bendova, a često samo pojedinih njihovih pesama. Led Zeppelin i Blue Oyster Cult - koji je podjednako uticao na američki hevi metal i pank - su takvi bendovi. Nisu oni krivi što su se svi živi napalili i neke delove njihovog izraza pretvorili u kliše. Da li je film Noć veštica kriv za slasher požanr, za serijal Petak 13. i gomilu sopstvenih nastavaka?

Svaka promišljenija lista najznačajnijih HM albuma mora sadržati bar jedan album grupe Blue Oyster Cult - koja je 1973. godine svirala ono što će 10 godina kasnije svirati Metallica (poslušati živi 2LP On Your Feet Or On Your Knees iz 1975.) - i čiji je Cultosaurus Erectus (1980, producent Martin Birch) ključno uticao na ono što se tada zvalo Novi talas britanskog hevi metala. Posebna priča je Imaginos iz 1988. godine, očigledna biblija budućeg Black Albuma Metallice. I pažnja! Blue Oyster Cult, koji je svirao sve i svašta, sebe od samog početka smatra za hevi metal grupu. Smatra se da je Sandy Pearlman - njen producent i svojevremeni guru - prvi upotrebio termin HM u danas opšteprihvaćenom smislu da bi opisao muziku BOC, a sve vreme je mislio na nešto drugo - plemenitiju verziju hard roka, koja odudara od klišea.

Deep Purple, koji se listom svrstava u hard rok, ima mnogo važniju ploču od Machine Head za uvrštavanje na ovu listu - In Rock (1970).

Iron Maiden su autori jednog od najznačajnijih albuma u istoriji žanra - The Number Of The Beast (1982). Pre tog albuma, dok je u grupi bio Paul Di'Anno, njihove kompozicije bile su drugačije i kraće - sa izuzetkom "Killers" i "Phantom Of The Opera" - oslanjajući se neretko na hard rok ili/i pank sentiment: "Prowler", "Running Free", "Iron Maiden", "Wrathchild", "Purgatory". Dakle, brze, rifoidne, prljave, sa uličnom tematikom; otpevane tamnim i ne obavezno vrištećim vokalom. Podjednako volim albume pre The Number Of The Beast i one posle njega.

Generalna zamerka listi. Ovaj ovde "top ten" bi se u najvećoj meri mogao proglasiti za listu ploča koje su ključno uticale na hevi metal žanr nego na listu najboljih ploča samog žanra.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Nyarlathotep

Quote from: "taurus-jor"Led Zeppelin je isuviše stilski i tematski raznolik bend da bi se sveo na samo jednu kategoriju. Isto važi za njihove stilski vrlo raznovrsne ploče.

Ziva istina, Jore. Deep Purple, sa kojima su cesto postavljani rame uz rame, su mi uvek bili kafanski plitak bend. Isto tako, nikad nisam mogao da slusam Motorhead, jer sam slusao Venom.  :lol:

Sad, jbg, bolesno je nemoguce ovako nesto sastaviti, ali moja lista omiljenih mi metal albuma (omiljenih, jer najboljih je glupa rec i nemoguce je napraviti ovakvu listu), nasumicno nabacana u ovom trenutku, fale mnogi sigurno:

1) Black Sabbath - Master of Reality
2) Venom - Welcome to Hell (ah, nista kao ovo)
3) Cynic - Focus
4) Pantera - sve od Cowboys From Hell do kraja postojanja
5) Tool - AEnema
6) Helmet - Betty
7) Morbid Angel - Altars of Madness
8 ) Cathedral - Ethereal Mirror
9) Slayer - Reign in Blood, South of Heaven, Seasons in the Abyss
10) Death - Individual i Symbolic
11) Sepultura - Arise
12) Metallica - Kill'em All i Master of Puppets
13) Electric Wizard - Come My Fanatics i Dopethrone
14) Voivod - Angel Rat
15) Saint Vitus - Mournful Cries
16) Judas Priest - Unleashed in the East (live)
17) Kyuss - Wellcome to the Sky Valley
18 ) Iron Maiden - sve do No Prayer
19) Megadeth - Rust in Peace

da ne kenjam vise, a mnoge sam propustio... seticu se i mozda dopuniti...

Nego, deder, Meho, ozezi po muvi...  :wink:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Tex Murphy

Propustio si CREST OF A KNAVE by Jethro Tull  :wink:
Genetski četnik

krema

Harvi, hoces sad Jethro Tull vrtiti kao Hostel? :!:

Tex Murphy

Genetski četnik

Nyarlathotep

kuku mene, zaboravih:

Entombed - To Ride, Shoot Straight and Speak the Truth

Tex Murphy

Mislim da je jedan vrlo lijep album WORLD COMING DOWN od Type O Negative.
Genetski četnik

Demo(n)lisher

Na spisku dodajem sledece
1.OBITUARY - Slowly We Rot, Cause Of Death, i naravno najbolji album serije (trilogije)Obucara :evil:  (kojim stavljaju zadnji ekser na mrtvacki sanduk) The End Complete.
2.DEICIDE - Deicide i Legion
3.Dirty Rotten Imbeciles - Dirty Rotten LP
4.Machine Head - Burn My Eyes, The Burning Red
5.Cannibal Corpse - Eaten Back To Life, Butchered At Birth, The Bleeding(naravno sa sjajnim Chris Barnesom)
6.kad smo vec kod Chrisa Six Feet Under - Haunted i 13
7.MAYHEM - De Mysteriis Dom Sathanas :D
8.Dimmu Borgir - Stormblast
BTW, veceras na MTV - u su HEADBANGERSI
Nadam se da ce biti nekih dobrih izuzetaka, celu emisiju redovno okupiraju smrdljivi metal - core bandovi (ja taj zanr uopste ne svrstavam u metal)

taurus-jor

Fali jedan veliki mejnstrim hevi metal album: 1987 grupe "Whitesnake".

Ovaj bend je u svom prvom, britanskom delu karijere svirao klasični hard rok, u stilu Deep Purple. Po dolasku virtuoznog gitariste i kompozitora Johna Sykesa (ex-Thin Lizzy), zvuk postaje komercijalniji, isproduciraniji, ali i teži, sa pompeznim zvukom, pevačkim i gitarskim egzibicijama. Time "Whitesnake", dobija obeležja hevi-metal grupe, mada u te vode ne zalazi do kraja. Tu i tamo i dalje se osećaju bluz koreni, a potpunosti se zadržava "seks, droga i rokenrol" tematika. Dakle, nema okultnog, mitskog i fantazijskog. Istina je, takođe, da su Coverdale i ekipa tokom "američkog" dela karijere (od albuma Slide It In) delimično prigrlili imidž svit-metalaca (sveže oprane farbane kosijane, tesne pantalone), ali to nikako ne znači da su svirali popični "metal".

Meho Krljic

Tja... pošto se ovde previše predvidivih imena spominje, evo daću ja svoju listu ne najboljih metal albuma nego najboljih albuma za metalce koji bi da malko prošire vidike...

Swans: Filth

Mogao je da bude i Cop i Greed i bilo šta iz rane faze, ali ajde Filth kao prvi i ključni. Album koji je pokazao kako se svira teška, spora, agresivna muzika koja je MNOGO neprijatnija i opresivnija od bilo kog metala.

Earth: 2

Sve što danas rade Sunn0))), ovaj album je već uradio. Dilan Karlson danas svira nekakav country drone ali ova ploča je i dalje sublimiranje jednog od elemenata metala (rif) na suvu esenciju, potpomognutu monomanijakalnom repeticijom i sholastičkim efektima ogromne distorzije. Metal u svom naoko amorfnom ali zapravo opčinjujućem vidu.

Boris: Absolutego

Sve što danas rade Sunn0))), Boris su uradili bolje pre njih (a ovo dolazi od strane fana Sunn0))), da ne bude zabune). Absolutego je jedna od najtežih, najsporijih ploča ikada napravljenih.

Neurosis: Enemy of the Sun

Mogla je da bude i prethodna ploča, Souls at Zero, ali EOTS je otišao korak daljeu redukciji muzike na golu krtinu teških rifova, moćne mikrofonije i pažljivo biranih semplova. Da su Swans odrasli na hardcoreu ovako bi zvučali.

Godflesh: Streetcleaner

Sva težina i opresivnost Swans provučena kroz grindcore filter i nabačena na istinski (i iskonski) robotsku osnovu sintetičkih ritmova. Strah, prezir, krivica, rezigniranost i MNOGO zajebane gitare.

Merzbow: Pulse Demon

Mogao sam da odaberem i neki drugi od njegovih 300+ albuma, ali Pulse Demon je široko prepoznat kao klasik. Za metalce koji misle da razumeju šta je ekstremnost u muzici, važno podsećanje da ne razumeju.

Diamanda Galas: Plague Mass

Praktično bilo šta drugo iz njenog opusa osim možda par (sjajnih) gospel momenata bi moglo da zauzme ovu poziciju. ALi Plague Mass joj je jedan od poznatijih albuma, pa eto. Metal se često bakće referiranjem na Boga, Đavla i pripadajuću svitu. Diamanda pokazuje kako se to ZAISTA radi.

I tako dalje, mrzi me da dalje kucam, a i zovu me na sastanak...

Джон Рейнольдс

I, naravno, S.O.D. - Speak English or Die.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Demo(n)lisher

Quote from: "John Reynolds"I, naravno, S.O.D. - Speak English or Die.
Zaboravio si i Bigger Than The Devil.
Sto se tice crossover thrasha, dobri su :
Korozija sa animosity, blind,
nuclear assault sa game over
suicidal tendencies sa How Will I Laugh Tomorrow When I Can't Even Smile Today, Lights...Camera...Revolution!
i vec spomenuti Dirty Rotten Imbeciles :evil:

Nyarlathotep

U pravu si Meho. Stvari koje si ti naveo Earth, Sunn O))), Boris itd. su zaista fenomenalni muzicki pomaci. Medjutim, kako moja metalska okolina pokazuje, manjina straight metal populacije moze da svari drone ludila, ma koliko neka genijalna bila. Naravno,  i medju metalcima ima progresivno znatizeljnih zaludjenika i ljubitelja psihodelije. Oni vade prosek nad vecinom.

Sad, strasno je pricati o hevi metalu i spominjati stvarno sve i svasta, a ne pomenuti jednog od zacetnika i oceva pravca, jedinog takvog lika - Ronnie James DIO.

Secam se, kao mali kad sam njegov prvi album Holy Diver sa komsijske ploce prebacio na moju ex ZX Spectrum kasetu sa igricama, mojoj masti i radosti nikad kraja nije bilo. I raniji Rainbow, tj. prva tri albuma su klasici hard roka. Naravno, Dia danas ne slusam ni priblizno kao pre 15 godina, ali taj covek, bez obzira na njegov bolesno smesan izgled, tinejdzrske tekstove i ostalo, ostaje jedna od najvecih legendi hevi metal muzike.

Naravno, sad kad me istinski zanimaju petnaeste stvari u muzici, DIO zauvek ostaje subjektivni deo moje muzicke proslosti, i kad god ga cujem puca me neki pozitivan fles iz detinjstva.

Meho Krljic

Haha, Dio... Da, nema šta da se doda, sve si prilično dobro tu sumirao.

Ma, znam ja da metalci sa MNOGO skepse posmatraju Sunn0))) i slične pojave, ali zato smo tu mi, ostareli metalci, koji ih istovremeno i (samo)podsmešljivo razumeju i blagonaklono (samo)preziru, da im ukažu na smernice koje možda mogu da istraže.

Nyarlathotep

Na ovo OBAVEZNO bacite pogled!!!!!
Sta se sve moze desiti kad slusate hevi metal, govori pastor Zeljko.

http://www.krscanska-prorocka-crkva.hr/PozdravMetalcima.html

Ljudi moji, i dalje se davim od smeha...  :!:

Ghoul

sad moze da peva:

"I want to get down on my knees
and start pleasing Jesus.
I want to feel his salvation
all over my face."

:!:  :evil:
https://ljudska_splacina.com/

Nyarlathotep

http://www.youtube.com/watch?v=M8bAz8KlO5w

ali ovo....
aaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaahhahahahahahaahahahahahaha,

Jebote, obratite paznju na tekst!!!!!!!!

Ghoul

Quote from: "Nyarlathotep"Jebote, obratite paznju na tekst!!!!!!!!

izvini ali ovo BOLI!  :P

nisam ni stigao do texta.

koji krsch!

Nyarlathotep

brate, hit singl: Jesus in your heart!

taurus-jor

1991

MORTIFICATION - Mortification
First Christian Death Metal album. This album was extremely brutal when it came out and far more brutal than any other christian releases ever released at that time. Australian band Mortification is truly the pioneers of Christian Death Metal.

:shock:

Mixitron M. Storm

Quote from: "Nyarlathotep"
Sta se sve moze desiti kad slusate hevi metal, govori pastor Zeljko.

Spontano mi se javio bend "Salva+ion" iz "Posednute" :))

PS slažem se da je "world music" delo đavola.

Nyarlathotep

Quote from: "taurus-jor"1991

MORTIFICATION - Mortification
First Christian Death Metal album. This album was extremely brutal when it came out and far more brutal than any other christian releases ever released at that time. Australian band Mortification is truly the pioneers of Christian Death Metal.

:shock:

Da, Jore, Mortification su boloesno dobar ded tes metal bend, ali ja sam ih kao prekaljeni ateista stvarno dosta slusao... au, kad se setim samo istoimenog albuma i Scrolls of the Megilloth, nisu oni sam neki revulionarni bend , ali su zaita jedni od kvalitetnijih starijih deathera koje sam ja slusao kao oboleli tinejdzer.

Super ih iscupa.
:!:

Demo(n)lisher

Jel ko od vas cuo najnoviji album Cathedralaca :evil:
Man, Lee se bas svojski potrudio oko ovog projekta.

Nyarlathotep

ako mislis na The Garden Of Unearthly Delights iz 2005, meni je odlican.   :evil:

Demo(n)lisher

Uf zajebana situacija na Istocnom frontu :evil:  :twisted:
Vratih se bolestan i mrtav, u IPod - u jeci Cathedral. Nya, milijon posto si u pravu :evil: jedini bend koji svojim ostvarenjima nikad nije razocarao publiku.

Meho Krljic

Mene su razočarali već posle prvog albuma, izgleda da su moji kriterijumi suroviji... Ali danas sam slusao nove Maj Dajing Brajd i to je nekako baš lepo...

Baš sam malopre slušao Speak English or Die, hehehe.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"danas sam slusao nove Maj Dajing Brajd i to je nekako baš lepo...

fin je taj novi MY DYING BRIDE (kurtesi od meho), po principu 'more of the same': ko ih je voleo ranije, voleće i ovo, mada – na prvo slušanje – nije mi ušlo u uvo ništa što bih nazvao hitom ili timeless classicom...

Meho Krljic

Ah, ali ti nisi dobio NOVI novi, pošto download još nije bio gotov. Doduše, ni ja nisam mislio na njega prethodnim postm, nego na taj koji si dobio. Meni se sviđa relaksirana atmosfera i puno teksta.

Demo(n)lisher

Meho hvala za pozitivne kritike upucene Speak English Or Die.
Album je do bola, kratko receno, i mnogo odmice od dosadnih metalcore albuma.
Kad smo kod metalcora opet je svoj termin pronasao na BANGERSIMA  :evil: , prvi spot od hrapavih Ministara :evil:  Just One Fix me je kao i uvek oraspolozio i u meni ostavio nadu da ce ova emisija biti drugacija od prethodnika, klasika metala je pustena tek poslednjih pola sata, dakle Metallica - Fade To Black, pop Megadeth.......

Meho Krljic

Ahahah, baš sam i ja sinoć video Džast Uan Fiks i pomislio na Ghoula koji mi je danas tu pesmu pomenuo u sasvim nevezanom kontekstu kao nenadjebivu. Opasna pesma, nema priče.

A SOD je s jedne strane sjajan, jer je užasno svedena ploča, a s druge grozan jer je plitak do bola. Al, draga mi je ploča, šta da radim..

Ghoul

malo šta se može porediti sa time kako me je 'Just One Fix' radio svojevremeno, a NIŠTA sa spotom za tu pesmu, koji je, imho, vrhunac umetnosti izrade mjuz spota.
biću čak tako slobodan da ustvrdim da je bolji i žešći čak i od kaningemovih uradaka, koji bi bili close 2nd.

Demo(n)lisher

Ma Ministry su zakon :evil:
Jos od onog njihovog Mind is a terrible thing to taste, u sebi sam gajio posebno zadovoljstvo za pionire industrijskog - metal zvuka koje je preslo ovozemaljske okvire optimisticnog i zakoracilo u teritorije opasno bolesnog idolstva.
Samim tim sam prekrsio Boziju zapovest
Ne stvaraj sebi idola(tako nesto)
Tu su i nenadjebivi S.O.D i nikad do kraja raspadnuti Sarg. D :evil:

Demo(n)lisher

BTW, jel neko od vas igrao SCARFACE?
Fenomenalna igra, odradjena u GTA maniru (kradja kola, oruzje, cice :evil: , opasne baje, pregrst zabavnih elemenata), na nivou izabrana muzika.
Naravno muziku moram spomenuti ljubiteljima hard rocka i metala  :evil:
Ministry - Senior Peligro (sa albuma Rio Grande Blood :twisted: )
old school majstori Judas Priest - Breaking The Law
Samoubistveno nastrojeni :evil: sa I Saw Your Mommy, Rob Zombie.
Ima tu i veliki Johnny Cash koji me je svojim hitom Rider zasenio, pomogao mi da se uklopim u situaciju, atmosferu, ukratko da se osecam kao da sam kod kuce :evil:.

Nyarlathotep

da osvezimo temu zbog nestvarno nepravednog propusta:

Prong - Cleansing

Into Another - Ignaurus

plasim da ih ima jos dosta, samo da se setimo...

Meho Krljic

Uh, ja od Prong volem samo Primitive Origins. Kad sam old skul.

Ali zato, najbolji blek metal koji sam čuo u poslednje tri godine: 1349: Hellfire. PREDOBRO.

Джон Рейнольдс

Ne znam da li se ovo baš računa u metal, ali sam po hiljaditi put preslušao sinoć i opet je bilo fenomenalno:

Terrorizer - World Downfall

na isti disk sam napakovao i split Terrorizer + Nausea. Uživanje zagarantovano.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Demo(n)lisher

Evo jednog zanimljivog albuma.
Cult Of Luna = Cult Of Luna.

Demo(n)lisher

Dodajem sledece :
Crowbar Lifesblood for the Downtrodden
Electric Wizard Dopethrone
i ovo pod obavezno da preslusate
Blues for the Red Sun ko jeste zna o cemu pricam. :D
Pain Of Salvation Enthropia
Psychotic Waltz A Social Grace
Adagio Sanctus Ignis i jos mnogo toga.....
Malo sam uneo neke inovacije u dosadni, usual life. :evil:

Nyarlathotep

Electric Wizard - Dopethrone je odavno pominjan na vise mesta, pa i na ovom topiku. Zaista genijalan bend i odlican album.

Blues For the Red Sun je fenomenalan album, mada je meni Wellcome to Sky Valley svojevrsno remek-delo i vrhunac zrelosti svirke i imaginativne raznolikosti. Iskreno, mislim da su svi Kyuss albumi predobri, ali ovaj je zaista jedan od najboljih albuma hevimetala, tj. stouner roka.

marduk

Quote from: "Sargent D."
Pain Of Salvation Enthropia
Psychotic Waltz A Social Grace
Adagio Sanctus Ignis i jos mnogo toga.....
Malo sam uneo neke inovacije u dosadni, usual life. :evil:

NOW YOU'RE TALKING!  :D

PSYCHOTIC WALTZ je jedan tako dementan bend koji poprilično gotivim. Koliko me sećanje služi, mislim na je najveći utisak na me ostavio Into the Everflow.

PAIN OF SALVATION je na par lestvica više izidgnuo svu psihodeliju, bolest i težinu muzike koju su P.WALTZ negovali, bend koji je... ma šta kenjam, dementno dementan bend. Lični favorit - Remedy -fuckin- Lane! Masterpis.

A taj ADAGIO može da bude i više od time-killera u sferi prog-sympho-malmsteenlike ludorija. Vrlo dobro.

Ovih dana uživam uz stari ANNIHILATOR, uz EXTOL, KILLSWITCH ENGAGE, FREAK KITCHEN (Ludo!Ludo!Ludo!).

Meho Krljic

Nije baš pravi topik, al evo mojih impresija o jučerašnjem nastupu Kenibal Korps:

Kada nekoliko stotina (pretežno muških) grla iz sve snage urla stihove 'she was so beautiful, I had to kill her!!!!', onda čovek namah shvati pročišćujuću moć kolektivne, organizovane mizoginije. Da ovakve koncerte u Beogradu imamo svakog dana, ne bi nam se sad žene širile po parlamentu i nosile kratke kose!!11!!1

Dakle, Cannibal Corpse po drugi put među Srbima. Kada su pre nepune dve godine ovi legendarni death metalci iz Teksasa Beograđanima skinuli đanu, to je bilo kao susret dvoje ljubavnika koji su jedno o drugom samo maštali godinama. Slušanje ploča iznova i iznova, gledanje video-snimaka i diskutovanje o svim mogućim aspektima ovog benda nikako nije bilo dostojna zamena za vreli, znojavi koncertni koitus. On se na kraju, na sveopšte zadovoljstvo i dogodio. I bilo je bolje nego u maštanjima. Stigavši u Beograd iza ponoći, bend je, mrtav umoran izašao na binu i rasturio Dom Omladine. Retko sam u životu viđao toliko postorgazmičnih izraza lica na jednom mestu kao to veče.

Drugi put nikada nije kao prvi put i ovom postulatu uvek treba prilagoditi svoja iščekivanja. Beograd je sinoć potresala i pošast zvana 'prvo veče Beovizije', kao i nastup Nena Belana u Domu Omladine. Znam da ima ljudi koji vole Nena Belana. Zakon nam ne dopušta da im zbog toga naudimo. Zakon, kao i obično suspreže istinsku slobodu čoveka koji samo želi da udahne punim plućima i učini ono što je dobro...

Elem, Cannibal Corpse je za poprište svog najnovijeg obračuna u ovom izvlačenju dobio SKC. Ne baš sjajno rešenje s obzirom na tradicionalno ne baš sjajan zvuk na ovom mestu i sada već uobičajeno kasne početke koncerata. Moja malena ali odabrana grupica prijatelja i rodbine (brat mi Ibro, hanuma mu Merhunisa i naš prijatelj Ambis na koga smo tamo nesrećom planski naleteli) obrela se ispred SKCa negde oko pola jedanaest uveče u pokušaju da

a) Predupredi nerviranje zbog kašnjenja početka koncerta (videti moj izveštaj sa nastupa Dub Syndicate)

b) Izbegne nastupe predgrupa.

Da se razumemo. Nemam ništa ni protiv Disavowed ni protiv Urkraft. Siguran sam da su to dobri momci, savremenih pogleda na svet, koji ustaju trudnicama u prevozu i masturbiraju misleći na svoje profesorke i socijalne radnice. Možda im ni muzika nije loša, mislim, imam ja njihove albume na nekim diskovima, ali slagao bih kada bih rekao da sam ih slušao. Za to treba kriviti Ambisa koji mi gotovo potpuno nekontrolisano dotura empetrojke sveže metal i pank produkcije bez ikakvog obraćanja pažnje na postojeće kapacitete da se sve to i presluša. A ni ja se ne branim. Bolje da ima nego da nema itd... No. Nisam ja te momke slušao, da vas ne lažem. Ambis, koji je u SKC stigao mnogo pre nas, sve u nadi da će naleteti na Kenibale negde usput i izraziti im nepodeljeno poštovanje, kaže da su Disavowed bili 'kao mašine', što je, ako sam ga dobro shvatio, bio kompliment, a da od Urkraft u životu nije gledao dosadniji bend. Treba imati na umu da ovaj čovek stoji iza MySpace strane benda Acroholia za koga tamo tvrdi da je najbolji grindcore bend u univerzumu što dosta lošeg govori o njegovom ukusu. Treba ga razumeti, priznajem, ali Alah zna da to ponekad nije lako.

Nastavak na:

http://cvecezla.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=85952

Nyarlathotep

Om - Conference of the Birds

Meho Krljic

Ebem li ga... Taj Konferens of brds je svima na listama albuma godine a mene uopšte nije impresionirao.. Moram ponovo da mu dam šansu. Al kad već spominjemo oveljude onda se valja setiti remek-dela koje su napravili i zbog koga im se originalni bend i raspao:

Sleep: Dopesmoker

Najbolji zamisliv stoner rock.

Nyarlathotep

Quote from: "Meho Krljic"

Sleep: Dopesmoker

Najbolji zamisliv stoner rock.

Istinu zboris!