• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najgore pjesme EVER!

Started by Tex Murphy, 08-02-2007, 14:23:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nyarlathotep

Ja se ne bih slozio za Kerber, iako ih, naravno, ne slusam.
Medju svim exYu hard rok glem debilima, oni su mi najmanje smrdljivi, tj. odisu tom pozitivnom benignom decijom sanjalackom atmosferom bajki i tinejdz ljubavi, i ne znam ko moze ozbiljno da ih posmatra, ali nisu za klanje. Istina, jesu najizlizaniji sablon i smesni su i naivni u svakom pogledu, ali barem nisu nalozeni ljigavi pacijenti u odnosu na 90% exYu hardrok scene.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Nyarlathotep

da, za tu kradju od chicha u iscepanim gacama... koju su stvar od Manowar pokrali, ako nije tajna?

Da, da,.... setio sam se... ultra totalno smece sa domace estrade, koje se moze komentarisati kao smece, jer mnoge domace stvari ne spadaju u domen javnog pominjanja, jeste svako ljigavo govno koje su Osvajaci odsvirali, kao i svaki prdez onog napacenog Steve-Vai-wannabe jadnika, Baneta Jelica.

Evo, recimo,  u poredjneju sa Osvajacima, Kerber, ma koliko sranje bili, jesu jebeni Rainbow, i to iz rane faze sa Diom.

Nyarlathotep

Jos jedno veliko govno: Kraljevski Apartman.... sve sto su ove ofucane dede pokrale i isprdele je sramota za rokenrol kao kulturoloski pojam.

Meho Krljic

Ja sam prošlog vikenda proveo ugodno subotnje veče gledajući sa bratom DvD Kraljevskog Apartmana, dok su nam žene ćaskale o ženskim temama i zgražavale se. Mislim, Apartman je stvarno najgori, al ja ih zato mnogo volim. U kojoj drugoj zemlji bi onaj pevač mogao da bude rok zvezda?

Mixitron M. Storm

Quote from: "Nyarlathotep"da, za tu kradju od chicha u iscepanim gacama... koju su stvar od Manowar pokrali, ako nije tajna?

Pa ono što sam c/povao, "Death tone" sa prvog albuma. Sudeći po Loe.
Nisam čuo dotičnu pesmu od Kerbera, inače bih provalio.

Nego, dok smo tu, šta mislite o ovim novijim "Powered by BGD 202" grupama?

Tex Murphy

Serbia - land of possibilities! Doduše, kod nas ubosni je još bolje - can you say DEEN?  :?

Inače, ovo je upravo razlog zašto sam isključio Ex Yu iz dopustivog skupa. Too much material.

Osvajači  :x Na to sam se zgražavao i u srednjoj školi, što govori da mi Lepa Brena i Miroslav Ilić koje sam slušao u ranom djetinjstvu nisu totalno dezintegrisali ukus. Frojde, pojedi se!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alex

Premda nikada nisam mogao da slušam Plavi orkestar, ipak treba prihvatiti da je njihov prvi album bio ultimativni ex-YU tinejdž-pop album 80-ih i da se iskrenost emocija jednostavno mora prihvatiti kao znak kakvog takvog kvaliteta.

Naravno, čak i onda je važila etiketa: samo za mlađe od 16 godina.

Back To Life je jedna od najboljih pesama uopšte, mada je meni omiljenija Keep On Moving.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Mixitron M. Storm

Quote from: "Harvester"srednjoj školi, što govori da mi Lepa Brena i Miroslav Ilić koje sam slušao u ranom djetinjstvu nisu totalno dezintegrisali ukus.

S kim ih porediš, oni su ga izgradili.

Loengrin

Quote from: "Mixitron M. Storm"A kako sam te shvatio, deknuli su upravo onu koju sam ovde naveo  :evil:

"It's pathetic anyway, so nobody 'll miss it?"
Ma da, ali je time još jadnije, zar nej  :lol:
Mrzelo me toliko da pljujem  :wink:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

---

Quote from: "Alex"Premda nikada nisam mogao da slušam Plavi orkestar, ipak treba prihvatiti da je njihov prvi album bio ultimativni ex-YU tinejdž-pop album 80-ih i da se iskrenost emocija jednostavno mora prihvatiti kao znak kakvog takvog kvaliteta.

Naravno, čak i onda je važila etiketa: samo za mlađe od 16 godina.

da me prekrstite sad i proglasite za pozera ako znam u kom je tacno casopisu (mozda cak Delo, ali...) objavljen esej u kom autoru iznosi tezu da su Plavi orkestar drugi pol istog pop-ideoloskog koncepta koji su primenjivali i Laibach. nije bez neke, i nije besmislica, cini mi se, reci da ono sto su Laibach uradili poigravajuci se spajanjem nacizma i pop muzike ima svoj pandan u Orkestrovom preplitanju socijalisticke "mitologije" titove Jugoslavije sa estradom i pop-rokom (bar na prva dva albuma).
mislim, taj "Soldatski bal" jeste konceptualan album: od naslovne strane na omotu, koja je referenca na Sgt. Pepper, samo sa likovima Yu estrade (od Sabana, preko Minimaksa i Dzaje, do Lepe Brene), do spiska obavezne literature s unutrasnje strane ploce - na kom se mogu naci i Alister Krouli, Komunisticki manifest i raznorazne druge promucurne stvari. A ne treba zaboraviti da su gosti na ploci, osim srpsko-hrvatsko-bosanskog pevackog lonca u pesmi "Stambol, Pesta, Beclija" (Aki iz Parnog Valjka, Jura iz Filma i, ako me secanje ne vara, Pedja D Boy), i Nada Obric, a vjerovali ili ne - i pokojni Dragos Kalajic.
I onda kad se sve sabere, sa nizom hitova i etiketom "najprodavanijeg debi albuma u istoriji SFRJ", znacenje "Soldatskog bala" daleko prevazilazi taj stereotip o Plavom orkestru kao o "samo jos jednoj ljigi bosanske rok skole"...
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Tex Murphy

Quotedaleko prevazilazi taj stereotip o Plavom orkestru kao o "samo jos jednoj ljigi bosanske rok skole"

Zar postoji taj stereotip? Mislim, naravno da je bosanska rok škola sinonim za ljigavost, ali srbijanska i hrvatska nisu ništa bolje. S jedne strane imaš Harija, s druge Van Gog a s treće... pa ne znam imaju li oni ijedan rok bend osim Majki, a i oni su se odavno raspali.
Genetski četnik

Nyarlathotep

meni su ti nesrecnici uvek bili najvece ljudsko dno koje se moze dotaci u rok muzici (oni i bjeli dugmici)... mis'im da ne komentarisem sada. Ali zaista sam tako osecao, cak i kada sam slusao jebenu Roblju Corbu, otuznu Igru Leptira i nesretnog Bajagu sa 5-6 godina. Kamo li tek sa 10 - 11 kad sam krenuo da skupljam rok i metal kasete... tek tada sam shvatio zasto sam stvarno tako razmisljao...
Jbg, ali prema njima sam osecao tesko gadjenje... oduvek. Isto vazi i za Bijelo dugme, najveci cobanski rok bend svih vremena.

Tex Murphy

QuoteIsto vazi i za Bijelo dugme, najveci rok bend svih vremena.

Ispravio sam tvoju rečenicu da zvuči istinitije  :lol: (Moj mentor u ispravljanju rečenica (Meho) mora da je ponosan.)
Genetski četnik

Nyarlathotep

To je iz tvojih usta... pa neka bude onda.

lilit

Quote from: "Nyarlathotep"Isto vazi i za Bijelo dugme, najveci cobanski rok bend svih vremena.

nije da se ne slazem s tvojom ocenom, ali ipak sam bila  :shock: juce kad videh ovo:

ni wiener konzerhaus nije vise sto je nekad bila. :wink:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

Ne dirajte Bijelo Dugme, skidam glave za to!!!!
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Nyarlathotep

Brate, razumljivo je ako ih volis i intimno dozivljavas... svako ima po koju malu mracnu tajnu... ali da su velike lopovcine i teski prevaranti, falsifikatori, i bolesno trivijalni otimaci para, tj. bend bez ikakvog kvaliteta i pomena vrednog mesta u tokovima R'N'R muzike... visa sila to nalaze i pokazuje. Oni se, distancirano, u najboljem slucaju mogu posmatrati samo kao finansijski fenomen jadne exYu muzicke industrije i slika nekakvog kvazi-jugoslovenskog mentaliteta.

Bijelo dugme je slusala svaka seoska baraba i zagorela tetka citave exYu, a lepo rekose stari Rimljani:
pulchrum est paucorum hominum.

Tex Murphy

Đavo me odnio ako znam šta znači to na latinskom, a nemam pri ruci onu knjižicu...
To što se tiče lopovčina, prevaranata i ostalog može da se primijeni eventualno na Bregovića, ne i na ostale (primjera radi, za one rijunion "koncerte" Brega je uzo milionče, dok su Tifa i Islamović čini mi se po oko tridesetak hiljada, ne znam tačne brojeve ali tu je negdje), no nažalost kao ozbiljni ljudi dislajkovanje nečije persone moramo da odvojimo od njenog umjetničkog rada. Ja recimo organski ne mogu da podnesem Bonoa i ostale pozere i imbecile iz U2, pa da li to znači da ne treba da slušam njihove pjesme? Naravno da ne, njihove pjesme ne treba da slušam jer su užasne, a ne zato što je Bono konj (uz izvinjenje toj divnoj, plemenitoj životinji na poređenju).

Quotebend bez ikakvog kvaliteta i pomena vrednog mesta u tokovima R'N'R muzike

E sad, jel se ovo odnosi samo na prostor ex-yu ili šire? Naravno da Bijelo dugme nije ništa osim fusnote u generalnoj rok istoriji (a koji to naš bend jeste?), ali ako se ograničimo na prostor bivše Juge, mislim da su oni (i Bregović kao solo artist)najuspješniji bend sa tog prostora. Što se tiče "bez ikakvog kvaliteta", to je sasvim sigurno stvar ukusa i Džejkovog gerundiva. Postoje njihove pjesme koje su meni predivne (Pjesma mom mlađem bratu, Sanjao sam noćas da te nemam (koju upravo slušam), itd.). Postoje i neke koje odlično funkcionišu u smislu one "energije" u rok muzici (šta god to značilo) - Požurite, konji moji, Izgledala je malo čudno,... Postoje i neke koje organski ne mogu da podnesem (Bekrija si, cijelo selo viče,...) ali za neke od njih je i sam Bregović rekao da ih se stidi. Ja lično ne volim Bregovića, prvenstveno zbog jednog stiha iz inače vrlo dosadne pjesme Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš. Ali ipak povremeno slušam Bijelo dugme (to je i jedino što slušam od domaćica uz Nervozni poštar, Buldožer, Korni grupu i Tešku industriju (kakva kombinacija, mwahahahah!)).
Genetski četnik

Nyarlathotep

Jasno, naravno, svako ima pravo na misljenje.  :wink:

Tex Murphy

Moraću da se vratim svom pisanju kratkih postova. Ovi dugi su ekstremno podložni duhovitim replikama u vidu one-linera, kao što je ovaj maloprije.
Genetski četnik

Jake Chambers

Quote from: "Nyarlathotep"Jasno, naravno, svako ima pravo na misljenje.  :wink:

8)  ali ipak... ubijam za BD. :lol:

Tex Murphy

Quoteali ipak... ubijam za BD

"Stand back son, this calls for divine intervention! I KICK ARSE FOR GORAN BREGOVIĆ!!!"
Genetski četnik

Jake Chambers

ne, ne, ne meći mi u ustaturu što nisam rekao. Ne GB, BD.

Alex

Baš je lepo kad čovek može da posmatra stvari tako jednostrano, površno, plitko i stereotipno kao Nyarlathotep. Sve je crno - belo.

Bregović je odličan aranžer. (Nije baš Quincy Jones , ali i sam ovaj kvalitet je dovoljan za uspeh.)

Kao tekstopisac nije loš, na momente dobar.

Kao kompozitor je najtanji - ako uopšte jeste kompozitor. (Kakav je gitarista nebitno je).

Teško je kod njega zaključiti gde počinje njegov autorski doprinos pesmama, a gde "pozajmljivanje", (u solo karijeri je jasno - komponovanja nema) ali čovek se nikad nije ni hvalio time.

U eri dominacije hip hopa i kod nas turbo folka sasvim je suludo označavati samo njega kao "lopova" kada je takav obrazac pravljenja novog preradom starog danas uobičajena pojava.

Ne podnosim Bijelo Dugme, ali uvek sam mislio da je glavni razlog (uz ne-veliki kvalitet) to što njihove pesme čujem skoro svaki dan protiv svoje volje već decenijama i sve su mi se smučile.

Ali pre neki dan na MTS čuh pesmu Kosovska, koja se danas iz poznatih razloga slabo emituje - i ne promenih program.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Loengrin

Ah da, zaboravih

1) skoro sve od Van Goga :roll:
2) graja onih što su se upravo užasnuli  :evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Kastor

Quote from: "Đejk Ćejmbrs"ne, ne, ne meći mi u ustaturu što nisam rekao. Ne GB, BD.

BD je GB.  :twisted:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

---

evo, da i ja ubacim jednu montazu... :wink:

Quote from: "Nyarlathotep"Ali zaista sam tako osecao, cak i kada
sam krenuo da skupljam metal kasete, prema njima sam osecao tesko gadjenje... oduvek.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Tex Murphy

Quote from: "Kastor"
Quote from: "Đejk Ćejmbrs"ne, ne, ne meći mi u ustaturu što nisam rekao. Ne GB, BD.

BD je GB.  :twisted:

Džejk je u pravu, ali u ovom citatu maznutom iz filma Braindead morao sam da stavim ime neke konkretne osobe. "I kick arse for Bijelo dugme" zvuči nekako kilavo.
Genetski četnik

Kastor

Quote from: "Harvester"ali u ovom citatu maznutom iz filma Braindead

Zbog ove potrebe da nama glupima objasniš šta je to i odakle je, sleduje ti deset po turu.  8)
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

Ama, nije mi uopšte bila namjera da bilo kome objašnjavam očigledno. Tih nekoliko riječi sam naveo kao poštapalicu.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Kastor"
Quote from: "Harvester"ali u ovom citatu maznutom iz filma Braindead

Zbog ove potrebe da nama glupima objasniš šta je to i odakle je, sleduje ti deset po turu.  8)

voli harv po turu... nemoj da ga podstičeš!
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Želim ti da te napastvuje homoseksualni patak, pa taman ne bio nekrofil.
Genetski četnik

Nyarlathotep

Quote from: "Alex"Baš je lepo kad čovek može da posmatra stvari tako jednostrano, površno, plitko i stereotipno kao Nyarlathotep. Sve je crno - belo.

Ja sam grobarsko dete od malena. Nego kako drugacije da posmatram, sem CRNO-BELO. Samo, moracu da prostudiram malo to sto si napisao o tati Bregi, ne bih li stogod naucio iz tvojih visedecenijskih reci prepunih vaskolike mudrosti i njegovog muzikog genija. Cudo, samo kako se medju svim skolovanim i neskolovanim muzicarima oko mene podrazumeva precutno poseravanje Bregovicu u usta (precutno, jer, niko se njemu ni ne okrece, to je poput komentarisanja ostatka domace sabanske scene). Citave mase mladih muzicara su u zabludi!!! Prenecu im tvoje reci mudrosti.. mozda ucinis neko veliko javno dobro i vecno zaduzis domacu alternativnu rok scenu danasnjice.

Heheheh... sucker.  :P

Kastor

Hm, Nyarla je danas u moodu (mudu).  
Zgodan avatar. :lol:

Nyarlathotep

U mudu, mudu. Nego sta. :evil: Avatar simbolicki predstavlja moj precutni odgovor mnogim velikim umovima i estetama danasnjice... pocevsi od par velikih autohtonih erudita sa ovog foruma.

Ghoul

Quote from: "Nyarlathotep"Avatar simbolicki predstavlja moj precutni odgovor mnogim velikim umovima i estetama danasnjice... pocevsi od par velikih autohtonih erudita sa ovog foruma.

javlja mi se da ime jednome od njih počinje na 'B'? :idea:

Nyarlathotep

Ghoul

не знам да ли је неко већ поменуо, али мислим да нема озбиљније конкуренције за НАЈГОРУ ПЕСМУ СВИХ ВРЕМЕНА од ХАЈДЕМО У ПЛАНИНЕ од б. дугмета.
јеботе, какво црно гребање морске пене о стакло... ОВО СТВАРНО БОЛИ!!!
:x  :P  :cry:

Tex Murphy

To mi je bila jedna od omiljenih pjesama kad sam bio mali, prije nego što sam otkrio Dire Straitse  :!:
Genetski četnik

Meho Krljic

To se zove s konja na magarca...

Jake Chambers

Hah.. i ja sam baš prekjuče mislio o tome kako sam tu pesmu kao klinac voleo a sad je samo preskočim kad slušam Dugme...
nego... čisto da ponovim:

A girl like you - Edvin Kolins. BLJAK.

Demo(n)lisher

Meni ubedljivo najgore pesme "stancuje" ili izbacuje na trziste Avril Lavigne. Nja - nja nazovi pesme ispunjene razmazenim tekstovima koji pretenduju da stanu rame uz rame sa Kurt Kobejnovim psihodelicnim melanholijama. Odvratnost u svakom pogledu, to je mejnstrim. :twisted:
I`m a self - improved evil baby.

Alex

Quote from: "Ghoul"не знам да ли је неко већ поменуо, али мислим да нема озбиљније конкуренције за НАЈГОРУ ПЕСМУ СВИХ ВРЕМЕНА од ХАЈДЕМО У ПЛАНИНЕ од б. дугмета.
јеботе, какво црно гребање морске пене о стакло... ОВО СТВАРНО БОЛИ!!!
:x  :P  :cry:

Ti si bio od onih što preferiraju Milicija trenira strogoću?

Ghoul

Quote from: "Alex"Ti si bio od onih što preferiraju Milicija trenira strogoću?

to sam gomno skroz zaboravio, jer ga ipak ne pustaju tako cesto.
avaj, not so sa 'planinama', koje danas sasvim slucajno cuh menjajuci kanale... damn tv!!! :P
vec sam PRIZOR alena islamovica dovoljan je za bljuvanje; da ne ulazimo u GLAS; ili, ne daj boze text pesme ('...svaki dzukac vidi dude moje curice...')  :cry:  :cry:  :cry:

Demo(n)lisher

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Alex"Ti si bio od onih što preferiraju Milicija trenira strogoću?

to sam gomno skroz zaboravio, jer ga ipak ne pustaju tako cesto.
avaj, not so sa 'planinama', koje danas sasvim slucajno cuh menjajuci kanale... damn tv!!! :P
vec sam PRIZOR alena islamovica dovoljan je za bljuvanje; da ne ulazimo u GLAS; ili, ne daj boze text pesme ('...svaki dzukac vidi dude moje curice...')  :cry:  :cry:  :cry:
Potpisujem. :evil:  :lol:  8)
I`m a self - improved evil baby.

David

'karmen', ova interpretacija [sacekati malo, do njenog daljnjeg pojavljivanja, i pustiti klip da dalje tece]:

http://www.kobajagrande.com/dragana_jugovic_del_alkos.wmv.html

¨
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.