• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Može l' biti gluplja?

Started by Paramecijum, 12-05-2007, 14:59:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Usul

Auu... ja sam znao da je ona popularna u Kazahstanu ali ovo...
God created Arrakis to train the faithful.

Karl Rosman

Quote from: Karl Rosman on 26-01-2013, 15:28:09
(ako me prihvati kao prijatelja na FB...)

Mission accomplished!

"Jovana Tipsin
Smeju mi se neke koleginice koje nemaju ni osnovno obrazovanje. Zahvaljujem im se, da nije bilo ovog Exkluziva, ne bih znala šta mi pojedinci misle!"  :)
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Karl Rosman

Usul

Bosanka varala muža zbog magija koje su na nju bačene!

Vlasnik jednog hotela u Bosni, Adem Pajazetović, pretukao je svog konobara, jer je imao ljubavnu aferu sa njegovom ženom.

Naime, Ademova supruga Ibrahima i konobar Asmir Grahović išli su na kratak ljubavni odmor u Barselonu, za šta je Adem saznao, pa ih je dočekao na aerodromu, gde je umalo izbila tuča. Ipak, Pajazetović nije ostao dužan svom zaposlenom, pa se okršaj nastavio u njegovom hotelu. Tada su Adem i njegov brat Edi Pajazetović pretukli Asmira, a slučaj je prijavljen policiji. Zanimljivo je da je Ibrahima na odmor ponela pozamašnu sumu porodične ušteđevine, koju su ljubavnici do poslednje pare potrošili.
Međutim, lokalni hodža tvrdi da je Ibrahima pod uticajem čari, zlih zapisa i 12 džina. Ona se trenutno skriva negde u BiH kako ne bi dospela u ruke svog besnog supruga. U Ibrahiminu odbranu stao je njen brat Samir Šabić koji tvrdi da Adem uopšte nije napao Ibrahimu na aerodromu i da je njoj strah ulio upravo Grahović, zbog čega se ona boji da razgovara sa svojim suprugom. Takođe, kako Depo portal saznaje, Adem i njegova porodica su išli kod jednog velikokladuškog hodže koji im je rekao da je Ibrahima žrtva zlih čari i zapisa, kao i da njom trenutno vlada kletva 12 džina. Policija sa velikom pažnjom prati ovaj slučaj i dalji razvoj događaja, piše bosanski Pogled.ba.

Karl Rosman

Nacice nju hodza, garantiram.

Josephine

ona uopšte nije glupa. samo uživa u životu.

Agota

Allaha mi, vidi se po njoj da je pod uticajem !!

Buahahahah, samo 12 dzinova?  xrofl xrofl xrofl
... dervisi iz Sutke kazu da je cista voda najbolja zastita! :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Usul

Ne ne, nije dzinova, dzina (otegnuto i). Ostani u slengu :)

lilit

bogami, ibrahima nije dugme!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Biki

Bizzare love triangle  xrotaeye

Agota

Quote from: Usul on 12-04-2013, 18:13:45
Ne ne, nije dzinova, dzina (otegnuto i). Ostani u slengu :)
pa dobro, i tonik. :lol:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Kimura

Da li je levi ljubavnik?
Da se uklopim u naziv ovog topika : meni su nekako slični. Možda je do fotografije.

Agota

Maja Nikolić u ratu protiv Dantea, Darvina i Ajnštajna!

Maja Nikolić je prva i u nauci. Noćas je objavila nekoliko teorija za koje ostatak sveta još nije čuo ali i nekoliko skaradnih tumačenja velikana svetske književnosti bahato braneći svoje pravo na mišljenje

Čudna noć u kući Velikog brata. Tek što je Boban Stojanović napustio šou, krenule su nove rasprave. I ovoga puta u najžučnijim se našla Maja Nikolić. Tokom prvog otvorenog i nimalo prijanog sukoba sa Dragutinom Topićem, pevačica je lansirala nekoliko novih teorija.

Objasnila je, negde oko dva ujutru, zbog čega svom detetu ne dozvoljava da čita Dantea (?!) proglašavajući velikog pisca koji je stvarao u sam osvit humanizma i renesanse - okultistom i "crnom energijom". Razlog - naravno "Pakao", jedan od tri dela "Božanstvene komedije". Ni Topićevo pitanje da li misli da je malo nesuvislo da bez ikakvog znanja o književnosti tako olako sudi, Maja je branila pravo na sopstveno mišljenje potpuno anulirajući značaj stručnosti. Koliko se zapravo ogrešila na apstraktni i duboko hrišćanski smisao Danteovog dela pevačica nije ni svesna ali to je i ne zanima.

"Mnoge su teorije prevaziđene. Zašto je važno verovati u jednu ili samo u jedno mišljenje? Evo vekovima se držalo Darvina pa je i to pobijeno. Ajnštajna, takođe!" - objašnjavala je pevačica svom cimeru objavljujući informacije koje još nisu stigle do ostatka planete. Kada je tačno pobijena Darvinova teorija evolucije?

Na pitanje da li je čitala Dostojevskog, odgovorila je na sledeći način: "Jesam, i Karamazove i zločine i studente i babe." Najoriginalniji odgovor dala je na Topićevo pitanje dozvoljava li svom sinu da čita Harija Potera - "Ne, jednostavno ne voli science fiction."

divča

Kad već oće da ispravlja druge, pravilno je 'skaredan', a ne 'skaradan'.

Ali ipak je najsmešnija briga novinara/ke za srozavanje hermeneutike u rijaliti programima i 'ogrešenje o apstraktni i duboko hrišćanski smisao Danteovog dela'.

xrofl
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Melkor

Quote from: divča on 16-04-2013, 12:45:35
Ali ipak je najsmešnija briga novinara/ke za srozavanje hermeneutike u rijaliti programima i 'ogrešenje o apstraktni i duboko hrišćanski smisao Danteovog dela'.

like - share - +1 - RT
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mme Chauchat

Quote from: divča on 16-04-2013, 12:45:35
Kad već oće da ispravlja druge, pravilno je 'skaredan', a ne 'skaradan'.

xrofl
Nisi mogao da izdržiš nego si ispravio "ogrešenje na" u "ogrešenje o" :mrgreen:

divča

Nisam ni primetio da sam to uradio, pošteno.
:)
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Agota

Karl Rosman

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Karl Rosman

Eh, ali, kao sto sam vec komentarisao negde na FB, ja kao dokazani strucnjak na polju malicioznosti moram da bacim sumnju na verodostojnost ove fotografije posto mi deluje kao blanko obrazac koji se stampa na mesecnom nivou, dok se imena srecnih dobitnika naknadno upisuju. Njih dve nesrecnice su samo potpisnice plakete. Ili mozda, gresim...ko ce ga znati.

Melkor

Dobro, ali stvarno mislim da nema nikakve potrebe da zrelo promisljamo o ovakvim stvarima. Unisticemo svaku zabavu :D

Karl Rosman

I to sto kazes.

Mora da me hvata isti virus kao i Ghoula!  :D

Agota

Samo je jedna mama: Nikolija na podlaktici istetovirala portret Vesne Zmijanac!...

Nikolija Jovanović je radikalna u svemu što radi! Kada snima spotove, ona je maksimalno provokativna kada pravi skandale, onda ih pravi po uzoru na svoje koleginice iz Holivuda i rastura brakove, a  kada nekog voli, onda mu to pokazuje na najekstravagantniji mogući način. Ova mlada pevačica prošle nedelje je istetovirala portret svoje majke Vesne Zmijanac na ruci. Tetovaža nije mala  i proteže se duž cele podlaktice. Vesna na fotografiji ima oko trideset godina i Nikolija smatra da je izabrala njenu najlepšu fotografiju....

Джон Рейнольдс

Карлеуша "мислила" да ће напунити Ушће, пишу људи да су на крају пуштали бесплатно и обећавали бесплатно пиво:

http://www.kurir-info.rs/karleusa-dozivela-fijasko-na-uscu-clanak-843229

Па кажу следеће:

QuoteVečeras popravni

Zbog sinoćnjih tehničkih propusta, Jelena Karleuša najavila je da će večeras ponovo pevati na Ušću, i to besplatno, u nadi da će je ovaj put poslužiti oprema.

- Praviću pet koncerata zaredom dok ne bude kako treba - izjavila je JK.

Не знам само да ли може то тако - кажеш "сутра увече правим концерт на Ушћу". Ајд видећемо. Треба изаћи диви и српској геј-икони у сусрет.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Jake Chambers

Piće definitivno nije bilo besplatno.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Jake Chambers

Da, i napisao sam opširan tekst na zadatu temu:

Vizuelno-tehnički spektakl ,,Viva la Diva" ili Vidovdan, dan prvi

http://diznilend.miljantanic.com/2013/06/vizuelno-tehnicki-spektakl-viva-la-diva.html

Usul

Dr00d

There's no saint like a reformed sinner.

Jake Chambers

Ali sestra koja sve vreme maše glavom kao Cher :lol:

дејан

Quote from: Jake Chambers on 17-06-2013, 23:59:22
Da, i napisao sam opširan tekst na zadatu temu:
Vizuelno-tehnički spektakl ,,Viva la Diva" ili Vidovdan, dan prvi
http://diznilend.miljantanic.com/2013/06/vizuelno-tehnicki-spektakl-viva-la-diva.html

ни мало ми се није допала ова апологија ђубрета (да не говорим о нетачностима које си, претпостављам, унео у текст из незнања (рецимо само, да је добар део своје 'каријере' не само  спомињала своју мајку и захваљивала јој се (и за то је имала све разлоге овог света пошто не би ни постојала на 'естрадном небу' да јој није дивне), него ју је и вукла на своје коцерте и јавно приказивала)).

...barcode never lies
FLA

Agota

Petronije

Mis guze pobedila, zatvarajte topik xrofl :mrgreen:

Agota

FAN

Čitateljka "Alo!" oduševljena
starletom i manekenom sa "Farme":
Zbog Stanije i Filipa sam odustala od lečenja!
Nakon što je poznatom farmerskom paru Staniji Dobrojević i Filipu Panajotoviću preko naših novina jedna čitateljka ponudila stan za zajednički život, Milinka Milisav (51) nam se obratila sa željom da starleta i maneken od nje zatraže šta požele, a ona će to ispuniti. Ne bi to bilo toliko čudno da nam Milinka, koja je gotovo nepokretna, nije ispričala kako se odrekla svoje terapije za oporavak kako bi pomogla Dobrojevićevoj i Panajotoviću.

- Za Staniju i Filipa sam glasala dok su bili na farmi ukupno 6.000 puta. Svako izbacivanje, 50-60 glasova. Očarana sam njima i njihovom ljubavlju, koja je svašta preživela. Za njih sam spremna da dam sve i već sam pripremila novac koji sam odvojila jer sam odustala od terapije. Spremno im je putovanje u Italiju, parfemi, naočare, sve - priča za ,,Alo!" gospođa Milinka i dodaje da tek planira da svoj novac potroši na starletu i manekena.

- Kada se usele u stan, ne moraju da brinu, ja ću ime sve kupiti i dati. Ionako sam prošli mesec na lekare bacila 1.700 evra, a niko mi nije pomogao, ovako, bolje da dam njima i oni će biti srećni - rekla nam je Milinka, koja kaže da su je njih dvoje privukli jer su povezani na mnogo načina.

- Stanija je rođena istog datuma kada i moja majka, a Filip na dan kada sam se udala. Stanijina majka živi u Kraljevačkoj ulici, a ja sam rođena u Kraljevu. Pa i sin mi se zove Filip. Ima tu nečega, verujte mi. Moj sin jedinac nikako nije ljubomoran i slaže se da dam sve njima. Njih gledam kao rođenu decu i sve što požele, ja ću da im obezbedim. U dobroj sam materijalnoj situaciji i pre ću dati njima nego da drugima dajem na razne lekove. Sama ću izgurati bolest, a Staniji i Filipu ništa neće zafaliti - dodala je naša čitateljka. U želji da čujemo šta o svemu ovome misle Stanija i Filip, pokušali smo da kontaktiramo s njima, ali se nisu javljali na telefone.

Zbog Stanije mi je u finalu skočio pritisak!

Milinka nam je ispričala da je u toku finalne večeri rijaliti programa ,,Farma" toliko bila uzbuđena da joj je pozlilo.
- Maštala sam da pobedi Stanija i zato mi je pritisak skočio od uzbuđenja. Sreća pa sam popila lek i kasnije je bilo sve u redu. Ali, ako je iko trebalo da odnese pobedu te večeri, bila je to ona - izjavila je naša čitateljka.

Kunac

Jadna žena. Jadnica.
"zombi je mali žuti cvet"

Kimura

Kod ove Milinke ima nečeg stvarno dirljivog, pokvari mi raspoloženje skroz!
Ne znam da li je baš za ''može li biti gluplja''? Pre je za neki topik ''čemer i jad'' ili slično.

Josephine

evo, dobih i ja želju da nešto postujem ovde...

http://www.voxfeminae.net/vjestice/vijestice-list/2051-dosta-je-borbenih-princeza-disney-treba-introvertirane-junakinje

QuoteU tekstu "Dosta je borbenih princeza: Disney treba introvertirane junakinje," autorica Lindsay Lowe ističe kako nova vrsta borbenih i ekstrovertiranih junakinja, kao što su Merida ili Mulan, već neko vrijeme dominiraju dječjim filmovima. Nastale su kao odgovor na dugu tradiciju pasivnih i poslušnih princeza poput Snjeguljice ili Uspavane ljepotice, koje su dugo vremena bile uobičajene u Disneyevim crtanim filmovima.

Iako je ovo hvalevrijedan pokušaj odmaka od tradicionalnog prikazivanja djevojaka u dječjim filmovima, takav prikaz sugerira da, kako bi bila jaka i neovisna, djevojka mora biti otvorena i imati izraženu osobnost. Kako bi dokazala da je hrabra, junakinja mora uzeti mač i biti spremna na borbu.

Taj prikaz snažnih djevojaka ostavlja po strani čitavu skupinu djevojčica koje se ne mogu identificirati niti s jednom od ove dvije vrste junakinja. To su djevojčice koje su introvertirane i koje kroz svijet mogu uspješno napredovati koristeći svoju unutarnju snagu.

Mnogi dječji filmovi kroz prikaz jake, moderne heroine izjednačavaju samopouzdanje i ekstraverziju. S druge strane, dječja književnosti je prepuna primjera tihe, pametne glavne junakinje - Matilda Roala Dahla ili Alisa u zemlji čudesa Lewisa Carrolla. Svaka od tih djevojaka pomoću nadmudrivanja, mašte i tihog unutarnjeg samopouzdanja prevladava razne prepreke. Istina je da je puno teže introvertiranu, snažnu osobu prikazati na filmu nego u knjizi, ali na primjer, u filmskoj adaptaciji Matilde redatelju je to sjajno pošlo za rukom.

Uvođenje više jakih ženskih likova u dječje filmove je odličnan prvi korak, ali bilo bi još bolje kada bi studiji počeli prikazivati ženske likove s kompleksnim karakterom i osobinama. Borbena junakinja sigurno bi prije 20 godina bila radikalna pojava, no danas je ona predvidljiva koliko i submisivne princeze u ranim Disneyevim filmovima.

Radikalni potez bio bi zaokret prema junakinjama čija će introvertiranost i unutarnja snaga imati herojsku dimenziju, jer potrebno osvjestiti da ženski likovi igraju dvije uloge: jednu u filmu i drugu kao ambasadorice svoga spola, koja definira što znači biti jaka žena, zaključuje autorica. [S.V.] The Atlantic...

Kunac

U poslednje vreme se često priča da pevačica Dara Bubamara ima problema sa kičmom zbog prevelikih grudi.

Na pitanje da li je tačno da planira da ih smanji, pevačica je odgovorila u svom fazonu: Imam upalu pluća. To mi stvarno ne smeta, kičma mi jako dobro drži... Koja budala smanjuje grudi? Od viška glava ne boli. Svi vole moje grudi, moj muž, fanovi...pa čak i sin ih voli! Moj sin me je čak jednom pitao "Mama, ja kada sam bio mali, jel sam ja sisao te sike?"

Agota

Kunac

Kunac

Lepša je novija slika.

Dr00d

Nije dete krivo, al nemam gde da stavim :)

Antonija i njen iphone
There's no saint like a reformed sinner.

tomat

Sumanuto: Turistkinja jedva preživela skok sa Starog mosta u Mostaru

Jedna turistkinja odlučila je da oproba svoje atletske sposobnosti skokom sa Starog mosta u Mostaru, a ceo poduhvat zabeležen je kamerom, pa se snimak pojavio i na "Jutjubu". Reč je o verovatno jednom od nespretnijih skokova u Neretvu u novijoj istoriji Starog mosta, zbog čega je i snimak postao hit na Internetu.

...

Povrede je nisu sprečile da se na fotografiji smeje i pokazuje poznati hevimetal simbol.

SKOK SA STAROG

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/407662/Sumanuto-Turistkinja-jedva-prezivela-skok-sa-Starog-mosta-u-Mostaru
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Plut

Dal' da se smejem il' da plačem? :(

POLOŽILA ZA STARLETU: Najveća ptica na svetu je oro!
- Kada je počeo Prvi svetski rat? - pitao je voditelj Milicu.- Prvi svetski rat je počeo 1934, tako nešto - lupila je starleta. Njena drugarica je bila još žešća. Rekla je da je Prvi svetski rat počeo 1389.Odgovor koji je privukao ubedljivo najviše pažnje i po kojem će postati prepoznatljiva Mimi je dala na pitanje koja je najveća ptica na svetu.- Oro - odvalila je Milica, što je izazvalo smeh snimatelja i voditelja emisije.

http://www.kurir-info.rs/polozila-za-starletu-najveca-ptica-na-svetu-je-oro-clanak-1025063

Emisija VIP 24 - Milica Mimi Zivanovic - "ispit za starlete"

Meho Krljic

Mangupi su već krenuli da joj se podsmevaju za tu divnu, neki bi rekli patriotsku, prostodušnost:

ili

Ima još, al da ne kačimo sve...