• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TV serija i Srbija

Started by ---, 01-03-2007, 02:46:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Peta epizoda ima borhesovski spin, sreću Đuzu Stojiljkovića Himself u VLTAVI. Kao NEW NIGHTMARE.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

ginger toxiqo 2 gafotas

Mirjana Lazić napisala je sasvim uspešno TV dramu ,,Položajnik", na RTS, sećate se, mada su se onomlanska deca da kad su išli na Božić da džaraju vatru- da su ih zvali- položajnik. Neka bude kako je, ali je prirodno bilo da se posle njega mlada spisateljka okuša u malo dužem TV radu...
-   I meni je bilo prirodno bilo-uverena je Mirjana- da pišem seriju, što nije lako, mada može da bude zabavno, jer se pisac uživi u svoje likove i igra se sa njima. Posle ,,Položajnika" stvorila se povoljnija klima, dobili smo i odgovornog urednika programa, a, po svemu, i kuću koja je rešila da se oživi dramski program.

*** Čujem, naslov je ,,Ima li hepienda"?

-Radni naslov je ,,Naša zgrada", a ,,Ima li hepienda" ostaje naslov jedne epizode. Svaka epizoda imaće svoj zaplet, temu i naslov. U 13 nastavaka radnja se razvija, likovi žive svoje artificijelne živote, na jedan, nadam se, ubedljiv tužno-zabavan način koji gledaoce neće ostaviti ravnodušnim. Onima koji su čitali scenario dopalo se što su svi likovi u osnovi dobri i topli ljudi. Postoje dobri ljudi, s emocijama, koji i pored sitnih slabosti, komšijske radoznalosti, plemeniti su, i hoće da pomognu drugome.

*** Kad počinje snimanje, ko su glumci?

-   Snimanje je planirano tokom juna. O glumcima? Dosad su angažovani Rasdmila Živković, Nataša Ninković, Josif Tatić, Vesna Trivalić. Reditelj je Miroslav Lekić- a odabrali smo se zajedno! Bila sam za njega, redakcija takođe, njemu se dopao tekst i, eto, sve se složilo.

*** Da li je sada umesno pitati- zašto volite TV?

-   Osećam taj medij, uz njega sam rasla. Serije su forma imanetna televiziji, i gledaoci vole da prate serije. Imate pravo, nekad su se gajile TV drame, premijere su bile ponedeljkom. A li mnogo TV stanica popunjavalo je taj termin! Ne verujem da će se ikada uspostaviti takav ponedeljak iz JRT. Sve se promenilo, gledalac ima stotinu kanala, veći izbor, pa se zato valja i potruditi.

Pričajmo, dakle, o početku hepienda.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

crippled_avenger

Ovo će biti hit. Odmah se vidi.

ginger toxiqo 2 gafotas

...imajuci u vidu do sada angazovane glumce, sudeci po velikoj vecini njih, ovo  bi mogao biti TV spin-off/ nastavak filma POSEBAN TRETMAN Gorana Paskaljevica i Dushana Kovachevic, sa dodatkom, NGO ludila, po pitanju drushtvene inkluzije zabludelih... Marko Nikolic, Danica Maksimovic chekaju poziv...

ginger toxiqo 2 gafotas

...a imam i jednu detinju uspomenu koja se odnosi na Danicu Maksimovic, Josifa Tatica i Zlatu Pertkovic...otkucacu je ako nekoga zanima...

crippled_avenger

ginger toxiqo 2 gafotas

...jako davno, kada sam, kao, recimo, destogodišnjak, poželeo da, skupa sa prijateljicom na Đačkom Vukovom saboru od mnogouvažavanih prestoničkih glumaca, angažovanih u prigodnom svečarskom recitalu, uzmem autograme, imao sam i šta da vidim- u nekakvom, nonšalatno, jednokratno ograđenom V.I.P. zabatu iza bine  malo je reći pijana Zlata Petković je sedela u  krilu jednako shitheadisanom Josifu Tatiću koji joj je na, istina nepozvane, pionirske oči, drpao dojku dok joj je( Zlati P.) uletvljena, ali stojeća Danica Maksimović sipala pivo/vino/ ljutu brlju... whatever direkt u grlo uz ovacije ostalih prisutnih( Janićijević, Čipčić, Baletić, Živković- Bambić, Štrljić...ne pamtim ko još)...-the bare essence of horror

crippled_avenger

Zvuči kao nešto posle čega bi postao giallo ubica...

ginger toxiqo 2 gafotas

...citiracu Snježanu Nikolovski, najbolje čuvanu tajnu SFRJ vomit šlagera, u njenom prepevu prvenčeta Kylie Minogue-"Nisam ja te sreće, sreća mene neće, nisam ja te sreće, ohoooo"...

EKSTREMISTA

Naša Marija? U koju su bili zaljubljeni svi pioniri jer je kao hladnokrvna ilegalka i čedna plavuša koja se sa Tihijem prvi put poljubila tek u pretposlednjoj epizodi,bila za nas ideal savršene žene.
Džindžere,ne verujem ti,reci da si se šalio..
Već nas je u pubertetu dovolno pogodila vest da se udala za onog metiljavog peška Sanju Ilića a sad još i ovo...
Da nisi i ti tog dana popio malo više sokića na slamčicu pa ti se pričinilo ono što si hteo da vidiš?
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

ginger toxiqo 2 gafotas

...bilo je tako, kunem se svim najsvetijim, moju percepciju dogadja nije mogla da pomuti ni eventualna prekomerna doza machvanskog hit soka 80ih- "Olimpijsko sunce"...ako ti je teshko da zivish sa tim, podvedi to pod posledice teshkog konspirativnog kuluka kojem je Marija godinama bila izlozena, potom prekrsti sve u poslovichnu glumachku boemshtinu i to je to...

...a mozda su samo uigravali nekakav in your face/ blood and sperm performans...deset i kusur godina unapred??? :idea:

ginger toxiqo 2 gafotas

..in the vicinity of Marija, PRLE- NOVI MINISTAR KULTURE...

...Leko, vrati se, nismo mislili ozbiljno!!!

crippled_avenger

Grešiš, TIHI je Ministar. Pomešao si dvojicu ključnih junaka.

Ja sam doduše očekivao da ce Tihi postati ministar u Crnoj Gori posto je medju prvima stimulisao crnogorsku državnost u vreme kada je Milo investirao u pozorište i kulturu.

EKSTREMISTA

Jedino se postavlja pitanje da li će Zona mrtvih premašiti Lekićev Nož po dobijenoj kinti iz gradske kase.
Sad će valjda Mikiju da kupe neki bolji revolver od onog u tizeru.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

ginger toxiqo 2 gafotas

U produkciji Dramskog i serijskog programa RTS, Televizije Beograd, počinje ovih dana snimanje TV filma ,,TEGLA PUNA VAZDUHA", prema scenariju, kako je karakterišu, ,,jedne od naših najosobenijih dramskih spisateljica"-Milice Novković.

To je priča o ljudima koji rade u ugljenokopu i pokraj te sve veće, zjapeće jame koja lagano proždire njihovo mesro, ljudi se rađaju, zaljubljuju i umiru. Njihovi obični životi podređeni su borbi za preživljavanje u često surovim uslovima rada, kao i gotovo beznadežnim pokušajima da se negde bar nazre pravi put u uskovitlanim vremenima pregrejanih političkih strasti, manipulacija svake vrste, kojima su neprekidno izloženi.

Najveći deo ovog filma, u režiji JANKA BALJKA i urednika VLADIMIRA ARSIĆA, snimaće se u autentičnom ambijentu kopa BE Kolubarskih rudnika, a ,,teglu" će pored BRANISLAVA TOMAŠEVIĆA i NADE ŠARGIN vazduhom ,,puniti" i: MIRA KARANOVIĆ, IVAN JAGODIĆ, SLOBODAN ĆUSTIĆ, DUDA STOJANOVIĆ...

ginger toxiqo 2 gafotas

INTERVJU, Ivan Lujanović, direktor TV Avala
OPTIMIZAM BEZ KOMPROMISA

Direktor mlade TV kuće najavljuje preseljenje u prostor "Filmskih novosti" i veliko unapređivanje programskih sadržaja, pre svega u segmentu poslovnih vesti

U toku ovog meseca televizija Avala preseliće se u novi prostor i uvesti brojne novine u svakom segmentu poslovanja.

Ivan Lujanović, direktor televizije, na početku novog poglavlja za ovu mladu medijsku kuću, u intervjuu za Press kaže da se Avala nalazi na prekretnici ka boljem sutra.

- Uslovi u kojima smo do sada radili nisu bili na zavidnom nivou, a ipak je sve funkcionisalo. Stekli smo svoju publiku i stvorili optimističnu televiziju koja kontinuirano raste.

Ne želimo da recikliramo i kopiramo druge!

Vizuelnom identitetu jedne televizije doprinose prepoznatljiva TV lica, a ona će na Avali biti - sveža i sasvim nova.

- Pored nekoliko dobrih starijih voditelja koji već rade na Avali, primićemo sasvim nova TV lica. Transfera zvezda neće biti, jer smatramo da reciklažom ljudi, kopiranjem drugih i repriziranjem materijala nećemo opravdati frekvenciju. Iz poštovanja prema ljudima koji se svakim danom u sve većem broju opredeljuju za nas, emitovaćemo do sada neviđene sadržaje i kvalitetnim radom stvoriti nove zvezde od mladih i obrazovanih ljudi - zaključuje Lujanović.

S nestrpljenjem čekamo prelazak u zgradu "Filmskih novosti", za čiju adaptaciju je trebalo mnogo vremena i napokon ćemo steći produkcione uslove za pravljenje vrhunske televizije bez kompromisa sa kičom.

Do sada smo bili uslovljeni malim prostorom i neprestanim menjanjem scenografija, ali vrlo brzo ćemo imati odlično opremljene studije sa fiksnim scenografijama - kaže Lujanović.

Svestan težine zadatka pozicioniranja mlade televizije na pretrpanom medijskom nebu, Lujanović kaže da njegova menadžerska uloga, koju prvenstveno obavlja u firmi, otvara mogućnost za uredničku kreativnost:

- Urednicima se ne mešam u kreativni deo posla, i to donosi prave rezultate. Posao nije lak. Period povraćaja uloženog, između ostalog i energije, dugačak je, pa prve konkretne rezultate rada možemo očekivati na kraju druge godine.

Magistratura na Harvardu

Ivan Lujanović ima 11 godina radnog iskustva, a od toga je sedam godina proveo u menadžment konsaltingu i poslovima finansijskog rukovođenja i četiri godine u javnom sektoru. U svojoj dosadašnjoj karijeri bio je na nekoliko liderskih funkcija. Radio je kao direktor predstavništva "Dilojt&Tuša" u Podgorici od 1999. do 2001. godine i kao direktor Centra za restrukturiranje u Agenciji za privatizaciju Republike Srbije od 2001. do 2005. godine, da bi u junu 2006. godine magistrirao na Harvardu, Džon F. Kenedi skul of gavernment, Kembridž SAD. Odnedavno se nalazi na funkciji direktora TV Avala.

Nama je konkurencija oko deset kanala koji su dostupni gledaocima i svesni smo da nije lako u svakoj sekundi biti bolji od svih. Bitka za pažnju gledalaca je surova, a daljinski upravljač u ruci gledaoca začas vas eliminiše!

Osim prelaska u zgradu "Filmskih novosti", Avala će ubuduće, prema rečima direktora, sa "domaćinom" biti i strateški povezana.

- Postigli smo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa "Filmskim novostima" i koristićemo materijal iz njihovog arhiva, koji je najbogatiji na Balkanu - kaže Lujanović.

Prioritet Avale jeste jak informativni program, a glavna informativna emisija u kojoj će gledaoci, prema rečima Lujanovića, moći da vide sve što ih zanima biće "Sve u 6":

- Ubuduće će poslovne vesti biti odvojene od informativnih. Glavna informativna emisija biće svakog dana u 18 časova. Polažemo nade i u večernji magazin "Tačka oslonca", koji će temeljno u komunikaciji sa gledaocima obrađivati društvene teme i probleme.

Zadovoljan sam zbog potpisivanja ugovora sa Beogradskom berzom, jer ćemo na taj način građanima Srbije omogućiti da u svakom momentu imaju uvid u vrednosti akcija i stanje na berzi, odnosno da imaju sliku svega što znači za naš život.

Trudićemo se da se po protoku i plasiranju informacija približimo CNN-u i BBC-ju. Naši gledaoci će u roku od najkasnije dva minuta po uključivanju televizora moći da saznaju sve bitne informacije, ne čekajući neku od informativnih emisija - objašnjava prvi čovek Avale, i dodaje da će i sportski i zabavni segment programa pretrpeti promene:

- U novoj programskoj šemi naći će se rijaliti-šou poslovnog tipa, zabavnog i edukativnog karaktera, kao i emisije "Rok end rok" i "Mama i tata". Kada je reč o sportu, u sledećoj sezoni opravdaćemo naklonost gledalaca u ovom programskom delu i nastaviti sa praćenjem velikih sportskih dešavanja. Pratićemo italijansku ligu, tenis i još mnogo toga!

crippled_avenger

ginger toxiqo 2 gafotas

Bićemo još bolji
Autor: A. Novaković | 22.05.2007 - 10:34

RTV B92 je juče proslavio 18. rođendan, a Veran Matić, direktor ,,Devedesetdvojke", u intervjuu za ,,Blic" priča šta se promenilo od maja 1989. godine, kada je sa radom počeo Radio B92, i otkriva nove projekte koje ova medijska kuća planira u narednim mesecima.
Po vašem mišljenju, šta je sve B92 postigao u prethodnih 18 godina?
- B92 je najpostojanija redakcija u Srbiji. Sastav redakcije, uređivačka politika i nezavisna pozicija nisu se menjali od osnivanja. B92 je uvek bio kičma nezavisnih medija i demokratskih promena. Do mirnog rušenja Miloševića bili smo svakodnevni kreatori paralelnog sveta u kojem su ljudi mogli da ostanu zdravog razuma. Iskustvo četiri zabrane i dva oduzimanja celokupne opreme stvorili su koncept koji je bio neuništiv (osim fizičke likvidacije). Posle 5. oktobra, B92 je ostao dosledan svojoj nezavisnoj poziciji i uređivačkoj politici i nastavio da kritikuje sve nedoslednosti i loše poteze nove vlasti. U isto vreme uspeli smo da postanemo konkurentni svim drugim medijima sa većim kapitalom ili državom i pretplatom iza sebe. Finansijska nezavisnost ojačala je uređivačku nezavisnost i mislim da smo domaći medij koji je najpoznatiji u svetu.
Koji su planovi za budućnost?
- Želimo da razvijamo nove platforme, da ponudimo više sadržaja personalizovanih od mobilnih telefona, do tematskih kablovskih i satelitskih kanala. Naš sajt je najposećeniji u jugoistočnoj Evropi i želeli bismo da uticaj radija i televizije širimo takođe u tom regionu. Istovremeno, stalno jačamo autorski kapacitet kuće, da naš zabavni program bude isto toliko jak kao i informativni i sportski. Naravno, nastavljamo sa razvojem društveno odgovornih aktivnosti kao što je izgradnja sigurnih kuća.
Možete li nam reći nešto o projektima koje B92 priprema za leto i jesen?
- Novi serijal ,,Mile protiv tranzicije" od 12 epizoda se već snima. Mile nastavlja svoju borbu, i to u otežanim uslovima, seli se na Novi Beograd, i prva komšinica mu je zaposlena u nekoj nevladinoj organizaciji. Ali, Mile nije sam u svojoj borbi... Pored Zorana Cvijanovića igraju i Branka Katić, Boris Milivojević, a brojni likovi će se pojaviti u nekim epizodama: Nikola Đuričko, Miki iz Kupinova... Od jeseni počinje emitovanje serije ,,Vratiće se rode", a kada je reč o istraživačkim emisijama oslonićemo se na dva formata koja smo do sada uspešno razvijali: ,,Insajder" i ,,B92 istražuje".
Da li ste gledali kviz ,,Milioner" u kojem je vulkanizer iz Bačkog Gradišta osvojio dva i po miliona dinara?
- Redovno gledam taj kviz i zaista mi je drago da su počele i visoke nagrade da se osvajaju. Nisam iznenađen paradoksom da je u pitanju vulkanizer jer odavno već profesija nije uslovljena obrazovnim nivoom niti vam škola daje garantovano znanje. Ovakve demistifikacije najviše i volim u medijima

ginger toxiqo 2 gafotas

Sprema se 12 novih epizoda serije
Mile Tranzicija se seli u Novi Beograd
Autor: V.Đ.Đ. | 23.05.2007 - 10:33

Mile se vraća. Popularni junak sa Čubure biće ponovo u našim domovima od jeseni kada na TV B92 krene emitovanje novih epizoda popularnog serijala. U novim avanturama Mile se sa tranzicijom bori iz novog doma u Novom Beogradu, a još jedna novina je uloga Miletove supruge koju igra Branka Katić.

Pisci Srđan Anđelić, Tamara Radojković, Goran Mojsin, Srđan Valjarević, Biljana Srbljanović i Zlatan Fazlagić uradili su novih dvanaest epizoda kultne serije ,,Mile protiv tranzicije", a u novom serijalu veće uloge imaće Miletov komšiluk. Ulogu nove Miletove žene tumačiće naša popularna glumica Branka Katić, koja već duže vreme živi i radi u Velikoj Britaniji, a ludi komšija koji se kači sa Miletom biće jedan od novih glavnih junaka. Njega će igrati Boris Milivojević, koga trenutno možemo gledati kao voditelja kuvarskog TV serijala ,,Ručak na lepe oči".
- Glumim komšiju koji je još luđi od Mileta. Napravio sam i muzičku numeru za serijal. Pesma je u latino-tropskom fazonu. Snimamo već dve nedelje i baš puno radimo - kaže glumac Boris Milivojević za ,,Blic".
U novom serijalu će se pojaviti kao specijalni gosti brojni popularni glumci poput Dragana Bjelogrlića, Nikole Koja, Dragana Nikolića i Nikole Đurička. Junak ,,Velikog brata" Miki iz Kupinova bi takođe trebalo da se pojavi u jednoj od epizoda.

ginger toxiqo 2 gafotas

Serija ,,Vratiće se rode" od oktobra na TV B92
Autor: E.B. | 24.05.2007 - 10:28

Pre nekoliko dana završen je glumački kasting za seriju ,,Vratiće se rode", koja će se od oktobra meseca emitovati na TV B92, a za samo tri dana, koliko je trajao kasting u Novom Sadu i Beogradu, preko 200 poznatih glumaca iz cele zemlje pokušavalo je da dobije ulogu.
Kako je već ranije najavljeno, glavne uloge će tumačiti Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Mira Banjac, Anica Dobra, Vesna Trivalić, Mirjana Karanović, Srđan Todorović, Nikola Kojo i Goran Radaković, a nakon kastinga njima se pridružilo još 80 glumaca. Scenario za seriju piše Nikola Pejaković, reditelj je Goran Gajić, izvršni producent ,,Kobra film" u koprodukciji firme ,,Adrenalin". Glavni junak serije zadovoljan je kako se stvari odvijaju.
- Kasting označava početak proizvodnje najambicioznije TV serije. Veliki rad ulažemo, jer želimo da napravimo jednu netipičnu i zanimljivu podelu, koja će biti kombinacija poznatih i renomiranih glumaca, kako iz Srbije, tako i iz čitavog regiona. U seriji će zaigrati glumci koji su veliki i poznati u pozorištu, a nisu toliko poznati i TV publici. U planu nam je da kroz seriju promovišemo nekoliko mladih glumaca - kaže Dragan Bjelogrlić i dodaje: - Posebno mi je zadovoljstvo što će u seriji zaigrati značajan broj glumaca iz Novog Sada, kojih dugo nije bilo na malim ekranima.
Po svojoj formi, ova serija će se raditi poput kultnih serija ,,Više od igre", ,,Grlom u jagode", ,,Vruć vetar".

ginger toxiqo 2 gafotas

KAPETAN BELE LAĐE

Siniša Pavić za Press: Ne nedostaje mi Beograd, moj kreativni raj je u selu Manastirište kraj Vlasotinca!

Komšije mi pomalo zameraju što ih prikazujem kao proste... Siniša Pavić

Bračni par Pavić, Ljiljana i Siniša, najplodonosniji srpski pisci scenarija za TV serije i filmove, svoju ,,Belu lađu" usidrili su daleko od velegradske vreve, u selu Manastirište kraj Vlasotinca. Za razliku od mnogih koji trbuhom za kruhom beže iz sela u grad, Pavići su odlučili da svoju kreativnu inspiraciju, ali i duševni mir, pronađu u vili ,,Durče". Iako mnogi njihovi poznanici misle da su ,,na kraju sveta", Ljiljana i Siniša tvrde da im urbana prestonica nimalo ne nedostaje.

Znamo ko nam je otrovao pse

Ljubav kao iz "Vrućeg vetra"

Ljiljana je šezdesetih godina najpre upoznala delo svog budućeg muža, a tek onda i Sinišu Pavića: - U Studenjaku sam se jedva dočepala Sinišine ,,Višnje na Tašmajdanu". Pošto sam morala da je vratim narednog dana, pročitala sam je za jednu noć. Pomislila sam: ,,Bože, ja bih baš volela da upoznam ovog čoveka." Posle nekog vremena došla sam na jednu raspravu i čujem: ,,Siniša Pavić" - priča Ljiljana.

On je bio sudija Okružnog suda u Beogradu, a ona pripravnik. Ljubav je planula na prvi pogled, a Siniša je nadalje smišljeno zakazivao rasprave u pola dva, pred kraj radnog vremena, da bi po njihovom završetku Ljiljanu pozivao na piće u ,,Mali Pariz". Pavići su se venčali u januaru 1969. godine i imaju sina Vladimira, koji je docent na Pravnom fakultetu u Beogradu. Neke scene iz svog života Pavići su kroz likove Šurde i Vesne pretočili u scenario ,,Vrućeg vetra".

- Osam meseci nisam bila u Beogradu - kaže Ljiljana. - Ovde imamo sve. Kad se zaželimo pozorišta, odemo do Leskovca ili Niša. Okruženi smo dragim prijateljima još iz mladih dana, prelepom prirodom, tišinom, čistim vazduhom. Imam više vremena da živim nego u gradu. Sada smo penzioneri i uživamo ovde - priča za Press gospođa Pavić, na čijem su porodičnom imanju u drugoj polovini '90-ih Pavići sagradili svoj novi dom.

Kraj vile ,,Durče", koja nosi naziv po Ljiljaninom nadimku iz detinjstva, protiče Vlasina. S druge strane reke izdižu se brda. Dvorište i kuća uređeni su baš po meri ljudi sa istančanim ukusom i smislom za detalj. Dok Siniša često putuje za Beograd zbog snimanja serije, Ljiljana vodi računa o domaćinskim poslovima. U dvorištu sada umesto pasa ljubimaca Džesija i Čupke, koji su zimus otrovani, šepa oniska lutalica kojoj su Pavići sanirali nedavnu povredu noge.

- Još uvek tugujemo za našim ljubimcima. Nedostaju nam šetnje kraj Vlasine sa Džesijem i Čupkom. Saznali smo i ko ih je otrovao. Strašno je koliko ljudi mogu da budu surovi, iako smo uvek činili samo dobro. Za vreme bombardovanja u podrumu naše kuće bilo je 18 ljudi. Došli su tu sa decom. Svi smo bili kao jedna porodica - pričaju Pavići.

Nisu svi južnjaci prosti

Iako se radnja njegovih serija često vezuje za jug Srbije, omiljeno Vlasotince i južnjake, komšije pomalo zameraju Siniši Paviću što ih prikazuje kao proste i neuke.

- U ,,Boljem životu" Boris Dvornik govori dalmatinski. U ,,Srećnim ljudima" Šćepan Šćekić crnogorski. To je vezano za lik. Južnjaci govore tako, i to je simpatično. Stajkovčani su prvo bili oduševljeni, a posle kažu: ,,Pa mi nesmo baš takvi"... Sa određenim ciljem upotrebljavam neki lik. Nije on sam po sebi svrha.

Ako Šojić, koji ne zna padeže, uđe u skupštinu, onda je to slika društva u kome on sa svim svojim glupostima može da se nađe u njoj. Nušićeva Živka ministarka je strahovito prosta. Ona nije s juga, već iz Beograda. Ta prostota je daleko veća od prostote Tike Špica. On je promućuran, brzo kapira i prolazi kroz društvo kao kroz sir. Postojala je navika da se na televiziji smejemo Ciganima, seljacima, muzikantima, jer tu nema posledica, ali kad na red dođu lekari ili advokati, onda se tu reaguje - pojašnjava Pavić.

Siniša Pavić kaže da svoje tekstove i dalje piše rukom. Smatra da se tako stvara jedinstvena veza između pisca i teksta.

- Taj kontakt ne bih mogao da ostvarim uz mašinu ili kompjuter. Nemam neki svoj radni ambijent. Volim da sam među ljudima kad pišem. Nekad nad jednom stranom stojim dva dana. Ljilja tad pobesni. A nekad mi se desi da za sat-dva napišem desetak stranica - zaključuje kroz smeh Siniša Pavić.

Lane gine za ,,Belu lađu"

Pre tri dana pala je poslednja klapa ove veoma gledane serije. Na njenom nastavku Pavići uveliko rade, jer je za tri sezone planirano oko 80 epizoda. Na pitanja otkud ideja da likove iz različitih serija okupi na jednom mestu i kako uspeva da kroz suptilnu društvenu kritiku uvek realno naslika najtransparentnije pojave jednog vremena, Pavić kaže:

- Pojedini likovi su čeda određenih epoha. Šojić je bio običan lopov, kraduckao je pomalo, neobrazovan, plivao je nekako u tom sistemu, ali je sada u opštoj pometnji postao faktor. Milan Gutović je veliki profesionalac i bukvalno gine za ovaj projekat.

ginger toxiqo 2 gafotas

...o svojim planovima za budućnost glumac IVAN BOSILJČIĆ kaže...

***Posle dosta vremena dobili ste priliku da na malim ekranima dočarate odvratnog negativca. O čemu je reč?

- To je ponuda o kojoj treba još dobro da razmislim. Pregovori tek predstoje, ali je pilot epizoda već urađena. Reč je o seriji sa radnim naslovom "Od ljubavi do mržnje". Za mene je to veliki izazov jer sam dobio da igram najvećeg negativca Bojana Lazarevića, koji nosi traume iz prošlosti. Veoma je emotivan, uspešan čovek, ali i izuzetno nesrećan. Za ovu sapunicu, koja će se emitovati na Pinku, scenario je napisala Vida Crnčević, a režiju potpisuju Jug Radivojević i Vlada Aleksić.

crippled_avenger

Serija LJUBAV I MRŽNJA je Pinkova sapunica na kojoj ćemo imati pajkićevski reunion, pošto će scenario pisati Vida Crnčević i Petar Jakonić, ljudi koji stoje iza prvog srpskog serial killer flicka ČOVEK SA SREBRNOM JAKNOM. :D

Meho Krljic

Jebote, taj Čovek u Srebrnoj jakni mi je ostao u sećanju kao jedan od najpogrešnije zamišljenih, napisanih, režiranih, kastovanih i glumljenih uradaka koje sam gledao u ovoj zemlji. Što će reći da mi je u prilično prijatnoj uspomeni. Jel tu beše Eva Ras kastovana kao dyke koji siluje i ubija u liftu (žalili se ljudi i u rubrici Među Nama u Politici na ovaj kasting) ili sam izmešao sa nekim drugim kinematografskim produktom? Milan Štrljić i srebrna jakna su mi i dan danas primer duboko pogrešno zamišljenog glavnog junaka. Ah, slatka mladosti, kuda ode...

crippled_avenger

Mislim da je slasherku igrala Cvijeta Mesić...

Meho Krljic

Slasherku sa pištoljem!!!!

crippled_avenger

Izrazio sam se figurativno... :D

Meho Krljic

Sve je u redu... Moram da priznam da mi je ta scena u liftu bila prilično arousing u mojim mladim, nedužnim godinama...

crippled_avenger

ta je serija i pravljena za mlade... :D

mada ima jednu esencijalnu repliku, kada Štrlja vozi Vladana Živkovića, bivšeg boksera, usput mu bokser priča, ogrebe se za cigaru, Štrlja je u strahu da on u stvari nije ubica, i sad doveze ga negde, Vladan izlazi iz kola, Štrlja odahne, a onda se Vladan okrene i kaže mu, "Da ti kažem jednu stvar, nikada ne idi u Bosnu!"

inače, Vlada Divljan je uradio album obrada Beatlesa za ovaj score... i na aerodromu se vidi parafraza omota Beatlesa na kome su umesto Fab Four Vlada Divljan, pokojni Branko Vukojević, i ne znam još ko...

---

samo da, kao zbunjeni kandidat za srpsku pravopisnu policiju, upitam sledeće: kakva je to reč "uradak" koja se odomaćila ovde na forumu?
ja sam čo'ek sa sela što je blizu onoga kraja vuka stefketa karadže, pa mi ta reč baš čudno zvuči, a u ovim rečnicima srpsko-hrvatskog koje posedujem takve lekseme nema.
moram priznati da mi "uradak" zvuči neobično i zanimljivo, pa me zanima gdje su korijeni te imenice.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

To ne znam, ali meni deluje veoma šik, pa je koristim kad god uzmognem.

Da, sećam se tih obrada Bitlsa. Ni prvi ni poslednji put da sam požalio što Lenon nije živ pa da se lično obračuna sa prestupnicima...

crippled_avenger

`uradak` je ljupki kroatizam... :D

ginger toxiqo 2 gafotas

Manda premijer Kojo direktor BIA
Autor: Vladimir Đurić Đura | 26.05.2007 - 10:38

Ovih dana počinje snimanje nove igrane serije ,,Premijer" koju će na TV ,,Pink" raditi isti autorski tim koji se proslavio serijom ,,Mješoviti brak", reditelj Milan Karadžić, glumac Mima Karadžić i scenarista Siniša Koprivica. Planirano je da se snimi sto epizoda serije koja će se na parodičan način baviti Srbijom u budućnosti. Formira se nova vlada Srbije, godina je 2015, premijera glumi Milorad Mandić Manda, njegov poslovni sekretar je Milutin - Mima Karadžić, a šefa BIA Nikola Kojo.
- Ja glumim jednu od dve glavne uloge u novoj humorističkoj seriji. To je uloga bivšeg policajca koji postaje lični sekretar novog premijera Srbije 2015. godine. U seriji živim sam sa sestričinom koju glumi Mirka Vasiljević, a moj najbolji drug Manda uspeva da postane premijer iako je priprost narodski čovek. Te daleke 2015. problemi u našoj zemlji su slični kao ovi danas i još uvek nismo uspeli da uđemo u Evropsku uniju. Veći deo serije će se dešavati u kabinetu vlade u scenografiji koja se pravi u novom zemunskom studiju - kaže Mima Karadžić za ,,Blic".
- Čeka me ogroman posao. Glumiću u sto epizoda ,,Premijera" i sto četrdeset epizoda kviza ,,Uzmi ili ostavi" skoro istovremeno. Premijer budućnosti kojeg glumim je narodski čovek koji slučajno postaje premijer. On se pre toga bavio književnošću i narodnim umotvorinama. Umesto dva opasna političara, ja postajem premijer maltene kao anonimus. Čak ni televizija koja 2015. godine objavljuje rezultate izbora nema moju sliku. Međutim, kad postanem premijer, malo-pomalo, postajem sve više simpatičan običnom narodu. Umesto napisanih političkih govora, ja govorim prosto, služeći se izrekama i tako postajem veoma popularan lik, omiljen u narodu - priča nam Milorad Mandić Manda.
U ovom velikom serijalu pojaviće se mnoge glumačke zvezde iz ex YU regiona. Hrvatska glumica Mila Ergović će glumiti ulogu Hedvige, specijalnog izaslanika i neku novu Karlu del Ponte u budućnosti. Rene Bitojorac će glumiti premijera Hrvatske, a Mladen Nelević premijera Crne Gore. Vladin kabinet će imati oko tridesetak ljudi. Među njima su Nikola Kojo kao šef BIA, dok je predsednik republike Srbije žena - Jelisaveta - Seka Sablić. Premijerovu sekretaricu glumiće Anita Mančić, a suprugu Isidora Minić.

crippled_avenger

crippled_avenger

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...ja sam jutros naleteo na ovo, ne znam koliko je iskreno, ali kanda ne moze da shkodi???

Četvrtak 1.  3.  2007.  

RADIODIFUZNA USTANOVA
RADIO TELEVIZIJA SRBIJE

Beograd, Takovska 10

R A S P I S U J E

JAVNI ANONIMNI KONKURS ZA TELEVIZIJSKA DELA

I

ZA SCENARIO TV DRAME
Prva nagrada u iznosu od         450.000,00 dinara
Druga nagrada u iznosu od           350.000,00 dinara
Treća nagrada u iznosu od         250.000,00 dinara

Nagrade obuhvataju i otkup teksta odnosno pravo snimanja i emitovanja dela.

II  

ZA SINOPSIS SA SCENARIJEM PRVE EPIZODE ZA IGRANU TV SERIJU

U trajanju do 30 do 45 minuta - koja može biti dramska, humoristička ili namenjena deci i mladima.
Prva nagrada u iznosu od         400.000,00 dinara
Druga nagrada u iznosu od            300.000,00 dinara
Treća nagrada u iznosu od         200.000,00 dinara

Nagrade obuhvataju i otkup prve epizode TV serije odnosno pravo snimanja i emitovanja dela.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije.

Autori su dužni da otkucana dela dostave u tri (3) primerka.

Radovi se potpisuju šifrom, (rešenje šifre dostaviti uz tekst u zatvorenoj koverti),
autorstvo se dokazuje istovetnom kopijom teksta.

Dela se dostavljaju na adresu:

RDU Radio Televizija Srbije
Kulturno obrazovni program
Redakcija za dramski i domaći serijski program
Takovska 10, Beograd
Sa naznakom "Konkurs za TV dramu"
ili "Konkurs za igranu TV seriju".

Rok za predaju rukopisa je 30. maj 2007. godine.
Dela poslata na konkurs ne smeju biti već objavljena ili emitovana.
Rukom pisana, potpisana i već objavljena dela žiri neće razmatrati.

RDU RTS - Televizija Beograd će u obe kategorije imenovati tročlani žiri od uglednih stručnjaka,
a žiriji su obavezni da rezultate saopšte 30 dana nakon zaključenja konkursa
što će biti objavljeno u emisijama Televizije Beograd i u dnevnoj štampi.

Žiri će biti u mogućnosti da RTS-u preporuči još nekoliko scenarija
za otkup i realizaciju.

Danas smo mrkoye i ja, stari konkursaši, odneli stash, maksimalno kodiran, naravno.

Od Sagitaša znamo da je konkurisala i otaku sa jednom jako bizarnom serijom o devojčicama iz Mionice koje se snimaju sa svojim dekama za vreme seksa mobilnim telefonima i onda ih ucenjuju da ne bi pokazale roditeljima, pošto u tom kraju još uvek vlada lapot. Nadamo se da će ova serija biti izabrana i da će RTS diobiti u njoj svoj TWIN PEAKS, RIGET i MPD: PSYCHO u isto vreme.

mrkoye je konkurisao sa kliničkim rip-offom LOSTa i 24ke o ljudima koji čekaju da plate struju u Poštanskoj Štedionici jednog avgustovskog dana. U jednom trenutku počinju da se dešavaju čudne stvari. da li su to halucinacije pod uticajem vrućine, ili su pak svi oni već mrtvi? A niko n sme da izađe da ne bi izgubio red u Štedioni. Serija ima osam epizoda, svaka prati jedan sat radnog vremena.

Ja sam uradio seriju 8500, koja po uzoru na seriju 4400 s tim što govori o Srebrenici.

Ghoul

hot damn god damn mother fuck gee wheez!!!

što nisam neka vlas'! što nemam pare!
SVAKI od 3 opisana scenarija bih zlatom obasipao!
doživotne ugovore s autorima potpiso!

želim vam sreću, svima!
kad su rezultati?
:!:
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

Ovo što otaku radi mi je žao što nisam ja smislio.

Pilot je potpuno ludilo. Kao Lucila Hadžihalilović samo napeto do pucanja jer su i dede i devojčice zajebani. Nema lakih odgovora, niti pozitivaca i negativaca u najčistijem smislu.

Milosh

Kripl se naravno zajebava, ali ti si Ghoule to valjda shvatio... (ja nisam iz cuga pošto i dalje ne kapiram njegov smisao za humor)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

mrkoye

Ume Cripple i da se malo grublje nasali...
Ko kaže da je Silkeborg daleko? Za junake nije!

otaku

Jesam ja predala pilota, samo ne o devojcicama iz Mionice  :lol:   Rezultati su, pise, za mesec dana.
Proooobaj da u glavi budes sam

crippled_avenger

Milosh je partybreaker, meni se piloti koje sam predložio sviđaju mnogo više od onih koje smo actually predali.

crippled_avenger

SELO GORI, A BABA SE ČEŠE
Robert Nemeček, bivši urednik Filmskog programa RTS, kaže da je popularna serija "ispod civilizacijskog nivoa", autor i glumac Radoš Bajić kaže da "njegov posao nije da menja narod"
Uprkos tome što je "Selo gori, a baba se češlja" postiglo rekordnu gledanost, Robert Nemeček, doskorašnji urednik Filmskog programa RTS, tvrdi da Javni servis nikako ne sme da se ponosi tom serijom! Nemeček, naime, tvrdi da je "Selo..." "sramotno ispod civilizacijskog nivoa"!

- Ako su "Seljaci" bili primitivni, ovo je još dva koraka nazad. A u RTS je dočekano sa oduševljenjem, kao da je to nešto čime ćemo se ponositi pred budućim generacijama. Zašto? Zato što ima visok rejting... U redu, "Selo gori" je imalo rejting 33, ali šta to pokazuje?

Radoš Bajić

- Pokazuje da kompletno gledalište svih ostalih televizija koje interesuje takav sadržaj dođe i pogleda tu seriju, i posle toga ode. U međuvremenu, deo gledališta koje se gnuša ovakvog primitivizma ostaje bez svoje televizije - rekao je Nemeček u intervjuu za jedan nedeljnik.

Kada smo mu pročitali navedenu izjavu, Radoš Bajić, autor i glavni junak serije, slatko se nasmejao, a zatim izjavio sledeće:
- Gospodina Nemečeka ne poznajem, a možda je baš u tome i problem. Kao čovek koji je trideset godina u kinematografiji, sa profesionalnim poštovanjem ističem da je Filmski program RTS dobar, a uočio sam da ga je donedavno potpisivao pomenuti gospodin.

- Ali, ako on smatra da treba da promenimo narod, moram da kažem da to stvarno nije moj problem. Uprkos činjenici da sam trenutno angažovan radom na scenariju za novih dvadeset epizoda, što će svakako obradovati Nemečeka, primetio sam da se on razišao sa RTS. Predlažem da svoje nezadovoljstvo zbog toga iskaže na druge načine, a ne preko mog projekta.

RTS gori, a Tijanić spušta slušalicu!

Aleksandar Tijanić prvo je pristao da odvoji minut svog dragocenog vremena za Kurir, ali čim je čuo fatalno prezime Nemeček, spustio je slušalicu našoj novinarki! Tako su čitaoci našeg lista, što će reći i veliki broj gledalaca RTS, ostali uskraćeni za odgovore na sledeća pitanja: da li je tačno da je, kako tvrdi Robert Nemeček, budžet Filmskog programa smanjen dvostruko u odnosu na prošlu godinu, da je Tijanić opstruirao njegov rad uvođenjem silnih "stručnih službi", zbog kojih nisu potpisana četiri ugovora sa svetskim filmskim kompanijama, da je srozan ukupni kvalitet programa, da u RTS i dalje rade pojedinci koji su vršili različite zloupotrebe, te da, kako Nemeček kaže, "gledaoci pretplatom plaćaju svojevrsni privatni rat Saše Tijanića protiv Željka Mitrovića, u kojem je jedino merilo vrednosti rejting"?

L. GOLUBOVIĆ
http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/maj/31/ST-03-31052007.shtml

ginger toxiqo 2 gafotas

...SAŠA Popović najavio skoru koprodukciju TV Pink i Granda, transformaciju skeča KURSADŽIJE u seriju bogatije produkcije, snimanu filmskom kamerom, sa epizodama od po 45 minuta, a planiranu za prikazivanju u TV Pink vikend večernjem prime-time-u...počev od oktobra ove godine...

ginger toxiqo 2 gafotas

...i po odlasku Nemecheka, RTS  u samo 7 dana udara po hororcima- Salvino LOSHE DRUSHTVO, neu THE WICKER MAN, Cravenovi THE PEOPLE UNDER THE STAIRS... i negde tu Scorceseov  o POSLEDNJE HRISTOVO ISKUSHENJE...

Morticia

Quote from: "otaku"Jesam ja predala pilota, samo ne o devojcicama iz Mionice  :lol:   Rezultati su, pise, za mesec dana.

Ma, prekinite da svojatate moje devojčice.   :!:
You're dead, son. Get yourself buried.

Morticia

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...i po odlasku Nemecheka, RTS  u samo 7 dana udara po hororcima- Salvino LOSHE DRUSHTVO, neu THE WICKER MAN, Cravenovi THE PEOPLE UNDER THE STAIRS... i negde tu Scorceseov  o POSLEDNJE HRISTOVO ISKUSHENJE...

I nemojmo zaboraviti esencijalni dick flick - Predator 1&2.  :!:
You're dead, son. Get yourself buried.

ginger toxiqo 2 gafotas

...Jelica Zupanc javlja da je "rodilo"- na narecheni  RTS konkurs prijavljeno skoro 700 rukopisa i to- za nove TV drame i filmove 434, a za dramske serije 255!!!

ginger toxiqo 2 gafotas

...evo i najave redakcije dramskog i serijskog programa RTS za naredno leto:

***u montaži- TV drama po tekstu Dragoslava Mihailovića "Uvođenje u posao sa ocem i sinom Todorović, Borom i Srđanom, u režiji Vlade Momčilovića

***pri kraju snimanja- TV film Janka Baljka "Tegla puna vazduha", ljubavna priča iz rudarskog života, po tekstu Milice Novković, a glume: Branislav Trifunović, Nada Šargin i Mirjana Karanović

***početkom jula počinje snimanje serije "Ljubav je samo reč", režira Miroslav Lekić po tekstu Mirjane Lazić

***početkom avgusta Marko Novaković počinje snimanje TV drame "Maska" po drami Miloša Crnjanskog

***Miško Milojević se uveliko sprema da režira TV film "Bližnji" po delu Gorana Petrovića

*** "spakovane" i čekaju na red još dve serije- "Čudni ljudi" Čede Petrovića i "Moj rođak sa sela" Radoslava Pavlovića

***prihvaćena i ideja Miroslava Momčilovića za komediju "Radmila i Džoni" o naizgled nemogućoj ljubavi mladog rokera i folkerke

***prihvaćena i ideja za treći deo serije "Balkan Ekspres" u kojem Gordan Miuhić oblazi stare junake u današnjem vremenu!!!

crippled_avenger

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...Jelica Zupanc javlja da je "rodilo"- na narecheni  RTS konkurs prijavljeno skoro 700 rukopisa i to- za nove TV drame i filmove 434, a za dramske serije 255!!!

otaku se raspisala. :D

crippled_avenger

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...evo i najave redakcije dramskog i serijskog programa RTS za naredno leto:

***u montaži- TV drama po tekstu Dragoslava Mihailovića "Uvođenje u posao sa ocem i sinom Todorović, Borom i Srđanom, u režiji Vlade Momčilovića

***pri kraju snimanja- TV film Janka Baljka "Tegla puna vazduha", ljubavna priča iz rudarskog života, po tekstu Milice Novković, a glume: Branislav Trifunović, Nada Šargin i Mirjana Karanović

***početkom jula počinje snimanje serije "Ljubav je samo reč", režira Miroslav Lekić po tekstu Mirjane LazićOVO JE RTSov POKUŠAJ DA ODGOVORI NA PINKOVU SAPUNICU "LJUBAV I MRŽNJA". MIRA LAZIĆ JE INAČE BIVŠA SUPRUGA NEBOJŠE ROMČEVIĆA.
***početkom avgusta Marko Novaković počinje snimanje TV drame "Maska" po drami Miloša CrnjanskogMARKO NOVAKOVIĆ JE POZNAT KAO JEDAN OD RETKIH LJUDI PROTIV KOJIH JENA RTSu PISANA PRIJAVA ZBOG NESAVESNOG OBAVLJANJA POSLA, POSLE INFAMOUS PRENOSA KONCERTA IGGY POPa KOJI JE UPROPASTIO IAKO GA JE RTS SKUPO PLATIO I HTEO DA PRODAJE PO SVETU. NJEGOVO SUOČAVANJE SA CRNJANSKIM ĆE U SVAKOM SLUČAJU BITI UZBUDLJIVO
***Miško Milojević se uveliko sprema da režira TV film "Bližnji" po delu Gorana PetrovićaJEL OVO PO DELU DOBITNIKA NINOove NAGRADE ILI ŠEFA DB?
*** "spakovane" i čekaju na red još dve serije- "Čudni ljudi" Čede Petrovića i "Moj rođak sa sela" Radoslava Pavlovića

***prihvaćena i ideja Miroslava Momčilovića za komediju "Radmila i Džoni" o naizgled nemogućoj ljubavi mladog rokera i folkerkeOVO BI MOŽDA MOGLO BITI ZANIMLJIVO, SVOJEVREMENO JE DEBELI IMAO IDENTIČAN PROJEKAT SA ISIDOROM BJELICOM
***prihvaćena i ideja za treći deo serije "Balkan Ekspres" u kojem Gordan Miuhić oblazi stare junake u današnjem vremenu!!!
HM, U DANAŠNJEM VREMENU, DELUJE KAO NEKI HIGH CONCEPT PROJEKAT O LJUDIMA KOJI IMAJU 200 GODINA ZATO ŠTO SU PRILIKOM PLJAČKI ZA VREME DRUGOG SVETSKOG RATA UKRALI KOPLJE SUDBINE