• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SKUPŠTINA U FEBRUARU !!

Started by varvarin, 30-01-2007, 11:04:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Važno obaveštenje:

Umesto predavanja o knjizi, u ponedeljak  05. februara održaće se

REDOVNA SKUPŠTINA  DRUŠTVA  LAZAR  KOMARČIĆ

Kompletan dnevni red biće objavljen, ali dve tačke koje će sigurno biti, su:
1. finansijski izveštaj za prošlu,  2006. godinu
2. najvažnije aktivnosti Društva u 2007. godini

sivka

Quote from: "varvarin"Važno obaveštenje:

Umesto predavanja o knjizi, u ponedeljak  05. februara održaće se

REDOVNA SKUPŠTINA  DRUŠTVA  LAZAR  KOMARČIĆ

Kompletan dnevni red biće objavljen, ali dve tačke koje će sigurno biti, su:
1. finansijski izveštaj za prošlu,  2006. godinu
2. najvažnije aktivnosti Društva u 2007. godini

Niko me nije obavestio da preko reda radim obracun za Klub_? Dobro je da imam ovih par dana....  :(
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Cornelius

Ne zaboravite na nas koji ne možemo da dodjemo u ponedeljak na Skupštinu. Skockajte nam kratak izveštaj o odlukama. Da znamo šta se dešva.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

varvarin

Za tebe mi je lako, najviše me brinu ovi drugi, što takođe neće moći da dođu...

Cornelius

Poteraj ih, Varvarine. Podmiti, slaži, obećaj, prevari... Članovi klubova su lenji, ali lakoverni.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

i potkupljivi.
obećaj besplatno pivo, grickalice i žene...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Jake Chambers

Quote from: "Boban"i potkupljivi.
obećaj besplatno pivo, grickalice i žene...

Hah. KOJE žene? Naše iz kluba?  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

lilit

istina je sta boban kaze. dobila sam puno zena i piva (ohne grickalice) kad sam jednom zalutala u LK.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

varvarin

E sad, ja sam dobio samo pivo...

sivka

Ja  mogu da dodjem ali da ostanem samo do 20h.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Cornelius

Drugovi borci, ajde okačite avnojevske odluke, da se i mi informišemo.

DušMan

Evo malo slika sa vecerasnjeg sastanka.

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Evo i malo krupnjaka, za one koji se pale na to.

Inace, postoji i amaterski video snimak prvih pola sata predavanja, pa ako nekoga bas zanima...

Mixitron M. Storm

Quote from: "Cornelius"Drugovi borci, ajde okačite avnojevske odluke, da se i mi informišemo.

Da parafraziram onog čiču sa kobajagrande,

"Мајке им га набијем, што сад није четерес трећа четврта, сви би били уза зид, дете им јебем"

Ukratko, streljanje pa vešanje.

А ја на слици к'о гробару испод лопате... Боте...

Boban

Da li je ono moj primerak Gradine oca li vam dečjeg, a?

DušMan

Jeste, ali posto nisi dosao, Pavle ga je vratio.

Cornelius

Nije to izgovor. Streljanje, pa vešanje. Za sve. I to po dva puta. Ajd sad svi na svoje radne zadatke.

taurus-jor

Konkretne odluke:

- Novi, vrlo debeli EMITOR (više od 100 strana) mora da se pojavi za Reviju francuskog stripa i Near Dark 2, što je otprilike za dve nedelje, te smo krenuli sa skupljanjem samodoprinosa. O detaljima ćete biti obavešteni u posebnom oglasu koji će objaviti predsednik Društva Vladimir Lazović. Kada se broj bude pojavio, EMITOR će izlaziti na dva ili tri meseca, na 60-tak strana, kako bi troškovi štampe bili manji a redovnost izlaženja veća.

- Došlo je do promene u programskom savetu. Umesto Dragane Stojiljković, članica ovog tela sada je Tamara Lujak, zaslužna za veliki broj kvalitetnih tribina u poslednjih godinu dana. Dragana Stojiljković je sama istupila iz programskog saveta i nominovala Tamaru, što je i prihvaćeno.

- Pri objavljivanju mesečnih aktivnosti Društva u Domu omladine, uz naslov tribine i imena učesnika OBAVEZNO će biti navođena kratka sadržina - teaser, što je svojevremeno bila praksa. Predsednik Društva će se starati o ovom detalju, koji bi namernicima trebalo da pruži koju informaciju više o onome što tribinski program Društva nudi. Međutim, svi koji budu želeli da sa sopstvenom tribinom učestvuju u programu pozvani su da prilože sopstveni teaser.

- Na sopstveni zahtev, Loengrin je postala osoba koja će telefonom kontaktirati čelanove u vezi svih akcija Društva. Loengrin je, takođe, ponudila pomoć oko skeniranja starih brojeva EMITOR-a.

- Na predlog predsednika, zbirka erotskih priča članova Društva biće ponuđena konkretnom izdavaču, umesto da bude štampana kao izdanje Društva.

- Društvo će nastaviti da konkuriše kod Skupštine Beograda, Ministarstva kulture i drugih sponzora za sredstva kojim će finansirati svoje aktivnosti. U prvom redu to su projekti tribinskog programa u Domu omladine, BEOKON-a, Festivala srpskog filma fantastike, EMITOR-a i književnih nagrada koje Društvo dodeljuje, a dobrodošli su i drugi projekti koje članovi predlože upravnom odboru Društva i koje on odobri.

- Članovi upravnog odbora sastajaće se svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu, pre održavanja redovne tribine.  

- Konstatovano je da treba izmeniti statut Društva, to jest uskladiti ga sa propisima koji su doneti ili su promenjeni nakon njegovog nastanka.

- Predstavljen je finansijski izveštaj za 2006. godinu.

- Zaključeno je da je 2006. godina bila najuspešnija u istoriji Društva.

- Način dovođenja više posetilaca i priliv novih snaga za učešće u radu Društva ostavljen je kao otvoren za predloge.

- Zaključeno je da tribine u Društvu treba više medijski promovisati.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

A kako ste zaključili da je 2006. bila najuspešnija u dosadašnjih 25 godina postojanja društva?

WARLOCK

Quote from: "Boban"Da li je ono moj primerak Gradine oca li vam dečjeg, a?
Ne brini nisam ga izguzvao niti pojeo tako da ce knjiga biti vracena citava :oops:  :cry:

Jake Chambers

Quote from: "Boban"A kako ste zaključili da je 2006. bila najuspešnija u dosadašnjih 25 godina postojanja društva?

Da... kako? Na osnovu dva Beokona?

varvarin

Pa da vidiš, dva Beokona u toku godinu dana uopšte nije malo, plus filmski festival uz svaki Beokon, plus to što smo  U POSLEDNJIH GODINU DANA MAKSIMALNO PRISUTNI U MEDIJIMA, kao nikad do sad (zaključno sa Politikinim Zabavnikom i Žikinom TV Šarenicom!!!)
Evo sinoć, došla novinarka sa radija Studio B, htela da napravi prilog o knjizi što je bila najavljena kao tema: dogovorili smo se da prikaz te knjige damo za Studio B ovih dana, posebno.
Iz Dvestadvojke imamo poziv - dođite kad god imate da kažete nešto zanimljivo...
Ali paradoksalno,to nam nije donelo strahovit priliv novih članova, da moramo motkom da ih rasterujemo...
Činjenica je da se u tom periodu pojavio vrlo mali broj EMITORA... To će, nadam se, da se promeni vrlo brzo.

Jor je odlično naveo sve što smo se dogovorili. U redovnom prilogu kod Nevidljivog Čoveka imaćete takođe izveštaj. Ja bih dodao (da podvučem bar nešto, kao predsednik):

1. Finansijski izveštaj za 2006. je na kraju usvojen jednoglasno.
(o načinu kako će ubuduće biti prezentiran, pričaćemo još).

2. Od aktivnosti za 2007., i dalje stoje kao najambicioznije novi  BEOKON i prateći filmski festival fantastike - za ovo dobijamo i najveća sredstva od grada.

3. Nešto ćemo svakako uraditi da privučemo još novih članova, za sada su date ideje.

4. Predsednik je oprezno izneo predlog... da polako počnemo da  se organizujemo i vučemo poteze... da za minimalno dve godine u budućnot, od danas... u Beogradu organizujemo EUROKON.
Predlog je saslušan u tišini. Razgovaraćemo.

Cornelius

Hvala za izvestaj. Deluje dobro sto se tice aktivnosti i ulaska u medije. Za povecanje broja clanova mozete da se pobrinete sada kada imate odredjenu aktivnost i ulaz u medije. Novi clanovi dodje kao biznis strana. Nemojte da cekate da buduci clanovi dodju i zakucaju na teska okovana vrata Doma omladine. Znaci, neophodno je pozvati ih i ponuditi im da postanu clanovi. Istaci sta oni time dobijaju. Uraditi to najmanje tri puta (teorija komunikacije i tehnike prodaje kazu da se poruka tacno shvata tek posle treceg saopstavanja). Sajt treba da se skocka, da se napise sta je bilo, sta ce biti i ponuditi ljudima clanstvo. Naravno, mora clanstvo da se necim konkretizuje, ako je preterano apstraktno, ljudi se ne vezu. Znaci, mozda neka simbolicna clanarina, priznanica, nekakva karta, internet newsletter svakog petka sa najavama ponedeljka...

Tex Murphy

Jore, da nisi ti gledao neke neobilježene video kasete lately?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Quote from: "varvarin"Pa da vidiš, dva Beokona u toku godinu dana uopšte nije malo...

Nije, ali sve zavisi kako se broje stvari... jednociften broj ljudi na većini sastanaka i još manje na godišnjoj skupštini, te nijedan Emitor ko zna od kada i tako...
Sem toga, prvi Beokon koji smo mi organizovali pre 20 godina imao je 30 gostiju iz drugih republika tadašnje države, od Makedonije do Slovenije, Bosanci, Zagrepčani, ljudi iz Osijeka, dvanaest redovnih Emitora i 5-6 članova kluba sa objavljenim romanom u toj godini... predavanja sa po 150 ljudi, promocija domaćih knjiga gde se stajalo na plafonu, višesatna gostovanja na televizijama... Ne želim da obezvredim postignute rezultate oko Beokona, ali treba biti malo realan ipak.
Klub je velikoj krizi i ako se ne pronađe novi modus postojanja, zanimljiv i primeren generacijama koje su sada najaktivnije, ne vidim mu nikakvu budućnost.

Jake Chambers

Quote from: "Boban"
Quote from: "varvarin"Pa da vidiš, dva Beokona u toku godinu dana uopšte nije malo...

Nije, ali sve zavisi kako se broje stvari... jednociften broj ljudi na većini sastanaka i još manje na godišnjoj skupštini, te nijedan Emitor ko zna od kada i tako...
Sem toga, prvi Beokon koji smo mi organizovali pre 20 godina imao je 30 gostiju iz drugih republika tadašnje države, od Makedonije do Slovenije, Bosanci, Zagrepčani, ljudi iz Osijeka, dvanaest redovnih Emitora i 5-6 članova kluba sa objavljenim romanom u toj godini... predavanja sa po 150 ljudi, promocija domaćih knjiga gde se stajalo na plafonu, višesatna gostovanja na televizijama... Ne želim da obezvredim postignute rezultate oko Beokona, ali treba biti malo realan ipak.
Klub je velikoj krizi i ako se ne pronađe novi modus postojanja, zanimljiv i primeren generacijama koje su sada najaktivnije, ne vidim mu nikakvu budućnost.

Hvala Bobane, ja nisam hteo da odgovorim jer sam ipak još zelen. Većinu tribina na Beokonu posetilo je koliko ljudi? 10? 20? Ne računajući nas koji smo svakako visili tamo? A festival filma neću u to da ubrajam, jer isti kao da je išao mimo ostatka svega i imao je svoju posebnu publiku.

Ghoul

i ja mislim da je potrebno jedno zrelije i samokritičnije sagledavanje uspeha i 'uspeha'.
ako su poslednja 2 beokona neki reper za sagledavanje stanja u klubu i u fandomu, rekao bih da perspektive uopšte ne izgledaju tako ružičasto.
pogledajte samo koliko značajnih žanrovskih ljudi ODAVDE, iz srbije (da ne kažem iz beograda) NIJE bilo na jubilarnoj KONVENCIJI, ni među učesnicima ni među posetiocima – a o onima iz okolnih državica da i ne govorim.
dakle, ko se to konvenirao na ovoj konvenciji? pretežno ljudi koji se i inače konveniraju.

čak i izdaleka, čak odavde, vidi se da vam posećenost redovnim programima (tribinama) jako opada, žikina šarenica ili nežikina šarenica, plovdiv ili neplovdiv.

ja ne znam kako je skrobonja uspevao da štancuje one hemitore usred ratova i sankcija, 1992-1995, ali je USPEVAO ono što danas, izgleda, nikako ne može.
pitajte čiču za savet.
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Potrebno je ono o čemu se već milion puta pričalo na raznim sastancima. Popularne teme tribina. Izbaciti ex catedra priču - setite se tribine o Superman Returns, jeste nas bilo malo, ali je bilo fenomenalno i zanimljivo. I... prodrti u medije. Klub je prilično hermetički zatvoren i to takođe treba promeniti. Kako privući nove ljude ako oni dođu i... gledaju ostale kako se druže? (znam, moraju i oni sami da priđu i kažu ćao ja sam taj i taj i tako to, ali i dalje je  članstvo prilično HERMETIČKI zatvoreno) Treba malo animirati nove članove, a ne stalno se vrteti u krug.

I Ghoulov savet je sasvim na mestu.

varvarin

Quote from: "Boban"
Sem toga, prvi Beokon koji smo mi organizovali pre 20 godina imao je 30 gostiju iz drugih republika tadašnje države, od Makedonije do Slovenije, Bosanci, Zagrepčani, ljudi iz Osijeka, dvanaest redovnih Emitora i 5-6 članova kluba sa objavljenim romanom u toj godini... predavanja sa po 150 ljudi, promocija domaćih knjiga gde se stajalo na plafonu...

Mislim da smo to pominjali više puta: Govoriš o državi koja je imala 6 republika i 20 miliona stanovnika, gde je bila najobičnija stvar sesti na voz i otići iz Beograda na Sferakon u Zagreb, i gde su članovi dolazili u klub LK... da diskutuju, da pišu, da grizu. I, bio je to period zrelog socijalizma. I Internet nije postojao...
U proteklih mesec-dva ovde je više puta doticana tema - zašto je nešto funkcionisalo osamdesetih godina dvadesetog veka, a ne funkcioniše danas. Ukratko, mislim da je bilo mnogo lakše okupiti 150 ljudi 1985. (želeli su to!!!), nego 50 ljudi danas. Zašto?
Pa potrošili smo mnogo prostora na to (izdvajam Fipin odgovor - zašto je tada SF bila mnogo više čitana). TADA- uspeh je bio okupiti 150 ljudi na promociji knjige. DANAS- nije lako okupiti ni 50 ljudi na promociji knjige, čak i ako im obećaš besplatno piće.

A ako reaguješ na tvrdnju "da je ovo najuspešnija godina kluba...", nije nam bila namera da kažemo da smo toliko bolji od predsedništva iz osamdesetih - već da kažemo: ako je nekad i promocija jedne knjige bila dovoljna za masovno okupljanje - sad nije dovoljan ni Beokon sa filmovima, kakvi su - da su, pićem i kvizom! A usput smo prisutni u novinama i na radiju (pa i TV), što se nekad nismo usudili ni da pretpostavimo...  ali džabe. Jedino je proslava 25 godina Kluba okupila poprilično impresivan broj ljudi.

Zanimljivo je da naša predavanja imaju prođu kod novinara, u Domu su vrlo zadovoljni... ali nema dovoljno posetilaca. Vrlo rado ću ustupiti mesto predsednika onom ko poveća posetu nedeljnih sastanaka - jer to je po meni ono pravo merilo... ali velikih ideja još nema.
I zato - ako reaguješ što smo napisali da je to bila najuspešnija godina,  hoćemo da kažemo:
- dve masovne priredbe za godinu dana
- Grad daje pare za deo toga što radimo
- bez problema stižemo do većine radio i TV stanica...
Sve prilično fantastično, iz vizure osamdesetih. A opet - sve manje je aktivista. Pored mene sede predstavnici te generacije koja je sad najaktivnija, kako kažeš. Pokušaćemo da smislimo nešto.
Ako članstvo želi da bude zabavljeno.
Ili će deo članstva reći - mogu da učestvujem, ali ne badava!
U mračnijim trenucima, pomislim da je Mišel Uelbek u pravu (hvala Ghoulu što mi je skrenuo pažnju na te knjige, postaviću poseban topik o MOGUĆNOSTI OSTRVA), i da stvari nezadrživo klize nizbrdo...

Cornelius

Mislim da nije bitno poredjenje danasnjih i bivsih uspeha. Bitno je nauciti iz gresaka i iz pogodaka, ici dalje i projektovati se u buducnost. Znaci, problem je clanstvo. Trebaju novi ljudi. Kako ih privuci? Sta izmeniti da bi se dotakli neki drugi ljubitelji NF, F i H? Zasto LK ima prolaz kod novinara, a ne zanima ljubitelje? Da li je greska samo u ljubiteljima, ili ima i sistemska greska, pa LK ne cini ono sto treba da privuce i zadrzi clanove? Znaci novi pristup.

Pristup sa pocetka LKa nije vise primeren, jer su se prilike skroz promenile. Predavanja, mozda ne zanimaju ljude. Mozda vise zele diskusije sa moderatorom i gostima, krace, usmerenije. Mozda je neophodno da se malo izadje iz postojeceg obrasca i da se napravi dan "otvorenih vrata" gde ce "strucnjaci" iz oblasti NF, F i H odgovarati na pitanja gostiju. Drugi deo ekipe ce ih peruzimati i uclanjivati, upisivati njihove mejlove i telefone... Ima milijardu tehnika. Upotrebite nesto.

lilit

I ako je ikako moguce bez preteranog pljuvanja kad fanovi stignu na npr. forum. :wink:
(Ne)srecom, ja se ne dam tako lako.

:lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Jake Chambers

Quote from: "lilit_depp"I ako je ikako moguce bez preteranog pljuvanja kad fanovi stignu na npr. forum. :wink:
(Ne)srecom, ja se ne dam tako lako.

:lol:

nenenene, sestro, pljuvanje je poseban aspekat inicijacije...

angel011

Predlog: osposobiti sajt LK. Napuniti ga atraktivnim sadržajem (šarene slikice, prikazi knjiga, filmova i stripova - ali obavezno kratki, linkovi ka trejlerima za filmove iz "naših žanrova" (znam da može svako zainteresovan da ih nađe, ali će da dolazi na sajt LK ako tu može sve da ih nađe na jednom mestu), poneka priča (i ona obavezno kratka, većinu mrzi da čitaju duge stvari, mislim da dužina i za priču i za prikaze ne bi trebalo da bude više od hiljadu slovnih mesta sa sve belinama), linkovi ka drugim domaćim sajtovima slične tematike, linkovi ka svim žanrovskim pričama domaćih autora koje mogu da se pročitaju na netu, atraktivni wallpaper-i... Sve tematski vezano što bi moglo da privuče raju, upakovano na jedno mesto. Veliki posao, znam). Naravno, bili bi tu i program društva, istorijat, obaveštenja i sl. I da se sve to redovno apdejtuje, tako da ljudi imaju motiv da dolaze opet i opet. Forum da i dalje služi više za interne dogovore nego za bilo šta drugo.

A ko hoće da upozna taj zanimljiv narod koji je napravio sajt, neka dođe u klub. Tako nekako da se formuliše.

I jednom kada se sajt učini tako atraktivnim, obaveštenje o postojanju tog i takvog sajta da ide gde god je to moguće.

Moguće da je sve ovo neko negde već predložio, ali ja za to ne znam, pa eto, predlažem ovde i sad.
We're all mad here.

WARLOCK

Jedina stvar sto me interesuje:
Postoji li spisak clanova kluba L.K? da li ste nekada napravili clanske karte?
Predlazem da imate citav spisak emailova clanovima i ljudima koji su zainteresovani da dolaze u klub,radi predavanja,razmenjivanja,upoznavanja itd. da svi budu redovno obavesteni za program..

Jake Chambers

:lol:  :lol:  :lol:  Pa svaki član ima člansku kartu. JA imam recimo.

angel011

We're all mad here.

WARLOCK

Sramota ja je nisam dobio :cry:  :cry:  :cry: bruka!

WARLOCK

znaci cujem da i drugi nemaju a ucestvavali na predavanjima..
Ajd recite nam ima li neko ko nema? :cry:  :cry:  :cry:

angel011

Traži od Zelića, ja sam svoju kartu dobila od njega (ili ih sada daje neko drugi?).
We're all mad here.

Jake Chambers

pa da bi imao člansku kartu moraš da se UČLANIŠ. Učestvovanje na tribinama ne podrazumeva da moraš biti član valjda.

WARLOCK

vec sam odavno registrovan ali nisam dobio clansku kartu valda je nestalo :cry:

Cornelius

Quote from: "Đejk Ćejmbrs"pa da bi imao člansku kartu moraš da se UČLANIŠ. Učestvovanje na tribinama ne podrazumeva da moraš biti član valjda.

Podrazumeva se. Ali, na tribinama se vrbuju clanovi, upisuju u klub, daje im se priznanica za naplacenu clanarinu, stvara im se identitet clana (LK dzedaj)... Mozda deluje povrsno, ali to su takodje vazni elementi pored programa. Ljudi moraju da imaju utisak pripadanja.

Jake Chambers

Ja sam tu temu već načeo gore. Neću da imenujem ljude, ali novi članovi imaju utisak (a ja ga kao "stari" - a kažem stari SAMO jer sam uspeo da se zbližim s društvom to mogu da potvrdim) da su ljudi u klubu zatvoreni u svoju malu grupicu. I jesu. Članarina se svakako još ne naplaćuje, kad kaže neko hoće da se učlani odmahuje se rukom u fazonu, ma nije potrebno...

Mixitron M. Storm

Pa znaš šta, stvarno ne verujem da neko od nas ima nameru da nekog novopridošlog vuče za ruku. "Dođi da te animiram.", cvrc.

Ako ćemo već o vedrim budućim planovima (a ne o tmurnoj sadašnjosti), mislim da je mnogo veći problem sam program kluba. Ne treba nama ni eks katedra ni kružno sedenje na podu sa pratećim socijalnim igrama, nego nešto za MASE.

Priča o ezoteričnoj knjizi koja je juče izašla iz štampe, ili priča o filmu uz prateći osvrt na lik i delo 40 drugih režisera koji su sa svojih 450 filmova uticali na ovaj sigurno neće privući mladu krv kojoj je motiv dolaska da se zeza u krugu drugih ljubitelja, a ne da sluša teoriju filmske umetnosti, ili već šta je na tapetu.

Evo, bez mnogo muke - koja predavanja dovuku najviše ljudi? Što nema još takvih? Gde je reklama za sledeće predavanje i 'dođite nam opet!' na kraju posećenog predavanja?

Taj 'bleeding edge' pristup će privući onoliko ljudi koliko privuče. Njih 10. Mora se malo u komercijalu i široke narodne mase. Treba nam pet predavanja o dosadnom Tolkinu godišnje. Treba nam repriza uspelih predavanja. Treba nam onaj pominjani i nikad realizovani ciklus priče o klasicima filma i literature. A kad se dovuku ljudi, lako je s vremena na vreme rebnuti neki 'napredni' termin. Ili to sve može da migrira u Emitor, koji će samo uz nebesku intervenciju (ili prelazak na PDF) prevazići okvire tih(nas) ludaka koji bi došli na opskurnija predavanja.

A ako ništa od toga ne uspe - pa dobro. Danas je fora svući film sa neta i pogledati ga u kući, i čitati Harija Potera, i koga briga šta se dešava tu negde blizu. Onda ćemo preći u klub ljubitelja kluba ljubitelja fantastike "L.K.", i životariti. Ako se pre toga međuljudski odnosi u klubu ne doteraju do tačke da je svako okupljanje lišeno smisla.

Jake Chambers

Ja rekoh, ne treba nikoga vući za rukav, ali ako se NEKO ne osmehne bar novom članu, nego se svi okupimo u svoje grupe i grupice za stolovima... ne možeš ništa ni da očekuješ.

Mixitron M. Storm

Te grupe i grupice nisu problem novajlija, koji ionako neće odmah u kafanu ako nekog iz kluba lično ne znaju, nego problem samog kluba (tj njegovog preživelog dela, ili da kažem još neodumrlog, neoteranog ili neodustalog), za koji mi se nekako čini da entuzijastički razmišlja o tome kako je "divan pogled odavde" if ju keč maj drift...

angel011

Kviz bi takođe mogao da privuče mase, ukoliko bi pitanja bila takva da gomila ljudi može na njih da odgovori (znači, ništa što je videlo ukupno deset ljudi, nego svima poznate knjige, svima poznati filmski hitovi, stripovi, kompjuterske igre...). Takav kviz bi mogao da uzme jedan termin mesečno, pobednici idu dalje, finale jednom godišnje... I već postojeće hodajuće enciklopedije iz kluba se suzdržavaju od takmičenja.
We're all mad here.

Mixitron M. Storm

Takva trebaju da su i predavanja... ili bar pola njih.

angel011

Književna radionica bi možda mogla ovako: objavi se na sajtu Lk (jednom kad proradi), kao i na svim forumima koji se bave našim temama, tema, ili obavezno parče dijaloga, ili već nešto slično. I pozovu se svi zainteresovani da napišu kratku priču na zadato, donesu napisano na radionicu, pročitaju napisano, i onda se o tome razgovara. Svakog meseca se zada nešto novo. Sakupi se najbolje od ponuđenog i od toga napravi, jednom godišnje, Emitorov specijal.
We're all mad here.