• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU MACU!

Started by Ghoul, 19-03-2007, 16:51:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PTY

Savajat Erp

хедонизам до краја! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Stvarno prelepo. Moje mačke se sad sve guraju ispod klima-uređaja da se greju pa ovakve poze nisu retke ni kod nas. Eeee, a iza stakla se mučenice smrzavaju na ulici...  :(

angel011

We're all mad here.

PTY

Da, ali... nije vam sve tako idilično kako to na slikama izgleda... nakon punih 6 godina suživota, njih dve se i dandanas krpe kad god stignu. Ne sećam se kad sam zadnji put došla sa posla a da nisam zatekla tufnice mačje dlake kao dokaz aktivne netrpeljivosti. Lunja deklarisano ne voli ljude – voli jedino moju bolju polovinu, a mene tek trpi – dok je Hajdi opčaravajuća mazuljica, kako sa ljudima tako i sa kerovima, pa svejedno, kad god sam imala prilike prisustvovati ršumima, uverila sam se da upravo taj moj šareni hedonista forsira provokaciju...

angel011

We're all mad here.

PTY

Quote from: angel011 on 21-12-2010, 12:24:51
Nije ti dosadno. :lol:

Nije.  :)

Život je neprekidna borba, inače nije vredan življenja. Inače, Lunju smo našli bačenu u đubretu kao novorođenče; to mi je rekao "kućni veterinar", kome sam, bez lažne skromnosti, ja lično oboje dece odškolovala sve tamo do univerziteta. (to i njemu i "kućnom" mi autolimaru...  :roll:  :cry: a to su mi svi karmički poeni, što se ljudi tiče, ostale i dalje skupljam... :mrgreen:)  elem, Lunja je onomad bila bačena na đubrište pored kog smo tog dana šetali kerove, verovatno zato što je rođena crna... znaš, ljudi su užasno sujeverni i crni mačići ovde retko kad prežive. Po pupkovini, veterinar je smatrao da Lunja nikad nije okusila majčino mleko i savetovao mi je da je hranim na špric, i to kondezovanim kozjim mlekom, koje se ukvari istog momenta kad otvorite konzervicu... pa sam je tako i hranila, svaka dva sata, to više od tri nedelje, noseći je na posao u džepu, plus sam joj četiri puta dnevno sipala antibiotik kapljice u levo oko, koje joj je veterinar hirurški otvorio, pošto je u đubrištu pokupila nekakvu odvratnu infekciju... Elem, kao rezultat tog tretmana - kog je moja bolja polovina bez griže savesti izbegla, to na konto svoje urođene nesposobnosti da ikome nanosi ikakvu bol  :roll: - Lunja me i dandanas neviđeno mrzi i izbegava me gde god stigne. Ali boli me uvo za to, iskreno, pošto je upravo zbog te moje surovosti sad u septembru doživela svoj dvanaesti rođendan, sve i ako je baja koji mi je uzeo plovinu plate na prvom veterinarskom tretmanu uvijeno nam najavio da neće doživeti ni svoj deseti dan...   xfuck5 :)      

angel011

Ima tih priča da neće doživeti ni toliko... Majci moje drugarice su rekli da joj je bolje da ni ne uzima dete iz porodilišta, umreće joj na rukama... Devojka i danas živa i zdrava, ima 29.

Čestitke na spasavanju i odgajanju tako malog mačeta. :)
We're all mad here.

Meho Krljic

Vala baš. Meni su svi tako mali mačići umirali pre nego što napune dve nedelje. Masiv rispekt.

Meho Krljic

Sva četiri četvoronožna člana našeg domaćinstva trenutno spavaju. Neki u manje a neki u više dostojanstvenim pozama:

Meho Krljic

Nije da su ranije u toku dana radili bogznašta drugo:

PTY

Auh, kakav ležanjac pored TA... i kako se samo lepo slažu... ma, oko mi zasuzilo, eto.  :D

Vampirella

Crno - bijela maca mi se posebno svidja. :lol:
Satan my master.

Meho Krljic

Slažu se... dok se ne povataju za guše.. Dve crno bele mačke su otac i ćerka i one se dobro slažu, a ova prugasta im je niko i ništa ali se sa Dobricom super slaže. Bela mačka je majka od male crno bele ali ona mrzi čitav svet.

džin tonik

nije cudo kad joj dajes da cita politiku... :lol:

Meho Krljic

Ma ona samo sport i horoskop tu pročita. I Hogara.

PTY

:lol:

inače, i ja sam kupila igloe mojim lujkama ali im ne pada na pamet da tamo uđu.
Istina, Hajdi kao uđe, ako bacim malo katnipa, i bacaka se narkomanski nekih petnaestak minuta pa odmah zdimi napolje...

mislim da su mi obe mačke klaustrofobične.  :roll: :mrgreen:

Meho Krljic

Tu kućicu su koristili Ljupkini i Dobricini mačići kad su bili baš mali ali posle toga niko živi u nju ne ulazi.

Mica Milovanovic

Dobro, bre, jeste li ljubitelji kučića ili mačića. Odlučite se već jednom!
Mica

Meho Krljic

Nasuprot uvreženom mišljenju, te dve kategorije nisu uzajamno isključive, kao recimo što nisu isključive kategorije ljubitelja SFa i konjskih trka.

Mica Milovanovic

Ali kuce oće da pojedu mace, a konji ne jedu papir...
Mica

Meho Krljic

To je mit. Mislim to za kuce i mace. U kućnim uslovima se uglavnom super slažu.

Mica Milovanovic

Kod mene u firmi na Avali pre neki dan lokalne džukele rastrgle jednu jadnu mačku pre nego što su uspeli da ih spreče.  :cry:
Mica

Meho Krljic

To... nisu kućni uslovi... očigledno.  :cry:

Plut

Slažem se, moji kerovi nikada nisu učeni da ne vole mace, ali kako vide koju, oma žuta minuta i kreće ludilo. Srećom, nikad ni jednu nisu ulovili, barem ne da sam ja videla.
A da, zaboravih reći i da ne žive u kućnim uslovima, hm... šta god to značilo.

angel011

Ja sam viđala pse i mačke iz istog domaćinstva da se odlično slažu. Kad izađu napolje, pas pazi da niko ne maltretira mačku, a mačka se "širi" uz psa, šta joj ko može.

Psi koji su tako naučeni su, prema mom isustvu, uglavnom pokazivali naklonost prema svim mačkama, mada nisu sve random mačke imale razumevanja. :lol:
We're all mad here.

PTY

Mićo, tebe je mimoišlo dosta krucijalnih petovskih iskustava....  :lol:

Elem, ovo je ovekovečeno u septembru 1998me – Luna nas, sa sve svojih kilo & dvesta grama tada totalno uhvatila na prepad i iz vedra neba omacila 4 mačeta, pa su i Čarli i Lola upali u fazon surogatnog roditeljstva, neka tri meseca ili tu negde. Celo to proleće su prespavali na gomili, i greota jedna kako to imam na tako malo slika...  :(

PTY

sivka

Ne znam zašto voli kese... ali ovu je ulovio i sad se odmara...
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

sivka

Lovac i Velizar

sivka

Nedokučiva ItsieBitsie, ćilibarske oči...

sivka

Mrvica se odmara i ne voli da je smaram...

Meho Krljic

Da, moje isto love kese stalno. Valjda ih loži što šuškaju.

PTY

Još ako je u kesama bilo nešto jestivo... eh, nema veće sreće. :)

Mo

Slatke su vam mace, nemoguci otpadnici i uzivaoci bas kao i moje

Prvo cu vam predstaviti macu moje mame (tacnije ima ih dve) koja ima novog drugara papagaja

Momak i ja zivimo u dvorisnom stanu tako da macke imaju mogucnost uzivanja i u dvoristu ali i u dva kera, vucijaka i fox terijera.

Klasican fajt oko vrha stuba

a postoji i drugi stub

Cas joge posle obilne klope

Nedavno gostovanje solarijumu kada je temperatura bila -10

A sto se tice kerova i macaka tu je vec klasicna prica. Ako macka bezi, kerovi je jure, ako ih kulira nije im interesanta. Mada su ove kere predusretljive pa pored toga sto grickaju mace duzinom kicme gde im najvise prija, brane ih od susednih macora tigrova (ispostavilo se da su nase mace najsitnije u kraju). I novina od proslog leta, da kad krenem u setnju na obliznju livadu/deponiju da prosetam kere a i da se okupaju, macak krene s nama i skace kao ovcica kroz gustu travu da bi na kraju pustio neki krik/zov valjda dozivajuci ljubavnice. Naravno da smo imali i slucaj da macak skoci za zabom u kanal i eureka, macke znaju da plivaju, jeste da izgledaju kao pacovi ali im plivanje sasvim dobro ide...

Meho Krljic

Moje mačke ne izlaze iz kuće (više) pa ne dolaze u kontakt sa vodenim površinama, ali jednoj od njih voda baš prija, ulazi u lavabo, sudoperu, pije iz slavine...

angel011

Quote from: Lidija on 13-01-2011, 17:55:14

Ili ako im u kesu ubaciš neku lopticu ili slično, pa treba da je ulove i izvuku... :lol:
We're all mad here.

PTY

Quote from: angel011 on 15-01-2011, 12:09:11
Quote from: Lidija on 13-01-2011, 17:55:14

Ili ako im u kesu ubaciš neku lopticu ili slično, pa treba da je ulove i izvuku... :lol:

Eh, a tek to... Hajdi ima svog plišanog miša napunjenog katnipom; jednom sam ga iz zezancije stavila u kutiju od sijalice i sirota Hajdi je sažvakala pola tog kartona dok se nije dočepala svoje igračke...  xrofl

angel011

We're all mad here.

Meho Krljic

PTY

:D

A ja padam u nesvest od oduševljenja svaki put kad vidim ovu "solarijum" fotku što je Mokicica stavila...  :D  ljudi moji, pa ja svoje mačke nikad nisam videla na razdaljini manjoj od 5 metara... a i tad sam bila uglavnom 'na gotovs', da razdvojim kavgadžije...  :roll: :mrgreen:

Meho Krljic

Jeste, čak ni moje ne bi bilo lako držati tako na gomili duže od jedne sekunde.

Mo

Quote from: Lidija on 15-01-2011, 17:57:01
:D

A ja padam u nesvest od oduševljenja svaki put kad vidim ovu "solarijum" fotku što je Mokicica stavila...  :D  ljudi moji, pa ja svoje mačke nikad nisam videla na razdaljini manjoj od 5 metara... a i tad sam bila uglavnom 'na gotovs', da razdvojim kavgadžije...  :roll: :mrgreen:

Ah pa to je samo iz razloga sto su sve one pre svega dvorisne macke (klopa, njora i sl) a kod mene dolaze/ulaze na gostovanje. Doduse to je svaki dan al opet u nekom trenutku dobiju sut kartu tako da moraju da se ponasaju  :)

Ali ima nesto i u rodbinskim vezama, sve sem najveceg macora su brat, sestra, ujak, brat od tetke ili vec neka kombinacija pa se možda i zbog toga vise manje gotive/kupaju/ciste/igraju i spavaju...

sivka

Grejna tela...

Vampirella

Satan my master.

Mims

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Mims

A volela je i da čita kad je bila mala:
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Meho Krljic

Mila, sinoć, slikala žena testirajući granice izdržljivosti svog novog ajFouna

Meho Krljic