• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mehmete, reaguj!

Started by crippled_avenger, 13-03-2007, 03:16:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Takođe, znao sam da moj otac preteruje kad me je optužujivao da idem kroz život ništa ne primećujući. Ovaj eksperiment dokazuje da je to sasvim normalno!!!

Zapravo, ceo ovaj tekst je zabavan.

crippled_avenger

The UpcomingFilmScores blog is reporting that French duo Daft Punk has been signed to score TR2N (or whatever it'll be called).
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Najzad jedna lepa vest...

MOSCOW – The Interfax news agency has reported that a Russian Air Force chief says Russian strategic bombers may be based in Cuba.

The agency says the chief of staff of Russia's long range aviation Maj. Gen. Anatoly Zhikharyev said Cuba has air bases with four or five suitable runways.

The agency reported Saturday that he said Cuba could be used to base Russian bombers if the two countries "display a political will, we are ready to fly there."

Cuba has never permanently hosted Russian or Soviet strategic aircraft. But Soviet short range bombers often made stopovers there during the Cold War.

Russia resumed long-range bomber patrols in 2007 after a 15-year hiatus.

lou benny

op op iiiidemo  xzzw
put duha sa sekirom je zaobilazni put

crippled_avenger

Srce je zaigralo svakome ko sebe smatra muškarcem i Srbinom...

MOSCOW – A Russian Air Force chief said Saturday that Venezuelan President Hugo Chavez has offered an island as a temporary base for strategic Russian bombers, the Interfax news agency reported.

The chief of staff of Russia's long range aviation, Maj. Gen. Anatoly Zhikharev, also said Cuba could be used to base the aircraft, Interfax reported.

The Kremlin, however, said the situation was hypothetical.

"The military is speaking about technical possibilities, that's all," Alexei Pavlov, a Kremlin official, told The Associated Press. "If there will be a development of the situation, then we can comment," he said.

Zhikharev said Chavez had offered "a whole island with an airdrome, which we can use as a temporary base for strategic bombers," the agency reported. "If there is a corresponding political decision, then the use of the island ... by the Russian Air Force is possible."

Interfax reported he said earlier that Cuba has air bases with four or five runways long enough for the huge bombers and could be used to host the long-range planes.

Two Russian bombers landed in Venezuela last year in what experts said was the first Western Hemisphere touchdown of Russian military craft since the end of the Cold War.

Cuba has never permanently hosted Russian or Soviet strategic aircraft. But Soviet short-range bombers often made stopovers there during the Cold War.

Russia resumed long-range bomber patrols in 2007 after a 15-year hiatus.

Independent military analyst Alexander Golts said from a strategic point of view there was nothing for Russia to gain from basing long-range craft within relatively short range of U.S. shores.

"It has no military sense. The bombers don't need any base. This is just a retaliatory gesture," Golts said, saying Russia wanted to hit back after U.S. ships patrolled Black Sea waters.

Moscow and the new U.S. administration of President Barack Obama have appeared to want to mend their relations, which reached a post-Cold War low last year when Russia's invasion of U.S. ally Georgia compounded disputes on security and democracy.

U.S. plans initiated under former President George W. Bush to position defense missiles in Poland and the Czech Republic had particularly irked Russia, which has welcomed his successor's apparently more cautious approach to the divisive issue.

Venezuela and Cuba, traditionally fierce U.S. foes, have close political and energy relations with Russia.

crippled_avenger

angel011

Quote from: "crippled_avenger"
http://www.citymagazine.rs/blog/?p=1390

Nisam Mehmet :lol: , ali:  :|
We're all mad here.

Meho Krljic

:D  :D  :D  :D

Odlično je, plus kratko i jezgrovito za razliku od ovog mog teksta. Nažalost, toliko me je iznervirala emisija Olivere K. u Sredu da sam morao ovako nešto da napišem...

crippled_avenger

Sjajan si tekst napisao. Ima samo jedan problem, a ti znaš koji je. :D

mac

Stara Grčka nije zasnovana na homoseksualnosti, niti su je predvodili homoseksualci (pojedinci verovatno, ali sigurno nije bilo gej oligarhije).

Crkve su reagovale iz straha da će im pravo propovedništva biti ograničeno. Strah je u pitanju, a ne nadmenost, ili šta već. Crkva želi da ima slobodu da kaže "gej NIJE okej" svuda, a ne samo u hramu. To je po meni u redu. Crkva ima svoj sistem, oni će ga promeniti jednom, ili ga neće promeniti, ali je njihov. Ovaj zakon bi ih primorao da menjaju svoj sistem. Ne bi smeli više da kritikuju ono što im u knjigama piše da treba da kritikuju, ne bi smeli da sprovode u praksu svoja načela (da udalje nekog s funkcije zato što je gej), ne bi smeli više da indoktriniraju svoje sledbenike (ovo ne kažem u ironiji, indoktrinacija je ponekad potrebna, i zapravo je nezaobilazna i u svim ostalim segmentima društva).

Ovaj sukob između zaštite slobode govora (ili propovedništva) i zaštite od diskriminacije treba da se razreši. Trebaju nam obe tekovine.

Jeremija

Kad se već o tome govori trebalo bi svakako obratiti pažnju na sve masovniju pojavu hevimetalisanja među belosvetskom omladinom :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=B7Kg363df84

http://www.youtube.com/watch?v=ko_svYKVg94

Meho Krljic

Quote from: "crippled_avenger"Sjajan si tekst napisao. Ima samo jedan problem, a ti znaš koji je. :D

Nema potrebe da žališ me, mene je već sram... Ali pričali smo već uživo o tome, publikujem tamo tekstove do momenta dok se ne sudarim sa gvozdenom pesnicom cenzure...

Quote from: "mac"Stara Grčka nije zasnovana na homoseksualnosti, niti su je predvodili homoseksualci (pojedinci verovatno, ali sigurno nije bilo gej oligarhije).

Ma, naravno da nije, to sam napisao zbog komedijaškog preterivanja kao parodiju na Zukorlićevu (ili Irinejovu?) zamolbu u toku emisije da mu se da primer društva 'zasnovanog na homoseksualizmu', što je prilično bizarna podmetaljka jer 'homoseksualizam' ne postoji. Postoji homoseksualnost a ona nije ni ideologija niti teorija društvenog uređenja. No, ne treba gubiti iz vida da je homoseksualnost u toj nekoj staroj Grčkoj bila društveno prihvaćena, da su vojska i uvaženi građani bili bi ili homoseksualci i da to nije preterano negativno uticalo na društvo. Zapravo, da je neko tamo bio dovoljno kurčevit mogao je da kaže Zukorliću (ili Irineju) da, naprotiv, kako je istorija pokazala, uvođenje monoteizma (duhovnosti ali i ideologije) je dovelo do društvene regresije i sunovrata svetlog rimskog carstva u mračni srednji vek koji je trajao... vekovima. I to bi bila preterana simplifikacija ali bi im na trenutak zapušila ona bezobrazna usta.

A usta im JESU bezobrazna i meni su stvarno delovali nadmeno. Ne zato što mislim da ne treba da se bune ili da učestvuju u javnom životu i donošenju zakona, naprotiv, nego zato što se sve desilo kako se desilo, jednim telefonskim pozivom, dan pred ulazak zakona u skupštinu. To je bezobrazno (jer u prašinu baca čak i privid društvenog dogovora i jednakih prava) a objašnjenja su nadmena.

Ja stvarno ne mislim da mi kao društvo treba da biramo između 'crkve' i 'Evrope' (ni o jedno ni o drugom nemam neko specijalno lepo mišljenje) zato što u toj Evropi NISU morali da prave takav izbor. Ali ako je najviše zakonodavno telo u zemlji, parlament, treba da raspravlja o predlogu dokumenta koji će de jure staviti van zakona diksriminatorsko ponašanje ili govor, a verske zajednice to spreče onako kako su sprečile, onda zaista dolazimo do momenta u kome deluje kao da treba da se bira. Moj humoristiki tekst je pisan sa namerom da se pokaže koliko je apsurdno misliti da je netolerancija i diskriminacija okej ako govorimo o 'tradiciji' i zato je za primer uzet fudbal i odnos prema Romima jer se tu to vidi. Svakako, 'crkvi' je posao da štiti tradiciju ali ne po cenu društvenog progresa, a mi u ovom trenutku treba da raspravimo na mestu na kome se o tome raspravlja, dakle u parlamentu, da li smatramo da je progres osuditi SVAKU vrstu diskriminacije. Ako 'crkva' sprečava čak i raspravu o tome, kao što je sprečila onda se postavlja iznad sistema, a to ne treba da se pusti da olako prođe.

crippled_avenger

Meni je cool kad koriste reč "homoseksualizam" jer to onda zvuči kao neki umetnički pokret čiji se pripadnici zovu "homoseksualisti".

angel011

A da osnuješ taj pokret? :D
We're all mad here.

David

Quote from: "Meho Krljic"
Quote from: "crippled_avenger"Sjajan si tekst napisao. Ima samo jedan problem, a ti znaš koji je. :D

Nema potrebe da žališ me, mene je već sram... Ali pričali smo već uživo o tome, publikujem tamo tekstove do momenta dok se ne sudarim sa gvozdenom pesnicom cenzure...

Pa, ako te je toga sram, neka ti Kripl Mitke onda licno - kao tamosnji insajder - sredi da ovakve tekstove objavljujes u "NSPM", tamo vape za slicnim pisarijama...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

lou benny

Quote from: "Meho Krljic"da je neko tamo bio dovoljno kurčevit mogao je da kaže Zukorliću (ili Irineju) da, naprotiv, kako je istorija pokazala, uvođenje monoteizma (duhovnosti ali i ideologije) je dovelo do društvene regresije i sunovrata svetlog rimskog carstva u mračni srednji vek koji je trajao... vekovima.

"mračni srednji vek" je u značajnoj meri prosvetiteljski fantazam

ne branim monoteizam ali relativizujem osudu. :s
put duha sa sekirom je zaobilazni put

Meho Krljic

Quote from: "David"
Pa, ako te je toga sram, neka ti Kripl Mitke onda licno - kao tamosnji insajder - sredi da ovakve tekstove objavljujes u "NSPM", tamo vape za slicnim pisarijama...

Ne verujem da u NSPM traže ljude koji nemaju nikakvu (sprsku) političku misao, ni novu ni staru...

Quote from: "lou benny""mračni srednji vek" je u značajnoj meri prosvetiteljski fantazam

ne branim monoteizam ali relativizujem osudu. :s

Pa, da, da, napisao sam gore da je to jedna surova simplifikacija, čisto za potrebe svađe i provokacije.

crippled_avenger

Davide, moje tekstove prenose bez ikakve nadoknade i bez mog znanja na NSPM. Samo sam jedan tekst napisao za taj sajt, a taj tekst je bio vrlo kompromitantan za stranke koje bi se mogle smatrati bliskim NSPMu. Odande poznajem par ljudi ali daleko sam od insajdera.

Mnogo više ljudi poznajem u e-novinama, a naročito na NRBG. Štaviše, tamo sam mnogo više insajder nego na NSPM. U jednom trenutku, u vreme osnivanja, sam pokušao i da pišem za e-novine dok nisam video na šta će da liče i da ne želim da moji tekstovi budu u takvom okruženju. Tekstove možeš naći na sajtu. Što se NRBG tiče, i tamo je trebalo da radim pa sam odustao iz nekih drugih razloga, ali sam imao značajnu ulogu u kreiranju te web stanice, između ostalog osmislivši nazive za nekoliko emisija.

Sa Petrom Lukovićem imam mnogo srdačnije odnose nego sa bilo kim na NSPM. A isto važi i za ljude sa NRBG.

Pokušao si da me u klasičnom zajedljivom Peščanik maniru diskredituješ, sa sve ubacivanjem mog svetovnog imena uz nick, i pravljenjem nekog kao nadimkam što je naročito odvratno i bedno. Nije ti uspelo. da bi uspeo sledeći put, savetujem ti da malo saznaš nešto o onome koga pokušavaš da podbadaš.

David

Preosjetljiv si...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Son of Man

Dojaja oba teksta  :lol:

Meho Krljic

Ovo je neozbiljno. Mislim, ovakva lista a bez omota za Katamari Damacy

ili Ico

je potpuno besmislena.

Meho Krljic

Jeste, jeste, baš je sačuvajbože. Do te mere da mislim da ću za svoj blog da sastavim jednu... razumniju listu.

crippled_avenger

Columbus Short ("Stomp the Yard") has joined the DC-Vertigo comic book adaptation "The Losers" at Warner Bros. Pictures reports Blackfilm.

The story follows a band of black ops commandos who are set up to be killed by their own government. They barely survive and set out to get even.

Short will be playing the role of Pooch to Jeffrey Dean Morgan as the leader Clay. Sylvain White directs.

cutter

:evil:

Ovo bi trebalo da bude smajli...

Meho Krljic

cutter

Što je brzo to je kuso :D

Fallout 3 (jbt, to je Oblivion Power Armor, jeftina krađa izvanrednih verzija na omotu keca i dvojke)...God Hand (energetski-napitak-extremetetovaža-sherdog je u kući)...Okami (da sam hteo džuk...vuka stavio bi ovo...heh, Okami je stvarno lep omot). Za SOTC ne mogu reći da je loš, ali ne pleni...doduše možda je uživo bolji, no ne bih ga stavio ni na kakvu listu. Npr, ova Božja ruka definitivno pakuje više panča od Kolosusa. Za Deus Ex se slažem, jedan od najprepoznatljivijih omota ikad, npr toliko da uopšte ne pomislim na Matriks i Dosije X kad ga vidim, krade im šou.

Meho Krljic

Da... ja taj Kolosus volim, moguće zato što mi je veoma lep uživo. Kartonski omot, a ne plastični, plus pomenuti sepija tonovi, plus dopisnice unutra... nekako mi je sve to jedan paket sa puno elegancije... Priznajem da sama naslovna možda nema tu vrstu snage koju želiš, ali meni nanjoj najviše smeta kretenski logo posred slike.

Fallout 3 sam stavio kao ustupak 'uobičajenim' SF omotima kakvi danas preovlađuju, pošto mi je nekako najčistija verzija te ideje.

cutter

Evo čega trenutno mogu da se setim...

Kec & dvojka

Dreamweb, jedna od meni omiljenih avantura

Quake, valjda najprepoznatljiviji logocover ikad.

Ovaj tip Warcraft hth omota mi je uvek bio simpatičan, mada i nije bogzna šta.

Monkey Island kec i dvojka, a LucasArts generalno ima dobre omote.

Dragon Wars mi je jedan od omiljenih epskofantastičnih prikaza uopšte.

Kakav Ringu...

Ps:T...facijalna ekspresija i reljef, je li.

Na kraju...Last Ninja? Čujem muziku kad vidim...

Meho Krljic

Ne vide ti se svi omoti iz nekog razloga. I, da, Quake!!! Trebalo je i njega da stavim, recimo umesto HL2. Uredi malo ove linkove pa ću da okačim link za ovaj tvoj post na mom blogu.

cutter

Trebalo bi da se vide ako klikneš na njih, meni svi rade...dodatno sam uploadovao Dragon Wars jer je link bio neradan.

cutter

Heh, Ringu izlazi 31. januara '98 a Sanitarium u aprilu...pitam se da li omot ima veze sa Sadako, mada možda i nije neka asocijacija.

Meho Krljic

Bogami, meni se ne vide recimo Fallout 1 i Ringu i Quake i još neki. Samo mi izlazi Moby Games logo... ne znam u čem je stvar.

cutter

Otarasio sam se mobygamesa...sad bi trebalo sve da se vide? Nije bogznakakva rezolucija ali je good enough, što bi rek'o Betmen. Inače, Fallout BoS i Tactics omoti konkurišu za najgore ikad. Onaj top 40 abortus ima neke antologijske omote (Dijablo 2, Alone in the Dark, Starcraft, Doom 1 i 2, Mortal Kombat, Zelda, Super Mario Bros...).

Dry-Na-Nord

Quote from: "cutter"
Dragon Wars mi je jedan od omiljenih epskofantastičnih prikaza uopšte.

Haha, ovo me razveselilo. Ima li još igara sa ovakvim cover slikama - Vallejo, Frazetta, Lockwood?

Inače, evo još jedne liste sa dobrim i lošim omotima od kojih ja nisam video bar 70%. Pola liste drže Psygnosis igre iz perioda 88-93. Evo bloga sa njihovim coverima. Radio ih je uglavnom Roger Dean, koji je radio omote za sve albume Yes-a i slične bendove koje pretpostavljam da Meho prezire.  8)

Meho Krljic

Linkovao sam i jednog i drugog, što samo moja sramota da bude javna...

Ha, tajnipik je MAJKA, kad bi mogao da automatski risajzuje slike bio bi mi najbolji host za slike na svijetu.

Što se tiče liste koju je Dry-Na-Nord linkovao, sjajna je, ali ja sam vrlo svesno išao na to da ne pokušavam da pokrijem celu istoriju igara (uprkos ponešto misleading nazivu posta) već da se samo pozabavim slikama koje su kulturno relevantnije u toj nekoj modernoj eri, dakle ne samo kao istorijski artefakti već kao živa tvar. Otud je najstarija igra na mojoj listi Grim Fandango...

Yes umereno prezirem, kao i ELP, ali The Nice i King Crimson zapravo... volim.  :?

cutter

Quote from: "Meho Krljic"slikama koje su kulturni relevantnije u toj nekoj modernoj eri, dakle ne samo kao istorijski artefakti već kao živa tvar.
Da, ali mnogi omoti danas su samo loša imitacija klasika, kvazi tradicija, npr Fallout 3 omot.

Dobar ti ovaj link, Draj-Na-Norde. Baal (nisam video ranije), Shadow of the Beast sam razmišljao da li da stavim...
Dragon Wars je crtao Vallejo. Evo npr od njega manje uspeli Golden Axe II omot, latino varvarinom ali sa izvanrednom amazonkom i patuljkom, super je kontrast sa Tronolikom pozadinom preko koje je naslov. Intervju s njim: http://www.sega-16.com/feature_page.php?id=117&title=Interview:%20Boris%20Vallejo

Kada se lik/scena iz igre direktno/nestilizovano prenese na omot, posledice su često katastrofalne ili...mlake. Evo npr od novih Mirror's Edge omot. To vidim u igri, dajte mi omot koji nije puki kopipejst. Istina, nekad su imali mnogo veći značaj, budući da nije uvek bilo uputno širim masama istaći kako igra stvarno izgleda, dok danas ono što je u disku prenose pravo na omot, uglavnom bez ideje i stila (koga onomad nisu bili lišeni ni prilikom prenosa lika iz igre na omot, npr kockasti Super Mario Bros).

mafija_x

Meni je ovaj najbolji:

izgubili smo se u sirini ideje

Meho Krljic

Taj Phalanx se pojavljuje na svim listama najgorih omota koje sam ikada video.  :lol:  :lol:  Ljudi imaju nešto protiv hilbilija...

QuoteDa, ali mnogi omoti danas su samo loša imitacija klasika, kvazi tradicija, npr Fallout 3 omot.

Pa, da, ali od svih savremenih omota slične tematike, Fallout 3 je meni još i ponajbolji. Ima nečeg u toj svedenosti, nedostatku pozadine itd....

QuoteKada se lik/scena iz igre direktno/nestilizovano prenese na omot, posledice su često katastrofalne ili...mlake.

Jeste, pogotovo danas, kako i ti kažeš, kada ono što vidiš na omotu tako zaista i izgleda u igri. Zato sam pažljivo izdvajao primere za svoj post. Recimo Okami gde vuk zaista izgleda tako u igri, ali je omot svejedno naslikan tako da je to sama esencija igre. Ili Ico... Ili SotC...

Zato mi se sviđaju omoti tipa Quake koji umesto da se bave prikazivanjem sadržaja, igraju na snagu simbola...

A sa druge strane mnogo je manje omota poput Grim Fandango koji tematiku i sadržaj igre uspevaju da prenesu kroz ukusno parodiranje i da naprave širi kulturni link. Evo jednog svežeg primera, i to baš za igru koju sam malopre igrao:

ridiculus

Super temu imate ovde. Ja sam razmišljao o tome u jednom davnom vremenu, tako da se ne sećam baš najbolje svih detalja, ali da dodam par stvari:
-od starijih (preminulih?) kompanija, Ultimate je imao neprevaziđen boks-art, koji je radio Tim Stamper lično:

-omoti japanskih igara, kakvi god bili, generalno su (daleko) bolje urađeni za japansko tržište nego za američko ili, u manjoj meri, evropsko. Konami je imao neka dobra rešenja:

Ili, sasvim drugačije, Animal Leader za GameCube (Nintendo):

Ne sećam se više šta je radio Jošitaka Amano, ali tu ima materijala za ovu temu sigurno.

Imam jako veliki izbor šta bih ovde stavio, ali, na žalost, uglavnom na papiru. Dok nađem na netu proći će neko vreme. I za ovaj Ultimate boks art sam se namučio.

Uvek podržavam ilustracije za Katamarija! ( :D - još da može ovaj smajli da raste dok se okreće!)

EDIT: pogledao sam neke od omota koje je mafija_x linkovao i ima sjajnih, ali ima i sasvim običnih - recimo, Jade Empire je OK, ali sličan kao još 1 000 koje sam video: Soul Calibur, Shenmue, itd. Metal Gear Solid može da se uzme u bilo kojem izdanju - to je Jođi Šinkava. Mortal Kombat? :cry:  Sve u svemu, VRLO skučena lista, i ograničena na relativno novije (s izuzecima) i poznatije naslove.
Dok ima smrti, ima i nade.

cutter

Super je ovaj Sabre Wulf cover. Šta fali MKu? Ne spada mi među omiljene, ali je izvanredno uspeo i prepoznatljiv, crni zmaj na krvavocrvenoj/sunčanoj pozadini. Daleko ispred ovog tvog Silent Hill/Margita je mrtva omota...

Dry-Na-Nord

Znam da ovde ima Bethesda hejtera, ali meni se prilično sviđaju i njihovi TES coveri. Morrowind i Oblivion minimalizam sa runom napred je opštepoznat. Ali slatki su i Battlespire i Arena.

Takođe - 11th Hour

Ipak, najbolji je ovaj:

Par hiljada covera za DOS igre ima ovde: http://www.coverbrowser.com/covers/dos-games

Meho Krljic

Čekaj, ovaj PanzerFront je d ril dil??? Ovo je ozbiljno naslovna strana igre??? Holi šit!!!

Edit: Au, jeste, sad sam izguglo.

mafija_x

Setih se ja prve "doomachine" koje sam igrao i ajde da potrazim cover.

Sad se pitam da li su Nemci u igri stavrno imali M-16, a ja bio u ulozi Dzona Ramba sa Pulse Rifle-om iz AVP 2?
izgubili smo se u sirini ideje

Meho Krljic

Meho Krljic

A evo jednog teksta koji bih voleo da sam umeo ja da napišem (umesto one jadne tirade o najstrašnijim likovima horor igara). Čovek lepo artikuliše moje (uvređeno) čuđenje što je toliko ljudi poslednjih nekoliko meseci osetilo potrebu da dođe na Internet i kaže 'Uuu, Ded Spejs!! Mnogo stašna igra!' Jes, baš...

Why Dead Space and Other Tales of the Macabre Aren't Scary
(or, Why They will Never Make a More Terrifying Game than System Shock 2)

ridiculus

Quote from: "cutter"Šta fali MKu? Ne spada mi među omiljene, ali je izvanredno uspeo i prepoznatljiv, crni zmaj na krvavocrvenoj/sunčanoj pozadini. Daleko ispred ovog tvog Silent Hill/Margita je mrtva omota...

Pa, ja na to gledam ovako: ako omot uspe da me zainteresuje za igru o kojoj ne znam ništa, onda je uspeo u svojoj funkciji. A to bi učinio i Underwurlde i čini Animal Leader, od onih koje sam postavio. Možda je igra loša, možda je koncept ili grafički dizajn jedino što valja u njoj, ali to za ovu priču nije bitno. Boks-art je time odradio svoje. E, sad, ja najviše cenim imaginaciju u svakoj struci/umetnosti. Ako je moderno praviti omote koji eksponiraju glavnog lika u krupnom planu sa nekoliko pratećih likova, to je OK dok je urađeno u granicama ukusa, ali trebalo bi biti posebno maštovit (ili talentovan za dizajniranje likova) pa da obratim posebnu pažnju. Isto važi za minimalistički odrađene omote sa jednim motivom ili simbolom. Ima ih na hiljade. Na Mortal Kombat sam inače alergičan. Možda zato mi zmaj ne izgleda trenutno prepoznatljivo - mogao bi biti i morski konjic. Jasno mi je da nije, ali postoji delić sekunde oklevanja u prepoznavanju slike. Znači, zmaj boluje od najveće bolesti koja može zmaja da pogodi: nije strašan. Priznajem, doduše, da je ovo jako subjektivno, i da sam verovatno ophrvan negativnim emocijama više nego što je zdravo za objektivno rasuđivanje. :lol:

OK, sa omotom Silent Hill-a nisam pao u nesvest, ali pre dvojke izašao je kec, i svi su znali šta je Silent Hill, a iz ilustracije se ne vidi ništa. Da je neki drugi izdavač radio dizajn omota, imali bismo Pyramid Head-a ili neku abominaciju na njemu. Sigurno. (Konami je unajmio kompaniju Department.X da radi dizajn kutije i uputstva za ovu seriju i Metal Gear Solida.) Što znači da jedan od najvećih horor serijala u istoriji video-igara ne koristi prepoznatljivu horor-simboliku, videći pronicljivo da je najveći horor u glavama ljudi.

By the way, da ukažem da Suda51 ima svoj blog na engleskom.
Dok ima smrti, ima i nade.