• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz Fibre

Started by markos, 30-03-2007, 12:25:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Quote from: "marko"Hahahahah, na ovo sam potpuno zaboravio:)

Nego, nisi li ti zadnji koji bi se trebao saliti na gej racun:)))))?
Imam cak i klip gde se vodi rasprava izmedju Zstefa i Markosove zene, sa jedne strane, i Bobana i Markosa sa druge.

Ha, ja sam vec duze vreme gay jokes free. Povremeno se pojavi Duh koji whatever, ali on to ionako radi da bi skrenuo paznju sa svog gejizma.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zstefanovic

Quote from: "marko"Дакле, одсад, па надаље и убудуће има да на знакусагите пишемо ћирилицом?  Ајде добро, ако ће Бобану сметати, онда жртва није узалудна;)

:D

Захваљујем! Мали корак за Фибру, али велики за Знак Сагите.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

zstefanovic

Quote from: "DušMan"Imam cak i klip gde se vodi rasprava izmedju Zstefa i Markosove zene, sa jedne strane, i Bobana i Markosa sa druge.

? Па кога да питам за цене на штанду, док Марко са Бобаном мења сличице Метабарона? Само што се нису побратимили на лицу места.

markos

Ајде онда убрзај ту касту, па ће да кренемо :lol:  :lol:

markos

Quote from: "DušMan"
Quote from: "marko"Hahahahah, na ovo sam potpuno zaboravio:)

Nego, nisi li ti zadnji koji bi se trebao saliti na gej racun:)))))?
Imam cak i klip gde se vodi rasprava izmedju Zstefa i Markosove zene, sa jedne strane, i Bobana i Markosa sa druge.

Ha, ja sam vec duze vreme gay jokes free. Povremeno se pojavi Duh koji whatever, ali on to ionako radi da bi skrenuo paznju sa svog gejizma.

Па што ћекаш, шаљи!

Ништа, морат ћемо духу рећи да крене поново, види се да ти фали мало шале и пошалице :lol:

markos

Quote from: "zstefanovic"
Quote from: "marko"Дакле, одсад, па надаље и убудуће има да на знакусагите пишемо ћирилицом?  Ајде добро, ако ће Бобану сметати, онда жртва није узалудна;)

Па и није тако мали:)

zstefanovic

Quote from: "marko"

Па и није тако мали:)

А и то што кажеш: ширите се империјалистички на Бобанову територију.  

Уз помоћ пете колоне. :lol:

zstefanovic

Него не могу дочекати студени новембар: свака част за Етернаута. Ја сам се том идејом играо ових месеци и уздао сам се да ће Београд бити први, али што народ каже: "није коме речено, већ је коме суђено".

Нека буде и Загреб, само нек је ћирилицом :) Али Чеа не покушавајте!

Хоће ли ићи и Брећина верзија за коју годину?

markos

Није ваљда Бели Пут био заинтересиран за Етернауту!?! Или си им ти то сугерирао? Гдје си ти то уопће прочитао, колико ја знам то постоји само на талијанском и шпањолском? У сваком случају, хвала на похвалама. Мени је то нешто стварно изванредно, нигдје нисам доживио у стрипу тако напету, ,тјескобну атмосферу као ту. Мислим да ће оставити снажан дојам на људе, као и Спагхетти бротхерс.  

А Цхе... Па, то се баш лијепо уклапа у Библиотеку Орка - самосталан црно бијели албум, сјајан цртеж, занимљива тема... Видјет ћемо:)

markos

Ах, да, Брецциа... А не знам. То ми има смисла сам због његовог лудог графизма, али прича је нагло прекинута, па некако то није то. Видјет ћу.

zstefanovic

Quote from: "marko"Није ваљда Бели Пут био заинтересиран за Етернауту!?! Или си им ти то сугерирао?

:)

Пази, Бели пут је у лагодној ситуацији да може буквално шта год хоће по обиму и садржају. А ствари као Етернаут су управо оно што гађају по издавачком профилу.

Али велики систем има и велику инерцију, па нек ухвате моментум за квантни скок који припремају ових месеци.

У сваком случају, у екс-Ју има више простора него што сви ми заједно тренутно можемо попунити.

Quote from: "marko"А Цхе... Па, то се баш лијепо уклапа у Библиотеку Орка - самосталан црно бијели албум, сјајан цртеж, занимљива тема... Видјет ћемо:)

Мислим да си закаснио, али крени са понудама :)

markos

Да, велики системи су троми, то им је главни проблем.

Видим ја да ћу морати почети куповати права и за Србију, чисто форе ради, с обзиром да је Бели пут кренуо куповати права за Хрватску за све живо...

Nightflier

A sto ne napravite stratesko partnerstvo? Kad mogu Delta i Agrokor, Rodic i Merkator sto ne bi mogli i strip-izdavaci? To bi znacilo vece trziste, a i vise posla za nas, prevodioce.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zstefanovic

Quote from: "marko"Да, велики системи су троми, то им је главни проблем.

Видим ја да ћу морати почети куповати права и за Србију, чисто форе ради, с обзиром да је Бели пут кренуо куповати права за Хрватску за све живо...

Хмм, на тренутно неразвијеном тржишту као што је екс-Ју блок, последња ствар коју треба радити је сукоб између издавача, јер ће мале рибе пропасти већ у првој години такмичења. Велики капитал гута мали.

Овако ти је угодна позиција: Белом путу и Фибри се не додирују екосистеми и неће још задуго. Развијај своју нишу.

zstefanovic

Quote from: "nightflier"A sto ne napravite stratesko partnerstvo? Kad mogu Delta i Agrokor, Rodic i Merkator sto ne bi mogli i strip-izdavaci? To bi znacilo vece trziste, a i vise posla za nas, prevodioce.

Понављам, екс-Ју тржиште (нарочито тзв "штокавци", да будем политички коректан) јесте јединствени економски блок и у следећим годинама ћемо засигуро видети потпуно природне фузије.

Зато су личне свађе сада потпуно беспредметне, јер ће сутра бити разних бракова и конкубината  :lol:

markos

Сукоб ће се тешко избјећи, кад су крупне рибе у питању. Што се нас, малих риба, тиче, ми нисмо толико битни. Мене, особно, не занима бизнис, мене занима радити стрипове које желим и како желим. Углавном нису комерцијалног потенцијала и тешко да се нетко на њима може обогатити. Више су ствар престижа, укуса, уређивачке политике, страсти. И онда ме јако нервира ако ме нетко у томе онемогући, тако што ми одузме права. Поготово кад то направи издавач из друге државе. Онда ступа на сцену оно што спортски новинари воле назвати "познати далматински дишпет"... :lol:

zstefanovic

Quote from: "marko"Онда ступа на сцену оно што спортски новинари воле назвати "познати далматински дишпет"... :lol:

У културној антропологији се зна да само Срби раде ствари из ината и принципа, па ти сад види...  :D

markos

Значи, сви су Далматинци Срби? :D

zstefanovic

Quote from: "marko"Значи, сви су Далматинци Срби? :D

Само ако им поново прија.   8)

Нико ме неће убедити да штокавци нису један народ по свему (изузев по вери), а о имену ћемо се лако и братски договорити. :D  Ионако ће нас све bljakpink ујединити.

Поздрав свима у Штокавији, па и словињским, чакавским и маћедонским рођацима:
gomilax  

П. С.
Бобане, нећу више. Немој ме бановати.

Едит: политички коректно набрајање.

Nightflier

Koliko ja znam, i Hrvatska i Srbija clanice su CEFTA. Jeste da se u Hrvatskoj dizala dzeva oko navodnog pravljenja nove Jugoslavije, ali cinjenica je da je robna razmena Srbije i Hrvatske oko 750 miliona USD, a verovatno ce i da raste. Skolska knjiga iz Zagreba i Mladinska knjiga uveliko ulazu u izdavastvo u Srbiji. Rekao bih da je logican korak udruzivanje srpskohrvatskih-hrvatskosrpskih izdavaca zarad vece zarade.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

markos

Па, да је само у питању зарада, јасно како би спајање/сурадња било очекивано/корисно/исплативо. Уосталом, питао ме Вулетић у Макарској пошто Фибра, па сам рекао да није на продају:) Јебига, није све у новцу:)
.
.
.
.
.
.
Има нешто и у некретнинама:)

zstefanovic

Quote from: "marko"Па, да је само у питању зарада, јасно како би спајање/сурадња било очекивано/корисно/исплативо. Уосталом, питао ме Вулетић у Макарској пошто Фибра, па сам рекао да није на продају:) Јебига, није све у новцу:)
.
.
.
.
.
.
Има нешто и у некретнинама:)

Само слично или исто може да се спаја, што значи да постоји истоветност визије на обе стране. Барем у мојим очима, Бели пут има редак квалитет код великог бизниса, а то је да је дух био мотивација да фирма крене, а не неки брзи новац. Фибра и БП заиста не могу да се пореде по инфраструктури, али слутим да су почетни мотиви и визија сличнији него што мислиш.

А будућност... Па, њен квалитет је да ју нико не зна. Углавном, дух и новац немају границе.

Зато сад сви у овом периоду радите шта сте започели, а на раскршћу ћете се срести да размените дрангулије и питате се за здравље итд.

Boban

Quote from: "marko"Значи, сви су Далматинци Срби? :D

ti si u svojoj naivnoj postavci pomislio da sam ja Zlo samo, a zsfef divni čovek neuporedivih manira i elokventnosti. Čeka te neprijatno iznenađenje kada otkriješ da sam zapravo ja oličenje dobrote i tolerancije a zstef jeza u noći. Pretpostavimo za tren, razgovora radi, jednu nemoguću situaciju da zstef ili ja dođemo na čelo Hrvatske. Da li si svestan kako bi to realno izgledalo u jednoj varijanti, a kako u drugoj.
Pravićete vi mene od blata i moliti da vas politički prosvećujem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zstefanovic

Quote from: "Boban"ti si u svojoj naivnoj postavci pomislio da sam ja Zlo samo,

Ма, ти то само због имиџа, мада претерујеш у последње време.

Quote from: "Boban"a zsfef divni čovek neuporedivih manira i elokventnosti.

Па и јесам. Питај моју маму.

Quote from: "Boban"Čeka te neprijatno iznenađenje kada otkriješ da sam zapravo ja oličenje dobrote i tolerancije a zstef jeza u noći.

Ово ти сад нико није поверовао на форуму, чак и да је неким случајем тачно.

Quote from: "Boban"Pretpostavimo za tren, razgovora radi, jednu nemoguću situaciju da zstef ili ja dođemo na čelo Hrvatske. Da li si svestan kako bi to realno izgledalo u jednoj varijanti, a kako u drugoj.

Ах, сад сам у искушењу. Ево.

Ја долазим на чело и Хрватске, враћам радост, динарски оптимизам и аутохтону глагољашку традицију.

Уједињујем поново простор између Сињег, Црног и Белог мора како и треба да буде, а онда помажемо да САД, ЕУ и ЗНД направе лепи цивилизацијски блок.

После тога се планови односе на насељавање свемира, али мислим да би то било офтопичење.

Варијанта 2:

Бобан долази на чело Хрватске и схвата да би требало да постане Хрват уместо Југословена да би могао боље да малтретира малу, напаћену и мазохистичку нацију. Цела популација би се пребацила на форуме и тиме би се испунила Крлежина дијагноза о "кверулантима".

Quote from: "Boban"Pravićete vi mene od blata i moliti da vas politički prosvećujem.

Све им је дозвољено, али није им све на користи.

(Св. Павле се данас често овде цитира.)

Едит: типо.

zstefanovic

Заборавио сам да додам да -- поред глагољице -- не би биле запостављене ни хрватска ћирилица, босанчица, грчки алфабет и словенске чрте и резе.

angel011

Вероватно би им се више допао Бобан. У твојој варијанти би морало да се ради.
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "angel011"Вероватно би им се више допао Бобан.

Ма јок, нема ту забаве.

Quote from: "angel011"У твојој варијанти би морало да се ради.

Напротив, само бих пустио природу да ради своје. Значи, нудим и забаву, за разлику од мог цењеног противкандидата.

Boban

Ti si dogmata, zanemaruješ tekovine evolucije i radosti novih otkrivanja. Tebi je važnija forma od suštine, pismo kojim pišeš i ime na koje se odazivaš od onoga što tvoje reči znače i što ti u biti jesi.

zstefanovic

Quote from: "Boban"Ti si dogmata, zanemaruješ tekovine evolucije i radosti novih otkrivanja. Tebi je važnija forma od suštine, pismo kojim pišeš i ime na koje se odazivaš od onoga što tvoje reči znače i što ti u biti jesi.

Све што си рекао, пројектовао си из себе. Ја сам све супротно томе.

Не зезам се. На конретном примеру ћу ти доказати, али у кафани.

Молим да се за мене гласује за хрватског бана, у светлу нових сазнања.

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Напротив, само бих пустио природу да ради своје. Значи, нудим и забаву, за разлику од мог цењеног противкандидата.

for the record, ako bih se našao u teškoj muci da između ta 2 zla (boban ili zstef) biram manje, odabrao bih da mi precednik bude boban.
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Гласујем.
We're all mad here.

Boban

anđele, nije valjda da bi svoju nevinu dušu stavile u ruke takvog vragojla?

angel011

Quote from: "Boban"anđele, nije valjda da bi svoju nevinu dušu stavile u ruke takvog vragojla?

Није да сам експерт по том питању, али, нешто сам начула да је моја душа у рукама Божјим.
We're all mad here.

Boban

obična glasina...

sivka

Nema me par dana i kad se pojavim tražim kompas jer ovo je neki paralelni Univerzum.

Марко пише ћирилицом.

Вучићи противкандидати.

Анђеоска нешто о Богу.

Ghoul ne smara previše.

Idem da spavam, doći ću sutra.

(Ja bih ipak glasala za Miću).

Volim i ja vas.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Ghoul

Quote from: "sivka"Ghoul ne smara previše.

WHATWHATWHAT???!!! :?  :?  :?

PS: sivke nema nekoliko dana... a to niko nije ni primetio...  :lol:
https://ljudska_splacina.com/

zstefanovic

Quote from: "angel011"

Гласујем.

Исправно си поступила, дијете. Још само да се Хрваћани изјасне, и може ме патријарх ко Јелачића устоличити.

Мог цијењеног противкандидата просто игнориши. Остаје у кругу двојке.

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "zstefanovic"Напротив, само бих пустио природу да ради своје. Значи, нудим и забаву, за разлику од мог цењеног противкандидата.

for the record, ako bih se našao u teškoj muci da između ta 2 zla (boban ili zstef) biram manje, odabrao bih da mi precednik bude boban.

Е стварно си... Па зар линија мањег отпора и такав немар према бољитку Неодвисне Хрватске.

А мислиш да ће ти Бобан штампати Лавкрафта?

Боље да не знаш шта се заклео у Кући цвећа поводом хорора, док је капао крв из ушне ресице на Титову плочу.

Boban

Лавкрафта ЊЕТ аli Lavkrafta YES!

zstefanovic

Quote from: "Boban"Лавкрафта ЊЕТ аli Lavkrafta YES!

Бобане, мило ми је да си се и ти лично придружио неоћириличном таласу. Је л' да да се боље осећаш?

Јесам ја лепо рекао да си догмата у последње време, да занемарујеш тековине еволуције и радости нових откривања?

Не би требало да ти је важнија форма од суштине, писмо којим пишеш и име на које се одазиваш од онога што твоје речи значе и што ти у бити јеси.

P. S.

Сивка, свемир је увек млад :) Још ћеш ти видети изненађења овде.

А Дејану могу да кажем да има неких који Сивку зову сваки дан да јој виде здравље, тако да то о непримећивању њеног одсуства важи само за хладна срца ужасарска.

Прихватите Христа и опустите се  8)

zstefanovic

Марко, да ли ми много офтопичимо на твојој теми?

Али бар ти је топик увек у врху  :lol:

markos

Их, откад је ово отишло у офф-топиц:)

zstefanovic

Quote from: "marko"Их, откад је ово отишло у офф-топиц:)

Онда само опуштено...

Него, гласујеш ли ти за Бобана или за мене?

markos

Хеј, па какво је то питање, за кога ти мене сматраш? Увриједит ћу се...

zstefanovic

Бобане, гласовање за бана Хрватске, Славоније, Далмације, Истре и Дубровника иде у моју корист.

Али не дај се. Има код хорориста још гласова, ако се потрудиш.

Bab Jaga

Quote from: "zstefanovic"Бобане, гласовање за бана Хрватске, Славоније, Далмације, Истре и Дубровника иде у моју корист.

Само ако се преселиш у Истру и поставиш Гула за министра културе.  :lol:
Ghoul fhtagn!

zstefanovic

Quote from: "Bab Jaga"
Quote from: "zstefanovic"Бобане, гласовање за бана Хрватске, Славоније, Далмације, Истре и Дубровника иде у моју корист.

Само ако се преселиш у Истру и поставиш Гула за министра културе.  :lol:

Јаго, ако си ово написала мени, а не Бобану, онда одмах прихватам да се преселим, а Гул да буде министар хортикултуре (јер су све друге културе превише ужасне за то деликатно биће).

П. С.

Сад сам тек провалио: па и ти користиш лијепо писмо Кирилово.

Bab Jaga

Природно да знам користити материнско писмо. Апропо селидбе, повольно се нуди леп каштел близу Пазина...
Ghoul fhtagn!

No Dice

И ја пишем ћирилицом, и ја...  :wink:

Boban