• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novak Đoković i tenis

Started by marlowe, 01-04-2007, 12:53:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S.

Quote from: "Ghoul"... bilo je zabavno-dirljivo-simpatično kad je dreknuo na samog sebe 'PA SPUSTI RUKU, JEBOTE!' i kad je tresnuo reket o zemlju.

Dopunjeno crveno potvrdjuje da Ghoul nije bas nesto priljezno gledao (spare him!)- citirano je Novak opsovao sam sebe kad je po ne-znam-koji-put loptu udario previsoko poslavsi je van terena. Zasluzeno je izgubio, Svajcarac je takodje imao srece, ali sreca obicno ide sa dobrom igrom. A Novak ce uskoro nauciti, ako vec nije, da revijalnom tenisu, onom mangupskom i obesenjackom, nije mesto na finalu bilo koga takmicenja.

Jake Chambers

Ovo mesto će da implodira jednoga dana od mrsomuda i spametnjakovića.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

PTY

:lol:

Enivej, izgleda da je sve i uvek samo u oku posmatrača.

Recimo, ja nađem više mangupstva kad jedno svetsko takmičenje podigne bounce-merač pri nečijem servisu nego kad momak od ciglih dvadeset proleća emotivno odreaguje na sopstvene greške. A maltene mi sad čudne reakcije igrača koji nemaju takav autlet; kad se samo setim onog sirotog Ferera koji - uz sav svoj korektan tenis i svo đentlmensko držanje i celu očiglednu predispoziciju ka paklenim španskim 40-u-hladu toplotnim udarima - svejedno nije bio u stanju da doaka protivniku koji dahće, posrće i guta kojekakve pilulice zbog vrućine... prosto mi ga žao tako zakopčanog.

A i nema veze za Federera. To je ipak vrhuška tenisa i Federer tu danas ima prednost zbog iskustva i malo čega više. A Novaka je njegova igra, baš takva kakva jeste, ipak dovela do trećeg rejtinga u svetu, tako da... samo neka momak fura svoj fazon.  
:D

S.

E sad, nemam inspiracije, a moram da ucinim Hiri... So there. Crkni :lol:

libeat, nismo se razumele, ali to se da i ocekivati, ne?

Meho Krljic

Nemojte, deco, molim vas ko Boga. Sutra pocinje Ramazan, ne valja se.

S.

Dobro, postujem. Odnosno, postovacu, ali prvo moram ...

Meho Krljic

Najbolje sto Srbija ume da ponudi, sakupljeno na jednom mestu!!!! Srecne su moje oci sto su imale priliku da ovo vide!!!

PTY

Quote from: "S."E sad, nemam inspiracije, a moram da ucinim Hiri... So there. Crkni :lol:

:shock:

Jebeš mi sve ako mi u ovom momentu nije savršeno drago što se uopšte ne razumemo.

Jake Chambers

Ja isto ne kontam ništa... ali ja sam Bosanac, ja imam opravdanje.  :lol:

Meho Krljic

Ramazan, ljudi, Ramazan, mir Bozji i te stvari!!!!

EKSTREMISTA

Zbog Novakove nervoze u odlučujućim trenucima meča Srbija na žalost,to veče nije ostvarila jednu veliku pobedu na sportskom planu ali je zahvaljujući Noletovim pametnim potezima van terena na dobrom putu da ostvari mnogo značajniji dobitak na političkom polju.
Ima li boljeg načina da se u širokim narodnim masama dve bratske države,medijski zadobije podrška za učvršćivanje obnovljenog savezništva Rusije i Srbije,nego što je veza između dvoje najomiljenijih i najpopularnijih lica ove dve zemlje-Maše i Noleta.
Lep srednjovekovni običaj sklapanja saveza između država preko brakova potomaka njihovih vladara gotovo sasvim je iščezao u savremenom svetu a evo prave prilike da ga dvoje najboljih predstavnika pravoslavnog podmlatka slovenske rase vrate na svetsku scenu u velikom stilu,u istina malo modifikovanom vidu,prilagođenom savremenom dobu.
Koliki je to dobitak za Srbiju nije potrebno ni objašnjavati,pogotovu u aktuelnom političkom trenutku borbe za Kosovo i Metohiju i presudne uloge ruske podrške u toj borbi,ali bi i Rusija od toga imala koristi.Zašto?
Pa vrlo jednostavno-danas,kada se cela medijska mašinerija satanističke mafije oličene u imperiji zla,zvanoj Amerika,prestravljena buđenjem ruskog diva iz dugogodišnjeg sna,ustremila da ocrni,oblati i unizi ruskog predsednika Vladimira Putina,pravoslavnu crkvu i Rusiju uopšte,postoji li nešto bolje za popravljanje medijske slike Rusije i pravoslavlja na Zapadu od ovo dvoje mladih,lepih,nasmejanih,kulturnih,elokventnih,uspešnih i karakternih? Od para koji će za tili čas sa svih svetskih ekrana skinuti dosadnog Breda Pita i neurotičnu Anđelinu sa njihovom UN menažerijom.
Što je najvažnije u svemu,Noleta i Mašu na ljubav niko nije prisiljavao-oni su je sami pronašli.Vrela slovenska krv proključala je u sibirskoj lepotici uspavanoj na Floridi kada se susrela sa čeličnim pogledom mladog srbskog viteza a sve ostalo je početak bajke;naravno sa srećnim krajem.
U njihovom slučaju,reči koje najbolje opisuju ovaj idealan spoj su :lepo i korisno.
Srećom,i Novakovi roditelji su svesni odgovornosti koja leži na njima i njihovom sinu u ovako važnom istorijskom trebutku za našu državu.Iskusno i zrelo shvatili su šta je najbolje za Novaka a i za Srbiju:

Dobrodošla,snajka!

http://i19.tinypic.com/66c80bb.jpg
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

PTY

@ krljisav: jebo te ramazan, kao prvo.
kao drugo, Hiro nije uopste mislio nista lose glede S.
kao trece, Ghoul je sasvim u pravu, i ja sam cula/skontala tu Novakovu repliku kao i on.
kao cetvrto, ovde danas zaista cvetaju jedino mrsomudi i ljudi koji poslovicno nista od napisanog ne razumeju.
kao peto, oladi sa mirenjem, brate Meho. nema potrebe, sve je okej, sve je to za ljude a i postajes naporan DO KURCA.

Rile

Quote from: "libeat"ovde danas zaista cvetaju jedino mrsomudi i ljudi koji poslovicno nista od napisanog ne razumeju.

A da nisu mozda u pitanju MRTVOMUDI?

Tex Murphy

Ekstremisto, CARE, skidam ti kapu!  :D
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Mirotvorci uvek prvi najebu. :cry:

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

PTY

Oh, well... serem se sočno na sve mirotvore koji gledaju da erektuju svoje mlitave kite baš na ovom topiku o tenisu.

Pljunite kintu za viagru, jang darlingz, da bar siroti Fajzer ima nekakve vajde od svega ovoga.

Meho Krljic

Bas mi to i treba pred praznik: aluzije na moju seksualnu nemoc. Hvala na lepim zeljama. :)

PTY

Quote from: "Meho Krljic"Bas mi to i treba pred praznik: aluzije na moju seksualnu nemoc. Hvala na lepim zeljama. :)

o, ti dežurni selfserving glupandere;ti si poslednji impotent na koga aludiram.  :evil:

Jake Chambers

Ček... je l' se meni čini, ili se na ovom topiku puno priča o spolovilima?

Meho Krljic

PTY

ah.

napisem ceo post.

a onda.

ga delitujem.

(fak, aj lov majself.)

PS. jebite se, svi zajedno. Možda vas to vrati u nekakvu normalu.
8)

S.

Sto, sta nam pa fali? Fini smo ljudi, ili? Doduse povremeno nam, ali i istina retko, padne mrak na oci. Onda nam i svane :lol: A i ne bavimo se zaludnim provodadzisanjem, zar nam to ne pises u plus, a?

PTY

Quote from: "S."Sto, sta nam pa fali? Fini smo ljudi, ili? Doduse povremeno nam, ali i istina retko, padne mrak na oci. Onda nam i svane :lol: A i ne bavimo se zaludnim provodadzisanjem, zar nam to ne pises u plus, a?

Oh, kako si smart.

Smartipenc
smart.

Poznajem te punih pet godina.

Mada... jebiga... koliko zapravo važi virtuelno poznanstvo?

Virćueli... nating.

Pričaj sad malo sa sebi ravnom, keve ti.

Kastor

Quote from: "Meho Krljic"Najbolje sto Srbija ume da ponudi, sakupljeno na jednom mestu!!!! Srecne su moje oci sto su imale priliku da ovo vide!!!

xjump
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

ginger toxiqo 2 gafotas

...ako iko može, neka ovaj plee došapne Novaku Đokoviću!!!

De Niro sa šajkačom

JEDNA od najblistavijih holivudskih filmskih zvezda Robert De Niro mogao bi decembra da dođe u Čokot kod Niša. Tako bi se ispunila njegova želja stara već četiri decenije da ponovo okusi sir i pogaču u ovom pitomom selu pored Južne Morave.
Na vest da glavni akter filmova "Kum 2", "Dvadeseti vek", "Taksista" i mnogih drugih dolazi decembra u Beograd, gde bi trebalo da prisustvuje egzibicionom teniskom turniru, Čokotani su reagovali veoma brzo i meraklijski.
Preko "Večernjih novosti" javno upućuju molbu našem teniskom asu Novaku Đokoviću da svog frenetičnog navijača, koji ga je bodrio i u finalu poslednjeg gren slem turnira u Njujorku, dovede u njihovo selo. Vele da će De Niro prihvatiti poziv, jer je upravo u Čokotu svojevremeno domaćinski dočekan, a meštani mu i zdušno pomogli. De Niro je to dobro zapamtio, pa je potom postao veliki srbofil.
- DoČekali smo ga kako samo mi Čokotani znamo - veli Velibor Ranđelović iz Čokota. - Njegovo je samo da se seti našeg sela i da najavi kada dolazi.
Sam Robert De Niro je pre mnogo godina na beogradskom FEST-u pomenuo novinarima da je bio u Nišu, silom prilika. Istakao je da je 1967. godine u okolini Niša, kao autostoper, stekao prijatelje, koji su ga lepo ugostili, pa mu čak pozajmili i novac za put.
- Izgubio sam njihovu adresu, a ne sećam se više ni imena - rekao je tom prilikom De Niro. - Rado bih želeo da ponovo uspostavim kontakt s njima.
A, taj prijatelj sada slavnog Roberta De Nira je bio sasvim običan zemljoradnik Radovan Đokić (76), koji je preminuo pre šest meseci. Kako pričaju meštani ovog sela, Robert De Niro je tada kao student auto-stopom krstario Bliskim istokom i Evropom. Juna 1967. godine Radovan Đokić je prodavao paradajz na niškoj pijaci i zaprežnim vozilom se vraćao kući. Na samom izlazu iz Niša prema Skoplju zaustavio ga je nepoznati mladić. Pričao mu je nešto na francuskom, a jedino što je Đokić shvatio bilo je da ga ovaj moli da ga poveze.
U kolima mu je i dalje pričao sve do Novog Sela. Tamo je Đokiću jedan gimnazijalac preveo da nepoznati mladić traži prenoćište, jer ne može dalje na put zbog nevremena koje se spremalo. Radovan ja mlađanog Roberta poveo svojoj kući, u Čokot, i ugostio ga. De Niro je hteo da spava u seniku, ali mu Đokić nije dozvolio, jer je u Čokotu gost, ipak, gost. Kada je De Niro sutradan krenuo na put, domaćini su mu pripremili pogaču i sir i ispratili ga. Tačno posle godinu dana, Robert De Niro se ponovo pojavio u Čokotu. Ovog puta u polovnom "folksvagenu" nemačke registracije.
Odmah posle pozdrava sa Đokićima, otišao je u štalu da vidi kobilu, tapšao je po vratu i ponavljao njeno ime: - Olga, Olga!, koje nije zaboravio od svog prvog boravka. Tri dana je bio gost u moravskom selu. Za vreme ovog drugog boravka u kući Đokićevih, De Niro je najveći deo vremena proveo u bašti s paradajzom koji je, uostalom, najviše voleo da jede, pogotovo sa sirom i pogačom.
- Sećam se da je taj mladić bio neobrijan i da je nosio belu košulju sa kratkim rukavima - kaže Dragan Đokić, bratanac pokojnog Radovana.
U to vreme su domaćini brali paradajz, a gost im je zdušno pomagao. I što je najinteresantnije, radio je bolje od svih Čokotana. Dok bi domaćini ubrali jedan red, on je već završavao drugi. Potom je svojim kolima odvezao paradajz na nišku pijacu. Dok je Radovan Đokić prodavao paradajz, on se šetao bedemom Tvrđave. Posle tri dana De Niro se pripremio i, srdačno ispraćen, krenuo na put prema Grčkoj.
MeĐutim, nije prošlo više od tri časa, kada Roberta De Nira eto opet. Nekako je uspeo da objasni da je primio nekog autostopera, koji ga je, dok je uzimao benzin na jednoj pumpi između Niša i Leskovca, opljačkao. Radovan Ćokić, iako se tada spremao za odlazak na rođendan kod unuke, dao je Robertu 470 tadašnjih dinara, ceo pazar s pijace. Bar do Grčke da stigne. De Niro mu je za uzvrat ponudio jednu kameru, ali je Đokić odbio da je uzme. Rekao mu je samo da nosi novac, a vratiće kada bude mogao.
Robert De Niro nikada se više nije pojavio u Čokotu. Posle mnogo godina, Đokićevi su ga videli na filmskom platnu kao već popularnog glumca.

PARADAJZ
U ČOKOTU vele da je Robert De Niro uopšte nije bio iskusan za radove u bašti. Čak su, kako tvrde, morali da mu objasne da bere crveni, a ne zeleni paradajz.

IME PRVE KĆERKE DRINA

PORED otvorenih navijačkih simpatija za Novaka Đokovića, Robert De Niro je do sada u više navrata pričao da je oduševljen Srbijom. Često je angažovao bebisiterke s našeg podneblja, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin. Holivudska legenda je svojevremeno pročitala i roman Ive Andrića "Na Drini ćuprija", posle čega je kćerki dao ime Drina!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

crippled_avenger

http://blob.blogger.ba/?
14.08.2007.
Novak Djokovic:?
ZA OVO SE NAVIJATI NE MOZE!

Zove se Novak Djokovic, 'rastuca teniska zvijezda iz Srbije', kako ga zovu svjetski mediji. Ima 20 godina i vec je sa 6 teniskih naslova od cega dva turnira iz tzv. masters serije (nakon Grand Slam-a najveci turniri u ATP kalendaru) dogurao do treceg mjesta na listi najbolji tenisera svijeta. Postao je svjetska zvijezda tek prekjuce pobjedom u finalu velikog Rogers Cup-a u Montrealu gdje je porazio najboljeg tenisera danasnjice-Rogera Federera. Titula je veca kada se tome doda da je u cetvrtfinalu i polufinalu pobijedio Roddicka i Nadala, bivseg no.1 i trenutno drugog najboljeg igraca na svijetu.?

Ko je momak iz Beograda?

Prica kaze da je sa 4 godine dosao na trening s tako uredno spakovanom opremom u torbi da ga je trener zapitao ko mu je to slozio. Ja, odgovorio je. A zasto si dosao? Zelim biti najbolji teniser sveta, rekao je samouvjereno djecak. Rezultati sto je postigao za tri godine aktivnog igranja tenisa nagovjestaju takvo nesto iako dok je zivog Federera i Nadala, ne vjerujem da ce to lahko moci ostvariti.Mentalna cvrstoca, igra s lahkocom i snazni udarci s dvije ruke oruzje je kojim je srusio sve najbolje igrace na svijetu pa se s razlogom za njega bore sponzori premda je vec zaradio 3,2 miliona dolara samo od turnirskih nagrada.?

S obzirom da je
dijete beogradskog Srbina i?vinkovacke Hrvatice?
pomalo?iznenadjuje njegovo, iako rijetko naglaseno?
javno ispoljavanje srpskih nacionalistickih simbola.?

Iako sam vjerovao da ce ostati sportista,?
makar zbog maminog porijekla,
posljednja slika iz Montreala koju donosimo,?
razocaravajuca je.?
Mozda je momak bio isprovociran sto ga je oficijelni spiker najavio kao Hrvata, premda je on hladno i mirno ispravio da je on Srbin ali 'da je to skoro isto', nikako ne moze biti opravdanje. Odakle potreba mladim Srbima da oponasaju siledzije, koljace i ubice Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva, Visegrada, Foce, Bijeljine, Mostara pitanje je za sociologe. Naivno sam pomislio da ce upravo Novak mozda okrenuti stranicu na koju su nas navikli srpski sportisti jer mu je duze vrijeme trener bio Nikola Pilic iz Hrvatske a i u izjavama je bio vrlo odmjeren, skoro potpuno bez politike, maksimalno koncentriran na tenis. Nacionalisticki izljevi valjda bi najmanje trebali biti zastupljeni na sportskim borilistima, ali eto njih i mladi Djokovic zloupotrebljava da bi odaslao neke velikosrpske poruke.

Mozda bi bilo dobro pokrenuti akciju?
da se ATP barem pozabavi?sa -?
troprstaskim nazdravljanjima pobjede?
Djokovica, Tipsarevica, Jelene Jankovic -
?
jer je rijec o fasistickoj inacici ravnoj svastici,?
no za to bi trebala sigurno sira podrska.?
Iako Srbija nema puno vidjeti hajra od vec sada 20-godisnjeg milionera jer zivi u Monte Karlu pa srbijanski ministar finansija nece vidjeti ni penija na drzavnim racunima Srbije na to njegovi Srbi ne ljute.

Oni su dobili nacionalisticku ikonu koja sada u povelikom broju na mnogim turnirima u svijetu okupi bezbroj sajkaca. Iako je primitivno vidjeti cetnicka znamenja na Wimbledonu, mladi Srbi ponosni na nesumnjivo velikog igraca koji ce im tek donositi velike titule dobili su priliku i da na velikoj pozornici pokazu Cica Drazu. Jos kad digne tri prsta eto povoda za jos jedno velikosrpsko nacionalisticko kolo.

Licno znam i osjecam jedno, kako god je talentiran i dobar igrac, dok pokazuje tri prsta s kojim su ruseni gradovi i sela Hrvatske, BiH, Kosova, silovane zene i ubijani ljudi samo zato sto nisu Srbi - za njega se navijati ne moze!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Holy shit, bas smo im se zamerili s ta tri prsta...

ginger toxiqo 2 gafotas

...to sa troprstim simbolizmom je čista paranoja i odraz duševnih poremećaja potpisnika ovakvih tlapnji... Jergović se time dosta precizno bavio u RUTI TANNENBAUM...

ovo je zabavnije, a tiče se Novaka Đokovića...

Novak i De Niro u Beogradu

Nakon najvećeg uspeha u karijeri, Novak je stigao u Beograd, ostaće  tri nedelje, i  za svoju najverniju publiku igraće u Beograskoj Areni od 21. do 23. septembra u mečevima Dejvis Kupa protiv Australije

Noleta je na aerodromu "Nikola Tesla" pozdravio premijer države, Vojislav Koštunica, uručivši mu srpsku zastavu da  je s ponosom razvija na svim sledećim turnirima -  "da kada god se popne  na pobedničko postolje visoko je podigne i da nastavi da nas čini ponosnim i srećnim", rekao je premijer Koštunica.

Novak je premijeru poklonio majicu sa autogramom i obećao da će se truditi da igra još bolje i donosi nove pobede i radost našoj zemlji.

Đoković je ovogodišnja takmičenja počeo kao 16. teniser sveta, a sezonu može da završi i kao drugi na svetu. U Njujorku je postigao značajan rezultat. Ipak, bilo je propuštenih  šansi, jer je  propustio set lopte  čak sedam puta:

,,Dobar razlog za to je bio prekoputa mreže. Igrao sam protiv prvog tenisera sveta, čoveka koji je najjači i na mentalnom planu i još jednom je dokazao da je najbolji i da ima sve elemente u igri i atribute da postane najbolji igrač svih vremena. Ja sam za kratko vreme uspeo da stignem do finala jednog Grend Slema i doživim nešto što do sada nisam. Igrao sam pred 23.000 ljudi, imao veliku podršku američke publike, što nimalo nije lako", izjavio je Đoković.

Naš najbolji teniser je ocenio: "Imam za čim da žalim, jer prilika je bilo, posebno u prva dva seta, ali finale Grend Slema je nešto posebno i brinuo sam da li ću pshički sve izdržati. Bio sam pomalo i iznenađen kako sam se dobro osećao, ali u ključnim momentima on je odigrao bolje i smirenije. Ja sam previše rizikovao i čekao  da on napravi grešku. Nisam radio prave stvari u pravom trenutku i izgubio sam šansu da meč dovedem u pitanje".

Naredno iskušenje za Novaka biće mečevi Dejvis Kupa protiv selekcije Australije, za koju će igrati i Lejton Hjuit. Karata za mesto u Areni više nema.

,,Biće jako zanimljiv susret, jer igramo protiv zemlje koja je jedna od najuspešnijih u ovom takmičenju. I samo takmičenje je neizvesno, pošto je ekipno, ali podrška publike i prednost domaćeg terena može da nam donese dosta pozitivnih stvari. Lejton Hjuit je bivši broj jedan, što dovoljno govori koliko je dobar igrač, ali šljaka nije njegova omiljena podloga i ja sam optimista. Imaju oni dobre rezultate, ali i Janko i Zimonjić su pružali dobre partije u poslednje vreme i mislim da možemo da ih pobedimo", rekao je Đoković.

Pošto je Arena rasprodata jedino pitanje koje se postavlja jeste da li će u publici biti i Marija Šarapova:

,,Nažalost neće. Nema tu sada šta da se objašnjava, ja sam i na konferenciji posle finala rekao da smo nas dvoje dobri prijatelji, i nikakve romanse među nama nema, mada sam čitao nešto o tome u novinama. Drago mi je bilo da vidim i nju i ostale poznate ličnosti iz sveta tenisa i biznisa u svojoj loži, i uopšte na stadionu, da me podržavaju, jer mi je to puno značilo", dodao je Nole.

Jedan od zapaženijih ličnosti u pomenutoj loži bio je i glumac Robert de Niro. Poziv da dođe u Beograd je dobio, ali zbog obaveza neće doći na Dejvis Kup. Međutim, Đoković je i dalje s njim u pregovorima i razvija ideju da u decembru okupi naše najbolje igrače i poznate ličnosti iz raznih oblasti i u Beogradu organizuje humanitarni turnir, na kome će se možda naći i De Niro.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Holy shit, bas smo im se zamerili s ta tri prsta...

nismo DOVOLJNO!  :evil:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Hm, autor ovog članka se sa laHkoćom identifikovao sa jadnim žrtvama četniče agresije na Hrvatsku.

Quotedok pokazuje tri prsta s kojim su silovane zene

Na balkanskim prostorima se očigledno ispredaju legende o srpskim seksualnim podvizima. Ne znam koliko ćemo uspjeti da održimo reputaciju.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Nada Blam"
Quotedok pokazuje tri prsta s kojim su silovane zene

Na balkanskim prostorima se očigledno ispredaju legende o srpskim seksualnim podvizima. Ne znam koliko ćemo uspjeti da održimo reputaciju.

shto, za prste ti ne trebaju ni vep ni vajagra!

EKSTREMISTA

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

najbolji je, ipak, u epizodi MEAT MADNESS, u kojoj (s pravom) zajebava vegetarijance i reklamira srpsko mesishte!

http://www.youtube.com/watch?v=-xTe_elf9r0&mode=related&search=

IM

Quote from: "crippled_avenger"http://blob.blogger.ba/?
14.08.2007.
Novak Djokovic:?
ZA OVO SE NAVIJATI NE MOZE!
Teško je Balkancima ugoditi! U stvari, SVIM Balkancima je apsolutno nemoguće ugoditi.

Ali zato treba da vidite kako Zapad voli ovog momka! Jutro posle US Open-a, u 6:30 vesti na prvom programu holandskog radija (kratke vesti koje se ponavljaju na pola sata do negde 9h):
- tu i tu uhapsili premijera;
- tu i tu pukla bomba, pobila masu naroda;
- holandski političari se ograđuju od zahteva G. Wildersa da se u Holandiji zabrani Kuran

I sve ovo 15 sekundi! A onda:
- Federer osvojio US open

I puste čitav Đokovićev govor, u kome on čestita Federeru, zajedno sa dugim aplauzom publike na kraju. Spiker zatim kaže: "Kako dobar, DOBAR gubitnik!" Pri čemu reč "gubitnik" u holandskom skoro da nema negativnu konotaciju, a "dobar gubitnik" je već cenjena vrlina.

I, mislim da ovde nije popularan samo zato što je zapadnjacima pronašao žicu, već i zato što izgleda da je stvarno dobar momak. A psi će uvek da laju na karavane!

ginger toxiqo 2 gafotas

...po gluposti blisko mudroserje Dragana Vučićevića na Pressovom blogu...

Smeta li vama veliko slovo U

Univerzijada u Beogradu bice odrzana u julu 2009. godine. Zastava Univerzijade vec je iz Bangkoka stigla u nasu prestonicu. Bela zastava sa velikim latinicnim slovom U u centru i nekim sarenim zvezdicama naokolo. Tu belu zastavu sa sve velikim slovom U ponosno je u gradskoj Skupstini pre neki dan razvila zamenica gradonacelnika Radmila Hrustanovic. Pored zastave se slikavala i ministarka sporta (ona sa dva prezimena).

I nista tu ne bi bilo cudno i vredno spomena na ovom mestu da nije onog velikog slova U. Slova koje neodoljivo podseca na ustaski simbol pod kojim je tokom dva rata poklano vise od milion Srba! Ne znam za vas, ali mene svaki put prodje jeza kada ugledam to veliko latinicno slovo U. Taman kao sto svakog Jevrejina prodje jeza kada, makar i na filmu, ugleda kukasti krst. I taman kao sto njihova nacionalna osecanja i njihovu uspomenu na nevine zrtve vredja javno isticanje svastike, tako bi i nas Srbe moralo da vredja veliko latinicno slovo U. Optuzite me da sam paranoican, kazite da sam sovinista, ali prvo to isto kazite Jevrejima.

Sta hocu da kazem? Samo to da je neko od nadleznih morao na vreme da spreci ovu bruku. Neko od nadleznih drzavnih sluzbenika je funkcionerima medjunarodne federacije univerzitetskog sporta morao da objasni strasnu simboliku velikog latinicnog slova U u kolektivnoj svesti Srba. Oni bi to, sasvim sigurno, razumeli, pa bi onda nasli neko prihvatljivo resenje koje ne vredja vecinski narod u zemlji domacina.

Samo da podsetim, Univerzijada je 1987. godine odrzana u Zagrebu, u tadasnjoj SFRJ. I tada je neko, po automatizmu (da li?) prepisao logo sa velikim latinicnim U. Srpska vlast je zbog toga protestovala, a SR Hrvatska se u rekordno kratkom roku zvanicno izvinila Srbima. Na kraju, logo Univerzijade uradjen je u obliku cirilicnog pocetnog slova.  Usred Zagreba.

Danas, 20 godina kasnije, veliko latinicno slovo U ne smeta nikome iz srpske vlasti i srpske javnosti. Kako je, bre, to moguce?!

Tex Murphy

Uh kako samo blesav tekst  :x  Da i ne ulazim u ovo ničim izazvano pominjanje Jevreja, ali ovo vajnovanje podsjeća me na Bošnjake - smetaju nam tri prsta, smeta nam Dražina statua u Brčkom, ne podnosimo ovo, ne valja ono, smeta nam ovo, uznemirava nas ono i tome slično. Prepoznavanje ustaških simbola na zastavi Univerzijade dostojno je jednog Harisa Silajdžića.
Genetski četnik

Mixitron M. Storm

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Meho Krljic"Holy shit, bas smo im se zamerili s ta tri prsta...

nismo DOVOLJNO!  :evil:

ГУЛА ЗА ПРЕДСЕДНИКА!  xcheers  xgrim  :|  xuzi

Meho Krljic

Hm, ne znam šta da kažem (pa ću samo remblovati bez veze)... S jedne strane ja sam sav za to da batalimo prenemaganje i da simbolima ne dopustimo da imaju nad nama moć koja nas ometa u uspešnom funkcionisanju (kad kažem uspešno funkcionisanje, uglavnom mislim na slušanje Animal Collective, daunloudivanje pornografije, čitanje stripova i igranje videoigara). S druge strane, teško je ne razumeti da na svako dežurno prenemagalo koje se buni čisto zato da bi čulo svoj glas, dolazi i određeni broj onih koji jesu traumatizovani, bilo direktno bilo posredno (preko familije, prijatelja, komšija or something) i kojima susret sa simbolom koji simboliše traumu može da bude sekundarna trauma. Treba to prepoznati i imati razumevanje.

Mixitron M. Storm

Ne treba ispustiti iz vida da oni prvi gledaju da na račun traume onih drugih dobiju 'leba preko pogače, pa zato i ta jaukanja treba različito tumačiti.

ginger toxiqo 2 gafotas

off/on the topic...

...govno nad govnima u dugom nizu, dvorski svirac što dvor ne bira, svakog gazde dobar sluga... se setio kako i on da se očeše o N.Đ. priču....da se ne baci!!!

NOLE PEVAČ

Momčilo Bajagić sa Novakom Đokovićem i ostalim najboljim srpskim teniserima snima himnu Dejvis kup reprezentacije Srbije

Novak Đoković i Momčilo Bajagić postaće novi dubl partneri, ali umesto reketa, u ruci će držati mikrofone. Poznati roker i treći teniser sveta snimiće danas u Bajaginom studiju buduću himnu tenisera, koja će biti obrada velikog hita ,,220 u voltima". Noletu i Bajagi pomagaće i ostali Dejvis kup reprezentativci - Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Boris Pašanski, Viktor Troicki...

Iza cele ove priče stao je provereni tim producentske kuće Džuboks koja je između ostalog tvorac grupe Flamingosi, a za dve nedelje snimiće se i visokobudžetni spot pod pokroviteljstvom RTS-a. Plan je da i teniseri kao trenutno najbolji predstavnici srpskog sporta u svetu dobiju svoju himnu. Posle niza konsultacija Bajaga je svoju kultnu pesmu ,,220 u voltima" preradio, zamenivši neke reči teniskim terminima.

U kratkoj izjavi za Press Momčilo Bajagić potvrdio je da užurbano radi na pripremi budućeg teniskog hita.

- Upravo sam u svom studiju i užurbano radim na pripremi te pesme. Budući da su nam rokovi jako kratki i da bi sve trebalo da bude gotovo do petka, nadam se da ćemo uspeti. Odlučeno je da iskororistimo pesmu ,,220 u voltima", jer ima potrebnu dinamiku koja je odlična za himnu tenisera. Siguran sam da će se Nole i momci uklopiti i radujem se saradnji sa njima - naveo je Bajaga za Press.

Još se ne zna da li će pesma ,,220 u voltima" promeniti svoj dosadašnji naziv.

Tex Murphy

Ubiću se ko siroče  :x
Genetski četnik

mizantrop

Quote from: "Harvester"Ubiću se ko siroče  :x

Ma ko tri siročeta :x  :x  :x

EKSTREMISTA

Sad je valjda svima jasno zašto smo izabrali šlljaku za meč sa Australijom.
Da ovo nije upalilo usledio bi stari,provereni recept trovanja Hjuita klopom u hotelskom restoranu.
Uz princip suđenja domaćih linijskih sudija patentiran još za vreme Živojinovićevih mečeva u Pioniru"svaku spornu loptu sudimo za nas" plasman u najjaču grupu Davis cupa neće izostati.

Hjuit se povrdio na treningu u Areni!

Lejton Hjuit je povredio nogu na treningu selekcije Australije u Areni i možda će propustiti neke od mečeva duela sa Srbijom, javljaju australijski mediji.

Zvaničnici selekcije Australije saopštili su da je Hjuit i dalje "upisan" za dva meča u singlu i jedan u dublu, ali da će njegovo stanje biti pod stalnim nadzorom zbog eventualnog pogoršanja povrede.

List "Sandej morning herald" je na svom internet izdanju javio da je Hjuit pao dok je pokušavao da stigne na jedan forhend i da nije mogao da nastavi trening. Nekadašnji najbolji igrač sveta je posle pada odšepao sa terena na tretman do timskog lekara Andreasa Bisaza.

Australijski mediji navode da su prva zvezda i selektor Australije ovh dana ukazali na to da je šljaka u Areni loša.

"Ako Hjuit propusti mečeve, ovo će biti veliki udarac za naš tim i teško ćemo izbeći ispadanje iz Svetske grupe. Realno, Hjuit bi morao da pobedi sva svoja tri meča kako bismo izbegli poraz od Srbije", piše na sajtu Sandej morning heralda.

Hewitt falls at Davis Cup training

Lleyton Hewitt may be in doubt for Australia's Davis Cup playoff against Serbia this weekend after suffering a leg injury during team practice in Belgrade.

Hewitt, who only on Tuesday joined Australian captain John Fitzgerald in publicly complaining that the state of the court surface was diabolical, took a tumble chasing down a forehand and was unable to continue.

He gingerly limped off the temporary clay court at Beogradska Arena to receive treatment from Australian physiotherapist-chiropractor Andreas Bisaz.

If Hewitt was to miss the match it would be a massive setback to Australia's prospects of avoiding relegation from the World Group.

He was pencilled in to play both singles and doubles and, realistically, probably needed to win all three of his rubbers to save Australia from defeat.

Before his fall, Hewitt and Fitzgerald had been very vocal in their criticism of the playing surface, complaining to match referee Mike Morrisey.

"It's pretty dodgy at the moment. Yeah, it's pretty soft underfoot a lot of it. It will want to improve by Friday," Hewitt said after Australian team practice.

"If you've got to play on it, you've got to play on it. But, right at the moment, it's not up to scratch for Davis Cup competition.

"This is the premier team competition in our sport worldwide and (we are) obviously playing in front of 20,000 people in a big stadium.

"The decision will be up to the referee, but it will want to improve a lot before Friday."

Morrisey inspected the surface on Monday after arriving from England, where he fielded an informal complaint from Fitzgerald, and said he was satisfied the court would improve sufficiently for the three-day tie to go ahead as scheduled on Friday.

Fitzgerald and Hewitt initially expressed their dismay at the poor condition of the surface on Sunday after a series of mini craters developed during their first team practice at the indoor arena.

Clearly, they don't believe it has gotten any better since.

But the vastly-experienced Morrisey, a grand slam supervisor and respected as the No.1 tournament referee in world tennis, said he expected the court to hold up given a few more days to settle.

"It's typical of a temporary claycourt wherever you are in the world in that it needs time to settle down, it needs to have players practising on it, it needs to be rolled," Morrisey said.

"What we've done with the practice schedule is allowed time for that to happen during the day, not just in the mornings and the evenings.

"I think everybody here realises that there's work to do.

"But seeing the improvement from one day to the next is normally a sign that the guys are on the case.

"It's pretty standard, to be honest, for a temporary claycourt. Any temporary court, whether it's clay or grass - or not a synthetic surface - needs a little bit more attention.

"So we do face these issues from time to time."

Under Davis Cup guidelines, there is a range of penalties available to the competition committee should the host team fail to prepare an adequate court.

"In the really most extreme cases, there's the possibility of calling off the tie," Morrisey said.

"But, to be honest, calling off the tie is not really on the agenda because it's not in the best interests of the competition. I'm not sure if a tie has ever been called off.

"It would be if it was really dangerous to play. But I think it's going to shape up here fine."

There is much at stake in Belgrade.

If Australia lose, they will be relegated from the World Group for only the second time in 30 years and Serbia would be promoted to the competition's top tier for the first time as an independent nation.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

Još jedna zavera CIA-e i Vatikana:

Rusija-Srbija već u prvom kolu Davis cupa

Srbija će u Svetskoj grupi Dejvis kupa svoj prvi meč igrati sa Rusijiom od 8.-10. februara 2008. godine odlučeno je u četvrtak žrebom u Londonu. Meč će biti igran u Rusiji.

Rusija već 15 godina uzastopno igra u Svetskoj Grupi Dejvis Kupa i osvojila ga je dva puta: 2002. i 2006. godine. Pored dva trijumfa, takođe su dva puta bili drugi – 1994. i 1995. godine.

Prema rang listi Međunarodne teniske federacije, Rusija se nalazi na prvom mestu sa 33.920 bodova, ispred SAD sa 22.215 i Argentine sa 16.598,75 bodova.

Dejvis Kup reprezentaciju Rusije čine Marat Safin (22. na ATP listi), Mihail Južni (14.), Nikolaj Davidenko (4.), Dimitri Tursunov (23.) i Igor Andrejev (46.)

U dosadašnja tri međusobna susreta, Rusija ima dve, a Srbija jednu pobedu.

Kompletan žreb za mečeve Svetske Grupe:

Rusija (nosilac, domaćin) - Srbija
Belgija (n) - Češka (d)
Argentina (n, d) - Velika Britanija
Švedska (n) - Izrael (d)
Koreja - Nemačka (n, d)
Peru (d) - Španija (n)
Rumunija (d) - Francuska (n)
Austrija (d) - SAD (n)

Mečevi prve runde igraće se od 8. do 10. februara 2008. godine

Лутајући Бокељ

Ghoul

da li to znači: ništa od ruskog veta ako naši pobede ruse u tenisu?  :shock:  :(  :cry:

Alexdelarge

Teniski spektakl u Areni, dolazi i De Niro!

Teniska žurka, zabava, egzibicija uz učešće naših zvezda Ane Ivanović, Jelene Janković, Novaka Djokovića, Nenada Zimonjića, Janka Tipsarevića i ostalih biće održana 7. decembra u Areni, a pominje se i dolazak holivudskih superstarova poput Roberta de Nira!

List "Sport" piše da je planirana prava teniska atrakcija u najvećoj hali na Balkanu - najpre će igrati Ana i Novak sa jedne, protiv Jelene i Janka i Nenada sa druge. Potom će se parovi smenjivati, a ne sumnjamo da će biti dosta smeha.

Ako se tome dodaju Novakove imitiacije, kao i najava Jelene Janković da će imitrati njega ("mislim da ću mu skinuti onaj potez kada pre servisa bar 20 puta udara lopticom o podlogu), potpuni spektakl je zagarantovan.

Priča se da će u Arenu doći i Robert de Niro (navijao za Novaka na US Openu), ili Dastin Hofman. Posle US Opena Djoković je izjavio da je želeo da dovede De Nira i za Dejvis kup meč protiv Australije, ali da slavni glumac nije mogao da dodje zbog obaveza.

Biće muzike, svetlosnih efekata, a sav prihod od prodaje ulaznica ićiće u dobrotvorne svrhe.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

EKSTREMISTA

Reuters
Grčki navijači izbačeni su u utorak sa tribina na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu, zbog ometanja meča između Čileanca Fernanda Gonzalesa i Grka Konstantinosa Ekonomidisa. Navijači obučeni u grčke boje, uklonjeni su sa meča jer su pravili buku i glasno pevali između svakog poena u "Viktorija kort areni".
Igra je zaustavljena na desetak minuta da bi policija uklonila navijače. Trojici od njih isprskala je suzavac u oči, a petorici je izrečena 24-satna zabrana prisustvovanja na mečevima.

Prema izjavama očevidaca problemi sa navijačima počeli su kada je policija pokušala da spreči grupu od 40 gledalaca da glasno peva između poena.

Na Otvorenom prvenstvu Australije drugu godinu za redom postoji problem sa navijačima. Prošle godine sukobili su se srpski i hrvatski navijači kada je 150 gledalaca izbačeno sa tribina.

Srpska teniserka Ana Ivanović je u  svom dnevniku za australijski  Sidnej morning herald napisala da je šokirana ovakvom reakcijom Australijske policije koju je ocenila kao preteranu i istakla da je prestravljena mogućnošću da policija izbaci srpske navijače sa njenog meča.

Sydney Morning Herald - Tennis

Loud crowds bring out my best
Ana Ivanovic
January 17, 2008

OPEN DIARY

I WAS shocked to hear about the trouble during the Gonzalez-Economidis match. It's scary to think that something like that can happen during a grand slam match.

I understand that Gonzalez said that the chanting wasn't even that offensive, so it sounds as if there was an over-reaction.

I really hope this incident doesn't overshadow the great start to the tournament. There have already been some very exciting matches.

I have to say that I would be horrified if something like that happened during one of my matches. I've never experienced anything like it. The only thing that comes even remotely close is when I played Amelie Mauresmo at the French Open three years ago and the match was halted for a few minutes because the crowd were standing and cheering.

I am lucky to have received some incredible support from very enthusiastic fans, not least the Serbian supporters, who are extremely passionate and loud. Tennis is relatively new to the country, and they're still learning how to behave properly - many of them treat it like a football match. The most important thing is that they respect the opponent and don't shout out during their service; in the past they have sometimes done this, and that's a little bit embarrassing for me.

But as long as they behave properly, I am flattered to hear such loud chanting during my matches and it definitely helps me: it gives me energy and extra motivation. A great example of the crowd helping me was when I played Virginie Razzano last week in Sydney. I was 5-2 behind in the final set but the spectators kept supporting me and this added to my belief that I could turn it around. I came back and won the set 7-5.

Some players are so focused they don't even hear what is being said around the court. Personally, I hear a lot of what they shout. You hear some funny, unusual things: in Sydney, during the match they were asking me which soccer team I supported. I've received a few marriage proposals in the past. I know I shouldn't be listening, but it's hard not to smile when you hear something like that.

I play tonight on Rod Laver Arena. I'm very excited about playing my first night session at a grand slam match. I trained on RLA Sunday but the conditions were very different from what I am expecting tonight because the roof was closed.

A donation to UNICEF has been made on Ana's behalf for this column.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

E sad od dva finala moramo da ubodemo bar jednu titulu.
Za Anu će naravno biti teže jer je Šarapova odigrala ceo turnir kao drogirana i jedina nam je nada da ne može i sutra da odigra na tom nivou i naravno da Ana nema frku kao na Rolan Garosu i da od starta krene tvrdo jer joj Ruskinja sigurno neće dozvolitii budjenje iz zimskog sna kao Hantukova.
Novak na papiru ima naizgled lakši zadatak ali je Tsonga mnogo zajeban igrač;ima odličan,teško čitljiv servis i sjajne voleje,igra raznovrsno a to sve nakalemljeno na  klasične crnačke fizičke predispozicije i idealnu konstituciju za tenisera ,što uopšte ne obećava rutinski posao za Novaka.
Mada,iako je čak i protiv Nadala pokazao psihološku stabilnost i nije se uplašio pobede,ipak se nadam da će sutra bar na tom planu popustiti jer to mu je prvo GS finale(i Bagdadis i Gonzo su AOturnire odigrali vrhunski do kraja da bi se onda u svojim prvim finalnim mečevima usrali ko grlice) i da će Novaku bar sa te strane biti lakše da pobedi.Posebno je dobro što je Federera počistio u samo tri seta tako da se nije mnogo istrošio.

Od svih nas, pobedama naših tenisera sigurno se najviše nada lepi Doris kome će slikanje sa njima i doček sigurno dodati tu presudnu hiljadarku glasova za koju se grčevito bori i zbog koje mučenik mora čak i da urla i diže tri prsta na mitinzima,i da će mu doneti novi četvorogodišnji manekenski ugovor za šetanje i slikanje po pistama svetskih metropola.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

Лутајући Бокељ