• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slušam ovih dana

Started by Alex, 25-03-2007, 21:49:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

RedSonja

Sluša se Bouvi, izvanredan i ingeniozan, nevidjeno harizmatičan, još vise seksi.
Secam se kad sam otkrila film The man who fell to earth(koji takodje ima do jaja saundtrek) pre par godina, a ubrzo potom i čula pesmu Space oddity, zavjek i navjek zaljubila se u muziku koju pravi ovaj čovek.
Recimo, liriks je vrhunski u:

David Bowie My Death

Svaki redak.

sandjama

@red sonja

u ovom konkretnom slucaju je zak brel, odnosno scott walker ili vec ko god da je prepevao je ovo na engleski:

Jacques Brel - La mort

Scott Walker - My Death
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

RedSonja

Nisam te razumela, kažeš nije Dejvidova pesma u originalu?
Pa u stvari, sad kad mu guglam diskografiju sedamdesetih stvarno je nema ni na jednom od albuma.
Mada mi toliko liči na njega.

sandjama

noup, nije. ni pesma, ni tekst.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Mark

Pisem bas recenziju Diskretnih heroja i moram da priznam da ovaj album nece skoro van mog plejera.... Hip hop ne slusam nikako, ali ovo je odlican album!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Mark

Kako je je**no dobro kada mozes da se pocastis albumom koji je izasao pre skoro 40 godina i da ga cujes po prvi put ...   xcheers

Jedan od najboljih "izgubljenih" rock and roll albuma EVER! Veliki sam fan Nila Janga, ali sam eto tek pre par dana dosao do ovog izdanja...   :|
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Mark

Trek With Quintronic

Musique Perdue: Trek w/ Quintronic "Take it off"

Cuo sam ih danas na nekoj post-punk kompilaciji i naravno posto su mi se dopali krenuo sam da izguglam sta ima on informacija na netu o njima. Kad ono ispade da sam vec jednom isto tako naisao na ovaj bend, i da sam trazio informacije na netu o njima... Ono Mozila mi prikazuje da sam vec jednom (ili vise puta) nekada ko zna kada bio overio sve linkove na Discogs, You Tube, My Space, itd. A ja se uopste ne secam da sam to ikada slusao, trazio, gledao ... Scary!
E NES NI TI U BECEJ!

Plottz

subota 14

Alex

Orchestral Manoeuvres in the Dark

History of Modern (Blue Noise, 2010)

Posle 14 godina, vratili su se pioniri britanskog elektro-popa OMD, i to u punom sastavu - Andy McCluskey, Paul Humphreys i "druga dvojica". Po starom lošem običaju, novi album History of Modern krenuo je da ređa loše i osrednje kritike, pokazujući neobjektivnost, nenaklonjenost i površnost u preslušavanju, pojedinih kritičara, uz po neki izuzetak (magazin Q). Dolazimo do paradoksa da izvođači koji danas dominiraju top listama dobijaju bolje ocene za lošiju muziku, a da se OMD seciraju po najvišim kriterijumima, prestrogo.

Album History of Modern otvara efektna New Babies - New Toys, koja slušaoca/ljubitelja navodi na razmišljanje - kako bi zvučalo da su ceo album uradili u tom, nešto žešćem, fazonu? Kako nisu, umesto toga ponudili su nam raznovrstan album, čije pesme podsećaju na razne OMD faze, uz nešto malo novina i neočekivanosti. Uvodna pesma demonstrira i dobru, savremenu produkciju i zvuk, koji karakterišu ceo album.

Naredne tri pesme - If You Want It & History of Modern Part I&II, na tragu su poslednjih albuma OMD - trilogije iz 90-ih, perioda u kome je Andy McCluskey samostalno zastupao OMD ime, krećući se teritorijom sofisticiranog komercijalnog zvuka. Numera If You Want It, možda nije najsrećnije rešenje za prvi singl, jer iako radiofonična, pomalo podseća na Walking on the Milky Way sa Universal-a (1996), ali je u poređenju sa njom bledunjavija. Druge dve, naslovne, su OK, mada ne dosežu bolje numere sa potcenjenog Sugar Tax-a (1991).

U pomenute "novine", pored New Babies - New Toys, možemo uračunati i vrlo dobru Sometimes, na kojoj peva i pevačica Jennifer John, gde OMD zvuče drugačije - zbog vokala, ali i prizvuka alternativnog dance-pop zvuka.

RFWK, posveta Kraftwerku, tipičan je emotivni OMD komad. New Holy Ground, sa svojim koračanjem u funkciji ritma, podseća na sposobnost benda za eksperiment i inovativnost, koje su neretko demonstrirali. Slično se može reći i za poslednje 3 numere Green/Bondage of Fate/The Right Side, odličnu završnicu albuma (izgleda da su neki recezenti odustali od pažljivog slušanja, dotle), koja nam vraća OMD iz 80-ih, manje komercijalne, inovativnije i uticajnije nego kasnije (i omiljenije kod kritike), gde se posebno ističe osmominutna The Right Side.

Ali, pre poslednje 3 su i pretposlednje 3 numere: The Future, The Past, and Forever je brža, komercijalnija stvar, koja nekima nije legla, kao previše muzički i tekstualno banalna; ja uvek pozdravljam hitične pesme, a ova funkcioniše i u kontekstu albuma. Sister Mary Says je još jedna dobra, poletna stvar. Poslednja numera (ne na albumu, u analizi) spada u pomenutu "neočekivanost" - Pulse je provokativna sexy pesmica kakvu možemo očekivati od današnjih pop i RnB zvezda, a činjenicu da je izvode OMD, na OMD način, shvatam kao uspešan bizaran humor, koji samo doprinosi raznovrsnosti (nekima se to, treba li reći, nije svidelo) - nema razloga da nešto što je dobro za Britney, ne bude i za OMD (podsetimo se da je Andy McCluskey radio sa Atomic Kitten u poslednjoj deceniji).

Ni jedan OMD fan, koji se prepusti slušanju albumu neće biti razočaran, naprotiv, najverovatnije prijatno iznenađen ubedljivim povratkom. Nadam se zapaženijem od vrlo dobrog ABC albuma Traffic iz 2008. Kvalitetno, raznovrsno, uz poneke slabije momente, ali nikako slabe, samo manje-više dobre. Da li će privući nove slušaoce? Veliki mediji danas nisu naklonjeni inteligentnom popu, pa verovatno ne više od bilo kog od njihovih starijih albuma, koji klinci mogu pronaći na netu.

***1/2  

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

sivka

Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Mark

The Chameleons UK

Jedan od najboljih rock bendova EVER!
E NES NI TI U BECEJ!

Plottz

Eh Sivka ----------Calexico.................YESSSSSSSSSSSSSSSS!
subota 14

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Plottz

Uuuuuuuuuuuuuuu OdličnO! :)
subota 14

Father Jape

Plottz

dobra zajebancija,kači dalje!
subota 14

Father Jape

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Father Jape

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Father Jape

Plottz

E lepo si se setio :)
Odličan Џек!
subota 14

Mark

Kings of Leon - Come around sundown
E NES NI TI U BECEJ!

Plottz

subota 14

cutter

Ah, melodičnost južnjačkog folk-gota... hvala ti Džejn Džensen.

The Scarlet Furies-Safe in Arms

Plottz

subota 14

Plottz

subota 14

raindelay

I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Plottz

subota 14

Mark

E NES NI TI U BECEJ!

sleep

Beastie boys-Paul's Boutique
NTM-jappuie sur la gachette
Opus III - Mind Fruit
Ana never-s/t
Dinosaur jr-Bug
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

ginger toxiqo 2 gafotas

Anna Calvi - Anna Calvi

http://www.fileserve.com/file/3ZMnUru/ANNA_CALVI_-_ANNA_CALVI.rar
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

Da vidimo kakva je Anna, hvali je britanska štampa onoliko...

ginger toxiqo 2 gafotas

...Brian Eno je zvezde kuje... ima tu dosta od Badalamentija iz Twin Peaks dana... prija uhu...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

Da, evo slušam je, zaista, ima Badalamentija, a ima, vere mi i PJ Harvey odjeka, koji se valjda morao naći tu zahvaljujući Robu Ellisu. Ja nisam neki preteran ljubitelj ovog stila, ali slutim da oni koji jesu kod Anne mogu da nađu baš mnogo razloga za radost. Teatralna je, ali ima s čim da potkrepi tu teatralnost.

M.M

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 24-02-2011, 13:40:37
...Brian Eno je zvezde kuje... ima tu dosta od Badalamentija iz Twin Peaks dana... prija uhu...

Ako je tako, onda ću morati da ovo preslušam.
Nijedan poraz nije konačan.

Agota

skidam  album  poslusah  first we kiss  mene eto podseti na moriseja pa i na dzef baklija

Gudeja

Hmm...ako sam dobro razumela: Anna Calvi liči na Badalamentija i PJ Harvi i Morisija i...Džefa Baklija...? :? Ne, ne verujem da će to meni da se svidi... :(

Inače, ovih dana obnavljam gradivo, slušam C.O. Caspar, albume:

-Reports From This Lunatic Asylum

-Pass The Time

-Chants Of Change

-Thus Long Lights Light

-From The Secrecy

-Helix Of Exist

Ovaj matorac pravi opasno dobru muziku... :lol:
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Alex

Quote from: Gudeja on 24-02-2011, 19:51:07
Hmm...ako sam dobro razumela: Anna Calvi liči na Badalamentija i PJ Harvi i Morisija i...Džefa Baklija...? :? Ne, ne verujem da će to meni da se svidi... :(

Inače, ovih dana obnavljam gradivo, slušam C.O. Caspar, albume:

Taj je čuven i relevantan. I Allmusic se baš raspisao o njemu. Za razliku od gorepomenutih amatera.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Cinizam je lepa zabava ali ne treba preterivati.

COC je sjajan i zaslužuje ekspoužr.