• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GLASANJE ZA EMITOR v. 2.0

Started by Mixitron M. Storm, 06-02-2007, 19:57:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Šta s Emitorom?

Isključivo štampan, pa nek' izlazi kad može.
6 (15.4%)
Elektronski, nije 'časopis' ali će ga bar biti redovno.
2 (5.1%)
2-3 štampane kompilacije godišnje i elektronskih brojeva koliko može.
6 (15.4%)
Štampan + elektronski koji kasni mesec-dva za štampanim.
17 (43.6%)
Paralelno štampan i elektronski.
7 (17.9%)
Neka se ugasi.
1 (2.6%)

Total Members Voted: 39

Voting closed: 06-02-2007, 19:57:08

Loengrin

Dobrovoljni prilog dadoh još pre Novaka.
Nešto Zakk šuška o dobrim vestima na drugom topiku, ako toga bude valjda će moći da se izbaci koji broj na vreme (u budućnosti).
Pu-pu!
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Cornelius

Quote from: "Mixitron M. Storm"Od svega toga do /podaljeg/ daljnjeg nema ništa. Sve je to lepo, koncepti, zamisli, blablabla ružičaste naočari, a kad dođe deo sa realizacijom, već n-ti put, 1-2 stvora koja su se setila da krenu s mrtve tačke nailaze na sleganje ramenima, nemanje pojma, novca, odgovornosti, obaveštenosti, ovlaštenja... i sve u svemu, kofa je bušna.

Ako zaista niko od članova LKa ne želi Emitor, čemu onda sve ove rasprave. Nema Emitora i gotovo. Medjutim, ako je samo pitanje ko će da preuzme na sebe rad, onda se dogovorite, umesto da pokrećemo topik na topik o impotenciji LKa da skocka Emitor.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Loengrin

Naravno da hoćemo Emitor!
Mene zanima kada će ona obećavana mesečna (sad već kvartalna) skupština. Hajd da se dogovorimo da bude obavezno nakon radionice. O nekim stvarima definitivno treba raspravljati i odlučiti uživo (ne pričam samo o Emitoru).

A ti bi Corneliuše baš mogao i da dođeš u klub da te vidi svet.  :idea:
(kakav sam baksuz doći ćeš u predstojeći ponedeljk, kad ja nisam tu)
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Cornelius

Neću doći u ovaj, a ni u naredni ponedeljak, jer daleko stanujem, pa mi nije zgodno.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

taurus-jor

Dobio si poentu mog sinochnog pitanja, Corneliuse.

Sa jedne strane, na Internetu, mnogo pisanja, mnogo predloga, mnogo brige. Sa druge strane, na Skupstini Drustva i na pripremnim sastancima - ne vidjam vise od 15 ljudi. A bas tamo se stvari menjaju, na terenu, gde se vide konkretni problemi i gde se ti konkretni problemi daju sagledati u svim svojim pojedinostima.

Dosta je teoretisanja i pretpostavljanja ovde, a malo je ruku tamo gde su neophodne. Ne sumnjam u dobronamernost napisanog, dosta je tu pametno izrecenog, ali energija koja je utrosena u pisanje ovih postova bolje bi se iskoristila na terenu.

Tamo stvari ukratko stoje ovako:

1) Neizmerno vise od preispitivanja koncepcije, potreban nam je rezervni prelamac, kad Zakk, koji radi k'o konj, zapadne u guzvu a prpa mu da kaze. Super je sto mu se pridruzio Armagedda, ali potrebno je, ocigledno, jos ljudi. Nije problem napraviti broj. Postprodukcija jeste problem.

2) Loengrin i ja trenutno pokusavamo da rasprodamo poslednje brojeve Emitora, kako bi se obezbedila kinta za stampanje novog i buduchih brojeva. Posto imam dovoljno guzve sa gostovanjima Festivala fantastike po Srbiji, i posto Loengrin, bez obzira na svoju pozrtvovanost, nije zaduzena za marketing Emitora, potrebna nam je osoba koja ce to da radi.  

4) Potreban je napaljen i slozan tim ljudi koji ce praviti Emitor - sa jasno raspodeljenim duznostima i ovlascenjima unutar same redakcije. Znaci: clanovi redakcije + funkcija svakog clana. Takve stvari su se makar nominalno znale, sve sa zamenicima, u periodu od 2003. do 2005. godine. Zamenici su postojali da jedan covek ne bi poginuo od posla.

5) Potrebni su donatori da bi ovaj, vrlo debeli broj, konacno izasao, i kako ljudima koji su se zaista upregnuli da ga naprave ne bi presusio i poslednji tracak entuzijazma.

Ne znam sta znaci "stanovati daleko", i tvrdim da u slucaju iskrene ljubavi daljina nije prepreka. Zato, kao nekadasnji urednik Emitora i sadasnji clan uprave moram da pitam: kakvu konkretniju pomoc od tebe, Corneliuse, mozemo da dobijemo?

A sastanak Upravnog odbora, to jest Predsednistva drustva, jeste u ponedeljak, posle tribine. Svi clanovi tog tela ce i posebno biti obavesteni telefonom.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Cornelius

Quote from: "taurus-jor"Ne znam sta znaci "stanovati daleko", i tvrdim da u slucaju iskrene ljubavi daljina nije prepreka. Zato, kao nekadasnji urednik Emitora i sadasnji clan uprave moram da pitam: kakvu konkretniju pomoc od tebe, Corneliuse, mozemo da dobijemo?

"Stanovati daleko" znači da stanujem pored Pariza u Francuskoj. I pored sve ljubavi, ova daljina je prepreka. Drugačije je bilo dok sam živeo u Beogradu, kada sam sa Bobanom osnovao Društvo "Lazar Komarčić" i bio njegov prvi sekretar. Što se tiče pomoći, ti vidi šta bih ja mogao da pomognem, pa mi reci.

lilit

Quote from: "taurus-jor"

5) Potrebni su donatori da bi ovaj, vrlo debeli broj, konacno izasao, i kako ljudima koji su se zaista upregnuli da ga naprave ne bi presusio i poslednji tracak entuzijazma.

Verovatno pogresno, ali ja sam nekako verovala da se novac za stampanje "debelog" broja Emitora dosad skupio.
Moze li malo konkretnije, koja je to cifra koja nedostaje?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

Tauruse jore, pocrtaj samo koji su sve kadrovi potrebi da bi Emitor funkcionisao... koliko vidim, ovako odokativno iz tvog spiska, radi se o bar 4-5 pomoćnih ljudi, dakle, ne računajući uredništvo i saradnike. To je mnogo ljudi, mnogo vremena i mnogo para. Nije realno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

marlowe

Ne znam da li je cilj da se dodje do kupaca koji ne znaju za Emitor, ali ako jeste predlozio bih da se na nekoliko jakih foruma gde obitava masa slicnih interesovanja stavi obavestenje kada izadje novi broj i nacin da se do njega dodje.
Padaju mi na pamet Popbox, EmulationGalaxy, Tolkin.co.yu...
Takodje, mislim da bi bilo dobro povezati se sa klubovima slicnih interesovanja i da se emitor moze tamo kupiti. Klub obozavalaca stripa iz NS, Dragon i druge prodavnice RPG-a, PhotonTide i ta ekipa, itd. Ako je ovo vec slucaj izvinjavam se. Mislim da bi bilo dobro i doci do knjizara na tehnickim i matematickim fakultetima, ili makar do njihovih studentskih organizacija.
Zakk, u utorak sam u Bgd pa bih dao svoj dobrovoljni ako dolazis na promociju.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Mixitron M. Storm

Nije cilj doći do kupaca jer Emitor nije stvar stvorena radi profita, nego radi čuvenja.

Pdf bi sve to lepo rešio jer bi svako na planeti imao pristup Emitoru, godišnje hostovanje bi izašlo k'o deo kinte za štampanje, a ljudi koji dobrovoljno prilože koju šušku će biti pošteđeni onog 'gde su moje pare?' kad gotov broj po stoti mesec zaredom ne izađe.
(A i prelamanje bi bilo teško do bola )

Loengrin

Quote from: "taurus-jor"Dobio si poentu mog sinochnog pitanja, Corneliuse.

Sa jedne strane, na Internetu, mnogo pisanja, mnogo predloga, mnogo brige. Sa druge strane, na Skupstini Drustva i na pripremnim sastancima - ne vidjam vise od 15 ljudi. A bas tamo se stvari menjaju, na terenu, gde se vide konkretni problemi i gde se ti konkretni problemi daju sagledati u svim svojim pojedinostima.

Dosta je teoretisanja i pretpostavljanja ovde, a malo je ruku tamo gde su neophodne. Ne sumnjam u dobronamernost napisanog, dosta je tu pametno izrecenog, ali energija koja je utrosena u pisanje ovih postova bolje bi se iskoristila na terenu.

Tamo stvari ukratko stoje ovako:

1) Neizmerno vise od preispitivanja koncepcije, potreban nam je rezervni prelamac, kad Zakk, koji radi k'o konj, zapadne u guzvu a prpa mu da kaze. Super je sto mu se pridruzio Armagedda, ali potrebno je, ocigledno, jos ljudi. Nije problem napraviti broj. Postprodukcija jeste problem.
Evo ja se prijavljujem kao rezerva, ali i meni i Armageddi je potreban kvalitetan uvod u posao (iz nekih par puta) i posle verujem da ćemo se uhodati k'o matori. Za sad nek bar jedno od nas dvoje sedne s Zakkom i nek probistri proceduru i tehniku.

2) Loengrin i ja trenutno pokusavamo da rasprodamo poslednje brojeve Emitora, kako bi se obezbedila kinta za stampanje novog i buduchih brojeva. Posto imam dovoljno guzve sa gostovanjima Festivala fantastike po Srbiji, i posto Loengrin, bez obzira na svoju pozrtvovanost, nije zaduzena za marketing Emitora, potrebna nam je osoba koja ce to da radi.
Slažem se, hmm, trebaju nam ljudi koji bi znali kako da nas oglase po kojekakvim forumima i masovnije posećenim sajtovima.

Takođe treba osmisliti jedinstven dizajn koji će se provlačiti kroz Emitor, sajt (koji bi Legolas i ja trebalo da redizajniramo) i raznie oglase na i van interneta.

Emitoru osim pripreme treba jednom za svagda osmišljen grafički stil i preglednost. Ljudi, pa on je svaki put drugačiji i ponekad nepregledan (Zakče ovo nije usmereno ka tebi).

Ko želi nešto da mi poruči u toku vikenda nek ne piše po forumu nego nek javi Jovanu a on će me već naći i reći mi.

Ovom prilikom molim sve zainteresovane za projekat Narativne radionice neka dođu sad u ponedeljak, jer ću pokušati da predstavim i objasnim ideju pripovedanja uživo i svakako potražiti savet od prisutnih.

Corneliuse, sorry, ja sam ukapirala da si ti tu iza ćoška  :cry:

Mica Milovanovic

QuoteSlažem se, hmm, trebaju nam ljudi koji bi znali kako da nas oglase po kojekakvim forumima i masovnije posećenim sajtovima.

Je l' mogu da predložim Bobana za PR-a?
Mica

Loengrin

Quote from: "Mica Milovanovic"
QuoteSlažem se, hmm, trebaju nam ljudi koji bi znali kako da nas oglase po kojekakvim forumima i masovnije posećenim sajtovima.

Je l' mogu da predložim Bobana za PR-a?
Ako će da nosi mini suknju  :evil:

A sad ozbiljno. Ko god to bio, kako god se zvao, nek se sam izjasni da hoće, nek dođe u ponedeljak sa spiskom predloženih sajtova (ili neka ga istakne bar ovde, da znamo o čemu pričamo), nek zahteva određenu formu i sadržaj oglasa ili već onog što treba turiti na neki sajt, mada za početak ne bih ništa komplikovala sa dizajnom (to lako može naknadno da se ispravi).

Zašto spisak, pa zato da se ne bismo sudarali ako neko dobije priliku da nas proturi i negde drugde (nee zato da bi se videlo ko je veći PR).

Boban

ma dajte ljudi, ne zanosite se, ozbiljne izdavačke kuće koje nude platu po 500 evra ne mogu da nađu takav kadar, a vi ćete to da rešite za Emitor; naravno, ne mislim na padobrance koji će ponekad da odrade ponešto, ali trajnija rešenja jednostavno nisu realna u današnjem vremenu i u današnjoj ponudi ljudstva.

Cornelius

Ako zamislimo da je materijal vec u kompjuteru, koliko je osoba iz LKa neophodno da se nastampa, poveze i u Dom omladine donese 50 Emitora?

Boban

bar jedna više nego što trenutno postoji na raspolaganju.

R.U.R.

Pa koliko para se dosad skupilo i koliko još treba?

Armagedda

Quote from: "Loengrin"
Evo ja se prijavljujem kao rezerva, ali i meni i Armageddi je potreban kvalitetan uvod u posao (iz nekih par puta) i posle verujem da ćemo se uhodati k'o matori. Za sad nek bar jedno od nas dvoje sedne s Zakkom i nek probistri proceduru i tehniku.

Odlična ideja. Ali nemaš pojma koliko je to komplikovano. Ni sam ne znam zašto. Nedeljama čekam na program. Hajde da pređemo sa priče na konkretno rešavanje problema: ko ima InDesign i da li može da mi donese sad u ovaj ponedeljak? A da bismo skratili posao, sam ću da se bakćem sa programom, pozovem zakka ako prigusti, i posle tebe, Loengrin, obrazujem ako budeš još uvek bila zainteresovana.
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

Mixitron M. Storm

Udaram Re: na ovo čisto da izađe na vrh, a ljudima predlažem da obnove prve dve strane rasprave ove teme pa da se vidi gde smo sad a gde smo ovde.

To što u pola dva drkam po ZS gledajući šta ću s Emitorom valjda govori da mi je stalo do tog jebenog lista papira...

sivka

Quote from: "Mixitron M. Storm"Udaram Re: na ovo čisto da izađe na vrh, a ljudima predlažem da obnove prve dve strane rasprave ove teme pa da se vidi gde smo sad a gde smo ovde.

To što u pola dva drkam po ZS gledajući šta ću s Emitorom valjda govori da mi je stalo do tog jebenog lista papira...

Nije problem u novcu, problem je u pripremi Emitora. Samo vi spremite broj a ostalo je manji problem. Ima ljudi u Klubu koji ce dati neki novac za stampu. Nije neophodno da se stampa odmah u 100 primeraka, moze i 20-30 pa da se dostampa ako je potrebno.
Ali, prvo pripremite materijal za stampu. Tekstove, price, stagod...

Ima nas jos kojima je stalo da Emitor postoji... bilo kako - elektronski, papirnati, ili jos bolje - oba!
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

zakk

aman više, nemojte na petnest topika, gubim se...
odgovarajte na http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=5366
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.