• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dobro, kad niko neće...

Started by Meho Krljic, 22-01-2007, 10:50:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

EKSTREMISTA

He he,svojevremeno je na HRT-u išla politička diskusija  pod nazivom "Može li se Srbija pacificirati" a sve kroz poređenje sa Nemačkom.Zaključak prisutnih uglednika i uzvanika (uglavnom bivših političara iz hdz-a i matorih povjesničara) bio je jedinstven:-NE,naravno jer Srbi nisu Njemci.
Ili kako je to jedan od gostiju plastično objasnio: -Pa dajte,budimo ozbiljni,mislite li da je moguće da Srbi u svoje povjesne udžbenike stave da je Srebrenica bila zločin?
A i juče je bila jaka emisija posvećena rezultatima izbora gde je referendumsko pitanje za hrvatske gledatelje bilo:-Hoće li nova srbijanska Vlada uhititi Ratka Mladića?
Kako je zaključio voditelj Mislav, koji izgleda kao da je ispao iz nekog od Gulovih omiljenih horora,rezultati su posve očekivani-3% da hoće a 97% da neće.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

krema

Pa ovih tridesetak posto radikala je, realno, njihov maksimum, jer nemaju jos mnogo odakle ni da dobiju glasace. Ajd ove "demokrate" i mogu ocekivati da ce ukrasti odredjeni broj glasaca drugim "demokratskim" partijama, ali radikala nemaju slicnu partiju na politickoj sceni, a glasaci koji se opredjeljuju za stranke centra ne bi nikad glasali za radikale.
I tako ce se stalno vrtiti ista prica. Radikali ce uvijek biti na prvom ili drugom mjestu po broju glasova na izborima, ali nece moci u vladu, jer nece imati s kim...

Meho Krljic

To i jeste prilično bizaran momenat, raikali ponovljeno osvajaju najviše glasova i ponovljeno neće formirati vladu, niti, utisak je, sa tim imaju nekakav problem. Mislim, ja uopšte ne pratim te stvari ali nikada nisam ni u naznakama čuo da radikali imaju išta što liči na nekakav program koji bi se nečim bavio... Činjenica je da ove druge stranke na svojoj strani ipak imaju kakve-takve stručnjake iz ovih ili onih oblasti, radikali, uz svu donekle simpatičnu folklornu crtu posmatraču iz svemira, ne mogu da ponude baš mnogo na tom polju. Deluje kao da su zadovoljni time što su se specijalizovali za, uh, razotkrivanje afera i prikupljanje, ah, podataka od tuđim transgresijama, što je okej za opozicionu stranku, ali svakako nije dovoljan skill za stranku koja bi formirala vladu...

Uostalim, njihova vladavina Zemunom  je prikazala njihove dobre & loše strane, ko se seća, seća se...

akhnaton

Nije problem u pacifiranju, ili tako tome, ne i sto puta ne.
Srbija se ne može pacifirati jer nikada niko nije ni pokušao da je pacifikuje na način kako je to učinjeno sa nemačkom posle II svetskog rata. Na stranu to što je taj isti zapad koji je "pacifikovao" Nemačku i dobrano kriv za uspon Hitlera. Da nije bilo kombinacije nesposobnih i na novac žednih političara sa jedne i pritisaka Francuske i Britanije sa druge strane, ne bi Hitler uspeo da dođe na vlast. Onakva politika u Srbiji nebi mogla da uspe iz više razloga, a jedan je možda najveći. To je:
Hitler je imao slogan: Dojčland iber ales, a kod Radikala bi slogan: "Srbija iznad svega" bio "malo" osakaćen time što Srbi kao narod mogu da se busaju u grudi oko nacionalnih svetinja do beskonačnosti, a da ujedno mnogo vole da imadu stranjske pare iz njima mrskog zapada. Ako hoćete Serbia Uber Alles, onda i Dinar Uber Alles, a ne Euro Uber Alles, Franck Uber Alles, Dollar Uber Alles i najvažnije nikada prežaljena Marke UBer Alles.
Jer govno perači, kasirke i ostali gastarbajteri koji u zemljama gde rade nisu ništa osim malog šrafa jedne velike mašinerije ovdenak su carevi sa svojim devizama.  :evil:  :evil:  :evil:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

lilit

malo citanja thomasa bernharda ti ne bi mnogo naskodilo.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Um... kome??? Ja sam u stanju da čitam samo stripove...

akhnaton

Quote from: "lilit_depp"malo citanja thomasa bernharda ti ne bi mnogo naskodilo.
Hvala na pomoći :?:

Джон Рейнольдс

Baš sam se pitao kada ću da ugazim u neku oh-tako politički korektnu mantru tipa "denacifikacija" i to kapslokovanu. Kako ono ide dalje? "Suočavanje", "katarza"... Keep them coming, zatrebaće mojim miljenicima iz najveće srpske političke opcije - GGGG, to jest za militantno fundamentalističko krilo.

Auum... auuum... auuum... denacifikacija... auuum... auuum... auuum... suočavanje... auuum... auuum... auuum...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Uvijek mi nešto toplo oko srca kad vidim kako se bratski hrvatski narod brine za naše pacificiranje.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

akhnaton

Quote from: "Harvester"Uvijek mi nešto toplo oko srca kad vidim kako se bratski hrvatski narod brine za naše pacificiranje.
Ma koji hrvati? To su samo alter -ego "Sorabi"

EKSTREMISTA

U vreme balona oko hvatanja Mladića imali su i specijalku na tu temu.Mislav je doveo sve same istaknute branitelje,dragovoljce,satnike i ostale heroje domovinskog rata.Jedan od njih je na početku emisije odao priznanje Mladićevoj vojnoj veštini u nameri da objasni zašto ga nije lako uhititi.Da je napravio strašnu osobnu pogrešku uvideo je tek kad je Mislav počeo uključivati gledatelje u program koji su bukvalno pobesneli zbog toga što je rekao a jedan od njih se nije hteo skinuti sa veze "dok se gost ne ispriča za uvredu koju je svojim veličanjem tog koljača naneo cijelom hrvatskom narodu".Onda je ovaj majstor počeo ispriku sledećim rečima:-Pa niste me dobro razumijeli,naravno da ja ne sporim da je Mladić najveći zlikovac još od Hitlera...
Još jače je kad je Mislav sav ushićen objavio ekskluzivu:-Naš večerašnji gost,Jure,zapovednik 54.satnije,ranio je Mladića u Bosni.
Onda je Jure ispričao svoju verziju bajke "u kojoj su moji dečki tom prigodom ranili Mladića u ruku i zato on od tog događaja nikuda ne ide bez deset tjelohranitelja".
Na šta će Mislav rezignirano:"E Jurice,da su vaši dečki imali više sreće ne bi bilo ni Srebrenice."
A šta tek reći za kultnu emisiju povodom održavanja prve gej parade u Zagrebu.Glavni gost bio je predsednik glavne zagrebačke gej udruge.Voditeljka ovaj put neuništiva Hloverka.
Uglavnom,lik je sve vreme branio svoje stavove bez teških reči,civilizirano,na nivou,što  se uostalom i očekuje od jednog gospona kakav mora biti hrvatski homoseksualac.
A onda na kraju,veliki finale-Hloverka ga pita.-Ali zar se ne plašite nasilnih reakcija navijača,desničara i ostalih Zagrepčana koji se protive održavanju gej parade.Zar niste videli kako su prošli učesnici gejprajda u Beogradu?
-Ma dajte Hloverka,pa to je bilo u Beogradu,od tih divljaka i ćetnika to se i dalo očekivati,u Zagrebu žive civilizirani ljudi i kod nas se takkovo nešto ne može dogoditi.
I bio je čovek u pravu,ni jednom geju nije falila ni dlaka sa glave.
Zato će i da uđu u EU.
A što se tiče sinonima za posipanje sebe govnima koje je Džon
pomenuo,meni je najomiljeniji ipak "suočavanje".Setite se samo kako se Lurč u ime svih nas suočavao u Srebrenici.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Джон Рейнольдс

Ekstremisto, meni se sve nešto javlja da se ti nisi suočio.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kastor

Njega ćemo za ambasadora na Kosovu.  :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

Znajući njega, on bi se suočio sa ičim sličnim samo sa po Kalašom u svakoj ruci, kašikarama o pojasu, urlajući kao ludak dok mu pena izbija na usta. Zato ga i volim.  :lol: Srbin do smrti!!!

lilit

krema

Ekstremisto, podrzavam te... :wink:

drf

Bilo je dirljivo gledati lica onih koji su uleteli u skupstinu. Srecni su, nema sta. I to je glavni razlog sto ce uciniti sve da se formira bilo kakva vlada. Pored ushicenih demokrata koji su licili na skojevce nadomak Kumrovca, vrlo emotivan prizor je bio onaj sa Baticem i Pesickom iza Cede. Mila majko.. Skupio je sve koji su "obavezni sastav" ucestvovali na izborima ili ne. Brojalo bi se ko kod Mila dok se ne nabroji 5, 00001%.
Inace, na birackom spisku im MILION "mrtvih dusha", i to nijednojk partiji ni analiticaru ne smeta. Lep rezervoar za duga brojanja glasova.
Rezultat je bio potpuno predvidiv i nemam pojma zasto su neki analiticari najavljivali moguca iznenadjenja.

krema

Ha ha, bas dirljivo. Tadic sa svojim, kao i uvijek, bahatim stavom, Djelic kraj njega mutavo gleda; Ceda rekao pobijedili su najbolji i najljepsi, a iza njega Batic stoji, jos gore mi je bilo kad je imao obraza reci- "nas ulazak u parlament je za ljude na Kosovu, oni najteze zive"; smrknuto lice Tome, koji ponovo zna da ga za sastavljanje vlade niko nista nece pitati...
Bas dirljivo... :twisted:

Джон Рейнольдс

... znojavi Batić. A čika Žareta ni od korova, samo je još i on falio da upotpuni doživljaj. Ili njega u onom prizoru kamere jednostavno nisu mogle da registruju.

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

Drago mi je što vidim da još neko sumnja da je Čeda ušao u Skupštinu zahvaljujući glasovima.
Nego, na slavljeničkom okupljanju se pojavila i Super Sneki.Jedino nije bilo Protića kome ego ne dozvoljava da stoji iza Čedice.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

Da,ni Žareta ne videh,mora da ga je Čanak zaklonio.

Лутајући Бокељ

zoskoz

Quote from: "Meho Krljic"Znajući njega, on bi se suočio sa ičim sličnim samo sa po Kalašom u svakoj ruci, kašikarama o pojasu, urlajući kao ludak dok mu pena izbija na usta. Zato ga i volim.  :lol: Srbin do smrti!!!
zar ne bi bio ipak krasan maljutkas?  :roll:

Meho Krljic

Siguran sam da bih odgovorio potvrdno, kad bih znao šta to znači. Šta je, Alaha mu 'maljutkaš'????

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

zakk

Evo, i Warren Ellis nas gleda
http://www.warrenellis.com/?p=3588

Quote from: "Warren Ellis"Jasmina Tešanović

Well, it all went tits-up in Serbia yesterday, and this morning Jasmina Tešanović writes commentary from the streets of Belgrade:
Quote from: "Jasmina Tešanović"Yesterday, young voters in their early twenties were crying in front of the school where they were supposed to vote. I interviewed them. They told me they were desperate because they cannot vote for what they want in their lives, but only against what they fear.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Kastor

Šta će jadna, mora da dokaže mužu da piše bolju fantastiku od njega...

Ghoul

opa bato, nisam znao da je čeda lično apsio slobu!
evo, baš tako piše ova yasmina:
'A small and promising new party (LDP) passed the electoral threshold to enter Parliament. The leader of this party, a younger man who personally arrested Milosevic seven years ago...'

pa nije ni čudo ondak što je smršo i podočnjake nabacio, nije to mala stvar, lično apsiti čoveka konspirativno znanog kao 'the butcher of the balkans'!
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Apsio ga je, gle podudarnosti, sa onima koji su roknuli Đinđića. To se, verujem, prećutkuje. Družili smo se pomalo ja i Čeda back in the days, podseti me da ti pričam o tim iskustvima. Baš sam ih juče evocirao.

#Τζούτσε

Demo(n)lisher

Sto se tice Cede, znate li za onu pricu da smo umalo mogli izgubiti jednog od najvecih srpskih politicara?    
Kad su Ceda i Djindjic bili u poseti crvenim beretkama, Ceda je svojim usranim besedama toliko iznervirao Zvekija(za neupucene, "ubica Djindjica" Zvezdan Jovanovic) da je ovaj izvukao ratnicki noz, oborio veselog Cedu na pistu, i spremao se da ga zakolje tu. Ali, na nesrecu nije, Legija mu je naredio da prestane s tim sranjem, da ne prlja ruke s kretenom i da se dovede u red.
Sto se tice Cede, neki od vas su mozda gledali legendarnu sednicu Skupstine, u kojoj je trbuhozborac Vojvoda Seki izvadio djacku knjizicu Cede i pred svima prisutnima ga nazvao ponavljacem. :evil:
Za ZLobu, veoma malo njih zna, da je kao mladi "coek" radio u Americi kao bankar. E sad, mozete malo neke stvari prokljuviti, da je Slobke americki spijun, i onog trenutka kad je poceo da filozofira i da se pravi pametan, Ameri poslase svoga slugu (OD NOS ZAVISI, OD NAS ZAVISNIKA :evil: ) da ga izruci Hagu.
Scenario oko nametanja agenata CIA i americkih spijuna zemljama komunisticke orijentacije je veoma dobro poznat (slucaj Norijega, Idi Amin, Pinoce...).
U nedavnoj poseti(sluzbenoj) Austriji, procitao sam zanimljiv clanak u Beckim novinama o misterioznom "Crvenom Habzburgu" za koji se ispostavilo da je bio nas "precednik" Tita.
I`m a self - improved evil baby.

Milosh

Quote from: "Demo(n)lisher"Sto se tice Cede, znate li za onu pricu da smo umalo mogli izgubiti jednog od najvecih srpskih politicara?    
Kad su Ceda i Djindjic bili u poseti crvenim beretkama, Ceda je svojim usranim besedama toliko iznervirao Zvekija(za neupucene, "ubica Djindjica" Zvezdan Jovanovic) da je ovaj izvukao ratnicki noz, oborio veselog Cedu na pistu, i spremao se da ga zakolje tu. Ali, na nesrecu nije, Legija mu je naredio da prestane s tim sranjem, da ne prlja ruke s kretenom i da se dovede u red.
Sto se tice Cede, neki od vas su mozda gledali legendarnu sednicu Skupstine, u kojoj je trbuhozborac Vojvoda Seki izvadio djacku knjizicu Cede i pred svima prisutnima ga nazvao ponavljacem. :evil:
Za ZLobu, veoma malo njih zna, da je kao mladi "coek" radio u Americi kao bankar. E sad, mozete malo neke stvari prokljuviti, da je Slobke americki spijun, i onog trenutka kad je poceo da filozofira i da se pravi pametan, Ameri poslase svoga slugu (OD NOS ZAVISI, OD NAS ZAVISNIKA :evil: ) da ga izruci Hagu.
Scenario oko nametanja agenata CIA i americkih spijuna zemljama komunisticke orijentacije je veoma dobro poznat (slucaj Norijega, Idi Amin, Pinoce...).
U nedavnoj poseti(sluzbenoj) Austriji, procitao sam zanimljiv clanak u Beckim novinama o misterioznom "Crvenom Habzburgu" za koji se ispostavilo da je bio nas "precednik" Tita.

Čuli smo te i prvi put, retardu.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Cornelius

Ej, Demolisheru, pa ti se informises iz "Kurira" starih tri godine! Predji na kvalitetniju literaturu.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Neverovatno je koliko mi je stranaca juče i danas reklo nešto u stilu "jadni vi, najebaste", a ja morao da im objašnjajem da je ovo isto ko 2003., čak malko naprednije....

Mica Milovanovic

Održavaš kontakte sa strancima?
Mica

Ghoul

Quote from: "Mica Milovanovic"Održavaš kontakte sa strancima?

čuj, 'održava'!

mićo, on RADI za njih!
https://ljudska_splacina.com/

Mica Milovanovic

Mica

Cornelius

Nemoj da se čudiš Mićo. Cela Srbija radi za strance, samo što mnogi ne znaju.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Ovaj... Ja sam, kao osvedočen neprijatelj Srbije i Srba smatrao da je jedan od najboljih načina borbe rad u međunarodnoj humanitarnoj organizaciji. Em se nudi pregršt mogućnosti da se Srbima naudi kroz apsurdno pogrešne procene potreba i ugroženosti i amaterski kreirane i sprovođene planove akcije, em me još debelo plaćaju. Upravo mi je izokola ponuđen posao (misija) u Norveškoj (i to na osnovu mog nemuštog poznavanja ruskog jezika) ali naravno da sam odbio - posao ovde valja dovršiti.

lilit

u norveskoj su teski vremenski uslovi, posebno u lilehajmeru (valjda se tako zove).

zakk

Quote from: "Ghoul"opa bato, nisam znao da je čeda lično apsio slobu!
evo, baš tako piše ova yasmina:
'A small and promising new party (LDP) passed the electoral threshold to enter Parliament. The leader of this party, a younger man who personally arrested Milosevic seven years ago...'

pa nije ni čudo ondak što je smršo i podočnjake nabacio, nije to mala stvar, lično apsiti čoveka konspirativno znanog kao 'the butcher of the balkans'!

mda, njena izveštavanja su u najmanju ruku čudna znaika
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

Quote from: "Demo(n)lisher"

Ja sam čuo da je prava istina da je Čeda tad njemu izbio nož, majstorski zveknuo Zvekija i da je bio spreman da mu salomi kičmu, Legija je viknuo ne (usporeno), a Đinđić rekao - Čedo pusti ga - što se ispostavilo kao greška.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Zvezdan

Ovaj izborni sistem je mnogo pošteniji nego u vreme vladavine Socijalista koji su glatko postizali većinu u Parlamentu sa manje glasova nego što su sada dobili Radikali.

Cornelius

Ako nastavimo ovako sa Čedom, završiće se kao Brus Lijevi filmovi. Zveki naoružan i desetak beretki, gadnih i opasnih, a Čeda ih sve polomi, ne vadeći pljugu iz usta. Legija drhće u ćošku, gledajući Čedu Malog Zmaja, a na pantalonoma mu se širi fleka (upišao se od straha). Zoran procedi samo - neka Čedo, pusti govna. Ajmo na jednu partiju flipera. I dok odlaze na konjima, čuje se muzika Enija Morikonea. Ovo je proverena varijanta, saznata iz Čedinog izbornog štaba.

Tex Murphy

A što se to Miloš naljutio?
Ovde svi nešto nervozni u posljednje vrijeme...
Genetski četnik

krema

Do vremena je, Harvi, sigurno, svi su ovih dana tanki na zivcima, izgleda... :(

ginger toxiqo 2 gafotas

...SNEŽANA BABIĆ/ SNEKI/SUPER SNEKI je svoje članstvo u LDP objasnila time što je u "energiji tih mladih ljudi prepoznala istu onu energiju koju ona sama već godinama iskazuje u svojim nastupima i svom stvaralaštvu"...
...wicked...kinda kinky..it' s trashy, I' m hooked...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kastor

Quote from: "Harvester"A što se to Miloš naljutio?

Preduhitrio me je, i ja htedoh nešto slično...  8)

Tex Murphy

Pa zar si i ti ljut???  :shock: Pa kakvo je to vrijeme tamo u Srbijici?
Genetski četnik

Kastor

Quote from: "Harvester"Pa kakvo je to vrijeme tamo u Srbijici?

Mestimično kišovito, meni odgovara ali bih radije gledao sneg. Daj neki vic i ne štedi na grudima.  :lol:

Джон Рейнольдс

Danas je malo padao grad.

#Τζούτσε