• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Saradnici na Emitoru

Started by Mixitron M. Storm, 06-02-2007, 20:08:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Učestvovao bih na izradi Emitora ako je

Štampan
2 (10%)
Elektronski
1 (5%)
Elektronski sa štampanim kompilacijama (u kojima me možda neće biti)
3 (15%)
Štampan i elektronski (izlaze zajedno ili el. kasni)
6 (30%)
u svim mogućim formama, svejedno mi je
8 (40%)

Total Members Voted: 20

Voting closed: 06-02-2007, 20:08:18

Mixitron M. Storm

Evo prilike da se ljudi izjasne, ko bi se na čemu angažovao i pod kojim okolnostima. Pisali članke, kritike, priče , štagod... i imate li neki uslov (sem da radite za dž ili u najboljem slučaju mizernu kintu :) jer je to podrazumevano)

Pobeže mi opcija

ako je to dobro plaćen i redovan posao (nikad)

ali bez tih glasova se može :)

Milosh

e, ovo ti je odlična ideja za glasanje, naravno, odnosi se kako na one koji već pišu tako i na one koji bi to želeli...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Mixitron M. Storm

Naravno. Otvoreno za sve.

angel011

Lepo bi bilo da se daje neka kinta. Pošto se radi o fanzinu, mislim da je sasvim ok da ta kinta bude simbolična (može i 100 dinara po prilogu), plus autorski primerak.
We're all mad here.

Mixitron M. Storm

Bilo je pomena o tome. Opet ću napomenuti da bi u slučaju elektroemitora ta kinta bila lako izboksovana, dok bi za trenutno stanje bilo malo ili malo više povuci-potegni, zavisi od raspoloživog budžeta očigledno :-/
Ako se ja pitam, i autorski primerak bez kinte je sasvim OK.

Mada, kad pomislim na dugogodišnju tradiciju da prvo napišeš nešto, pa daš pare da se to štampa, pa ga i kupiš /sam od sebe/ kad izađe iz štampe... ehhh, stara dobra vremena  :evil:

Mixitron M. Storm

Zanimljivo da niko (u bar trenutno tankom glasanju) neće da radi za čisto elektronski Emitor.
Zaboravljate da se, ako se vetrovi promene i kinta (čudesno) dođe, svi ti elektronski brojevi veoma lako mogu pojaviti odštampani.

angel011

Pa valjda bi oni koji bi radili za Emitor u bilo kojoj formi radili i za Emitor u elektronskom obliku.
We're all mad here.

Mixitron M. Storm

Tren dekoncentracije :)

Cornelius

Quote from: "Mixitron M. Storm"Zanimljivo da niko (u bar trenutno tankom glasanju) neće da radi za čisto elektronski Emitor.
Zaboravljate da se, ako se vetrovi promene i kinta (čudesno) dođe, svi ti elektronski brojevi veoma lako mogu pojaviti odštampani.

Ja sam glasao da bih radio za E. u bilo kojoj formi - elektronski, papirni, sviran na gitari, ispisan na mokrom pesku... I bez ikakvih honorara. Ima sigurno dosta kao što sam ja. Znači, nije pitanje saradnika.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Mixitron M. Storm

E pa onda bih cenio da saradnici (nakon što glasaju) krenu da se izjašnjavaju u kojoj izražajnoj formi bi sarađivali. :)

Cornelius

Šta ti znači "izražajna forma"?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Mixitron M. Storm

U ovom konkretnom slučaju, šta / o čemu bi pisali. Ako bude kako treba, da možemo da predviđamo strukturu Emitora i recimo dajemo prevagu određenoj stvari u svakom sledećem broju - filmski, bogat pričama, bogat književnim kritikama, bogat ličnim osvrtima na... itd. Dinamike i zanimljivosti radi.

AAAAAAAAAARGH!

Ode mojih 1000 poruka.
Pa, bar je prelazak u drugu hiljadu bio na konstruktivan način.

Cornelius

Ja mogu da pišem o stripu, o slikarstvu i o naučnoj fantastici (radije književnost, jer NF filmove ne gledam).

Mixitron M. Storm

Ljudi koji rade filmove imamo i u višku :) Strip i fantastična književost kao teme su meni dobrodošli, e sad, kako se slikarstvo zamišlja u obradi?

Cornelius

Ima odredjenih stvari u srednjevekovnom slikarstvu koje dotiču fantastiku, ima i u nadrealističkom, pa i u dadaizmu. Neki prikaz izložbe, neki izbor slika ili slikara...

Mixitron M. Storm

Simpatično, samo da je pisano da svaka šuša razume. Dobro, svaka emitorska šuša :)

Cornelius

Imam utisak da pišem prilično jasno, na šta sam se navikao pišući za dnevnu štampu, pa moram da budem jasan i čitak većini ljudi koji uzmu novine u ruke.

taurus-jor

Ja sam glasao za "sveobuhvatnu" opciju, a poseban glas dajem svim učesnicima ovog i srodnih topika. Dobro je znati da ima ljudi kojima je stalo do Emitora. Jedno vreme bio sam urednik, pa sam i emotivno vezan.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Kastor

Fantastični motivi u slikarstvu - zvuči VRLO interesantno.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Jake Chambers

Bilo koja varijanta.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!