• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NARATIVNA RADIONICA u društvu "Lazar Komarčić"

Started by taurus-jor, 15-04-2007, 21:53:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: "angel011"Paa... Ne posebno, ali ponekad napravim izuzetak.  :lol:

pitanje je da li su to uopšte LJUDI!
https://ljudska_splacina.com/

PTY

Ghoul

Quote from: "libeat"Pitanje je da li ih ona jede.

sa onako krhkom konstitucijom, sumnjam!

oni koji jedu ljucko meso su kršniji, kao boban, lurd, grejmalk, tako ta ekipa...

angel011

Krhka konstitucija, vala baš!

Ponovo sam bolesna, jedva dišem, a i gledanje mi ne ide mnogo bolje.  :roll:

Obradovaće se ekipa koju si nazvao kanibalima...
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"Ponovo sam bolesna, jedva dišem, a i gledanje mi ne ide mnogo bolje.  :roll:

znao sam!

JEDI VIŠE MESA!
(KRVAVOG!)

Bab Jaga

S obzirom na to da ljudska hrana puna aditiva, mislim da ljudsko meso nije ni najmanje zdrava hrana.
Ghoul fhtagn!

angel011

@Ghoul: znaš li da je kršna kanibalska ekipa koju si naveo zapravo uglavnom biljojedna? Osim ako nešto drastično nisu menjali.
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"@Ghoul: znaš li da je kršna kanibalska ekipa koju si naveo zapravo uglavnom biljojedna? Osim ako nešto drastično nisu menjali.

ŠTA ZNAČI 'UGLAVNOM' U EKIPI KOJOJ PROSEK KVARI BOBAN?

angel011

We're all mad here.

Boban

Večeras će na mojoj strani biti i Fipa, pa da vidimo ko će da pretegne...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sivka

Quote from: "Boban"Večeras će na mojoj strani biti i Fipa, pa da vidimo ko će da pretegne...

U u u.... lepo je sto i Fipa dolazi!
Nije lepo sto ja ne  :cry:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

angel011

We're all mad here.

Loengrin

Quote from: "angel011"Tvoj potpis?!
Eto, malo se divim tvojoj izjavi :lol:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

PTY

We eat what we love... we do, we do!  :lol:

angel011

We're all mad here.

Loengrin

xtwinkle NARATIVNA RADIONICA OD PONEDELJKA 14.05. U SALI!!! xtwinkle

Jupiii!
Danas smo Jor i ja razgovarali sa g-dinom Draganom Ambrozićem i dobili zvaničnu dozvolu da od 14.05. možemo da koristimo salu u kojoj se redovno sastaje klub LK.
Termin ostaje isti od 18h do 19h svakog ponedeljka.

Pošto vidim da je na pomolu problem zvani 'suvo grlo', potrudiću se da makar kisele vode bude uvek.

Juče je na radionici bilo veoma zanimljivo. Imamo nameru da mlade autore, kritičare i ljubitelje fantastike uopšte, navedemo da svoje znanje i mišljenje u vezi odabrane teme iznesu pred publiku.

Zainteresovani učesnici treba da daju svoje predloge za temu o kojoj bi najbolje umeli ili bi najviše voleli da pričaju. Projekat će se za početak izvoditi u grupama. Predložene su izuzetno zanimljive teme, ali o tome na sledećoj radionici u ponedeljak, 14.05.07.

Ko god ima neki predlog, ideju, novost i želju da učestvuje, nek nam se pridruži, jer ovaj deo radionice ima za cilj da podrži i pomogne svima koji su zainteresovani da učestvuju na nekoj tribini, promociji ili predavanju. Novi ljudi donose nove ideje, ali nisu uvek dovoljno samouvereni ili organizovani, da bi sa istim idejam nastupili pred publikom. Ponekad je dovoljna samo podrška i dobar savet da bi se to ostvarilo.

:lol:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

PTY

Quote from: "Loengrin"Pošto vidim da je na pomolu problem zvani 'suvo grlo', potrudiću se da makar kisele vode bude uvek.

Draga moja, pivo daje mnogo bolje rezultate.  :wink:

pilot babo

Libeat, svaka čast!  xcheers

Ovo je veliki doprinos ovom topiku i nadam se da će organizator(ka) narativne radionice prihvatiti izuzetnu sugestiju.
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

angel011

Yup. Dva-tri piva, i svi ima da se raspričaju, čudo jedno!  :lol:
We're all mad here.

Jake Chambers

Quote from: "angel011"Yup. Dva-tri piva, i svi ima da se raspričaju, čudo jedno!  :lol:

Meni ne treba ni kap.  :lol:
Ali ako popijem (kao sinoć onaj jedan koktel)...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Loengrin

Quote from: "angel011"
Quote from: "pilot babo"
Quote from: "libeat"
Quote from: "Loengrin"Pošto vidim da je na pomolu problem zvani 'suvo grlo', potrudiću se da makar kisele vode bude uvek.

Draga moja, pivo daje mnogo bolje rezultate.  :wink:
Libeat, svaka čast! xcheers

Ovo je veliki doprinos ovom topiku i nadam se da će organizator(ka) narativne radionice prihvatiti izuzetnu sugestiju.
Yup. Dva-tri piva, i svi ima da se raspričaju, čudo jedno! :lol:
:!: Samo sam čekala ko će prvi da se javi  :!:  
LM, predviđena nagrada za najbržeg forumaša (u ovom slučaju to je libeat) je besplatna krigla piva.
Dodela nagrade će se održati u ponedeljak, 14.05.07. u toku narativne radionice. Nagradu može da preuzme samo nagrađeni i niko drugi :evil:

Samo kad se pročuje da točimo pivo svi će zbog njega dolaziti ... :idea: ...vidiš, vidiš, kad bolje razmislim i nije to tako loša ideja.  :evil:

angel011

We're all mad here.

zakk

Quote from: "angel011"Znači nagradno pivo ne dobija niko.
može libeat da delegira dužnost, da neko primi nagradu umesto nje :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

pilot babo

Quote from: "zakk"
Quote from: "angel011"Znači nagradno pivo ne dobija niko.
može libeat da delegira dužnost, da neko primi nagradu umesto nje :D

Pa onaj koji se drugi javio, normalno!

Loengrin

Žakk bruko! Ne dolaziš, a o'š pivo, c-c-c! :?  

Libeat obavezno ima pivo od mene (nije bitan datum), a ko nije čit'o sitna slova, evo sad pišem veejlikim:

Nagradu može da preuzme samo nagrađena i niko drugi!

---

A sad o ozbiljnijim stvarima, treba mi vaš savet.
Naime, nisam sigurna koliko piva, vina i sokova da donesem u ponedeljak, a i trebao bi mi neki jak dobrovoljac da mi pomogne da to sve dovučem, a ne ukočim svoja moderatorska leđa.  

Valja skromno proslaviti useljenje, čisto da nas ne potera maler, zar ne?  :lol:

SRX

Jebiga, onda nam treba neka muzika da mozemo da se ne cujemo opet...
ps- super smajlici :)
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

PTY

QuoteLibeat obavezno ima pivo od mene (nije bitan datum), a ko nije čit'o sitna slova, evo sad pišem veejlikim:

Nagradu može da preuzme samo nagrađena i niko drugi!

e, ovo ima da isprintujem i keširam jednog nije-bitno-kog datuma. Eto. Toliko. I neću više da ovde trolujem, mamemi.  :wink:

Loengrin

Pa da, ne treba preterivati, pivo je u pitanju!  :wink:  :lol:

Loengrin

xtwinkle NARATIVNA RADIONICA OD DANAS U SALI!!! xtwinkle u 18h

Tema: Organizacija tribina i predavanja i umetnost govorništva
Moderator:     Jelena Martinović
Predavači:     Jovan Ristić, Pavle Zelić, a najverovatnije i Đorđe Bajić

Prošlog ponedeljka je na radionici bilo veoma zanimljivo. Imamo nameru da mlade autore, kritičare i ljubitelje fantastike uopšte, navedemo da svoje znanje o nekom delu, autoru, manifestaciji ili žanru, iznesu pred publiku.

Zainteresovani učesnici treba da daju svoje predloge vezane za temu o kojoj bi najbolje umeli ili bi najviše voleli da pričaju. Projekat će se za početak izvoditi u grupama. Predložene su izuzetno zanimljive teme. Ko hoće više da sazna, neka dođe danas u tribinsku salu, sat vremena pre redovnog okupljanja društva "Lazar Komarčić" (tj. u 18h)[/color]

Plan je da se tribine ili predavanja, koja budu organizovana u okviru Narativne radionice, realizuju u redovnom terminu okupljanja društva LK.

I da vas podsetim! :lol:

"Bojite se nastupa pred publikom? Imate priču koju želite da ispričate ali nemate kome? Dijalozi u vašem novom proznom delu zvuče izveštačeno? Imamo rešenje za vaš problem!

Ljudi se od davnina bave usmenim poripovedanjem. Ta veština se danas pojavljuje najčešće u power-point prezentacijama, ali i u umeću da dobro ispričate vic, smislite uverljuvu laž na poslu ili šarmirate sagovornicu/sagovornika. Sve su to, na kraju, priče.

Učestvujte u novoj radionici kluba "Lazar Komarčić", obnovimo pripovedanje uz vatru. Drva mi obezbeđujemo, vi ponesite maštu i glas a zaboravite tremu kod kuće ili u prevozu."

DOĐITE I ULEPŠAJTE ZVANIČAN POČETAK
"NARATIVNE RADIONICE"!!!
xcheers

pilot babo

Loengrin mi rekla juče posle narativne: ''Gori si od Nemaca na besplatnom pivu.''

Šta ću, morao je da se obeleži prelazak u salu! Bilo je stvarno dobro. Eh, kad bi moglo ovako svakog ponedeljka...

Kunac

Quote from: "pilot babo"Eh, kad bi moglo ovako svakog ponedeljka...
A zašto ne bi moglo?
"zombi je mali žuti cvet"

Loengrin

Kao što rekoh, red je proslaviti useljenje. Zato je moderator obezbedio osveženje, koje je naveliko pomoglo da se prevazidje vrućina i podstakne verbalna aktivnost učesnika  :lol:
Bitno je istaći prave pokretače ljudskog duha!  xcheers

TRIBINE I PREDAVANJA izveštaj od ponedeljka 14.05.

Svoja iskustva učesnika na tribinama i predavača su nam preneli prekaljeni tribinaš Jovan Ristić i rečiti prof. Djordje Bajić.  

Desetak učesnika Narativne radionice je imalo priliku da čuje ponešto o sličnostima i razlikama načina na koji se organizuju i održavaju tribine i predavanja. Upoznati smo i sa nekim teškoćama i izazovima s kojima jedan učesnik na tribini ili predavač može da se susretne.

Uvek treba biti dobro pripremljen, ali dobra pripremljenost nije sve, kako je Jova Ristić rekao, treba imati što više prakse u nastupu pred publikom. Ponekad se može manjak iskustva nadomestiti dobro sklopljenom ekipom i eventualnim pomagačima u publici. Pričao je i o tome šta raditi kada u publici sede podjednako dobro informisana ili stručna pojedinci i na koji način takvo stanje okrenuti u svoju korist.

Djordje Bajić nam je izneo kako treba iskoristiti prednost činjenice što na tribine i javna predavanja dolazi iskreno zainteresovana publika. Pažnju takve publike treba znati zadržati, kao i ostaviti prostora za njeno aktivno učešće.

Svoja iskustva o kontaktu sa publikom nam je preneo i Vlada Todorović. Od njega smo čuli ponešto o teškoćama koje mogu iskrsnuti kada se u publici nalaze novinari puni provokativnih pitanja i kako sa tim izaći na kraj, čime je načeo meni omiljeno pitanje profilisanja publike.

----------------

SLEDEĆA DVA PONEDELJKA SE VRAĆAMO NA "PRIPOVEDANJE UZ VATRU"!

O tribinama, promocijama i predavanjima ćemo nastaviti početkom juna.

Loengrin

Quote from: "Dr Kunac"
Quote from: "pilot babo"Eh, kad bi moglo ovako svakog ponedeljka...
A zašto ne bi moglo?
Aha! Znači svidelo ti se  :wink:
Da bi tebe zadržali trudićemo se da budemo sve bolje organizovani  :!:

Loengrin

DANAS OPET "PRIPOVEDANJE UZ VATRU" od 18h do 19h u maloj sali Doma Omladine na prvom spratu.

Predavač: Radmilo Anđelković
Moderator: Jelena Martinović

OVOG PUTA ĆEMO POKUŠATI DA PRIČU UČINIMO STVARNOM!
IMAMO USLOV ZA TO! IMAMO VREME ZA TO!

U SVAKOM ČOVEKU ČUČI BAREM JEDNA ZANIMLJIVA PRIČA.
DOĐITE I UČINITE DA NAS ZBOG VAŠE PRIČE PODIĐU ŽMARCI!

sivka

Quote from: "Loengrin"DANAS OPET "PRIPOVEDANJE UZ VATRU" od 18h do 19h u maloj sali Doma Omladine na prvom spratu.

Predavač: Radmilo Anđelković
Moderator: Jelena Martinović

OVOG PUTA ĆEMO POKUŠATI DA PRIČU UČINIMO STVARNOM!
IMAMO USLOV ZA TO! IMAMO VREME ZA TO!

U SVAKOM ČOVEKU ČUČI BAREM JEDNA ZANIMLJIVA PRIČA.
DOĐITE I UČINITE DA NAS ZBOG VAŠE PRIČE PODIĐU ŽMARCI!

Samo napred i uz izveštaj opravdano neprisutnim  :lol:

Loengrin

sivka

Quote from: "Loengrin"Misliš na osvrt i pregled? :)

I sve!  :lol:

Ja sam se primila na narativnu radionicu, ali, avaj, nikako da stanem na noge, da ne kažem da sednema ... pa da mogu da dodjem. Naravno, za par nedelja kad budem mogla, vi ćete biti ihahaj napred, ali ću da trčkam da vas stignem.....  :lol:

Loengrin

Ne brini, niko ne trči. Sigurno ćeš nas stići kad nam leto i vrućina uspore tempo, a to je uskoro.

Loengrin

TEME ZA "PRIPOVEDANJE UZ VATRU"

Pripovedanje se nastavlja i sledećeg ponedeljka, 28.05.
Nove teme za pokretanje mašte učesnika radionice su:

"Već dve noći svetlim i ne znam šta mi je" - ova tema, koju je zadao Radmilo Anđelković, se pojavljivala i ranije u književnoj radionici. Red je da se neki autori uhvate sa njom u koštac i na narativnoj.

"Pričao mi moj drug, baron Minhauzen" -  Ponekad se u društvu izdvoji pojedinac čijih se priča svi rado sećamo, pripovedač koji vešto ume da nas prevede iz stvarnog u izmišljeni svet, a da to sami ni ne primetimo. Ispričajte nam najstvarniju laž, najveću lovačku priču ili izmaštanu istinu, koju ste čuli, a možda i sami smislili i navedite nas da je odslušamo bez daha.

Loengrin

Imate čitav vikend da spremite priče, nemoj posle da bude, 'niko nam nije rekao'!  :lol:

Mixitron M. Storm

Quote from: "Loengrin"primetimo. Ispričajte nam najstvarniju laž, najveću lovačku priču.

:roll: dobro, dobro...

Legolas

Quote from: "Hiro Nakamura"Ček ček... Legolas je bio tamo? GDE??

Ovom prilikom izrazavam ozaloscenost sto ne mogu da dolazim cesto koliko bih hteo na radionicu (brojte, bejah jednom he he, na jubilarnoj prvoj  :P ), jer ponedeljkom u to vreme imam neku redovnu obavezu shmrc shmrc...Ali, ovako, i kad dodjem, niko u stvari ne zna da sam to ja, stari dobri lenji Legolas :). Aj samo napred, a ja kad uzmognem, ce da svrnem :)  .
:wink:
To što se nisam ulogovao na forum 12 godina ne znači da nisam svraćao.

Jake Chambers

Quote from: "Legolas"
Quote from: "Hiro Nakamura"Ček ček... Legolas je bio tamo? GDE??

Ovom prilikom izrazavam ozaloscenost sto ne mogu da dolazim cesto koliko bih hteo na radionicu (brojte, bejah jednom he he, na jubilarnoj prvoj  :P ), jer ponedeljkom u to vreme imam neku redovnu obavezu shmrc shmrc...Ali, ovako, i kad dodjem, niko u stvari ne zna da sam to ja, stari dobri lenji Legolas :). Aj samo napred, a ja kad uzmognem, ce da svrnem :)  .
:wink:

Ne brini, ja svakako ne dolazim, jer radim u to vreme... onda sam samo navratio kratko.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Loengrin

Vi nas, gos'n Moderatoru, uvek obradujete kad pobegnete ranije s posla i pojavite se nenadano makar i na pet minuta, a sanjamo o danu kada ćete svojim aktivnim prisustvom ulepšati atmosferu i uneti nove ideje u našu radionicu.  xflowy
----
Legolasu sestra falsifikuje opravdanja, ne važi se  :evil:
----
Svakog ponedeljka se naša narativna ekipa prvo dooobro isplače, zbog svih onih koje je kleta sudbina sprečila da se pojave u Domu omladine u 18h   :(  :cry:

angel011

Da li obezbeđujete maramice za one koji plaču, ili je potrebno da svako ponese svoje?  :twisted:
We're all mad here.

Loengrin

Sad kada je došlo vreme kratkih rukava izgleda ćemo morati da obezbedimo maramice svima koji ih sami ne ponesu :evil: :evil:

PS: fala bogu te ima i zavesa  :mrgreen:

angel011

Koje se operu jednom ili nijednom godišnje. Neupotrebljivo.
We're all mad here.

Loengrin

Evo nabavljamo maramice, a ti dođi u inspekciju  :lol:

Loengrin

"PRIPOVEDANJE UZ VATRU"
je ovog ponedeljka prošlo u radnoj atmosferi, što znači da je bilo veselo, prilično uspešno i veoma udobno, s obzirom da smo se napokon navikli na rad u maloj sali na prvom spratu (gde društvo "Lazar Komarčić" inače i drži svoje tribine i predavanja svakog ponedeljka).

Ko zbog oluje nije došao na radionicu propustio je da čuje sjajne priče savremenih barona Minhauzena.
Bilo je tu veoma interesantnih pripovesti o:
- sklekovima po kiši i razbijanju betona čelom (ili obrnuto),
- jednoj opasnoj devojčici koja iz čista mira slanom kiflom napada sve koji joj se približe,
- pa onda imamo ispovest bivšeg vojnika o tome kako je poslat u Černobil ili drugog sa jedva preživljenom stražom. Najinteresantnija priča o laži, međutim, je bila životna priča 'zvorničke vampirice' kojoj se, eto, svidelo da došeta i učestvuje baš na Narativnoj radionici. Zvornička vampirica, ili leptirica kako neki kažu, će nam na neku od narednih radionica doneti svoju priču i u pisanoj formi.

Nije pričano samo na temu druga Minhauzena. Jedan od učesnika je već imao napisanu priču na prvu od dve teme i nazvao je "Svetlenje". On nam je ispričao tu priču veoma vešto i njom nas potakao da razmišljamo o dobru i zlu.

S obzirom da je na Književnoj radionici, koja se nastavila odmah na narativnu, pokrenuta nova velika tema za pisanje priča, pod imenom "Sad svi pišu palp", kao i ideja da se aktiviraju novi, mladi crtači da ilustruju Emitor, u Narativnoj radionici takođe uzimamo PALP za glavnu temu sledećeg pripovedanja uz vatru. Sve je dozvoljeno: eksplozija planeta, pangalaktički ratovi, spasavanje obnaženih lepotica iz pipaka ili kandži zliih vanzemaljaca ili možda neka do sad neviđena vizija opstanka ljudskog roda.

Ekipa LK je po završetku svojih radionica otišla kao i obično na čašicu razgovora i porciju ladnog pića, što se pokazalo krajnje produktivno. Priče su se nastavile, pa smo bili u prilici da slušamo o velikom planinarskom podvigu osobe koja baš i ne ljubi visine, o prošlim životima i ponavljajućim snovima, pa čak smo čuli veoma kratku ali savršenu horor priču o velikom zlu. Za kraj je, na molbu onih koji su zakasnili na radionicu, Vampirica sa narativne nanovo ispričala svoju priču.

Kao i uvek Nevidljivi izveštava o radu radionice, te i ovog puta imamo kratki pregled poslednjeg okupljanja i to na sajtu "Pogled iz svemirskog broda" ( http://www.sfpogled.net/Vesti.html ).

Loengrin

NARATIVNA RADIONICA - 04.06.2007. u 18h
u maloj sali na prvom spratu Doma omladine

Tema: Organizacija tribina i predavanja i umetnost govorništva
Moderatori: Jelena Martinović i Jovan Ristić

Zainteresovani učesnici treba da daju svoje predloge vezane za temu o kojoj bi najbolje umeli ili bi najviše voleli da pričaju. Svaki projekat će se za početak izvoditi u grupama uz pomoć iskusnih tribinaša i predavača. Ko hoće više da sazna, neka dođe danas u tribinsku salu, sat vremena pre redovnog okupljanja društva "Lazar Komarčić".

Plan je da se tribine ili predavanja, koja budu organizovana u okviru Narativne radionice, realizuju u redovnom terminu okupljanja društva LK. Ako sve bude išlo po planu, prva tribina iz Narativne radionice biće održana u jesen ove godine.