• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz Fibre

Started by markos, 30-03-2007, 12:25:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Zar su Hrvati uopšte postojali u vreme cara Dušana??? :?  :?  :?  :?

markos

Quote from: "Meho Krljic"Pa, sad, ne bih išao unaokolo psihoanalizirajući ljude koji me za to nisu ništa platili (a i nije mi to struka), ali jasno je da njega to neizmerno zabavlja. I ko smo mi da mu to zameramo... Evo, ovaj primer sa ostavljanjem linka za topik i tvrđenjem da si ti na njemu rekao nešto što nisi, a što se jednim klikom da proveriti je klasičan primer. Veliko je to spadalo i tako ga treba i shvatati.

Da, ali kako netko takav onda moze imati ikakav kredibilitet?

Meho Krljic

To je cena spadalaštva. Ni onaj klinac iz basne koji je vikao 'Vuk, Vuk' svaki čas, nije baš najbolje prošao u završnom činu. Ali ako to Bobanu odgovara, što bismo se mi sekirali. Meni su njegovi ispadi brutalnog izmišljanja i gotovo neverovanog izvrtanja svarnosti krajnje simpatični, ali ja sam naravno samo potpuno nezainteresovani posmatrač sa strane kome je ravno do neba hoće li se na našem jeziku izdavati Žodorovski ili neće, hoće li se čitati Zagor ili Spajdermen, Spiru ili Sendmen...

markos

Quote from: "Boban"
Kupiće dosta Srba Metabarune, ali i mnogo više Hrvata Kastu Metabarona koja sadrži album više i 14 tabli stripa više.
Budi precizniji - "Kuća predaka" nije strip i ne smatra se dijelom serijala, nego je vise sketchbook ili knjiga o stripu, s nekoliko tekstova i skica i tom kratkom pricom od 14 stranica. Ja mislim da je to bolje objaviti odvojeno od stripa i zato je nisam uvrstio u svoje izdanje. Ali svejedno, neka ljudi kupe sto misle da je bolje.

markos

Quote from: "Meho Krljic"To je cena spadalaštva. Ni onaj klinac iz basne koji je vikao 'Vuk, Vuk' svaki čas, nije baš najbolje prošao u završnom činu. Ali ako to Bobanu odgovara, što bismo se mi sekirali. Meni su njegovi ispadi brutalnog izmišljanja i gotovo neverovanog izvrtanja svarnosti krajnje simpatični, ali ja sam naravno samo potpuno nezainteresovani posmatrač sa strane kome je ravno do neba hoće li se na našem jeziku izdavati Žodorovski ili neće, hoće li se čitati Zagor ili Spajdermen, Spiru ili Sendmen...
Da, slažem se, problem je kad si subjekt njegove mašte. Ni ja se ne sekiram kad se prepire sa Ghoulom ili nodiceom ili nekim trecim.

Meho Krljic

Pa, da, shvatam te, ali, kako već rekoh, nisam u tvojim cipelama (da iskoristimo tu američku metaforu), pa mi je lako smijuljiti se iz prikrajka...

marlowe

A da li je iko kliknuo onaj link?
Ja tamo videh puno apologetske nekonzistentnosti.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Quote from: "Meho Krljic"Pa, da, shvatam te, ali, kako već rekoh, nisam u tvojim cipelama (da iskoristimo tu američku metaforu), pa mi je lako smijuljiti se iz prikrajka...
Sad ce on tebi naci nesto, ne boj se:)

Boban

Quote from: "marko"Ne, nismo se dogovorili. Jer, necu te pustiti nazad samo da bi te opet izbacio nakon 3 dana. To me ne zanima. A to ce se neizbjezno dogoditi pod tvojim uvjetima.

Smeš li se kladiti u to?
Moja je priroda suprotna od vatre: dobar sam gospodar, al' zao sluga...
Pristani na moje uslove i nikada me se nećeš uspeti rešiti?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Pa i ne bojim se, kako rekoh, potpuno sam nezainteresovan za scenu, bilo strip, bilo književnog izdavaštva, ne zanima me ni esnaf ni žanr, nemam ozbiljnije kontakte sa ljudima iz bilo koje od ovih kategorija. Na Bobanovom radaru ja nisam ni tačkica, sumnjam da bi mi posvetio više od nanosekunde svog razmišljanja...

A, evo, citirajmo apologetsku nekonzistentnost rezidentnog nesrbina Marka 'Markosa' Šunjića, za one koje mrzi da klikću mišem (mada, kako su to odavno Crnogorci primetili: ne klikće miš, već Or'o)

Marko:
QuoteKoliko ja znam, nedostaje jedna stranica, u prvoj knjizi, mislim 173 ili 174, to je jedna od tabli iz Vukova Wyominga, ako se ne varam. Ne znam zasto nedostaje, moguce da je propust izdavaca, ali 99,9% sam siguran da je to zato sto je nema ni u originalnom francuskom izdanju.

Marlowe:
QuoteHmmm. Kako je nema u originalnom francuskom izdanju?
I gde je moze biti osim u francuskom izdanju, koje je prvo izdanje tog stripa???

Marko:
QuoteU originalnom francuskom integralu.

Boban:
Quotegle, gle... a zašto ja tek sada saznajem za ovakve stvari?
Znači, u jednoj epizodi fali jedna strana, a u drugoj 4 - dve nekompletne epizode. Vrlo zanimljivo. Beli Put ste najstrašnije napušili što je izbacio nekoliko PRAZNIH strana iz Nadzirača, a ovde vidimo nedostaju čitave table nemarom i nesposobnošću izdavača.

Marko:
QuoteNedostaje 1 stranica, ne 4.
Ali u svakom slucaju, greska.

Dušman:
QuoteNedostaju 4, ipak.
Bernard licno mi je sad na Sajmu uporedjivao Strip-agentov integral sa Marketprintovim albumima.
Ali, nije Bernard nista sekao, naravno, nego je uradjeno ono sto je dobijeno, a fora je u tome da je u novim Francuskim izdanjima doslo do izbacivanja tih tabli, jer su smatrane za suvisne.

Marko:
QuoteDakle ipak 4? Nisam znao. Ali kao sto sam pretpostavljao, Dtrip Agent je objavio ono sto je dobio od Francuza, da.

Itd....

markos

Quote from: "marko"Ne, nismo se dogovorili. Jer, necu te pustiti nazad samo da bi te opet izbacio nakon 3 dana. To me ne zanima. A to ce se neizbjezno dogoditi pod tvojim uvjetima.

Smeš li se kladiti u to?
Moja je priroda suprotna od vatre: dobar sam gospodar, al' zao sluga...
Pristani na moje uslove i nikada me se nećeš uspeti rešiti?
Ne trazim da mi budes sluga. Samo da se pridrzavas pravila koja vrijede za sve. Ona cak i nisu toliko cvrsta, prilicno smo popustljivi, osim kad je u pitanju politika. Ali necu praviti iznimku samo zbog tebe.

marlowe

Quote from: "Boban"Pristani na moje uslove i nikada me se nećeš uspeti rešiti?

Zasto misliš? Jednostavno ce pogaziti te uslove i/ili sopstvena pravila. Kao sto je više puta uradio do sada.
Lako, kao da zaveže kravatu.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

QuoteAli necu praviti iznimku samo zbog tebe.

pa ne praviš iznimku.
zar ti ne bi bilo super da me moraš izbaciti posle pola sata?
zar ti to ne bi bila najbolja moguća satisfakcija i dokaz moje nesposobnosti da funkcionišem po društveno prihvatljivim normama?
Samo kažeš "Bila je greška, ovaj Boban je nepopravljiv..." i CAP!
Niko te ni za šta neće kriviti; bićeš moralno opran pred gomilom fanova koji me vole i želeli bi da se dopisuju sa mnom.

markos

QuoteAli necu praviti iznimku samo zbog tebe.

pa ne praviš iznimku.
zar ti ne bi bilo super da me moraš izbaciti posle pola sata?
zar ti to ne bi bila najbolja moguća satisfakcija i dokaz moje nesposobnosti da funkcionišem po društveno prihvatljivim normama?
Samo kažeš "Bila je greška, ovaj Boban je nepopravljiv..." i CAP!
Niko te ni za šta neće kriviti; bićeš moralno opran pred gomilom fanova koji me vole i želeli bi da se dopisuju sa mnom.
Trazis licence to kill. To ti ne mogu dati. Nemam nikakve satisfakcije ako te izbacim. Inace, meni je unaprijed jasno da je ovo greska, ali biti cu mirniji i sebi cu nekako moci opravdati ako te vratim nakon sto obecas da "ces biti dobar".

markos

Quote from: "marlowe"
Quote from: "Boban"Pristani na moje uslove i nikada me se nećeš uspeti rešiti?

Zasto misliš? Jednostavno ce pogaziti te uslove i/ili sopstvena pravila. Kao sto je više puta uradio do sada.
Lako, kao da zaveže kravatu.

Ti se, beskičmenjak, pokrij po ušima. Jer bez obzira na sva sranja koja si napisao, na svu zlobu i mržnju prema meni, mozes slobodno pisati na s.com.

Boban

Pa ne tražim administratorske privilegije na tvom forumu, samo da pustiš moj nik u promet. Ja ću tada uraditi ono što želim, ti ono što moraš i svima će biti lepo.

marlowe

Quote from: "marko"Ti se, beskičmenjak, pokrij po ušima.
Diosciplina kitchme se ne pokazuje spustanjem na diskurs lica cije vaspitanje, nacin komunikacije i vokabular pripada prostoru gde je "ziva vaga" mera svake, pa i moralne, tezine.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

vope

Ne dobih ogovor za Swamp Thing... :cry:

markos

Quote from: "Boban"Pa me tražim administratorske privilegije na tvom forumu, samo da pustiš moj nik u promet. Ja ću tada uraditi ono što želim, ti ono što moraš i svima će biti lepo.

Dobro - jel ti treba crtati? Koji je smisao da te pustim nazad kako bi napravio glupost i primorao me da te izbacim? Jedini smisao tvog povratka je da kao urednik BP predstavljas i promoviras izdanja i uredjivacku politiku svoje kuce. Ako te to ne zanima, onda nemamo o cemu razgovarati.

markos

Quote from: "marlowe"
Quote from: "marko"Ti se, beskičmenjak, pokrij po ušima.
Diosciplina kitchme se ne pokazuje spustanjem na diskurs lica cije vaspitanje, nacin komunikacije i vokabular pripada prostoru gde je "ziva vaga" mera svake, pa i moralne, tezine.
Tko o cemu, Marlowe o moralu? O Bože...

Boban

E, bre, markose, mnogo di komplikovan, napravio sam prigodni, pozdravni post svog povratka na s.com i sada me ti zajebavaš i ne puštaš. Zaista nema smisla.
Evo ti konačne ponude: za 20 minuta (kada stignem u firmu) pokušaću da se ulogujem na stripovi.com i postavim svoj dugopripremani topik, a ti se postaraj da mi to bude omogućeno i upozori ostale administratore da me ne diraju i da ne histerišu.
Ajde da vidimo jednom da li si čovek ili krpa.
Imaš li muda da čoveku kao što sam ja dopustiš da kaže ono što mu je na srcu?

markos

Quote from: "Boban"E, bre, markose, mnogo di komplikovan, napravio sam prigodni, pozdravni post svog povratka na s.com i sada me ti zajebavaš i ne puštaš. Zaista nema smisla.
Evo ti konačne ponude: za 20 minuta (kada stignem u firmu) pokušaću da se ulogujem na stripovi.com i postavim svoj dugopripremani topik, a ti se postaraj da mi to bude omogućeno i upozori ostale administratore da me ne diraju i da ne histerišu.
Ajde da vidimo jednom da li si čovek ili krpa.
Imaš li muda da čoveku kao što sam ja dopustiš da kaže ono što mu je na srcu?
Ako obećaš da se nećeš baviti politikom i medjunacionalnim sukobima i povijescu, da.

Meho Krljic

Javlja mi se da će biti dosta suza, krvi i znoja u našoj kolektivnoj bliskoj budućnosti.

Nego, Vope, da ti ja, kao čovek koji nema nikakve veze sa izdavačkom politikom Belg Puta odgovorim na pitanje: ne, nema Swamp Thinga u bliskoj budućnosti.

Boban

Quote from: "marko"Ako obećaš da se nećeš baviti politikom i medjunacionalnim sukobima i povijescu, da.

Otkad moja obećanja išta vrede.
Evo, stigao sam i pokušao, ali mi prijavljuje da mi je password pogrešan. Kako to objašnjavaš?

markos

Quote from: "marko"Ako obećaš da se nećeš baviti politikom i medjunacionalnim sukobima i povijescu, da.

Otkad moja obećanja išta vrede.
To je tocno. Ali hocu ga, bar formalno.
Evo, stigao sam i pokušao, ali mi prijavljuje da mi je password pogrešan. Kako to objašnjavaš?
Ista je poruka kad ti je acc lockan ili kad ti je pogresan passwd.

Boban

sigismundus

hahaha
ma vidi ti to. zbilja, zašto vas ko na mafestu nije fotografirao, kad ste si pomagali oko mikrofona? kako kažu svedoci. zbilja smo jedna mala frustrirana stripovska familija. jes, boban mora biti na stripovi.com. iako če ga požderati, pa da se bavi politikom ili ne. Daj bobanče, obečaj, da nečeš bit zao. Znam kolko je to teško, al probaj, molim te. na kraju če te morat markos i štitit. to hoču, da vidim. :lol:
onaj, koji sniva tudje snove

Boban

Nisam ja lak zalogaj za prožderati, no, Markosu je gnusna pomisao da bih mogao postati omiljen na njegovom forumu... ovako, ima 5-6 pulena koji neprestano seru po mom liku i delu i niko ne može da im se suprotstavi. Uprkos uvreženom mišljenju, markos sve radi promišljeno i tendenciozno; eto, posvađa se sa najvećim izdavačem iz Zagreba da ne mora njegova izdanja isticati kao Sticky, što bi zbog broja izdanja tog izdavača potpuno prekrilo njegove stvari; mene eliminiše na osnovu nekih izjava izvučenih iz konteksta i takođe eliminiše mogućnost postavljanja Sticky na nova izdanja... do čega dolazimo, da je zapravo lična korist u pitanju, jer jedino uklanjajući BG i BP sa pijadestala njegova izdanja mogu da budu primećena.

markos

Boban

Možeš da se izvrćeš kolko oćeš, ali tvoj progon BG i BP izdanja sa Sticky pozicije poklapa se sa tvojim ulaskom u izdavaštvo, a ja u koincidencije ne verujem.

markos

Quote from: "Boban"Možeš da se izvrćeš kolko oćeš, ali tvoj progon BG i BP izdanja sa Sticky pozicije poklapa se sa tvojim ulaskom u izdavaštvo, a ja u koincidencije ne verujem.
:D  :D  :D  :D

Boban

Pazi na šta sam nabasao na tvom forumu, gde me pominju: "Ja sam bio na MaFestu vjerovatno taj dan kad njega nije bilo. Inače, divan bi to bio međunarodni incident..."

E, ima onaj sjajan vic o Bugarima, potpuno prigodan: Događa se sedamdesetih, sastali se Čeh, Mađar, Poljak i Bugarin i pričaju kakav pružaju otpor mrskim Sovjetima. Čeh: "Dok Sovjetski tenkovi prolaze ulicama, mi stojimo u podrumima i slušamo svoju himnu." ... mislim, ređaju se oni tako, zaboravio sam već šta, a na kraju Bugarin kaže: "Dok Sovjetski tenkovi prolaze ulicama, mi stojimo na trotoarima pored i pišamo na njih." "U, je... ne verujemo. Nemoguće! Zaista to radite?" "Pa, da... ne otkopčavamo šliceve."

Zaista si kreten što me ne pustiš na stripovi.com da objasnim tim zavedenim ljudima kako stvari zaista stoje, ko su oni u stvari i šta realno žele.

markos

Kakve ja veze imam s tim?

Boban

pa ti si taj koji stoji između mene i mojih obožavalaca.

markos

Ja te branim, a ti tako? Cccc....

Boban

E, slobodno ti mene pusti da se branim sam... ti se u stvari plašiš da bih mogao na tvom rođenom forumu postati poželjniji lik od tebe samog.

markos

Da, stvarno:) Boban, mister Popularnosti 2007 :D  :D

Pa lijepo sam ti rekao: obecaj da ces razgovarati samo o stripovima, ne o politici i vratit cu te.

Boban

Mislim da propuštaš najbolji mogući momenat da me vratiš na forum; trenutak kada gomiletina svakojake balavurdije vodi topik pljuvanja po mom liku i delu. Ljudi prosto vape da im se neko kvalifikovan obrati i razveje sve dileme koje ih more...
Uzgred, ne razumem šta imaš protiv Cara Dušana kada je on prvi vladar na svetu koji je na zastavu priznate država postavio hrvatsku šahovnicu, kao grb svoje pokrajine Croacije.
Pogledaj ovo znamenje u centru makarske, nedaleko od mesta održavanja Mafesta:

Obrati pažnju desno dole na srpska 4S.

markos

:x  :x
Tko je tvrdoglaviji, ja ili ti? Subjektivan sam, ali mislim kako sam to ipak ja.

Boban

Ja uopšte ne shvatam čega se ti plašiš?
U svakoj varijanti možeš ponovo da me izbaciš za nanosekundu iz bilo kog razloga koji smisliš kao prigodan, te ne vidim uopšte šta hoćeš od mene. Ja bih pisao šta moram, ti bi uradio šta moraš i svi bi posle toga bili srećni i zadovoljni.

markos

Umoran sam od ovog igranja macke i misa...

Boban

Vidiš kako te malo deli od nirvane...

corto_maltese

Malo zapažanje, povodom gore prikazane slike, kip je oštećen baš u delu gde se nalaze ocila.  :roll:
"Žalosno je kada čovek ne zna šta hoće, a katastrofalno kada ne zna koliko može!"
Jovan Dučić

prozirna senka

Српски грб доле би заправо требао да значи да је Србија у поседу Угарске круне, што је последица борбе за превласт између Немањиних синова, прворођеног Вукана и одређеног за наследника престола од самог Немање, млађег Стефана. 1202. године уз помоћ угарског краља Емерика, Вукан је постао велики жупан Србије, а Србија је од тада сматрана Угарском територијом све до 1918. године, иако је Стефан већ 1204. године се вартио на власт. Једном стечена територија, остаје краљевској породици док год она постоји, па макар и немала ама баш никакву власт.

Док је год Карађорђевића,  на пример, они ће увек имати право да се зову валдарском кућом Срба, Хрвата и Словенаца, иако реално, тамо преко Дрине никад неће имати власт. Као ни Елизабета у Индији, али је она ипак део енглеске круне.
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

Boban

Quote from: "marko"Tko je tvrdoglaviji, ja ili ti? Subjektivan sam, ali mislim kako sam to ipak ja.

Želiš ispasti tvrdoglaviji? O tome se ovde radi, a?
Bolje nam reci koliko si praznih oblačića pobrojao u Metabarunima.

markos

Jedan, prva stranica druge knjige, ako me sjecanje ne vara, koji je prazan i u originalu. Trebao je biti neki uzvik ili usklicnik, vjerojatno, ali nismo htjeli pogadjati.

Boban

ma hajde... baš prazan oblačić u originalu.
mora da su ti poslali neke falš primerke; kod mene toga nema.
nikakav usklik, regularan tekst.

kraken

Khem, kad vec pominjes svoju verziju, kada se ocekuje da znam da spremam novce?

Boban

Odobreni su probni otisci, valjda će brzo.

markos

Quote from: "Boban"ma hajde... baš prazan oblačić u originalu.
mora da su ti poslali neke falš primerke; kod mene toga nema.
nikakav usklik, regularan tekst.

Ne znam, posalji sken. U originalu kojeg ja imam toga nema. U skenovima koje sam nasao na netu ga nema. Ali nema sta drugo biti nego neki uzvik tipa "jao" ili nesto slicno.