• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Klopka

Started by Kunac, 25-02-2007, 21:17:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

u ovoj mutnoj konkurenciji KLOPKA još i ima sasvim razumne šanse da UĐE u 5, a možda čak i da dobije ujka oskara (kao kompenzaciju za KOSOVO)!  
možda već postoji interni dogovor amera i njihovih šiptarskih miniona da se neovisnost o nama i ovisnost o njima proglasi u vreme dodele oskara, pa da sve rts vesti bruje o KLOPCI-oskarovcu umesto o KLOPCI u koju smo upali s tim jebanim kosovom...

:idea:
https://ljudska_splacina.com/

---

samo se vi smejte, ja sam siguran da će klopka dobiti oskara.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

crippled_avenger

Ceo plot je smislila BIA kako bi kaznila sam krem američke kulture time što će ih izložiti gledanju filma KLOPKA i na neki kamikaze-način osvetila američku podršku kosovskoj iredenti.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

---

ne bih da pričam o tome, ti znaš da su moje veze sa BIA-om prilično bliske.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

ginger toxiqo 2 gafotas

Golubović: Imamo šansu

SRPSKI film "Klopka" Srdana Golubovića ušao je u uži izbor od devet filmova kandidovanih za "Oskara", od kojih će pet biti zvanično nominovano za najbolji film na stranom jeziku za ovogodišnje nagrade Američke filmske akademije.

- Srećan sam što je moj film ušao među devet najboljih filmova izvan engleskog govornog područja - rekao je u sredu Golubović za "Novosti". - Veliki favoriti, poput kanskog pobednika "Četiri meseca, tri nedelje i dva dana", otpali su. Iako smo autsajderi, mislim da imamo šansu. Dodela "Oskara" uvek je imala neko iznenađenje. Ovo je prvi naš film posle Kusturičinog "Oca na službenom putu" koji je uspeo da uđe u uži izbor.

Najbolji film snimljen van engleskog govornog područja bira se u dve faze. Od 63 filma, koliko su nominovale nacionalne kinematografije, u drugi krug je, uz "Klopku", ušlo još osam filmova, od kojih će pet biti zvanično nominovano za "Oskara". Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Američke akademije za film, pored "Klopke" u uži krug kandidata za nominacije ušli su filmovi "Falsifikatori", iz Austrije, "Godina kada su moji roditelji otišli na odmor", iz Brazila, kanadski "Dani tame", izraelski "Bofor", italijanski "Nepoznata žena", kazaški "Mongol", poljski "Katin" i ruski "12" Nikite Mihalkova.

Nominacije za 80. nagradu Američke filmske akademije biće saopštene 22. januara, a ceremonija uručivanja "Oskara" planirana je za 24. februar.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

Golubović bolji od Vudija Alena

Uticajni američki filmski časopis ,,Hollywood Reporter" pre nekoliko dana je objavio veoma pohvalan poduži tekst o Golubovićevom filmu.

,,'Klopka', srpski kandidat za 'Oskara' za najbolji strani film, bio je jedan od najboljih filmova prikazanih na ovogodišnjem festivalu u Palm Springsu", piše na početku teksta autora Stivena Farbera. Upoređujući ,,Klopku" sa filmom ,,Kasandrin san" Vudija Alena, Farber kaže da u oba filma finansijski očajan čovek biva nateran da ubije potpunog neznanca, ali da Alenov film, iako ima glumačke zvezde poput Juana Mekgregora, Kolina Farela i Toma Vilkinsona, na kraju postaje mučan i mlitav. ,,S druge strane, 'Klopka' je sjajan triler čija napetost ni u jednom trenutku ne jenjava", piše Farber. Kritičar prestižnog časopisa kaže da su ,,reditelj Golubović i prvoklasna glumačka ekipa svoj posao uradili na prelep način". ,,Golubović nas svojim elokventnim i intimnim kadriranjem navodi da se uživimo u narastajući očaj protagoniste. Osim toga, i scenario i režija obiluju ubedljivim momentima. (...) Čak i u vreme u kojem strani filmovi ne prolaze dobro u Americi, ovaj film nudi dovoljno napetosti da publiku duboko uključi u film sve do njegovog kraja. Moralna dezintegracija glavnog lika Mladena pruža jedinstveno filmsko iskustvo", zaključuje kritičar ,,Hollywood Reportera".

crippled_avenger

Srdan je bio na konvenciji Borisa Tadića.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

ginger toxiqo 2 gafotas

Buđenje filma

DAN posle velikog uspeha domaćeg filma Srdana Golubovića i vesti da se "Klopka" našla u užem izboru od devet ostvarenja za nagradu "Oskar" za najbolji film van engleskog govornog područja, još se sležu emocije kod režisera Srdana Golubovića i njegove filmske ekipe.
- Ovo je daleko od naših očekivanja - rekao je nam Golubović.
* Da li očekujete da pored Mihalkova i Vajde napravite iznenađenje?
- Velika je čast da se sa takvim ljudima nađem u društvu. "Oskar" je manifestacija puna iznenađenja i sve zavisi od ukusa članova filmske akademije.
* Mislite li da se nagrade dodeljuju po regionalnom principu?
- Nikada ranije nije bilo kalkulacija po regionalnom nivou, starim zaslugama. Tržišni uslovi su ti koji diktiraju pravila.
* Kako ocenjujete rano ispadanje kanskog pobednika?
- To je veliko iznenađenje, smatram da je to izuzetno dobar film. Mada američka publika ima specifičan ukus i tematika abortusa nije im interesantna.
* Da li će američki rimejk vašeg filma postići uspeh?
- Mi se oko toga više ništa ne pitamo. Sve zavisi od toga ko će to režirati i kakve će glumce da izaberu.

* Da li će "Klopka" otvoriti vrata za srpske filmove u Americi?
- Srpski film se budi. Imamo jako mlade i perspektivne režisere. Žao mi je što naša publika tek posle međunarodnog uspeha vidi da kvalitet ima i u svom dvorištu.

PLANOVI
* KADA da se nadamo novom filmu?
- Verovatno će to biti 2009. godine. Radim na scenariju i verovatno će to biti stara i oprobana ekipa sa Srđanom Koljevićem.

Alex

Ne gledam domaće filmove.

U stvari, ne gledam loše i nezanimljive filmove, pa tako ispadne da ne gledam naše filmove. Loše i  neprofesionalne reklame, trejleri i kampanje, glupi inserti i neinteresantne tematike me uspešno drže na distanci. Ali, na svakih 5-7 godina, u proseku, odem u bioskop da pogledam neki domaći film, da vidim jel se situacija nešto promenila. Trebalo bi da to budu filmovi za koje imam poseban osećaj da bi mogli da budu dobri, ali pošto taj osećaj nemam nikad, obično su to filmovi za koje me neko nagovori da odem da ih pogledam da bi mu pravio društvo.

Jedan od retkih srpskih filmova koje sam gledao 2000-tih je Apsolutnih 100 (ako ne i jedini).
Sećam se da sam izašao nezadovoljan iz bioskopa, ali ne mogu tačno da se setim da li sam procenio film kao jedva prosečan ili malo bolji loš film.

Sećam se jedva prosečne režije, slabog scenarija i apsolutno katastrofalne pojave (ne mogu reći glumca, jer čovek - Vuk Kostić nema nikakvih dodirnih tačaka sa glumom) u glavnoj ulozi.
I onda se pominjaše nekakve nagrade, čak i talentovan glumac u tekstovima (a tip nije znao da govori ni u intervjuima), ali nikad pisanija o domaćim filmovima nisam uzimao za ozbiljno.

Ne znam zašto ali nekako mi deluje da bi Klopka trebalo da bude bolja. Voleo bih da bude nominovan za oskara, jer bi me to potstaklo da pogledam film i vidim ko je tu u pravu, jer iako imam veće poverenje u američku kritiku i filmsku akademiju od domaćih komentatora, ipak imam i sopstveno negativno iskustvo sa dotičnim režiserom.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Shozo Hirono

U euforiji dodele Oskara zapostavljaju se recimo BAFTA nagrade,koje su cesto mnogo realnije,nezavisnije i apoliticne....tu nazalost nema naseg kandidata:
Foreign language: The Diving Bell and the Butterfly; The Kite Runner; The Lives of Others; Lust, Caution; La Vie En Rose.

ginger toxiqo 2 gafotas

... Kusturici se baš razvezao jezik these days...

KOSOVO ZA OSKARA

Emir Kusturica tvrdi da će Srdan Golubović dobiti zlatnu statuetu samo ako Amerika aminuje otcepljenje južne pokrajine

Režiser Emir Kusturica, osnivač filmskog festivala Kustendorf, koji se do 21. januara održava u Drvengradu na Mokroj Gori, rekao je da su mediji u Srbiji uglavnom pod uticajem pet odsto političara kojima domaće vrednosti ne znače ništa:

- Kod nas u Srbiji i na Balkanu uopšte postoji problem rasprodaje domaćih vrednosti. To se čini na lukav i podmukao način, jer pet odsto političke volje drži 90 odsto medija u Beogradu. Paradoks je što tih pet odsto zadaje teme na koje onda reaguju svi ostali, i tako kreiraja društvenu klimu - rekao je dvostruki kanski dobitnik, koji se osvrnuo i na svoju čestu temu - nevladine organizacije.

- Neki su dobili zadatak da nas blate i umanjuju naš značaj, da nas uklapaju u sliku sveta koji diktiraju razne nevladine organizacije - rekao je Kusturica, pominjući ,,razne Soroše, špijunčine, bagru, plaćenike iz ,,kruga dvojke" i druge pripadnike tzv. beogradske elite". - Sada treba i Kosovo da otcepe, i to uz naš osmeh. Čitava tajna nove svetske vlasti jeste u tome da ti uzme ono najvažnije, a da se ti osmehuješ - ukazao je Kusturica.

I pitanje povodom izbora srpskog filma ,,Klopka" u uži izbor za nagradu Oskar, Kusturica je povezao s politikom i Kosovom.

- Jako mi je drago zbog tog filma, smatram da ima dobar zaplet i interesantnu formu. Može se desiti da se dobro završi po Srdana Golubovića, jer Amerikanci uključuju u Oskara svoju ideološku strukturu. Dakle, ako otcepe Kosovo, daće Srdanu Oskara, a ako ostane Kosovo, onda nema nagrade - izjavio je Kusturica.

On je podsetio na početak festivala, čiji je osnivač, sa simboličnom sahranom komercijalnog hita ,,Umri muški".

- To je bila konceptualna ideja, s ciljem da pokaže profil ovog festivala. Ima načina da se odbranimo od holivudske dominacije, a jedan od glavnih jeste tradicija - rekao je on.

SRBIJA JE MINIMALNI DEO TRŽIŠTA

Opera ,,Dom za vešanje", koja je u Francuskoj postigla veliki uspeh, biće prikazana u Beogradu u maju. Povodom odluke da ipak postavi operu u Beogradu, Kusturica je rekao da su emocije prevagnule nad kapitalističkom logikom tržišta:

- Srbija je za nas minimalni deo tržišta, ali imamo mnogo prijatelja i ljudi koji žele da je vide - rekao je Kusturica.

Projekat je francuske producente koštao oko dva miliona evra, ali je i zarada bila velika jer su karte koštale oko 120 evra, a ukupno je bilo oko 50.000 gledalaca. Za Beograd je planirano 12 izvođenja, a karte će koštati od 2.500 do 3.500 dinara.

lenny

QuoteU euforiji dodele Oskara zapostavljaju se recimo BAFTA nagrade,koje su cesto mnogo realnije,nezavisnije i apoliticne....tu nazalost nema naseg kandidata:
Foreign language: The Diving Bell and the Butterfly; The Kite Runner; The Lives of Others; Lust, Caution; La Vie En Rose.

Samo jedan od tih pet filmova je uopste u poziciji da se takmici za oskara, la vie en rose.

nema apoliticnih nagrada!
a sve su podjednako zavisne od onih koji ucestvuju u glasanju. :wink:

ginger toxiqo 2 gafotas

Samo par dana pre zvanične nominacije za Oskara, Emir Kusturica je, bez ustezanja, izjavio da će ,,Klopka", srpskog reditelja Srđana Golubovića, dobiti Oskara za najbolji film sa neengleskog govornog područja samo ako Amerikanci otcepe Kosovo od Srbije. Kosovo je i dalje u sastavu Srbije, ali je srpski film ostao ,,kratkih rukava". Iako je ušao u nominaciju prvih devet filmova, a ne u izbor prvi pet, kako se očekivalo, Srdan Golubović nije razočaran. Naprotiv, za Kurir kaže:
- Nisam razočaran, jer biti u konkurenciji velikih kinematografija i ući u prvih devet filmova veliki je uspeh. Treba gledati istini u oči. Mi smo mala zemlja, naša kinematografija je mala. Od Kusturičinog uspeha pa do danas nigde nas nema. Na sve to uticala je i trenutna politička situacija u svetu. Sve u svemu, i ovo je veliki uspeh za srpsku kinematografiju.

Kunac

Vidi ti Srdana... Sad je skroman, he, he... Ali, u pravu je: veliki je uspeh što je Klopka ušla u TOP 9.
"zombi je mali žuti cvet"