• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SKUPŠTINA U FEBRUARU !!

Started by varvarin, 30-01-2007, 11:04:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Loengrin, tema ti je odlična!
Ja već otpisao Asimova...
Kad smo već kod toga - ko od mlađih kolega danas čita ovo, valjalo bi da se javi! Imamo neke predloge za njega!!

mac

Quote from: "Loengrin"Imam večito pitanje, da li je tehnologija koja je nastala zahvaljujući genijalnosti manjine, odvukla ostatak čovečanstva na potpuno drugi evolutivni pravac, možda čak i nazadovanje i da li je moguće da nam ta ista tehnologija pomogne da se fizički i psihički razvijemo, ali bez petljanja genetike i cyber kozmetike. Da li bi priča o tome mogla ikog da privuče?  :roll:

Evo na prvu loptu prisećam se da su Lem i braća Strugacki nešto malo dumala na tu temu, tako da verovatno može da se skupi dovoljan broj različitih kvalitetnih mišljenja da bi se pokrenula kvalitetna rasprava.

Jake Chambers

Quote from: "varvarin"Moram još malo da budem dosadan, ali...
Ima li zainteresovanih da uzmu učešće u predavanjima?
Ima li neko sa idejama za predavanja o filmu - stripu ??
Ajde, ima vremena, planiramo ovaj napad na naivne ljubitelje fantastike tek u aprilu i maju!

ja rekoh već gore - King, Hari Poter, i kad smo kod stripa, ja mogu o Marvelovim X-naslovima (uh, tu bi bilo dobro ubaciti Mehu i Milana :D:D:D)...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Meho Krljic

Tu bi ispala gadna tuča među nama trojicom... A javlja mi se da bih ja izvukao deblji kraj.. Džaba mi karate protiv dva razularena X-fana...

Loengrin

Quote from: "mac"Evo na prvu loptu prisećam se da su Lem i braća Strugacki nešto malo dumala na tu temu, tako da verovatno može da se skupi dovoljan broj različitih kvalitetnih mišljenja da bi se pokrenula kvalitetna rasprava.

Ha! Strugacki! Pa ja sam upravo u reiščitavanju izdanja kupljenih 1989. jer mi je dosta toga izvetrelo za ovih 17 godina  :roll:  ali mi je sad još draže što sam se prihvatila istog.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Cornelius

Quote from: "varvarin"Ima li neko sa idejama za predavanja o filmu - stripu ??

U vezi stripa, najbolje da se obratimo Vladi Vesoviću. Pored toga što je jedan od osnivača LK-a, Vlada je hodajuća enciklopedija stripa. Znači, može da posavetuje, da pomogne, da organizuje... Što je najvažnije, Vlada je dobar čovek, pa je saradnja sa njim vrlo razumna.

Potom, predložio bih da Geto govori o fantastičnoj i naučnofantastičnoj ilustraciji. Pored visokog majstorstva u radu, Geto je i odličan znalac. Što je najvažnije, on o tome ume i lepo da govori (što nije dato svima).

Možemo da pitamo Darka Macana, majstora scenarija, ako hoće, kad bude u Beogradu, da govori u LK-u o SF i F stripu.

Zoran Penevski je solidan scenarista, poznavalac i pametan čovek. Mogao bi da se i on pozove.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

mac

Quote from: "Loengrin"Ha! Strugacki! Pa ja sam upravo u reiščitavanju izdanja kupljenih 1989. jer mi je dosta toga izvetrelo za ovih 17 godina  :roll:  ali mi je sad još draže što sam se prihvatila istog.

U onom "Talasi smiruju vetar" imaš kao mali esej onog živahnog naučnika, dal se beše Blomberg zvao, stalno se svađao sa Sikorskim, u kojem se objašnjava da se društvo deli na dva dela, nejednaka po veličini, te da je manja grupa zapravo evolutivni proizvod velike grupe (moguće da sam se sada izlupao, davno je bilo kad sam čitao). A kod Lema imaš onu sivu materiju iz Nepobedivog, koja je eto i princa Čarlsa zabrinula (ovo sam saznao sa TV-a, možda je izmišljotina).

Loengrin

Quote from: "mac"U onom "Talasi smiruju vetar" imaš kao mali esej onog živahnog naučnika, dal se beše Blomberg zvao, stalno se svađao sa Sikorskim, u kojem se objašnjava da se društvo deli na dva dela, nejednaka po veličini, te da je manja grupa zapravo evolutivni proizvod velike grupe (moguće da sam se sada izlupao, davno je bilo kad sam čitao). A kod Lema imaš onu sivu materiju iz Nepobedivog, koja je eto i princa Čarlsa zabrinula (ovo sam saznao sa TV-a, možda je izmišljotina).
Vidiš potpuno mi je izvetrelo, super, hvala! Talasi su sledeći!
Lem će da sačeka, jer sam za sad nepristojno počela već četiri knjige i lupam se po prstima jer nemam vremena ni za jednu.

Nameravam malo da probunarim o temi čovekovog napretka u SFu. Javljam ako nađem šta.  :)
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zakk

jel moguće da jedino Miloš izgleda normalno?
a joca ovde jako liči na drf-a :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Ko je na desnoj strani? Vas ostale znam  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mixitron M. Storm

Ghoul

Quote from: "zakk"jel moguće da jedino Miloš izgleda normalno?

vala, ako je miloš najnormalniji od vas, to je onda uber-scary!
pogledajte samo taj mračni pogled, tu psihotičnu izmeštenost iz socijalne situacije, taj lažni privid smirenosti zategnute do pucanja, taj oblačić misli koje mu se roje nad glavom, usmerene ka groznom sakaćenju još neizumljenim instrumentima...
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

Quotepogledajte samo taj mračni pogled, tu psihotičnu izmeštenost iz socijalne situacije, taj lažni privid smirenosti zategnute do pucanja, taj oblačić misli koje mu se roje nad glavom, usmerene ka groznom sakaćenju još neizumljenim instrumentima...

Hm, meni više liči na nekoga ko je gladan i čežnjivo razmišlja o velikom hamburgeru u Meku.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mixitron M. Storm

Gul je u pravu.
Delovao je kao da bi rado nekog propustio kroz flajš mašinu.

angel011

We're all mad here.

Mixitron M. Storm

Ja sam ga živcirao insistiranjem na elektroskom Emitoru, ali je već došao tako raspoložen pa nisa(/m(o))  neposredno odgovor(a)n/i :evil:

Loengrin

Quote from: "Mixitron M. Storm"Ja sam ga živcirao insistiranjem na elektroskom Emitoru, ali je već došao tako raspoložen pa nisa(/m(o))  neposredno odgovor(a)n/i :evil:
Da baš si bio u 'no pasaran' modu  :lol:

Zabavilo me je kad je postavljeno pitanje kad/kako/koliko da se štampa Emitor, u iščekivanju konstruktivnog odgovora/ideje, a Mixi ni pet ni šest - Ja sam za elektronsko izdanje i kvit!  :evil:

Nisam ja protiv elektronskog izdanja, ali ako Emitor ostane samo na tome, bolje bi opstao u formi sajta, a sajt već imamo, hm, nemamo li?  :roll:   :x

Mixitron M. Storm

Ne u formi sajta. Ako je elektronski, onda je pdf, i kažeš, e, OVO je taj broj, i gotovo. Nećemo valjda da pravimo blog od emitora?

Loengrin

Quote from: "Mixitron M. Storm"Ne u formi sajta. Ako je elektronski, onda je pdf, i kažeš, e, OVO je taj broj, i gotovo. Nećemo valjda da pravimo blog od emitora?
Onda smo kao kiosk!
-Kolko ti je Emitor gazda?
-Niš!
-Super daj jedan, vidimo se za dva meseca!

Uz štampano izdanje (ako bude izlazilo na dva meseca) treba staviti i program za taj i naredni mesec (uz link, mejli ili telefon zbog provere).
Pisano izdanje bi na svakoj drugoj trećoj strani trebalo da posedujue nešto što bi potencijalnog člana navelo da se pojavljuje u klubu. Elektronsko izdanje (kao jedino) imalo bi gomilu linkova što bi čitaoca vuklo da surfuje ili forumiše, a ne da se pojavi uživo.

Nyarlathotep

Jebiga, odavno se ne pojavljujem redovno u klubu, ali bih da prokomentarisem da Emitoru do sada nista nije falilo, sem da redovno izlazi. Sve ostalo je za svaku pohvalu. Sad, sta ce biti: "stampani lii elektrnoski oblik?", mislim da nije toliko bitno... samo da ga ima, barem onakav kakav je bio. Mada, ne bi bilo lose mozda kaciti na sajt prethodni broj u elektrnoskoj formi, cim izadje novi stampani.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

angel011

QuotePisano izdanje bi na svakoj drugoj trećoj strani trebalo da posedujue nešto što bi potencijalnog člana navelo da se pojavljuje u klubu. Elektronsko izdanje (kao jedino) imalo bi gomilu linkova što bi čitaoca vuklo da surfuje ili forumiše, a ne da se pojavi uživo.

Zbog čega i elektronsko izdanje ne bi moglo da ima nešto na svakoj drugoj ili trećoj strani što bi potencijalnog člana navelo da se pojavljuje u klubu?
We're all mad here.

mac

Elektronsko izdanje daje brzinu, a štampano daje gušt (i pare izdavaču). Zato elektronsko treba da ima razne sitne aktuelnosti, priče članova kluba, a i moglo bi češće da se objavljuje od štampanog. I treba da bude organizovano po sistemu pretplate, tj. dobiju ga poštom oni koji su pretplaćeni na njega, a stariji brojevi da budu slobodni za svlačenje sa servera.

Štampano izdanje treba da ima više priča stranih pisaca (za koje je potrebna dozvola za objavljivanje), eseja, i svega ostalog što zapravo izdavač treba da plati da bi bilo objavljeno. I može da izlazi po čarter režimu, kad se skupi dovoljno materijala onda se odštampa. Štampano izdanje može da ima i svoju elektronsku varijantu, ali onda ona ne bi bila slobodna za skidanje sa servera.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Loengrin"pojavljuje u klubu. Elektronsko izdanje (kao jedino) imalo bi gomilu linkova što bi čitaoca vuklo da surfuje ili forumiše, a ne da se pojavi uživo.

Uopšte ne vidim zašto bi imalo išta sem linka na LK sajt...
Konceptualno u elektronu ne bih ništa menjao u odnosu na štampani oblik (normalno, sve evolucije kroz koje bi prošao štampani po tom pitanju važe i za pdf), jedino nam je obim broja "at whim".

Mi ionako u klub nećemo dovući one kojima odgovara da se kriju iza monitora. cilj su nam fanovi koji vole i živu reč i društvo.

Mixitron M. Storm

Quote from: "mac"Elektronsko izdanje daje brzinu, a štampano daje gušt (i pare izdavaču).

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :x  :x  :x  :x  :x
:roll:

Mislim da su pare kojih ne da nema nego... osnovni razlog zbog koga je i krenula priča šta sa Emitorom..

Loengrin

Quote from: "angel011"
QuotePisano izdanje bi na svakoj drugoj trećoj strani trebalo da posedujue nešto što bi potencijalnog člana navelo da se pojavljuje u klubu. Elektronsko izdanje (kao jedino) imalo bi gomilu linkova što bi čitaoca vuklo da surfuje ili forumiše, a ne da se pojavi uživo.

Zbog čega i elektronsko izdanje ne bi moglo da ima nešto na svakoj drugoj ili trećoj strani što bi potencijalnog člana navelo da se pojavljuje u klubu?
Nisam rekla da elektronsko ne treba da ima isto, ali vidiš, hmm, nisam rekla ni da treba  :roll:  thanks.

Sa elektronskom verzijom ne možeš da 'govoriš tiho i nosiš Emitor sa sobom'.  :wink:

Jake Chambers

To sam ja rekao još na početku diskusije. Jebeš -zin koji je samo elektronski. Ali večeras su mi neki svakako potvrdili da ne čitaju šta se ovde piše već palamudaju po svom...

zakk

a da svi malo prebistrite značenje reči fanzin? ovde ima zahteva koje nijedan domaći časopis ne ispunjava...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mixitron M. Storm

Oba izvolite pojasniti šta mislite i na koga tačno mislite.

Jake Chambers

Quote from: "Mixitron M. Storm"Oba izvolite pojasniti šta mislite i na koga tačno mislite.

Na tebe naravno ne mislim, NISI bio tamo sinoć, zar ne? :P
A na koga zakk misli... ne znam.

Mixitron M. Storm

Naravno da ne misliš na MENE, pitam na KOGA misliš...

Jake Chambers

Neka, čisto da vidim hoće li se prepoznati.  :lol: (ali ako je verovati sopstvenim mu rečima, neće).

zakk

ja neću da lažem, stoga neću ništa ni reći. 8)

Jake Chambers

taurus-jor

Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Jake Chambers

Ko je beše ono za ovu temu rekao.... parafraziram: "Ja to ne čitam"? :P

taurus-jor

Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com