• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dexter

Started by blasphemer, 14-05-2007, 14:20:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

DeHickok

Quote from: Kunac on 06-07-2011, 14:01:16
A sedmu?
Posto ima samo 12 epizoda godisnje 8 sezona je napr. kao 4 sezone neke normalne americke serije...znaci gledacu i osmu :)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Kunac

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Mark

Jao, sto se palite, znate li koliko jos do novih epizoda?! :-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

namsey

konacno krenuo da gledam famoznog dekstera.

Me like :)

Biograf

Samo je prva sezona Dextera bila dobra. Na polovini druge sam odustao. Postala je previse svetla za mrak kojim se bavila. Ne verujem da su naredne sezone bile na nivou prve i ne verujem da cu to proveravati.

ginger toxiqo 2 gafotas

...šterta za tebe... druga sezona jeste najproblematčnija, lik arheneprijatelja koji je istovremeno veoma druželjubiv jeste narušila ranotežu u mnogim aspektima, ali stvari su ponovo došle na svoje u trećoj i četvrtoj sezoni (s tim da je treća, ipak za koji pramen odličnija)...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Prva i četvrta sezona su najbolje. Meni je bila okej i druga, Lajla je unela finu dinamiku. Treća sezona je definitivno najproblematičnija. Peta je korektna, ali ne i više od toga.

M.M

Meni je druga sezona nekako najbolja, a peta najslabija. Preostale su tu negde...
Nijedan poraz nije konačan.

Tex Murphy

Najbolja prva, pa druga, pa četvrta, pa treća, petu još nisam gledo.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Prva, pa onda stati i odustati.

Tex Murphy

Paaaaaaaaaa, ne.
Ako bismo baš cjepidlačili, onda možemo da kažemo da je druga bila prirodan kraj i da je poslije toga sve nepotrebno, ali i to što je nepotrebno odrađeno je sasvim zadovoljavajuće.
A golišave scene Džejmi Marej su nenadmašne.
"Oh, pardon my tits!"
Klasika.
Genetski četnik

Josephine

Riba je potpuno bleda i neinteresantna.

Tex Murphy

Who gives a crap? Ima fenomenalno tijelo.
Genetski četnik

Tex Murphy

Btw, ako ti žene zoveš ribama, onda nemaš pravo da se buniš kad ih neko zove kravama ili kokoškama.
Genetski četnik

Kunac

U redu je sve dok su jestive životinje.

Josephine

Ja i muškarce zovem ribama. Ali u drugom kontekstu. Znaš ono - glup ko som.

Ova je glumica natprosečno dosadna.

Kunac

Upoznala si je? Popričale ste?

Josephine

O, jbt, što ste navalili. Dobro, ima dobre sise, shvatam.

Slušaj(te), ona glumi i u Prevarantima. Gledala sam je još kojekude. Za moja poimanja - nema harizmu, ne privlači me da je gledam nijednim aspektom svoje ličnosti (koja bi trebalo da zrači na ekranu, ako ima šta da zrači).

Ne moram da je poznajem, ona mi se predstavlja kroz glumu, i o njoj govorim kao o glumici. Dosadno mi je da je gledam. Smara kao glumica.

Alex

Pogledao sam tri - četiri epizode na Fox Crime-u, praveći društvo maloj sestričini.

Možda još 2-3, kad dođoh sa letovanja i Dekster se još gnjavio sa John Lithgowom. Pristojna serija, ali ne više od toga - razvučena, šablonska, rutinski realizovana sa slabim glavnim glumcem.

Nije mi jasno ko može da izdrži čitave sezone i čemu sve to u moru boljih stvari?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

Prva je sveža i originalna. Onda se Dexter iz antiheroja transformiše u heroja, i sve postaje sr...

Tex Murphy

O majko... slab glavni glumac :x

QuoteO, jbt, što ste navalili. Dobro, ima dobre sise, shvatam.

Slušaj(te), ona glumi i u Prevarantima. Gledala sam je još kojekude. Za moja poimanja - nema harizmu, ne privlači me da je gledam nijednim aspektom svoje ličnosti (koja bi trebalo da zrači na ekranu, ako ima šta da zrači).

Ne moram da je poznajem, ona mi se predstavlja kroz glumu, i o njoj govorim kao o glumici. Dosadno mi je da je gledam. Smara kao glumica.

Boldovano je bitno, ostalo su tvoje lične preference (meni nije loša u Deksteru, tu sam je jedino i gledo, mada naravno nije ni blizu veličanstvenih legendi kao što je... npr. Liv Tajler).
Genetski četnik

Alex

I Deks Dekster iz Dinastije je bio harizmatičniji glumac, a Deksterova laboratorija je bolja serija od ovog Dekstera.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Deksterova laboratorija je odlična serija, a i Dekster je.
Genetski četnik

Truba

najbolja je s trinitijem
najgora ona zadnja sezona
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

angel011

Ja sam se zaglavila negde na petoj epizodi treće sezone. Počelo je previše da liči na špansku seriju sa serijskim ubicom (ovako kad se napiše, još i zvuči zabavno).
We're all mad here.

Josephine

I ja sam stala na trećoj sezoni. Počela je da me nervira ona Dexterova riba... Mislim, njena uloga, naravno.

A Dexter je skroz promenio ličnost. Bljutavo.

Tex Murphy

Odlazite, mrzitelji Dekstera!
Genetski četnik

Josephine

Ali prva sezona je retko genijalna!!!

Boban

Dexter je u Kingovskom maniru... dakle, tu i tamo zaista genijalni pasaži i segmenti i mnogo nerealnog i praznog trućanja, pa sad, kome je snaga tih izuzetnih sekvenci dovoljna, serija je izuzetna; ostalima naravno ne.
A ta glupost da je sve vreće sa ostacima bacao na istom mestu, pa čak i da je hteo, to ne bi mogao da postigne.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

M.M

Pa, baš i ne bih mogao da se složim da serija Dekster ima slabog glavnog glumca. Što se mene tiče Džejmi Marej je solidno odradila svoj posao i njena pojava mi nimalo ne smeta. Naravno.
Iako mi je druga sezona za nijansu bolja od prve (verovatno zbog dinamike), ipak, moram da priznam da je sam kraj te sezone, gde Dekster odlazi u Pariz da bi eliminisao Lajlu (verovatno se teleportovao tamo), osobu koja mu je spasila dupe, potpuno besmislen... i to iz mnogo razloga.

Quote from: D. on 18-08-2011, 01:24:06
Počela je da me nervira ona Dexterova riba... mislim, njena uloga, naravno.

Mene je Rita smarala od prve sezone. Mada, kad malo bolje razmislim, ženama je u biti da smaraju sa glupostima, tako da, čini mi se da su autori serije dobro odradili posao. Dočarali su muku koja pritiska Dekstera i to na više frontova. :evil:

U petoj sezoni, koliko se sećam, Dekster počinje da pokazuje emocije. Šta li je sledeće? Uplakan će gledati sapunice?

Father Jape

Nisam gledao Dextera, ali se cini da i on potvrdjuje moju tezu da treba zabraniti serije duze od jedne sezone, osim u retkim izuzetnim slucajevima.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Kunac

Pogledao sam prvu epizodu šeste sezone. Nije mi se dopala. Sve je nekako na silu, neuverljivo... Baš sam se razočarao.

namsey

Krenula vec sesta  :|

Kunac

Michael C. Hall izgleda zateže u pregovorima oko sedme i osme sezone Dextera. Showtime mu je ponudio 20 miliona po sezoni, ali dogovor još nije potpisan. Ideja je da se serija svakako produži još jednu sezonu, a u opsoji je i osma. To bi onda bilo to. Ako se Hall i Showtime ne dogovore, šeta sezona će najverovatnije biti i poslednja pošto teško da bi serija mogla da funkcioniše bez naslovnog junaka.

nickname

Serija je gledljiva, za razliku od većine, ali šta ima da ga razvlače ko dinastiju.

Kunac

Deveta epizoda šeste sezone je scenaristički baš jadna.   xuss

Milosh

Čitava šesta sezona je jadna a deveta epizoda je vrhunac jadnosti.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Perin

Quote from: Milosh on 29-11-2011, 20:56:18
Čitava šesta sezona je jadna a deveta epizoda je vrhunac jadnosti.

xjap

Truba

jes mi drago sto ne gledam novu sezonu kako izlazi...

al cu jednom skinuti kad sve zavrsi pa cu pogledati  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kunac

Zaista loša sezona. Treća i ova su najlošije... Još su osptale 3 epizode, pa možda malo poravi utisak ako odigraju karte kako valja, ali... Slaba vajda, čini mi se. Inače, najviše se nerviram zbog Moli Parker. Koje traćenje resursa.

Milosh

Quote from: Kunac on 30-11-2011, 00:00:18Inače, najviše se nerviram zbog Moli Parker. Koje traćenje resursa.

Takođe. Meni je i u prošloj sezoni bilo bezveze što Anđela Betis na kraju nije imala još bitniju ulogu, ali ovo je znatno gore. Mos Def je u ovoj sezoni ostavio dobar utisak, iako je morao da se bori sa replikama koje su u dobroj meri bile ponavljanje iste rečenice u sto raznih varijanti, videćemo hoće li bar sa Masukinim asistentom ispasti nešto zanimljivo na kraju...

Kunac

U pravu sei za Betisicu. Zašto uzimati glumce tog kalibra i onda ništa ne uraditi sa njima. Nije imala nijednu zahtevniju scenu. Kao ni Moli Parker. Žena je tri-četri epizode provela pored šporeta i pekla palačinke. Mogli su da uzmu Mariju Karan da to radi. To sa asistentom je takođe ludilo svoje vrste... Kapiram da je ovo serija, ali taj niz koincidencija... Ispadoše svi ludaci i serijske ubice. Najgore od svega je kada se ispostavilo da je načelnik bio prisutan u trenutku smrti one overdozirane seks radnice. LLLLLEEEEEJJJJJJMMMMM.

M.M

Quote from: Kunac on 30-11-2011, 00:00:18
Zaista loša sezona.

Nemam nikakvu želju da gledam Dekstera. Prethodna sezona me je ubila u pojam.

Nightflier

Eh, jeste da su poslednje dve sezone lošije od prve dve, ali Dexter je i dalje jedna od najboljih serija koje se trenutno daju.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Father Jape

Budući da je nisam uopšte gledao, hajde da mi neko proda seriju u par rečenica. Daklem, zašto bi ja to trebalo da gledam? -_-

Nightflier

Zbog čistog homoerotizma i jednog od najboljih doručaka u istoriji televizije.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Father Jape

Hm, oba deluju kao valjani razlozi.

Da vidimo šta ostali imaju da kažu.

Kunac

Zbog "da prste poližeš" nihilizma i spooky Michaela C. Halla.