• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Filmovi sa određenom tematikom 2

Started by Tex Murphy, 12-05-2007, 23:33:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Evo mene opet sa sličnim topikom kao prije. Vjerovatno se sjećate da sam prošli put iskao apokaliptične filmove u kojima je čovječanstvo potpuno uništeno. Sad me zanima nešto slično, ali na lokalnom nivou.
Elem, interesuju me misteriozni filmovi u kojima čovjek, žena ili grupa ljudi prolazi kroz objekat, zgradu ili predio gdje se desilo nešto misteriozno, bilo da nema nikoga ili da je sve puno leševa i tome slično. Npr. dobar primjer za ovo bi bio početak filma Phantoms (da, Din Kunc) ili možda Deep Rising ili nešto slično. Nažalost, nijedan od ovih filmova nije onoliko dobar koliko je mogao da bude. Fantomi su sjajno počeli, ukleti grad i sve to, ali onda je sve otišlo dođavola kad se stvar "riješila".
(Filmovi kao The Stand, 28 Days Later i sl. ne spadaju u ovu kategoriju, jerbo ipak tretiraju tematiku globalne katastrofe.)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Loengrin

Ah ne preteruj, pa u 28 dana je katastrofa zahvatila bedno ostrvce, šta je tu globalno?  :evil:

Mora li obavezno da pripada nekom žanru fantastike?
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

pilot babo

''Deep red'' iliti ''Tajna napuštene kuće''
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

Tex Murphy

QuoteMora li obavezno da pripada nekom žanru fantastike?

Ne, može bilo koji žanr.
Genetski četnik

Джон Рейнольдс

Resident Evil. Ali ti kao ljubitelj Pola vus Andersona to već znaš.

Ghosts of Mars.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Eh, da. Rezident Ivil je sjajan film, dok je Ghosts of Mars upravo suprotno.
Genetski četnik

Ugly MF

Jel DEEP RISING ono sa Trit Vilijemsom pa na brodu i sl!?
Ja sam oduvek otkido na takve stvari...
Alien,Predator,itd,kao neka ekipa pa se nadje u klaustrofobicnoj,bezizlaznoj itd slicnoj situaciji,pa onda kako da prezive ko ce da nastrada,ko nece,pa navijas za neke likove,
cist terror i survival...isto kao kad love nekog monstruma a on im bezi..Vrste,ako se ne varam,,,

Ima neki film CAVE,pecina,kazu sidje se u neku pecinu da jure neke monstrume i sad tralala,kao film mnogo u mraku al kao Monstrumi
su do jaja..jos nisam gledo,treba skinem!

Tex Murphy

Gledao sam The Cave, dobar film ali dosta mračan (mada mislim da je to ona vrsta filma koja može da se svidi samo meni i / ili eventualno Warlocku).
(Jeste, to sa brodom je Deep Rising.)
Genetski četnik

marduk

Ako ne racunamop par dobrih cavescapea u THE CAVE, film je njesra, gledljivo, ali jedva.

Tex Murphy

A tu je i Piper Perabo!  :!:
Genetski četnik

pilot babo

The Cave je američka verzija britanskog horora The Descent Nila Maršala, koju ne želim da pogledam. A The Descent je odličan film, jedan od retkih koji su uspeli da me zaista uplaše u poslednje vreme.
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

Demo(n)lisher

Quote from: "pilot babo"The Cave je američka verzija britanskog horora The Descent Nila Maršala, koju ne želim da pogledam. A The Descent je odličan film, jedan od retkih koji su uspeli da me zaista uplaše u poslednje vreme.
Potpisujem. :!:
I`m a self - improved evil baby.

marduk

Quote from: "Jimmy Conway"
Quote from: "pilot babo"The Cave je američka verzija britanskog horora The Descent Nila Maršala, koju ne želim da pogledam. A The Descent je odličan film, jedan od retkih koji su uspeli da me zaista uplaše u poslednje vreme.
Potpisujem. :!:

O istom remekdelu imate i zaseban topik, negde na Hororu verujem, pa vrsljajte, dosta se govorilo o tom ostvarenju.

mac

Prvo što pada na pamet je the Shining, ali onda ispada da je svaki film sa ukletom kućom dobar primer. Recimo onaj, Session 9. Jel' se to traži?

Tex Murphy

Session 9 nisam gledao, tako da ne znam. A nisam baš mislio na Shining i slične filmove.
Usput, pao mi je na pamet još jedan film koji očigledno zadovoljava navedene uslove, a to su Kingovi Langolijeri. Ako se dobro sjećam, ima i nešto što se zove The Presence, dešava se na nekakvom ostrvu a režirao je Tommy Lee Wallace.

U međuvremenu sam od Morticije dobio dvije preporuke. Jedan film se zove Right at Your Door, izgleda da je prilično svjež, drugi je stariji francuski, Un papillon sur l'épaule iliti Leptir na ramenu, jel' neko još gledao štogod od ovoga?
Genetski četnik

ginger toxiqo 2 gafotas

...ja sam odgledao RIGHT AT YOUR DOOR; film se ipak krece potpuno u pravcu drame...bomba okine, putevi su zakrcheni, panika...film ima svojih trenutaka, snimljen je u tom a bit mahnitom modu, ali, kad se podvuche crta, ipak ne dbaci bitnije dalje od uobichajenog i, vec duze vreme, zamornog Sundance proseka...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."