• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najbolji (METAL) albumi

Started by Demo(n)lisher, 20-01-2007, 00:23:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Demo(n)lisher

RE: Marduk
Pa ne znam bas oko ubijajucih dugmica :evil: (Killswitch Engage) njih sam onako kako bi se narocki :evil:  reklo maksimalno ne gotivim, kao ni vecinu metalcore bendova (izuzetak naravno Hatebreed, mislim likovi su bas mrznjom nabildovani :evil: )
Annihilator je ipak old school.
Sto se tice stare skole, ovih dana sam pored onih gore navedenih slusao:
Exodus Bonded By Blood (true definition of thrash)
Nuclear Assault Handle With Care
White Zombie A La Sexorcisto :D
Vio Lence :evil:
Stara ljubav nikako ne prestaje. :)
A sto se tice Corpsa, bio sam iznenadjujuce odsustvovan :evil:
Nisam svojim prisustvom obogatio krvavu gozbu.
Da ovaj narod obrati paznju na prave vrednosti, a ne recimo na Beoviziju, e hej :evil:  na koncerte bi se navaljivalo vise nego na Cecine albume.
I`m a self - improved evil baby.

Nyarlathotep

Fu Manchu - Go For It...Live! (2003)
neverovvatno dobar koncert, sirovo, prljavo, prava esencija hardrokerskijeg stounera. Meni su oni, generalno, odlican bend.

Da, kad vec brljamo po stouneru, svima bih preporucio i Thulsa Doom - The Seats Are Soft But the Helmet is Way too Tight. Takodje, veoma dobar bend. Meni je ovo jedan od omiljenih stouner albuma.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Demo(n)lisher

Dodajem sledece:
King`s X Out of the Silent Planet
The Dillinger Escape Plan Calculating Infinity
Spiritual Beggars Demons
moji uvek depresivni Katedralci sa The Garden of Unearthly Delights, The Ethereal Mirror, The Carnival Bizarre
Brutalno fenomenalni Strapping Young Lad sa vise ostvarenja City, Strapping Young Lad, Alien, The New Black. Likovi su nepobedivi, neunistivi, iskrivljeno kreativni, ostvarenje jedno za drugim gazi uobicajne, stereotipne standare industrije. Nemoguce je definisati zanr, zato ih jebeno i volim.
Long Live Devin, and keep on rockin man, and of course make our pour souls spiritual richer. :|

Tex Murphy

Arena - Immortal? (sa sve upitnikom)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

marduk

Quote from: "Harvester"Arena - Immortal? (sa sve upitnikom)

Moguće li je to?

Složiću se sa Harvijem? (zakopajmo ratne sekire glede Hostela :evil: )

ARENA jest zanimljiv bend, i obično se više dopada ljudima orijentisanim ka progrocku 70ih, mada ima tu mestimično i nešto progmetala, tako da odgovoraju ovom topiku.
MOj favorit je album THE VISITOR, genijalno. Atmosfera na albumu je gotovo filmična i poprilično deprimirajuća, brrr....

Tex Murphy

E, to je tačno, Arena je zapravo neo-prog bend, ali ovaj album ima dovoljno metal elemenata, pomalo liči i na Iron Maiden.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kler_Vojant

ok,idemoo...

Cannibal Corpse je komercijalna kopija benda Suffocation.slušajte original.
Slayer-Show No Mercy.sirov metal at it's finest.
Darkthrone-opet sirov metal,black,the blackest
sveto trojstvo bm-a
A Blaze In The Northern Sky
Under A Funeral Moon
Transilvanian Hunger
.
Graveland-sve posle Creed Of Iron,epic pagan metal neoklasično savršenstvo!
Drudkh-atmosferični metal,sjajan,Jesenja Aurora,Swan Road
sjajno.
spava mi se.

www.anus.com/metal
jedino mesto na webu sa objektivnim recenzijama metal muzike,
povremeno se zanesu(realno,Absurd i Ildjarn su sranje),ali su u globalu odlični

Meho Krljic

Bojim se da ne mogu da se složim. Suffocation i Cannibal Corpse imaju sličnosti ali je svakom dovoljno starom da se seća istorije jasno da je bio u pitanju paralelni razvoj, ne imitiranje.

anus.com je jedna bizarna tvorevina čoveka koji misli da se pop muzika kritikuje koristeći akademske alatke, što je, priznajem, povremeno prilično zabavno, ali generalno je jedan ekscentrični ispad i u opštoj postavci stanja na planeti, nebitan. Da ne pominjem dosta naglašene rasističko/ suprematističke tirade na tom sajtu za koje nemam baš preterano mnogo vremena.

Kod pominjanja Dark Throna usudio bih se da pomenem i Panzerfaust.

Kler_Vojant

Slažem se (samo) za Darkthrone.
na anus.com radi više ljudi,bar koliko ja znam.
Rasizam i antirasizam me podjednako nerviraju.Danas je rasista svako ko kaže da postoje rase,što je bilo fakat dok hića nije uzeo stvari u svoje ruke i cela priča postala nono.Ne ulazim u razloge,samo me iritira cela situacija.
Pokajanje i kukumavčenje je rišćanska institucija,time se ne bavim.
Iz grešaka se uči,i ništa više.

eh,zaboravih
Carcass @ Swansong
Manifest kombinacije klasičnog i modernog metala,odbačen,ali ne i zaboravljen.Obavezno štivo.

Meho Krljic

Ja sam sigurno suviše star, ali meni se od Karkasa dopada samo Flesh Ripping Sonic Torment demo i prvi album...

Glede anusa, da, sad tu ima više ljudi, nekoć je bio samo jedan čovek. No, zaista ne znam šta da kažem na ostatak tvoje priče. Kako sam već rekao, tirade na tom sajtu su zamorne jer se bave, po mom mišljenju prevaziđenim idejama rasnog suprematizma i evropskog nacionalizma bez trunke smisla za humor ili barem uvida u to da evropska istorija nije isto što i svetska. Tvoja tvrdnja da je danas 'rasista svako ko kaže da postoje rase' mi je sasvim nejasna s obzirom da se antropologija i biologija sasvim legitmno bave ovim kategorijama. Takođe, Hitler je dosta poznat po izjavi 'ne sporim da su Jevreji rasa, ali nisu ljudska rasa' koja dosta dobro sumira/ karikira rasistički način razmišljanja. U tom smislu je valjda jasno da je rasizam znatno više od pominjanja postojanja različitih rasa.

Demo(n)lisher

Za Darkthrone se slazem, favorit Transilvanijska glad. A za Karkase sam vise puta na forumu isticao da su favoriti death metala, Swansong remek delo melodeatha. Simfonija uzasa bato.
Nastupaju jos i
Rage Against The Machine The Battle of Los Angeles
Danzig Lucifuge
Soundgarden Louder Than Love
Sta mislite gospodo o Superjoint Ritual. Mega fuckeri metala, predvodjeni herr Philom, svako ostvarenje je bez premca. :evil:

Meho Krljic

Meni je Fil jedan od najantipatičnijih ljudi u jednom muzičkom žanru prepunom antipatičnih ljudi tako da ne mogu da kažem sa sigurnošću da li sam SJR uopšte ikada čuo. Možda jesam, a onda je to moj um potisnuo u najdublje, najmračnije dubine pocvesti.

Demo(n)lisher

E, e, e Meho ne diraj mi Phila. Jeste da je gospodin razorio svoj mozak uticajem kojekakvih losih i prskanih trava, i pilulama bljuvara, ali ipak ostala je trunka svetlosti kojom je obasjao JOINTE.

Meho Krljic

Da pojasnim: bio mi je antipatičan od prve sekunda kada sam ga ugledao (dakle, kad je počeo da peva u Pankeri) a kasnije je samo produbljivao taj utisak svojim nepatvorenim idiotizmom i bendovima od kojih mi se ni jedan nikada nije dopao, ma kojim se stilom bavili (blek metal, stoner, nabod metal...)

Demo(n)lisher

Quote from: "Meho Krljic"Da pojasnim: bio mi je antipatičan od prve sekunda kada sam ga ugledao (dakle, kad je počeo da peva u Pankeri) a kasnije je samo produbljivao taj utisak svojim nepatvorenim idiotizmom i bendovima od kojih mi se ni jedan nikada nije dopao, ma kojim se stilom bavili (blek metal, stoner, nabod metal...)
E Meho, nemoj da si surov, brate. Pa meni je Phil za svetlosnu godinu bolji od onog pesovana Korija Tejlora iz prepotentnog SlipKnota :evil:. Ni sam ne znam otkud ti mamlazi postase popularni. Pantera je old school, to ostaje. Bolje ista nego nista.

Nyarlathotep

Quote from: "Sargent D."E, e, e Meho ne diraj mi Phila. Jeste da je gospodin razorio svoj mozak uticajem kojekakvih losih i prskanih trava, i pilulama bljuvara, ali ipak ostala je trunka svetlosti kojom je obasjao JOINTE.

Nije, druze, on razorio sebe nekakvim pilulama i  travama - svi su oni iz Pantere oduvek duvali i pili ko stoke. I ko zna sta jos ne... medjutim, Anselmo je bio (a verovatno i ostao) tezak heroinski ovisnik, covek je neverovatno prsli egoisticki lik, zestoki raspad, da je rasturio je bend kao sto je Pantera. Naravno, on sad place pred kamerama, kaje se itd... on, istina, jeste opasan vokal sa neverovatno velikim glasovnim mogucnostima i super stavom (pri samom pevanju)... naravno, nerazdvojivi deo Pantere.

Meni su Superjoint Ritual bledunjava kopija pozne Pantere. Nista posebno. Down, volim samo prvi album - Nola. Pantera, sve od Cowboys do Reinventing su vec mitovi metal muzike, izmedjuostalog i muzika koja je na mene ostavila neizbrisiv trag.

Meho Krljic

Na meni je ostavila samo ožiljak. Kok-rok izdignut na nivo ratničke filosofije. Not maj kap ov ti...

Nyarlathotep

jesu oni bili prilicno plitki, juznjacki alkosi... medjutim, meni je sama svirka Pantere nesto neponovljivo, a svakako da su mnogo uticali na metal, tj. mnoge fazone 90-tih, i na geracije kasnijih bendova. Mislim, Vulgar Display of Power je definitvno uneo citav jedan novi pristup svirci u hevimetal.

Demo(n)lisher

Nyarlathotep

oni su mi uverk bili OK zajebancija (nije mi smetalo da cujem na zurci ili TVu), ali nisam ih skapirao kao nekii ozbiljan i vredan bend... mada, moguce da je to samo do mene...

Demo(n)lisher

Quote from: "Nyarlathotep"oni su mi uverk bili OK zajebancija (nije mi smetalo da cujem na zurci ili TVu), ali nisam ih skapirao kao nekii ozbiljan i vredan bend... mada, moguce da je to samo do mene...
Delim slicno misljenje sa tobom Nya. Rob je do belih bubreka lik, kao stvoren za zurke, i zabavnije varijante dosadne skupstine (ali sada bez vojvode Sekija) i zbog toga treba tog lika staviti u vladu da preduzme nesto u vezi motivisanja i ozivljavanja ove umrtvljene i zombirane kolicine belaca. :evil:
Nikad ga nisam stavio kao nekog muzicara, mada svaka cast izuzetcima (Sexorcisto). Spotovi puni golih cica u sjajnom ekvivalentu sa krvi, crevima i kokicama. :|

Meho Krljic

Meni Vajt Zombi nepodnošljivi. Uopšte od cele te groove svirke malo šta mi se dopadalo...

Demo(n)lisher

Quote from: "Meho Krljic"Meni Vajt Zombi nepodnošljivi. Uopšte od cele te groove svirke malo šta mi se dopadalo...
A Machine Head, Chimaira, Sepultura, Pantera, Exhorder?
Ne mozes jednostavno tek tako zaobici te bendove.

Meho Krljic

Bukvalno ni jedan od njih mi se nije dopadao.

Nyarlathotep

Meni je prvi Machine Head bio super... kasnije nisam ni pratio. Chimaira.. relativno skoro cuo i nista posebno, pobrisao sa kompa. A na Sepulturi i Panteri odrastao. :lol:

Nyarlathotep

Quote from: "Meho Krljic"Bukvalno ni jedan od njih mi se nije dopadao.

a Pig Destroyer?
:wink:

Stvar Gravedancer, pljunuti omaz Panteri.

Meho Krljic

Ahahaha. Recimo da su PD iskoristili potencijale tog groove metala na pravi način. Ako malo pogledaš koji su bendovi uticali na Scotta među njima nećeš naći Panteru (nego Sodom i Voivod) tako da bih rekao da je pre reč o paralelnom razvoju.

Demo(n)lisher

Quote from: "Nyarlathotep"Meni je prvi Machine Head bio super... kasnije nisam ni pratio. Chimaira.. relativno skoro cuo i nista posebno, pobrisao sa kompa. A na Sepulturi i Panteri odrastao. :lol:
Damn straight, Nya you fucking rule man. Tebe bih predlozio za precednika ove jebene nacije, da se pokazu ovom nasem jadnom narodu s`a s` prave stvari :evil:
Machine Head me je prvobitno odusevio sa Burn My Eyes, a posle oni promasaji Supercharger, i nu metalsko reperske egzibicije, to je mozda za cigane koji hoce malo vise da prosire vidike, ne za mene.
Chimaira mozda dve pesme mi se od njih svidjaju, posle zastranjuju u onaj metalcore.
Njima bih porucio da se ugledaju na Maxa i Panteru, i da ne apokalipsu magare od zelene trave. :evil:

Demo(n)lisher

Dark Angel - Time Does Not Heal
Planet X - Universe
Fates Warning - Perfect Symmetry
Pain Of Salvation - Remedy Lane
Tiamat - A Deeper Kind of Slumber
Pestilence - Mind Reflections
Nasum (nenadjebivo grindcore ostvarenje) - Helvete
GUT i Torturer of Lacerated and Satanic Tits

marduk

Quote from: "Jimmy Conway"
Fates Warning - Perfect Symmetry
Pain Of Salvation - Remedy Lane
Pestilence - Mind Reflections

THUMBZ UP. Sve sami remeci.

Meho Krljic

Helvete je zaista šokantno dobar album.

Demo(n)lisher

Quote from: "Meho Krljic"Helvete je zaista šokantno dobar album.
Potpisujem.Naravno slazem se u potpunosti sa drugom mardusicem vukom. :evil:  8)

David

Jedna digresija, ako ko ne zna: 'Helvete' na sveCkom znaci 'Pak'o'.
A posto nemaju 'sochnih psovki' sa spominjanjem majke, sestre i ostale porodice, to je i cesta psovka (ili 'Satan'; varijanta sa 'idi u Pakao/gorjeces u istom': 'Drå åt Helvete'/izgovor 'Dro ot Helvete').
Eto, tako je to... na sveCkom.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Meho Krljic

Znali smo jer smo odmah po izlasku tog albuma odjurili na Internet da čitamo recenzije i svaka je naglašavala da ta reč znači pakao. No, džaba Nasumu što su album nazvali na šveckom, kad su im tekstovi bili komplet na engleskom. Pritom glupavi prilično, no čak ni to mi nije umenjilo sreću uživanja u ovom uistinu izuzetnom albumu. Šteta što je Miško poginuo u Cunamiju jer su bili zaista solidan bend (mada mi je 'Shift' posle 'Helvete' bio korak nazad).... Finski Rotten Sound je neka vrsta dostojne zamene...

Demo(n)lisher

Evo jos zanimljivih albumcica koje preporucujem metal - auditorijumu :D
Immortal - At the Heart of Winter
Salem - Strings attached
Russian Circles - Enter
Corpofago - Genesis

Demo(n)lisher

At The Gates - Slaughter Of THe Soul
Witchery - Restless & Dead
i naravno nesto sto je totalno drugacije i mnogo brutalnije
Ghoul sa nenadjebivim splatterthrash ostvarenjem - krv, creva, kokice.
PRIMUS sa svim albumima.

pilot babo

Quote from: "Nyarlathotep"Meni je prvi Machine Head bio super... kasnije nisam ni pratio.:lol:

Nisi mnogo ni propustio. A prvi je bio stvarno zanimljiv.

Čini mi se da Čak nije dovoljno pominjan na ovom topiku:
Control Denied - The Fragile Art Of Existence
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

Demo(n)lisher

Quote from: "pilot babo"
Quote from: "Nyarlathotep"Meni je prvi Machine Head bio super... kasnije nisam ni pratio.:lol:

Nisi mnogo ni propustio. A prvi je bio stvarno zanimljiv.

Čini mi se da Čak nije dovoljno pominjan na ovom topiku:
Control Denied - The Fragile Art Of Existence
Isto misljenje delim za Machine Head i Burn my Eyes.
Chucky - ja smo dovoljno spomenuli oko DEATH ostvarenja. Bio mi je jedan od glavnih uzoraka :evil: (prim. Bane Grebenarevic) u teen dobu. Meho je bio u pravu oko DEATH - a. Chuckija su nadmasili radovi mladjih umetnika, kasniji albumi Deatha su nastali kao sesn raznih muzicara, a Control Denied je power metal skladba.
Od Deatha uvazavam prvo ostvarenje Scream, Leprosy (jedna od prvih mojih ekskurzija u death metal), Human i Sound (perfekcija progresivno - tehnickog metala)

marduk

A ja upravo pokušavam da ustanovim da li je novom Pain of Salvation-u mesto na ovom topiku. Album se zove Scarsick i nije previše eksperimentalan kao predhodnik "Be", ima tu ponešto oldskul Pejna (circa Remedy Lane, Entropia) ali i par neočekivanih numera tipa "Disco Queen" (disko trip?!)

A za Death su svi u pravu.  :evil:

Demo(n)lisher

Quote from: "marduk"A ja upravo pokušavam da ustanovim da li je novom Pain of Salvation-u mesto na ovom topiku. Album se zove Scarsick i nije previše eksperimentalan kao predhodnik "Be", ima tu ponešto oldskul Pejna (circa Remedy Lane, Entropia) ali i par neočekivanih numera tipa "Disco Queen" (disko trip?!)

A za Death su svi u pravu.  :evil:
Jebiga Marduk, sta reci svaki bend pre ili kasnije se proda bezdusnim multinacionalnim korporacijama za neku bednu saku dolara. Vise nije kao sto je bio, vec je bleda ili nepostojeca kopija sjajnog coveka ili benda koji se borio protiv tiranije i nasilja u svetu, a i on sam postaje sastavni deo trulog kapitalizma. Hipici koji su nekad bili cuveni po besedama o miru, ljubavi i cvecu sada su direktori Eksona, General Motorsa, IBM, American Expressa itd.........
Tako i bendovi gube ostricu i postaju nja - nja atrakcija bubuljicavim tinejdzerima koji traze malo tvrdoce u muzici.
Primeri : Megadeth sa Risk, Cryptic. Metallica sa Load.....
Cak i Slayer pomalo zabusava. Tako i Fates, koji su odlican progressive bend zastrane pomalo. Narocito i ta vrsta metala koja koketira od jazza do jebiga classic - e. Tako da o okretanju ledja izvornom metalu, itd sam vec upoznat, i nista me novo ne iznenadjuje.
BTW, da promenimo tok diskusije, hajde malo da porazgovaramo o power metalu.
Dakle Kamelot, Helloween, Maiden, Blind Guardian, Symphony X, Crimson Glory, Iced Earth, Nevermore, EVERGREY, Gamma Ray, Manilla Road, dalje da ne nabrojavam.

pilot babo

Quote from: "Jimmy Conway"
BTW, da promenimo tok diskusije, hajde malo da porazgovaramo o power metalu.
Dakle Kamelot, Helloween, Maiden, Blind Guardian, Symphony X, Crimson Glory, Iced Earth, Nevermore, EVERGREY, Gamma Ray, Manilla Road, dalje da ne nabrojavam.

Pa, da. Ovaj spisak je okej. Moji favoriti su:
- Blind Guardian (sve)
- Gamma Ray (Land of the free, Somewhere out in space, Powerplant, No world order)
- Helloween (Walls of Jericho, Keeper of the7 keys, posle ova dva mi se malo šta svidelo)
- Symphony X (zapravo, nisam ih mnogo slušao, ne poznajem opus, ali me je The Odyssey oduševio. pogotovo naslovna pesma - 24 minuta, ali ne uspeva da dosadi. barem ne meni.)

Ne znam da li uplitati Maiden u priču o power metalu. Oni jesu preteča (kao i ceo NWOBHM), ali to je za mene ipak heavy. Power (u užem smislu) valjda počinje od Walls of Jericho...  Jel' tako? Naravno, te nijanse i nisu toliko važne.

Dodajem:
- Rhapsody - ne desi mi se da čujem sintagmu power metal, a da se ne setim Luke i kompanije
- Falconer
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

marduk

Daj ne lupajte gluposti, MAIDEN i POWER metal... nema veze s mozgom....

Inače, to definisanje POWERa je mač sa tri oštrice, najmanje, ali ajde...

Osvrnuću se na bendove gore navedene sutradan. Pozdrav powerašima i powersnašicama  :wink:

SRX

Quote from: "marduk"Pozdrav powerašima i powersnašicama  :wink:

Ovo je bilo okrutno.  :lol:
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Meho Krljic

Ja power metal mogu da slušam samo kao kemp zajebanciju.

Merlin of Britain

ja sam voleo power metal, ali u poplavi milijardu i petnaest klinackih bendova sve teze se nalaze pravi biseri.

moja top lista (unordered osim broja 1):

1. Blind Guardian - Nightfall In Middle-Earth

pa sve ostalo:

Blind Guardian - Imaginations From The Other Side
Nightwish - Oceanborn
Nightwish - Wishmaster
Sonata Arctica - prva dva (ecliptica i silence)
Rhapsody - Symphony of Enchanted Lands
Power Symphony - Lightbringer
Pandemonium - And The Runes Begin To Pray
Falconer - prva dva
Thy Majestie - Hastings 1066
Kamelot - Epica
Iced Earth - Horror Show

ovi su zanrovski nisu bas power (ima i progressive i viking i..., ali ima malo elemenata

Royal Hunt - Paradox
Symphony X - Twilight In Olympus
Savatage - Edge of Thorns
Wolverine - Fervent Dream
Ensiferum - Ensiferum
Moonsorrow - Voimasta Ja Kunniasta
Moonsorrow - Suden Uni

Demo(n)lisher

Za Blind Guardian se slazem sa Merlinom i Pilotom.
Nightwish samo priznajem Wishmaster, ovo zadnje ostvarenje Once maksimalno ne gotivim.
E sad Iced je skakljivo pitanje. :) Koketirali su i sa powerom i sa thrashom i sa heavy old schoolom, ali to ih ne sprecava da budu jedan od najboljih metal bendova. Kao teen sam voleo do bola album Night Of The Stormrider, njihov krvavi biser Burnt Offerings sa fenomenalnom epopejom Danteovog pakla.
Krugovi pakla nikad nisu bolje predstavljeni u muzici kao ovde.
Kamelote sam spomenuo u rubrici song koji mozete slusati do besvesti.
Rhapsody su klasika.
Naravno ne treba zaboraviti ni Helloween sa Walls Of Jericho.
Dragonforce, mlada i sveza krv koja obecava vise nego sto polovina power metal bednova mogu da ispune.
Odusevili su me sa Valley of the Damned.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nyarlathotep

Gardiane sam stvarno mnogo slusao (sa bendom Orion sam kao klinac obradio Run For the Night), i danas smatram da im je sasvim OK sve zakljucno sa Nightfall. Ovo posle mi je previse slatkasto i cheesy, a Nigtwish i Phapsody sam prezirao od prvog trenutka kada sam cuo za te naivne detinjarije. I dalje mislim da su im "tekstovi" grozomorni, a "muzika" jos gora. U nekom mom sistemu HM vrednosti - cista govna.

zakk

Quote from: "Nyarlathotep"Gardiane sam stvarno mnogo slusao(...), i danas smatram da im je sasvim OK sve zakljucno sa Nightfall. Ovo posle mi je previse slatkasto i cheesy, a Nigtwish i Phapsody sam prezirao od prvog trenutka kada sam cuo za te naivne detinjarije. I dalje mislim da su im "tekstovi" grozomorni, a "muzika" jos gora. U nekom mom sistemu HM vrednosti - cista govna.

mmm... slažem se za Gardiane.
Nightwish i Rhapsody više nikad neću lično pustiti, mada je potonji bio dosta zastupljen na mojoj playlisti 'devedesetdevete/dveiljadite... ali se i neću gnušati kad čujem

sad nešto gledam šta se sve da nazvati metalom... mnogo bre široko ode... super je to: trpati u isti koš i Gardiane i, recimo, Marduk, i hm hm hm... Devina Townsenda i štatijaznamkoga... (kad ne rekoh Poison :))
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nyarlathotep

Kapiram, Zak, i ja sam pre 10tak godina slusao Manowar (i blam me je da to  danas priznam). A meni su Nightwish i Rhapsody zaista najgori krsh bendovi. Prvi su bas za decu (i ne mogu se posmatrati ozbiljno), drugi - uf, ne znam da li mi iko vise ide na kurac od onog tupavog malmstinoida Turilia. Covek je zestoko netalentovan i glupav gitarista, najcrnji klon najgorih neo-klasicarsko-metalskih klisea, s jedinom muzickom vodiljom - ko ce brze, ko ce bolje, u gay pelerini s racvetalim manzetnama.