• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TOOL - Beograd, 05. 09. 2007.

Started by Nyarlathotep, 22-05-2007, 20:13:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nyarlathotep

Ja i dalje ne mogu da poverujem, ali na njihovom sajtu tako glasi. Zvanicno potvrdjen cert u BGu. Zaista neverovatno!!!
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

blasphemer

:|
Jeste bre! Odavno se to prica, a i odavno je potvrdjeno!  :D
Jedva cekam, mada bih vise voleo da sam ih slusao pre jedno 5 godina...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Demo(n)lisher

Quote from: "blasphemer":|
Jeste bre! Odavno se to prica, a i odavno je potvrdjeno!  :D
Jedva cekam, mada bih vise voleo da sam ih slusao pre jedno 5 godina...
Damn Straight. Srbija konacno postaje centar dobre mjuze. Eto posle Kreatora tu su i Tulovci. :evil:  :|
I`m a self - improved evil baby.

faye

:shock: vidi vidi ovo stvarno  :)

zanimljivo bi to bilo vidjeti  i cuti, i meni mozda vise prije par godina a ne sad... a zapravo sumnjam da cu i sad kad imam priliku :oops:  :roll:  :(

elderane

Oficijalno potvrdjeno danas od strane organizatora, Legacy & Terra Nostra Promotions. Koncert ce biti odrzan u Hali Sportova, a datum onaj koji je vec u naslovu teme. Sve o prodaji i cijeni karata znace se za koji dan.

Nyarlathotep

U Hali sportova?
Sranje. Ja sam se nadao Tashu, ili nekom drugom otvorenom prostoru...

elderane

Hali Pionir, izvinjavam se. Ne moze Tas ili otvoren prostor, ipak je septembar...

Nyarlathotep

pionir je malo bolji, istina, ali je opet zatvoren - smor.
peti septembar, pa ne moze otvoren prostor? otkada to?

Nyarlathotep

bice da je u pitanju to sto bendovi mnogo vise naplacuju open air koncerte od onih na zatvorenom. verovatno, sto open air podrazumeva i vise posetilaca, mada ne verujem da ce na Tool doci vise od desetak hiljada ljudi. max.

elderane

Nije to u pitanju, njima tako odgovara i to je to. A ne smijemo se igrati sa vremenom, ipak je septembar. A to za broj ljudi, Bog te cuo :)

Meho Krljic

Njarla, ako na Tool dođe 10,000 ljudi ja ću pojesti sopstvene brkove. Dve hiljade mi deluje kao mnogo realističnija procena.

Nyarlathotep

da, preterao sam. priznajem. ako bude 2000...
mada, popularni su oni i ovde. znam bar deset cvikerasa koji ih slusaju. ukljucujuci i samog sebe.

meni samo nije jasno, ko ce od srba toolu uspeti da obezbedi adekvatno ozvucenje, osvetljenje i ostalu tehnicku podrsku. mi nismo sposobni mnogo nezahtevnije bendove da ispostujemo, a ne jebeni tool sa bolesno visokim  zahtevima. plasim se da ce koncert biti tesko sranje, ako oni sa sobom ne budu nosil svoje ozvucenje.

Meho Krljic

Najviše se treba plašiti surovo loše akustike Hale Pionir. Što se tiče ozvučenja i nameštanja zvuka, tu nema pravila. Moe da ispadne apsurdno odvratno, a može d abude i blizu savršenstva. Tool imaju svoje tonce i svoju binsku opremu tako da je rizik da će ih neko loše namestiti ipak manji nego u slučaju nekog minornijeg benda. S druge strane, u ovoj zemlji su čak i MTV vedete poput odvratne Pink uspevali da imaju katastrofalno loš zvuk, tako da, kao što rekoh, nema pravila.

elderane

Ljudi, Tool-ova grupa tehnicara prvo odobri sve oko ozvucenja, niko od organizatora se ne pita o tome i tu nema greske. Los zvuk moze biti do sale, ili do samog benda, ozvucenje nije problem, a posebno ne u Srbiji, jer ne biste vjerovali kakva sve ozvucenja ovdje postoje. Mada, moje subjektivno misljenje je da u Tool-ovom slucaju ne moze da ne stima, ipak su na vrhuncu karijere, i preozbiljno shvataju svoj posao. Inace, oni donose ona svoja cudesa od ekrana...

Nyarlathotep

Quote from: "elderane"Ljudi, Tool-ova grupa tehnicara prvo odobri sve oko ozvucenja, niko od organizatora se ne pita o tome i tu nema greske. Los zvuk moze biti do sale, ili do samog benda, ozvucenje nije problem, a posebno ne u Srbiji, jer ne biste vjerovali kakva sve ozvucenja ovdje postoje. Mada, moje subjektivno misljenje je da u Tool-ovom slucaju ne moze da ne stima, ipak su na vrhuncu karijere, i preozbiljno shvataju svoj posao. Inace, oni donose ona svoja cudesa od ekrana...

Sto se tice benda, zvuk ce biti najbolji moguci. Opasni su oni muzicari, sa gadnom opremom i uigranim profi tehnicarima. A cudesa od ekrana su u rangu Pink Floyd video podrske.  

Medjutim, Tool su na vrhuncu svoje karijere bili 1996. izdavsi kultnu plocu AEnima. To je ostao nedostizan trenutak zauvek. Jedan od najdubljih pecata psihodelicnih tvrdih gitara '90tih godina.

OK, naravno, radujem se koncertu, iako im je ovaj poslednji 10 000 days obicno kompilacijsko, usiljeno sranje, bleda zbudzena kopija nekad sjajnih ideja. Dok je MJK cvrkutao okolo po svetu sa APC-om, ovi su krpili album. Pretenciozno, a u sustini isprazno. Svirka, naravno, uvek bila na najvisem nivou.

Zna li se kolika ce biti cena karte? Otprilike...

elderane

Nyarlathotep

elderane

Inace, u petak u 12h, u SKC-u, u Living Room-u je konferencija za stampu. Ko zeli da dodje i postavi bilo koje pitanje, dobrodosao je, iako nije novinar.

elderane

Inace, kako sajt ima FAQ sekciju, evo da prenesemo neka od tih pitanja:

MOLIMO VAS PRE NEGO STO POSTAVITE PITANJE PROCITAJTE ODGOVORE PRVO !

Da li je siguran koncert TOOL-a?
Koncert Tool-a je 100% siguran . I bice odrzan 100% , ugovor sa managementom je potpisan, kao I oficijalna objava koncerta na sajtu grupe Tool.

Koliko je karata pusteno u prodaju?
U prodaji je 2.500karata za parter , I 4.000 za tribine. 500karata je vec otislo za parter, tako da je ostalo 2.000karata za parter .

Da li ce biti povecanje cene karata?
Savetujemo svima da kupe svoju kartu na vreme, kako ne bi dosli u situaciju da moraju da plate vise .

Da li Hala Pionir ispunjava tehnicke uslove grupe ?
Specifikacija Hale Pionir je prosledjena menagmentu benda I sound inzinjerima Tool-a I oni su se slozili sa onim sta Pionir pruza. Pionir je bio bolji izbor nego Tash gde je prvo koncert trebao da se odrzi.

Kakav ce biti zvuk na koncertu ?! Da li je Hala Pionir pogodna za ozvucenje benda?
Mi , kao organizatori koncerta, smo dobili specifikaciju sound/light/stage-a od managementa benda, ta specifikacija je prosledjena najboljoj kompaniji za ozvucenje I osvetljenje na Balkanu , I u potpunosti ispunjavamo zahteve benda ! To je napismeno dobio I odobrio management benda. Sada je sve na Tool-ovom inzinjeru za zvuk. To ne zavisi ni od nas ni od ekipe koja je zaduzena za ozvucenje I osvetljenje. Ako je Pavaroti mogao da ima extra zvuk, Simply Red takodje, ne vidimo problem zasto TOOL ne moze imati dobar zvuk, a ista kompanija ce raditi koncert koja je bila zaduzena za Pavarotija/Simply Red !

Da li bend donosi full scenografiju ?
Bend donosi 10 slepera opreme I putuje sa 7 autobusa. U rajderu benda pise da donose svoje lasere I scenografiju(led ekrane , video bimove itd.) . Sad videcemo sta se jos krije u tim kamionima .

Da li ce biti pirotehnike na koncertu?
Na koncertu nece biti pirotehnike !

Koliko ce set lista Tool-a trajati ?!
U ugovoru imamo klauzulu koja obavezuje bend da nastupa 2h ! U zavisnosti od reakcije fanova moze se ocekivati I vise .

Da l ice biti predgrupa na koncertu ?
Predgrupa ce biti samo , ali samo, u slucaju ako bend povede oficijalnu predgrupu na celoj turneji. Za sada nemam nikakvih naznaka da ce biti predgrupa .

Da li ce biti ograde za prvih 300 posetioca koji su narucili karte preko sajtova Terranostra I Legacy?
Prvih 300 fanova Tool-a imace tu priliku da udju prvi na koncert, 15.min pre pocetka bice sprovedeni na poseban ulaz. Da li ce biti ograde to moramo odluciti na dan koncerta u dogovoru sa tour managerom benda , od njih to zavisi . Mi cemo se zalagati za ogradu jer je tako najpostenije. Ono sto obecavamo je da ce svi uci 15.min pre pocetka na zaseban ulaz.

Da li je dozvoljeno unosenje fotoaparata I kamera na koncert?
STRIKTNO je zabranjeno unosenje bilo kojih uredjaja za snimanje I reprodukovanje zvuka. Verovali ili ne management benda ne dozvoljava unosenje foto aparata I kamera akreditovanim novinarima , a o publici necemo ni da pricamo . Obezbedjenje ce imati instrukcije I oduzimati foto aparata, a moze da se desi I mobilne telefone ukoliko vidi nekog da snima ili fotografise koncert ! Zao nam je ali takve su odredbe managera benda.

Da li je dozvoljeno unosenje alkoholnih I bezalkoholnih pica?
Na zalost ni unosenje alkoholnih , cak I bezalkoholnih pica nije dozvoljeno, radi bezbednosti benda , I publike . Dacemo sve od sebe da obezbedimo bezalkoholna pica (voda I sokovi) po najjeftinijoj ceni unutar dvorane.

Koji je age limit na koncertu ?! Svi od 12.god pa na vise mogu da gledaju koncert .

Kada ce poceti koncert ?
Bicete svi blagovremeno obavesteni, najverovatnije u 21h. A ulaz u halu ce krenuti oko 18h .

Planiramo da dodjemo kolima na koncert, da li ima parkinga ispred?
Ima parkinga ispred Pionira, nadamo se da ce parking biti dovoljno velik da primi sve.

Da li ce biti meet&greet-a(upoznavanja) sa bendom ?!
Na nasu zalost toga nece biti , mi kao organizatori ne verujemo da cemo biti u prilici da se upoznamo sa clanovima benda.  

Da li ce biti VIP karata ?!
Jedan deo tribina u Pioniri posluzice kao VIP. On nudi mozda malo bolji pogled, I ima tapacirane stolice. Da li cemo prodavati te karte- jos nije odluceno. Ili cemo prodavati deo karata, ili ce to sluziti za zvanice I novinare , videcemo.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja posaljite slobodno na :
info@legacy-promotion.net
ili
terranostrapromotions@gmail.com

elderane

Od danas u slobodnoj prodaji i karte za tribine po cijeni od 2500 dinara. Osim vec navedenih prodajnih mjesta i distributera, da napomenem da mozete i dalje da ih narucujete preko nasih sajtova
http://www.terranostra-promotions.com/karte.php
http://www.legacy-promotion.net/koncerti.p...905&lang=sr
http://www.tool-srbija.com/karte.php

DušMan

Takodje, ko danas da krv na Trgu Republike, dobice kartu za Tool.
Ja pokušao, ali je red nije mali, a sunce prži poprilično.
:cry:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

elderane

Mislim da si to pomjesao sa Cult-om.

DušMan

Jesi li siguran?
Mislim, meni je neko rekao da daju i za Cult, ali i za Tool. Taj neko je valjda to čuo na sinoćnim vestima tv b92.

ginger toxiqo 2 gafotas

...kako je opšte poznato da krvopije iz Zavoda za t.k. na crno prodaju krvcu plebesa momcima iz deep cover prestoničkih gangova, sva je prilika da će, ako se nastavi sa deobom karata, rokerština ozbiljno da se zapati među opasnim momcima, kontroverznim biznismenima et al... :idea:
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Nyarlathotep

reko', samo da se zapljunem. vidmo se na parteru. udarnicki.

taurus-jor

I nemo' da ste pušili na koncertu. :evil:

U slučaju da pevač nekog vidi ili nanjuši - stavlja gas masku i tako peva ceo koncert. :shock:  xph34

U slučaju da sevne neki blic - pevač okreće leđa publici i tako peva ceo koncert. :?  ximaa

Tako mi rekoše danas u Terra nostra promotions, pa vi vidite. xyxy
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Nyarlathotep

Quote from: "taurus-jor"I nemo' da ste pušili na koncertu. :evil:
Sta? :lol:
Ako je gadljiv na travu, to bi bilo veoma licemerno od njega, jer istu velicaju po pesmama kako stignu. za duvan se slazem da niko ne bi trebalo da ga koristi.

taj Kinan mi je uvek neverovatno isao na kurac sa njegovim debilnim ego tripovima. koliko sam glupih klipova sa njihvih koncerata video. prvo kako jase nekog debelog jadnicka koji se popeo na binu i kao neka devojcica krenuo da ga zagrli, te ga ovaj bacio na zemlju i jahao tokom cele pesme, onda, onda kako u afektu baca mikrofon i silazi sa bine usred pesme, jer je katastrofalno isfalsirao.. i slicna sranja. za svaki intervju jedini on glumi budalu i serinja nesto bezveze. ostali su 100% kul momci i predrkani muzicari. joj, jos kad tokom pevanja zauzme onu pokrivljenu pozu kao usrana baba - pih!

covek je do bola iritantni seronja, kvazi-intelektualac i satro avangardni lik, iako volim TOOL, tj. da se ispravim voleo sam. ovaj novi album mi je bulja, ali zato AENIMA - remek-delo gitarske muzike devedesetih.

nema veze, sutra samo par omiljenih pesama da cujem - i milina bozija!!!

Nyarlathotep

evo, pred koncert slusam sjajne obrade Tool pesama: Parabola i Schism, majstorski razlivene u dronicne, mracne ambientale avatara ovakvog zvuka, benda LUSTMORD. sjajno!

Ghoul

Quote from: "Nyarlathotep"evo, pred koncert slusam sjajne obrade Tool pesama: Parabola i Schism, majstorski razlivene u dronicne, mracne ambientale avatara ovakvog zvuka, benda LUSTMORD. sjajno!

ha, kakva slučajnost, ovih dana baš bistrim 3-4 albuma LUSTMORDA koja do sada nisam imao.

e, TAKO se to radi! to je dark drone za moja ušesa!!!
https://ljudska_splacina.com/

EKSTREMISTA

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...kako je opšte poznato da krvopije iz Zavoda za t.k. na crno prodaju krvcu plebesa momcima iz deep cover prestoničkih gangova, sva je prilika da će, ako se nastavi sa deobom karata, rokerština ozbiljno da se zapati među opasnim momcima, kontroverznim biznismenima et al... :idea:

A ja bio ubeđen da se ta krv uzeta u Soroševom autobusu preko Gej17 plus transportuje američkim okupacionim snagama u Iraku i Avganistanu.
Uostalom,njima je najpotrebnija.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Nyarlathotep

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Nyarlathotep"evo, pred koncert slusam sjajne obrade Tool pesama: Parabola i Schism, majstorski razlivene u dronicne, mracne ambientale avatara ovakvog zvuka, benda LUSTMORD. sjajno!

ha, kakva slučajnost, ovih dana baš bistrim 3-4 albuma LUSTMORDA koja do sada nisam imao.

e, TAKO se to radi! to je dark drone za moja ušesa!!!

Heresy, Juggernaut, The Monstrous Soul, The Place Where the Black Stars Hang su albumi Lustmorda koje ja imam, pa ako ti to treba...

blasphemer

Uhh, razocaranje! Samo to.  :(

Meho Krljic

Dajte malko detalja. Mislim, ja ne volem Tool, ali me zanima.

DušMan

Meho Krljic

Pa... jebiga... Doduše, ja nikad nisam ni ljubio Tool tako da mi ovo deluje kao sasvim razumno retroaktivno objašnjenje zašto im nikad nisam posvećivao pažnju...

Ako je cifra od 3,500 ljudi tačna onda sam ipak debelo pogrešio sa svojim skromnim smeštanjem predviđenog broja posetilaca u okolinu 2000. Doduše, Nyarla je još deblje pogrešio sa svojim optimističkim krikom od 10,000. :lol:

Nyarlathotep

ma, svirka je bila ocekivano predrkana i savrsena. odusevilo me sto su TOOL ubacili gomilu neocekivanih sjajnih dronova-improvizacija izmedju pesama (koje su Dzouns i Kinan drndali na dva sinta), i sto su kao uvode nekim pesmama poceli da sviraju veoma duge i spore sludge rifove tipa SunnO))), uz mnogo improvizacione buke i kontrolisanih mikrofonija, sto do sada niu radili. sto se tice benda, iako prezirem onog jadnog Kinana, zaista im se nista ne moze zameriti. ovaj sto se zali da su previse profesionalni, pa, jebiga, TOOL su multikorporacija od benda, potpuno daleko od fanova i javnosti. nisam od njih ocekivao nikakvu prisnost, niti bilo kakav kontakt sa publikom. sviraka je zaista bila za 10tku.

sa druge strane. zvuk je bio jebeno losh. neverovatno jebeno los tokom prve polovien koncerta. gde je onaj promoter sto ovde javlja sad da nam objasni? kao nece krenuti sa svirkom dok njihovi tehnicari ne provere zvuk. vazi, sutra malo... u pocetku certa culi su se samo bas gitara i bas bubanj, toliko su nadglasavali sve ostalo da se Kinan jedva prepoznavao, a Adamova djitra se tek jedva negde probijala groz tu masu basova. tako je trajalo sigurno 30-45 mina - potpuni mulj. tonci su u par navrata menjali zvuk da bi tek posle polovine koncerta uspeli da donekle izbalansiraju nivoe i srede zvuk na razglasu. drugari su gledali TOOL i u Becu i u Pragu i svi su bili u fazonu da je ovo dplo losiji koncert. sto se tice zvuka i same organizacije...

a tek kakava jadna i sramotna organizacija. pa koji su to idioti ti Terra-kurac-palac. 3500 ljudi su pustili da ulaze samo na jedan ulaz, gde su propustali coveka po coveka, sto je trajalo booolesno dugo i bilo izuzetno frustrirajucie, kad po hladnoj kisici vise pod 40 minuta cekate da vas idioti puste unutra. tek su posle 21h pustili jos jedan ulaz, i ja sam se sa drugarima tamo zaleteo i uspeo da se uguram.

na kraju krajeva, recicu samo jedno... svima je svirka bila super, ozvucenje sramotno, ali sa barem petoro ljudi sam se sinoc slozio, da su MAIDEN jebali majku majcinu u odnosu na TOOL sinoc.

Meho Krljic

Hmmm... Pionir je i inače dosta zloglasan po pitanju akustike, tako da se tamo neki dobar zvuk ne bi ni mogao očekivati. Za ovo ostalo.... Ebiga, Srbija...

Nyarlathotep

ebiga. nisi nista propustio, pogotovo s obzirom da nisi fan. a mnogo vise sam ocekivao i od vizuelnog dela. ovo sinoc nije bilo nista posebno, zaista.

Meho Krljic

Nema veze, eto nama Marduka za koji dan!!!! :lol:  :lol:

ginger toxiqo 2 gafotas

...do tad, evo viđenja TOOL koncerta preuzetog sa  bloga Željka Obrenovića, jednog od autora "silovitog" , ovde mnogopominjanog romana SRPSKI PSIHO... obratite pažnju na poentu, Željko je kupio majicu!!!

Jeste, smorili smo se od nastupa raznoraznih grupa koje su odavno trebale da se upokoje. I da, hipici su mrtvi. I pank je mrtav. Napokon je u pravom trenutku i kod nas došao jedan bend kakav je TOOL.

Živela progresivna alternativa.  

Bilo je puno priče: dođite ranije da zauzmete mesta; zabranjeno je pušenje...

Dolazimo na svirku. Kao i uvek, u poslednjem trenutku. Napolju, masa urla: obezbeđenje nas ne pušta. 21h. Koncert treba da počne. Zovem ortaka na mobilni – već je ušao. Zovem drugog – i dalje je u redu. Onda nekako uđemo. Odemo po pivo, počinje prva pesma. Odustajemo od pića i vraćamo se u salu.

Da, oni zvuče kao na CD-u. Čekamo neku sporiju pesmu da odemo po to pivo. Koncert odmiče. Oduševljen sam.

Uvek sam se pitao kako ti bendovi poput TOOL, A PERFECT CIRCLE, QUEENS OF THE STONE AGE... zvuče uživo: odnosno da li su oni samo dobri kompozitori, a sve ostalo kvalitetna šminka dobrog producenta, ili...

Ko je malo niži, propušta puno toga. Pored toga što je zvuk besprekoran i što sviraju kao manijaci, pogled na binu posebna je priča: sve vreme koncerta na video bimovima idu projekcije njihovih spotova i razni drugi snimci koji pesmama daju novu dimenziju.

Sviraju kombinaciju starih i novih pesama (odnosno najbolje pesme). Ljudu dobro reaguju.

Onda bend odlazi sa bine. Gledam na sat i shvatam da je već prošlo jače od sat. Ponovo izlaze na stejdž i svirka se bliži kraju. Slušamo solo tačku na bubnjevima. Kontakt sa publikom (kako i treba) sveden je na minimum: dobro veče i doviđenja.

I da, obećali su da će doći ponovo. I to je veoma moguće, jer kao što rekoh: ovo je retka prilika da se u Beogradu vidi jedan takav bend i svako ko je toga svestan bio je u PIONIRU. Prema tome: svirka je uspela.

I da, kao pravi fan kupio sam i majicu.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Nyarlathotep

QuotePored toga što je zvuk besprekoran

:cry:

DušMan

Quote from: "Obrenović"
Dolazimo na svirku. Kao i uvek, u poslednjem trenutku. Napolju, masa urla: obezbeđenje nas ne pušta. 21h. Koncert treba da počne. Zovem ortaka na mobilni – već je ušao. Zovem drugog – i dalje je u redu. Onda nekako uđemo. Odemo po pivo, počinje prva pesma. Odustajemo od pića i vraćamo se u salu.
Au, brate... Ako im je cela knjiga ovako napisana, shvatam ceo gnev.
Pa ni srednjoškolci više ne pišu ovakve stvari.

Ghoul

Quote from: "DušMan"Au, brate... Ako im je cela knjiga ovako napisana, shvatam ceo gnev.
Pa ni srednjoškolci više ne pišu ovakve stvari.

pazi kad sam i ja - čije je zgražavanja nad PSIHOM dobro dokumentovano i koji o spisateljskim i intelektualnim moćima tih osoba mislim sve najgore – zabezeknut bezdanim nivoom šupljine ovog 'izveštaja', kako u ofucanoj frazeologiji tako i u klinačkim 'opservacijama'!
kakav šamar učmalim piscima konvencionalnih izveštaja sa koncerata, a la meho & co!
eto, to je ta nova krv naše književnosti: sveža, mlada, ali malkice vodnjikava, razblažena, bleda, bez gustine, bez supstance – ma, sukrvica, radije no gusta i muška, lepljiva KRV!!!

Tex Murphy

QuoteI da, obećali su da će doći ponovo. I to je veoma moguće, jer kao što rekoh: ovo je retka prilika da se u Beogradu vidi jedan takav bend i svako ko je toga svestan bio je u PIONIRU. Prema tome: svirka je uspela.

Bleh. Zezanje na račun ovakvih pasusa je isto što i šutanje bespomoćne pudlice.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Da, otprilike je ovakav i stil romana, samo garniran pretencioznim jezičkim figurama i bezbrojnim referencama na pop kulturu.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Da, otprilike je ovakav i stil romana, samo garniran pretencioznim jezičkim figurama i bezbrojnim referencama na pop kulturu.

ajde ajde nemoj sad da se vadiš, a ovamo pišeš pozitivan prikaz i na sva usta fališ roman kao šokantan, delimično uspeo i ovo ono!
ni dunav ne oprati neće!

Meho Krljic

Bezočne klevete. Epitet koji sam upotrebio je 'silovit' a to je van svake sumnje tačno. Šteta je što ta silovitost nije hendlovana elegantnije.

blasphemer

Dakle, izrazio sam svoje razocarenje i mislio sam da ostane na tome.
Ipak, nekriticnost fanova, posetilaca hale Pionir 05.09., me primorava da kazem jos nesto:
Nije samo organizacija bila ocajna i zvuk izrazito los u prvih 20 minuta a posle toga samo prihvatljiv, vec je i koncert (svirka) bio los. Keenan nije pevao vec je uglavnom izgovarao tekst i povremeno "napevao", ne znam da li je i dva puta tokom koncerta stvarno "pustio" glas. Basista je bio ocajan u svom izdrkavanju, pozirao kao neka pichkica (ili ljigavi metalac), peglao i peglao i jedinih 10ak vrednih sekundi proizaslih odatle odnose se na dron/sludge koji Nyarla pomenuse. Sta reci za onu krajnje besmislenu solo bubnjarsku deonicu koju je pomenuti basista KAO pratio tako sto je sedeo na podu, cirkao pivo (ili sta god) i lupao u jednu zicu, jedan ton, ne obracajuci paznju da li to ima ikakvog smisla i uklapa li se ikako u nastup. Svaka cast Carey-u, covek ubija kako svira i oduvek me je odusevljavao, pa i tokom koncerta, ali je taj solo bio jedan od najbesmislenijih koje sam cuo (a da sviraju iole ozbiljni ljudi). Jedino je Jones bio cool, odsvirao decko lepo i povuceno, kao sto se i ocekivalo.
Ona Keenanova izdrkavanja izmedju pesama, ogromni introi nichega, "okretanje dugmica" je bilo vrhunski glupavo, ono mogu i ja kuci po ceo dan.
I tako, bas sam razocaran.  :(
Verovatno poslednji band iz 90ih koji sam zeleo da vidim, a ako se i setim jos nekoga (tj. ti neki se ponovo okupe/dodju u Srbiju) skoro je sigurno da necu ici.
Idem ja lepo na Sylviana 15. oktobra, pa posle na jazz festival, a i Dispatch ce da uleti u to vreme. Milina.  :lol:

elderane

Quote from: "Nyarlathotep"
sa druge strane. zvuk je bio jebeno losh. neverovatno jebeno los tokom prve polovien koncerta. gde je onaj promoter sto ovde javlja sad da nam objasni? kao nece krenuti sa svirkom dok njihovi tehnicari ne provere zvuk. vazi, sutra malo... u pocetku certa culi su se samo bas gitara i bas bubanj, toliko su nadglasavali sve ostalo da se Kinan jedva prepoznavao, a Adamova djitra se tek jedva negde probijala groz tu masu basova. tako je trajalo sigurno 30-45 mina - potpuni mulj. tonci su u par navrata menjali zvuk da bi tek posle polovine koncerta uspeli da donekle izbalansiraju nivoe i srede zvuk na razglasu. drugari su gledali TOOL i u Becu i u Pragu i svi su bili u fazonu da je ovo dplo losiji koncert. sto se tice zvuka i same organizacije...

a tek kakava jadna i sramotna organizacija. pa koji su to idioti ti Terra-kurac-palac. 3500 ljudi su pustili da ulaze samo na jedan ulaz, gde su propustali coveka po coveka, sto je trajalo booolesno dugo i bilo izuzetno frustrirajucie, kad po hladnoj kisici vise pod 40 minuta cekate da vas idioti puste unutra. tek su posle 21h pustili jos jedan ulaz, i ja sam se sa drugarima tamo zaleteo i uspeo da se uguram.

na kraju krajeva, recicu samo jedno... svima je svirka bila super, ozvucenje sramotno, ali sa barem petoro ljudi sam se sinoc slozio, da su MAIDEN jebali majku majcinu u odnosu na TOOL sinoc.

Nyarlathotep