• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pred haški proces Haradinaju

Started by Ghoul, 04-03-2007, 18:40:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Pred haški proces Haradinaju

4. mart 2007. | 14:36 | Izvor: B92

Beograd, Hag -- U Haškom tribunalu sutra počinje suđenje bivšem premijeru Kosova i komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

I dok u Tužilaštvu tvrde da će protiv Haradinaja svedočiti 99 svedoka, prema nezvaničnim informacijama B92 - taj broj je višestruko manji. Većina svedoka promenila je mišljenje i odustala od suđenja, a mnogi su umrli pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Iako je zvanično potvrđeno da je stradao u saobraćajnoj nesreći u Podgorici, smrt Kujtima Beriše poslednja je u nizu "misterioznih nestajanja" potencijalno opasnih svedoka protiv Ramuša Haradinaja. Pre njega, 2000. u Dečanima ubijen je član porodice Musaj, a tri godine kasnije u Peći stradao je Tahir Zemaj, pukovnik JNA i jedan od komandanata rivalske vojske Albanaca FARK.

2005. ubijen je Skender Kući, a na pijaci u Maloj Kruši kod Prizrena stradao je UNMIK-ov zaštićen svedok Hasan Rustemi, uz poruku da će "tako proći svi koji rade protiv OVK".

Iako se o tome ne govori javno, Velika verovatnoće je da su očevici Haradinajevih zločina podmićeni ili zastrašeni, pa su čak i članovi njihovih porodica promenili prvobitne iskaze i odustali od svedočenja.

Milivoje Mihajlović, novinar koji je 16 godina izveštavao sa Kosova, tvrdi da su Tužilaštvu protiv Haradinaja nedostaju i dokazi i svedoci.

"Ako samo pogledate da je optužnica protiv Haradinaja imala 37 članova, a da je 21 izmenjen - to dovoljno jasno govori o tome da Tužilaštvo nema dovoljno oslonca u svedocima i da se taj oslonac gubi pod Haradinajevim uticajem. Mislim da on nije slučajno rekao da je uvređen optužnicom, jer je učinio sve što je mogao da eliminiše ključne svedoke koji bi doveli do teške osude", kaže Mihajlović.

Haradinaj se tereti za silovanja, ubistva i zlostavljanja nealbanaca tokom 1998. godine. Tužilaštvo smatra da je odgovoran za smrt 32 Srba i Roma čija su tela pronađena u Radonjičkom jezeru kod Glođana, a pripadnici OVK kojima je komandovao obračunavali su se i Albancima koji su označeni kao saradnici srpskih vlasti.

Ipak, Mihajlović tvrdi da optužnica ne obuhvata najstrašnije zločine koje je Haradinaj počinio tokom 1999. godine.  

"To će proći bezazleno, bez obzira što se Haradinajev učinak u Metohiji zna - to je jedino područje na Kosovu koje je potpuno etnički čisto i to u vreme kada je Haradinaj komandovao OVK na tom podrucju. Mislim da će dobiti kaznu koja ne odgovara odgovornosti", kaže Mihajlović.

On smatra da je za slab slučaj koji Tužilaštvo ima protiv Haradinaja, kriv sud u Hagu koji mu je omogućio da se, tokom privremenog boravka na slobodi, politički angažuje i kroz susrete sa zvaničnicima međunarodne zajednice pošalje poruku svedocima o uticaju koji i dalje uživa na Kosovu.

Na njegovoj strani je i jak advokatski tim iz Britanije čiju kancelariju u Londonu vodi supruga britanskog premijera Tonija Blera. Pretpostavlja se da je Haradinaj za svoju odbranu obezbedio mnogo novca, o čemu svedoči i izjava odbrane da im je za nastavak suđenja potrebno još 2 miliona evra.

GHOUL SAYS: AKO ŽELIŠ POBEDITI, MORAŠ STIĆI PRVI (ODNOSNO: PRE DRUGOG)!

Odnosno: TAKO SE TO RADI!

tj: prema ovome, naserova kazna biće oličenje pravedne strogoće!
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Pa da, s obzirom da je i suđenje Miloševiću bilo zasnovano mahom na izjavama svedoka koji su ionako pričali o nekim izokola relevantnim stvarima, a da je Haradinaj mlađi i agilniji, i bio je na slobodi, ne bi trebalo da nas čudi ovakav razvoj događaja. Jesam li spomenuo da sam s njim sedeo u istom restoranu letos? Ima lepu ženu.

lilit

Quote from: "Meho Krljic"Pa da, s obzirom da je i suđenje Miloševiću bilo zasnovano mahom na izjavama svedoka koji su ionako pričali o nekim izokola relevantnim stvarima, a da je Haradinaj mlađi i agilniji, i bio je na slobodi, ne bi trebalo da nas čudi ovakav razvoj događaja. Jesam li spomenuo da sam s njim sedeo u istom restoranu letos? Ima lepu ženu.
A zena je dugo vremena bila devojka sina mog ex-bossa, sve dok Ramush nije stupio na scenu...imam svakakvih pikanterija, ali se ne bavim tracarenjem.
:cry:   8)  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: "lilit_depp"...imam svakakvih pikanterija, ali se ne bavim tracarenjem.

ali ja se bavim!
želim sve sočne detalje na pm (ako već nećeš ovde, pred poštenu itelegenciju)!

Tex Murphy

Oću i ja!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Cornelius

Del Ponte: Gangster i gospodar rata
5. mart 2007. | 07:37 -> 18:15 | Izvor: B92, Beta  
Hag, Berlin -- Karla del Ponte upozorila da će morati da povuče optužnicu protiv Ramuša Haradinaja ako se ne pojave svedoci kojima se preti.

Eto, sudjenje nije ni počelo, a Karla Del Ponte objašnjava Šiptarima da će povući optužnicu protiv Haradinaja ako se ne pojavi nijedan svedok protiv optuženog. Sad je neophodno da Šiptari pobiju, zastraše ili kupe svedoke i Haradinaj neće više imati ikakve brige.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Kastor

Quote from: "Cornelius"
Eto, sudjenje nije ni počelo, a Karla Del Ponte objašnjava Šiptarima da će povući optužnicu protiv Haradinaja ako se ne pojavi nijedan svedok protiv optuženog. Sad je neophodno da Šiptari pobiju, zastraše ili kupe svedoke i Haradinaj neće više imati ikakve brige.

Otprilike. Glupača.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Mixitron M. Storm

Da, stvarno, kako joj se omaklo da kaže tako nešto, baš nije mislila šta govori :roll:

David

Interesantno kako vecina vas iz Srbije gleda na, najvecim dijelom, skoro sva desavanja oko Carle i Haga iz negativnog rakursa, pa i ovu izjavu:

a mozda Carla upozorava javnost o onome sta se desava iza njenih kulisa, upozorava The Nadlezne Organe (koji su odg. za bezbijednost ucesnika suda) sta se moze desiti ukoliko se nastavi sa prijetnjama i zastrasivanjem svjedoka??

Zasto, pobogu, ne gledate to tako, a ne antagonizirano, sto vam je vec obicaj?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Cornelius

Davide, ja nisam iz Srbije. Ja sam iz inostranstva. Karla je samo tockic u vecoj masineriji. Njen zadatak je da odradi posao za gazde. U ovom trenutku, gazdama je neophodna nevinost Siptara. Ne potpuna, ali prilicna. Haradinaju ce biti sudjeno i on ce biti osudjen. Naravno, branice se van tamnice, a presuda ce da bude vrlo simbolicna. To ce im dati izgled pravicnosti u ocima njihovih glasaca, a potencijalnim protivnicima ili saradnicima, to ce pokazati sta sve znaju i umeju. Kada bude potrebno, oni ce pojebati i druge: Bosnjake, Hrvate, Siptare, Makedonce, Davida, Corneliusa i sve do najsitnije buve u cebetu.

Knjige u sake, Davide, citaj istoriju i geopolitiku, te ces nauciti vazda stvari i manje ces deliti svet na tebe i na glupe Srbe.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

David

Cornelijuse,
kao prvo, za tvoju informaciju, a zbog nadobudne i prepotentne donje sugestije 'knjigu u sake', David ima uknjizene, sa jednog od bjelosvjetskih univerziteta, i predmet 'medjunarodnih relacija', i kojekakve politicke katedre, i sociologiju itd.

Ono gore je bio tek odg. na negativne reakcije na zadnje Carlino upozorenje o konsekvencama prijetnji na svjedoke, a ne meditacija o sudbini Kosova ili Haradinaja, odnosno (vise) cudjenje dokle ce se vise a priorno negativno i paranoidno interpretirati bilo koji gest ove Sluzbenice (ili suda koji ona predstavlja) koji ne odgovara trendu srbijanske politike od kraja 80-ih pa do njenih, i dalje dominatnih, danasnjih refleksija olicenih kroz politiku 2XVoja (Kostunica ili Ilic), i poslije rusenja rezima koji je obavezao Srbiju da odluke i geste, pa i optuzbe tog istog suda mora da postuje.
Jer je nekome nesto i duzna, s obzirom na znacaj i proporcionalnost odgovornosti koji je njena tadasnja vlast (i ne samo ona, nego i neki drugi njeni politicki igraci) ulozila u skoro 10-ogodisnju tragediju sirih razmjera od njene teritorije (ista odg. se, proporcionalno njihovim ulogama, tice i drugih aktera te tragedije).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Cornelius

Imam osecaj da su ti Srbi (posebno ono sto ti zoves Srbijancima) kamen u bubregu i da ti pricinjavaju vecni bol. Ne vidim da su Srbi ikome ista duzni, nista vise no Bosnjaci, Siptari, Hrvati, Togoanci ili Norvezani. Nije mi jasno sto Del Ponteovu nazivas Sluzbenicom. Cemu veliko "S"? I nije mi jasno sto ti je toliko stalo kako srpska javnost interpretira reci Sluzbenice? Ako imas sta da kazes, koga da optuzis ili posedujes dokaze, znas koja je adresa Sluzbenice. Do tada, srpska javnost ima pravo da interpretira reci Sluzbenice onako kako zeli i nikome ne mora da polaze racune za ono sto misli.

The Force

Quote from: "David"Cornelijuse,
kao prvo, za tvoju informaciju, a zbog nadobudne i prepotentne donje sugestije 'knjigu u sake', David ima uknjizene, sa jednog od bjelosvjetskih univerziteta, i predmet 'medjunarodnih relacija', i kojekakve politicke katedre, i sociologiju itd.

Ono gore je bio tek odg. na negativne reakcije na zadnje Carlino upozorenje o konsekvencama prijetnji na svjedoke, a ne meditacija o sudbini Kosova ili Haradinaja, odnosno (vise) cudjenje dokle ce se vise a priorno negativno i paranoidno interpretirati bilo koji gest ove Sluzbenice (ili suda koji ona predstavlja) koji ne odgovara trendu srbijanske politike od kraja 80-ih pa do njenih, i dalje dominatnih, danasnjih refleksija olicenih kroz politiku 2XVoja (Kostunica ili Ilic), i poslije rusenja rezima koji je obavezao Srbiju da odluke i geste, pa i optuzbe tog istog suda mora da postuje.
Jer je nekome nesto i duzna, s obzirom na znacaj i proporcionalnost odgovornosti koji je njena tadasnja vlast (i ne samo ona, nego i neki drugi njeni politicki igraci) ulozila u skoro 10-ogodisnju tragediju sirih razmjera od njene teritorije (ista odg. se, proporcionalno njihovim ulogama, tice i drugih aktera te tragedije).

Proporcionalnost? Misliš u odnosu na glavne pokretače raspada Juge, one najodgovornije, Slovence, Hrvate i Albance s Kosova?
Pa onda se Srbijanci nemaju šta brinuti. Logikom i činjenicama doći će se do istine. Polako, ali sigurno.
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

The Force

Quote from: "David"Interesantno kako vecina vas iz Srbije gleda na, najvecim dijelom, skoro sva desavanja oko Carle i Haga iz negativnog rakursa, pa i ovu izjavu:

a mozda Carla upozorava javnost o onome sta se desava iza njenih kulisa, upozorava The Nadlezne Organe (koji su odg. za bezbijednost ucesnika suda) sta se moze desiti ukoliko se nastavi sa prijetnjama i zastrasivanjem svjedoka??

Zasto, pobogu, ne gledate to tako, a ne antagonizirano, sto vam je vec obicaj?

Meni je interesantna njezina izjava oko gangstera Haradinaja. Zvuči privlačno ali je opasno i s namjernom pogrešna. Nije nazvan ratnim zločincem, ili nekim sličnim nazivnikom, veće je eto običan gangster. Promatrao sam tu scenu i sa rasističkog aspekta, iako sam totalni opozit tome, i zaključio da će svijet vidjeti kako su Srbi i Hrvati lijepi ljudi a Šiptari ružnjikavi, te da nalikuju na decu iz šogor sela. S obzirom da nisam iz Srbije ne zamaram se pravima nacionalne manjine koju, osim što smatram ružnjikavom, smatram i primitivnom, totalno nazadnom, potencijalno uvijek opasnom i totalno irelevantnom za razvoj naprednijih rasa - svih ostalih. Oni koji kukaju da im se djeca drogiraju, prije nego upiru prstom u daleku Kolumbiju neka omiriše malo Kosovo, zapadnu Makedoniju i Albaniju. A smrad (te droge) se osjeti sve do Milana, Zuricha i dalje.

The Force

Ima i među Albancima lijepih ljudi, naravno. To su dakako potomci poarbanašenih Srba i Grka.

The Force

Meho Krljic

Možda su meni kriterijumi niski, al oči su mi ispale letos u Prištini. Dakle, ne bih Albance nazivao ružnjikavim...

Mixitron M. Storm

Ovo ti je jarane veoma inkriminišuća optužba po pitanju seksualnog opredeljenja.

Apropo Karle i njenih jadikovki:

1: Karla del Ponte upozorila da će morati da povuče optužnicu

2: Karla je zahtevala da se svedoci zaštite jer će ovo što se dešava osujetiti suđenje

Da li je 1. ili 2. ono što bi neko kome je zaista stalo do toga wtf se zaista dešavalo trebalo da kaže/zahteva/izjavi?

Meho Krljic

Dal' ja mogu uopšte da se više inkriminišem nego do sada???

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Dal' ja mogu uopšte da se više inkriminišem nego do sada???

Mozes, ako krenu oci da ti ispadaju tokom inkriminisanja sa lepuskastim Albancima.

Meho Krljic

Ne verujem da je to realna opsanost.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Možda su meni kriterijumi niski, al oči su mi ispale letos u Prištini. Dakle, ne bih Albance nazivao ružnjikavim...
niski su, ako si nešto lepo TAMO video, a da nije od stranog prisustva, već domorodačko.

varvarin

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Da li je 1. ili 2. ono što bi neko kome je zaista stalo do toga wtf se zaista dešavalo trebalo da kaže/zahteva/izjavi?

Mixi, slažem se s tobom, i recimo to jednistavnije: Karla izjavila da od ovog suđenja neće biti ništa!!!
(Nemojte da vas nisam upozorila, ali oni naprosto, juh, ubijaju svedoke!)

Nego, danas POLITIKA piše kako albanska javnost protestvuje, što na sajtu grčke vojske može da se vidi spot - grčki vojnici vežbvaju poput marinaca i pevaju: "Pravićemo konopce od creva Albanaca..."
Jebeš ga, nama bi uveli sankcije i za ."..šutiraćemo Albance u dupe!..."
Jel neko snimio melodiju?

Meho Krljic

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Meho Krljic"Možda su meni kriterijumi niski, al oči su mi ispale letos u Prištini. Dakle, ne bih Albance nazivao ružnjikavim...
niski su, ako si nešto lepo TAMO video, a da nije od stranog prisustva, već domorodačko.

Jebiga. Onda su niski. Proceed as planned.

Quotena sajtu grčke vojske može da se vidi spot - grčki vojnici vežbvaju poput marinaca i pevaju: "Pravićemo konopce od creva Albanaca..."

Aaaaaa!!! Grci!!! Carevi!!!!

lilit

Nisam pristalica kriminalne antropologije Cesarea Lombrosoa, ali neke bitne fizicke "lepotne" razlike izmedju kosovskih Srba i kosovskih Albanaca ja videla nisam.

Meho Krljic

Ali naravno da ćeš ti to reći, imaš oblik lobanje tipičan za prevarante i kriminalce!!!

(Nisam mogo da odolim da ne iskoristim klasičnu foru iz Simpsonovih)

lilit

Quote from: "Meho Krljic"Ali naravno da ćeš ti to reći, imaš oblik lobanje tipičan za prevarante i kriminalce!!!
Say lobanja again. SAY LOBANJA AGAIN!!!! I dare you, I double dare you, motherfucker. Say lobanja one more goddamn time.
i prestani da crtas. :lol:

Meho Krljic

Moro sam, jebiga jedna reč gore-dole i prijateljstva pucaju. A cyber-prijateljstva su posebno krhka. Začas se desi neki Internet-death-threat.

Nego, da... LOBANJA!!!

LOBANJA!!1!!111

LOBANJA!!!!

PUCAJ SAD, AKO IMAŠ MUDA, STARA MOJA!!!!

Ghoul

Quote from: "lilit_depp"Nisam pristalica kriminalne antropologije Cesarea Lombrosoa, ali neke bitne fizicke "lepotne" razlike izmedju kosovskih Srba i kosovskih Albanaca ja videla nisam.

kosovski srbi su isto tako subhuman kao i šiptari: predugo se to mešalo jedno s drugim, preneo se smrad... čak imaju i neki šiptarski akcenat, vrlo gnusan... neke od najogavnijih primeraka ljudskog roda video sam među rezervistima, sabranim iz taloga čitavog kosova, u đakovici, marta 1999.

lilit

Quote from: "Meho Krljic"

LOBANJA!!!!

PUCAJ SAD, AKO IMAŠ MUDA, STARA MOJA!!!!
sreca tvoja sto se ne bavim oftopikovanjem, :roll: a trudim se i da budem pristojna u javnosti.  8)

@ghoul,
ne bih isla tako daleko s generalizacijom, ali ja nisam ti.

Mixitron M. Storm

Quote from: "varvarin"
Mixi, slažem se s tobom, i recimo to jednistavnije: Karla izjavila da od ovog suđenja neće biti ništa!!!
(Nemojte da vas nisam upozorila, ali oni naprosto, juh, ubijaju svedoke!)

xcheers + albanački škembići :evil:

Mene ovo u stvari najviše podseća na repliku iz "Monstruma" - "100x sam mu rekla kako je ovde baš pusto i kako bi neko mogao da me siluje i ubije a da niko ne vidi."

Tako i ova, neko će da pobije svedoke pa od suđenja nema ništa, majku mu...

EKSTREMISTA

Braća Grci.
U vreme oslobađanja Srebrenice u čemu je učestvovala i četa grčkih dobrovoljaca,grčki reporter sa lica mesta uključivao se uživo u njihov dnevnik i prenosio napredovanje pravoslavne vojske kao da prenosi fudbalsku utakmicu Lige šampiona između Olimpijakosa i Fenerbahčea.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Alibaba

Ma Grci su gori Turci od Siptara. Cak sta vise mislim da su Grci iskvarili Turke tokom Osmanskog Carstva. Ma bre Grci su olos nevidjeni. Smradovi. Pre bih ziveo sa neopranim Mongolom nego s Grkom.

The Force

Ja sam se naravno šalio, misleći da će netko reagirati na virtualnu opasnost  :D
Ti su Albanci u biti etnički Srbi, tj. Južni Sloveni, to si hteo da kažeš?  :lol:

The Force

Quote from: "lilit_depp"Nisam pristalica kriminalne antropologije Cesarea Lombrosoa, ali neke bitne fizicke "lepotne" razlike izmedju kosovskih Srba i kosovskih Albanaca ja videla nisam.

:shock:  'Oćeš da kažeš da su svi ružni?  :P

varvarin

Quote from: "EKSTREMISTA"Braća Grci.
U vreme oslobađanja Srebrenice u čemu je učestvovala i četa grčkih dobrovoljaca,grčki reporter sa lica mesta uključivao se uživo...
E, ovo je tačno.
Nisam pominjao do sad na forumu, ali sećam se: u našem TV dnevniku - snimak iz osvojene Srebrenice. Na dva jarbola - dve zastave, srpska i grčka. (A mislim da je to i NIN zapazio.)
Sad, ovo bi moglo da otvori još neka pitanja, ali jebeš ga...

Cornelius

Grčki narod je vrlo prijateljski nastrojen prema Srbima. Svi znamo u kojoj meri su nas podržavali obični ljudi za vreme američke agresije. Čak su i grčke diplomate bile blagonaklone prema Srbima. Medjutim, grčka vlada mora da se povinuje odlukama velikih zlikovaca. Setite se samo da je za vreme agresije bilo prosrpskih demonstracija u Sofiji. Bugarski narod je tražio da se pomogne Srbima. Bugarska vlada je odbila. Ima tih primera na tone.

Narod je izabrao vladu, ali vlada posle toga ne čini ono što narod traži, nego ono što najvažniji geopolitički igrači zahtevaju. Tako je isto i u Srbiji. U svoje vreme je od Miloševića traženo da potpiše Aneks B ugovora iz Rambujea. On je odbio, što je bilo logično i Amerikanci su napali Srbiju. Kasnije, taj isti Aneks B (u malo drugačijoj formi) pristao je da potpiše Djindjić i to je uradjeno u jednom trenutku, bez talambasa, bez reklame. Pre Srba, nešto slično je potpisala i Hrvatska, bez mnogo reklame.

Ko u narodnoj izreci - ko je jači, taj i tlači.

Alibaba

Tacno je da jaci tlaci.. Ali ne bih se bas slozio da su Grci naklonjeni nama niti da mnogo razmisljaju o nama. Demonstracije opet nisu izraz misljenja celog grckog naroda nego samo manjeg dela. Koliko su nam naklonjeni pokazali su u Atini na prvenstvu u kosarci kada su izvizdali nasu himnu samo zato sto smo ih sportski nadjacali. To nije niko nigde doziveo. Takvo omalovazavanje i to u sred sirom sveta popularne satanizacije Srba ukazuje koliki su oni olos od naroda.

Mislim da tako nesto ne bi smo doziveli ni da igramo u sred Pristine u nekom buducem nezavisnom Kosovu.

Daleko im lepa kuca.

The Force

Quote from: "Virus"Tacno je da jaci tlaci.. Ali ne bih se bas slozio da su Grci naklonjeni nama niti da mnogo razmisljaju o nama. Demonstracije opet nisu izraz misljenja celog grckog naroda nego samo manjeg dela. Koliko su nam naklonjeni pokazali su u Atini na prvenstvu u kosarci kada su izvizdali nasu himnu samo zato sto smo ih sportski nadjacali. To nije niko nigde doziveo. Takvo omalovazavanje i to u sred sirom sveta popularne satanizacije Srba ukazuje koliki su oni olos od naroda.

Mislim da tako nesto ne bi smo doziveli ni da igramo u sred Pristine u nekom buducem nezavisnom Kosovu.

Daleko im lepa kuca.

Pa Grci su poznati po svojoj sujeti. To je normalno. Dali su ime ovom kontinentu, na njihovoj se tradiciji (kao bazi) izgradila čitava zapadna kultura, i da ne nabrajam još sve te brojne primjere koji idu u prilog racionalizaciji njihovog ponašanja u tim trenucima atletskog "gubitništva". A što se ovog u vezi Albanaca i njih tiče mislim da bi ih Albanci, nikakvi ratnici kakvi i i jesu, ipak zgazili za jedno dobro jutro. Da su Ameri pustili Turke da se potuku s njima Grci bi bježali kao pred potopom. Nekad bili slavni a danas takvi kakvi su... Čast izuzecima na planinama i u gudurama nekih otoka i zabačenih mjesta na kontinentalnom dijelu. Sve ostalo je ...kakica. Kao gerila su mnogo uspješniji nego uniformirano i oficijelno frontalno, i to samo kada su napadnuti kao '40ih npr. A ni tada ne bi napravili ništa da nije bilo jugoslavenskog rasturanja njemačkih divizija

Джон Рейнольдс

Navijačke frustracije stvarno nemaju nikakve veze sa pričom. Partizanovci i Zvezdaši se kolju na svakoj utakmici, a sutra će neki od njih možda sedeti negde i mirno pričati o desetim stvarima... To navijaštvo je svojevrsno zlo, nemam ništa protiv pražnjenja (to i sam ponekad radim), ali je kvazi-plemensko okupljanje potpuna besmislica. Očigledan primer bezumnog nasilja, a pri tome sklono veoma opasnim političkim manipulacijama.

Na kraju krajeva, nakon zviždanja u Atini bila je razlupana grčka ambasada u Beogradu. I pojo vuk magarca. Grci su se oduvek ložili na sport i rezultati su im dugo bili zanemarljivi, ali se to menja. Postaju jači, samouvereniji i fanatičniji. To uvek daje rezultate.

Što se tiče grčke vojske, samo pogledajte koliko se u nju ulaže, pa će neke stvari biti jasnije. Daleko su dani gerilske borbe, Grčka je danas lokalna vojna sila. Uz to, narod ima jak nacionalni i verski osećaj, to je primetio svako ko se malo dole muvao a ima oči da vidi. Iako postoje velike razlike između severa, juga i ostrva, čak im je i jezik solidno različit, nema razlike u ponašanju kada je u pitanju država i vera. To mnogo znači i - sa Grcima više nema šale. Ako se Šiponje sa njima zakače, plivaće ili u Italiju ili (još bolje) u severnu Afriku.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Cornelius

Šiptari su već tražili deo severne Grčke. Projekat Velike Albanije zato neće moći da se ostvari u dogledno vreme, jer je Grčka u potpunosti protiv toga, ali i Evropska unija koja se plaši šiptarske ekspanzije na sve okolne teritorije i paljenja novog sranja.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Cornelius"Šiptari su već tražili deo severne Grčke.

Pa ja upravo to i jedva čekam jer će dobiti po nosu kao nikad dosad. Nisam baš siguran u zabrinutost EU zbog šiptarske ekspanzije. Njihova emigracija raspolaže velikim sredstvima i ima jake veze, a sa time ti se za sve gleda kroz prste. No, videćemo.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: "Cornelius"Evropska unija koja se plaši šiptarske ekspanzije na sve okolne teritorije i paljenja novog sranja.

evo, sve im se tresu gaće od stra'a, zato im daju kosovo na pladnju, da ih umire i umilostive...

lilit

Quote from: "Ghoul"
evo, sve im se tresu gaće od stra'a, zato im daju kosovo na pladnju, da ih umire i umilostive...
:!:  :!:  :!:  :!:

Nyarlathotep

zar nismo mi dali Kosovo Siptarima?
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Alibaba

John Reynolds prica kojesta. Napravio si od Grka nekakvu regionalnu a mozda i vecu silu sto je budalastina. Ono sto imaju imaju samo zato sto su se u pravo vreme svrstali uz NATO pakt. A zahvaljujuci tom NATO paktu su uspeli koliko toliko da se sacuvaju od Turaka (mada im to na Kipru nije pomoglo ali ajde Kipar nije deo Grcke). Grci su inace jako loseg mentaliteta a to dobro znam jer sam poznavao dosta Grka a svojevremeno i boravio neko vreme u Solunu.

To sto savremene Grke dovodis u vezu sa drevnim Grcima ti je velika greska. Jer tu osim jezika koji potice od drevnog staro-grckog nema nikakve veze. Stari grci su bili plavusani krecavih frizura i jako blede puti. A ne cigancici kao ovi danasnji. Unizavanjem svog genetskog koda mesanjem sa svima i svacim oni su apsolutno unistili sve dobro koje su imali i upravo iz te njihove patnje za onom prastarom velicinom proizilaze njihovi kompleksi i sujeta koju pominjes.(za razliku od Srba koji su iz mesanja izvukli najbolje ;) )

Inace koliko god bili pogodjeni porazom u Atini treba reci da oni nikada nisu ni jednoj stranoj reprezentaciji zvizdali pri intoniranju himne. Zvizdanje himni znaci zvizdanje naciji a ne samo nacionalnom timu.

Grke boli uvo za nas i ne smatraju nas ni za kakvu bracu. Oni kao i svaki zlocesti trol sede u svojim smrdljivim rupama i cekaju da pored te rupe padne neki ostatak hrane sa stolova jacih nacija. Oni su strvinari.  I ne cenim ih ni malo.

Budalastina je misliti da su Grci savremeni nacija za postovanje.

A Siptari ce ostvariti san o velikoj Albaniji jer im nije problem da podmicuju desetinama miliona evropske politicare koje crpe iz raznih mafijaskih poslova. Albanci jesu zaostala rasa, ali se sa svojim zaostalim mentalitetom jako dobro snalaze u korumpiranoj Evropi.

Kastor

Zviždanje himni je pritisak na igrače i ništa više. Jedan deo navijača i ne zna protiv koga igra njegov tim.

EDIT: Svi Sloveni su bili plavušani
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

varvarin

Kastore, sad otvaraš jednu nezgodnu priču: do kraja građanskog rata u Grčkoj  (1945- 1947), u dotičnoj zemlji postoje delovi sa VISOKOM koncentracijom SLOVENSKOG stanovništva...
Pošto je Jugoslavija (po proleterskoj solidarnosti) pomagala Markosove partizane - komuniste, posle pobede monarhista, ova slovenska "ostrva" su definitivno raseljena, ljudi naterani da menjaju imena, itd, itd (ovo ima u svakom malo debljem udžbeniku). Tako da priča o plavokosim Grcima i plavokosim Slovenima ima nezgodan rasplet...

Джон Рейнольдс

Quote from: "Virus"John Reynolds prica kojesta. Napravio si od Grka nekakvu regionalnu a mozda i vecu silu sto je budalastina. Ono sto imaju imaju samo zato sto su se u pravo vreme svrstali uz NATO pakt.

Šta ti zapravo hoćeš da kažeš? Da Grci nisu regionalna vojna sila? Ili da jesu, ali zahvaljujući tome što su u pravo vreme ušli u NATO? Odluči se.

Na tvoje budalaštine (ono o Grcima kao Ciganima ne vredi ni komentarisati) su ovde svi već oguglali, ali evo bitnog podatka - grčke vojne snage nisu bile pod komandom NATO, tačnije povučene su, od 1974. do 1980. nakon kiparske krize. Turska je sve vreme bila pod okriljem NATO:

http://en.wikipedia.org/wiki/NATO

Zaključke može da izvuče svako kako mu se prohte. Podaci o grčkoj vojsci:

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Greece

Obratimo pažnju na ulaganja:

Military Expenditures
Amount $7.081 billion (2005/current prices)
Percent of GDP 3.1% (2005/current prices

Turska ima veća ulaganja, sličan %, ali je 7 milijardi dolara sasvim pristojna cifra koja Grčku u svakom slučaju ubraja u ozbiljnu regionalnu silu. To što ih ti, Viruse, ne voliš ne znači da to oni nisu. Ponavljam, stalo im je do vere i nacije, imaju oružje - ergo, sila. I letujem redovno kod njih, neću valjda da ostavljam pare Dukljanima ili Turcima.

#Τζούτσε

Alibaba

QuoteŠta ti zapravo hoćeš da kažeš? Da Grci nisu regionalna vojna sila? Ili da jesu, ali zahvaljujući tome što su u pravo vreme ušli u NATO? Odluči se.
Ja sam rekao da nisu nikakva sila i da su jadni. A rekao sam da ih stiti NATO. To ih ne cini silom. I tu sam bio jasan. Jadno ti je pitanje :)

Quotegrčke vojne snage nisu bile pod komandom NATO
To ne znaci da ta jadna nacija i dalje nije bila pod zastitom NATO. :) Hoces reci da se Grcka povukla iz NATO i da danas nije u NATO? Pa ti si neinformisan.

QuoteTo što ih ti, Viruse, ne voliš ne znači da to oni nisu. Ponavljam, stalo im je do vere i nacije, imaju oružje - ergo, sila. I letujem redovno kod njih, neću valjda da ostavljam pare Dukljanima ili Turcima.

Ne ne znaci da ako imas oruzje da si i sila. Mislim lupetas kao Maxim po diviziji. A to sto si ti dovoljno jadan da dozvoljavas da te jebu pa lade za vizu svako leto "bratski" to je tvoj problem.

Ja letujem u Turskoj jer mi Turcin dzabe proda vizu na granici tj aerodromu. I jer su deset puta ljubaznjiji od Grka i jer su deset puta vise zasluzili da budu postovani od grka.

Nisi valjda cekao od 3 ujutro za vize da bi te pustili u svoju smrdljivu zemlju?

Quote from: "kastor"Zviždanje himni je pritisak na igrače i ništa više. Jedan deo navijača i ne zna protiv koga igra njegov tim.
O boze koja provala. ma kakav pritisak covece kad je takmicenje vec bilo zavrseno. Sta? Zar su se nadali da ce nasi da se uplase i pobegnu i ostave im medalju. ne lupetaj.