• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Identity Crisis

Started by Meho Krljic, 13-05-2007, 00:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Nešto sam u fazonu da pred spavanje obesim ovo

http://www.gigasize.com/get.php/1639694/Identity_Crisis.rar

Već smo ovde ćaskali o ovom krosoveru starom, neke tri godine, ali ajde još jednom. Na gornjem linku ima sve zapakovano u rar arhivu od oko 94 megabajta. Meni je ovo najbolji JLA i uopšte DC krosover koji sam čitao. Brad Meltzer je pokazao kako superherojski strip može da bude 'ozbiljan' a da i dalje zadrži sve potrebne elemente: akciju, supermoći, widescreen šmek. Meni je pored izvrsno odrađenog whodunit zapleta i prilično hardcore nasilja na kraju stripa bilo potpuno (pozitivno) iznenađenje to da sam suzu pustio zbog emotivnosti cele priče. Eto, pa ko hoće...

milan

Mini-serija koja me je po prvi put u zivotu naterala da procitam jos nesto od DC comicsa, osim povremeno Betmena ili Supermena... Posle ovoga sam pocheo da pratim DC serijale, gotovo kao da je rech o Marvelu.

Preporuchujem i ongoing Justice League of America, koji takodje pise Bred Meltcer.

nemanja

Vrlo intresantan serijal, bilo bi super da neko postavi linkove za download jos nekih solidnih prica

Meho Krljic

Man Of Steel

Nije lose!pokretanje novog serijala najcesce je pun pogodak.
When ever you need hard center i will be there

Meho Krljic

WTF? Šta hoćeš da kažeš time? Mislim, novi serijali se pokreću bukvalno svake nedelje i ne bih baš išao tako daleko da kažem da su najčešće pun pogodak...

Man Of Steel

Quote from: "Meho Krljic"WTF? Šta hoćeš da kažeš time? Mislim, novi serijali se pokreću bukvalno svake nedelje i ne bih baš išao tako daleko da kažem da su najčešće pun pogodak...
Od prilike da. :D Oko sedamdeset procenata stripa se ugasi posle desetak broja a cetrdesetak posto vec posle prvog.Prematome vecina je bezusprsna mada imam osecaj da ce ovaj dobro proci.

Man Of Steel

Quote from: "milan"Mini-serija koja me je po prvi put u zivotu naterala da procitam jos nesto od DC comicsa, osim povremeno Betmena ili Supermena... Posle ovoga sam pocheo da pratim DC serijale, gotovo kao da je rech o Marvelu.

Preporuchujem i ongoing Justice League of America, koji takodje pise Bred Meltcer.
Znas li đe to mozemo naci?

Meho Krljic

Imam ja taj JLA kompletan, to jest sve što je do sada izašlo, pošto je, kako i Milan reče to tekući serijal. Doturićemo ga već nekako zainteresovanima.  8)

Man Of Steel

Quote from: "Meho Krljic"Imam ja taj JLA kompletan, to jest sve što je do sada izašlo, pošto je, kako i Milan reče to tekući serijal. Doturićemo ga već nekako zainteresovanima.  8)
Zainteresovani bi ti bili veoma zahveani. :lol:

Jake Chambers

Argh Meho mrzim te. Sad ću još ladno da čitam i DC crossovere...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Djole

Prilično je selfcontained, ne brini.

A Identity crisis ima više scenarističkih rupa (Rich Johnston tvrdi, ako se ne varam, da je to zato što su u poslednjem momentu promenili planiranog krivca - tzv. Monarch gambit), ali ima i nekoliko odličnih, odličnih momenata.

Međutim, JLoA mi je smor. Priča rastrzana i nategnuta, Benesov crtež kilav (lepe ilustracije teta, zaista - ali sve imaju ista lica), i sve skupa, više deluje kao fan fiction nego prava priča.

Odnosno, što reče neki kritičar na netu - u JLoA Meltzer u stvari hoće da se druži sa svojim junacima iz detinjstva. On njih zove Clark, Bruce, Hal etc, a oni njega mogu da zovu Brad. Kad baš mora, ubaci i zaplet.

Vratite JLA Morrisonu.
"THAT is why they call me The Decorator."

Meho Krljic

Evo, jutros sam svukao novi JLA, pa ću da spakujem sve dosadašnje Melcerove epizode u jedan rar arhiv pa će da ga okačim.

Inače, ne znam šta da kažem za Morisona, pošto ne čitam njegovog (aktuelnog ili tek dovršenog?) Betmena, ali sam shvatio da ga kritičari nisu baš nahvalili... Što je za Morisona retkost, mora se reći...

jeremiah

Quote from: "Meho Krljic"Imam ja taj JLA kompletan, to jest sve što je do sada izašlo, pošto je, kako i Milan reče to tekući serijal. Doturićemo ga već nekako zainteresovanima.  8)

Zainteresovani i dalje čekaju  :!:
:: orange is faster color ::

Meho Krljic

Lagano deco, ovih dana praktično ne viđam svoju kuću. Vikend mi deluje kao najverovatniji dedlajn.

Meho Krljic

Evo, savatah ga, dakle, ovde imate svih devet do sada izašlih epizoda aktuelnog JLA serijala iz pera Breda Melcera, spakovanih u rar arhivu od 166 megabajta. Pa ko preživi...

http://www.gigasize.com/get.php/-1100737441/JLA_Meltzer.rar

jeremiah

Quote from: "Meho Krljic"Evo, savatah ga, dakle, ovde imate svih devet do sada izašlih epizoda aktuelnog JLA serijala iz pera Breda Melcera, spakovanih u rar arhivu od 166 megabajta. Pa ko preživi...

http://www.gigasize.com/get.php/-1100737441/JLA_Meltzer.rar

Počeo sam da preživljavam  :D

Hvala !
:: orange is faster color ::

milan

E sad... JLA od osmog broja krece u krosover sa novim JSA serijalom, koji je takodje veoma, veoma dobar... Tako da, Meho, ne preostaje ti nista drugo nego da stavis i novi JSA stavis na neki rapidsher.

Meho Krljic

Razmišljao sam o tome... Inače, mene novi JLA malko nervira, ali to je već moja standardna boljka kad su u pitanju team books...