• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz Fibre

Started by markos, 30-03-2007, 12:25:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Comanche (Comic)
from Wikipedia, the free encyclopedia
Changes too: Navigation, search

The Western series Comanche is a Comicserie, which was created 1969 by Greg (scenario) and Hermann (designs) for the Comic magazine Tintin.

This classical Comic series counts beside Jerry jumps and to second lieutenant Blueberry to the three large Western series of the franko Belgian Comics and is considered as one the best Western Epen of Comic history.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Quote from: "Duh_koji_hoda"Najpoznatiji strip svih vremena... gde??? U Francuskoj i na prostoru bivse SFRJ ??... uuuuuuuu.... jaka stvar....  aj prestani da lupas, molim te????

U Evropi koja je kolevka kulture čovečanstva i jedina merodavna, a bogami i ostatku sveta, s izuzetkom autistične USA orijentisane na infantilne strip sadržaje (opet, treba izuzeti njihove dobre teoretičare i poznavaoce svetskog stripa, koji su ipak obavešteni).

Quote from: "Duh_koji_hoda"

vreme je zajebana stvari, gazi sve sto stigne... tebe je odavno pregazilo, ali ti to ocigledno nikako da prihvatis....

Tebe nije zgazilo vreme, ali očigledno jeste teretni kamion i to preko glave dok si bio dete - posledice su trajne.

hahahahahahhahaa...kada ces ti da prestanes da zivis u sedamdesetima-osamdesetima..... mislim i ja ih volim, po meni zlatno doba R'N'R...

80-e nikako, a bogami ni 70-e. Pa danas ima boljeg R'n'R-a.

60-e, možda.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

markos

Quote from: "marlowe"Onda je razlika izmedju strip publike u Srbiji i kod vas dosta velika.
Kod nas ne ide Boneli, ali zato ide americki i francusko-belgijski strip.
Mashala, kazem ja.
Pa naravno, ipak ste vi nebeski narod.

markos

Quote from: "Boban"da, mi smo onda zaista dva sveta... BP sprema sada za leto druga izdanja dve grafičke novele iz one prve serije od pet... tiraži su bili 2000... da ne ispadne da se samo hvalimo Hogarom koji se munjevito bliži trećem izdanju. A sve će ih ušiti 300 za koji se ladno može desiti da već u maju bude reprintovan.
How yes no. Tebi ne vjerujem nista :) Nekom drugom, ozbiljnijem izvoru, mozda.

markos

ok, kao obican potrosac ipak cu morati da kazem da se na slazem sa ovim tripovima o nelojalnoj konkurenciji.... zajebi ti tu pricu.... ja smatram da je pozitivna stvar sto se vi natezete oko toga ko ce koga da zajebe, jer  time mi koji bacamo pare na vasa izdanja, umesto da citamo skenove kao sav normalan svet, izvlacimo kakvu takvu korist....
Kratkorocno imate korist, dugorocno je upitno. Razmisli malo bi li BP  podijelio Metabarune u 3 knjige umjesto u 2 da nema Fibrinog izdanja. Nije poanta tog poteza udovoljiti kupcima, nego sjebati konkurenciju. A ako ona, ako Bog da, zbog toga propadne, super, onda nastavljamo po starom:)

Boban

I ustao si u cik zore da nam sve ovo saspeš u lice, a?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

markos

Quote from: "Boban"I ustao si u cik zore da nam sve ovo saspeš u lice, a?
Ma vraga, probudili me iz T-coma, imao sam neku intervenciju. :x

marlowe

Quote from: "marko"
Quote from: "marlowe"Onda je razlika izmedju strip publike u Srbiji i kod vas dosta velika.
Kod nas ne ide Boneli, ali zato ide americki i francusko-belgijski strip.
Mashala, kazem ja.

Pa naravno, ipak ste vi nebeski narod.

A, jao. Koja prsotina.
Ti si optereceniji i poremeceniji nego sto sam mislio.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

SuperGoof

Quote from: "Alex"Comanche (Comic)
from Wikipedia, the free encyclopedia
Changes too: Navigation, search

The Western series Comanche is a Comicserie, which was created 1969 by Greg (scenario) and Hermann (designs) for the Comic magazine Tintin.

This classical Comic series counts beside Jerry jumps and to second lieutenant Blueberry to the three large Western series of the franko Belgian Comics and is considered as one the best Western Epen of Comic history.

Komanča je sranje. Dok sam kao klinja kupovao zabavnik iz godine u godinu, dolazilo mi je da zaplačem kad naiđem na Komanču ili Bluberija jer onda znam šta me čeka u sledećih 4-5 brojeva. To me je zaista rastuživalo.

Francuski strip nikada nisam mnogo poštovao. Međutim, Metabaroni ne mogu nikako da budu gori od Komanče, mada priznajem da se tek sada upoznajem s njima.

American Comics rule!
We ain't getting any younger, you know!

Meho Krljic

Svašta čovek može da čuje od vas mladih...

kraken

Na stranu koji je strip bolji- metabaroni ili komanca, ali ako se ima u vidu da je komanca bezbroj puta objavljena i da od hermana sigurno da imam preko 50 stripova a od himeneza na srpskom ni jedan sigurno da mi mnogo vise znaci izdavanje metabarona nego komance po zilioniti put.

To mi su upravo najvise i svidja kod BP-a - sto izdaje stripove i autore koji do sada nisu uopste bili zastupljeni kod nas a ipak predstavljaju hit u svetu.

SuperGoof

Quote from: "Meho Krljic"Svašta čovek može da čuje od vas mladih...

Hvala za podmladjivanje... :)
We ain't getting any younger, you know!

Alex

SuperGoof, prva stvar koju čovek treba da nauči kad se rodi je da razlikuje subjektivno i objektivno.

Nažalost jedino što pojedini mlađi članovi foruma demonstriraju jesu neznanje i neobaveštenost. Evo nešto od Gimeneza, čijih je stripova kod nas objavljeno poprilično (zadnji put u Q-u); ovo je od pre:

Alex

Kakav genije, Herman bi se postideo.

No Dice

Quote from: "Alex"SuperGoof, prva stvar koju čovek treba da nauči kad se rodi je da razlikuje subjektivno i objektivno.

Nažalost jedino što pojedini mlađi članovi foruma demonstriraju jesu neznanje i neobaveštenost. Evo nešto od Gimeneza, čijih je stripova kod nas objavljeno poprilično (zadnji put u Q-u); ovo je od pre:

Jao bre, samo zines odmah nesto lupis!  :? Pa kako da te covek uzima za ozbiljno kad ocigledno ne znas o cemu pricas: To sto si stvaio Carlos Gimenez, a crtac Metabaron-a je Juan Gimenez i njih dvojica u crtanju nemaju apsolutno nikakve dodirne tacke!!! :x

Mani se, covece, diskusije kad nemas argumente...

No Dice

Ne bih nista rekao da se nisi onako arogantno postavio, Alex, pa jos krenuo da drugima delis lekcije iz gradiva koje ni sam nisi iscitao...

dzontra

Quote from: "No Dice"
Quote from: "No Dice"
Quote from: "Alex"SuperGoof, prva stvar koju čovek treba da nauči kad se rodi je da razlikuje subjektivno i objektivno.

Jao bre, samo zines i odmah nesto lupis! I time nekom pricas kako demonstrirao neznanje i neobavestenost?! :? Pa kako da te covek uzima za ozbiljno kad ocigledno ne znas o cemu pricas: To sto si stavio Carlos Gimenez, a crtac Metabaron-a je Juan Gimenez i njih dvojica u crtanju nemaju apsolutno nikakve dodirne tacke!!! :x

Mani se, covece, diskusije kad nemas argumente...
:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
..svasta lepo za gledati...
http://comicsstuff.blogspot.com/

Axle Munshine

Da,Alex pogresio si,Nodice je u pravu,to su dva razlicita autora.
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Boban

da... postoje dva Himeneza, a od Karlosa imamo u vrlo bliskom planu 9 albuma u tri toma... crnobelo naravno. Čovek genije.
Karlos je mnogo objavljivan u Zabavniku... Delta 99.

Meho Krljic

:lol:  Što i dalje ne znači da je totalno u krivu. Meni se uopšte ne dopada kako Huan Himenez crta Metabarone. Stvar ukusa, naravno, ali meni je tu crtež previše, ah, spektakularan, previše boje i blještavila, premalo crteža. Anatomija mu je nikakva. Ima dobrih stvari, naravno, recimo tehnologiju crta sjajno. Ali akcija mi se uopšte ne dopada, previše splasheva i velikih slika...

Boban

Ume Huan da crta anatomiju, bolje reći, islikava (čim se malo potrudi uspe da uhvati sjajnu karakterizaciju, čak i na sitnim glavama), ali ga tehnologija jednostavno pali više od svega i stiče se utisak da preko ljudi prelazi što brže da bi stigao do mehanike. Otud i toliko kiborgizacije u njegovim ostvarenjima.

Meho Krljic

To je tačno, ali me ubija nekonzistentnost u licima, te telima. Što potvrđuje da on to ume, ali ne želi uvek da se potrudi... Ali kad hoće, sjajan je - recimo lice onog pesnika Krleže je ubistveno dobro :)

Duh_koji_hoda

hahahahahha.... alo genije sveznajuci, pa to uopste nije isti Gimenez!!!

Duh_koji_hoda

ah, tek sad videh da je Marko vec napisao....

Alex

WoW, kakva brza reakcija.

Imam utisak kako Dzontra, No Dice i ostali ništa drugo ne rade nego samo prate mene čekajući da napravim beznačajnu greščicu, kako bi mogli da uživaju i likuju.

Da trebalo je da proverim, a nešto mi face (obrve) ovog tipa od drugog Himineza podsećaju na Meta-Barona. Da nisu braća?

U svakom slučaju za moju grešku su krivi drugi!  :)

Zašto niko nije postavio neku stranu iz Matabarona da vidimo kako to "remek delo" izgleda?
Naši izdavači kao da se stide nečega.

Alex

Quote from: "Alex"Evo nešto od Gimeneza, čijih je stripova kod nas objavljeno poprilično (zadnji put u Q-u); ovo je od pre:

Vidi, vidi pa ja i nisam pogrešio. Nigde nisam rekao Huan.

Duh_koji_hoda

:x  :x  :x  :x  :x  ej usvemu, pa i u proseravanju, treba imati meru....

Lord Grejstok

Не интересује ме препуцавање за ванстрипске ствари, али немојте да дирате француско белгијску школу(поједини)!!!

Поручник Блубери је један од најбољих стрипова икад изашлих на трећој планети од Сунца и ту нема много шта да се полемише, а његов аутор Жан Жиро сигурно улази на листу 5 најбољих цртача свих времена.
Команча је доста добар стрип, а ко га није ни читао не мора ни да га пљује.
То су сигурно најбољи вестерн стрипови уз Џона Хекса, после њих једино признајем Текса.
"Луције Варе врати ми моје легије"

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"da... postoje dva Himeneza, a od Karlosa imamo u vrlo bliskom planu 9 albuma u tri toma... crnobelo naravno. Čovek genije.
Karlos je mnogo objavljivan u Zabavniku... Delta 99.

ja cito samo Profesionalce i mogu da kazem da mi je tyo genijalan strip.... Jel i to u planu... u Q-u je objavljen samo prvi od ukupno 3 albuma, valjda???

Duh_koji_hoda

Quote from: "Lord Grejstok"Не интересује ме препуцавање за ванстрипске ствари, али немојте да дирате француско белгијску школу(поједини)!!!

Поручник Блубери је један од најбољих стрипова икад изашлих на трећој планети од Сунца и ту нема много шта да се полемише, а његов аутор Жан Жиро сигурно улази на листу 5 најбољих цртача свих времена.
Команча је доста добар стрип, а ко га није ни читао не мора ни да га пљује.
То су сигурно најбољи вестерн стрипови уз Џона Хекса, после њих једино признајем Текса.

hm, aj ovo za najbolje vesterne nek ti i bude, mada moze tu poprilinicno da se diskutuje... ali >>> "Поручник Блубери је један од најбољих стрипова икад изашлих на трећој планети од Сунца и ту нема много шта да се полемише" >>> bwahahahahahaha

dzontra

Quote from: "Alex"WoW, kakva brza reakcija.

Imam utisak kako Dzontra, No Dice i ostali ništa drugo ne rade nego samo prate mene čekajući da napravim beznačajnu greščicu, kako bi mogli da uživaju i likuju.

Da trebalo je da proverim, a nešto mi face (obrve) ovog tipa od drugog Himineza podsećaju na Meta-Barona. Da nisu braća?

U svakom slučaju za moju grešku su krivi drugi!  :)

Zašto niko nije postavio neku stranu iz Matabarona da vidimo kako to "remek delo" izgleda?
Naši izdavači kao da se stide nečega.
xflowy
:!:  :!:  :!:

Alex

Moj test je uspeo!

Cilj je bio da vidim ko će prvi otkriti ovu (dobro)namerno ubačenu provokaciju.

Pobednik je No Dice. Dobija primerak knjige - Diplomatski govor/priručnik za frizere (flip izdanje).

Alex

Dzontra, diskvalifikovan si jer se samo sporazumevaš znacima.

Za kaznu da pročitaš Faktor 4, prvih 6 epizoda.

dzontra

,,,daj molim te,,,sad hoces reci da si namerno pobrkao imena....
e jebi ga....

Alex

Ne, to je suviše surovo, samo jednu ipak.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Alex"Moj test je uspeo!

Pobednik je No Dice. Dobija primerak knjige - Diplomatski govor/priručnik za frizere (flip izdanje).

prosto je bedno koliko malo dostojanstva u nekim situacijama pokazujes... ne shvatam... nije sramota nesto ne znati... ali ne znati i ponasati se ovako kao ti....

dzontra

Quote from: "Alex"Dzontra, diskvalifikovan si jer se samo sporazumevaš znacima.

Pa covek ne prica majmunu vec mu sugerise rukama....znacima.... :D

Alex

Moj prethodni post se odnosi na moj prethodni post u odnosu na prethodni post.

Da budem jasan.

Alex

Quote from: "dzontra"

Razumem, to je nešto između vas.

dzontra

Quote from: "Alex"
Quote from: "dzontra"

Razumem, to je nešto između vas.
..heh,,,smesno nema sta,,,evo za tebe jos jednog znaka.. xfuck5

No Dice

Quote from: "Alex"Moj test je uspeo!

Ej, stvarno necu da ulazim u nove rasprave s tobom. Ja da sam tako nesto gadno zakenjao kao ti sa Himenezima, ja bih se pokrio usima i cutao. Ti, vidim, nemas nikakvu nameru da tako nesto ucinis.  :x

Vidis, mozda bi ipak trebalo da zadrzis taj Diplomatski govor/priručnik za frizere (flip izdanje), i da ga malo bolje proucis, jer kako mi se cini, od stripa se neces mnogo leba najesti...  :roll:

Alex

E pa mislim, stvarno...

Otvorim ljudima oči da postoje zapravo dva crtača Himineza, a oni ovako.

Nezahvalnici jedni.

Alex

No Dice, ti vidim ubijaš sa zaradom.

Da li je tvoja kupovina kuće na Dedinju, od novca ostvarenog na stripu, trač ili istina?

Alex

I da, drago mi je što ste u mojim postovima bezgrešno prepoznali suptilnu ironiju i samokritiku, praćene neskrivenom duhovitošću, čiji je jedini cilj da ovaj forum učini zabavnim, toplim i prijateljskim mestom za sve učesnike.

Alex

Džontrisimo, važno je da si se fala bogu skinuo sa F4, sad ti je sve oprošteno.

kraken

Ajmo sada ponovno ciscenje ovog topica i brisanje suvisnih poruka...

dzontra

Quote from: "Alex"Džontrisimo, važno je da si se fala bogu skinuo sa F4, sad ti je sve oprošteno.
Ej, 'de si bre ALEKS!?! :!:
Nije te dugo bilo, pa sam zabrinuo.......rekoh sebi..."MORA BITI DA CRTA ZA CASOPIS "LILI" pa sad nema vremena za stare drugare."....... xcheers

Alex

Uvek imam vremena za stare drugare.

Nemoj da brišete, nećemo više.

kraken

Sta se desava sa metabaronima? Bi najavljen prvi tom BP-ovog izdanja sredinom aprila.

Axle Munshine

Pridruzujem se pitanju Krakene brate,i mene to kopka,i nadam se da necemo dugo cekati odgovor... :wink:
Fibra je za skoro mesec dana odlozila svoje Metabarone,pa ce i BP verovatno da ukalkulise tu novu okolnost.Licno,mislim da ce do kraja ovog meseca izaci prva knjiga  a da cemo drugu videti tek u Maju mesecu.To je misljenje optimiste,nepopravljivog,eto... :wink:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...