• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TV serija i Srbija

Started by ---, 01-03-2007, 02:46:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Quote from: Big Muzzy on 03-02-2012, 04:06:27
Vojna akademija deluje obecavajuce. Od mene dobija plus samim tim sto u njoj ne glume MIcalovicka i Bosiljcic.
Nije to ta ekipa... Mada, meni je Sloboda milijardu puta bolja od Mihićke. Mihićka je otrov.
"zombi je mali žuti cvet"

tomat

QuoteU ostacima ratujućeg naroda vlada raspoloženje netaknute fascinacije čizmom (,,Reka blista ispod čizama/Čista voda, malo krvava", M. Mladenović), pa makar u njoj bila i ženska noga. Ima za svakoga ponešto, baš kao što tvrde komentatori sa sajta RTS, podsećanje na sve slavne bitke, a sve su bile takve, bez obzira na to da li su izgubljene od skauta i vatrogasaca, ili ,,dobijene" masovnim umorstvima nenaoružanih protivnika, njihovih rođaka i simpatizera. Čeznutljiv je to pogled unatrag, na oslobađanje zamrzivača, aktuelnu ,,sitnu i krupnu stoku", na trudne teroristkinje i vrelinu silovanih žena, sve uz muziku koja, kao i ova iz serije, tvrdi komentator sa sajta i kandiduje se za stalno zaposlenje, diže moral

Gledateljstvo odvaljenog mozga, neizlečivo navučeno na Mir-Jam i slične emotivne, dirljive avanture u kojima se do samog kraja ne zna da li će biti srećan, u kojima suze očas kanu, baš kao u delima neprežaljene edicije Svi pisci sveta, dobilo je, milošću gospodina Gordana Mihića - kad čovek zna zanat i porudžbinu, može da napiše šta god hoće - te ministra vojnog Dragana Šutanovca i vojnog vrha preteklog iz izgubljenih ratova, pravi poklon za ledene dane u kojima sneg diljem otadžbine idilično pokriva leševe smrznutih: seriju inventivnog naslova Vojna akademija. Državna je televizija ovako najavila događaj sezone, a i šire: ,,Neočekivana tema, оbrađena od strane scenariste Gordana Mihića, otvorila je uz maestralnu režiju Dejana Zečevića čitav jedan, do sada u sebe zatvoren svet, u kome vladaju mladost, duhovna snaga, muka i znoj iz kojih se rađa čast dužnosti i žrtvovanja. Priča prati nekoliko ličnih sudbina kadeta i kadetkinja od prve radosne vesti da su primljeni na studije Vojne akademije, preko sudara sa realnošću vojničkog života, do uspostavljanja ravnoteže između napora i ljubavi njihovih mladih života. Glavni likovi su nekoliko kadetkinja i kadeta čiji se život iznenada menja ovom, za većinu njih, radosnom vešću. Tu su i njihovi roditelji, iz različitih socijalnih okruženja i raznih delova Srbije, koji različito reaguju na profesionalni izbor svoje dece - od grotesknog ushićenja, do tihog negodovanja, zavisno od mnogih klišea i predrasuda koji postoje nasleđeni iz prethodnih vremena..."

Baš tako, i sam sažetak je dirljiv, kao da se umešao i Medijski centar Vojske Odbrana: ,,Tako devojka Zimče (Tijana Pečenčić), četvrta ćerka u porodici, biva ispraćena uz glasnu muziku i pucnje, dok Ris (Radovan Vujović) odlazi u novi život bez prave podrške, ranjen neverstvom dugogodišnje devojke".

I fakat, to smo videli, najdirljivi je bio početak kod ove ,,ti si ćerko tatin sin" kadetkinje, gde ćale odmah puca (u vazduh), priprema ispraćaj i, po sistemu ,,neka puknu svi naši dušmani" pogađa dve muzike. Pun ponosa pred ogledalom vežba standard ,,Ne sme majka da zaplače kad u vojsku sina šalje" (samo kad dopreme limeni sanduk). Onda jedan huligan razvedenih roditelja, ćale sofisticirani razbojnik, keva bogata raspuštenica u vezi sa mladim dečkom, k'o stvoren (sin) da ga vojska prevaspita. Pa još jedna kadetkinja, iskače iz seoskog šablona, sestra mlađa pretekla je u udaji, kaparisana za nekog tunjavog i bogatog, to tako mora, zamislimo da je lep i bogat, ne uklapa se u koncepciju. Ta, biva, nije Srpkinja, da se zadovolji dvostruki manjinski ključ, em žensko, em nešto. Bi i jedan realističan, rekao bi kolega Todor, devojka njegova, posle sto godina s njim, imala trenutak (trenutke?) slabosti sa najboljim njegovim prijateljem - u poimanju civila taj je zreo za oficira i bez Akademije.

A onda šok: primljen i Rom, Mirko, skupljač starog papira, ćale radi u Gradskoj čistoći. Keva srećna do neba, sin pilot, a onda se uplaši da nije komšijska podmetačina, tako im onomad poslali obaveštenje da su dobili stan, ovi se primili, bilo veselje, a komšiluk se valjao od smeha. Ide Mirko triciklom da obavesti oca, ćale i stric polivaju ulice, razbija se stereotip iz rasističkog vica da ,,Ciganin radi na 'mlaznjaku'", evo jednog koji će da zasedne u kabinu pravog mlaznog aviona...

Ekspozicija, dakle, itekako obećavajuća, predeli prelepe Srbije, fini neki svet, teletabis dijalozi, odličan rad s glumcima (,,Kako da vam objasnim da to dvoje niste vas dvoje, nego samo glumite dvoje koji se vole"), ,,briljantna režija Dejana Zečevića", hvali svog konja Bastilja televizijskih serija. Ova je niskobudžetna, kaže Šutanovac koji, osim ovoga, lupa i poslednju klapu, kao kad je, osušila mu se, ukinuo vojni rok (doduše, ne i obavezu, pa ti sad tumači do sutra).

Najbliži pravoj oceni serije je jedan od glavnih glumaca Ljubomir Bandović: "Oberučke sam prihvatio da radim u seriji (...) serija ima višestruki značaj za državu, vojsku i publiku". ,,Niskobudžetna", u tumačenju Dragana Šutanovca, između ostalog, znači da je učestvovalo 85 oficira, dve hiljade vojnika i kadeta, pucalo se k'o u filmovima Veljka Bulajića, scenario, doduše miljama ispod Stjepana Zaninovića (,,Vojnici", ona sa Stoletom Aranđelovićem i Balaševićem), Zage Marjanović,(,,Vojnikova ljubav", Voja Brajović, Bogdan Diklić) i Siniše Kovačevića (,,Najbolji" iz 1989), a mislili smo, u dobra stara vremena, da je to dno dna.

I glumci se dirljivo potrudili, gotovo da čoveku dođe žao, živeli k'o pitomci: "Za mlade glumce koji glume kadete, ova serija bila je težak zadatak. Njihove uloge su akcione pa su stoga morali da prođu obuku i da 6 meseci provedu kao stvarni kadeti akademije. Ustajali su u 6 ujutru, nameštali krevete, učili da nose uniformu i pritom zaista nisu bili pošteđeni", saznajemo iz jednog glorifikatorskog napisa. Specijalno teško bilo jednoj od glumica, čist horor, sa elementima planiranja porodice: ,,Nikako nisam mogla da naučim da izvadim ruke iz džepova kada hodam, da napolju uvek nosim beretkicu, da za 20 minuta namestim krevet. Hvala ekipi što su me uveli u sve to, zaista mi je trebalo to mučenje, postala sam čovek i spremna sam za udaju" - najavljuje Tamara Dragićević. Bokte, za 20 minuta namešta krevet, pa to je da ženiš i tri muzike da dovedeš.

Efekat prve epizode ,,Akademije" nije izostao, evo komentara sa sajta RTS, samo je jedan od komentatora napisao nešto neprilično, koristeći reč ,,nerealno", pa smo ga, za potrebe ovog napisa, smatrali neozbiljnim i ignorisali:

Samo subota uveče???Postoji lirepriza????????????????????/Repriza je uvek naredne subote u 16 h /vrh - ova serija je super stvar, iz vise razloga. prvo, jer konačno imamo novu domaću seriju, koja nije kič i nije bosiljčić! drugo, pokazuje život vojnih akademaca, i razbija predrasude o njima i njihovom pozivu. treće, zabavna je i poučna, za razliku od većine.

Mislim da će serija biti odlična, definitivno obećava. Ako će zaista prikazivati realan život na akademiji, verujem da je to ono što će mlade zanimati. Bravo!

Serija je fantasticna!!!!

Baš je fina serija. Kulturna, simpatična, mladalačka, duhovita, dugo tako nešto nije bilo na našim televizijama.

Svaka čast! Odlična serija, najzad nešto drugačije, puno novih, svežih lica, dirljivo je, pozitivno, filmski sve izgleda... pravo u centar! čestitke! Serija je super i glumci su sjajni. Dobro je videti malo novih i mladih glumaca. Sve pohvale i za muziku sa najavne špice, prosto diže moral.

mnogo je dobra serija ima i avioni vojni.

Mislim da ce biti odlična serija!Ali stvarno. Priča je zanimljiva. Dobro je da je se pojavilo nesto novo..!!

Serija – Vrhhhhh.

Iz komentara je primetno da u ostacima ratujućeg naroda vlada raspoloženje netaknute fascinacije čizmom (,,Reka blista ispod čizama/Čista voda, malo krvava", M. Mladenović), pa makar u njoj bila i ženska noga. Što da ne, i to valja prihvatiti, uvek smo za novo, žensko čeljade bolje da je među oficirima, nego među pozadincima i drogerantima, rađa se ljubav, sve na teret budžeta, stan, unuci, sve kako bog zapoveda. U seriji, jednostavno, ima za svakoga ponešto, baš kao što tvrde komentatori sa sajta RTS, podsećanje na sve slavne bitke, a sve bejahu takve, bez obzira na to da li su izgubljene od skauta i vatrogasaca, ili ,,dobijene" masovnim umorstvima nenaoružanih protivnika, njihovih rođaka i simpatizera.

Čeznutljiv je to pogled unatrag, na oslobađanje zamrzivača, aktuelnu ,,sitnu i krupnu stoku", na trudne teroristkinje i vrelinu silovanih žena, sve uz muziku koja, kao i ova iz serije, tvrdi komentator i kandiduje se za stalno zaposlenje, diže moral. Eto,"filmski sve deluje", kaže jedan od komentatora, a drugi je dodatno fasciniran, ,,ima i avioni vojni" (favorit naše redakcije). Očekuje se, kako kaže Šutanovac, ,,da će i sledeće godine interesovanje devojaka i mladića za upis na Vojnu akademiju biti rekordno i po broju i kvalitetu". Neće, doduše, moći svi roditelji da budu ovako srećni k'o u seriji, zato valja razmisliti i o ponovnom uvođenju vojnog roka i ukidanju pederskog prigovora savesti, da se zna ko može da bude građanin ove države koja je već toliko žrtvovala za svoju slobodu. I slobodu pomenute pokretne imovine.

Mnogo ozbiljno, a u seriji ima i tajanstvenih i humorističkih detalja, makar u nameri autora. Ima jedan kadet-gušter čiji je ćale gastarbajter i mnogo ga maltretira, njega najavljuju kao viđenog za porugu i novomihićevske šale i komiku, ovaj što ga devojka volela i kad je bila sa njegovim ortakom neki mračan lik, u zatvorenom socijalnom miljeu nosi potencijalnu opasnost (to ne najavljuju), te bi mu trebalo pomoći, za šta će se već postarati iskusni oficiri; onaj trener paraglajdera što je bio deset godina oficir, pa ga najurili, tajanstven neki igrač, možda može da se razvije u više od epizode...

Samo da se zna, ova propaganda munjevito ulazi pod kožu adolescenata; jedan gušter iz verodostojne priče (kasarna Ljubljana polje 1982.) kad izađe u grad nije išao u kafane sa društvom. Mislili oni da nema lovu i rekli da je sve u redu, da je glupo što ih izbegava i da, konačno, mora s njima nešto da popije. Tu on otvori dušu: vrebao je, siroma', po čaršiji neki požar, požarčić, makar, nešto da se istakne, pa da dobije Značku (za mlađe ,,Primeran vojnik", podrazumevala je najmanje 15 dana odsustva) i nagradno, da ga intervjuišu, da bude nominovan za ,,Podvig godine". Identifikovao se sa Vojom Brajovićem iz pomenutog filma ,,Vojnikova ljubav", tu glavni lik vadi dete iz zapaljenog autobusa, a posle vadi jednog druga iz bujice na terenu.

Lepo, reći će neko, od toga nema štete, dobro je film uticao na njega. Verovatno i posle serije Vojna akademija niko neće poželeti ništa loše. Loše je jedino to što su svi zadovoljni sumanutim projektom veličanja militarizma u kontekstu sveopšteg zaglupljivanja vlasnika biračkog prava koji je, eto, istinski ganut fijukom borbenih šklopocija na slobodnom nebu, oseća ushićenje zbog svoje ganutosti (ovo je već Kunderino). Razloga za zadovoljstvo imaju, po logici stvari, producentska kuća ,,Nire pro" koja nije nimalo slučajno izabrana da proizvede seriju za državnu televiziju (ne znamo da li je imala konkurenciju), kao i ministar vojni, a svaki ministar koji kaže da je u Srbiji nešto niskobudžetno, odnosno da košta malo budžetskih para, treba da bude doveka isključen iz bilo kakvog javnog posla, politike pre svega.

Registrovali smo patnje glumice koja se muči sa nameštanjem kreveta i beretke, glumaca koji služe ukinuti vojni rok, a nijedne reči empatije za legendu jugoslovenske i srbijanske kinematografije Gordana Mihića. U redu: siroti mali Mihić.

http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/58158-Militaristika-propaganda-poraene-Srbije.html
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

pokojni Steva

Zabole me za umjetnički dojam, svakako je ne gledam - kao i uvek interesuje me samo odakle novci za snimanje serije i obaška bezdušno reklamiranje VRS po celom PTCu. Ajd da je neki upisni rok pa pomozi Bože, ovako je gluplje neg kad se EPS reklamira.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

E, večeras sam rešio da se ufljiskam Vojnom Academiom. I već u prvih pet minuta biser - oficirska komanda 'Jel može?!'. Serija stvarno obećava.

Usul

pa to je suvi realizam nove demokratske strukture vojne akademije. :-)  mora da je zafalilo kadrova kad i seriju imaju
God created Arrakis to train the faithful.

crippled_avenger

Druga epizoda je prilično dno u svakom smislu....
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

sticajem okolnosti - pošto sam večerao baš u to vreme - bacio sam pogled na 15-ak minuta ove AKADEMIJE i mogu reći da je ovo zaista neopisivo đubre (od dosadne, ne-trash sorte - dakle, najgore).

a to kako su cigani prikazani - pa to je skandalozno.
valjda bi neki organi trebalo da se pozabave time, ono bi bila neprilična karikatura čak i za neki od poznih, direct-to-video nastavaka ŽIKINE DINASTIJE.
https://ljudska_splacina.com/

Usul

pogledao sam prve dve epizode vojne akademije i sta reci.... ovako nesto se nije snimalo ni u komunizmu. Najcrnja jeftina propaganda pomesana sa gomilom stereotipa.... jos mi samo nije jasno kako ce da snimaju let u avionu ako se dodje dotle? Ko ce to da plati?

Kunac

Možda postoje i osnove za tužbu zbog toga dela sa Romom? Najgori stereotip na delu. Nisam lako gadljiv, ali ovo je zaista strašno.

Plut

Izem ga, saću zbog vas morati da odgledam treću epizodu.

Usul

Plut

Zaintrigirali ste me. Oću i ja da pljuckam. :mrgreen:

Usul

ne verujem da ti za to treba i treca epizoda. I ove dve su pune materijala.

crippled_avenger

Kao neko ko gleda čak i BUDVU NA PJENU OD MORA kao partikularni treš koji nemam pravo da propustim, ipak sam mu savremenik i osećanm da prisustvujemo nečemu važnom, priznajem da sam u ozbiljnoj dilemi da li da gledam treću epizodu VOJNE AKADEMIJE. Posle scene na rampi sa roditeljima koja izgleda lošije od zbora radnih ljudi koji je pošao po zlu u BOLJEM ŽIVOTU ne znam čemu da se nadam...

pokojni Steva

Ko zna, možda se sve izmetne u nešto mnogo bolje, možda u kasarnu upadne narajcana četa skinera i u pokušaju da siluju Cigu - otkriju da je ustvari on taj koji ima 'pirsinge skrivene donjim vešom'!

Usul

Kada sam bio na vojnom roku vodnik je izjavio da je pederastija zabranjena po pravilu sluzbe :) ne verujem da se to promenilo, a sto se upada skinsa tice u kasarnu, to je nesto sto tesko moze da se desi cak i uz mentalni napor

crippled_avenger

Možda upadnu umetnici u Novom Sadu i onda kreće kaznena ekspedicija sa Akademije. :)

Kunac

Stanite, za nije jedna od cura iz ekipe bučica?

pokojni Steva

Vidiš, umjetnici u pirsingu navaljuju na Arčibalda a on se, drčan, ne da. Još i viče 'I ja sam Cigo, i ja sam Cigo!', neznajuć činjenično stanje - Cigo se nabrijo i sluša Panka. Nisu mu šćeli dat da miga u martinama voza. Sad, kokuz skroz, Benčina mu se u snove vleže, i veli 'po pirsing svakom, vojaku i dva zdaj!'.

Plut

3. epizoda Akademije u toku. Zna li neko koliko epizoda ima ova serije? Kako ga razvlače rekla bih da će imati barem tristotinak komaTa. Mislim, vojska krade lubenice i beži od ražestenih seljaka, ženske očito ne znaju da su došle u vojsku jer im svaki smeta, i pešačenje, i čizme, i bube, stalno im se piški... Jedan pitomac već uspeo da tresne sexy doktoricu sa negližeom, umesto haljine, ispod mantila. Milina.

Usul

Sve je to u cilju boljeg privlacenja potencijalnih kandidata.

SIMERIJANAC

Али зато Будва сабива.Не памтим кад сам се овако добро забављао гледајући неку домаћу серију.  :!:
А сад одо мало да чатујем и фејсбучим.

crippled_avenger

Sinoć položiše zakletvu na VOJNOVJ AKADEMIJI, dakle sada nas čeka deo kada kreću da brane integritet i suverenitet Republike Srbije. :)

Ghoul

Quote from: crippled_avenger on 12-02-2012, 11:22:11
Sinoć položiše zakletvu na VOJNOVJ AKADEMIJI

ha ha!
VOJNOV AKADEMIJA!

zaista, liči!

Agota

opet najavljuju seriju FOLK na PRVOJ ,jel opet pustaju samo pilot ili normalno krece serija....zna neko?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

,,ZVEZDARA", NOVA DOMAĆA SERIJA NA TELEVIZIJI PINK

Na najzanimljivijim lokacijama u prestonici počelo je snimanje nove domaće serije ,,Zvezdara", a prvu epizodu gledaoci će imati priliku da pogledaju krajem novembra na televiziji Pink. Ovo ostvarenje je priča o našem mentalitetu, lošim ali i dobrim osobinama, o prezaduženosti i foliranju da živimo na visokoj nozi.

Serija paralelno prati tri porodice: Simiće, staru beogradsku porodicu koja se ne snalazi najbolje u novim vremenima, boreći se na razne načine u pokušaju da sačuva dostojanstvo, ali i članove na okupu; Rajkoviće, koji su u Beograd došli sa sela, ali su i posle 20 godina provedenih u glavnom gradu zadržali stare navike, potrebe i ponašanje samo su im apetiti i želja za novcem porasli, i Toskiće, gastarbajtere iz Nemačke koji imaju novca, ali njime ne mogu da kupe ni ugled ni sreću u novoj sredini.

Serija za celu porodice

- U seriji pratimo tri porodice, tri priče teku paralelno, ali dolazi do preplitanja i sukoba, na političkoj, komšijskoj, emotivnoj liniji... Iza intimnih, duhovitih, satiričnih priča o različitim sudbinama slikaju se i celokupno naše društvo i naša stvarnost - objašnjava Anita Todorović, direktor marketinga serije ,,Zvezdara".

Prema rečima naše sagovornice, ovo je serija zbog koje će se oko televizora okupljati cela porodica, a rađena je u duhu najkvalitetnije domaće produkcije. Pored britkog teksta, začinjenog finim sočnim humorom, ,,Zvezdara" nosi u sebi poruku o trenutku u kome se nalazimo, o beogradskom duhu u kome ima i kosmopolitizma, ali i provincijalizma iz svih krajeva koji ga menja, unoseći različite boje i specifične likova i priče. Jednu od glavnih uloga tumači Gorica Popović, koja je oživela lik Eli.

- Ona je prava beogradska gospođa iz ugledne stare beogradske porodice, a njenog supruga, pomalo izgubljenog u novom vremenu, igra Nenad Ćirić. Tri sestre, likom veoma slične ali različitih karaktera, igraju Anita Lazić Todorović, Dragana Mićalović i Mirka Vasiljević, dok njihovog buntovnog mlađeg brata koji se svake nedelje zaljubljuje u drugu devojku igra mladi glumac Stevan Piale - navodi Anita Todorović.

Defiluje četrdeset likova

U seriji igra i Vesna Čipčić, koja po prvi put tumači ženu iz naroda koja je pre 20 godina u Beograd došla iz Šumadije, ali je još zadržala neke svoje stare navike i ponašanje, dok njenog muža, malog, ,,običnog" čoveka čiji se život preko noći sticajem okolnosti pretvara u uzbudljivi krimi-triler, tumači Janoš Tot.

U seriji se još pojavljuju Branislav Lečić koji tumači lik Stenlija, pravog gradskog zavodnika i šarmera koji ne može da odoli nijednoj lepoj ženi, dok je lik njegove partnerke oživela Zorana Bečić. U seriji se još pojavljuju Dragana Turkalj, Siniša Ubović, Igor Đorđević.

- Samo u prvih deset epizoda u seriji će se pojaviti oko 40 likova u brojnim zanimljivim, duhovitim i na momente dramskim situacijama. Snimanje serije je počelo pre dve nedelje, a emitovanje prve epizode očekuje se već u drugoj polovini novembra. Sa RTV Pink potpisan je ugovor o snimanju prvih 20 epizoda, a konačan broj zavisiće isključivo od želje publike i gledanosti. Svaka epizoda trajaće 45 minuta - kaže Todorović.

Režiju i tekst potpisuje režiser Dragoslav Lazić, koji ovim projektom obeležava 50 godina umetničkog rada. Pored iskusnog reditelja na mestu direktora fotografije je Miodrag Jakšić Fanđo, a muziku je komponovao Dorijan Šetina.

Melkor

Sticajem cudnih okolnosti na youtube-u sam naleteo na "Samo Veceras". Sta je to, uopste? Nikad cuo.

Samo veceras ep1-Seoska opera.mp4

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Barbarin

To je neki pokušaj da B92 napravi neku emisiju tipa Veče s Ivanom Ivanovićem, sa Zekom kao voditeljom, al im nije uspelo.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

ex pistol

Nije to baš bilo tipa 'Ivan Ivanović' koji je klasičan talk-show bliže je ovo bio pokušaj zabavne emisije kolažnog tipa (kako ovo grozno zvuči ne znam odakle sam iskopao, fuj) prepliću se gegovi i skečevi a Zeka je tu da kao vodi gledaoce kroz emisiju..
uglavnom mislim da sam jedva pogledao jednu i po epizodu, dosta recikliranih fazona, modernizovanih na neki način, nije bilo autentičnog humora zato je i puklo, a ovi duži skečevi kao ovaj iz gornjeg videa su gutali dobre fazone zbog same dužine..

Melkor

Hvala. Bilo mi je zanimljivo samo zato sto uopste nisam cuo da to postoji. Go figure.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ghoul

Quote from: Big Muzzy on 03-02-2012, 04:06:27
Vojna akademija deluje obecavajuce.

BWAHAHAHAHA!  xyxy

nego, u svetlu ko zna koje po redu reprize BOLJEG ŽIVOTA na RTS-u, može li neko da mi potvrdi iz svog iskustva, ili iskustva nekog poznanika, sledeću tvrdnju koju videh na fejsbuku:

"Kaže mi drug koji radi na rts da su izgubili na sudu sve parnice u vezi plaćanja pretplate."  :!: :| :!: :|

Джон Рейнольдс

Па то су све новине пренеле и то пре још неколико месеци, летос ваљда. Мада, то "све парнице" треба узети са резервом, питање је колико их је било. Било је нешто у Чачку.

Али нека лова је однекуд стигла, што заудара на некакву крајње нетранспарентну (да употребим и ја неку од тих модерних речи) политичку ујдурму, нарочито после непресуђивања у корист РТС-а. А то по дефиницији не ваља.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2013, 00:56:26
Али нека лова је однекуд стигла, што заудара на некакву крајње нетранспарентну (да употребим и ја неку од тих модерних речи) политичку ујдурму, нарочито после непресуђивања у корист РТС-а. А то по дефиницији не ваља.

kome je stigla?
rts-u?
u svrhu plaćanja daljih suđenja?
ili da podmire ta potraživanja i ne smaraju više pošten svet koji neće da plaća za OVO BOLJI ŽIVOT SRANJE?

Джон Рейнольдс

Углавном се подмирују плате и нека дуговања. Не верујем да ће бити још суђења, смислиће други начин финансирања, спомиње се нешто преко ПДВ-а, али то је све рекла-казала.

Оно што је суштина јесте да се довођењем РТС-а у финансијске проблеме заправо ломио Тијанић, не би ли био склоњен пре истека мандата. Да ли је он и ту буру ко зна како прегурао или је нешто друго по среди, ко зна. Али оно што је сигурно јесте да разноразни еспеесовски и напрдњачки "кадар" само чека да нахрупи, тако да ће "Бољи живот" паузирати можда годину-две док се растали тад упумпана лова и народу покаже нови, европскији РТС с вашим већим правом да сазнате више од свега... А онда Гиго-наново. Пази шта сам ти рекао.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2013, 11:03:17
Али оно што је сигурно јесте да разноразни еспеесовски и напрдњачки "кадар" само чека да нахрупи, тако да ће "Бољи живот" паузирати можда годину-две док се растали тад упумпана лова и народу покаже нови, европскији РТС с вашим већим правом да сазнате више од свега... А онда Гиго-наново. Пази шта сам ти рекао.

da pauzira?
misliš, posle ove (koje po redu? desete? petnaeste?) reprize, BOLJI ŽIVOT ćemo gledati tek - 2015-te?!
pa to i nije neka prognoza, to je IZVESNO!

Джон Рейнольдс

Али га неће бити 2014!

#Τζούτσε

Ghoul

Kunac

Usul

Kunac

Quote from: Usul on 18-01-2013, 02:22:46
Was ist Zvezdara?
Novo "čedo" Dragoslava Lazića. Serija je krenula na TV Pinku 01. januara.

Igrani deo nije vredan pažnje, ali špicu svakako valja overiti:

Serija Zvezdara - epizoda 1

tomat

uvod je 30 sekundi, pa na ripit.

ali, ciga u kontejneru...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Usul

Gospode boze... pa ovo je nivo osrednjeg porno filma iz ranih devedesetih... kako ih nije blam da ovako nesto snime...

Pukovnik Gavrić

Ova Zvezdara obara bar 2 svjetska rekorda.
Prvi je vjerovatno najgora uvodna špica ikad - najgora kompjuterska grafika plus kadrovi iz serije koji se smjenjuju prebrzo, pa se ponavljaju i to tri puta!
Drugi je taj što epizoda traje oko 58 minuta, a od toga je punih 16 minuta najave sledeće epizode.
xrofl

Albedo 0

ne, stvar je još gora, tih 16 minuta je najava nekoliko narednih epizoda

znam, jer sam gledao i drugu epizodu i nema drmusanja u iskopanoj rupi, nisu ni stigli dotle  :cry: