• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kosovari? KOSOVARI???

Started by Tex Murphy, 11-03-2007, 19:01:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: "Noiseless"@Harvester: Bio je "zvaničan" naziv od strane "nas" ostalih... Tačnije opšte prihvaćen nezvaničan naziv. Crnja = nigga. BTW, upravo si rekao
QuoteNe sećam da su se crnci...
To je taj diskurs. Sve "crne" ljude nazvao si crnci i gurnuo ih u jedan kolektivitet.

@ghoul: Radikalski diskurs. Ima dobrih i čestitih ljudi koji funkcionišu na osnovi istog.

@Milosh: Takođe, tvoj argumentum ad hominem... Mislim da tome nema mesta na ovom forumu...

šta lupaš, bre, mindless?
kakav 'argumentum ad hominem'?
znaš li ti uopšte šta je to? (ovo je retoričko pitanje, jer je OČIGLEDNO da ne znaš!)
a neću ni da pitam gde si kod anđelije video taj 'r. diskurs' jer je tvoje praznoslovlje prazno da praznije ne može biti.
tup-tup!
:roll:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

QuoteTo je taj diskurs. Sve "crne" ljude nazvao si crnci i gurnuo ih u jedan kolektivitet.

Wtf? Tek sad ništa ne kontam. Jel' trebalo da ih zovem bijelcima?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"
QuoteTo je taj diskurs. Sve "crne" ljude nazvao si crnci i gurnuo ih u jedan kolektivitet.

Wtf? Tek sad ništa ne kontam. Jel' trebalo da ih zovem bijelcima?

harv, volim te!  :!:

Antonius

Ah... Izvinjavam se što sam na kratko poremetio vašu harmoniju...

Ghoul

Quote from: "Noiseless"Ah... Izvinjavam se što sam na kratko poremetio vašu harmoniju...

nema, veze, idi i ubij se negde što bolnije.

mi ćemo da nastavimo bez tebe, neprimetno.

Antonius

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Noiseless"Ah... Izvinjavam se što sam na kratko poremetio vašu harmoniju...

nema, veze, idi i ubij se negde što bolnije.

mi ćemo da nastavimo bez tebe, neprimetno.
Ja sam pacifista... Biće dovoljno da se povučem...  :wink:

angel011

Kome će to biti dovoljno?  :evil:
We're all mad here.

lilit

Quote from: "Milosh"
Nije ni meni svejedno kada naiđem na licemere koji pod okriljem tzv. političke koreknosti olako lepe etikete kome stignu. Štaviše, gadni su mi, skoro koliko i radikali, samo na drugi način.
i ja isto ovako.
s tim sto su mi licemeri gadni in general, nevezano za to da li su "politicki korektni" ili nisu.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Milosh

Quote from: "Noiseless"@Milosh: Takođe, tvoj argumentum ad hominem... Mislim da tome nema mesta na ovom forumu...

Nije. Čitaj pažljivije. Ti si taj koji si potegao 'radikalski diskurs' bez pojašnjenja šta on tačno podrazumeva i onda jednu takvu prilično uopštenu kvalifikaciju prikačio nekome svrstavši ga u ideološki tor. Istovremeno se buniš protiv klasifikacije drugih ljudi na osnovu nekih proizvoljnih načela kao što je npr. veroispovest, s čime se btw ja potpuno slažem: u slučaju odrednice muslimani koju jeste besmisleno koristiti u onom smislu kako je besmisleno da je srbin=pravoslavac (neću da ulazim sad u to da li je reč o bošnjacima ili su to srbi&hrvati islamske vere ili marsovci ili kogod...). Elem, onaj koji se buni protiv ovakvog grubog razvrstavanja, a pritom i sam koristi sličan metod u klasifikaciji sagovornika koje trpa u proizvoljne ideološke fioke je ništa drugo do licemer, i tu nema ništa ad hominem. A što se gađenja tiče to je afektivna kategorija, na nivou ličnog, subjektivnog utiska i stoga govori mnogo više o meni nego o tebi. Eto ga pojašnjenje za koje sam isprva mislio da nije potrebno, i neću više da smaram na ovom topiku.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Morningstar

QuoteCrnac crncu može da kaže nigga. Ali ako belac crncu kaže nigga kontekst je drugačiji. Nadam se da si razumeo.

Daj bre, ovo je kao u onoj epizodi southparka kada je kartman gadjao tokena kamenom i to se automatski klasifikuje kao 'hate crime'. Pogotovu sto belci u americi usvajaju masovno taj crnacki urbani lingo.

Na stranu sto si ti prvi spominjao crnce, podela moze da se napravi po boji koze, isto tako kao i po verskom opredeljenju, inteligenciji, nacionalnoj pripadnosti, polu, drustvenom statusu, profesiji, itd. Problemi tek nastaju kada, uz te podele, prisijes i odredjene vrednosne sudove i negativne stereotipe. Oni se 'zalepe' u jednom drustvu za neki naziv, koji zatim i sam postane vrednosni sud, u opstem slucaju. U konkretnom slucaju, medjutim, moram reci da je Angel011 dala odlican komentar.

QuoteP.S. "Znaju" li Muslimani da jedni druge tako "zovu"?

Naravno. To je opsteprihvacen naziv za pripadnika Islamske veroispovesti i znaci u bukvalnom prevodu 'onaj koji se predaje Bogu'. Muslimani ne vide apsolutno nista lose u tome ako nekoga nazoves Muslimanom, i oni sebe tako zovu ako postoji potreba za isticanjem veroispovesti - za njih je to najbolja i najlepsa stvar na svetu. Kad musliman kaze muslimanu 'ti si musliman', to je isto kao da mu je rekao 'ti si uzviseno ljudsko bice koje (treba da) zivi u skladu sa Kuranom i Bozjim zakonom'.
sve price su Anansijeve.

The Force

Quote from: "Noiseless"
Quote from: "angel011"
Quote from: "Bab Jaga"Oprostite tuđinskom entitetu na neupućenosti, ali ne kaže li se šiptare?

Mi ih nekad zvali Šiptari. I oni sami su sebe tako zvali. Onda je ispalo da je reč Šiptar politički nekorektna i, mada su sami sebe i dalje zvali Šiptari, trebalo je da ih zovemo Albanci.

A onda su Ameri smislili Kosovari kako niko ne bi pitao "a kako to da deo zemlje koja se zove Srbija treba da pripadne Albancima kad nešto niže postoji država koja se zove Albanija?". Ovako, ispada da Srbi maltretiraju jadne Kosovare na njihovoj sopstvenoj zemlji.
Istina je da su albanci sebe nazivali šiptari. Međutim, jezik je fluidan. Tokom vremena, i političkih promena na ovom području, reč šiptar je dobila pežorativno značenje - iz svima nam poznatih razloga.

Kao i termin bošnjak. Ne možeš nekoga zvati na osnovu veroispovesti - Musliman. Mislim, možeš ali je potpuno bezveze... Vrlo srpski.

Ma koji bošnjaci... Ne družim se sa onima koji ih tako zovu, a bogami niti sa onima koji sebe tako nazivaju. Il' si Bosanac, il' si Hercegovac (ne nacionalno, naravno). Mož' bit' i krajišnik, posavac/posavljak i šta ti ja znam kako se sve nazivaju lokalno...
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

The Force

Quote from: "Noiseless"Thanks, ginger. Čitano. Samo sam odreagovao na radikalski diskurs... Nije mi svejedno kada naiđem na tako nešto...

Dobra ti je disciplina. Taman onako "radikalska"  :evil:

The Force

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Noiseless"Thanks, ginger. Čitano. Samo sam odreagovao na radikalski diskurs... Nije mi svejedno kada naiđem na tako nešto...

ček, ček: jesi li ti to anđeliju nazvao radikalom?
meni se čini da je ovo što je ona kazala sasvim razumno i to-the-point; a ne vidim ni u čemu se sastoji pogrdnost u nazivu 'musliman'? (da ne ulazimo sad u imbecilnost toga da je izmišljen 'narod' koji je ime dobio po jednoj svetskoj veri; možda ćemo sutra u srbiji dobiti i narod 'budista' i 'hare-krišna'!?)

Pa što da ne. Kad može po nazivu regije onda može i po svim ostalim principima. Samo neka se grupica skupi i proglasi se za šta god hoće.
Vi Srbi budite pametni i priznajte po svijetu svima pravo na sve što hoće. Otvarajte tamo ambasade i neka oni otvaraju svoje (+ sve ostalo, biznis i kultura). Ako može Kosovo onda može još 120 više ili manje problematičnih regija po svijetu.
Samo, što nije mogla Krajina?  :idea:

Boban

Ne znači da neće moći...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Quote from: "Boban"Ne znači da neće moći...

U prevodu - moći će. Da li se još negde upotrebljavaju ove čudnovate duple negacije?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

The Force

Quote from: "Cornelius"

U prevodu - moći će. Da li se još negde upotrebljavaju ove čudnovate duple negacije?

Tu i tamo...  :lol:

Ghoul

sasvim slučajno na zadnjoj korici mog primerka VELIKE SRBIJE zapazih najavu dela koje bi verovatno raščistilo mnoge od ovde dotaknutih misterija, KAPITALNO DELO našeg vodećeg proučavaoca hrvatskog pitanja.

kako ne sumnjam da anđelija u svojoj kućnoj biblioteci poseduje primerak (ili više njih), da li bi mogla da nam ukratko iznese glavne teze ovog, ponavljam, KAPITALNOG dela?

Alex

Quote from: "Noiseless"@Harvester: Bio je "zvaničan" naziv od strane "nas" ostalih... Tačnije opšte prihvaćen nezvaničan naziv.

Musliman je bio zvaničan naziv, a ne "opšte prihvaćen nezvaničan naziv" i to ne od "nas ostalih" nego od svih koji su živeli u SFRJ.

Opšte je poznato. Sem "vama neupućenima".
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

ginger toxiqo 2 gafotas

...selo izgorelo do samog temelja, a KURIR češlja kosu, sve u 16...i to u retro chic modu...

...ovo je zaista neverovatno...

11. maj 2007.
KRVAVI PLES
Pesma "Šota", jedan od najpopularnijih svadbarskih plesova u Srba, posvećena je Šoti Galici, ženi kojoj se pripisuje da je spalila šestoro srpske dece sa Mokre planine

BEOGRAD - Pesma "Šota", jedan od najpopularnijih svadbarskih plesova u Srba, posvećena je Šoti Galici, ženi srbomrsca i albanskog odmetnika Azema Bejta, kojoj se pripisuje da je spalila šestoro srpske čobančadi sa Mokre planine! Naime, mejl sa ovom informacijom već mesec dana stiže na veb-adrese širom Srbije, a u njemu se, između ostalog, tvrdi i da je Šota, dok su deca gorela, sa "kačacima" igrala oko vatre, orijala i pevala "Šote, mori, šote, šote mašala, davno želim šote, mori, da te igram ja"!

U mejlu, koji je između ostalog stigao i na adresu Kurira, pozivaju se i svi Srbi da onemoguće sviranje šote na svadbama. Pri tom se navodi i da bi svako nakon prvih taktova muzike mogao da sedne na svoje mesto, jer ne postoji razlog da se Srbi vesele uz pesmu koja glorifikuje paljenje njihove dece.

U tekstu Radovana Tomaševića "Azem Bejta po drugi put među Srbima" objavljenog u istorijskom časopisu "Srpsko nasleđe" pominje se Šota ili Ćerime Halil Galica, kako joj je pravo ime, kao prva Bejtova žena i ratna drugarica, arnautska amazonka, koja se oblačila kao muškarac i ratovala pod muškim imenom Ćerim ili Kerim. U istom tekstu se navodi i da je 14. jula 1924. godine, uoči Bajrama, Bejta ranjen u okršaju sa srpskim vlastima, ali da ga je iz obruča izvukla upravo Šota. Bejta ili drenički "mali car", kako se u tekstu navodi, umro je u bekstvu, a telo mu je bačeno u duboku jamu kraj sela Prčeva, dok je Šota nastavila da predvodi odmetnike.
Čedomir Antić, istoričar, kaže da do njega ovakav mejl nije stigao, ali da za Azema Bejta i njegovu ženu Šotu zna da su bili vođe albanskog pokreta "kačaci" i organizovali ustanak na Kosovu i Metohiji koji je trajao tri godine.
- Iako je u ratu protiv Austrougarske bio čak i odlikovan, on je posle 1918. godine na teritoriji Kosova i Metohije podigao ustanak protiv Kraljevine Jugoslavije, i tom prilikom poginuo. Istorija kaže da je Šota nastavila da vodi ustanak- kaže Antić, dodajući da je najpoznatija albanska opera upravo "Šota Galica".

Prema Antićevim rečima, vrlo je loše govoriti o događajima koji su se desili pre osamdeset godina sa mržnjom kao da su se dogodili pre nekoliko dana.
- Smatram da je takav govor izraz frustracije i da je veliko pitanje da li je mejl napisala jedna osoba ili je to način da neko pokušava da pokrene neke negativne emocije- kaže Antić.

(A. ME.)
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

Jebote, ovo je kružilo Internetom pre dva meseca, stvarno su se kasno setili...

lilit

Джон Рейнольдс

Quote from: "Meho Krljic"Jebote, ovo je kružilo Internetom pre dva meseca, stvarno su se kasno setili...

Jutros ja birkam po kiosku šta od žutara da kupim, primetim Galicinu sliku i, ne čitajući naslov, preskočim Kurir uz pomisao koju si maltene citirao sasve "jebote".

Rekao bih da sam tu priču čuo sa jedno pet strana i čini mi se da tome ima više od dva meseca. Možda čak i pola godine. Zabrinjava me Kurir. Počeću da mislim da je i ono drugo što pišu neistina.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

The Force

Ali to ionako nije istina.

ginger toxiqo 2 gafotas

B92 Info Vesti Politika
"Izbeglice sa KiM ne u Vojvodinu"
5. jun 2007. | 11:02 | Izvor: Beta
Novi Sad -- Poslanik SVM Balint Pastor kaže da Vojvodini preti opasnost od nasilne promene etničke strukture.

Pastor je izjavio da Vojvodini, po proglašenju konačnog statusa Kosova i mogućeg novog talasa izbeglica, preti nova nasilna promena etničke strukture. "Mogućnost novog talasa izbeglica i posledične nasilne promene etničke strukture su realna opasnost, na šta moramo skrenuti pažnju jer se po Ustavu Srbije postojeće srazmere stanovništva ne mogu menjati", rekao je Pastor.

"Svi veoma dobro znamo, poučeni iskustvom iz devedesetih, da su tadašnje izbegličke kolone u velikoj meri naseljavane u Vojvodini, prvenstveno u severnim delovima, gde Mađari i ostale nacionalne manjine žive u većem broju, zbog čega opravdano strahujemo da bi se istorija mogla ponoviti", kaže Pastor za novosadski Dnevnik.

Prema njegovim rečima, država mora da zbrine ljude koji će eventualno izbeći sa Kosova i koji nisu "ni krivi ni dužni" zbog svoje sudbine.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Cornelius

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"

"Mogućnost novog talasa izbeglica i posledične nasilne promene etničke strukture su realna opasnost, na šta moramo skrenuti pažnju jer se po Ustavu Srbije postojeće srazmere stanovništva ne mogu menjati", rekao je Pastor.

Ma, zamolicemo Rumune da proteraju za Srbiju nesto Madjara, i eto nama matematicke proporcije.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Tex Murphy

Quotejer se po Ustavu Srbije postojeće srazmere stanovništva ne mogu menjati

Ne znam da li je ovo neka šala ili je neko sišao s uma. Onda valjda treba zabraniti i rađanje djece jer svako novo dijete narušava postojeću proporciju  :x
Genetski četnik

Cu

Ne znam da li mi se pricinilo,ali da ovo mozda ne iskazuje teritorijalne pretenzije(mislim,ne sad ali u nekoj trece-svetsko-ratovskoj buducnosti).

Cornelius

Buš: Odlučili smo, Kosovo nezavisno
10. jun 2007. | 11:20 -> 17:25 | Izvor: B92, FoNet, Beta  
Tirana

"Odlučili smo, verujemo da Kosovo treba da bude nezavisno. Diplomate rade na tome, da vidimo možemo li da nađemo zajedničko rešenje. Ako ne, u jednom trenutku moramo reći - dosta je, i Kosovo je nezavisno", rekao je Buš na zajedničkoj konferenciji za novinare sa albanskim premijerom Sali Berišom.

zoskoz

Quote from: "Ghoul"sasvim slučajno na zadnjoj korici mog primerka VELIKE SRBIJE zapazih najavu dela koje bi verovatno raščistilo mnoge od ovde dotaknutih misterija, KAPITALNO DELO našeg vodećeg proučavaoca hrvatskog pitanja.

kako ne sumnjam da anđelija u svojoj kućnoj biblioteci poseduje primerak (ili više njih), da li bi mogla da nam ukratko iznese glavne teze ovog, ponavljam, KAPITALNOG dela?

jel to to?
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/814765/index.do
pise "najnovija knjiga ... preplavila je hrvatsku". nadam se da je izasla na latinici, ako ne naucit cu cirilicu samo da ovo procitam.  :!:

zoskoz

Quote from: "Cornelius"

pouzdani izvori kazu u australiji.  :wink:

Tex Murphy

"Ne znači da neće moći" ne znači da će moći. To jednostavno znači da nije sigurno da neće moći. I to nije dupla negacija. Dupla negacija je nešto tipa "nikad nisam ubio čoeka".
Genetski četnik

zoskoz

VL

FIJASKO OSIGURANJA Američki predsjednik okraden dok se rukovao s mnoštvom
Bushu ukrali sat s ruke

Spretan, ali i vrlo hrabar lopov ukrao je ručni sat jednom od najčuvanijih ljudi na svijetu – američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu.

Široko se osmjehujući, Bush je u nedjelju "uronio" među svoje albanske obožavatelje u selu Fushe-Kruje. Dok se rukovao s mještanima, bio je u potpunosti zaokupljen ekstazom koju je njegova pojava izazvala, pa nije primijetio kako mu je ručni sat u trenu nestao s lijeve ruke.

Nakon oštrih demonstracija kojima je dočekan u Češkoj, Njemačkoj i Italiji, čini se da Bush više nema sreće ni u rijetkim zemljama poput Slovačke i Albanije, u kojima ga srdačno dočekuju. (mz)

http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/856904/index.do

lilit

moram da primetim da su hrvatske novine najnaprednije posto je to (trenutno) jedina vest o kradji sata na celom Internetu.

btw, hrvatima nista sladje nego zajebavati albance... samo da se neko ne seti koliko su (jos u Tiitino doba) podrzavali separatisticki pokret na kosovu... fraking interni huskaci!

:)

zoskoz

nisu to hrvati vec vasa peta kolona  :) (sto se tice vijesti ako je lazna)

a sto su hrvatski i slovenski policajci odbili maltretirati kosovare i vratili se doma im sluzi na cast.

Meho Krljic

Desetak minuta pre nego što je Zosko postovao ovu vest, ja sam bio na telefonu sa kolegom Bugarinom (koji je u Budimpešti) i on mi je vest pročitao sa nekog bugarskog sajta. Dakle, Bugari su bili još brži od srbske pete kolone u Hrvackoj.

Джон Рейнольдс

Šiponje pokrale Buša? Iskvario se taj napaćeni ugnjetavani buhuhu vekovima tlačeni buhuhu kulturno pokradeni buhuhu neshvaćeni narod, potomci slavnih Ilira. C c c c c c...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

zoskoz

Quote from: "Meho Krljic"Desetak minuta pre nego što je Zosko postovao ovu vest, ja sam bio na telefonu sa kolegom Bugarinom (koji je u Budimpešti) i on mi je vest pročitao sa nekog bugarskog sajta. Dakle, Bugari su bili još brži od srbske pete kolone u Hrvackoj.
khm, khm, ovo je na vl-u bilo vec nesto poslije ponoci. kako god, ako je istina, da se covjek upisa od smijeha.  xrofl

Meho Krljic

Ah, OK. Povlačim reč - Srbi su i dalje najjači.

zoskoz

Quote from: "Meho Krljic"Ah, OK. Povlačim reč - Srbi su i dalje najjači.
ako su cak tamo uspjeli ubaciti nekoga da ukrade sat bushu, moguce.  :!:

Ghoul

Quote from: "zosko"
Quote from: "Meho Krljic"Ah, OK. Povlačim reč - Srbi su i dalje najjači.
ako su cak tamo uspjeli ubaciti nekoga da ukrade sat bushu, moguce.  :!:

da znaš da sam i ja to prvo pomislio! veliki uspeh srpske tajne službe! najveći srpski džeparoš probio se, pod kečetom, do samog buša, i maznuo mu časovnik!
buš zgrožen, predlaže novu rezoluciju u SB kojom se albanija pripaja srbiji!

zoskoz

Quote from: "Ghoul"da znaš da sam i ja to prvo pomislio! veliki uspeh srpske tajne službe! najveći srpski džeparoš probio se, pod kečetom, do samog buša, i maznuo mu časovnik!
buš zgrožen, predlaže novu rezoluciju u SB kojom se albanija pripaja srbiji!
mozda ima bolje upucenih u potencijalnu akciju destabilizacije americko-albanskog bratstva. any info? brzvoj prstic 007 ubacen u niskom letu? anybody? varvarin?  :)

zoskoz

tja :lol:

Bijela kuća demantirala da je Bushu u Albaniji ukraden sat

TIRANA - Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow demantirao je u srijedu medijska izvješća da je američkom predsjedniku Georgeu W. Busu tijekom posjeta Albaniji i rukovanja s okupljenim mnoštvom ukraden sat.

Snow je rekao da je predsjednik sam skinuo sat i stavio ga u džep. Ranije su priču demantirali i albanska policija i američko veleposlanstvo u Tirani.

Neki listovi, televizijske postaje i internetske stranice prenijele su izvješća da je Bush ostao bez ručnog sata dok se u nedjelju pozdravljao s oduševljenom masom u selu Fushe Kruje, blizu Tirane.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/863349/index.do

Ghoul

kladio bih se da je albanski lobi tutnuo par miliončića gde treba da bi se zataškala uspešna akcija srpskog specijalca!!!

Cornelius

Avionom direktno Priština-Njujork
13. jun 2007. | 07:57 | Izvor: B92  
Priština -- Između SAD i Kosova uspostavljena direktna avionska veza, letove će obavljati jedna kosovska i dve kompanije SAD.

Od juče, putnici mogu direktno leteti za SAD iz Prištine. Letovi su organizovani na liniji Priština-Njujork, u oba pravca jednom nedeljno.

zoskoz

Quote from: "Ghoul"kladio bih se da je albanski lobi tutnuo par miliončića gde treba da bi se zataškala uspešna akcija srpskog specijalca!!!
lako moguce. analizirajuci slike zakljucujem da mu ruke nisu bile sigurne

a bas ni dzepovi (ako ga je vac tamo strpao)

:!:

Boban

skinuli su mu sat...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Demo(n)lisher

Kastro kritkuje Buša: Tiranin u Tirani
Utorak, 12. jun 2007. 10:28

Kubanski lider Fidel Kastro, koji se već skoro godinu dana nalazi u bolnici, a prvi put se javnosti obratio pre nedelju dana, sad se oglasio i povodom Kosova.

Kastro je kritikovao američkog predsednika Džordža Buša što se, bez obzira na interese Srbije, Rusije i nekoliko evropskih zemalja, izjasnio za nezavisnost Kosova, prenosi BBC na srpskom.

"Srbiji je Buš poručio da će dobiti ekonomsku pomoć ako se odrekne svoje kulturne kolevke. Dakle, uzmi ili ostavi", rekao je Fidel Kastro u komentaru objavljenom u kubanskoj štampi, a pod naslovom "Tiranin u Tirani".
I`m a self - improved evil baby.

Cornelius

Quote from: "Bill Clinton"Kastro kritkuje Buša: Tiranin u Tirani.

Ovo se zove - drži mi majko kopile, idem da se nasmejem kurvi. Kome Kastro može da daje lekcije? I iz čega?

Cu

Nenad Canak zatrazio da se posto se resi pitanje statusa Kosova i Metohije otvori pitanje statusa Vojvodine.

Postoji nesto sto se zove "san malog komuniste" ili "ma koliko neki komunista bio nisko u komunistickoj hijerarhiji,on ce uvek sanjati o izdvajanju svoje kuce i okucnice iz domena glavnog komuniste,tj. uspostavljanju komunisticke vlasti nad sto vecim prostorom do kog se moze doci".

mac

Zar to nije san malog imperijaliste?